roberto
Tue, 09 Aug 2011 - 20:19
Zaczynamy Sezon Zasadniczy -12 października(środa)
Od meczu
Tauron MKS Dąbrowa Górnicza-
GCB Centrostal BydgoszczLINK
Prosty
Tue, 09 Aug 2011 - 20:55
środek tygodnia, ciekawie na inaugurację ...
Mały77
Wed, 10 Aug 2011 - 06:26
Myślę, że ta środa będzie "ruchoma" - i dokładny termin będzie pewnie zależał od tv ...
Ale dobrze, że w końcu się zaczyna - jeszcze tylko dwa miesiące
Kamil_
Wed, 10 Aug 2011 - 11:38
Ja Wam mówię że będą niezłe jaja z terminami skoro Polsat nawet na piłce sobie wymyślił że mecze w poniedziałek a niektóre weekendowe nawet o 13...
Mały77
Wed, 10 Aug 2011 - 17:57
CYTAT(Kamil_ @ śro, 10 sie 2011 - 11:38)

Ja Wam mówię że będą niezłe jaja z terminami skoro Polsat nawet na piłce sobie wymyślił że mecze w poniedziałek a niektóre weekendowe nawet o 13...
Spoko - będzie pewnie tak jak w tamtym sezonie, że liga w tv będzie w piątki i poniedziałki. Do tego pewnie będą relacje w TV4.
A Ekstraklasa w piłce to raczej tylko na Polsat Futbol będzie.
wozo
Sun, 14 Aug 2011 - 15:02
CYTAT(Kamil_ @ śro, 10 sie 2011 - 09:38)

Co Ty gadasz…przecież to nie Polsat wymyślił mecze Ekstraklasy w poniedziałek. Teraz ligę transmitują trzy telewizje: Canal+, PolsatSport i Eurosport 2. Terminarz jest rozłożony na trzy dni aby była większa możliwość pokazania jak największej liczby meczy na żywo. Poniedziałkowe mecze są na Eurosport 2
Michael
Tue, 04 Oct 2011 - 20:41
Klub Kibica MKS Dąbrowa Górnicza organizuje wyjazd na mecz 2 kolejki Plus Ligi Kobiet do Mielca na spotkanie z miejscową Stalą! Spotkanie to odbędzie się w sobotę 15 października o godzinie 18:00. Koszt wyjazdu wraz z biletem na mecz to kwota 40-45 złotych! Zapisy pod nr telefonu: 698 101 802 lub nr gg: 9808465! Zbiórka pieniędzy w środę 12 października podczas meczu z Pałacem Bydgoszcz w hali "Centrum".
Serdecznie zapraszamy!!
Zibar
Tue, 11 Oct 2011 - 07:51
Zdaje się, że termin jest nieaktualny. Macie potwierdzenie nowego?
checkin
Tue, 11 Oct 2011 - 08:31
Mecz wyjazdowy z Mielcem w niedzielę, 16.10 o godz. 16:00
Źródło:
PlusLiga Kobiet
Mały77
Wed, 12 Oct 2011 - 21:50
No i po pierwszym meczu - jakie są Wasze wrażenia?
Ja mam mętlik bo wszystkie dziewczyny, które zagrały zagrały średnio - szczerze to miałem problem, żeby wybrać tą najlepszą - czyli MVP. Dziewczyny grały falami - raz rewelacyjnie, raz tragicznie.
Ogólnie liczyłem na szybkie 3-0 a było bardzo ciężko.
Ogólnie zauważyłem dwie rzeczy - mamy bardzo dobą ławkę rezerwowych i - oby nie - osłabienie rozegrania ...
kamillll
Wed, 12 Oct 2011 - 22:03
a ja zauważyłem że sektor I jest sektorem trenerów i specjalistów od rozegrania
Mały77
Wed, 12 Oct 2011 - 22:05
CYTAT(kamillll @ śro, 12 paź 2011 - 22:03)

a ja zauważyłem że sektor I jest sektorem trenerów i specjalistów od rozegrania

hehe - dobrze, że ja w J siedzę
tomekl80
Thu, 13 Oct 2011 - 00:11
Witam

Jako, że dzisiaj odbył się pierwszy mecz to pozwolę sobie napisać parę słów na temat gry naszej drużyny. W trzecim secie myślałem, że zejdę na zawał, bo przewaga jaka miały zawodniczki z Bydgoszczy wołał o krzyk rozpaczy

