Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PlusLiga Kobiet
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Sportowa Dąbrowa > Siatkówka
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
bamicz
Szanowni forumowicze
widzę lament i ubolewanie nad postawą drużyny! Oczywiście jest w tym sporo racji. Ale będąc dzisiaj na meczu zwróciłem uwagę na trenera. Otóż moje spostrzeżenia, jak Pan Kawka brał czas to poględził drużynie coś trzy słowa, resztę czasu dziewczyny same stały przy bocznych liniach i "zagrzewały" się do walki. A nasz trener tylko chodził i pił mineralną jak by miał strasznego kaca, a te niektóre jego miny świadczyły chyba tylko o tym jak bardzo jest zdegustowany postawą drużyny i swoją chyba! Przecież Szczurek może mieć słabszy mecz a od tego jest trener jak dup@ od srania aby umiejętnie reagować a on tylko pił i chodził z obrażoną miną????
A po drugiej stronie trener Alessandro Chiappini i jego pomagier made in Italy cały czas żyli meczem na czas to wokół niego zbierała się cała drużyna i wszyscy dyskutowali do ostatnich sekund, nawet rezerwowe atomówki były razem z drużyną i na bieżąco. Trener pomimo swoich cudnych figur był z drużyną - to było widać po jego zachowaniu. A w naszych Timach rezerwowe stały gdzieś z boku, trener sobie drużyna sobie...

I tu jest właśnie sedno sprawy, różnica mentalna, różnica podejścia, trener z zagranicy pokazuje że chce, a nasz mam wrażenie że chce pokazać że ew. może tylko nie wie za bardzo jak... Największy jego pech że zdobył z MKS III miejsce w MP i dobry wynik w LM. Dostał taki duży limit zaufania że teraz to nie wiem na kogo jest zły jak nie idzie... Tylko wtedy było Bielsko i Muszyna i długo nic (no na koniec jeszcze Łódź) a teraz poziom się wyrównał i klapa, gubi się... Pominę tu fakt zarobków, bo jak mogę przypuszczać do trenera atomówek to chyba TROCHĘ brakuje .....

Jak oglądam ostatnie mecze to środka z drugiej linii jest jak na lekarstwo, szybkich krótkich, nie mówiąc już o konkretnym pomyśle na rozegraniu, siatkarskie abecadło, A TRENER PO TO JEST Z BOKU BOISKA ABY MIEĆ TROCHĘ INNY PUNKT WIDZENIA I UMIEJĘTNIE REAGOWAĆ.

Umiejętności tu brakuje do stworzenia atmosfery DRUŻYNY, stworzenia sposobu na grę, podejmowania SZYBKICH decyzji. A nasz Pan K. no cóż zapraszam do obserwacji jak "żyje" meczem jego pomysłami, czasami to aż chce się krzyknąć z trybun co ma robić tylko on za to ma płacone? Zobaczcie drodzy kibice jak żyje meczem cała drużyna - z rezerwowymi, jak trener "zarządza" drużyną, jakim gra składem, jakie i kiedy podejmuje decyzje, co robi (a czasami te miny to różne rzeczy można myśleć smile.gif )
może trochę wyolbrzymiam, ale w naszych siatkarkach jest potencjał, wg mnie to ten potencjał trzeba odnaleźć a ten nasz kierownik nie za bardzo ma pomysł gdzie go szukać.

A już dzisiaj jak puścili w 4 secie "Panie Waldku pan się nie boi..." to szkoda mi było że to Polska widziała w telewizorni. laugh.gif

Jak to mawiał Marszałek Piłsudski: Być zwyciężonym i nie ulec to zwycięstwo, zwyciężyć i spocząć na laurach – to klęska

