Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Przegląd Dąbrowski
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Dąbrowa Górnicza > Władze
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Hator
QUOTE(pozdrawiam @ Nov 27 2006, 05:01 PM) *
Ja mam tylko pytanie: ile osób pracuje przy wydawaniu PD. Bo wychodzi na to, żeby wydać parę nudnych stronniczych artykułów trzeba cały sztab ludzi.

Andrzej B, Jolanta K (kiedys) i pare innych osob z biura - ktore sie podpisuja pod artykulami
no i sprostowania radnych (baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo rzadko zamieszczane) - z winy samych radnych i/lub cenzury.
Dla mnie to żadne tłumaczenie, że ktoś pisze stronniczo, bo tak mu kazali.

pozdrawiam
a jakbys mial wybor - pracuje Pani w UM w biurze prasowym albo out z pracy
co bys wybral?
PS biuro prasowe to nie tylko PD

tak czy siak dalej podtrzymuje zdanie n/t samej gazety i glownych decydentow
Panie Andrzeju - prosze pamietac ze czekamy na wyjasnienei sprawy o ktorych Pan wczesniej wspomnial.
pozdrawiam
QUOTE(Hator @ Nov 27 2006, 05:11 PM) *
Andrzej B, Jolanta K (kiedys) i pare innych osob z biura - ktore sie podpisuja pod artykulami
no i sprostowania radnych (baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo rzadko zamieszczane) - z winy samych radnych i/lub cenzury.

pozdrawiam
a jakbys mial wybor - pracuje Pani w UM w biurze prasowym albo out z pracy
co bys wybral?
PS biuro prasowe to nie tylko PD

tak czy siak dalej podtrzymuje zdanie n/t samej gazety i glownych decydentow
Panie Andrzeju - prosze pamietac ze czekamy na wyjasnienei sprawy o ktorych Pan wczesniej wspomnial.

Oczywiście, że natychmiast bym się zwolnił z pracy.

PD to tylko "wierzchołek góry lodowej'. Powszechna jest cenzura stron internetowych jednostek podległych UM. Istnieje zakaz umieszczania jakichkolwiek informacji o aktywności radnych z poza „układu”. Podczas publikacji zdjęć z jakiś imprez w użyciu jest lupa i poszukiwanie czy gdzieś na drugim planie nie ma polityków SLD, bo za to można dostać po łapkach. Ogólnie rządy Talkowskiego doprowadziły miasto do takiego poziomu paranoi, że tłumaczenia pana rzecznika nie przemawiają do mnie.
mucha
Ja się trochę panu Andrzejowi nie dziwię, bo dość agresywnie się go tu atakuje i w niewybredny sposób. Nie mówię, że nie zasłużył na krytykę, bo za PD w pełni na nią zasłużył, ale... Ale TRZYMAJMY POZIOM. To forum staje sięcoraz ciekawsze, więc apeluję: nie zepsujmy tego i dbajmy o poziom wypowiedzi. Nie chcę o tym dyskutować w tym wątku, proszę tylko byście to przeczytali i wzięli pod uwagę.
pulsatilla1214
@mucha-

Zadaj sobie trud choć pobieżnego przejrzenia jeszcze raz wszystkich postów Pana Andrzeja i zauważ kto tu szumnie mówi o kulturze i kto obniża poziom dyskusji... Tłumacząc się, że to tak nieoficjalne i prywatne wypowiedzi uzurpuje sobie prawo do pomiatania wszystkim i wszystkimi. Intrygujący sposób TRZYMANIA POZIOMU merytorycznej rozmowy (sam pan Andrzej Bęben mówi, abyśmy nawet nie komentowali tego JAK się wypowiada - jego niezbywalne prawo takiej a nie innej formy).

Skupiając się więc na treści - ciekawi jesteśmy niezmiernie wspomnianych sekretów i informacji, jako zwykli zjadacze chleba, aby właśnie wyrobić sobie bliższą prawdy opinię w danych kwestiach. Przecież nie załozymy podsłuchu w UM, panie Andrzeju (w doniczce z palmą to nie my wink.gif )!

A co do wmawiania "dziecka w ciąży" to proszę pamiętać, że Schwarzenegger.... cool.gif

I prosimy nie umierać :) !
mucha
QUOTE(pulsatilla1214 @ Nov 27 2006, 06:36 PM) *
@mucha-

Zadaj sobie trud choć pobieżnego przejrzenia jeszcze raz wszystkich postów Pana Andrzeja (raptem 8) i zauważ kto tu szumnie mówi o kulturze i kto obniża poziom dyskusji... Tłumacząc się, że to tak nieoficjalnie i prywatnie uzurpuje sobie prawo do pomiatania wszystkim i wszystkimi. Intrygujący sposób merytorycznej rozmowy.

