Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zdjęcia DG
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Dąbrowa Górnicza > Nasze Miasto
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6
georgeb
Najbardziej mi sie podoba ta fota http://www.onephoto.net/info.php3?id=112124 jak z okladki jakiegos death metalowego zespołu, fajne fajne.
:)
dzieki Dzygit i witamy :)

fajnie byloby zrobic kiedys fotorelacje ze wzgorza golonoskiego. Moze ktos z Was ma fajna cyfrowka bo ja przecietna i dosc juz stara. Panoramy we wszystkich kierunkach
Dzygit
panoramy ze wzgórza .. eee tam znam lepsze sposoby
np taki jak w załaczniku ..

QUOTE(:) @ Dec 24 2006, 09:49 AM) *
dzieki Dzygit i witamy :)

fajnie byloby zrobic kiedys fotorelacje ze wzgorza golonoskiego. Moze ktos z Was ma fajna cyfrowka bo ja przecietna i dosc juz stara. Panoramy we wszystkich kierunkach
pulsatilla1214
Ale kolory...

No wreszcie doczekałem zdjecia pokazującego miejsce, gdzie mieszkam biggrin.gif

Co do panoram ze wzgórza to od lat mnie korci, aby dostać się na wieżę kościoła św. Antoniego, tak np w maju i przy ladnej pogodzie popstrykać w kilku kierunkach.... Ech....
Sebastian22
bardzo ładne fotki.....tez mam sporo z pogorii - umieszczone są na str. Pana Darka Nowaka - adres kazdy zna - tam mozna dodawac swoje :)
kwintosz
Panowie, panowie.. a może jakieś panie.. biggrin.gif jak już tak rozmawiamy o zdjęciach to mam pewne pytanie do was. Jako że jestem świeżo po remoncie pokoju biggrin.gif i mam wolną ścianę wpadłem na pewny pomysł. :) Podoba mi się kilka zdjęć z linku, który podał @Hator kilka postów wcześniej, kryjący się pod napisem: HDR - DG i wpadłem na pomysł by sobie z 2-4 sztuki jakoś powiesić na ścianie, jako plakaty w antyramie. Chodzi mi głównie o zdjęcia Pogorii o zachodzie słońca. Super kolory w dodatku pasujące do ścian mojego pokoju, tym bardziej świetnie by wyglądały w jakimś gustownym oświetleniu. Jak myślicie dałoby rade to zrobić. Domyślam się że należałoby te zdjęcia, po ściągnięciu gdzieś wydrukować na jakimś ładnym papierze w nieco większym rozmiarze może coś koło 70x50. Znajdzie się gdzieś w Dąbrowie jakieś biuro oferujące takie usługi graficzne? I jeśli ktoś miał może do czynienia z czymś podobnym, ile to mogłoby kosztować? Bo chyba autor zdjęć nie będzie robił problemów, jeśli chodzi o zdj. nie na sprzedaż? Jakby ktoś miał jakieś info jak to można rozwiązać i czy to się w ogóle opłaca, bede wdzięczny.
Pozdrawiam
znam takiego jednego kolege ktory ma dostep do plotera na ktorym drukuja bilbordy tongue.gif
Problem w tym ze to troszke "dziwny" czlowiek wink.gif i z nim lepiej sie blizej nie zadawac bo jakos wyjatkowo nerwowy i kazdej chwili mozna od niego dostac nie wiadomo nawet za co hehe biggrin.gif
pulsatilla1214
" : ) " :

Nie od dziś wiadomo, że reklama ogłupia tongue.gif Takie są skutki zbyt bliskiego z nią obcowania, można dostać sieczki zamiast mozgu, a potem rozdawać razy na lewo i prawo rolleyes.gif
Sebastian22
zawsze mozna takiemu koledze oddac.....z nawiązką biggrin.gif
Dzygit
zrobiłem nowe zdjęcie w dąbrowie .. jeszcze ciepłe wczoraj cyknięte
takie typowo dąbrowskie ;-)

http://www.onephoto.net/info.php3?id=363824#

QUOTE(Sebastian22 @ Dec 26 2006, 09:15 PM) *
zawsze mozna takiemu koledze oddac.....z nawiązką biggrin.gif
Dzygit
a to dorzuce jeszcze jedno
typowo dąbrowskie ...
http://www.onephoto.net/info.php3?id=363919

