Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PlusLiga Kobiet
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Sportowa Dąbrowa > Siatkówka
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
szer
Dwa mecze były na Ipli. Ale nie oszukujmy się - to nie są telewizyjne tongue.gif

Padziu, nie chyba, a na pewno.
Mały77
CYTAT(szer @ sob, 03 gru 2011 - 16:56) *
Dwa mecze były na Ipli. Ale nie oszukujmy się - to nie są telewizyjne tongue.gif

A ja tam różnicy nie widziałem - tyle tylko, że transmisja 5 PLN kosztowała wink.gif
szer
Tekstowa relacja Budowlani Łódź - MKS Dąbrowa Górnicza pod adresem http://fotoszer.pl/live.php?id=23
Szczepan
Po porostu bajer wyjazd połączony z meczem.
Wesoły samochodzik!
Wygrany mecz, kochanica z Łodzi, poszukiwania zaginionego telefonu w zakresie 50km i głodomory.
Wesoło było!

Pozdrowienia i podziękowania dla współtowarzyszy!

I podziękowania dla Wszystkich kibiców MKS'u zgromadzonych na hali !!!
Zibar
U wczorajszych rywalek MKS-u jest chyba gorzej niż władze klubu mówią, zaległości sięgają chyba głębiej niż tylko tegorocznych świadczeń. Oto oświadczenie jakie Michela Teixeira opublikowała na FB.

CYTAT
Nie jest to dla mnie łatwe, ale nieuczciwość władz klubu, dla którego grałam przez 2lata, Budowlani Organika zmusiła mnie do umieszczenia tej informacji na facebooku. M.Chudzik dotąd nie rozliczył się ze mną za moją pracę, nie wypłacił mi ostatniej pensji. Nie wywiązał się również z innych zobowiązań finansowych zawartych w kontrakcie. Czekałam pół roku, ale na darmo. Niech ta informacja będzie przestrogą. Ja czuje się pokrzywdzona i oszukana, ale będę walczyć!"

Sam mecz trochę bez historii, sytuacje na korzyść łodzianek wynikały imho z nonszalancji i rozkojarzenia dąbrowianek, bo kiedy w szeregi wkraczała koncentracja to wszystko układało się pod ich dyktando. Najważniejsze, że komplet punków zapisany na naszym koncie i spokój przed PP.

relacja snf (51).gif jutro dodam zdjęcia oraz krótkie video
szer
W miarę możliwości przeprowadzę relację tekstową z meczu w Bydgoszczy.
Relacje zacznie się tuż przed meczem TUTAJ

Niestety w tej Bydgoszczy mają dziwne zwyczaje, oj bardzo dziwne
Szczepan
BARDZO fajna i rzetelna relacja, bez porównania z wcześniejszymi.
Brak przeskoków między punktami danego zespołu i opisy sytuacji po polsku i z ortografią.
Małe zagapienie w trzecim secie przy 6:7 czy 6:8, ale to nic w porównaniu z całością.

Wielkie dzięki EMIL notworthy.gif biggrin.gif
Franek79
GRATULACJE happy (25).gif JEST SUPER DZIEWCZYNY smile2.gif
szer
Zdjęcia będą jutro, być może jeszcze dzisiaj. Fotki dostanie też Darek i wrzuci na galerię MKS'u smile2.gif
checkin
Jak zapowiedział Szer, fotki Daniela z meczu w Bydgoszczy trafiły do galerii.
yash58
Relacje video z meczów Budowlani Łódź - MKS Dąbrowa Górnicza oraz Pałac Bydgoszcz - MKS Dąbrowa Górnicza,życzę miłego oglądania
Mariuszek_
W meczu o mistrzostwo burmistrza Parzymiechów lepsza okazała się drużyna z podkarpacia laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif z całym szacunkiem do Stali Mielec.
Slyzaba
Chłopaki - dlaczego nikt się nie pochwalił stroną http://www.galeria.mks.dabrowa.pl/ ?? smile2.gif
Franek79
Jak pisał wcześniej Szczepan jak jest w młynie to wygrywają więc Szczepan WRACAJ rolleyes.gif
Pozd.
szer
Przecież Checkin dodaje posty na temat zdjęć w galerii wink.gif. Plus ma w opisie wink.gif
ZMK
Materiał z meczu ze Stalą Mielec:

http://www.tvzaglebie.pl/?p=1678
Szczepan
Spokojnych Świąt itd.
BANY proszę o kontakt nr. tel. znasz - Białystok.
Michael
Narzekaliście, że nie pokazują Nas w TV, wszystkie 4 następne mecze będą transmitowane przez PS, tj:

