CYTAT(Szczepan @ śro, 18 sty 2012 - 23:22)

Ochrona w D.G. przesadza!
Nikt w Polsce na siatkówce, czy koszu nie idiocieje.
Niech te wypowiedzi poczytają Władze Klubu.
Właśnie oto mi chodzi, że traktują Nas jak bydło na wybiegu, które trzeba pilnować, aby nie staranowało pastwiska! Chore to jest trochę, bo jakoś nie słyszałem osobiście lub w mediach, aby zawodniczki MKS czuły się w jakikolwiek sposób zagrożone! Podejrzewam, że nawet gdyby ktokolwiek próbował coś zrobić to reszta by mu pomogła w odpowiedni sposób zrozumieć, że błądzi!
No, ale my tu gadu, gadu a MKS przegrał z PTPS'em

. Nie wiem kompletnie, co się dzieje z drużyną. Chciałbym tutaj przy okazji przytoczyć słowa trenera Kawki z konferencji prasowej po meczu cyt.:
CYTAT(napisane za http://aktualnosci.siatka.org/pokaz/2012-01-22-waldemar-kawka-jestem-wsciekly)
Niektóre moje zawodniczki, powiem to z całą odpowiedzialnością, przyjechały do Piły na wycieczkę i jestem z tego powodu strasznie wściekły. Jeżeli komuś się wydaje że zespół z Piły to jest jakiś słaby zespół, z którym można pewnie wygrać, to okazało się dziś, że tak nie jest. Myślę, że wyciągniemy konsekwencje z postawy niektórych zawodniczek, bo to tak dalej być nie może, że bezkarnie atakuje się w aut, bezkarnie w końcówce psuje się zagrywki z uśmiechem na ustach.
Pytanie tylko brzmi, które to zawodniczki, bo faktycznie wygląda to tak jakby niektórym już nie zależało na grze w MKS'ie. Wiem, że to w tym momencie plotki, ale na forum plusligakobiet.pl pod wiadomością z meczu z PTPS'em niejaki "~kibic" podał, że Żebrowska przechodzi do Wrocławia. Nie wiem, czy to prawda, czy nie, bo w oficjalnych newsach nie mogę nic na ten temat znaleźć, ale obyśmy nie mieli podobnej sytuacji jaka miała miejsce z wielką gwiazdą Gajgał, która przez cały rok gry w MKS'ie w ogóle się nie angażowała i potraktowała klub jak relaks przed Muszyną. Obym się mylił!