Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wybory samorządowe 2014
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Dąbrowa Górnicza > Władze
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
xMarcinx
No to wszyscy politycy i urzednicy w niemczech, UK itd., skoro to porownanie tak jest razace.
mawwm
CYTAT(Leszek @ pią, 17 paź 2014 - 18:55) *
CYTAT(xMarcinx @ pią, 17 paź 2014 - 18:43) *
chyba lepiej ze do rzadzenia sie nie pcha nauczyciel-chemik, bo to troche jakby operacje na sercu i naczyniach krwionosnych mial przeprowadzac technik hydraulik.

Wiesz, skoro gość przez 17 lat był dyrektorem szkoły, powinien mieć pojęcie o zarządzaniu.
Z drugiej strony - podchodząc do tego w ten sposób należałoby skreślić większość radnych.

poczta pantoflowa doniosła mi, że p. Jarosław W. nie kandyduje na radnego w D.G. (robotę w "stolycy" znalazł, czy cóś)
Nico Balic
Materiał prezydenta Podrazy

https://drive.google.com/file/d/0B7-RXvAFVH...XN0RnVfZEU/view
danielmdc
Na 50 kandydatów z tej listy 10% to w miarę młodzi ludzie, większość tworzą "emeryci i renciści". Idą zmiany na lepsze nie ma to tamto laugh.gif
Kamil_
CYTAT(danielmdc @ wto, 21 paź 2014 - 17:17) *
Na 50 kandydatów z tej listy 10% to w miarę młodzi ludzie, większość tworzą "emeryci i renciści". Idą zmiany na lepsze nie ma to tamto laugh.gif

Znam kilku młodych, którzy kandydują i powiem szczerze, że już wolę tych emerytów wink.gif
xMarcinx
O nawet Pawluś sie załapał na 3 miejscu, ex wyznawca Palikota będący niczym chorągiewka na wietrze smile2.gif Ogólnie jak spoglądam na te listy to albo świetni menedżerowie emeryci chcący dorobić, albo mlodzi zdolni inaczej liczący na łatwy pieniądz. Jakby nie patrzec ostatnie wybory, kiedy bedzie prosto sprawowac wladze ze wzgledu na dotacje UE, to tez ich obecnosc mnie nie dziwi.
marcinem
chyba lepiej ze do rzadzenia sie nie pcha nauczyciel-chemik, bo to troche jakby operacje na sercu i naczyniach krwionosnych mial przeprowadzac technik hydraulik. Choc Pan Borkowski wciaz udaje intelektualiste mimo ze jest po zawodowce. Niech nas los strzeze przed takimi reprezentantami.

Nie mam w tym interesu politycznego, ale napiszę słowo o panu B. Pewnego wieczora chciałem zrobić drobny zakup w tzw. monopolowym, sklepiku na przystanku, który stoi u mnie na osiedlu od 100 lat. Sklepik jak się okazało w trakcie przebranżowienia. Zapłakana sprzedawczyni (lat ok. 60) nie wytrzymała i powiedziała kilka słów o swoim pracodawcy, panu Borkowskim. Wg niej płacił jej jakieś urągające groszowe kwoty za pełny etat z umową na jakieś minimum etatowe. Po czym z dnia na dzień ją wyp... bo sklep kiepsko idzie i trzeba przebranżowić. Nie wnikam w niuanse, nie znam faceta, ale poznaję te "biznesmenowe" praktyki.
JanekS.
CYTAT(marcinem @ śro, 22 paź 2014 - 21:27) *
chyba lepiej ze do rzadzenia sie nie pcha nauczyciel-chemik, bo to troche jakby operacje na sercu i naczyniach krwionosnych mial przeprowadzac technik hydraulik. Choc Pan Borkowski wciaz udaje intelektualiste mimo ze jest po zawodowce. Niech nas los strzeze przed takimi reprezentantami.