. Leys kompletnie się nie sprawdziła, chociaż myślę, że może zdenerwowanie pierwszym meczem, nowymi kibicami itp. No ale niestety to, co wyczyniała dzisiaj p. Lis było delikatnie mówiąc poniżej oczekiwań. Praktycznie 3/4 serwów padało w out.
Poza tym organizatorzy nie spełnili swojego zadania. Kupiłem karnet wraz z ojcem, ale niestety goście zajęli miejsce starszym osobom, które miały tez wykupiony karnet. Żadne perswazje do gnoi nie dochodziły. W końcu zawołali chyba jednego z ochroniarzy, ale ten przyszedł, pogadał sobie, uśmiechnął się i poszedł a ludzie dalej nie mieli miejsc

. W takie sytuacji byli tez inni. Skandal jakiś, że do tej pory nie ma na krzesełkach wyrytych numerków i powinni raczej przed każdym meczem sprawdzać, czy te cholerne karteczki są przylepione. Nie wiem, gdzie mogę zgłosić zaistniałą sytuację, bo jeśli ochroniarz nie był w stanie tych leszczy wygonić to w takim razie, kto może?
No i jeszcze jedno

. Dzisiaj bohaterkami meczu nie były zawodniczy, ale wspaniały sędzia, który bodajże w drugim albo trzecim secie wypaczył wynik! To trochę skandal, żeby w takich sytuacjach popełniał takie błędy

!
Pozdrawiam
Kamil_
Thu, 13 Oct 2011 - 00:23
Nie wymagaj za wiele od tej śmiesznej ochrony. Oni potrafią tylko zgrywać cwaniaków. Już były problemy z większością ekip przyjezdnych, z osobami starszymi i nic. Czasem żałuję, że siatkówka to nie piłka, bo znalazłoby się paru co nauczyłoby ich kultury osobistej
Szczepan
Thu, 13 Oct 2011 - 00:32
A ja zażartuję.
Wszyscy się uczyli; władze klubu, sędziowie i ochrona. Tylko kibice nie musieli iść na korepetycje.
Podobała mi się 20-paro-latka która przy mnie stała (parodia przy interwencji) pomiędzy sektorami I i J.
Zibar
Thu, 13 Oct 2011 - 08:54
Mecz jak mecz, coraz częściej niestety zwłaszcza u kobiet obserwuję grę falami i to o coraz większej amplitudzie. Nie mogę pojąć jak można w jednej części meczu zagrać koncertowo nie popełniając praktycznie żadnych błędów a za chwilę nie potrafić podbić najprostszej piłki... chyba pomału się do tego po prostu przyzwyczaję. Mnie zaskoczyła jeszcze frekwencja, spodziewałem się trochę więcej kibiców, może było tak dlatego, że to środek tygodnia, a może coś innego... jeśli tak to na następnych meczach może być podobnie. Z wszystkich meczów otwarcia sezonu było chyba najmniej, przez co czasami na trybunach robiło się senne.
Opis meczu, konferencja i tabele dla tych co nie byli w jednym miejscu
>>>link.Wieczorem wrzucę krótkie video z całego spotkania.
tomekl80
Thu, 13 Oct 2011 - 13:56
CYTAT(Kamil_ @ czw, 13 paź 2011 - 00:23)

Nie wymagaj za wiele od tej śmiesznej ochrony. Oni potrafią tylko zgrywać cwaniaków. Już były problemy z większością ekip przyjezdnych, z osobami starszymi i nic. Czasem żałuję, że siatkówka to nie piłka, bo znalazłoby się paru co nauczyłoby ich kultury osobistej

Tylko pytanie brzmi "Od kogo mam wymagać"? Kto tak naprawdę odpowiada za organizację, bo nie wiem do kogo mam się zwrócić

. Wiem, że przed sezonem plułem trochę na cenę karnetów, ale teraz wiem, że kupując za każdym razem bilet wydałbym znacznie więcej. Nie oto jednak tutaj chodzi. Wydaje mi się, że jeśli ktoś nie koniecznie Ja wydał na karnet 160, czy 190 zł to ma chyba prawo zająć swoje zarezerwowane miejsce i ktoś powinien nad tym panować a tu totalny chaos

. Dojdzie w końcu do sytuacji, że jeśli ktoś zajmie moje miejsce to będę musiał potraktować go z bańki, bo innego wyjścia nie będzie, chociaż tego chciałbym uniknąć

.
Co do Bydgoszczy jeszcze to jestem naprawdę pod wrażeniem ich gry w obronie. Fantastycznie wybierały każdą piłkę i Nasze zawodniczki w pewnym momencie nie potrafiły znaleźć na to sposobu. Nie rozumiem tylko jednego. Za każdym razem Nasze zawodniczki serwowały na tą czarnoskórą zawodniczkę z Bydgoszczy. Nie jestem trenerem i specjalistą, ale wydaje mi się, że jeżeli widzę, że ta czarnoskóra zawodniczka odbiera każdą piłkę to serwuję na inną a nasze uparły się akurat na tą