QUOTE(Dzygit @ Dec 27 2006, 06:31 AM) *
zrobiłem nowe zdjęcie w dąbrowie .. jeszcze ciepłe wczoraj cyknięte
takie typowo dąbrowskie ;-)

http://www.onephoto.net/info.php3?id=363824#
pulsatilla1214
Dodać napis "Czerwone Zagłębie", powielić i sprzedawać jako pocztowkę lub pamiątkę z 1-majowego pochodu cool.gif
Sebastian22
Pamietam wtedy ta akcje....tyle ludzi na placu przed/na pomniku.....ale udało się - pomnik ocalał. W koncu zbudowano go za pieniądze naszych rodziców - drugi pomnik w centrum - zaraz na wejsciu do parku Hallera - nie przetrwal.....ale tez go pamietam.
georgeb
Mnie sie podoba, jak migawka na Discovery o komunistycznych Chinach albo Korei a to przecież Dąbrowa hehehehehe
Adasmos
Zobaczcie sobie moje wątki ze zdjęciami z Zagłębia :) Niektórzy zapewne już je widzieli na innych forach :)

kościoły neogotyckie w Dąbrowie Górniczej i Sosnowcu
www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=365334

Strzemieszyce Wielkie
www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=340829]http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=340829

pożar kancelarii parafialnej w Sosnowcu
www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=361919

Jest jeszcze kilka ale muszę je znaleźć :)
Nulaena
To i ja dorzuce swoje 3 grosze :)
http://www.photosig.com/go/photos/view;jse...mp;forward=user

Moje miasto we mgle:)
Mick
Ekstra jest to zdjęcie. A gdzie zrobione?? Okolice targowiska?
Nulaena
Blisko :) Planty przy Korczaka
mary cha
http://img02.picoodle.com/img/img02/7/1/21...dem_540d6ca.jpg

moze nie do konca oddaje "miasto" ale to jest widok z mojego okna:D

zgadnie ktos?
duzo fajnych fotek autorstwa Pawloka z SSC, miedzy innymi z dachu superjednostki

http://zdzichu.fotosik.pl/albumy/304765.html
szer
Aaaa jakies 2 dni temu w googlach mi znalazło tą galerie zdjęć i sobie przejrzałem biggrin.gif. Fotki są wspaniałe :)
picaro
szer mówisz o tych fotkach z powyższego linku?
bo jak dlamnie to są jakieś takie bardzo nijakie, by nie powiedzieć że nudne, poprostu "wypstrykane" jak leci, tak jak by ktoś nowy aparat testował dry.gif
mariuszek
picaro, to moze zrób lepsze panoramy i wrzuć to chętnie obejrzymy.
znalazł się foto-pasek tongue.gif
szer
Hmmm Picaro no niezgodze się. Zdjęcia są fajne i liczą się intencje człowieka, który jes zrobił :). Potrafisz zrobić lepsze z lepszych pozycji to zapraszam do zrobienia...
picaro
ojejwyraziłem swoją opinie, a zdjęcia sa jakie są i poprostu dla mnie "wspaniałe" nie są. I wcale nie odmawiam ani talentu, ani żadnych intencji autorowi, jakie kolwiek one były czy są. Czy potarfię robić lepsze? Tego nie wiem, bo trudno mi samemu ocenić, ale jak bede miał chiwlę to wrzuce jakieś foto gdzieś na stronkę i podam linka. Choć i tak się już ich pełno gdzieś tam pałęta po świecie. A może poprostu mi tematyka nie przypasowała, bo te bloki są paskudne więc osiedli, czy jakiegoś placu budowy to raczej nie będe fotografował, ale to co gdzieś tam mam to wrzucę. Oczywiście w tematyce DG. Bo chyba o takie foty tu chodzi. I jeszcze jedno zdanie w kwesti wyjaśnienia:Nie chodziło mi o to by krytykować te zdjęcia czy ich autora, a jedynie się zapytałem czy napewno słówko "wspaniałe" odnosi się do tych samych zdjęć, no i dodałem swoją opinię. Ale luzik wink.gif bo żaden ze mnie foto-pasek więc oddaje szacun za wspinaczkę po dachach.http://img390.imageshack.us/my.php?image=imgp4356sp2.jpgnie wiem czy to ładne ale pierwsze i chyba jedyne z DG które teraz mi się udało znaleźć, no i cłakiem swieżeteraz pewnie po mnie polecą laugh.gif więc odrazu dodam, że fota jest zrobiona na szybko i z ręki
szer
Spoko Picaro wink.gif. Opinie każdy wyrazić może, ba nawet i musi biggrin.gif. Dla mnie liczy się fakt, że ktoś się wysilił i porobił troche fotek :)
picaro
no i za to mu chwała smile.gif
Bartek
Kurcze strasznie wygląda Huta Katowice na tle naszego miasta sad.gif
filip13
fajna nawet ta wieczorna fota centrum
na tych innych huta rzeczywiście nie prezentuje sie najlepiej ale dąbrowa to miasto przemysłowe przynajmniej mamy pogorie i park zielona
picaro
http://picasaweb.google.com/picaro80/

