kwintosz
Fri, 18 Jul 2008 - 13:43
Przegląd Dąbrowski lipiec/sierpień 2008r.
link:
PRZEGLĄD DĄBROWSKI
kwintosz
Wed, 27 Aug 2008 - 17:03
Pojawił się nowy numer Przeglądu Dąbrowskiego
Dostępny tutaj:
PRZEGLĄD DĄBROWSKI wyd. sierpień/wrzesień
:)
Thu, 25 Sep 2008 - 22:10
KacperskiDGG
Fri, 26 Sep 2008 - 01:51
Hahaha, na pierwszej stronie pisze że rogbud upadł (nawet nie wiedziałem), wcale mnie to nie dziwi... Chyba najwięksi partacze... Plac Bema (potocznie Waszyngtona) wygląda tak, jakby miał ze 100 lat i nigdy nie był remontowany. Schody i murki się sypią, wszystkie (ale to wszystkie) lampy które są wbudowane w chodniki i trawniki nie świecą (świeciły raptem kilka dni). I przez tyle lat nikt się tym nie przejmuje. Władze tylko cieszą się że Mayland zrobi kawałeczek drogi, itd...
Sat, 06 Dec 2008 - 15:41
kwintosz
Fri, 19 Dec 2008 - 23:38
Ostatni tegoroczny numer Przeglądu Dąbrowskiego jak zawsze dostępny na stronie UM a dokładnie
Tutaj ----->
PRZEGLĄD DĄBROWSKI wyd. Grudzień 2008
qbicone
Sat, 10 Jan 2009 - 10:35
To ścierwo to zwykła propaganda. Zawsze napisane jak to mamy zajebiście w tej Dąbrowie. Piszą, że zima im nie straszna i robią Królowej Jadwigi, ale o tym, że nikt nie raczył pasów namalować i nikt nie wie jak się zachować na rondzie pod merkurym już nikt nie napisze. Btw, Panie Prezydencie łatwo było głosić, że przywróci Pan kino w DG skoro już podczas kampanii było pewne, że tak się stanie. Uszczęśliwiacie nas na siłę jakimiś centrami handlowym, piszecie o bezpiecznej jeździe, a ja od 4 lat nie mogę się doczekać naprawienia kolein na drodze. Głosowałem na Podrazę bo mam lewicowe poglądy, ale więcej tego błędu nie popełnię. Sic!
kursor
Mon, 12 Jan 2009 - 10:21
CYTAT(qbicone @ sob, 10 sty 2009 - 10:35)

... Piszą, że zima im nie straszna i robią Królowej Jadwigi, ale o tym, że nikt nie raczył pasów namalować i nikt nie wie jak się zachować na rondzie pod merkurym już nikt nie napisze...
powiem Ci to jest straszne - na naszych wielopoziomowych rondach - bez pasów nijak się nie można połapać gdzie i jak jechać, a tak poważnie to słyszałem że ta jezdnia od Merkurego do Centrum to czeka na ocieplenie i wylanie jeszcze jednej warstwy asfaltu scalającej te dwa pasy i dopiero wtedy można myśleć o malowaniu pasów

pozdro
Sivek
Mon, 12 Jan 2009 - 10:52
CYTAT(kursor @ pon, 12 sty 2009 - 12:21)

a tak poważnie to słyszałem że ta jezdnia od Merkurego do Centrum to czeka na ocieplenie i wylanie jeszcze jednej warstwy asfaltu scalającej te dwa pasy i dopiero wtedy można myśleć o malowaniu pasów

pozdro
Oj panie PR-owco cos to panu nie wyszlo
Po
1. jak wiadomo ze jak jest zima nie kladzie sie nowego asfaltu i takie remonty robi sie w cieplejsze miesiace , wiec kto podjal decyzje o robieniu takiego remontu w grudniu ?
2. jezeli ma byc wylewana jeszcze jedna warstwa asfaltu to po co wyrownywano studzienki do obecnej warstwy asfaltu ? zwon robotnicy wezma mloty w dlod i wyrownaja do nowego ?
3. co do pasow sie zgodze ze pasy mozna malowac po zakonczeniu kladzenia asfaltu, ale co za debil kazal malowalc w listopadzie pasy w centrum od ronda w strone przystankow oraz pazy oznaczajace zatoczke autobusowa jesli kilkadziesiat metrow dalej juz zrywano asfalt ? Nie musze chyba wspominac co sie stalo z tymi namalowanymi pasami stalo pare dni pozniej.
Mniej PR a wiecej dzialan z rozsadkiem i ekonomia proponuje
kursor
Mon, 12 Jan 2009 - 11:14
Witam!
Nie uprawiam tu żadnej sztuki odniosłem się tylko do braku pasów, a to że słyszałem o remoncie to informacja prywatna ot tyle.
Natomiast jak sobie dobrze przypomnieć to remont nawierzchni od merkurego do centrum nie odbywał się li tylko w grudniu drogi kolego lecz zaczął się dużo wcześniej:)
z pozdrowieniami
Sivek
Mon, 12 Jan 2009 - 14:20
CYTAT(kursor @ pon, 12 sty 2009 - 13:14)

