Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wybory samorządowe 2014
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Dąbrowa Górnicza > Władze
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
xMarcinx
Bo ten program nie dość ze wewnętrznie jest sprzeczny to na dodatek nijak się ma do współczesnych koncepcji zarządzania i rozwoju miast. Zawłaszczenie przez lewice, chce przekuć w zawłaszczenie przez prawice, zamiast odpolitycznienie władzy i przekazanie jej w ręce osób które się na tym znają, a nie wydaje im się ze tak jest. Nie chce mi sie go punktować co do joty, zwłaszcza ze nikt mi za to nie zapłaci, nie chce też szkodzić Panu Jaszczurze, bo wiele jego działań podoba mi się. Niemniej ciesze się, że z tym programem nie stara się o prezydenturę.
Rokko31
CYTAT(xMarcinx @ nie, 02 lis 2014 - 09:26) *
Ale niby jakie inwestycje? Narazie kazda jedna duza inwestycja miejska to kasa dla kolesi i zobowiazania finansowe dla miasta czyli dla nas mieszkancow. Osobiscie wolalbym by jakosc uslug UM wzrosla oraz serwisu. W aqua parku bylem z 2 razy, w hali podobnie.. i powiem szczerze ze sciska mnie jak miasto robi inwestycje dla specyficznej grupy ludzi a zapomina o ogole. Ulice zasyfione, latarnie obskurne, trawniki rozjezdzone, brak placow zabaw, brak przejsc dla pieszych, brak oznakowan na drogach, brak chodnikow w miejscach gdzie od 20 lat jest wydeptywana sciezka, bra sensownych przydtankow autobusowych nie wspominajac o tramwajowych. Nie wiem na co miasto ma brac sie za duze inwestycje kiedy podstawowe rzeczy nie sa robione lub nie sa robione należycie.
Duze inwestycje to jedna wielka fala porazek:

bizantyjski urząd i podejrzanie bliskie towarzystwo prokuratury i sądu
krzywe molo
aqua park i jego model finansowania
szpital miejski
i można by tak dlugo..

Ale powiedz Mi co ma Pan Pasek do zaoferowania DG, jakie ma plany inwestycyjne, co chce zbudować i zmienić w Dąbrowie? i wcale to nie muszą być wielkie inwestycje czy plany, bo jeśli tak jak piszesz ma dać tylko uczciwe trwanie na stanowisku i wkopać parę ławek w parku to Ja mam gdzieś takiego Prezydenta który będzie tylko dużo mówił a nic nie robił. Ja akurat oczekuje od Prezydenta miasta konkretnych działań żeby Mnie i Mojej rodzinie jak i wszystkim mieszkańcom żyło się lepiej i to w każdej dziedzinie, jeśli ktoś chce być Prezydentem miasta musi mieć jakąś wizje co chce w mieście zrobić, zmienić, poprawić, usprawnić, zbudować itd...i to muszą być konkretne i realne wizje żeby potem móc rozliczyć kogoś takiego za 4 lata. Dlatego też pytam się co chce zmienić w Dąbrowie Pan Pasek, jak sobie wyobraża Dąbrowę za następne 4 lata, co przybędzie a co ubędzie?, z tego co piszesz to rozumie że chciałbyś aby zmniejszył Urząd Miejski żeby było skromniej, sprzedał albo zlikwidował Nemo, usprawnił Szpital, zburzył halę sportową bo Ciebie to nie interesuje?, Ok to też są jakieś plany. Ale Pamiętaj że Dąbrowa ma być dla wszystkich mieszkańców a nie tylko dla kilku ludzi i nie ma sensu krytykować tego co już jest a raczej proponować zmiany usprawnień jeśli działa coś nie tak. W dodatku teraz możemy mieć z Unii największą kasę jakiej już prawdopodobnie nie będziemy mieć nigdy i trzeba to wykorzystać w 200%, Dąbrowa i tak mało jest zadłużona w porównaniu z innymi miasta, moim zdaniem puki możemy spłacać zadłużenie to się zadłużajmy i budujmy sensownie co Nam jest potrzebne bo być może przyjdzie czas że kasa się skończy i pozostanie tylko to co zbudowaliśmy.
xMarcinx
CYTAT(Rokko31 @ nie, 02 lis 2014 - 14:32) *
z tego co piszesz to rozumie że chciałbyś