1. Trud sobie zadałem.
2. Nie widzę powodu żeby obniżać poziom tylko po to aby się dopasować do innych.
3. z mojej strony EOT.

P.S. Wolę, pulsatilla, jak piszesz o Pogorii i ptakach. Jest znacznie ciekawiej.
pulsatilla1214
poproszę o wyjaśnienie EOT - dzięki chlopaki, juz wiem :)

P.S.

dziękuję za uznanie :)

P.S.2

Również otrzymałem odpowiedź

P.S.3

Podejrzewałem, że EOT to Ewidentnie Off Topic cool.gif
mucha
QUOTE(pulsatilla1214 @ Nov 27 2006, 06:43 PM) *
poproszę o wyjaśnienie EOT

P.S.

dziękuję za uznanie :)

EOT = End of topic.

Moderatorzy zaraz nas pogonią biggrin.gif
Ale żeby było choc trochę na temat - pan Andrzej Bęben kiedyś odpowiedział na mojego maila za pytaniami! Fakt, że po 2 tygodniach, ale jednak odpowiedział. No i odpowiedź była, że dróg rowerowych budować się nie planuje ani też remontu ul. Piłsudskiego. Więc się po takiej odpowiedzi lepiej nie poczułem.
Bartek
QUOTE(pulsatilla1214 @ Nov 27 2006, 06:43 PM) *
poproszę o wyjaśnienie EOT

EOT = End of Topic czyki koniec tematu/wątku inaczej rzecz mowiac mucha nie chce sie juz w temacie PD i pana Bębna wypowiadac tongue.gif
kwintosz
Osobiście uważam, że na takie działania jakie były podejmowane przez rzecznika prasowego oraz innych osób które były "zamieszane" w wydawanie PD oraz szerzenie propagandy, nie powinno być i nie ma zezwolenia społecznego!! Stąd takie a nie inne reakcje forumowiczów.

Jeśli tak p. Bęben broni swoich współpracowników, niech napisze dlaczegóż to mamy im odpuścić. W końcu oni także byli cześcią tego "przedsięwzięcia". Ja osobiście nie widzę w tym jakiś taryfy ulgowej. Praca w takim charakterze, musi się cechować obiektywnością, nawet za cenę stanowiska.. w innym wypadku chyba pomyliłyby nam się ustroje.

Co do samego pana rzecznika, wszyscy chyba nie mamy wątpliwości.
Bartek
Jest juz nowy numer ;-)
:)
tak a to bezposredni link http://www.dabrowa-gornicza.pl/pub/files/P...n_luty_2007.pdf

jak dla mnie to jest kilka dosc ciekawych artykulow, nie to co dawniej

ciekawe czy nasze forum zostaloby poinformowane o czacie z prezydentem 15 lutego na stronie UM.
Jesli bez nas to nie wiem czy byloby spore zainteresowanie
Bartek
Chat pewnie bedzie z moderatorem wiec nie wszystkie pytania przejda ;-)

Ciekawe czy prezydent zgodzi sie na chat, ale na naszym forum np. pare tyg po tym chacie co ma byc 15 lutego.
kursor
Witam!

Nowe wydanie Przeglądu jest wg. mnie oki. Podoba mi się pomysł z Szybkim Miejskim Serwisem (SMS), oraz kilka ciekawych artykułów, w końcu radni też mają swoje miejsce w gazecie :)

Pełny sarkazmu tekst byłego Rzecznika Talkowskiego - Bębna to świetny łącznik między starym a nowym Przeglądem. Jego retoryka wpisuje się idealnie w to co sam tworzył dla swojego "guru" Talkowskiego.

pozdro
Andrzej Bęben
Pełny sarkazmu tekst byłego Rzecznika Talkowskiego - Bębna to świetny łącznik między starym a nowym Przeglądem. Jego retoryka wpisuje się idealnie w to co sam tworzył dla swojego "guru" Talkowskiego.

pozdro

Kursor, zdrowaske za ciebie zmowie, w intencji, bys sie nauczyl widziec swiat takim, jakim on jest, a nie takim, jak ci sie wydaje byc.
Zrozumiales? Mam nadzieje, ze tak.
Nie wiem jak ty, ale ja kulture europejska dziele na dwa rodzaje:
a) chrzesicjanska,
cool.gif bolszewicka.
Jak myslisz, jakiej kultury ty jestes milosnikiem?
Mlody czlowieku, lzesz i tyle. NIGDY nie bylem RZECZNIKIEM TALKOWSKIEGO. Bylem, mlody czlowieku, rzecznikiem URZEDU MIEJSKIEGO.
Sobie mozesz wypisywac co chcesz, tylko trzymaj sie faktow, gdzie sa one stwierdzalne i zmierzalne.