Witam!
Nie uprawiam tu żadnej sztuki odniosłem się tylko do braku pasów, a to że słyszałem o remoncie to informacja prywatna ot tyle.
No zawsze mozna nazwac taka wiedze "informacja prywatna"

sztuka PR rulezzz lokalnie i globalnie
A faktycznie w jednym przyznam racje. Remont nawierzchni od merkurego do centrum nie odbywal sie tylko w grudniu, ale i w listopacie. W listopadzie ktory jest baaardzo cieplym miesiacem i idealnie nadajacym sie do takich prac. A nie mogliscie zaczac remontu we wrzesniu ?. Wtedy mysle ze do listopada i linie bylyby pomalowane i nie byloby tematu, a tak musicie ubarwiac na forum ze jest suuper i lepiej sie nie dalo nic zrobic.
Panowie mnie PR ,a wiecej sensownych dzialan, bo cos watpie w wasza kolejna kadencje.
Pozdro
Thu, 22 Jan 2009 - 20:39
Sebastian22
Thu, 22 Jan 2009 - 21:02
CYTAT(:) @ czw, 22 sty 2009 - 20:39)

Jest ankieta dot. wyglądu i funkcjonowania centrum miasta - szkoda że są takie kwiatki jak "Silesia City Centre" czy "Plejanda"
Sun, 01 Mar 2009 - 15:45
esenem
Tue, 10 Mar 2009 - 01:03
Pani Monika Łysek może by łaskawie się dowiedziała dlaczego ogrodzenie zostało zniszczone. Jednak po co, lepiej napisać, że źli wandale bez powodu zniszczyli;) Typowe zachowanie dla "dziennikarza" samorządówki.
Leszek
Tue, 10 Mar 2009 - 12:01
Pedalskie było czy może prowokowało razem z policją? W każdym razie domyślam się, że sobie zasłużyło
nieznajomy
Tue, 10 Mar 2009 - 16:52
pewnie jest to jedyne wejście na obiekt ?
esenem
Wed, 11 Mar 2009 - 11:34
Leszku to, że jestes fanem PD to twoja sprawa, to że jestes poprawny politycznie to tez twoja sprawa. Jednak nie czerpał bym wszystkich inforamcji z mediów a w szeczególności ze STEROWALNEJ prasy samorządowej. A nieznajomy dobrze prawi, było to jedyne wejście na obiekt, którym tak to się chwali samorząd.
tony montana
Wed, 11 Mar 2009 - 11:52
CYTAT(esenem @ śro, 11 mar 2009 - 11:34)

Leszku to, że jestes fanem PD to twoja sprawa, to że jestes poprawny politycznie to tez twoja sprawa. Jednak nie czerpał bym wszystkich inforamcji z mediów a w szeczególności ze STEROWALNEJ prasy samorządowej. A nieznajomy dobrze prawi, było to jedyne wejście na obiekt, którym tak to się chwali samorząd.
nie wiem czy dokladnie zrozumialem, ale chciałes powiedzieć, że wejście/brama było zamknięte wiec ktos zapragnął dostać się tam w inny sposób i wyrwał kawałek siatki?
jesli tak, to wszystko ok, to nie jest wandalizm. nie ma to jak pograć w piłke w lutym na mrozie i grubej warstwie śniegu wchodząc przez wyrwane ogrodzenie
ja np. jak chce coś ze sklepu i jest akurat zamknięty to sam go otwieram, biore co chce i już. no i tez się wkurzam jak mówią na mnie złodziej
nieznajomy
Wed, 11 Mar 2009 - 20:02
hehe chyba się nie zrozumieliście