I słyszałem za moimi plecami jak śpiewali Pana Waldka - Panie Waldku Pan się nie boi, ze ktoś straci cierpliwość i cię wyp...... - nie będę cytował do końca................................................... blink.gif
Szczepan
Komentować ja będę jak ochłonę i na spokojnie obejrzę powtórkę w Polsacie.
peter27
Po pierwszym secie byłem pewny wygranej bo dziewczyny grały dobrze a szczególnie gra blokiem.Pozniej było juz fatalnie a tak słabej gry jak w 4 secie to jeszcze nie widziałem w wykonaniu MKS!!!Panu Kawce już DZIĘKUJEMY czas na zmiany!!!
Master
Kawka jest juz trenrem za długo!!!! i to o półtora roku !!!! tłumaczeniem na porazki rok temu było zgrywanie sie zespołu po czym połowa została wymieniona Gajgał Słiwa przede wszystkim Sieczka tez była dobra i była Stąd,po Sadowskiej płakac nie bede, w tym roku na pierwsza trójke nie mamy szans. Walka z Bydgoszczą , Łodzią i Wrocławiem o miejsca 4-7. choc patrząc na to co widze to 6-7 miejsce
Zibar
Typerek meczu

Tauron MKS - Atom Trefl Sopot 1:3

3:0
0% [0 głosów]

3:1
43% [3 głosów]
Lui, checkin, Yash58

3:2
14% [1 głos]
Zibar

2:3
0% [0 głosów]

1:3
29% [2 głosów]
itachi_dg, KrYcHuuu17

0:3
14% [1 głos]
peter27

Ogółem głosów: 7

Tym razem dwa poprawne typy: itachi_dg, KrYcHuuu17
Wolałbym, żeby Wasze typowanie się obróciło, ale... gratulacje!

na głównej SD nowa ankieta z typerem piątkowego pojedynku snf (51).gif

CYTAT
Trzy punkty i pozycja lidera SiatkówkaW ostatnim spotkaniu 8. kolejki PlusLigi Kobiet siatkarki MKS-u Dąbrowa Górnicza uległy ekipie Atomu Trefla Sopot 1:3. Zdobywając kolejne trzy 'oczka' sopocianki wykorzystały swoją szansę i wyprzedziły w tabeli dotychczasowe liderki z Muszyny.
Pełna relacja i konferencja snf (51).gif
checkin
Fotki z meczu, konferencji i krótkie video zibara:

Tauron MKS DG - Atom Trefl Sopot
Rysiu_dg
CYTAT(bamicz @ pon, 24 sty 2011 - 22:08) *
...

I słyszałem za moimi plecami jak śpiewali Pana Waldka - Panie Waldku Pan się nie boi, ze ktoś straci cierpliwość i cię wyp...... - nie będę cytował do końca................................................... blink.gif

laugh.gif Wiara w narodzie nie ginie laugh.gif

A tak w ogóle Kawka jeszcze pracuje na etacie nauczyciela w którejś ze szkół?
fanatyk_1993
CYTAT(Rysiu_dg @ wto, 25 sty 2011 - 22:17) *
CYTAT(bamicz @ pon, 24 sty 2011 - 22:08) *
...

laugh.gif Wiara w narodzie nie ginie laugh.gif

A tak w ogóle Kawka jeszcze pracuje na etacie nauczyciela w którejś ze szkół?

tak. podobno uczy w SP 20
mydlik
Nikt w klubie nie pomyślał, że by przy licznej widowni oficjalnie podziękować Magdzie i Ewelinie za dwa i pięć sezonów gry w MKS DG. Nawet o symbolicznym kwiatku zapomniano.
Ugf
CYTAT
- Troszkę jaj w tym musi być - w dziwny sposób mobilizował swoje siatkarki Waldemar Kawka, trener dąbrowianek.