to znaczy, ze nie rozumiesz

Strategia rozwoju miasta obowiązuje nieważne kto by wygrał wybory, jest publicznie dostępna i powszechnie akceptowana to odnosnie wizji. Srodki UE sa super o ile wydaje sie je z sensem, u nas wydaje sie je bez sensu bo wybudowac kazdy glupi potrafi jak kasa jest na tacy, gorzej jak trzeba to pozniej utrzymywac juz za swoje. Nic nie mam do hali, jednak z hali jakby nie patrzec kozysta mniej ludzi jak z oswietlenia czy chodnikow, zupelnie inna rzecz ze miasto budując hale zaczyna konkurowac z podmiotami prywatnymi, majac nad nim przewage czyli defacto psuje rynek. Zeby nie bylo tez jest zwolennikiem inwestowania i zadluzania miasta by dostac dotacje, fajnie jakby 1/2 budzetu miasta stanowily dotacje ue, ale to z tak nieudolna wladza jest nie mozliwe, dlaczego? bo kazda inwestycja UE przechodzi ewaluacje i wtedy wychodzi ze urzad jest za duzy i niesluzy mieszkancom a..., ze szpital nie ma uzasadnienia, oraz jego lokalizacja, ze zaczynamy konkurowac w sensie gminy miedzy soba zamiast wspolpracowac przez co czesc srodkow publicznych jest marnotrawione, nie wazne czy gminy a czy b.
Leszek
CYTAT(jerk1 @ nie, 02 lis 2014 - 11:28) *
CYTAT(xMarcinx @ pią, 31 paź 2014 - 22:02) *
imo na plus, za to Jaszczura znowu odleciał.. a niebede ukrywal bralem pod uwage glos na niego..

http://grzegorzjaszczura.pl/?p=29587

Co za określenie" znowu odleciał". jeden z niewielu co ma program i prawdziwie krytykuje sobiepaństwo obecnych włodarzy.

Ten program jest zupełnie bez sensu i logiki ułożone - ale biorąc pod uwagę, do jakiej partii należy p. Jaszczura - nie ma się co dziwić. Pomijając stertę nic nie znaczących banałów, wzajemnie sobie zaprzeczających pomysłów aż do rzeczy niemożliwych.

CYTAT
1. Działania na rzecz rozwoju małych i średnich przedsiębiorstw w celu stworzenia nowych miejsc pracy i zahamowania emigracji Dąbrowian.

Nic nie znaczący banał.

CYTAT
2. Zatrzymanie procesu zadłużania miasta, zakazanie zaciągania długu publicznego poprzez ograniczenie wydatków do wielkości dochodu budżetu. Spłacenie długu publicznego w możliwie krótkim czasie.

DG nie jest aż tak zadłużona, a swoją drogą ciekawe, czy jest w Polsce choć jedno miasto powyżej powiedzmy 10 tysięcy nie mające zadłużenia.

CYTAT
3. Prywatyzacja mienia komunalnego, docelowo likwidacja MZBM-u.

Jakiego mienia, całego? Czy chodzi mu konkretnie o zasoby mieszkaniowe?

CYTAT
4. Obniżenie do minimalnych stawek określonych przez Ministerstwo Finansów wszystkich podatków i opłat pobieranych przez gminę. Likwidacja innych opłat, jeżeli jest to dopuszczalne.

OK, wszystko pięknie, obniżamy dochody miasta, zabraniamy zadłużania, a jakie wydatki w związku z tym pan wannabe radny chce obniżyć?

CYTAT
5. Obniżenie kosztów usług komunalnych, w tym ceny wody. Doprowadzenie do funkcjonowania konkurencji w tym zakresie.

Obniżenie ceny wody - OK, ale jak sobie wyobraża konkurencję w tej dziedzinie? Bo na przykład jeśli chodzi o wywóz śmieci, nie ma takiej możliwości, a wywożenie ścieków szambodżetami z dowolnej firmy to chyba już jest możliwe.

CYTAT
6. Uporządkowanie działań w zakresie bezpieczeństwa i dostosowanie do obszaru miasta ilości komisariatów. Unormowanie spraw monitoringu i wykorzystanie inicjatyw mieszkańców dla poprawy bezpieczeństwa.

Likwidacja Straży Miejskiej.

Likwidacja SM - pierwszy sensowny postulat. I jakże oryginalny, nikt na to wcześniej nie wpadł...
Pierwsza część punktu to znowu okrągłe banały (i chyba chęć wskrzeszenia ORMO).

CYTAT
7. Uporządkowanie sytuacji w służbie zdrowia, ze szczególnym uwzględnieniem Szpitala Specjalistycznego (Miejskiego).

Nic nie znaczący banał.

CYTAT
8. Uporządkowanie sytuacji w oświacie dąbrowskiej. Zwiększenie kompetencji dyrektorów szkół. Ograniczenie roli gminy do kontroli rozdysponowania środków.

j.w.

CYTAT
9. Uporządkowanie dotowania sportu i kultury fizycznej oraz usług kulturalnych na terenie gminy. Zwiększenie nakładów na sport szkolny kosztem zmniejszenia nakładów na sport profesjonalny.

Ograniczenie nakładów na sport zawodowy - jestem za. W ogóle uważam, że z pieniędzy publicznych nie powinien być bezpośrednio dotowany jakikolwiek sport zawodowy.

CYTAT
Zlecenie organizowania usług kulturalnych różnym agencjom, na tych samych warunkach korzystającym z infrastruktury gminnej.

??

CYTAT
10. Poprawa komunikacji w mieście, usunięcie przyczyn zakłócających i utrudniających ruch drogowy. Uwolnienie rynku komunikacji miejskiej, docelowo wycofanie dopłat dla KZK GOP.

Bzdura łamana przez banał.

CYTAT
11. Uwiarygodnienie wobec społeczeństwa funkcjonowania instytucji samorządowych i wprowadzenie faktycznej kontroli Rady Miejskiej nad władzą wykonawczą.

Ogólnikowy banał.