ten obiekt ogólnie był zamknięty i ja nie wiem na jakich zasadach miałby być on otwarty hmm

a przecież to boisko ogólnodostępne miało być jak np.Sarmacji
Master
Thu, 12 Mar 2009 - 00:01
akurat tu sie zgodze z esnsemem i nieznajomym, ostatnio postanowiłem , ze zaczne sobie troszke biegac , aby wiec dobrą kondycje, pojechałem wiec wieczorem autem na "Orlika". Boisko zamkniete i niedoptepne z kazdej strony
Leszek
Thu, 12 Mar 2009 - 14:10
CYTAT(esenem @ śro, 11 mar 2009 - 11:34)

Zafascynowała mnie prostota z jaką postrzegasz świat - skoro jestem przeciwnym debilom niszczącym wspólną własność, muszę być fanem PD? Poza tym - co jest nieprawdziwego w tej informacji?Nie wiem, dlaczego boisko było zamknięte - ale nie ma to znaczenia. Czy jeżeli pójdziesz do znajomego, a jego nie będzie w domu - wykopiesz mu drzwi? A właściwie, żeby analogia była pełniejsza - wybijesz dziurę w ścianie obok drzwi?
CYTAT(Master @ czw, 12 mar 2009 - 00:01)

akurat tu sie zgodze z esnsemem i nieznajomym, ostatnio postanowiłem , ze zaczne sobie troszke biegac , aby wiec dobrą kondycje, pojechałem wiec wieczorem autem na "Orlika". Boisko zamkniete i niedoptepne z kazdej strony

I co - wyciąłeś sobie dziurę w ogrodzeniu?
Master
Thu, 12 Mar 2009 - 17:55
Nie wyciołem . ale boiska powinny byc ogólnodostępne
Beica
Thu, 12 Mar 2009 - 19:32
Orlik na Manhatanie jest jeszcze zamknięty, oficjalne otwarcie planowane jest pod koniec marca.
Leszek
Thu, 12 Mar 2009 - 19:47
CYTAT(Beica @ czw, 12 mar 2009 - 19:32)

Orlik na Manhatanie jest jeszcze zamknięty, oficjalne otwarcie planowane jest pod koniec marca.
A nawet miałem napisać, że może jeszcze odbioru nie było