Nie mam w tym interesu politycznego, ale napiszę słowo o panu B. Pewnego wieczora chciałem zrobić drobny zakup w tzw. monopolowym, sklepiku na przystanku, który stoi u mnie na osiedlu od 100 lat. Sklepik jak się okazało w trakcie przebranżowienia. Zapłakana sprzedawczyni (lat ok. 60) nie wytrzymała i powiedziała kilka słów o swoim pracodawcy, panu Borkowskim. Wg niej płacił jej jakieś urągające groszowe kwoty za pełny etat z umową na jakieś minimum etatowe. Po czym z dnia na dzień ją wyp... bo sklep kiepsko idzie i trzeba przebranżowić. Nie wnikam w niuanse, nie znam faceta, ale poznaję te "biznesmenowe" praktyki.

Moja sasiadka rowniez u niego pracowala - spotkalo ja to samo.
xMarcinx
Społeczna odpowiedzialność biznesu jak się patrzy, menedżer pełna gębą prawie jak pan Podraza. Chociaż nie, pan Podraza jeśli chodzi o rachunkowość zarządcza jest jednym z najlepszych menedżerów w regionie, same superlatywy slyszę pod jego adresem i same pasma sukcesu. O tu ciag dalszy historii jak nie zdefraudować blisko polowy budżetu miasta, bylo tak blisko ale znajac oddanie sprawie pana Podrazy nastepnym razem sie uda!

http://katowice.gazeta.pl/katowice/1,35063...Z_kontrakt.html
vacu
CYTAT(marcinem @ śro, 22 paź 2014 - 22:27) *

Nie chcę tu nigogo bronić bo tego pana nie znam ale przypadkiem przeczytałem ten post i mam dwie uwagi. Współczuję tej pani bo w tym wieku o pracę nie łatwo jednak jak rozumiem - płacił jej tyle ile było w umowie, którą podpisała więc o co chodzi? Skoro zgodziła się na takie warunki no to miał z dobrego serca i litości dać więcej? Ja rozumiem, że są ludzie, którzy nie mają wyjścia i nie podoba mi się podobnie jak wam, że są "biznesmeni", którzy na tym żerują, z drugiej jednak strony taki jest rynek a nie inny, dopóki ludzie będą pracować za takie stawki dopóty będą pracodawcy, którzy to wykorzystają, widać też nie było go stać na więcej skoro mimo głodowej stawki zamyka interes. Po drugie - skoro zmienia interes to co, miał przedłużyć tej pani umowę i płacić za siedzenie w domu? Zasiłek jakiś ufundować? No nie kumam. Chyba lepiej, że jak interes nie idzie to go zamyka? Jeden z moich byłych pracodawców obiecywwał mi złote góry, na papierze zarabiałem sporo a fizycznie mi nie płacili bo popadli w długi, ZUS za mnie nie był płacony przez rok, tak by było lepiej, utrzymywać fikcję?
:)
Może powklejamy programy wyborcze? Szczególnie kandydatów na prezydenta (chociaż mogą być też na radnych).

Czy np. Niezależni DG mają jakiś program? Bo na ich stronie nie zauważyłem. Czy jedynie chcą odsunąć obecnych i zająć ich miejsca?
Jakoś w ogóle nie widać rywalizacji na programy. Co to w ogóle ma być za kampania? Przecież to jakaś kompromitacja.
Obecny prezydent coś tam ma, ale dla interesujących się miastem wszystko było do przewidzenia i zapowiadane, i powiela się to samo w różnych miejscach. No ale przynajmniej wiadomo czego się spodziewać.
Leszek
Jeśli chodzi o Niezależnych - trochę ogólnikowych haseł i sloganów znajdziesz w ich gazetce (zresztą dyskutowaliśmy tu już o tym z Bathurstem - 3. strona wątku).

A że łatwiej "jechać" na krytyce władz obecnych w Polsce widać od dawna na każdym szczeblu władzy, dodatkowo bezpieczniej nie obiecywać konkretów, przynajmniej potem nikt nie będzie wypominał.

Choć z wywiadu z p. Paskiem odnieść można wrażenie, że gdyby tylko to on był prezydentem, dworzec w Dąbrowie byłby super nowoczesny i wyremontowany. Aż kusi, żeby faktycznie go poprzeć, a potem konsekwentnie co miesiąc dopytywać o to i obserwować, jak się wije, tłumacząc dlaczego się nie udało...