CYTAT
Zmniejszenie diet radnych o 50%.

To jest temat na oddzielną dyskusję, ale w czambuł nie potępiam.

CYTAT
Odbiurokratyzowanie urzędów i instytucji samorządowych. Likwidacja dublujących się organów gminy. Zmniejszenie ilości etatów, wynagrodzeń i zakresu działań administracji do niezbędnego minimum.

Banał i ogólnik.

CYTAT
12. Zwiększenie autonomii i samorządności dzielnic oraz wpływu mieszkańców na rozdysponowanie środków budżetowych.

Autonomia dzielnic? A dlaczego nie osiedli? Albo posesji? Zwiększenie samorządności - OK, budżet partycypacyjny już mamy, a duże zwiększenie go niekoniecznie jest dobrym pomysłem.

CYTAT(vacu @ nie, 02 lis 2014 - 12:06) *
Ja się w jakimś sensie zgadzam z Marcinem i mam dobre porównanie, które rokrocznie przychodzi mi do głowy we Wszystkich Świętych. Idziesz tego dnia na cmentarz, tam błoto, chaos, wszechogarniający syf i walające się śmieci, chaos organizacyjny, alejki pozastawiane i przejść nie ma jak. A pośród tego wszystkiego piękne, wykonane z polerowanego marmuru, błyszczące pomniki, przyozdobione kwiatami na bogato, pięknie podświetlone. Ja bym wolał skromniejsze groby, wystarczyłaby niewielka tablica lub krzyż na styl amerykański, za to zadbane i czyste alejki, porządek, spokój.

To nie jest dobre porównanie, dlatego, że grobowców nie finansuje zarządca cmentarza - chyba, że uważasz, że osoby odwiedzające groby swoich bliskich nie dość, że opłacają miejsce na cmentarzu, to jeszcze mają wyręczać proboszczów i robić alejki, trawniczki etc.?
Rokko31
To co Panowie i Panie z tego co widzę i słyszę na mieście to Podraza ma wygraną w kieszeni, chyba nikt za bardzo nie ma szans z nim wygrać, choć pewnie w drugiej turze dopiero.
xMarcinx
imo Pasek ma na pewno wśród młodych, tych pamiętających z dobrej strony poprzedni ustrój coraz mniej, czy na tyle mało by przegrać w wyborach życie pokaże. Ponadto zostaje kwestia czy panem Podraza nie zainteresuje sie Urzad Kontroli Skarbowej czy Izba Obrachunkowa, wtedy też długo by nie po politykował.
Rokko31
CYTAT(xMarcinx @ nie, 02 lis 2014 - 19:17) *
imo Pasek ma na pewno wśród młodych, tych pamiętających z dobrej strony poprzedni ustrój coraz mniej, czy na tyle mało by przegrać w wyborach życie pokaże. Ponadto zostaje kwestia czy panem Podraza nie zainteresuje sie Urzad Kontroli Skarbowej czy Izba Obrachunkowa, wtedy też długo by nie po politykował.

Z tego co czytałem to Prezydentem Będzina już Izba Obrachunkowa się interesuje a i tak z sondaży wynika że wygra bez problemu, ponieważ ludzie zapamiętują co ktoś zrobił dla miasta i jak się żyje w mieście a nie koniecznie skąd wziął pieniądze.
Natomiast moim zdaniem w Dąbrowie pan Pasek miałby może jakieś szanse na wygraną gdyby poszli gremialnie do wyborów młodzi ludzie, którzy nie boją się zmian i nowości ale Ci z kolei jakoś nie garną się do pójścia do urn a starsi jakoś wolą sprawdzone już osoby przynajmniej tak wynika z usłyszanych rozmów.
vacu
CYTAT(Leszek @ nie, 02 lis 2014 - 18:54) *
CYTAT(vacu @ nie, 02 lis 2014 - 12:06) *
Ja się w jakimś sensie zgadzam z Marcinem i mam dobre porównanie, które rokrocznie przychodzi mi do głowy we Wszystkich Świętych. Idziesz tego dnia na cmentarz, tam błoto, chaos, wszechogarniający syf i walające się śmieci, chaos organizacyjny, alejki pozastawiane i przejść nie ma jak. A pośród tego wszystkiego piękne, wykonane z polerowanego marmuru, błyszczące pomniki, przyozdobione kwiatami na bogato, pięknie podświetlone. Ja bym wolał skromniejsze groby, wystarczyłaby niewielka tablica lub krzyż na styl amerykański, za to zadbane i czyste alejki, porządek, spokój.

To nie jest dobre porównanie, dlatego, że grobowców nie finansuje zarządca cmentarza - chyba, że uważasz, że osoby odwiedzające groby swoich bliskich nie dość, że opłacają miejsce na cmentarzu, to jeszcze mają wyręczać proboszczów i robić alejki, trawniczki etc.?

