CYTAT
"Rodak" w małej rodzinnej firmie oczekiwał pracy po 10-12h za jedną trzecią tej kwoty i bez dodatków. A najlepiej to minimum i drugie tyle "pod stołem". To ja nie mam nic przeciwko byciu "naiwniakiem".
CYTAT
Może wymieni, może nie, jakoś i tak czuję się pewniej niż jako "biały murzyn" u "rodaka"
CYTAT
Współczuję i oby ani ciebie ani mnie coś takiego nie spotkało. Jednak ja dopuszczam w przeciwieństwie do ciebie możliwość, że nie wszędzie jest tak jak u mnie. Ty potępiasz korporacje jak leci.
Ty pierwszy zanegowałeś moje zdanie
Jak widać o pracy u "rodaków' masz bardzo wyważony pogląd.
Co do współczucia - to szlachetne ale lepiej wyciągać wnioski z choćby podstawowej wiedzy na temat korporacji w Wikipedii. Jak już dojdzie do Ciebie to przeczytaj wtedy Korpo Dekalog - tak z przymrużeniem oka ;-)
Mojego autorstwa :-)
1. Nie będziesz miał Kororacji cudzych przede mną
2. Nie będziesz wymieniał nazwy Korporacji Twojej bez wyraźnego uniesienia
3. Pamiętaj, abyś każdy dzień i dobę oddał Korporacji
4. Czcij swojego Dyrektora on jest prawdą i światłem Twoim
5. Nie śpij – pracuj
6. Nie oglądaj się na inne korporacje
7. Nie kradnij a oddaj raczej nadgodziny Korporacji. Zrób to z miłości do Niej.
8. Nie mów fałszywego świadectwa o Koproracji. Zawsze bądź jej wdzięczny. To najlepsza rzecz jak Cię mogła spotkać.
9. Nie pożądaj wyników bliźniego swego korporacyjnego.
10. Ani żadnych gratisów której jego są.
A w temacie wątku poniekąd:
CYTAT
Nie do końca rozumiem - chodzi ci o to, że handlowcy mają w ręku pewien powiedzmy rabat, możliwość regulacji ceny? OK, tego nie wykluczam, zapewne tak jest. Ale sądzisz, że podzielą się nim z odbiorcą 120kWh miesięcznie? A jeśli nawet to ile mogą mi zaproponować, kilka procent? Zaoszczędzę 3 złote a do najbliższego BOK będę miał 300km :/
To zależy od firmy. Obniżenie rachunków miesięcznych o 20% w gospodarstwie domowym jak najbardziej realne a jak wspólnota się zaangażuje to i więcej.