Do tej pory - jeśli dobrze kojarzę - nie odpowiedział na pytanie, jak głosował w sprawie planu zagospodarowania terenu w centrum, który umożliwił budowę Aldi.
st1111
No proszę już zapomniałem o Aldim-ktoś tam kupuje?
marcinem
CYTAT(vacu @ czw, 23 paź 2014 - 12:01) *
Nie chcę tu nigogo bronić bo tego pana nie znam ale przypadkiem przeczytałem ten post i mam dwie uwagi. Współczuję tej pani bo w tym wieku o pracę nie łatwo jednak jak rozumiem - płacił jej tyle ile było w umowie, którą podpisała więc o co chodzi? Skoro zgodziła się na takie warunki no to miał z dobrego serca i litości dać więcej? Ja rozumiem, że są ludzie, którzy nie mają wyjścia i nie podoba mi się podobnie jak wam, że są "biznesmeni", którzy na tym żerują, z drugiej jednak strony taki jest rynek a nie inny, dopóki ludzie będą pracować za takie stawki dopóty będą pracodawcy, którzy to wykorzystają, widać też nie było go stać na więcej skoro mimo głodowej stawki zamyka interes. Po drugie - skoro zmienia interes to co, miał przedłużyć tej pani umowę i płacić za siedzenie w domu? Zasiłek jakiś ufundować? No nie kumam. Chyba lepiej, że jak interes nie idzie to go zamyka? Jeden z moich byłych pracodawców obiecywwał mi złote góry, na papierze zarabiałem sporo a fizycznie mi nie płacili bo popadli w długi, ZUS za mnie nie był płacony przez rok, tak by było lepiej, utrzymywać fikcję?
Błąd. Hiena jest hieną z natury rzeczy, a nie z powodu nadarzającej się okazji. Niedopowiedziałem kilku rzeczy. Otóż B. nie zwinał interesu. Przemianował na "świat alkoholi". Biznes mu sie najwyraźniej kręci. Chodzi o to, że człowiek nadzwyczaj zamożny zatrudnia na umowie opiewającej na minimum etatowe, tj. 1/4 a wymaga świadczenia pracy na cały etat. Masz 60 lat, zawodówkę i co - postawisz się? Nie, biedna kobieta będzie zap...a, a pan B. będzie się uśmiechał z plakatów. Pomijam oczywisty fakt, że to, co zrobił B. jest przestępstwem.Pozdrawiam.
Leszek
CYTAT(marcinem @ czw, 23 paź 2014 - 17:01) *
Pomijam oczywisty fakt, że to, co zrobił B. jest przestępstwem.

Oczywiście policja/prokuratura dostały zawiadomienie?
marcinem
Mowimy o powszechnej patologii wsrod zatrudnionych. Nie masz kwitu / swiadka - nie masz nic. Pan B. wpisuje sie w ta patologie.
Kamil_
A spotkanie z p. Paskiem, które miało mieć miejsce na 3-go Maja odbyło się? Ktoś był?
JanekS.
CYTAT(marcinem @ czw, 23 paź 2014 - 16:01) *
CYTAT(vacu @ czw, 23 paź 2014 - 12:01) *
Błąd. Hiena jest hieną z natury rzeczy, a nie z powodu nadarzającej się okazji. Niedopowiedziałem kilku rzeczy. Otóż B. nie zwinał interesu. Przemianował na "świat alkoholi". Biznes mu sie najwyraźniej kręci. Chodzi o to, że człowiek nadzwyczaj zamożny zatrudnia na umowie opiewającej na minimum etatowe, tj. 1/4 a wymaga świadczenia pracy na cały etat. Masz 60 lat, zawodówkę i co - postawisz się? Nie, biedna kobieta będzie zap...a, a pan B. będzie się uśmiechał z plakatów. Pomijam oczywisty fakt, że to, co zrobił B. jest przestępstwem.Pozdrawiam.

p. Borkowski tez ma 60 lat i zawodowke smile2.gif

on wogole przedtawil jakis program?
ko ko
Jak dla mnie to cała ta kampania w tym roku jest jakaś taka nijaka i od niechcenia... Porozwieszali plakaty kilku dało jakieś marne ulotki i poza tym cisza... A gdzie cała kiełbasa wyborcza? Gdzie jabłka rozdawane przechodnią? Gdzie ściskanie dłoni mieszkańcom? itp. itd...