Nie zrozumiałeś mnie wink.gif Nie chodziło mi o kwestie zarządzania a tylko obrazek - piękne poszczególne budowle pośrodku syfu i brudu. Ja wiem, że cmentarz jako "organizacja" przełożenia na miasto nie ma, to było porównanie estetyki wink.gif A co do samego miasta to moim zdaniem przede wszystkim należałoby zrobić coś co zapewni gminie dochody na długie lata (pieniądze unijne w końcu się skończą a nie można w nieskończoność brać kredytów) a dopiero potem budować - z tego co się zarobi - aquapark, halę sportową, a najlepiej jakby bydowały do podmioty prywatne. Co zrobić? Gdybym wiedział to zapewne wystartowałbym w wyborach wink.gif Niestety nasi kandydaci też bladego pojęcia nie mają a nawet nie starają się ukryć, że nie mają (co widać w powyższych postach). Dlatego też nie bardzo mi się zwykle chce dyskutować o polityce, bo nie ma w zasadzie o czym, dno i metr mułu i to niezależnie czy po prawej czy po lewej (zresztą i tak te podziały to dla mnie są umowne zupełnie nie poparte programem, gdyby ktoś kto nie ma pojęcia o polityce w tym kraju dostał programy poszczególnych partii to wg. mnie nie podzieliłby ich w ten sposób w jaki dzieli się je w mediach i wg. nich samych)
Leszek
CYTAT(xMarcinx @ pią, 31 paź 2014 - 11:29) *
Nie zartuje, pomijajac kwestie subsydiarnosc az do rad dzielnicy (co jest przegieciem w druga strone) to napisala w sumie to co powinno znalesc sie w odp, na tak zadane pytania.

Tak, jasne.

CYTAT
Pod szyldem PiS-u skupiły się po raz pierwszy wszystkie środowiska prawicowe i obywatelskie, którym zależy na zmianach w mieście i widzą, że nie jest tak dobrze, jak to przedstawia to obecna władza

Nie ma to jak megalomania i opowiadanie bzdur.

CYTAT
Najważniejsze jest, że jest to koalicja oparta o program, który został zaakceptowany przez wszystkie ugrupowania.

Akceptacja na zasadzie zgadzacie się albo spadać.

CYTAT
Dąbrowa Górnicza jest klasycznym przykładem wyborczego cyklu inwestycyjnego. Od kilku miesięcy są odbierane kolejne inwestycje.

Tak jest w wielu miastach, teraz się ocknęła? Już zapomniała, jak na przykład na otwarcie tunelu w Katowicach przyjechał sam prezes promować pisowskiego kandydata do prezydentury, tak jakby PiS cokolwiek miał wspólnego z ta inwestycją? Tyle, że akurat u władzy byli.

CYTAT
W moim programie i w programie koalicji zebranej w Komitecie Prawa i Sprawiedliwości najważniejszy jest człowiek i godność.

Szkoda tylko, że dotyczy to tylko tego człowieka, który popiera PiS.
st1111
Fajnie że do wyborów jestem najważniejszy.
Rokko31
"W moim programie i w programie koalicji zebranej w Komitecie Prawa i Sprawiedliwości najważniejszy jest człowiek i godność"
PiS już pokazał i cały czas pokazuje gdzie ma godność i szacunek do drugiego człowieka szczególnie do tego, który ma inne zdanie i poglądy niż ludzie z PiS-u. Dlatego musiałbym zwariować żeby zagłosować na PiS unsure.gif
xMarcinx
Ktoś dysponuje bezpośrednim kontaktem do Paska?
Leszek
Ten numer sprawdzałeś? http://tomaszpasek.niezaleznidg.pl/kontakt/
32 261-98-88
danielmdc
CYTAT(Rokko31 @ pon, 03 lis 2014 - 21:03) *
"W moim programie i w programie koalicji zebranej w Komitecie Prawa i Sprawiedliwości najważniejszy jest człowiek i godność"
PiS już pokazał i cały czas pokazuje gdzie ma godność i szacunek do drugiego człowieka szczególnie do tego, który ma inne zdanie i poglądy niż ludzie z PiS-u. Dlatego musiałbym zwariować żeby zagłosować na PiS unsure.gif

Yyy a które polityczne k.rwy mają szacunek i godność do drugiego człowieka ? Może PO które odrzuciło wszystkie obywatelskie ustawy i nie wywiązało się z żadnej obietnicy a afery (hazardowa, informatyczna, podsłuchowa) każdą inną partię zmiotłyby z powierzchni ziemi tylko nie ich bo media zawsze ich wybronią. Dopóki w tym chorym kraju nie będzie wprowadzonej zasady jednomandatowych okręgów wyborczych dopóty partie polityczne będą robić ludzi w konia.
Leszek
A czy ktoś pisze, że inne partie mają? Ale akurat PiS to chyba najwięksi hipokryci wśród partii w Polsce - wartości służą im tylko do wycierania sobie gęby w mediach.
danielmdc
Tylko że jak słyszę brednie typu że Pisiory jakoś specjalnie dyskryminowały ludzi za to że mieli inne zdanie to ogarnia mnie śmiech i to pusty laugh.gif Twórca antykomora siedział za co ? Ostatnio TVP wyemitowało jakieś propagandowe ogłoszenia społeczne o lesbach twierdząc że najważniejsza jest wolność słowa. W tym tygodniu odrzucili spoty kampanii "Obywatele decydują" zachęcającą do rozliczenia polityków z obietnic. Drugi przykład Policja Obywatelska wraz z CBŚ kolejny rok z rzędu przed 11 listopada przeszukuje domy członków Ruchu Narodowego i (tu jest dopiero skandal) grup rekonstrukcyjnych. Dziękuję za taką wolność swobód obywatelskich. Każda partia która rządziła w Polsce miała swoje za uszami ale to co się dzieje przez ostatnie 7 lat zbliżyło nas do Białorusi a nie do zachodu jeżeli chodzi o wyrażanie swoich przekonań.
Leszek
CYTAT(danielmdc @ wto, 04 lis 2014 - 19:26) *
Tylko że jak słyszę brednie typu że Pisiory jakoś specjalnie dyskryminowały ludzi za to że mieli inne zdanie to ogarnia mnie śmiech i to pusty laugh.gif