Czyli ... czytam Dziennik Bałtycki wink.gif

CYTAT("Dziennik Bałtycki @ Rafał Rusiecki")
Drogę na fotel lidera sopockim siatkarkom ułatwiły ich największe rywalki, które już w sobotę zaliczyły zaskakujące wpadki. Podopiecznym trenera Alessandro Chiappiniego wystarczyło wygrać w Dąbrowie Górniczej, aby tuż przed półmetkiem sezonu zasadniczego wejść na szczyt ligowej tabeli.
Droga do triumfu nie okazała się prosta. Trener Chiappini nie mógł skorzystać z Doroty Świeniewicz i Simony Rinieri. Kapitan Atomu Trefla na przedmeczowym treningu poczuła po skoku ból w plecach. Sztab medyczny zalecił więc, aby się oszczędzała. Włoszka, która miała być jedną z gwiazd zespołu, nawet nie wyjechała na Śląsk. W ostatnim czasie trapiły ją ciągłe urazy. Została w Sopocie... pakując swoje
walizki.

- Za porozumieniem stron kończymy współpracę z Simoną - wyjaśnia Marek Brandt, dyrektor sportowy Atomu Trefla Sopot. - We wtorek wyjeżdża do Włoch, gdzie będzie się leczyć u swojego specjalisty.

Ubytki w kadrze osłabiły nasze siatkarki, a przede wszystkim siłę ich ataku. Tauron MKS to wykorzystał i stawił zacięty opór faworyzowanemu zespołowi z kurortu.

Pierwsza partia przypominała w swojej początkowej fazie walkę bokserów, którzy się wzajemnie punktowali. Sopociankom udało się jednak odskoczyć od rywalek na bezpieczną odległość. Po tym jak Neriman Ozsoy zablokowała Joannę Szczurek, a na tablicy wyników wyświetliło się prowadzenie 15:9, wydawało się, że żółto-czarne nie oddadzą inauguracyjnego seta.

- Troszkę jaj w tym musi być - w dziwny sposób mobilizował swoje siatkarki Waldemar Kawka, trener dąbrowianek.

Sposób przemawiania do podopiecznych może i był nietypowy, ale co ważne, słowa szkoleniowca poskutkowały. Gospodynie zaczęły grać rewelacyjnie w bloku. Inna sprawa, że w tak ważnym meczu Meryem Boz jeszcze nie grała, a to między innymi jej przyszło przebijać się przez zaporę MKS. Sopocianki próbowały odgryzać się trudną zagrywką. Po obiciu bloku przez Ewelinę Sieczkę prowadziły już 20:18. Do końca tej partii nie zdobyły jednak ani jednego punktu (21 "oczko" było efektem błędu zagrywki Agaty Pury).

Atomówki były w szoku. Nie kończyły ataków, a wobec solidnej obrony gospodyń i ich kontrataków były bezradne. Udzieliła się im nerwowość, która była widoczna w drugiej odsłonie meczu. Tym razem podobnie, przez dłuższy czas, wynik był "na styku". Podopieczne trenera Chiappiniego odskoczyły w drugiej fazie seta. Kinga Maculewicz na pojedynczym bloku zatrzymała Małgorzatę Lis i było 22:17 dla sopocianek. Żółto-czarne nie dały się już zaskoczyć. Setową piłkę wykończyła Ewelina Sieczka. Ta przyjmująca jeszcze w poprzednim sezonie grała w ekipie z Dąbrowy Górniczej. Teraz nie miała już litości dla byłych koleżanek. I zgodnie z zapowiedziami wykorzystała moment, aby sprawić sobie urodzinowy prezent (w środę kończy 23 lata).

Kolejne odsłony poniedziałkowego spotkania to już koncertowa gra w wykonaniu siatkarek z Sopotu. Atomówki stosowały urozmaiconą, trudną zagrywkę, która wywoływała panikę w szeregach gospodyń. Z każdą kolejną minutą zarysowywała się przewaga naszych zawodniczek.

- Mamy nie puścić tego seta - mobilizowały się sopocianki, które w trzecim secie zeszły na drugą przerwę techniczną, prowadząc 16:11.

Grały jak natchnione i niech świadczy o tym fakt, że w dalszej części seta "oddały" rywalkom tylko dwa punkty (jeden z nich był efektem skutecznego ataku Matei Ikić, a drugi błędu Sieczki).