Niezależni to już totalnie wystawili kandydata jakby z braku laku... Wszyscy najpierw mówili o Boberze i jego się spodziewali a tutaj niespodzianka i wskakuje pan Pasek tylko tak jakby zupełnie nieprzygotowany do tej kandydatury... Jedynie udało mu się zrobić billboardy na szybko ale nawet bez żadnego "hasła przewodniego"...
KAMAZ
Parę słów autorstwa każdego z kandydatów na Prezydenta Miasta można znaleźć w najnowszym wydaniu Twojego Zagłębia. Dokładnie na stronie 7.
Poniżej link do E-wydania
http://www.twojezaglebie.pl/archiwum-wydan/
xMarcinx
Pan Borkowski pewnie sam nie wie co napisał, a naobiecywał sporo. Podraza w podobnym tonie ale o przeszłości. Pozostali przyziemnie, choć bez efektu wow.
Rokko31
Niezależni Pana Paska poszukiwali ludzi do komisji obwodowych, wysłałem swoje dane i nawet nie zgłosili Mnie do tego, nawet słowem się nie odezwali co i jak, także Ja dziękuje za takich włodarzy miasta.
ko ko
Jerzy Borkowski - WTF?
ad. 1 [sarkazm mode on] Jak otworzenie wszystkich drzwi urzędu wpłynie na wzrost kosztów ogrzewania tego obiektu? Kto za to zapłaci? [sarkazm mode off]
ad. 2 Jedyny pomysł godny uwagi to stworzenie pomieszczeń biurowych, które były by bezpłatnie dostepne dla nowych przedsiębiorców przez 3 miesiące aczkolwiek jakoś w to nie wierze wink.gif
ad 3. Naprawdę On w to wierzy, że wrócą czasy PRLu kiedy przy każdym większym zakładzie pracy było firmowe przedszkole czy żłobek darmowy dla pracowników? wink.gif
ad 4. Powodzenie w rozmawach z KZK GOPem... Chciałbym przypomnieć że aktualnie taniej jest podróżować komunikacją prywatną (D-tki) niż "komunikacją miejską"... no chyba że zamierza od nowa stworzyć własną komunikacje.
ad 5. Pan Jerzy kandyduje na prezydenta miasta czy na Ministra Edukacji? wink.gif
ad 6. Połączenie pogorii? A co z torami, które się między nimi znajdują, planuje budowę wiaduktu? wink.gif
ad 7. Wydaje mi się że bardziej miał to być atak na obecne władze niż realna obietnica...

Tomasz Pasek

Na początku poaatakujmy trochę obecne władze obiecując to co oni nie zrobili, rzućmy kilka ogólników (przedostatni akapit), a na koniec to najlepiej niech sami mieszkańcy napiszą mi program wyborczy i czym mógłbym ich omamić

Zbigniew Podraza

Też nic nowego.... głównie chwalenie się obecnymi osiągnięciami... obietnice są głównie chyba kontynuacją tego co już się dzieje albo jest w planach (jednak dzięki temu są one w miare realne i nie wiedząc kto obecnie jest prezydentem po przeczytaniu tych odpowiedzi nie miałbym wątpliwości że to on stara się o reelekcje)

Marek Węgrzynowicz

Populistyczna gadka zachęcająca do głosowania na PO. Jeżeli już przechodzi do konkretów to zastanawiam się czy ten Pan ma cokolwiek wspólnego z Dąbrową... "Należy uczynić wszystko by zwiększyć ilość miejsc w żłobkach" - jakby Pan nie wiedział to aktualnie w Dąbrowie jest JEDEN żłobek miejski wink.gif Ogólnie proponuje gdzieś zapisać jego wypowiedź aby w razie jego wygranej był dowód do roszczeń gwarancyjnych biggrin.gif

Robert Płonka

Park Naukowo Technologiczny jest już chyba w Sosnowcu i poza 2-3 firmami niewiele ma to wspólnego z nauką i techniką (callcenter się raczej pod to nie podciągnie). Pan Robert idzie krok dalej niż poprzednicy i już nie mówimy tylko o dworcu w centrum ale o wszystkich dworcach PKP. Jednak nie jest on tak pewny swego jak Pan Marek i na końcu zostawia sobie otwartą furtkę bo "zdaje sobie sprawe że nie wszystkie założenia można osiągnąć od razu..."