Nie, w ogóle. Widać nie pamiętasz, jaka miotła była w 2005 roku.

A ostatnio potencjalny kandydat PiS na prezydenta Skierniewic dostał kopa od partii, bo zrobiono mu zdjęcia z prezydentem Komorowskim. Wyobrażasz sobie, jaki byłby skowyt PiS, gdyby PO wywaliła kandydata za zdjęcie z prezydentem Kaczyńskim?
xMarcinx
Panowie samorządowa to nie polityka krajowa, PiS w regionie poparcie ma jakie ma, jednak nie to nas narazie martwi a to kto dalej moze pozostać u wladzy.
danielmdc
CYTAT(Leszek @ wto, 04 lis 2014 - 20:03) *
CYTAT(danielmdc @ wto, 04 lis 2014 - 19:26) *
Tylko że jak słyszę brednie typu że Pisiory jakoś specjalnie dyskryminowały ludzi za to że mieli inne zdanie to ogarnia mnie śmiech i to pusty laugh.gif

Nie, w ogóle. Widać nie pamiętasz, jaka miotła była w 2005 roku.

A ostatnio potencjalny kandydat PiS na prezydenta Skierniewic dostał kopa od partii, bo zrobiono mu zdjęcia z prezydentem Komorowskim. Wyobrażasz sobie, jaki byłby skowyt PiS, gdyby PO wywaliła kandydata za zdjęcie z prezydentem Kaczyńskim?

Tego się już nie dowiemy bo prezydent Kaczyński nie żyje. Niech oni sobie robią zdjęcia z kim chcą, niech się żrą pomiędzy sobą zwisa mi to. Dla mnie każda partia która była przy korycie się skompromitowała, jedne mniej drugie więcej. Tylko że z roku na rok jest śruba przykręcana obywatelom a chyba nie tak miało być. Aha twój przykład świadczy o chorych układach w partii ja pokazałem jak obecna władza traktuje zwykłych zjadaczy chleba. Wróćmy lepiej na nasze podwórko bo może być ciekawie jeżeli chodzi o miejsca w radzie. Mam dziwne przeczucie że Niezależni mogą mieć podobną liczbę radnych co ludzie prezydenta. Reszta stawki to będą jednostki.
Rokko31
Wszystkie partię oczywiście mają gdzieś godność człowieka i szacunek do niego ale akurat ludzie z PiS-u najbardziej to pokazują i zobaczcie cokolwiek w Polsce ktoś coś zrobi dobrze to PiS jest pierwszy i krytykuje nie ważne co, Pan Hofman 3 poziomy niżej razem z Pawłowicz przekraczają jakiekolwiek granice, dla nich człowiek, który ma inne zdanie jest śmieciem. Oczywiście ludzie z regionów są często inni i daleko Im do tych z Warszawy i Oni często chcą się dogadywać z innymi partiami ale jak Hofman się dowie to wylatują od razu, ponadto nie lubię ludzi którzy obrażają się na wszystko i wszystkich, obrażają innych i nazywają się "katolikami". Ale jest demokracja i każdy może mieć swoje zdanie i sympatie
Bathurst
CYTAT(Rokko31 @ wto, 04 lis 2014 - 22:12) *
Wszystkie partię oczywiście mają gdzieś godność człowieka i szacunek do niego ale akurat ludzie z PiS-u najbardziej to pokazują i zobaczcie cokolwiek w Polsce ktoś coś zrobi dobrze to PiS jest pierwszy i krytykuje nie ważne co, Pan Hofman 3 poziomy niżej razem z Pawłowicz przekraczają jakiekolwiek granice, dla nich człowiek, który ma inne zdanie jest śmieciem. Oczywiście ludzie z regionów są często inni i daleko Im do tych z Warszawy i Oni często chcą się dogadywać z innymi partiami ale jak Hofman się dowie to wylatują od razu, ponadto nie lubię ludzi którzy obrażają się na wszystko i wszystkich, obrażają innych i nazywają się "katolikami". Ale jest demokracja i każdy może mieć swoje zdanie i sympatie

Pani Premier postraszyła ostatnio PIS-em i miała rację że parę procent PO skoczy jak widzę. A jak jeszcze nakaże odstawienie leków Niesiołowskiemu i ten wyleje hektolitry żółci z jadem na PIS to ludziska zapieją z zachwytu. Stara dobra wojenka polsko-polska oj durny naród, durny.....