. Co do fal w graniu to faktycznie zaczynają być coraz bardziej widoczne, ale może się mylę.
Szczepan
Thu, 13 Oct 2011 - 15:02
Nowy taktyk, statystyk rozpracował Mayvelis Martinez Adlum i tak to wyszło. Pozostaje cieszyć się z 2 punktów.
P.S.
A tak na marginesie:
Pozdrowienia dla Grześka Bargieły. I życzę owocnej współpracy z Polsatem.
tomekl80
Thu, 13 Oct 2011 - 15:05
CYTAT(Szczepan @ czw, 13 paź 2011 - 15:02)

Nowy taktyk, statystyk rozpracował Mayvelis Martinez Adlum i tak to wyszło. Pozostaje cieszyć się z 2 punktów.
Ja się cieszę z tych punktów, ale zastanawia mnie dlaczego ciągle na nią serwowali :|.
Szczepan
Thu, 13 Oct 2011 - 15:12
O odpowiedź na to pytanie należy zwrócić się do p.Kawki seniora i juniora.
Nie do mnie.
Mały77
Thu, 13 Oct 2011 - 16:18
CYTAT(tomekl80 @ czw, 13 paź 2011 - 15:05)

CYTAT(Szczepan @ czw, 13 paź 2011 - 15:02)

Ja się cieszę z tych punktów, ale zastanawia mnie dlaczego ciągle na nią serwowali :|.
Moim zdaniem to proste - aby wyłączyć ją z ewentualnego ataku

Bo w pierwszej partii - pomimo niezbyt wysokiego wzrostu - zaatakowała parę razy nieźle.
checkin
Thu, 13 Oct 2011 - 18:17
Fotki (i krótkie video zibara) z meczu
Tauron MKS DG - KS Pałac Bydgoszcz w galerii.
ZMK
Fri, 14 Oct 2011 - 16:59
jeżeli ktoś jeszcze nie widział relacji z ostatniego meczu:
http://www.tvzaglebie.pl/?p=1408
yash58
Sun, 16 Oct 2011 - 06:33
Wybrane fragmenty meczu
MKS-Pałac
Macka
Sun, 16 Oct 2011 - 14:47
Ma pytanie, może wróciła transmisja live z hali Centrum ?
Zibar
Mon, 17 Oct 2011 - 07:04
To se nevrati!
Przynajmniej w takiej formie jak w pierwszych dwóch sezonach
Na razie to mamy lidera