A ciekawe, jaki krzyk byłby, jakby jeden czy drugi dekiel z tych, co zniszczyli ogrodzenie jakąś krzywdę sobie zrobił, gdyby zamknięte nie było (bramkę na siebie przewrócił czy spadł z niej po pijaku) "Skandal! Dlaczego nie zabezpieczyli odpowiednio! On tylko chciał sprawdzić czy bramkę da się wyrwać, a ona go podstępnie przygniotła!"
esenem
Fri, 13 Mar 2009 - 10:42
Jeśli traktował bym dom/mieszkanie znajomego jako mienie publiczne(które raz jest otwarte a raz zamknięte) bez zawahania wybiłbym mu dziure w ścianie:)
Masz racje, jeśli samurajowi walczącemu z rzeczami martwymi stała by sie krzywda na pewno była by afera. Toż to polska- kraj absurdów!
BARES
Fri, 13 Mar 2009 - 12:37
Jak zwykle u nas są problemy w Będzinie od dawna są boiska z taką nawierzchnią i nigdy nie miałem kłopotów żeby z nich skorzystać no chyba że chętnych było więcej a u nas wcześniej byl kłopot bo nie było teraz są znowu trzeba stwarzać klopoty i ogradzać no bo jeszcze ktoś by w piłke pokopał a nikt jeszcze oficjalnie nie dokonał otwarcia czytaj nie było gazet nikt zdjeć nie robil nie odtrąbiono sukcesu.
Na mydlicach też są takie problemy?
Master
Fri, 13 Mar 2009 - 16:36
Na sp 33 zamkniete wieczorami, troche zrobil sie off topic, bo jest odpowiedni temat o Orlikach
Thu, 02 Apr 2009 - 18:34
Mon, 25 May 2009 - 21:19
Wed, 10 Jun 2009 - 22:31
szer
Fri, 28 Aug 2009 - 19:33
Fri, 02 Oct 2009 - 00:28
Tue, 17 Nov 2009 - 23:07
Master
Wed, 18 Nov 2009 - 02:03
w artykule o SM Lokator jest mały bład , przy zdjęciu z budowy bloku Adamieskiego 11 pisze ze do dzis to najwyzszy budynek w miescie, nie licząc juz Bazyki to wyzsze są przy ulicy Zeromskiego, Dąbrowskiego i Sienkiewicza gdzie nie które piony osiagaja 16 pieter
Leszek
Mon, 08 Feb 2010 - 09:51
Sun, 21 Mar 2010 - 19:03
Sat, 29 May 2010 - 00:12
Sun, 10 Oct 2010 - 23:54
Andrzej Bęben
Mon, 08 Nov 2010 - 18:29
I witam,
i wszyscy cieszą się, że oto ukazał się najnowszy numer "Przeglądu Dąbrowskiego". Z wiadomych przyczyn pozwolę sobie wyrazić kilka zdań opinii o tym, że się tak wyrażę, szczególnym numerze PD.
Na początek, generalnie:
PD jest cacy, bo odkąd wydawcą PD jest PPP, jako kierujący Urzędem Miejskim w DG, to nikt nie krytykuje ani naczelnego PD, ani piszących w PD, ani wydawcy. Nie mówiąc już, że nikt na wymienionych, jak to się mówi tu i ówdzie, nie pluje, jak to było w zwyczaju, gdy ja byłem naczelnym PD a PP wydawcą gazetki.
Wniosek z tego taki, że za PP PD był agitkowym szmatławcem na pasku PP. Natomiast za PPP PD jest gazetą wszystkich mieszkańców a nie jakiejś tam władzy i partii. Opinię publiczną może w tym fakcie utwierdzać to, że o ile PD z czasów PP paru towarzyszy chciało zamknąć (co nie dziwi, skoro uważali za słuszne zamykanie nie tylko gazet, ale i dziennikarzy po 13.12.1981 r.), o tyle za PPP nikt nie wnioskował o zamknięcie tegoż wzmiankowanego tytułu. Jasne, jak plamy na Słońcu.
W kontekście logicznie budowanych wniosków i nie tak odległej historii (w temacie „Przeglądu Dąbrowskiego”, jak to się ongiś w przewodniej mawiało) nieco zdziwionym można być oglądając listopadowy numer PD.
Kolumna 1.
Dwa na dwa zdjęcia. Na każdym PPP. Z tekstu lud dowiaduje się, co dla PPP i jego ekipy jest wykonywane „Z obowiązku i serca”. Oczywiście, to żadna przedwyborcza propaganda, agitka, PR, czy jak to tam nazwać. To są fakty, się ma rozumieć.
Kolumna 2.
Nie ma zdjęcia PPP. Jest tekst, że dzięki władzy miasto będzie miało w przyszłym roku 5,4 mln zł na remont drogi. Ktoś może sobie pomyśleć, że jak preziem nie zostanie PPP, to kasę szlag trafi. Wiecie, ludzie, jak ludzie...
Jaki człowiek napisał, że się tak wyrażę, felieton w stylu Paska (nie tego z Rady Miejskiej, ale z historii literatury barokowej), to nie wiem. Z pewnością nie był to „Czytelnik”. Bo nie spotkałem się jeszcze z czymś takim, a robie już w dziennikarskim fachu parę lat, by tyle placu dawać anonimowemu pisarzowi w tak znaczącym miejscu. Nie analizuję tekstu, bo nie w tym rzecz. Przypomnę jednak, że jest to tekst wymierzony w kandydata Stachowicza. Oczywiście zapomniał wół, jak... I teraz jest już wszystko cacy, choć cztery lata temu nie było cacy. Pewnie pan Stachowicz będzie mógł sobie replikować w grudniu lub w styczniu :-)
Kolumna 3.
Oczywiście, że materiał „Nieobecni nie mają racji” nie ma charakteru wspomagającego dążenia PPP do bycia nim w następnej kadencji. Świadczy przecież o tym, paroakapitowa gadka z kandydatem Frączkiem, który – idąc logiką tytułu – ma rację, skoro był na spotkaniu. A to oznacza z kolei, że PPP nie jest jedynym, który ma rację, czego niestety w zamieszczonej na tej kolumnie rozmówce (już bez zdjęcia, bo to ma na czole kolumny) nie przyznaje.
Na pozostałych kolumnach nie ma jawnej propagandy wyborczej, co świadczy dobrze o PPP i jego macherach od PR, gdyż widać, że wyciągnęli lekcje z błędów popełnionych w przeszłości przez konkurencję. I przyznaję bez bicia, że w gazecie widać, że wydawca, czyli PPP nie usiłował robić tego, na czym się nie zna i uczynili to za niego – z PR-owskim wdziękiem – macherzy biegli w fachu.
Jednakże, na Boga, mili Panowie: nie wmawiajcie nikomu – a sobie przede wszystkim – iż ten listopadowy Przegląd Wyborczy jest „miesięcznikiem mieszkańców”. Bo cztery lata temu można było dowiedzieć się, kto chciałby zostać prezydentem DG...
Bo władzę ma się po to, by jej nie tracić, lecz ją kontynuować. I to jest, grubsza, credo każdego z wydawców różnych takich przeglądów miejskich, wiejskich i gminnych...
Andrzej Bęben
Tue, 09 Nov 2010 - 11:59
Co, nikogo nie interesuje ta pobieżna analiza?
tony montana
Tue, 09 Nov 2010 - 12:38
chyba nikogo, bo jak sam piszesz "PD jest cacy, bo odkąd wydawcą PD jest PPP, jako kierujący Urzędem Miejskim w DG, to nikt nie krytykuje ani naczelnego PD, ani piszących w PD, ani wydawcy. Nie mówiąc już, że nikt na wymienionych, jak to się mówi tu i ówdzie, nie pluje, jak to było w zwyczaju, gdy ja byłem naczelnym PD a PP wydawcą gazetki..."