Czwarta partia, która okazała się później ostatnią, to był już istny pogrom. Dąbrowianki snuły się po parkiecie ze spuszczonymi głowami, a Atomówki dobijały je kolejnymi udanymi akcjami.

Sopocianki kipiały energią. Na parkiecie szalała Neriman Ozsoy. Była tak aktywna, że w pewnym momencie... zerwała naklejony na parkiet baner sponsora tytularnego ligi. Nie uczyniła tego jednak specjalnie, bo wcześniej reklama zadarła się. Gdyby nikt jej nie usunął, to ewentualne potknięcie groziłoby kontuzją. Sędziowie przyglądali się tej sytuacji w osłupieniu i kazali powtórzyć trwającą w najlepsze akcję.

23-letnia Turczynka zagrała rewelacyjnie. To do niej należała piłka meczowa. Zdobyła łącznie 22 punkty i po raz czwarty w tym sezonie została uznana MVP zawodów.

- Troszkę przespaliśmy pierwszego seta - mówił później Alessandro Chiappini. - W drugim wyglądało to już w miarę normalnie. Potem było już bardzo dobrze. Jestem zadowolony z dziewczyn, a głównie z ich zagrywki.

Tauron MKS Dąbrowa Górnicza - Atom Trefl Sopot 1:3 (25:21, 20:25, 13:25, 10:25)
MKS: Muhlsteinova (3 punkty), Żebrowska (6), Kurnikowska (8), Szczurek (5), Lis (10), Plchotova (6), Strasz (libero) oraz Pura (9), Ikić (2), Haładyn, Liniarska (2)
Atom Trefl: Bełcik (4), Boz (3), Maculewicz (17), Navarro Fernandez (7), Ozsoy (22), Sieczka (14), Maj (libero) oraz Nuszel (4), M. Śliwa (1), I. Śliwa
Kamil_
I co teraz Zibar skopiuje na swoją stronę jak to tu wrzuciłaś? biggrin.gif Będzie miał 5 odwiedzin mniej wink.gif
Zibar
Wkleiłbym jakieś fajne podsumowanie meczu np. kibica, ale kurcze jakoś oprócz postów nie na temat na forum od dłuższego czasu nie mogę znaleźć unsure.gif
Szczepan
CYTAT(mydlik @ śro, 26 sty 2011 - 10:52) *
Nikt w klubie nie pomyślał, że by przy licznej widowni oficjalnie podziękować Magdzie i Ewelinie za dwa i pięć sezonów gry w MKS DG. Nawet o symbolicznym kwiatku zapomniano.

A po co? Tak Ci odpowie Karlos i reszta kliki.
Stołek jest ważny i tyle, a o uczuciach zapomnij.
Macka
http://www.wspolczesna.pl/apps/pbcs.dll/ar...ORT04/634941723 krótki wywiad z Lucie

http://www.poranny.pl/apps/pbcs.dll/articl...WKA01/470796134 Białostocka gazeta o dzisiejszym spotkaniu

Mały77
CYTAT(Macka @ pią, 28 sty 2011 - 06:57) *

Następny mierny dzienikarzyna, który o naszych dziewczynach pisze ślązaczki sad.gif
Kamil_
Kwiatów dla Śliwy nie było bo by Carlos wbił tym samym nóż w plecy Kawce wink.gif

Ale że dla nadziei polskiej siatkówki nie było, to chociaż jej nie lubię, to żenada. 5 sezonów, wychowanka, bo przed SMSem grała w kadetkach i juniorkach MMKSu i nic...
Ugf
Niektórzy nigdy się nie nauczą, że Śląsk to Śląsk, a Zagłębie to Zagłębie smile2.gif
Ślązaczką to jestem co najwyżej ja tongue.gif

CYTAT
Więc może żałujesz, że w ogóle wyjeżdżałaś?
– Skądże. W Białymstoku były kłopoty finansowe i zrobiłam to dla pieniędzy. W Grecji, mimo kryzysu ekonomicznego, nie miałam prawa na to narzekać.