29 XII (czwartek) g. 18:00 - Białystok (W)
4 I (środa) g. 18:00 - Muszyna (D)
8 I (niedziela) g. 14:30 - Sopot (W)
15 I (niedziela) g. 14:30 - Bielsko (D)
Kamil_
http://www.facebook.com/EkipaCentrum

Zapraszamy do polubienia naszego fanpejdża! Zachęcamy do polecania go znajomym i udostępniania smile2.gif
wozo
Po dzisiejszym, wygranym meczu w Białymstoku jak się zerknie na tabelę to jeszcze bardziej szkoda straconych punktów ze Stalą Mielec. Przed walką z „wielką trójką” mielibyśmy trzypunktową przewagę nad Bielskiem a teraz niestety d… Ciężko ocenić formę dziewczyn po spotkaniu z najsłabszą drużyną. Tak naprawdę „mecze prawdy” dopiero w styczniu przed nami i one powiedzą nam coś więcej.
Dziś ucieszyła mnie wiadomość o wypożyczeniu Natali Kurnikowskiej. Wreszcie sobie dziewczyna trochę pogra i może nie zmarnuje się u nas tylko wróci w następnym sezonie i wreszcie wywalczy sobie miejsce w składzie. Niby wszyscy mówią, że ma się uczyć ale jakoś nie wydaje mi się aby była z tego zadowolona. W jej wieku lepiej chyba grać w słabszej drużynie niż siedzieć na ławce w teoretycznie mocniejszej.
Nowy rok to czas plebiscytów, podsumowań itp. dlatego może warto na półmetku sezonu podsumować tegoroczne transfery klubowe.
Podoba mi się rozegranie bo wreszcie są dwie równe zawodniczki. Magda wróciła…w zasadzie to nie powinna odchodzić. Frauke – zawodniczka o ciekawych jak na rozgrywającą warunkach fizycznych. Jak na razie zaskakuje nasze przeciwniczki zdobywając sporo punktów. Szkoda że Lucie odeszła bo moim zdaniem była niezała…choć jak teraz oglądam ją w nowej drużynie to widzę chyba inną zawodniczkę – kilka ładnych kilogramów więcej i tylko pozycja rezerwowej. Charlotte Leys trzyma niezły poziom i jeżeli chodzi o pozycję przyjmującej to najlepszy transfer. Na temat Kasi Zarośliskiej ciężko na razie powiedzieć coś więcej bo trener nie daje jej długo pograć. To było by na tyle jeżeli chodzi o PLUSY transferów. Teraz MINUSY. Natalia Nuszel – zawodniczka podobna wg. mnie do Kasi Walewander (warunki fizyczne, styl gry). Jak wiemy jej poprzedniczka nie za bardzo pasowała do drużyny i wydaje mi się, że z Natalią może być podobnie. Ciężko jej będzie się przebić do podstawowego składu. Dorota Ściurka i Katarzyna Urban to dla mnie dwie wieeelkie niewiadome. Dorota dostała już swoją szansę i nie najlepiej się zaprezentowała. Wracając do Kasi Urban to nie bardzo wiem jaka ma być jej rola w drużynie? Wróciła z piasku aby sprawdzić się na hali i jak jej nie wyjdzie to zawsze ma gdzie wracać. O ile dobrze pamiętam to jak na razie zaliczyła jedno wejście w meczu o punkty. Ciekawy jestem jak prezentuje się na treningach.
Tabela Plus Ligi Kobiet już się powoli wyklarowała. Pierwsza czwórka a wśród nich MKS…i pozostałe drużyny. W czołówce już się raczej nic nie zmieni i nie wydaje mi się aby jakaś drużyna zrobiła spektakularny pościg. Mówię o fazie zasadniczej bo oczywiście Play-offy żądzą się swoimi prawami. Poprzednie sezony pokazały jednak, że nie wiele zmieniają tabelę. Szczerze powiem, że liczyłem na ciekawszy sezon i bardziej wyrównaną walkę…Na półmetku jestem trochę zawiedziony ale mam nadzieję, że nowy rok przyniesie większe emocje, czego sobie i wszystkim kibicom życzę.
Mariuszek_
Tak na dobrą sprawę powinniśmy na dzień dzisiejszy i do końca tego roku być liderem PlusLigi Kobiet. W 1 kolejce tracimy głupio punkt z juniorkami z Bydgoszczy. Kontynuujemy passę 4 wygranych w tym nad obecnym Mistrzem Polski Muszynianką Muszyną. W 5 kolejce podejmujemy u siebie Sopot, gdzie przegrywamy 1:3, ale nie mam tego za złe dziewczynom. 6 kolejka i mecz w Bielsku z tamtejszym BKS'em, no i... cóż można powiedzieć.. fatalnie przegrany mecz na własne życzenie 3:1 ohmy.gif . Po 2 porażkach odbijamy się od dna i ciągniemy 4 wygrane pod rząd. 17 grudnia podejmujemy u siebie ostatnią drużynę w tabeli z dorobkiem zaledwie dwóch zwycięstw i w żenujący sposób tracimy 3 pkt ulegając zespołowi z podkarpacia 1:3. Podsumowując, tracimy na własne życzenie aż 7 pkt z teoretycznie słabszymi drużynami od siebie gdy tabela powinna wyglądać następująco:

1. MKS Dąbrowa Górnicza 32 pkt
2. Muszynianka Muszyna 30 pkt
3. Atom Trefl Sopot 29 pkt
4. BKS Bielsko-Biała 20 pkt
...

Mając już niemal pewne 3 miejsce po rundzie zasadniczej.

Mały77
Mariuszek_ - nie liczysz, że dziewczyny z Muszyny i Sopotu tez miały takie wpadki jak my? Więc gdyby one tych wpadek nie miały to też by były przed nami wink.gif.
Ale miało być podsumowanie pierwszej rundy więc napiszę tak.
Jeżeli chodzi o skład - zdecydowanie wyrównany, nie dziwie się, że trener cały czas kombinuje z ustawieniem. Ale jak dla mnie brakuje jednej "gwiazdy", która potrafiłaby w każdym meczu pociągnąć grę zespołu. Po pierwszej rundzie takiej nie widzę - Ela, Charlotte, Iza, Ivana chcą pociągnąć grę, ale nie zawsze im to wychodzi dobre mecze przeplatając ze słabymi. A jak się trafi wszystkim słabszy mecz to mamy takie porażki ze słabeuszami.
Co do prognoz - na krajowym podwórku spokojnie możemy walczyć o 2 miejsce przed PO - Sopot (w krajowym składzie) oraz Bielsko są zdecydowanie w naszym zasięgu. Muszyna po dojściu do formy wydaje się być poza zasięgiem - no chyba, że LM im zaszkodzi. Tak więc trzeba walczyć na całego, aby przed PO być na drugim miejscu smile2.gif
Kamil_
CYTAT
AZS Białystok 0-3 MKS DĄBROWA GÓRNICZA. 29.12.2011

Mecz w Białymstoku był meczem na który długo czekaliśmy. Nie byliśmy tam dotychczas większą ekipą i teraz miało się to zmienić. Ostatecznie na daleki wyjazd zdecydowało się pojechać 9 naszych kibiców, środkiem lokomocji jak to zawsze przy takich dalekich wyjazdach miało być PKP.