no ale dobra, napracowałeś się, więc ja poświęcę krótką chwilę twojej analizie medioznawczej

piszesz, że na pierwszej kolumnie agitka. cóż, powstaje ośrodek, przyjmie 400 dzieci, bardzo pomoże niepełnosprawnym, w okolicy nie ma podobnych placówek. uważam, że warto o tym informować, no chyba że jesteś zdania, że na kilka miesięcy przed wyborami prezydent nie powinien zaczynać żadnych inwestycji, o niczym nie decydować i najlepiej ukrywać się w domu, bo czego nie zrobi to podciągnie się pod kampanię. dodam, że za twoich czasów w PD nie było takich dylematów bo o czym mieliście pisać, o karmniku w centrum?

druga kolumna - remont drogi. piszesz m.in. "Ktoś może sobie pomyśleć, że jak preziem nie zostanie PPP, to kasę szlag trafi". hmm, być może ktoś tak może pomyśleć, ale w tekście tego nikt nie sugeruje. więc chyba na razie jesteś jedynym tak myślącym
dalej nie chce mi się pisać o Twoich ocenach i opiniach. niemniej doceniam trud włożony w tę pracę i dobre chęci, ale wiesz co jest wybrukowane dobrymi chęciami
vacu
Tue, 09 Nov 2010 - 15:14
CYTAT(Andrzej Bęben @ wto, 09 lis 2010 - 13:59)

