Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zdjęcia DG
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Dąbrowa Górnicza > Nasze Miasto
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6
olo
Czym się dla mnie różni przejeżdżający na czwórce, obok mnie quad od lecącej 20-30 m nad głową motolotni? Niczym. Jedno i drugie napierdziela motorem zakłócając mi wypoczynek. Nie jeżdżę na rolkach ze słuchawkami na uszach...i to nie był pierwszy raz.
pulsatilla1214
jest jedna podstawowa różnica - po przelocie motolotni nie zostanie śladu, po przejeździe quada... wink.gif

nie badałem natężenia decybeli, ale monotonny i jednostajny dźwięk motolotni bardziej kojarzę z uporczywym brzęczeniem muchy, niż z dyskomfortem słuchowym. chłopaki zresztą na tyle wrosły w nasz pejzaż, że gdy i dziś gdzieś tam nad skarpami piaskowni Maczki-Bór usłyszałem ten znajomy dźwięk, jedynie go zanotowałem jako kolejną oznakę wyjątkowo łaskawej pogody, tak naturalną jak wysokie tony komarów, którym pogoda podarowała jeszcze kilka dni życia tej jesieni... smile.gif

P.S.

zdjęcia znad Pustyni Błędowskiej rewelacyjne! jeszce trochę a wrócą fatamorgany, albo zbłąkane wielbłądy cool.gif
Bathurst
Zgadzam się z Pulsatillą. Motolotniarze to ponadto w większości grupa bez porównania odpowiedzialna i wrażliwsza niż quadowcy. Przykład - kiedyś ŚP Pawelele poprosił właśnie Dzygita na łamach naszego forum o omijanie wysepek na Kuźnicy w okresie lęgowym ptaków. Reakcja była jak najbardziej pozytywna smile.gif Takie rzeczy się pamięta i warto o tym przypominać
olo
Cóż dla mnie dwie wielkie muchy nad głową (20 m nad asfaltówką dookolną) to za dużo. Musi, nie lubię much.
Dzygit
no witam
doładowałem sporo nowych zdjęć lotniczych na FB
https://www.facebook.com/foto.lotnicze

Widzę Waszą rozmowę i rozumiem upierdliwość brzęczenia
nie latamy codziennie tylko jak są dobre warunki i staramy się nie uprzykrzać życia innym
mam nadzieję że jakoś z nami wytrzymacie

PS
dzieciaki nas lubią .. wszystkie machają radośnie ;-)

Dzygit

CYTAT(olo @ śro, 23 paź 2013 - 17:18) *
Cóż dla mnie dwie wielkie muchy nad głową (20 m nad asfaltówką dookolną) to za dużo. Musi, nie lubię much.

sandwich
CYTAT(olo @ wto, 22 paź 2013 - 21:19) *
Czym się dla mnie różni przejeżdżający na czwórce, obok mnie quad od lecącej 20-30 m nad głową motolotni? Niczym. Jedno i drugie napierdziela motorem zakłócając mi wypoczynek. Nie jeżdżę na rolkach ze słuchawkami na uszach...i to nie był pierwszy raz.

Mój kolega też zwraca no to uwagę, choć też lata. Ale wyżej.
Dzygit
;-)

czasem warto się pośmiać z samych siebie

nówka foto... z 1 maja

:)
ze strony dronart.pl

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.