Zbiórkę na dworcu w Dąbrowie mieliśmy w czwartek o 5.15. Sam pociąg o 5.26 i na bilecie 485km. W pociągu rozkładamy się w 3 przedziałach, by było jak najwygodniej. Część chłopaków odsypia przez pierwsze godziny, gdyż albo w ogóle nie kładli się spać, albo byli po imprezie i od rana na gazie. Kilometry drogi lecą dość szybko, albo na wspomnianym spaniu, albo na kończeniu przygotowywanej oprawy. Drogę umilamy sobie także ładując akumulatory i poznając nowe osoby, czy to na dworcach, czy w pociągu...

Do Białegostoku docieramy po 12. Idziemy od razu w miasto pooglądać zabytki ;-) Do tego pare grupowych fotek w ciekawszych miejscach, zorientowanie się, jak dostać się na hale i obiadek w przydworcowych budach. Na hali meldujemy się po 16, zostawiamy w depozycie to, czego wnieść nie można było i głośnym ‘ Jesteśmy zawsze tam...’ zaznaczamy swoją obecność. Na płot wieszamy naszą ON TOUROWĄ flage, oprócz tego mamy także 4 machaje na kij, w tym 2 duże. Doping prowadzimy na dość dobrym poziomie przez większość meczu przy wsparciu bębna. W 2 secie po 1 przerwie technicznej na płot idzie trans: ‘POLOWANIE NA 3 PKT’, do tego maski ELMERA FUDDA z Looney Tunes i pirotechnika w postaci ogni bengalskich. Wszystko to na antenie Polsatu. Po oprawie do końca seta w naszej części hali smród siarki i lekka mgła... Kibiców gospodarzy ciężka do określenia liczba, gdyż siedzieli na tej trybunie co my i po prostu nie było ich widać. Jadą z całkiem dobrym dopingiem wspomaganym bębnem, bez flag czy oprawy. Mecz wygrywamy gładko więc zawijamy się z hali pytając dziewczyn czy nie podwiozą nas troche, bo pociąg mamy dopiero rano. Niestety nie zgadzają się... Odpalamy wówczas 9 rac nie zważając na obecność Policji, która na szczęście nie robi żadnych problemów.

O 21 jesteśmy już na dworcu, jednak pociąg mamy dopiero o 5.45. Trudno. Siedzimy i czekamy do momentu zamknięcia dworca PKS. Gdy ten zamykają idziemy na dworzec PKP i tam siedzimy do jego zamknięcia. W międzyczasie ochrona próbuje powinąć M. gdyż ten nie chce się wylegitymować, do tego wzywa Policje. Kończy się jednak na pouczeniu. Spędzenie 4 godzin na dworze nawet podczas tak ciepłej zimy jak ta, nie należałoby do przyjemnych. Postanawiamy więc udać się w miasto i w jakimś lokalu przeczekać te kilka godzin. Pomagają nam miejscowi i ostatecznie siedzimy w cieple. Po 3 rano postanawiamy jednak udać się już na dworzec po drodze uzupełniając zapasy.

O 5 ładujemy się do pociągu i równo o 5.45 ruszamy do domu. Teraz także zajmujemy 3 przedziały i do Warszawy w dobrych warunkach odsypiamy trudy poprzedniego dnia. W Warszawie do pociągu ładuje się mnóstwo ludzi i dalej musimy jechać troszkę bardziej ubici. Większość drogi jednak przesypiamy, czasem tylko pozdrawiając kogoś na peronie ;-) W Dąbrowie meldujemy się po 11 i jeszcze na chwilkę wpadamy na hale. W domach większość z nas jest po godzinie 12. Na wyjeździe spędziliśmy więc ponad 31 godzin, przemierzając w tym czasie pociągiem i busami około 1000km. Wiemy jednak, że było warto. Nikt nie odbierze nam wspomnień z tego wyjazdu, a nic nie zintegruje nas lepiej niż wszelkie przeszkody i problemy jakie mogły napotkać małą ekipę jadącą na 2 koniec Polski.

Na koniec warto wspomnieć i podkreślić miłe zachowanie AZSu, który wpuszcza nas na halę za darmoszkę, do tego ochrona nie robi żadnych problemów. Oby na wszystkich halach było podobnie!