PS.
Moim guru jest nie Jerzy, ale Jozef. Zgadnij jaki? Z pewnoscia on nie jest twym guru. BKMTR!
kursor
QUOTE(Andrzej Bęben @ Feb 2 2007, 03:20 PM) *
Kursor, zdrowaske za ciebie zmowie, w intencji, bys sie nauczyl widziec swiat takim, jakim on jest, a nie takim, jak ci sie wydaje byc.
Zrozumiales? Mam nadzieje, ze tak.
Nie wiem jak ty, ale ja kulture europejska dziele na dwa rodzaje:
a) chrzesicjanska,
cool.gif bolszewicka.
Jak myslisz, jakiej kultury ty jestes milosnikiem?
Mlody czlowieku, lzesz i tyle. NIGDY nie bylem RZECZNIKIEM TALKOWSKIEGO. Bylem, mlody czlowieku, rzecznikiem URZEDU MIEJSKIEGO.
Sobie mozesz wypisywac co chcesz, tylko trzymaj sie faktow, gdzie sa one stwierdzalne i zmierzalne.

PS.
Moim guru jest nie Jerzy, ale Jozef. Zgadnij jaki? Z pewnoscia on nie jest twym guru. BKMTR!

........ uderz w stół a nożyce się odezwą....

Jak to dobrze znowu usłyszeć kilka mądrych słów od fachowca :)

Abstrakcyjnej prawdy nie ma. Prawda jest zawsze konkretna.

pozdro
Andrzej Bęben
QUOTE(kursor @ Feb 2 2007, 05:10 PM) *
........ uderz w stół a nożyce się odezwą....

Jak to dobrze znowu usłyszeć kilka mądrych słów od fachowca :)

Abstrakcyjnej prawdy nie ma. Prawda jest zawsze konkretna.

pozdro

Oj kursorze, kursorze. Jakis ty zapatrzony w NOWE. Kursor czy NOWE, czy STARE to jedno maja wspolne: wladze. Jakzes taki madry i zafascynowany nowym (heeee) obliczem PD, to powiedz mi, dlaczego w tym numerze nie ma NIC A NIC o tym, ze pani Przewodniczaca spoznila sie z oswiadczeniem i paru radnych rowniez? Dlaczego nie wyjasniono spoleczenstwu, Tobie rowniez, po co radni pojechali 200 kilometrow na szkolenie? Nie mogli sie szkolic w Rogozniku albo na Pogorii? Wiec powiedz mi milosniku obiektywizmu, dlaczego te tematy sa poruszane na forum a nie ma ich w PD? Ja na to odpowiedzialem w kawalku, ktory mi puszczono, bo innej mozliwosci nie bylo.
A odezwalem sie, mlody obywatelu, nie dlatego, zes uderzl w stol tylko plules mi w oczy. Coz, nie moja wina, ze w takich przypadkach wiekszosc mowi, ze deszcz pada!
Radze wyluzowac. Jeszcze nie raz i nie dwa bedziesz sobie mogl bic w stol. I wspominajac przeszlosc i oceniajac terazniejszosc.
Z Bogiem!
abacil
Andrej Bęben napisał:

PS.

Ten post edytował kwintosz Wczoraj, 03:53 PM

--------------------
Pozdrowienia!
Andrzej Bęben

Zwróciłem uwagę na wtręt: Ten post edytował kwintosz Wczoraj, 03:53 PM
kwintosz
Post był edytowany jako, że był problem z quote a więc z cytowaniem. Po prostu cytat się nie pojawił bo jednego z nich brakło. W treść posta nie ingerowałem, każda ingerencja w treść jest opisywana przez moda odpowiednim podpisem..
pulsatilla1214
kwintosz jedynie wprowadził cytowanie. Pan Andrzej źle coś uzył tej opcji i tekst nie został zacytowany i podświetlony. Nie było ingerencji innej smile.gif
kursor
QUOTE(Andrzej Bęben @ Feb 3 2007, 10:12 AM) *
Oj kursorze, kursorze. Jakis ty zapatrzony w NOWE. Kursor czy NOWE, czy STARE to jedno maja wspolne: wladze. Jakzes taki madry i zafascynowany nowym (heeee) obliczem PD, to powiedz mi, dlaczego w tym numerze nie ma NIC A NIC o tym, ze pani Przewodniczaca spoznila sie z oswiadczeniem i paru radnych rowniez? Dlaczego nie wyjasniono spoleczenstwu, Tobie rowniez, po co radni pojechali 200 kilometrow na szkolenie? Nie mogli sie szkolic w Rogozniku albo na Pogorii? Wiec powiedz mi milosniku obiektywizmu, dlaczego te tematy sa poruszane na forum a nie ma ich w PD? Ja na to odpowiedzialem w kawalku, ktory mi puszczono, bo innej mozliwosci nie bylo.
A odezwalem sie, mlody obywatelu, nie dlatego, zes uderzl w stol tylko plules mi w oczy. Coz, nie moja wina, ze w takich przypadkach wiekszosc mowi, ze deszcz pada!
Radze wyluzowac. Jeszcze nie raz i nie dwa bedziesz sobie mogl bic w stol. I wspominajac przeszlosc i oceniajac terazniejszosc.
Z Bogiem!