Małgorzata Zarychta-Surówka

Tak mi się wydaje, że mieliśmy już "miłego prezydenta", który wszystkim ludziom mówił dzień dobry i pytał jak się mają a jedyne co zrobił (a raczej chciał zrobić a nie wyszło) to chciał sprowadzić wielbłądy na pustynie błędowską wink.gif No i ogólnie to "mam program ale wam go nie podam" biggrin.gif

Ogólnie to podtrzymuje swoje zdanie że straszna słabizna z tą kampanią w tym roku... Jakby wszyscy założyli że i tak wiadomo kto wygra więc po co się męczyć... A myślę że porządna konkurencja by się przydała w naszym mieście...
Leszek
Ja jeszcze podrzucę kandydatom jeden pomysł do wykorzystania w kampanii wyborczej - szynobus jeżdżący na trasie Ząbkowice - Pogoria I - Piekło - Pogoria III - Dąbrowa Górnicza Limanowskiego - CH Pogoria (wymagałoby to odbudowy odcinka toru na trasie kopalnia piasku - wodociągi i wybudowania nowego wodociągi - CH, jest już nawet wiadukt pod torami do Katowic).
Równie realne co ich pomysły (a raczej równie nierealne), za to w razie realizacji zdecydowanie bardziej przydatne niż np. przekopanie połączenia P III - P IV smile2.gif
st1111
Czy poziom wody w 3 i 4 jest na tej samej wysokości npm czy potrzebna będzie śluza?
xMarcinx
przecie one juz sa polaczone tylko nie przekopane, tj wykonano tunel.
ko ko
CYTAT(st1111 @ pią, 24 paź 2014 - 17:26) *
Czy poziom wody w 3 i 4 jest na tej samej wysokości npm czy potrzebna będzie śluza?

Czym się martiwsz? Jak się połączy to się wyrówna biggrin.gif
olo
CYTAT(xMarcinx @ pią, 17 paź 2014 - 21:10) *
spolka na gieldzie to cos innego.. wystarczy ze bedzie znal sie na NPM, TQM, Good goverance i rozumial czym jest ekonomizacja sektora publicznego oraz jak wspoczesnie definiowany jest interes spoleczny. Bedzie potrafil klasyfikowac koszty i tworzyc polityke jakosci, kozystac z podstawowych narzedzi menedzera w sekt. publicznym i rozumial na czym polega ewaluacja projektow publicznych.Cala reszta moga sie zajac jego prawnicy.

Wydaje mi się znakomita większość kandydatów z miejsc 1-3 zasady TQM ma opanowane. Tera Qur.a My
Leszek
Tak z ciekawości zapytałem na blogu p. Jaszczury (pod artykułem o starcie w wyborach z listy PiS) czy nie jest mu głupio startując z listy jednego z członków "bandy czworga", jak to regularnie mówił Mikke.
Wychodzi na to, że jednak jest mu głupio, gdyż mój komentarz nie został zaakceptowany (a inne, w tym dwa pochwalne i owszem).

Tak w sumie start KaNaPowców z list PiS świadczy o marnej kondycji obydwu tych ugrupowań w naszym mieście - KNP nie ma jak widać na tyle ludzi, żeby wystawić własne listy, więc dla dorwania się do żłoba współpracuje z jednym ze swych głównych przeciwników, PiS ma najwidoczniej marne kadry i liczy na to, że zyska choć trochę głosów dla siebie od sympatyków KNP (do tego stopnia, że w jednym z okręgów oddali jedynkę). Jak dla mnie - polityczna prostytucja z obydwu stron, choć więcej do stracenia IMHO ma KNP, zyskali ostatnio trochę poparcia od ludzi rozczarowanych innymi partiami, ale skoro głosując na KNP głosujesz na PiS - to wracamy do punktu wyjścia (głosujący wcześniej na PO nie zagłosują na nich na pewno, głosujący wcześniej na PiS zagłosują znów na PiS). Ale może uda się załapać na cztery lata na dietę radnego, chrzanić honor...
bzenek
CYTAT(Leszek @ wto, 28 paź 2014 - 14:12) *
Tak z ciekawości zapytałem na blogu p. Jaszczury (pod artykułem o starcie w wyborach z listy PiS) czy nie jest mu głupio startując z listy jednego z członków "bandy czworga", jak to regularnie mówił Mikke.