Nieliczni ale fanatyczni! Ekipa wyjazdowa!
/Kam.
Szczepan
Relacja poszła i jest na forum.
Niepotrzebnie, ale dzięki za brak szczegółów.
Co byli to wiedzą.
Podziękowania za specyficzną imprezę.
Brawa dla Anki i p.z ochrony za wezwanie radiowozu do eskorty.

P.S.
Dajcie fotki z racami!
Autobus stoi, gwiazdki przy szybach, radiowóz za nimi i papa.
Policjanci ok.
Awaryjki z bus'a na pożegnanie.
Mały77
MKS - MKS - 3:0 !!!
Brawo dziewczyny!!!
W końcu Iza zgrała na swoim poziomie - oby tak zostało do końca. Reszta dziewczyn też na swoim - dobrym poziomie - tak trzymać!!!
Teraz Sopot a potem Bielsko i ... wink.gif
Zibar
Ale cichutko, a tam w hali Mistrza Polski pokonali smile.gif
Najlepszy mecz naszej drużyny w tym sezonie i nie o sam wynik mi chodzi, ale przede wszystkim o to jak walczyły o każdą piłkę. W tym meczu było wszystko to czego brakło ... wiecie kiedy unsure.gif
Zrobiliśmy w rundzie zasadniczej 5 pkt. na MP - to nie byle jaki wyczyn, pierwszy z serii bardzo trudnych pojedynków zaliczony z dużą nawiązką, ale Muszyna "leży" nam już od dłuższego czasu. Teraz trzeba się skoncentrować i bo jest szansa na wykorzystanie zawirowań w Atomie, a potem się zobaczy.

Zebrałem w jedno miejsce, relację, konferencję i krótki filmik z całości.

CYTAT
Mistrzynie na kolanach! (+SD.TV) Kapitalne spotkanie siatkarek Tauronu MKS Dąbrowa Górnicza. Trzecia drużyna PlusLigi Kobiet w bardzo dobrym stylu rozniosła ekipę mistrza Polski! Bank BPS był tylko tłem dla doskonale grających podopiecznych Waldemara Kawki. Dąbrowianki do zwycięstwa poprowadziła niemal nieomylna tego dnia Izabela Żebrowska.
czytaj więcej...

ZMK
materiał z meczu :

http://www.tvzaglebie.pl/?p=1690
Szczepan
Jak Zibarku narzekasz na ciszę to Ci napiszę.
W młynie byłem i podtrzymuję swoją teorię; jak tam jestem to Gwiazdki wygrywają!
Muszę zgłosić się do klubu po jakiś ekwiwalent.
Gosc
Witam.
A ile osób się szykuje do Sopotu?
To tylko 550 km. laugh.gif
tomekl80
Mam przy okazji dwa pytania.

1. Na relacji telewizyjnej widziałem jak kibice mieli na sobie jakieś maski. Co to były za maski i, czy Ja nie wiem o jakimś proteście wink.gif?

2. Na meczu widziałem olśnienie moich marzeń biggrin.gif. Czy ktoś z Was zna tą dziewczynę dostępną pod poniższymi linkami wink.gif?

Zdjęcie 1, Zdjęcie 2, Zdjęcie 3

Muszę Ja poznać wink.gif!
Gosc
1. Maski Andrju Gołoty, podobno: " tanio skóry nie sprzedamy".
Ale w sumie i tak bardzo dobrze, że nasze laski nie uciekły z parkietu (ringu), a co więcej WYGRAŁY i to za trzy punkty.
2. Z tą panienką to Ci nie pomogę.
Michael
CYTAT(Gosc @ pią, 06 sty 2012 - 19:06) *
1. Maski Andrju Gołoty, podobno: " tanio skóry nie sprzedamy".
Ale w sumie i tak bardzo dobrze, że nasze laski nie uciekły z parkietu (ringu), a co więcej WYGRAŁY i to za trzy punkty.
2. Z tą panienką to Ci nie pomogę.