, zdetronizować nas może tylko GW, jeśli pewnie pokona PB, ale bydgoszczanki w swojej hali pewnie będą chciały pokazać się z jak najlepszej strony zwłaszcza, że są podrażnione meczem w DG, gdzie zwycięstwo miały w zasięgu ręki. Wieczorem się wszystko wyjaśni.
Relacja + konferencja
checkin
Mon, 17 Oct 2011 - 09:45
Fotki z wczorajszego meczu
KPSK Stal Mielec - Tauron MKS DG w galerii.
Konferencja po meczu:
szer
Mon, 17 Oct 2011 - 23:24
Kamil_
Mon, 17 Oct 2011 - 23:56
RELACJA Z WYJAZDU DO MIELCA EKIPY CENTRUM!
STAL MIELEC 1-3 MKS DĄBROWA GÓRNICZA. 16.10.2011
Pierwszy wyjazd sezonu 2011/2012 przypadł nam na Mielec. Miasto gościnne, przez jednych bardzo lubiane, przez innych z kolei nienawidzone. Mielec można lubić za niewielką odległość od Dąbrowy, za bezproblemową ochronę i organizatorów, którzy nie robią problemów z darmowymi biletami. Mielec można jednak też nie lubić za np. halę i nagłośnienie, które powoduje totalne psychiczne rozwalenie i wyniszczenie średniej jakości akustyką... My jednak jak przystało na prawdziwych kiboli nie zważając na minusy podejmujemy decyzję o wyjeździe. Zbiera się nas jeden pełen bus, 21 osób naprawdę fajnej i zgranej ekipy. Wyruszamy sporo przed południem bo około godziny 11...
Sama podróż przebiega bez większych problemów. W busie integrujemy się mocno i pierwszy postój na uzupełnienie sił mamy w okolicach Tarnowa. Tam jemy obiad i ruszamy dalej. Ostatnie kilometry przed Mielcem to dalsza integracja tym razem jednak w klimacie lat 80-tych. Oprócz wody ognistej w busie króluje Lady Pank, T-Love, czy Budka Suflera. Po dotarciu pod halę wychodzimy z busa z pełną mocą i naprawdę konkretnym śpiewem "Jesteśmy zawsze tam..." Budzimy tym spore zainteresowanie kibiców, którzy przybyli nie tylko na mecz siatkówki ale i piłki nożnej...
Tuż przed wejściem na halę pozdrawiamy tych, którzy są na ustach wszystkich kibiców w tym kraju. Na halę wchodzimy chwilkę przed meczem, wieszamy naszą flagę ON TOUROWĄ i jedziemy z dopingiem! Widać uśmiechy naszych dziewczyn, co jeszcze podgrzewa atmosferę... Jakby mało było ognia w busie... ;-) Przez cały mecz jedziemy z naprawdę konkretnym śpiewem. Momentami totalnie odlatujemy, gdy dziewczyny wygrywają kluczowe piłki. Wygrana 3-1 cieszy, ale nie po to tutaj tak naprawdę przyjechaliśmy. Przyjechaliśmy się bawić...
I zabawa trwa w najlepsze. Mamy machaje na kij, mamy balony. Po meczu zbieramy się i zwartym szykiem udajemy się do busa. Część z nas leci w osiedle uzupełnić zapasy, jednak sklepów brak. Postanawiamy wyruszyć i szczęścia szukać w centrum. Tam trafiamy na jakiś market, którego zaopatrzenie zadowoliło gardła najbardziej wybrednych. W drodze powrotnej dalsza integracja, jeszcze intensywniejsza niż w pierwszą stronę. Teraz także przy piosenkach z czasów, których większość z nas nie pamięta. Oprócz tego M. zwany też T. uczy nas piosenek żołnierskich, które zdobywają serca wszystkich młodszych kibiców MKSu! Wielkie dzięki za tę lekcję! ;-) Gdy już totalnie nie wiemy co ze sobą począć szlifujemy 3 nowe hity, które miejmy nadzieję zagoszczą na stałe na naszej hali...
Do domów docieramy około godziny 23. W nastrojach jakie można oczekiwać po kibicach drużyny będącej liderem tabeli. Kolejny udany wyjazd! HEJ MKS!
Zibar
Tue, 18 Oct 2011 - 08:05
Sam mecz w Mielcu mógł się podobać, za wyjątkiem pierwszego seta walka była wyrównana, zwłaszcza jedna akcja chyba w secie trzecim, która trwała bardzo długo obfitowała w niesamowite obrony po obu stronach siatki zapadnie mi w pamięci. Drużyna zaczyna się zgrywać, ale przez MKS-em będą prawdziwe sprawdziany umiejętności. Teraz to najważniejsze "ciułać" punkty i obronić jutro lidera. Tegoroczna liga przez sezon reprezentacyjny wydaje mi się będzie mocno szarpana i nieraz będziemy świadkami niespodziewanych wyników.
Do relacji z meczu dodałem
krótki montaż video i zdjęcia>>
a teraz wszyscy na jutrzejszy mecz choć dzień i godzina niesprzyjająca początek godz. 17.00 a komu sił wystarczy koszykarze zaczynają o 20.00
checkin
Tue, 18 Oct 2011 - 17:02
TVP Rzeszów o niedzielnym meczu
KPSK Stal Mielec - Tauron MKS DG (początek 2'20")
Mały77
Wed, 19 Oct 2011 - 19:56
No i kolejne zwycięstwo - i to już 3:0 czyli ... prawie pewnie

Ogólnie widać u dziewczyn postęp ale dalej zdarzają się przestoje. Dzisiaj bardzo dobrze Iza, dobrze Ściurka, Leys i Krysia, słabiej dziś Ela. Ale widać, że kadra bardzo wyrównana i jak jednej nie idzie to w kwadracie zawsze jest ktoś kto pociągnie grę - oby tak dalej.
I przynajmniej do soboty mamy lidera

Jeżeli po następnych 3 kolejkach będziemy się cieszyć pozycją lidera to będzie super (Muszyna, Trefl i Bielsko).
yash58
Thu, 20 Oct 2011 - 08:30
Do obejrzenia wybrane fragmenty z meczu
Stal Mielec - MKS ,w najbliższym czasie również z meczu z AZS Białystok
Zibar
Thu, 20 Oct 2011 - 10:29

!