Warszawa jak matecznik zła a na prowincji to same baranki wink.gif

Daniel - to nie przeczucie, przed kampanią wymieniałem Niezależnych jako główna siłę opozycyjną i widać, że jako jedyni z opozycji rzucili władzy rękawicę. No i nie ma Stachowicza
Leszek
Wiesz, nie musi pani premier PiSem straszyć, wystarczy podsunąć mikrofon prezesowi, Hofmanowi, Błaszczakowi czy innej Pawłowicz...
A Niesiołowski w moim odczuciu raczej zabiera punkty PO niż ich przysparza.
Bathurst
Znam wielu ludzi, którzy się odwrócili od PO ze względu na Niesiołowskiego. To, że on przysparza punktów Po to wiem od lat - tak samo jak od lat mam ukształtowaną opinię o jego zwolennikach...
Żeby nie było - Pawłowicz nie trawię a Kaczyńskiego toleruję bardziej niż aferzystów z PO

i generalnie to tyle mojego w temacie PO kontra PIS - mam to w dupie jeśli mam być szczery i na szczęście reaguję już śmiechem na ofiary manipulowania jednych i drugich. Jedno wiek na pewno - przyjdą gorsi...
marcinem
CYTAT(Bathurst @ wto, 04 lis 2014 - 23:46) *
(...) No i nie ma Stachowicza

Za to jest jego żona. Paru innych sprytnych gagatków też na ich listach odnalazłem.
sandwich
CYTAT(marcinem @ śro, 05 lis 2014 - 09:13) *
CYTAT(Bathurst @ wto, 04 lis 2014 - 23:46) *
(...) No i nie ma Stachowicza

Za to jest jego żona. Paru innych sprytnych gagatków też na ich listach odnalazłem.

O to właśnie chciałem napisać. Schowali Stachowicza w szafie i wyciągną po wyborach. Żona się postara. Z resztą na paru plakatach pan Krzysztof Konsultacje Społeczne Stachowicz się prezentuje.

P.S. Mój pies boi się wychodzić na spacer przez te plakaty wyborcze. Ostatnio bał się przejść przez ulicę, bo z drugiej strony na płocie straszyła jakaś kandydatka na radną. Siłą musiałem przeciągnąć zapierające się łapy. biggrin.gif
marcinem
Powiem szczerze, że w pierwszym odruchu, bez większych refleksji chciałem postawić na Paska. Dokładniejsza rewizja list Niezależnych skutecznie mnie zniechęciła. Na chwilę obecną nie mam kandydata na prezydenta.
bzenek
CYTAT(sandwich @ śro, 05 lis 2014 - 09:52) *
P.S. Mój pies boi się wychodzić na spacer przez te plakaty wyborcze. Ostatnio bał się przejść przez ulicę, bo z drugiej strony na płocie straszyła jakaś kandydatka na radną.

Eee tam - kampania jest nudziarska conf (13).gif

Nie ma plakatów rozklejanych, zaklejanych i zdzieranych bez opamiętania.
Nie ma bijatyk młodzieżówek plakatujacych.
Żadnych debat w WSB czy w internecie.
Żadnego obrzucania się błotem.

Ciekawe czy u nas będzie druga tura wyborów prezydenckich ?

Chyba tylko w Katowicach po rezygnacji Uszoka są jakieś emocje. smile.gif

CYTAT(xMarcinx @ pią, 31 paź 2014 - 23:02) *
imo na plus, za to Jaszczura znowu odleciał.. a niebede ukrywal bralem pod uwage glos na niego..

http://grzegorzjaszczura.pl/?p=29587

To raczej jest program dla prezydenta.
Od radnego prędzej oczekiwałbym obietnicy budowy chodnika od A do Z.
Albo zasiania trawnika.

Ale jak się jest "jedynką" na liście to nie trzeba mieć żadnego programu.
I tak zagłosujemy tylko na "jedynki". cool.gif
Bathurst
Mnie najbardziej pasowałoby jakby z ekipy Podrazy wywalić trochę betonu i zamiast ich wstawić niektórych kandydatów Niezależnych. Bo żaden z tych komitetów wyborczych nie spełnia moich oczekiwań w 100%.

Co do wyborów do Rady Miejskiej to moi kandydaci są do tej pory na liście Niezależnych ale jeśli chodzi o wybór prezydenta to po namyśle i analizie zdecydowałem, że oddam na 99% głos na Podrazę. Dlaczego? Bo ma niewątpliwie większe doświadczenie niż Pasek i jest rozpoznawalny w kręgach władzy co ma ogromne znaczenie.
Kamil_
W Sosnowcu miała miejsce debata kandydatów na prezydenta.

http://www.youtube.com/watch?v=U4ZdlTy2M0k...Q_ZZ-3onDTvP3sq

Dziwię się, że żaden z kandydatów na fotel prezydenta ani WSB nie chce zorganizować podobnej.
xMarcinx
chętnie bym przyszedł pozadawać pytania angel1.gif
danielmdc
W Sosnowcu taka debata miała miejsce bo wygrana Kazia w pierwszej turze jest raczej nierealna więc musi się wykazać. U nas sytuacja dla obecnego włodarza jest komfortowa to po co ma się wychylać na ostrzał a wartość kandydatów opozycyjnych równa jest zeru.
Rokko31
CYTAT(danielmdc @ śro, 05 lis 2014 - 17:37) *
W Sosnowcu taka debata miała miejsce bo wygrana Kazia w pierwszej turze jest raczej nierealna więc musi się wykazać. U nas sytuacja dla obecnego włodarza jest komfortowa to po co ma się wychylać na ostrzał a wartość kandydatów opozycyjnych równa jest zeru.