Mariusz Pudzianowski, a nie Andrzej Gołota.

CYTAT
Podczas meczu z naszym odwiecznym rywalem prezentujemy oprawę w postaci transparentu: TANIO SKÓRY NIE SPRZEDAMY oraz masek Pudziana. Genezy transa chyba nikomu tłumaczyć nie musimy. Do tego płot przyozdabia fana z Buldogiem.

Kam.
Szczepan
Michael wszystko zamieścił w poście reszta wyżej.
Gosc
Witam.
Faktycznie M. Pudzian smile.gif .
Przepraszam za zamieszanie - z daleka nie dokładnie widać angry.gif i złe słuchy mnie doszł laugh.gif y.
Muszyna dobry rywal - przynajmniej kilkakrotnie ograny. laugh.gif
Pozdrawiam.
Zibar
No cóż, Sopot nie umie wygrywać z Bielskiem, Bielsko nie umie wygrać z Muszyną, Muszyna nie umie grać z Dąbrową a Dąbrowa zamyka krąg przegrywając koncertowo z Sopotem... taka tam refleksja z pojedynków pierwszej czwórki. Choć styl dzisiejszej przegranej nienajlepszy angry.gif i nie wiem czy usprawiedliwieniem może być "pech" Żebrowskiej. Po prostu zmienniczki zwłaszcza Zaroślińska - fatalnie.

snf (51).gif do relacji dla tych co nie oglądali
peter27
Brak Izy był bardzo widoczny nie miał kto zdobywać punktów,zmienniczki się dziś nie popisały i atak u nas nie istniał!!Oby za tydzień z BKS było lepiej
wozo
W każdym secie dziewczynom wystarczało sił do walki tylko do 10-12 punktu...potem już Sopot odskakiwał.
Nie wiem dlaczego ale jakoś nie chce mi się wierzyć w tą tajemniczą kontuzję Żebrowskiej. Nie chcę krakać ale oby tylko nie okazało się, że mamy kolejny konflikt na linii zawodniczka - trenejro. Nie pamiętam dokładnie po którym to było meczu ligowym...chyba z Gwardią Wrocław: Iza zdobywa najwięcej punktów w naszej drużynie, MVP dostaje Magda Śliwa po tym jak wchodzi za kontuzjowaną Frauke, a Iza zaraz po tym zaczyna płakać, siada na ławce przykrywa się ręcznikiem i nawet nie przybija piątki z kibicami razem z resztą drużyny. Nikt ze sztabu trenerskiego do niej nie podchodzi tylko koleżanki z drużyny.
Nie może być tak, że kontuzją jednej zawodniczki usprawiedliwiamy porażkę z Sopotem. W końcu jak mówił sam trener skład mamy wyrównany i na każdą pozycję ma dwie zawodniczki. W końcu Sopot też nie jest w idealnej sytuacji. Nie grała Ozsoy która rozwiązała kontrak. Z klubem żegna się połowa sztabu, trenerowi zalegają z wypłatami. Mówiło się także po cichu, że jeśli przegrają mecz z Nami to pożegna się z drużyną.
Więc kiedy mamy wygrać z Sopotem jak nie teraz?...no chyba, że w fazie play-off. Oby, bo dzisiaj liczyłem w najgorszym wypadku na 1pkt.
Zobaczymy co trener powiedział na konferencji prasowej...może coś więcej na temat kontuzji Izy.
Na ostatniej konferencji prasowej rozwaliła mnie jego wypowiedz - "Nie ukrywam, że przed meczem wziąłbym w ciemno dwa punkty. Są trzy, więc nie kryję zadowolenia." Tak może powiedzieć trener drużyny z środka tabeli a nie MKSu który jest od kilku lat w czołówce PlusLigi. Gramy u siebie więc dlaczego mamy nie wygrać z Muszynianką za 3 punkty?
checkin
Po krótkich problemach z serwerem galerii, nowe materiały, tym razem z Sopotu.
Dzięki Szerom możemy obejrzeć zdjęcia z niedzielnego meczu i UWAGA...
całą konferencję prasową wraz z oświadczeniem Neriman Ozsoy o odejściu z drużyny Atomu.