Bynajmniej nie owija w bawełną i nie wymyśla jakichś cudów na kiju, tylko wprost powiedziała co i jak wink.gif
Zibar
Mamy już przynajmniej jeden punkt na ostatnio gorącym terenie Podlasia. Krzyczy ktoś na miejscu ostatni!?
Mały77
CYTAT(Zibar @ pią, 28 sty 2011 - 19:19) *
Mamy już przynajmniej jeden punkt na ostatnio gorącym terenie Podlasia. Krzyczy ktoś na miejscu ostatni!?

Zanosi się na wszystkie 3 - ale .. wink.gif
endriu
Co za ale...
I tak Gosia Lis jest najlepsza:)

p.s
A Szczepan to tam, czy tu?
Zibar
7:16 w czwartym secie, no właśnie się zastanawiam do i KK Seniora się wybierał.
Mały77
No ładnie - do 10 w czwartym secie i 3:1 dla nas smile2.gif
Odbudowały się dziewczyny widać po ostatnim meczu.
Colo
i oto chodziło- 3 punkty ,brawo dziewczyny biggrin.gif
endriu
Oj, fajnie będzie się wracało:)

Gratuluję podboju Podlasia.

Pamiętajcie Gosia Lis jest najlepsza:)

pozdr...
Zibar
Macka sorry smile2.gif
Sytuacja w tabeli coraz ciekawsza, tak jeszcze ciasno nigdy nie było.

AZS Białystok -Tauron MKS DG 1:3

3:0
40% [2 głosów]
peter27, itachi_dg

3:1
0% [0 głosów]

3:2
0% [0 głosów]

2:3
20% [1 głos]
Lui

1:3
20% [1 głos]
KrYcHuuu17

0:3
20% [1 głos]
Zibar

Ogółem głosów: 5

Poprawny typ kolega KrYcHuuu17. Gratulacje!
tomekl80
CYTAT(endriu @ pią, 28 sty 2011 - 19:33) *
Co za ale...

To raczej oglądasz inne mecze siatkówki MKS'u niż większość na trybunach. Czy widziałeś kiedykolwiek, aby pani Lis zaserwowała bez wyrzucenia piłki w OUT? Bo ja nie jestem jedyny, który widząc jak do serwisu podchodzi pani LIS to mówi, że na bank będzie out lub siata. Ta zawodniczka się skończyła i jeśli chcemy coś osiągnąć to na dzień dobry musimy pozbyć się Lis, Strasz i Kawka!
Prosty
CYTAT(tomekl80 @ pią, 28 sty 2011 - 23:25) *
CYTAT(endriu @ pią, 28 sty 2011 - 19:33) *
Co za ale...

To raczej oglądasz inne mecze siatkówki MKS'u niż większość na trybunach. Czy widziałeś kiedykolwiek, aby pani Lis zaserwowała bez wyrzucenia piłki w OUT? Bo ja nie jestem jedyny, który widząc jak do serwisu podchodzi pani LIS to mówi, że na bank będzie out lub siata. Ta zawodniczka się skończyła i jeśli chcemy coś osiągnąć to na dzień dobry musimy pozbyć się Lis, Strasz i Kawka!

http://stats.plusliga-kobiet.pl/MatchStati...spx?MatchID=398 laugh.gif laugh.gif laugh.gif

endriu
tomekl80, Prosty
Gosia Lis najlepsza:)
Naprawdę:)

pozdr...
mydlik
Była, Jest i Będzie.
i nawet o nazwisko nie chodzi smile2.gif
endriu
Dzięki mydlik,
niektórzy nic nie rozumieją:)

pozdr...
checkin
Kilka minut meczu 9 kolejki, AZS Białystok - Tauron MKS DG i konferencja prasowa:

PS.
Video jest opisane jako "Konferencja AZS Łomża" smile2.gif
tomekl80
CYTAT(endriu @ sob, 29 sty 2011 - 12:37) *
Dzięki mydlik,

pozdr...