A ja myślę że będzie 2 tura, choć pewnie wygra Podraza, sam będę glosował w pierwszej turze na kogoś innego ale potem pewnie na obecnego Prezydenta, sorry taki mamy klimat w Dąbrowie
xMarcinx
Jak mozna w drugiej turze zaglosowac na Podraze, skoro kiedy dochodzi do II tury to znaczy ze jest godny rywal i wystarczy znowu go wybrac? Logika godna menedzera Podrazy.
Leszek
Ale rywal z drugiej tury może mu odpowiadać mniej niż urzędujący prezydent.
Prosty
CYTAT(xMarcinx @ czw, 06 lis 2014 - 19:00) *
Jak mozna w drugiej turze zaglosowac na Podraze, skoro kiedy dochodzi do II tury to znaczy ze jest godny rywal i wystarczy znowu go wybrac? Logika godna menedzera Podrazy.

w 1 turze na administratora forum mamy kandydatow:

: ) (obecny)
xMarcinx
Kamil_
danielmdc

uzytkownik Rokko31 zna : ) w roli sprawowania wladzy jako administrator nad forum, ale w pierwszej turze najbardziej podchodzi mu Kamil_

niestety do 2 tury przechodzi:
: )
xMarcinx

jego faworyt odpadl, z GODNEJ dwojki, ktora zostala wybrana przez wiekszosc ludzi, zdecydowanie blizej mu do : ), jednego z dwoch GODNYCH kandydatow
tak to moze wygladac laugh.gif

CYTAT
Eee tam - kampania jest nudziarska

xMarcinx robi emocje, atakujac innego uzytkownika forum laugh.gif
xMarcinx
Ja atakuje? Ja po prostu zapomniałem ze menedżer Borkowski tez bierze udział w wyborach happy.gif
Rokko31
Proszę proszę, Prosty jakimś pedagogiem jesteś czy cuś? że tak pięknie wytłumaczyłeś wink.gif
A Mnie można atakować w przeddzień wyborów i w wybory jestem funkcjonariuszem publicznym także mam nietykalność... tongue.gif
bzenek
CYTAT(danielmdc @ wto, 04 lis 2014 - 20:23) *
Dopóki w tym chorym kraju nie będzie wprowadzonej zasady jednomandatowych okręgów wyborczych dopóty partie polityczne będą robić ludzi w konia.

Przecie właśnie w obecnych wyborach wprowadzono jednomandatowe okręgi wyborcze do rad.
Ale radni w miastach na prawie powiatu będą jeszcze wybierani większościowo.

Moim zdaniem jednomandatowe okręgi nie wypalą bo partyjni kacykowie otrzymają jeszcze większą władzę przy układaniu list wyborczych.

A ludzie i tak będą głosowali na partie, a nie na ludzi.
mawwm
CYTAT(xMarcinx @ czw, 30 paź 2014 - 16:42) *
... Panie Pasek, jest pan (swietnym) fotografem i przedsiębiorca, ale wyjeżdżanie z menedzerem to porazka, ....

Tomasz Pasek "swietny fotograf ale i przedsiębiorca, ale wyjeżdżanie z menedzerem to porazka", Miałem przyjemność realizować kilka poważnych projektów z Tomkiem, Tomasz Pasek to nie tylko "FotoPasek" - zakład fotograficzny to pasja i tradycja rodzinna. Jest jeszcze TPTechnology, czy tak trudno "wyguglać"?
vacu
Haha dzisiaj odwiedziłem rodziców, oni serio podchodzą do sprawy, zbierają ulotki, programy itd. Więc z ciekawości sobie przejrzałem i zwróciłem uwagę na jedną. Nie pamiętam nazwiska ani partii (chyba SLD) ale na pierwszej stronie stał starszy facet z jakimś medalem i statuetką i podpis: "Jan Kowalski. Bohater."
Nie no, ci kandydaci naprawdę mają ludzi za idiotów. A może słusznie? wink.gif (mógł chociaż do fotki rozerwać koszulę a spod spodu niechby wyglądało S na niebieskim tle, byłoby przynajmniej dowcipne tongue.gif)