Atom Trefl Sopot - Tauron MKS Dąbrowa Górnicza
Szczepan
MVF(F = fan)p. Ewa!Chyba wszyscy to zauważyli Zaroślińska nie wykorzystała swojej szansy pod nieobecność Izy.Tak mnie to wk... aż musiałem napisać.Nic w tym sezonie nie grała i tu taka okazja!
Michael
Już w najbliższa niedzielę 15 stycznia czeka nas kolejna bitwa na trybunach!! Z ostatniej przeciwko Muszynie wyszliśmy z tarczą i pokazaliśmy na co stać dąbrowskich kibiców!! Tym razem musi nas być jeszcze więcej i musimy być jeszcze głośniejsi!! Udowodnijmy BKSowi potęgę Siły z Centrum!! Każdy komu choć minimalnie zależy na sukcesie MKSu musi pojawić się w hali „Centrum”, mobilizujmy więc rodzinę, znajomych, sąsiadów etc., aby sektor S wypełnił się po brzegi!! Stwórzmy klimat siatkarskiego święta, atmosferę przy której siatkarki BKSu będą się trzęsły ze strachu wchodząc na parkiet, atmosferę świętej wojny która poprowadzi MKS do zwycięstwa!! Wspólnym i głośnym dopingiem pokonamy BKS!!

WSZYSCY DO MŁYNA (Sektor S)!!

WSZYSCY NA BIAŁO!!

WSZYSCY W BARWACH!!

P.S. Najpóźniej o g. 14:15 widzę wszystkich na sektorze!!

Szczepan
Tauron sponsoruje basket ligę i MKS, więc może Czirliderki z Wiednia, które były dzisiaj w Spodku zawitają do D.G. Po drodze mają. Jest na co popatrzeć i pokazy i uroda.
Zibar
Czekałem, czekałem i się doczekałem smile.gif Pewne zwycięstwo po dobrym i emocjonującym spotkaniu. Taki zespół życzyłbym sobie oglądać w PO i będzie nieźle. Jakby nie patrzeć to bilans spotkań w pierwszej czwórce rundy rewanżowej wyszedł dobrze, choć można gdybać co by było w Sopocie jakby nie brakło Żebrowskiej. Bo dziś mimo, że nie grała szczególnie dobrze to samą obecnością przy siatce ułatwiała robotę drugiej skrzydłowej i środkowym. Oczywiście brawa dla Natalii - mam nadzieję, że się przełamała i będzie dobrze uzupełniała Elę, która ma chyba słabszy okres gry.

Relacja + konf. + tabela snf (51).gif

PS
Szepan na sektorze był, wynik jest - właściwie to jemu należy się nagroda MVF - i statuetka. laugh.gif
ZMK
Materiał z meczu z Bielskiem:

http://www.tvzaglebie.pl/?p=1702
Szczepan
To ja przepraszam Wszystkich!
Do Piły nie jadę Gwiazdki będą musiały sobie poradzić beze mnie.
Może Zibarek je wesprze?

P.S.
ZMK nie Twoja wina:
p. M Kaczmarczyk (SportoweFakty.pl) to chyba pierwszy raz był na meczu siatkówki kobiet,
a Dąbrowa nie podejmuje PTPS tylko udaje się do Piły.
tomekl80
Przy okazji jak już piszecie o ostatnim meczu z Bielskiem to mam pewne negatywne spostrzeżenia dotyczące organizacji meczu sad.gif. Mam wykupiony karnet w trzecim rzędzie w sektorze D i to nerwicy doprowadzają mnie pracownicy tej całej firmy "FOX"! Przy trzecim secie gdzie stan meczu był 21 dla nas i mniej dla Bielska (nie pamiętam już ile miały mniej punktów) pracownicy firmy ochroniarskiej "FOX" już wychodzą przed barierki! Ja rozumiem, że mają ochraniać, ale wychodzą przed parkiet gdzie do końca meczu jeszcze parę punktów a ci zasłaniają widzom w pierwszych trzech rzędach widok! Nie wiem, kto jest szefem tych ludzi, bo jako tako pracowników nie krytykuję, bo takie mają zadanie, ale ich zwierzchnik to kompletny ignorant!
Szczepan
Ochrona w D.G. przesadza!
Nikt w Polsce na siatkówce, czy koszu nie idiocieje.
Oczywiście zabrany scyzoryk w Białym, ale z pełną kulturą i oddany przy wyjściu.
W Sopocie to ................. i jeszcze tyle mogliśmy wnieść, ale zaufanie do kibiców siatkówki.
Był spokój i zabawa.
A u nas "ochrona" wszędzie i na trybunach i na parkiecie za wczas, trzy osoby pilnują przyjezdnych, a miejscowych?
Po co?