Ja rozumuję jako kibic i stwierdzam, że Lis jest słabiutka!
kamillll
CYTAT(tomekl80 @ sob, 29 sty 2011 - 23:58) *
Dzięki mydlik,

pozdr...

ja rozumuję podobnie i stwierdzam że słabiutko obserwujesz wink.gif
endriu
CYTAT(tomekl80 @ sob, 29 sty 2011 - 23:58) *
Dzięki mydlik,

pozdr...

A komu Ty kibicujesz, jeśli można...?
Może tym co do basketu rzucają?
Biorąc pod uwagę Twoje wypowiedzi, to słabiutki z Ciebie kibic:)

pozdr...
Michael
To podziel się w końcu Andrzeju i wyjaśnij nam czego nie rozumiemy i w czym ta Gosia jest taka najlepsza?? wink.gif
endriu
Michał, jak to, rozumieMY?

Widać, że nic nie rozumiesz:)

Bez odbioru.

pozdr...
mydlik
Endriu - młodzi są, więc wybacz im ,ze jeszcze nie wiedzą
GOSIA jak WINO.
Michael
Co najmniej dziwne są te wasze posty. Ale jak tak lubicie to bawcie się dalej.
endriu
Witaj w klubie Michale:)

pozdr...

P.s.
Z delikatnym odbiorem:)
mydlik
bez żadnej polewki proszę.
obowiązuje nie pełna powaga smile2.gif.
Zibar
Od razu weselej na forum się pisze, bo wbrew pozorom nie był to łatwy mecz, jutro w atom tv będzie pokazany ostatni mecz pierwszej części rundy zasadniczej i wtedy będzie czas na małe podsumowanie.
Relacja + konferencja z meczu:

CYTAT
Porażka AZS z MKS Dąbrowa Górnicza SiatkówkaPo serii pięciu zwycięstw z rzędu akademiczki z Białegostoku musiały uznać wyższość swoich rywalek z Dąbrowy Górniczej i zeszły z boiska pokonane. Dzięki temu zwycięstwu podopieczne trenera Waldemara Kawki awansowały na piątą pozycję w tabeli.
Czytaj więcej...

Plus wywiad pomeczowy z nr 1 naszej drużyny snf (51).gif

Wybrał się ktoś do B S?
tomekl80
CYTAT(endriu @ nie, 30 sty 2011 - 00:07) *
A komu Ty kibicujesz, jeśli można...?
Może tym co do basketu rzucają?
Biorąc pod uwagę Twoje wypowiedzi, to słabiutki z Ciebie kibic:)

pozdr...

A możesz mi wyjaśnić, co ma piernik do wiatraka? Skąd wiesz jakim jestem kibicem? Dla mnie Lisowa jest najsłabsza i powinna jak najszybciej opuścić drużynę. Trzymanie zawodniczki z jakiś kretyńskich sentymentów jest kompletnie bez sensu. To ma być kolektyw a nie dom emerytek.
Szczepan
A tak ni w kij ni w oko,
Czy jakaś transmisja z meczu w CEV gdzieś będzie?
Jak znacie link to puście.
checkin
Trochę fotek z wczorajszego meczu 10 kolejki Impel Gwardia Wrocław - Tauron MKS DG.

Mały77
Coraz bardziej wyrównana ta nasza PLK - tydzień temu Łódź wygrywa w Sopocie, dzisiaj baty od Białegostoku smile2.gif
Trzy drużyny odjechały - reszta (no oprócz Rumii) walczy o 4 miejsce. Dla mnie osobiście jeżeli MKS nie zdobędzie po rundzie zasadniczej 4 miejsca to będzie to porażka (nawet przy jednoczesnym wygraniu pucharu CEV) - a w PO wiadomo - różnie już może być smile2.gif.
Mariuszek_
W tym sezonie tyle niespodzianek, szkoda, że my nie możemy jakieś sprawić. sad.gif
Kamil_
Gwardia Wrocław 3-2 MKS DĄBROWA GÓRNICZA. 5.02.2011

W ciepłe jak na zimę, sobotnie popołudnie udajemy się do stolicy Dolnego Śląska w około 40 osób. Główna grupa kibiców wyrusza o 13.30 spod hali Centrum i pod halą Orbita melduje się ok. 16.45. Od razu po wyjściu z busa rozpoczynamy głośny śpiew i w dobrych humorach oraz pełni nadziei udajemy się na halę. Przed samym wejściem na Orbitę spotykamy nasze siatkarki, którym mówimy co mają zrobić: Tylko zwycięstwo, Dąbrowa tylko zwycięstwo!