I tyle wystarczyłoby na temat meczu
Zainkasowane 3 pkt. i o to chodzi. Teraz tylko popracować nad błędami własnymi i o pojedynek z Muszynianką możemy być spokojniejsi. Widać, że drużyna zaczyna się zgrywać, przestoje są coraz krótsze, a mineralne we wczorajszym meczu nie pokazały nic szczególnego. Mam nadzieję, że uda się je pokonać 3:2 a najlepiej 3:1.
Relacja z meczu z większą ilością zdjęć
wieczorem dodam tradycyjny, krótki filmik.
Mile zaskoczyła mnie frekwencja, bo termin wydawał się być paskudny.
szer
Thu, 20 Oct 2011 - 12:36
tomekl80
Thu, 20 Oct 2011 - 13:00
Mam prośbę. Może Mnie ktoś oświecić, dlaczego Natalia Kurnikowska i Katarzyna Urban nawet nie stoją w kwadracie? Są kontuzjowane?
checkin
Thu, 20 Oct 2011 - 13:07
Do meczu można zgłosić tylko 12 zawodniczek.
tomekl80
Thu, 20 Oct 2011 - 13:12
CYTAT(checkin @ czw, 20 paź 2011 - 13:07)

Do meczu można zgłosić tylko 12 zawodniczek.
Rozumiem i dziękuję

. Ale ze zdrowiem tych dwóch zawodniczek wszystko w porządku???
szer
Thu, 20 Oct 2011 - 13:40
Tak. Nie mieszczą się tylko w składzie wyjściowym.
Zibar
Thu, 20 Oct 2011 - 13:40
...a we wczorajszym meczu miała miejsce ciekawa sytuacja, nie wiem czy zauważyliście, ale na jednej z pozycji były zawodniczki które wszystkie grały/grają w MKS-e. Zgadnijcie które?
PS
Szer'y, Checkin, Endriu, Mydlik i ekipa "spod barierki" wyłączone z konkursu
LukB
Thu, 20 Oct 2011 - 14:08
CYTAT(Zibar @ czw, 20 paź 2011 - 13:40)

...a we wczorajszym meczu miała miejsce ciekawa sytuacja, nie wiem czy zauważyliście, ale na jednej z pozycji były zawodniczki które wszystkie grały/grają w MKS-e. Zgadnijcie które?
PS
Szer'y, Checkin, Endriu, Mydlik i ekipa "spod barierki" wyłączone z konkursu

Rozgrywające
ZMK
Thu, 20 Oct 2011 - 14:32
Zibar
Thu, 20 Oct 2011 - 22:27
CYTAT(LukB @ czw, 20 paź 2011 - 14:08)

Rozgrywające

Oczywiście. Rozegranie wydaje się być w tym sezonie jeśli nie znacznie lepsze to bardziej wyrównane, tzn. mimo innego stylu prezentowanego przez nasze rozgrywające, po zmianie nie widać gorszej gry zespołu a sama zmiana zawodniczki wpływa pozytywnie na postawę drużyny. Może to byc kluczem do sukcesu w pojedynkach z trudniejszymi rywalkami.
Była jeszcze jedna nasza była zawodniczka, ale krótko przebywała na boisku. Tak po kilku sezonach można zaobserwować migrację zawodniczek z drużyny do drużyny.
Wczoraj dodałem krótkie video z meczu
yash58
Fri, 21 Oct 2011 - 19:39
Michael
Sat, 22 Oct 2011 - 19:19
MKS Muszyna - MKS Dąbrowa Górnicza 2:3 (25:23,15:25,25:15,23:25,13:15)
MVP: Elżbieta Skowrońska.
Bardzo dobra gra w 5 secie Natalii Nuszel, szkoda, że dostaje tak mało szans na pokazanie swoich umiejętności.
Mały77
Sun, 23 Oct 2011 - 09:23
Gratulacje!!!
Mam nadzieję na 3 punkty w środę!!!
checkin
Sun, 23 Oct 2011 - 11:07
micael
Sun, 23 Oct 2011 - 12:02
Jaka wygrana Dąbrowy???????????
Bank BPS Muszynianka Fakro Muszyna - Tauron MKS 2:3 (25:23, 15:25, 25:15, 25:13, 23:25, 13:15)
z przebiegu setów wynika że..... był remis?! gdzie autorzy/autor artykułu widzieli 4 set wygrany przez muszyne? tego nie wie nikt hahaha
źródło:
http://mks.dabrowa.pl/2,1422,muszyna-aktua...a-kolanach.htmlP.S.
JOKE
szer
Sun, 23 Oct 2011 - 12:09
Szczerze nie wiem o co Ci się rozchodzi, ale zapewniam Cię, że autor artykułu był na tym meczu ;P
checkin
Sun, 23 Oct 2011 - 12:33
Pewnie chodzi o to, że w nawiasach podane są wyniki 6 setów :-)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.