Ja go rozumiem.
Jakbym ja dostał "jedynkę" na kluczowej liście SLD/PiS/PO to też bym się ani minuty nie zastanawiał.
Z miejsca bym zapomniał o swoich poglądach. smile.gif

CYTAT(olo @ pon, 27 paź 2014 - 11:13) *
Wydaje mi się znakomita większość kandydatów z miejsc 1-3 zasady TQM ma opanowane. Tera Qur.a My

No właśnie po to są wybory żeby sobie kogoś wybrać i postawić mu krzyżyk.
Po co tracić czas i się rozwodzić nad resztą kandydatów ?

CYTAT(KAMAZ @ pią, 24 paź 2014 - 12:20) *
Parę słów autorstwa każdego z kandydatów na Prezydenta Miasta można znaleźć w najnowszym wydaniu Twojego Zagłębia. Dokładnie na stronie 7.

Hi, hi, lada moment "dąbrowski dworzec centralny" będzie synonimem "kiełbasy wyborczej".

Tęsknotą za nim obskoczymy jeszcze kilka następnych kadencji samorządowych. wink.gif
Leszek
CYTAT(bzenek @ wto, 28 paź 2014 - 14:36) *
CYTAT(Leszek @ wto, 28 paź 2014 - 14:12) *

Ja go rozumiem.
Jakbym ja dostał "jedynkę" na kluczowej liście SLD/PiS/PO to też bym się ani minuty nie zastanawiał.
Z miejsca bym zapomniał o swoich poglądach. smile.gif

Heh heh

Cytat z bloga (swego rodzaju motto):

CYTAT
“W co wierzę? … (...) Że nie należy kłamać … ja tak sądzę”
Juliusz Słowacki “Beniowski”
Oby powyższy cytat towarzyszył mi na tej stronie.

W sumie nic tam nie ma o przemilczaniu niewygodnej prawdy...

CYTAT(bzenek @ wto, 28 paź 2014 - 14:36) *
CYTAT(KAMAZ @ pią, 24 paź 2014 - 12:20) *

Hi, hi, lada moment "dąbrowski dworzec centralny" będzie synonimem "kiełbasy wyborczej".

Tęsknotą za nim obskoczymy jeszcze kilka następnych kadencji samorządowych. wink.gif

No ba, Katowice i Sosnowiec mają stadion, my mamy dworzec (albo dworce, bo niektórzy się rozpędzają) laugh.gif
Rokko31
Aż dziw że jeszcze ktoś nie wymyślił Pendolino w Dąbrowie rolleyes.gif
marcinem
Zaobserwowalem szereg propagandowych zagran obozu Z.P., tj. SLD. W najnowszym pisemku SM Lokator pt. "U siebie" obecny prezydent blyszczy na zdjeciu ilustrujacym artykul (wywiad wlasciwie) o jego, tj. prezydenckiej trosce o mieszkancow. Czas i kontekst pierwszostronicowej emanacji wlodarza DG jest oczywiscie czystym przypadkiem. Tym bardziej, ze ostatnia strone wypelniaja platne kielbasy wyborcze sldowcow.

Po lekturze tego wywiadu ciezko bylo mi zjesc posilek. Zainteresowanym postaram sie wrzucic skan/foto.

Leszek
CYTAT(marcinem @ śro, 29 paź 2014 - 08:21) *
Po lekturze tego wywiadu ciezko bylo mi zjesc posilek.

Przejrzałem i nie rozumiem powyższego stwierdzenia - ot, standardowy wywiad propagandowy. Skoro masz tak wrażliwy żołądek - wróżę Ci nadchodzące dwa tygodnie ostrej diety laugh.gif
savalas
jeżeli któryś z kandydatów, byłby chętny do współpracy z artystami w DG przy sfinansowaniu i pomocy w realizacji, filmu muzycznego, angażującego wiele zdolnych lecz mało znanych twórców z naszego miasta, chętnie oddam mu swój głos, ale póki co to czekam aż, ten burdel ulotkowy posprzątają.
marcinem
CYTAT(Leszek @ śro, 29 paź 2014 - 15:48) *
CYTAT(marcinem @ śro, 29 paź 2014 - 08:21) *
Po lekturze tego wywiadu ciezko bylo mi zjesc posilek.