Organizatorzy meczu okazują się bardzo gościnni i wpuszczają wszystkich nas za darmo! Brawo Wrocław! Ponadto otrzymujemy od nich wodę, która koi nasze zmęczone gardła. Dziękujemy smile2.gif

Sam mecz był bardzo dramatyczny, jego zmienne losy nie przeszkodziły nam jednak we wspaniałej zabawie. Cały mecz jedziemy z konkretnym dopingiem. Jeśli chodzi o aspekty ultras to prezentujemy na meczu sektorówkę pasiaka oraz dwukrotnie niebieską baloniadę. Balony w momencie przebicia wprowadziły niezłe zamieszanie wśród wrocławskiej ochrony oraz miejscowych kibiców, którzy nie wiedząc co się dzieje ze strachem w oczach spuszczali głowy widząc, że to tylko balony ;-)

Klub Kibica Gwardii bardzo podobny do tego Skry, choć mniej liczny. Około 15 osób z dwoma bębnami. Nie mieli oni szansy na przebicie się ze swoim dopingiem i zagłuszenie naszego. Gdzie jednak diabeł nie może tam dj'a pośle. Ten niespełniony muzyk z dyskoteki Energy 2000 epicko popisywał się swoimi samplami, które zagłuszały wszystko co tylko się dało. Prawdopodobnie gdyby był alarm bombowy też byśmy nie usłyszeli i raczyli się kolejną wersją "Waka Waka". Jego muzyka zaczynała się w momencie uderzenia piłki w parkiet i końca akcji a kończyła przyjęciem piłki przez drużynę przeciwną. Ciekawe jak to się ma do regulaminu PLK... Wielkim minusem jest także wmawianie przez spikera wszystkim na hali, że jesteśmy ze Śląska. Odpowiadamy na to kilkukrotnie gwizdami i skandowaniem Zagłębie! Po bodajże 2 secie przygotowujemy kartkę z napisem Zagłębie i wręczamy ów człowiekowi, który na lekcjach geografii za bardzo nie uważał...

Przegrana 3-2 boli, najbardziej jednak boli zlekceważenie nas przez część zawodniczek, które po meczu nie podeszły do nas przybić piątki. Robiliśmy co mogliśmy, cały mecz wspieraliśmy je swoim dopingiem, te jednak nie potrafiły tego docenić. Po meczu podchodzi do nas jedynie 5 siatkarek: Szczurek, Strasz, Ikic, Muhlsteinova i Pchlatova. Dziękujemy dziewczyny i jeśli to czytacie, to wiedzcie, że to zapamiętamy i docenimy! Jeśli się walczy, przegrana nie jest wstydem, wstydem jest nie spojrzeć w oczy swoim kibicom!

Do domu docieramy około 23.45. Wszyscy cali i zdrowi!

A co do samego meczu:
Szkoda tych przestojów i strat punktów całymi seriami sad.gif
tomekl80
Przy okazji jak pojawiły się zdjęcia czirliderek. Czy my nie możemy miec czirliderek z prawdziwego zdarzenia? Te dzieciaczki w ogóle każde w inną stronę i same nie wiedzą, po co tam są, i co robią sad.gif.
Michael
Mieliśmy, przejrzyj zdjęcia z pierwszego meczu w LSK z Kaliszem wink.gif.
szer
Tiaaa szczególnie jedna była później bardzo popularna w Polsat Sport tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.