Witam!

Drogi Panie Andrzeju

po pierwsze: ja nie dzielę świata tak jak Pan na komuchów i styropianowców ( bo to nie moja epoka ), tylko na ludzi mądrych i głupich,

po drugie: w którym moim poście dotyczącym Przeglądu pisze że jestem "zapatrzony", zafascynowany" w nowy PD?

po trzecie: niech Pan nie pisze o obiektywiźmie po tym jak za swojej kadencji wychodziły takie numery gazety jak przed wyborami z Meresem, nie wspominając całej reszty,

po czwarte: ja gazetę miejską widzę jako informator, gdzie mogę się dowiedzieć co się w mieście dzieje, działo lub będzie się dziać, a nie jaką linię polityczną aktualnie mają władze miasta - bardziej mnie interesują co chcą zrobić aby mieszkańcom lepiej się żyło w DG,

po piąte: uważa się Pan za nie lada fachowca i karze opierać się na faktach - informacja w sprawie oświadczeń majątkowych radnych też się znalazła w PD - sugeruję więcej rzetelności,

po szóste: nie uważam że moimi paroma zdaniami Pana opluwam, to raczej Pana retoryka jest w ten deseń i nadaje się do "Faktu" bądź "Super Expressu".

P.s.
Chcąc, żeby młodzież była lepsza, żeby nie była cyniczna, trzeba, żeby społeczeństwo zachowywało się tak, by je można było słusznie szanować.
Tadeusz Kotarbiński

pozdro
Józef Kuraś
Czolem!

Panowie Beben i kursor, z szeregu wystap!
Beben, nie umiecie wyrazic swoich mysli, skoro Kursor ich nie rozumie i obficie musi sie tlumaczyc, co ma na mysli i w sercu!
Beben! Starsi powinni uczyc mlodziez a nie odwrotnie, nie uczyli was tego?
Kursor! Co ty wiesz o zabijaniu? Co ty wiesz o komuchach? Synu! Gdyby po wojnie bylo wiecej takich jak ja, to moze Polska przez pol wieku nie bylaby breloczkiem u paska Sowietow. Pewnie Dabrowie wyszloby to na zdrowie. Chociaz, wiecie Kursor, juz czytam w Waszych myslach... Racja, nie byloby pieknego Palacu Kultury Zaglebia, na ten przyklad. No tak kursor, Wy nie dzielicie rzeczyiwstosci na komusza i nie komusza, wiec zapewne nie wiecie, ze gdyby nie bylo komuny, to nie byloby tow. Zawadzkiego, agenta GRU, zboja, ktory ma na sumieniu krew Slazakow. Ale co Was to kursor obchodzi. Was interesuje tylko przyszlosc.
Beben, a Wy dajcie sobie z tym tlumaczeniem, bo mlodym wydaje sie, ze bronicie Talkowskiego, jak Jaruzelski bronil socjalizmu. Mlodym wydaje sie, ze Dabrowa rzadzila wczesniej prawica. Heeeee! Komuchy rzadzily i tyle. I rzadza nadal. Tylko pod oficjalnym szyldem.
Wykonac!

Mod: Proszę nie zwracać się obcesowo do użytkowników forum... smile.gif
abacil
Zdjęcie żołnierza Kurasia jest adekwatne do sposobu myślenia i do prostej wizji świata...

Ale jeden z wątków jest ciekawy. Co by było, gdyby Zachód nie oddał Polski w ręce Rosji? Jakim bylibyśmy krajem? Jakim bylibyśmy narodem? A przede wszystkim jakie byłyby granice kraju? Możliwe, że takie jak przed wojną...
Na pewno przeżylibyśmy epokę McCarthyzmu. Wszyscy, którzy walczyli u boku Armii Czerwonej byliby zdrajcami i w konsekwencji byliby obywatelami drugiej kategorii...
Ciekaw jestem czy Polak byłby Papieżem...