no i znalazłem dzisiaj chwilkę, pogrzebałem w fotach i jakieś 2 galerie wymęczyłem na szybko

a przy okazji znalazłem na picasaweb troszkę interesujących fotek z DG smile.gif
szer
Noooo i fotki super :)
picaro
dzięki bardzo, ale osobiście to do swoich zdjęć jestem jeszcze bardziej krytycznie nastawiony wink.gif
ale z tym programikiem picasa to fajna sprawa więc będę uzupełniał galerie o DG i chyba wrzucę coś fajniejszego ale to już nie z DG.
szer
Picasa jest bardzo dobra do zdjęć :). Sam na swoje drugie konto powrzucam inne fotki wink.gif.
Ale naprawde mi się podobają Twoje fotki... Przyroda w DG została fajnie ujęta wink.gif. I to mi się w nich podoba. I z chęcią będe wyczekiwał nowych fotek
filip13
no, rzeczywiście zgadzam sie z tobą szer, te zdjęcia fajnie ukazują dg
kwintosz
Podobają mi się takie fotki miasta zimowe. To pierwsze, jest na prawdę fajne. Ma taki fajny klimat, który mi akurat pasuje.

Hmm a czy ktoś, może to trochę nie na temat ale nie bawi się w fotografowanie stricte przyrody dąbrowskiej? Okazy, ciekawe miejsca z punktu widzenia geografii, przyrody czy ekologii?
pulsatilla1214
wink.gif

a np. może coś takiego:

trochę zdjęć mam, starczyłoby na stronkę, ale na razie nie mam do tego głowy smile.gif

P.S.

to taka mała prowokacja. chciałes okazu ściśle dąbrowskiego kwintosz, to masz tongue.gif
filip13
zdjecie w dąbrowie zrobione laugh.gif ?
kwintosz
No fajnie jeszcze by było jakbym wiedział co to. cool.gif Czy to coś, ważnego przyrodniczo, niezwykłego, żadkiego?
No i czy nie wciskasz mi czegoś co rośnie na każdej większej łące we wszystkich pipidówkach w kraju tongue.gif

A zdjęcie ładne.. a może jakieś żyjątka? biggrin.gif (gady, płazy..)
pulsatilla1214
nie no, w maliny Ciebie nie wpuszczam laugh.gif za kogo tu mnie maja, ech... dry.gif

tak jak napisałem gatunek ściśle dąbrowski rolleyes.gif

czy botanik w Warszawie, czy we Wrocławiu, o ile rozpozna gatunek po zdjęciu wiedziałby, że gdzieś w okolicach Dąbrowy zrobione.

a więc wink.gif ? jakieś typy biggrin.gif ? no bez jaj, aż tylu intrygujących rzadkości nie mamy wink.gif

fotka z maja tego roku, Garb Ząbkowicki
pulsatilla1214
tak właśnie wygląda wilczomlecz pstry, zwany też wilczomleczem złotym, który podobnie jak dziś jeziora miał być włączony do symboliki miasta.

odkrycie stanowisk w okolicach Dąbrowy było jedną z większych sensacji botanicznych pod koniec XX wieku w naszym kraju. zwarty zasięg gatunku sięga bowiem od południa do linii Karpat. gatunek charakterystyczny ciepłolubnych zarośli i muraw kserotermicznych
kwintosz
Moja widza ogranicza się do odróżnienia róży od goździka.. laugh.gif
Czekam na zdjęcie jakiegoś ciekawego okazu dąbrowskiego - jakiegoś gada, płaza.. :)
pulsatilla1214
jesli chodzi o wartość przyrodniczą to jedynie z płazami u nas lepiej, w gadach nic szczególnego, to co wszędzie

ale zrobić zdjęcie uciekającej żabie trudniej niż zakorzenionej roślince laugh.gif

jak na Mokrzni kiedyś dopadnę czarną traszkę, to wrzucę rolleyes.gif
Maryhna
mary cha :

czy to przypadkiem zdjęcie drzew okalających starą pogorie ?
grzegorz475
Dodałem nowe fotki na mojej stronce nowe fotki centrum nocą jakość może nie zbyt dobra ale zawsze coś.
Sebastian22
CYTAT(grzegorz475 @ pią, 28 gru 2007 - 22:36) *
Dodałem nowe fotki na mojej stronce nowe fotki centrum nocą jakość może nie zbyt dobra ale zawsze coś.

Bardzo ladne fotki - szkoda tylko ze niema sniegu bylo by jeszcze ladniej.....
grzegorz475
a może dasz jakieś propozycje na nocne fotki?
szer
Bardzo ładne foty!

Leszek
Masz więcej? Piękne biggrin.gif

Sam miałeś okazję zrobić podniebne fotki?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.