Co, nikogo nie interesuje ta pobieżna analiza?
Być może nikogo już nie interesuje PD? Ileż razy można pisać to samo... Jak dla mnie ten cały PD to strata pieniędzy, nieaktualne to jest zawsze w sensie, że już dużo wcześniej te "newsy" są w prasie lokalnej, dobór wiadomości też jest raczej taki, żeby było pozytywnie - ja więc nawet tego nie przeglądam już mimo, że dość niedawno zacząłem dostawać to "pisemko".
Mick
Tue, 09 Nov 2010 - 15:51
Ja też dostałem PD parę dni temu i w 100% zgadzam się z AB (choć nie myślałem, że akurat w tym topicu to nastąpi).
Ile by nie miał obecny prezydent zasług, jak dobrze nie funkcjonowało by miasto, to wydawanego za publiczne pieniądze miesięcznika nie można zamieniać w przedwyborczą agitkę.
Wszystkie te sprawy (Ośrodek, drogi, inne sukcesy) są ważne ale:
1. urzędujący prezydent ma możliwość ustalenia daty "symbolicznego wbicia łopaty" na dowolny dzień w roku - np. miesiąc przed wyborami. Albo pół roku wcześniej, albo jeszcze inaczej. Niech jednak nie dziwi się, że niektórzy mogą to uznać za element kampanii wyborczej. Prowadzonej w tym przypadku jeszcze przy wykorzystaniu miejskiego miesięcznika.
2. List "Czytelnika" - nawet jeślibym się częściowo zgadzał z jego niektórymi tezami - to żenada.
3. Tytuł "Nieobecni nie mają racji" podobnie. Jedno i drugie świadczy, że redaktorzy PD pilnie pobierali nauki z manipulacji informacją. Publicystykę to mogą sobie prowadzić w prywatnym pisemku (vide Dąbrowskie Aktualności), ale nie w publicznym.
4. Jak dziwnie przytył ten nasz periodyk. Wcześniej składał się z 8 stron, teraz miał chyba 16 (może ktoś mnie poprawić, bo nie mam teraz przy sobie). A większość newsów - same sukcesy.
Jednym słowem - PD nic nie zmienił standardów od roku 2006, kiedy w trakcie poprzednich wyborów prezentował podobny poziom.
picaro
Tue, 09 Nov 2010 - 17:40
Co do treści merytorycznej PD to cóż może taka gazeta skoro w bardziej opiniotwórczych pismach ogólnopolskich jak i lokalnych nie jest problemem wykupić sobie artykuł sponsorowany i napisać różnorakie głupoty na różne tematy o różnych osobach instytucjach, firmach itp. Zresztą prawie wszystkie media działają na takie zasadzie, bo reprezentują czyjś interes. Zresztą skoro ta gazeta to taki chłam to po co się nią tak podniecać. Acha i z tego co wiem jest obecnie grubsza, ponieważ wydaje ją Biblioteka Miejska
PD i sprzedaje reklamy, a więc częściowo jest też chyba jakoś tak finansowana, ale tego to nie jestem pewien.
pozdrawiam
bzenek
Wed, 10 Nov 2010 - 09:52
CYTAT(vacu @ wto, 09 lis 2010 - 17:14)

Być może nikogo już nie interesuje PD? Ileż razy można pisać to samo... Jak dla mnie ten cały PD to strata pieniędzy, nieaktualne to jest zawsze w sensie, że już dużo wcześniej te "newsy" są w prasie lokalnej,
Ale cała masa ludzi nie czyta gazet, nie ma internetu, a w TV raczej nie ma informacji z Dąbrowy.
"Przegląd Dąbrowski" im się przydaje. Zawsze się coś dowiedzą.
CYTAT(Mick @ wto, 09 lis 2010 - 17:51)

Jednym słowem - PD nic nie zmienił standardów od roku 2006, kiedy w trakcie poprzednich wyborów prezentował podobny poziom.
Ileż wy macie lat ? W Mikołaja wierzycie ?
Reżimowe gazetki są właśnie po to aby wspierać reżim. Tak było u Kocjanowej i Bębna, tak jest u Bazylaka i tak samo będzie u bzenka, kwintosza i vacu
Mick
Wed, 10 Nov 2010 - 11:38
CYTAT(bzenek @ śro, 10 lis 2010 - 09:52)

Reżimowe gazetki są właśnie po to aby wspierać reżim. Tak było u Kocjanowej i Bębna, tak jest u Bazylaka i tak samo będzie u bzenka, kwintosza i vacu

ale mówić o tym można.
vacu
Wed, 10 Nov 2010 - 16:55
CYTAT(bzenek @ śro, 10 lis 2010 - 11:52)

Smutne to ale prawdziwe :/ Prawda jest taka, że nikt o sobie lub o szefie negatywnie nie napisze na forum publicznym. Co najwyżej możemy oczekiwać by były przedstawiane pozytywne newsy bez nadmiernego kolorowania i bez prezydenta na co drugiej stronie.
CYTAT
Ale cała masa ludzi nie czyta gazet, nie ma internetu, a w TV raczej nie ma informacji z Dąbrowy.
"Przegląd Dąbrowski" im się przydaje. Zawsze się coś dowiedzą.
Może i masz rację o ile tacy ludzie dostają PD, bo jak jest z jego zasięgiem to nie wiem. Ja mieszkam w centrum a PD dostaję w sumie od niedawna i też nie zawsze.
Master
Wed, 10 Nov 2010 - 21:40
PD zawsze lezy w Urzedzie Miasta, w Urzedzie Pracy, w PKZ, na meczach MKS w Hali, na soisku miejskim w Pogorii.
Rozdawany jest po sklrzynach ale nie zawsze i nie wszedzie.
Mysle ze wielkiego problemu aby go uzyskac nie ma.
Thu, 07 Apr 2011 - 18:43
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.