PS. Wiem, że to nie temat dot. PD, ale nie wiem gdzie go wkleić...
st1111
Jak to mówi kandydat na prezydenta Pan Kononowicz
co by było jakby Rosjanie wojny nie wygrali-nic by nie było.
A swoją drogą jak to rok rządów wybitnych autorytetów
moralnych potrafi skłócić społeczeństwo.
Hator
bardzo bym prosil o powrot do watku w tym temacie - a wiec PD.

moze czegos wg was brakuje w nowym PD?
moze macie jakies pomysly na PD - piszcie.
abacil
Wskaż modzie, miejsce gdzie mamy się wynieść... :-)

mod Hator: służę uprzejmie
Stan wojenny w DG
temat traktujacy o historii w DG - moze to nie do konca, ale dyskusja o skutkach zmian politycznych w Polsce i w DG moze byc smialo tam kontynuowana :)
Do wszystkich urodzonych przed 1980 r.
temat podobny - wspomnienie za starych (dobrych...?) czasow - w sam raz by powspominac + i -
... no i pozostaje jeszcze hyde park jak te dwa watki sie nei spodobaja.
pozdro i sory za ingerenecje w Twoj post Abacil ale nie chciaelm OT'wać - trza świecić przykładaem tongue.gif
Hator
ponad miesiac juz minol od ostatniego numeru - czy tak ma wygladac strategia przekazywania informacji o miescie (najpierw nasze pytania, teraz PD)
Dave
No dopiero się zaczął marzec, a PD u mnie prawie zawsze pod drzwiami był dopiero w ostatniej dekadzie miesiąca, choć był to numer na miesiąc, który się własnie kończył.
Aha! I od nowej edycji PD wychodzi jako 2-miesięcznik, także pewnie przez to go jeszcze nie ma. ;-)
Andrzej Bęben
Witam,

z tego co mnie jest wiadomo, jako bylemu zaklamancowi, to PD jest miesiecznikiem. Tak przynajmniej jest zarejestrowany. Gdy nastala nowa wladza, to nie chciala wydawac gazetki w grudniu, choc rozpiska materialow do napisania byla. Aktualny naczelnik wydzialow strategi, sportu, kultury i spraw wszelakich stwiedzil, ze gazetka musi miec nowa formule. Numer wydany z koncem stycznia byl ostatnim wg umowy przetargowej. Zeby wydawac nastepny wykonujacy sklad i druk musi byc wyloniony w nowym przetargu. Czy taki ogloszono, albo sie oglosi, to nie wiem, bo mnie w magistracie juz nie ma. Sie pytajcie nacźelnika wydzialu spraw wszelakich.
QUOTE(Dave @ Mar 8 2007, 11:52 PM) *
No dopiero się zaczął marzec, a PD u mnie prawie zawsze pod drzwiami był dopiero w ostatniej dekadzie miesiąca, choć był to numer na miesiąc, który się własnie kończył.

a pod moimi drzwiami byl tylko raz w historii - jeden jedyny raz a bylo to zaraz przed ostatnimi wyborami. A tak bywal w jednym sklepie ale juz dawno temu
mary cha
u mnie nie uswiadczyles tej gazetki.zapomniana ulica:(
mam nadzieje ze poprawia dystrybucje PD wraz z nowym wygladem czy tam "wnetrzem":D
fiolek
Panie Bęben chodzą plotki ze działa Pan teraz dla Fatku. Jak to prawda to powodzenia, tam Pan chociaż pasuje... wink.gif
Andrzej Bęben
Mlody wilku lewicy, bo chyba nie prawicy :) Cos tam gdzies zaslyszales, ktos, gdzies cos chalpnal nie widzac co chlapie, gdzie sie uderzylo w stol... Nie fijolkue, nie dzialam dla Faktu, chociaz przynzaje, ze strasznie beszczesci i imie wladzy tobie milej.
Pa.
kursor
QUOTE(Andrzej Bęben @ Mar 13 2007, 05:50 PM) *
Mlody wilku lewicy, bo chyba nie prawicy :) Cos tam gdzies zaslyszales, ktos, gdzies cos chalpnal nie widzac co chlapie, gdzie sie uderzylo w stol... Nie fijolkue, nie dzialam dla Faktu, chociaz przynzaje, ze strasznie beszczesci i imie wladzy tobie milej.
Pa.

powiedz drogi Bębnie gdzie skrobiesz przyznaj się ........ dla kogo teraz klepiesz w klawiaturkę, u którego niemca ?????