A tak z ciekawości - z tych ulotek wieje nudą, nie ważne jaka partia, stowarzyszenie itd. ciąglę na jedno kopyto: "chcę poprawić bezpieczeństwo", "chcę uzdrowić służbę zdrowia", "usprawnię edukację" bla bla bla, i tak się zastanawiiam czym się kierujecie przy wyborze wink.gif jak dla mnie pozostaje wybór najładniejszego uśmiechu albo najlepiej skrojonego garnituuru wink.gif
Mały77
CYTAT(vacu @ pon, 10 lis 2014 - 17:46) *
Haha dzisiaj odwiedziłem rodziców, oni serio podchodzą do sprawy, zbierają ulotki, programy itd. Więc z ciekawości sobie przejrzałem i zwróciłem uwagę na jedną. Nie pamiętam nazwiska ani partii (chyba SLD) ale na pierwszej stronie stał starszy facet z jakimś medalem i statuetką i podpis: "Jan Kowalski. Bohater."
Nie no, ci kandydaci naprawdę mają ludzi za idiotów. A może słusznie? wink.gif (mógł chociaż do fotki rozerwać koszulę a spod spodu niechby wyglądało S na niebieskim tle, byłoby przynajmniej dowcipne tongue.gif)

To chyba ten Pan: Stanisław Góra
vacu
CYTAT(Mały77 @ pon, 10 lis 2014 - 20:51) *
CYTAT(vacu @ pon, 10 lis 2014 - 17:46) *

To chyba ten Pan: Stanisław Góra

Bardzo możliwe. Oczywiście to godne pochwały co zrobił jednak sam ten fakt nie predestynuje go to sprawowania władzy.

Miałem coś tu napisać ale jednak facet zrobił coś porządnego to mu daruję wink.gif niemniej wciąż zdania zawartego w cytacie nie zmieniam.
Kamil_
Mały a ty dalej w Ruchu Palikota działasz, czy sobie darowałeś?
Mały77
CYTAT(Kamil_ @ wto, 11 lis 2014 - 03:51) *
Mały a ty dalej w Ruchu Palikota działasz, czy sobie darowałeś?

To pytanie do mnie? Bo jeżeli tak to chyba jakaś pomyłka wink.gif
Rokko31
Dzisiaj sobie Pan Podraza zrobił niezłą kampanie wyborczą wieczorem z PKZ, ludzi cały plac.
vacu
CYTAT(Rokko31 @ wto, 11 lis 2014 - 23:17) *
Dzisiaj sobie Pan Podraza zrobił niezłą kampanie wyborczą wieczorem z PKZ, ludzi cały plac.

Nikt moze nie zauwazył ale ja dzis rano zauwazylem, ze pan Pasek i jego banda syfiarzy dopełnili obrazu odpustu/targowiska rozstawiajac na kazdym wolnym skrawku trawnika slupki z reklamowkami. Czy takie cos w ogole jest legalne?? Ja juz ciezko przelykam walajace sie i oblepiajace wszystko plakaty, juz jakos w milczeniu wywalam codziennie ze skrzynki kilogram spamu z mordami kandydatow wszelkiej masci ale te slupki juz mnie wyprowadzily z rownowagi dzisiaj...

Panie Pasek, a moze by tak w nocy zrobic akcje i plakaty poprzyklejac na przednie szyby aut jakims mocnym klejem lub w formie tych rwacych sie na kawaleczki naklejek? Ale by bylo fajnie, kazdy by rano zauwazyl, na 100%

angry2.gif angry2.gif
Leszek
Na Rondzie Budowniczych HK w Gołonogu też to rano widziałem.
ko ko
Rano przejeżdżałem przez Manhatan i tam to jakaś masakra z tymi tabliczkami... dosłownie cała ulica pomiędzy Piłsudskiego a 11 listopada w jedną i drugą stronę plus jeszcze od ronda w górę w stronę szkoły to samo... To się w pale nie mieści.... A oczywiście do sprzątania tego się pewnie kwapić nie będą....
Kamil_
O tym, o czym piszecie, napisał też Marcin Bazylak na swoim facebooku:
CYTAT
Dzisiejszego poranka, 13 listopada 2014, na cztery dni przed wyborami, mieszkańcy Dąbrowy Górniczej mieli okazje przekonać się, co potrafi Tomasz Pasek i jego komitet „Niezależnych”. Na niemal wszystkich skwerach i zieleńcach rozpanoszyły się sosnowieckie maciejki.

KW "Niezależni Tomasza Paska" zaśmiecił nasze miasto powbijanymi w zieleńce tabliczki z nazwą ich komitetu.

Zdesperowany kandydat na prezydenta pokazał tym samym, jaki ma stosunek do porządku i przestrzegania prawa w Dąbrowie Górniczej. Ludzie „Niezależnych” łamali prawo umieszczając tabliczki w pasie drogowym bez uzyskania niezbędnych zgód i bez opłat za umieszczenie reklam.

Podczas gdy większość kandydatów z pozostałych komitetów wyborczych, zgodnie z prawem wiesza plakaty i umieszcza je w miejscach do tego przeznaczonych, "Niezależni" pokazali dzisiaj, że w dążeniu po władzę posuną się nawet do działań łamiących przepisy.

Zwracam się z apelem do kandydatów z listy "Niezależnych" i kandydata na prezydenta z tego komitetu o powstrzymanie się od takich praktyk, Przynoszą one szkodę wszystkim tym, którzy ubiegają się o poparcie wyborców. Brak szacunku do mieszkańców i prowadzenie kampanii bez poszanowania prawa zniechęca do wszystkich kandydujących.
Rokko31
Po trupach do celu Panowie i Panie, a co tam zieleń najważniejsze żebym został Prezydentem to potem Wam pokażę jak się rządzi.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.