Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Przegląd Dąbrowski
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Dąbrowa Górnicza > Władze
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
:)
kolejny nowy snf (51).gif https://www.dabrowa-gornicza.pl/wp-content/...pd-wrzesien.pdf
Yupi
CYTAT(:) @ czw, 25 kwi 2019 - 13:09) *

same achy i ochy jak to nam cudownie sie zyje, czytac sie tego nie da
danielmdc
Dobry papier na rozpałkę do grilla wink.gif
Yupi
najciekawszy komentarz redaktora chyba naczelnego, porownal budowe sciezek rowerowych to budowy... koleji na przelomie wiekow. Gratuluje porownania. Problem w tym, ze kolej niosla za soba namacalne korzysci, a porozrzucane po Dabrowie skrawki nieprzemyslanych sciezek rowerowych jakie korzysci przynosza? ja nadal z Mydlic na Pogorie nie moge na rowerze dojechac.

Reszty artykulow nie skomentuje, bo kazdy zyjacy w miescie widzi co sie dzieje, a w tej gadzinowce tylko ohy i achy jak to cudownie, a komentarz pani starszej ze Strzemieszyc , zachwalajacej .... tunel laczacy Pogorie III i IV to juz majstersztyk propagandowy.

moze jeszcze tylko slowko o zachwalaniu jak to sie wydalo prawie 6 baniek na wyburzenie i postawienie od nowa budynku w fabryce pelnej dziadostwa, jak to super wszystko wyglada, jak to niepelnosprawni beda mogli korzystac. a ja sie pytam jak tam sie niepelnosprawni maja dostac? Helikopterem? Bo nie sposob przejsc przejsciem podziemnym przeciez. Chyba ze chodzi tylko o niepelnosprawnych mieszkajacych w najblizszym sasiedztwie tej studni bez dna....
Leszek
CYTAT
komentarz pani starszej ze Strzemieszyc , zachwalajacej .... tunel laczacy Pogorie III i IV to juz majstersztyk propagandowy.

Prawda? Przecież to absolutnie niemożliwe, żeby ktoś ze Strzemieszyc:
a/ jeździł na Pogorię,
b/ pochwalił obecną władzę.

Rozszyfrowałeś spisek laugh.gif

Co do ścieżek - porównanie do kolei IMHO przesadzone, ale sam trochę przesadzasz - bo z tego, co kojarzę, to akurat teraz zaczynają te DDR trochę sensowniej planować i przynajmniej zalążek dobrej sieci będzie. A że z Mydlic na Pogorię na razie nie dojedziesz drogami rowerowymi (bo zakładam, że o to chodzi) - no cóż, pewnie jakby naraz zaczęli robić DDR w całym mieście, to i tak znaleźliby się krytykujący, że po co tyle naraz rozgrzebywać, że po co tyle dróg dla rowerów, że można te pieniądze na coś innego itd.
Yupi
jezeli chodzi o mieszkanke Strzemieszyc, i zachwalanie tunelu, to ok, jest oczywiscie mozliwe ze ona tam jezdzi i akurat reporter tej gadzinowki ja spotkal i zapytal. Pracownicy "Kroniki" za komuny tez spotykali tylko zadowolonych obywateli smile2.gif

co do sciezek, to jak najbardziej fajnie ze powstaja, ale nadal powstaja bez ladu i skladu, kiedy np polaczy sie sciezka rowerowa z Aleji z ... czymkolwiek??

porownanie do powstania koleji nadal uwazam za zart i kpine. Moze od razu porownajmy to do pierwszego kroku na ksiezycu? a co! z rozmachem trzeba
październik snf (51).gif https://www.dabrowa-gornicza.pl/wp-content/...iernik-2019.pdf
Yupi
zasmiecaja tylko skrzynke tym malo obiektywnym szajsem
to dostają tylko wybrańcy. Ciekawe na których osiedlach. Do mnie to nie dociera
Leszek
Ja właśnie dzisiaj wyjąłem ze skrzynki (osiedle Kasprzaka).
Yupi
CYTAT(:) @ wto, 26 lis 2019 - 10:55) *

kolejny numer gadzinowki i KOLEJNY BUBEL!!

co za kretyn wymyslil ze cmentarz zydowski na Mydlicach zniszczyli Niemcy??
Ten cmentarz w latach 80-tych mial sie calkiem dobrze, byl zaniedbany ale byl "caly" . dopiero po wybudowaniu szkoly nr 32 (nie wiem jaki numer ma obecnie) zaczeto cmentarz dewastowac, wykopywac i sprzedawac z niego czaszki i kosci.