proszę Cię tylko bez zbędnej filozofii, przytyków, preferencji politycznych itp. itd.
Andrzej Bęben
Kursor,

byc moze sie znamy, ale nie sadze. zatem daruj sobie zwrot "drogi", bo rozumiesz, co prawda okazywanie takich emocji w pewnych srodowiskach jest cool i trendy, ale ja jestem z tych srodowisk, w ktorych jest to bebe.
Nie widze powodu, bym mial zaspakajac Twoja ciekawosc wyrazona nader ironicznie... :-)
kwintosz
Nie rozumiem dlaczego p. Andrzeju robi Pan z tego jakąś tajemnicę? Forumowicze i ja sam chętnie poznaliby pańskie dalsze losy, w końcu większość z nas spotkała się z pańską, dla niektórych bardzo kontrowersyjną, "twórczością". Poza tym nie widzę w ciekawości niczego złego. Ba, dziennikarz wręcz musi być ciekawski dociekliwy..
Ale jeśli nie będzie chciał Pan podzielić się z nami tą informacją to zrozumiem.
Pozdrawiam
Bartek
Mnie nie interesują dalsze losy tego człowieka i dobrze że tak znikł z życia publicznego!!!
mary cha
w pelni zgadzam sie z @bartek.dawny PD to juz przeszlosc.proponuje zamknac temat i otworzyc nowy jak pojawi sie numer PD.wtedy bedziemy oceniac czy cos sie zmienilo czy nie.

ps
p.Józef Kuraś-takie komentarze niech pan zostawi dla siebie i dla ludzi ze swojego pokolenia.jestem z generacji ktore zycie zaczelo po '89 roku(w przenosni oczywiscie)i teraz skupiam sie na tym co jest i co bedzie a nie na tym co bylo.nie bede zaprzatal sobie glowy ustrojem ktory ledwo co pamietam i znam z opowiadan(tych dobrych i zlych).dla mnie to jest odgrzewanie tematu i granie na ludzkich uczuciach.
Józef Kuraś
Czolem poborowy Mary cha!

Sobie geby oficerem nie wycierajcie, kocie bez obcinki, bo za malo macie na pagonach, by sie wypowiadac, jako wyrocznia.
A tak na marginesie poborowy, to palicie, ale sie nie zaciagacie? Bo mam wrazenie, ze wam, kocie poborowy, rozum odjelo.
mary cha
Sobie geby oficerem nie wycierajcie

jest demokracja,wiec bede sobie wycieral "gebe" w co bede chcial

kocie bez obcinki

a co to?

bo za malo macie na pagonach

na szczescie na pagonach nie mam nic i nie zamierzam miec

by sie wypowiadac, jako wyrocznia.

wyrocznia nie jestem ale mam swoje zdanie na ten temat i go nie zmieniam pod wplywem "wiatru"

A tak na marginesie poborowy, to palicie, ale sie nie zaciagacie?

na szczescie nie jestem Billem Clintonem

Bo mam wrazenie, ze wam, kocie poborowy, rozum odjelo

rozum na swoim miejscu.w przeciwienstwie do niektorych "wypranych" przez ZSRR lub Mlodziez Wszechpolska(niewlasciwe skreslic).

c ya
Józef Kuraś
Czolem poborowy narkotykowy!

Coz to bedzie z nasza Ojczyzna, jak jakas swolocz na nia napadnie. Wy chyba, kocie nieobciety, bronic jej nie bedziecie, bo przeciez, co was tam interesuje historia, Bog, honor i Ojczyzna! Aby tylko bylo co do michy wsadzic i co przypalic.
Demokracja, mlody kocie, nie polega na tym, by sobie starszymi w szarzy gebe wycierać. Musisz sie tego bolszewickiego zwyczaju oduczyc. Kto cie tego, nauczyl, skoro za komuny cie nie bylo?
I juz mi tu wiecej nie parskaj, bo mi sie z toba nie chce gadac. 25 wyciorem na gola! I odmeldować mi sie. W tyl zwrot Mary cha. Padnij! Powstan. Maska na twarz! Ruchy, ruchy, ruchy, kocie jeden!

