CYTAT(tony montana @ pią, 04 gru 2009 - 12:01)

jak to prawda, to co myśleć o kolesiu który gorąco wspiera drużynę na wyjezdzie i z równą gorliwością chce zablokować budowę drogi i tym samym doprowadzić do tego, zeby mecze w hali "centrum" były rozgrywane bez publiczności?
schizofrenia? głupota? bicie politycznej piany?

Aleście się uczepili radnego Paska
Po prostu lubi siatkówkę to jeździ na mecze. Z drugiej strony czuje powołanie do pracy radnego więc wykorzystuje każda sytuację aby sobie pomóc w nadchodzących wyborach. Ja tam niczego w tym złego nie widzę.
Takie angażowanie się (po odpowiedniej stronie) w takie dyskusje jak likwidacja parku, zrzeczenie się diet czy ceny wody daje mu poparcie z 30% elektoratu.
Jego pomysły nie mają żadnych możliwości przejścia do realizacji. Nie przegłosuje większości. A to daje mu komfort wymyślania coraz to nowych ekstrawaganckich sposobów na zaistnienie.
Swoją drogą dotyczy to pewnej grupy radnych. Choćby na łamach naszego forum wielokrotnie przewijają się właśnie nazwiska Głowacka, Pasek, Jaszczura. W efekcie wszyscy ich znają i mają na bank stołki w następnej kadencji.
A czy ktoś z forowiczów opisał działalność jakichś innych radnych ? Nie pamiętam
CYTAT(Arbas @ nie, 06 gru 2009 - 17:40)

Poszło w eter na całą Polskę, że Park Hallera nie będzie dzielony na działki i sprzedawany. Domyślam się, że właśnie o to między innymi walczy Komitet Obrońców Parku.
Cała Dąbrowa jest już podzielona na działki
Arbas. Nie boisz się ?
Nie widziałem programu ale słowa które cytujesz nie mają żadnej mocy sprawczej. Raz, że teren oferowany przy aquaparku nie należy do miasta. A więc trudno aby urzędnik coś tu deklarował.
Dwa, że oferty nie muszą iść do sprzedaży. Mogą zostać wydzierżawione lub wniesione do PPP.
I to by chyba było najlepsze rozwiązanie. W ramach partnerstwa publiczno-prywatnego miasto zachowa wpływ na kształt zabudowy, a inwestor da kasę.
W DG partnerstwo ma fatalne konotacje za sprawą Centrum Administracyjnego. Ale już w takim np. Spocie wypaliło bardzo ładnie w postaci nowego domu zdrojowego.
A też tam w podobny sposób PiS poprzez swoją agenturę CBA usiłował storpedować ten
lyberalno-układowy projekt dewastacji Sopotu.
CYTAT(Arbas @ nie, 06 gru 2009 - 17:40)

Po słownym oświadczeniu Pana Rzecznika Bazylaka, mieszkańcy mają prawo oczekiwać przelania tych intencji na papier i dokonania korekt na mapkach parku, na których sam widziałem zaznaczone były czerwoną linią tereny do sprzedaży.
Hi, hi wypraszam sobie.
Mapki były moje i nie życzę sobie aby mi jakiś Bazylak je kreślił. Jak chcecie to se sami narysujcie swoje mapki.
.gif)
CYTAT(Leszek @ czw, 03 gru 2009 - 14:05)

9. Po przypomnieniu, że to Talkowski sprzedał w 2006 roku działkę obok hali pod hotel, pani burcząc wycofała się

Ano właśnie - prezydent Talkowski. Nie wiem czy zwróciliście uwagę na jago zachowanie.
Ekipa Podrazy ujawniła jego kwity, na których poleca wybudować kontrowersyjne drogi w parku.
Dziwnym trafem po tych kwitach pan Talkowski stracił serce do obrony parku i nawet nie wystąpił w TV Trwam. Ciekawe... hmm...