Dziwne by bylo, ze NIemcy zniszczyli cmentarz na Mydlicach o oszczedzili ten w Bedzinie, w Czeladzi...
tymbardziej ze wtedy na mydlicach to "nic nie bylo"

Takze nagroda za bzdure roku wedruje do autora tego slabego tekstu.

Leszek
Niezła wtopa laugh.gif
No i powtórzony (po internetowych informacjach) błąd (czy też niedoróbka) w szczątkowo informacyjnym artykule o ścieżce dydaktycznej na Antoniowie - zero/nada/null na temat konkretnej lokalizacji - gdzie początek, koniec, gdzie można zaparkować lub od którego przystanku dojść...
warius
Ostatni nr z grudnia, urzędowa gazetka odeszła na zawsze?
muzzy
Nowy numer już dostępny - łączony styczeń-luty, drugi łączony będzie w wakacje - ogólnie zmiana naczelnego, artykuły dłuższe, ten numer poświęcony kobietom. U nas w muzeum już dostępny na ladzie smile2.gif
danielmdc
Czy po zmianie naczelnego jest to nadal propagandowe pisemko urzędasów ? Złego słowa o nich samych i ich poczynaniach to tam nigdy nie uświadczyłem laugh.gif
warius
Jest weselej, z tego numeru dowiesz się że P. Bazylak lubi prasować i żona to sobie chwali smile2.gif
Rokko31
CYTAT(danielmdc @ sob, 29 lut 2020 - 18:50) *
Czy po zmianie naczelnego jest to nadal propagandowe pisemko urzędasów ? Złego słowa o nich samych i ich poczynaniach to tam nigdy nie uświadczyłem laugh.gif

Gdyby PiS-o komuna u Nas rządziła to okazałoby się z tej gazetki że DG to drugie Chiny i Japonia razem wzięte czyli kraj miodem, mlekiem i złotem płynący. PiS to miszczowie propagandy, Urban i PRL może się tylko od nich uczyć smile2.gif
danielmdc
Srogi towar jest brany. No popatrz ty coś bredzisz o Pisiorach którzy w Dąbrowie nigdy nie rządzili a od lat światłe, nowoczesne, transparentne i nie kalające się pustymi obietnicami władze miejskie z nadania SLD-PO lub PO-SLD wydają reżimową gazetkę. A w niej tylko bajki o tych twoich "Chinach i Japonii razem wziętych" laugh.gif
Leszek
Danielu, popatrz sobie, jakie cuda wypisują przydu...y pisowskiego marszałka w gazetce rzekomo o Parku Śląskim. Trybuna Ludu to przy tym małe miki, podobno z Korei Północnej przysłali stażystów po naukę biggrin.gif
Rokko31
CYTAT(danielmdc @ nie, 01 mar 2020 - 10:55) *
Srogi towar jest brany. No popatrz ty coś bredzisz o Pisiorach którzy w Dąbrowie nigdy nie rządzili a od lat światłe, nowoczesne, transparentne i nie kalające się pustymi obietnicami władze miejskie z nadania SLD-PO lub PO-SLD wydają reżimową gazetkę. A w niej tylko bajki o tych twoich "Chinach i Japonii razem wziętych" laugh.gif

Widzę że masz problem z czytaniem ze zrozumieniem ale są szkoły, które mogą Ci pomóc, warto się uczyć cały czas jak Twój Prezydent smile2.gif
danielmdc
Przepraszam bardzo ale temat jest o ścieku "PD" wydawanym za pieniądze mieszkańców Dąbrowy. Ta zabawa trwa już lata i wam to nie przeszkadza ? A wy mi tu wyjeżdżacie o marszałku województwa czy o bajkach co by było gdyby i jeszcze o "moim prezydencie" laugh.gif . Rokko twój prezydent to który był Wałęsa-Kwaśniewski-Kaczyński- Komorowski czy Duda ? Temat jest prosty, pasuje wam ten periodyk czy nie ? Czy może narracja jest taka że pisiory nie mogą mieć reżimowych mediów ale światła i nowoczesna elita jak najbardziej ? laugh.gif Beka w ch.j
jest lutowy snf (51).gif https://www.dabrowa-gornicza.pl/wp-content/...dabrowski-6.pdf
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.