Mod: OSTRZEŻENIE
Arbas
Nie wiem, czy nie przyjdzie nam mieszkańcom w trybie pilnym udoskonalić i reaktywować "Przegląd Dąbrowski".
W piątek nie pojawił się w Dzienniku Zachodnim dodatek "Dąbrowa Górnicza", a dziś w tej samej gazecie /mutacja Katowice Bielsko-Biała Częstochowa Sosnowiec / o naszym mieście ZERO informacji. O Sosnowcu też śladowo. Uczymy się natomiast topografii miast śląskich. Pomału przyzwyczajają nas, że nie istniejemy. Nie mamy kina, porządnej gazety, rozgłośni radiowej i wielu innych rzeczy. Po prostu nas nie ma!
picaro
panie Józefie jakim prawem pan w ogóle przywłaszczył taki nick i posługuje się nazwiskiem Józefa Kuraśa? Dla mnie jest to niesmaczne i nie na miejscu. Czyżby pan nie posiadał własnego imienia, a może się pan go wstydzić albo nie potrafi wykombinować własnego nicka?
A swoją drogą z tego co sobie przypomina to życie tego pana jest pełne jakichś zawiłości i mimo walki z komunistami po wojnie udało mu się trochę cywili też ubić. Za żydami chyba też nie przepadał i sądzę, że pan ich też nie lubi, ale to pana sprawa i pewnie lepiej pan zna jego historię, więc nie będę wchodził w spory na ten temat.
Ale skoro już pan się za niego podaje i używa jego nazwiska to może pan góralszczyzną pojedzie, a nie jakimiś głodnymi tekstami niby z koszar. Czyżby nie miłe wspomnienia z wojska?

odmeldowuje się panie Oficerze w cudzej skórze!!!
QUOTE(Arbas @ Mar 19 2007, 07:10 PM) *
W piątek nie pojawił się w Dzienniku Zachodnim dodatek "Dąbrowa Górnicza", a dziś w tej samej gazecie /mutacja Katowice Bielsko-Biała Częstochowa Sosnowiec / o naszym mieście ZERO informacji.

ten dodatek nie ukazuje sie juz od bardzo dawna. Niestety byl krotko.
A w poniedzialki w DZ zawsze jest malo informacji z regionu, szczegolnie z DG prawie nigdy nic nie ma
mary cha
@arbas i @:)-gdzie wy kupujecie DZ skoro ja mam dodatek o dg z piatkowego wydania<z dnia 16 marca>??

kontynuujac watek z bandyta z podhala:
Bog,honor,ojczyzna-jestem nie wierzacy,honor mam ale swoj wlasny,patriota jestem ale czy kazdy patriota musi byc zolnierzem???
z tego co widze to sluzyles tym komuchom jako zolnierz.jak mogles??przeciez to hanba dla takiego polaka jak ty.

roznica wieku-hmmm pewnie i jest spora miedzy nami ale nie zawsze madrosc przychodzi z wiekiem.czesto jest na odwrot.

gdy czytam twoje posty to przypomina mi sie opowiesc o pewnym mieszkancu DG ktory to:
-za komuny szedl w pierwszym rzedzie z transparentem w trakcie pochodu pierwszo-majowego
-w erze solidarnosci lezal krzyzem w kosciele i modlil sie za demokracje
jak zawieje tak sie ustawiasz.proste.

teraz spelniam powinnosc wobec siebie i ide na piwo.ot co!
nie kupuje DZ a dawno temu napisali ze juz koniec i rezygnuja z niego wiec myslalem ze juz nie ma.
a Arbasowi moze ukradli w kiosku smile.gif
Józef Kuraś
QUOTE(picaro @ Mar 19 2007, 05:22 PM) *
panie Józefie jakim prawem pan w ogóle przywłaszczył taki nick i posługuje się nazwiskiem Józefa Kuraśa? Dla mnie jest to niesmaczne i nie na miejscu. Czyżby pan nie posiadał własnego imienia, a może się pan go wstydzić albo nie potrafi wykombinować własnego nicka?
A swoją drogą z tego co sobie przypomina to życie tego pana jest pełne jakichś zawiłości i mimo walki z komunistami po wojnie udało mu się trochę cywili też ubić. Za żydami chyba też nie przepadał i sądzę, że pan ich też nie lubi, ale to pana sprawa i pewnie lepiej pan zna jego historię, więc nie będę wchodził w spory na ten temat.
Ale skoro już pan się za niego podaje i używa jego nazwiska to może pan góralszczyzną pojedzie, a nie jakimiś głodnymi tekstami niby z koszar. Czyżby nie miłe wspomnienia z wojska?

odmeldowuje się panie Oficerze w cudzej skórze!!!

Czolem!

Heeee, a ty panie picaro nie masz wlasnego imienia? Cywili ubijalem, jak bolszewii kapowali. Slugusow ppr i nkwd nie po narodowsci, ale po legitymacji ocenialem. W tyl zwrot picaro! Do ksiazek. Mozna palic! A z tym pacyfista kosmopolitycznym , co sobie pseudonim w narkotyku uwinal, gadac nie bede, bo jemu na drzewo z greenpeacem protesty uprawiac!
mary cha
http://pl.wikipedia.org/wiki/J%C3%B3zef_Kura%C5%9B

http://www.historycy.pl/Strony/Artykuly/2002%2002/Kuras.html

tyle tytulem wstepu.poczytac,wyciagnac wnioski,ocenic.