Przejrzałem i nie rozumiem powyższego stwierdzenia - ot, standardowy wywiad propagandowy. Skoro masz tak wrażliwy żołądek - wróżę Ci nadchodzące dwa tygodnie ostrej diety laugh.gif

Mam taki specyficzny odruch (wymiotny) w obecności polityków. Moja przypadłość objawia się co najmniej niesmakiem ("absmakiem"?), niezależnie od treści komunikatu.
KAMAZ
I kolejne "kilka" słów autorstwa każdego z kandydatów:

http://dabrowagornicza.naszemiasto.pl/arty...e9bb05c06,1,3,5
xMarcinx
znowu sami menedżerowie, nie potrafiący sie posługiwać podstawowymi narzedziami menedzera biggrin.gif idac ich tokiem, to kazda polska mama jest pielegniarka i lekarzem, a kowalski na wakacjach fotografem. Panie Pasek, jest pan (swietnym) fotografem i przedsiębiorca, ale wyjeżdżanie z menedzerem to porazka, moze nie taka jak wydanie przez menedzera Podraze 2 razy tyle, co w planach na szpital i to bez kontraktu NFZ, ale jednak.

w tym starciu najlepiej wypadla pani Malgorzata

Borkowski znowu sie kompromituje, miasto jest dla mieszkancow i urzednicy sa przedewszystkim dla
klientow. A nie powinni być. SĄ kurwa mać, tylko co niektórzy przypominają sobie o tym tylko przed wyborami.
Leszek
CYTAT(xMarcinx @ czw, 30 paź 2014 - 16:42) *
w tym starciu najlepiej wypadla pani Malgorzata

Żartujesz chyba?

Przy okazji - swój "program" ogłosił też p. Jaszczura (nawiasem mówiąc - swoim pytaniem musiałem trafić w czuły punkt, bo mój komentarz został po prostu skasowany bez publikacji. Ale dobre choć i tyle, że czuje jakiś absmak), śmiech na sali. Aż się prosi, żeby go zmasakrować (jak to rzekomo robi Mikke ze swoimi przeciwnikami), ale może litość weźmie u mnie górę nad złośliwością...
Leszek
CYTAT(xMarcinx @ czw, 30 paź 2014 - 16:42) *
Panie Pasek, jest pan (swietnym) fotografem i przedsiębiorca, ale wyjeżdżanie z menedzerem to porazka,

Menedżer to zdecydowanie za duże słowo, ale szacunek budzi fakt, że w bardzo trudnej obecnie branży radzi sobie dobrze - zwłaszcza biorąc pod uwagę, ile zakładów fotograficznych zniknęło.
xMarcinx
Nie zartuje, pomijajac kwestie subsydiarnosc az do rad dzielnicy (co jest przegieciem w druga strone) to napisala w sumie to co powinno znalesc sie w odp, na tak zadane pytania.
Prosty
https://www.youtube.com/watch?v=kPPwepjeFg0

taktyka p. Paska
xMarcinx
imo na plus, za to Jaszczura znowu odleciał.. a niebede ukrywal bralem pod uwage glos na niego..

http://grzegorzjaszczura.pl/?p=29587
Rokko31
A tak przy okazji co Pan Pasek ma zamiar wybudować w Dąbrowie? Mówi gdzieś o jakiś konkretnych planach czy tylko krytyka tego co jest?
olo
CYTAT(Rokko31 @ pią, 31 paź 2014 - 22:29) *
A tak przy okazji co Pan Pasek ma zamiar wybudować w Dąbrowie? Mówi gdzieś o jakiś konkretnych planach czy tylko krytyka tego co jest?