Niech te wypowiedzi poczytają Władze Klubu.
tomekl80
CYTAT(Szczepan @ śro, 18 sty 2012 - 23:22) *
Ochrona w D.G. przesadza!
Nikt w Polsce na siatkówce, czy koszu nie idiocieje.

Niech te wypowiedzi poczytają Władze Klubu.

Właśnie oto mi chodzi, że traktują Nas jak bydło na wybiegu, które trzeba pilnować, aby nie staranowało pastwiska! Chore to jest trochę, bo jakoś nie słyszałem osobiście lub w mediach, aby zawodniczki MKS czuły się w jakikolwiek sposób zagrożone! Podejrzewam, że nawet gdyby ktokolwiek próbował coś zrobić to reszta by mu pomogła w odpowiedni sposób zrozumieć, że błądzi!

No, ale my tu gadu, gadu a MKS przegrał z PTPS'em sad.gif. Nie wiem kompletnie, co się dzieje z drużyną. Chciałbym tutaj przy okazji przytoczyć słowa trenera Kawki z konferencji prasowej po meczu cyt.:

CYTAT(napisane za http://aktualnosci.siatka.org/pokaz/2012-01-22-waldemar-kawka-jestem-wsciekly)
Niektóre moje zawodniczki, powiem to z całą odpowiedzialnością, przyjechały do Piły na wycieczkę i jestem z tego powodu strasznie wściekły. Jeżeli komuś się wydaje że zespół z Piły to jest jakiś słaby zespół, z którym można pewnie wygrać, to okazało się dziś, że tak nie jest. Myślę, że wyciągniemy konsekwencje z postawy niektórych zawodniczek, bo to tak dalej być nie może, że bezkarnie atakuje się w aut, bezkarnie w końcówce psuje się zagrywki z uśmiechem na ustach.

Pytanie tylko brzmi, które to zawodniczki, bo faktycznie wygląda to tak jakby niektórym już nie zależało na grze w MKS'ie. Wiem, że to w tym momencie plotki, ale na forum plusligakobiet.pl pod wiadomością z meczu z PTPS'em niejaki "~kibic" podał, że Żebrowska przechodzi do Wrocławia. Nie wiem, czy to prawda, czy nie, bo w oficjalnych newsach nie mogę nic na ten temat znaleźć, ale obyśmy nie mieli podobnej sytuacji jaka miała miejsce z wielką gwiazdą Gajgał, która przez cały rok gry w MKS'ie w ogóle się nie angażowała i potraktowała klub jak relaks przed Muszyną. Obym się mylił!
wozo
Tak jak już pisałem w poprzednim poście od jakiegoś czasu nie podobała mi się sprawa Izy Żebrowskiej. Nie jestem jakimś fanem teorii spiskowych ale ta tajemnicza kontuzja w meczu z Atomem utwierdziła mnie w przekonaniu, że coś się dzieje niedobrego w drużynie. Co z tego, że u siebie wygrywamy z Muszynianką i Bielskiem jak przegrywamy mecze wyjazdowe. Czytałem dziś zapis konferencji prasowej po meczu i jako kapitan MKSu wystąpiła Ela Skowrońska. Magda Śliwa już nie jest kapitanem? Przecież grała w meczu…
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.