pacyfista kosmopolityczny-dziekuje za komplement.lepiej bym tego nie ujal.
protesty bede uprawial bo jak mowilem ma do tego pelne prawo-nie wazne czy przeciwko rzadowi,konkretnej parti,stowarzyszeniu,pojedynczej jednostce<starej czy mlodej>czy komu kolwiek innemu.na szczescie zyjemy w panstwie demokratycznym a nie pod dyktatura jednostki.widze ze nie na reke ci ze u nas rzadza czerwoni-nie ich wina.ludnosc tego pieknego miasta ich wybrala.
moze uwazasz ze ostatnie 17 lat w tym kraju to lata stracone-ze po '89 roku powinno sie komunistow wyciac w pien,spalic na stosie czy rozstrzelac<jak to nkwd mialo w zwyczaju>.
a moze uwazasz ze jedynym slusznym wyborem w tym kraju jest wprowadzic dyktature wojskowa jak na Kubie.
moze lepiej wprowadzic rzady koscielne<chrzescijanskie>-dac wladze tym pseudo-slugom bozym<uogolnienie>ktorzy wprowadza u nas sredniowiecze po raz drugi-beda zabijac tych ktorzy nie wierza,homoseksualistow,odmiencow i innych wg nich popaprancow.

widze ze dotknalem twojej achillesowej piety-nie skomentowales zarzutu sluzenia w armii komunistycznej.czyzby wyrzuty sumienia?moze starasz sie teraz naprawic szkody ktore wyrzadziles jak byles zolnierzykiem komuny?moze jak wiekszosc wtedy plules na Kiszczaka?moze dumnie stales murem za polska ludowa jak nieliczni probowali ja obalic?moze siedziales u mamusi pod pierzyna<jak bracia Kaczynscy>jak ludzie szli do wiezienia za swoje poglady polityczne,za dzialalnosc opozycyjna?

a moze poprostu jestes sflustrowanym czlowiekiem ktoremu w zyciu sie nie powiodlo i jedynym dobrym wspomnieniem jest armia gdzie nie musiales sie o nic martwic bo wszystko miales?
piwosz
mary cha i kuraś dajcie już spokój. Jeden drugiego i tak nie przekona a tylko się obrażacie nawzajem.
Wracając do PD to wg mnie niewiele się zmieniło, teraz będzie piać peany na cześć - jak to pisze Kuraś - PPP.
Co do Andrzeja Bębna to przy piwku to fajny gość :)
Arbas
Panowie spokojniej!
Co Wasze spory delikatnie mówiąc mają wspólnego z tematem tej rubryki?
Czy macie może zdanie na temat dąbrowskiej prasy?

Marycha! Jako człowiek walczący o tolerancję miej zrozumienie dla koszarowo-archaicznego stylu wypowiedzi seniora Kurasia na tym forum. Po wielu latach służby tak ma.

Przesyłam ukłony obu Panom a
mary cha
macie racje-nie bede juz wdawal sie pyskowki z @Józef Kuraś.mozemy porozmawiac na argumenty-bez uszczypliwosci i chamstwa.

media w dg nie istnieja.gdyby nie dodatek DZ to tak naparwde nic bysmy nie wiedzieli o sprawach zwyklych obywateli.problem polega na tym ze PD byl zalezny od wladzy i pisal o tym,o czym im kazano albo co zatwierdzono.zero obiektywizmu.rozumiem ze byl wydawany za miejskie pieniadze ale czasy cenzury juz minely-trzeba miec dystans do samego siebie,do tego co sie robi,samokrytyka jest wskazana.
przyszly mi do glowy 2 pomysly:
1.PD wznawia swoja dzialalnosc ale nawiazuje wspolprace z mieszkancami zaangazowanymi w zycie miasta-tworza specjalna skrzynke mailowa na ktora mozna przysylac swoje artykuly-oczywiscie musza byc jakies kryteria(ilosc tekstu,format,obiektywizm)po czym te artykuly sa drukowane w PD,po selekcji,oczywiscie nagroda dla autora jest sam fakt wydrukowania jego tekstu

2.olewamy PD i sami tworzymy biuletyn informacyjny w formie elektronicznej,rozsylamy go na drodze subskrypcji e-mailowej<tutaj nalezy zareklamowac taka opcje wsrod mieszkancow dg>,sami piszemy krotkie artykuly o problemach mieszkancow-obiektywne ofcourse,o klubach osiedlowych,nowych inicjatywach itp.forum ma ponad 400 zarejestrowanych uzytkownikow ktorzy mieszkaja w calej dg wiec beda informacje ze wszad.

co wy na to?czekam na opinie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.