Przeca mówi wyraźnie między wierszami, że Podraza tak zadłużył miasto, że nie ma już na żadne inwestycje...
Leszek
Jakoś większość miast na prawach powiatu jest bardziej zadłużona niż DG.
xMarcinx
Ale niby jakie inwestycje? Narazie kazda jedna duza inwestycja miejska to kasa dla kolesi i zobowiazania finansowe dla miasta czyli dla nas mieszkancow. Osobiscie wolalbym by jakosc uslug UM wzrosla oraz serwisu. W aqua parku bylem z 2 razy, w hali podobnie.. i powiem szczerze ze sciska mnie jak miasto robi inwestycje dla specyficznej grupy ludzi a zapomina o ogole. Ulice zasyfione, latarnie obskurne, trawniki rozjezdzone, brak placow zabaw, brak przejsc dla pieszych, brak oznakowan na drogach, brak chodnikow w miejscach gdzie od 20 lat jest wydeptywana sciezka, bra sensownych przydtankow autobusowych nie wspominajac o tramwajowych. Nie wiem na co miasto ma brac sie za duze inwestycje kiedy podstawowe rzeczy nie sa robione lub nie sa robione należycie.
Duze inwestycje to jedna wielka fala porazek:

bizantyjski urząd i podejrzanie bliskie towarzystwo prokuratury i sądu
krzywe molo
aqua park i jego model finansowania
szpital miejski
i można by tak dlugo..
st1111
CYTAT(xMarcinx @ nie, 02 lis 2014 - 06:26) *
krzywe molo
szpital miejski
i można by tak dlugo..

Fakt jeżeli ja z tego nie korzystam to komu to potrzebne?Tylko jakieś tłumy się na to zjeżdżają i trawniki rozdeptują. Jest jakiś kandydat który wprowadzi granice?
jerk1
CYTAT(xMarcinx @ pią, 31 paź 2014 - 22:02) *
imo na plus, za to Jaszczura znowu odleciał.. a niebede ukrywal bralem pod uwage glos na niego..

http://grzegorzjaszczura.pl/?p=29587

Co za określenie" znowu odleciał". jeden z niewielu co ma program i prawdziwie krytykuje sobiepaństwo obecnych włodarzy.
vacu
CYTAT(st1111 @ nie, 02 lis 2014 - 10:55) *
CYTAT(xMarcinx @ nie, 02 lis 2014 - 06:26) *
krzywe molo
szpital miejski
i można by tak dlugo..

Fakt jeżeli ja z tego nie korzystam to komu to potrzebne?Tylko jakieś tłumy się na to zjeżdżają i trawniki rozdeptują. Jest jakiś kandydat który wprowadzi granice?

Ja się w jakimś sensie zgadzam z Marcinem i mam dobre porównanie, które rokrocznie przychodzi mi do głowy we Wszystkich Świętych. Idziesz tego dnia na cmentarz, tam błoto, chaos, wszechogarniający syf i walające się śmieci, chaos organizacyjny, alejki pozastawiane i przejść nie ma jak. A pośród tego wszystkiego piękne, wykonane z polerowanego marmuru, błyszczące pomniki, przyozdobione kwiatami na bogato, pięknie podświetlone. Ja bym wolał skromniejsze groby, wystarczyłaby niewielka tablica lub krzyż na styl amerykański, za to zadbane i czyste alejki, porządek, spokój...
Podobnie tutaj - inwestycje są i niby nie można powiedzieć złego słowa, mnie samemu podoba się otoczenie Pogorii, pewnie wiele osób korzysta z parku wodnego lub chodzi na mecze do hali, jednak te inwestycje wszystkie wyglądają jak robione dokładnie pod plakat wyborczy aby dało się to ładnie wypunktować. A poza tym miasto jest brzydkie, chaotyczne, bez jednolitego pomysłu na siebie.
Ja wyborami się specjalnie nie interesuję, jak zwykle zresztą. Tego typu inwestycji jak wymienione nie traktuję jednak jako osiągnięcie władz, bo co to za osiągnięcie wydać pieniądze? Ktoś powie "ale osiągnięcie to wydać dobrze", otóż nie, to nie osiągnięcie tylko obowiązek. Osiągnięciem jest ściągnięcie do miasta pieniędzy i to nie w formie kredytu a stałego dochodu a o tym jakby mniej. W ogóle patrząc z boku mam wrażenie, że kandydaci coraz bardziej traktują ludzi jak debili. Już nawet nie silą się na pozory w postaci haseł czy programów, po prostu widzę plakat i nazwisko z gębą, tyle. Do tego niektórym niewiele brakuje a na plakacie wystąpili by w dresie. To obserwacja ogólna, nie tylko z DG ale także naszego miasta dotyczy.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.