lilith_88
Mon, 23 Mar 2009 - 00:48
zamiast sie cieszyc ze mamy kino pod nosem jak to na Polakow przystalo sie tu narzeka...
moze lepiej by bylo dla niektorych gdyby byl dalej ars a heliosa nie bylo co ??
ja sie ciesze z tego co jest... moze male sale... ale jak dla mnie to akurat na korzysc... ostatnio bylam w heliosie w katosach... i raz ze luzniej wcale nie jest to dwa mielismy miejsca w przedostatnim rzedzie i musielismy siedziec z glowami wyciagnietymi w gore bo ekran byl na takiej wysokosci ze zeby widziec napisy to musielismy sie wychylac zza glow ludzi siedzacych przed nami... wiec dla mnie wielki plus dla heliosa w dg za to ze moge wygodnie usiasc i obejrzec a nie jakies wygibasy robic
musimy sie nauczyc cieszyc z rzeczy malych... bo inaczej nawet te wielkie nas nie zadowola...
Peterek
Mon, 23 Mar 2009 - 01:26
A ja mogę napisać, że Twój komentarz prezentuje postawę typowego zaściankowego Polaka, który cieszy się z byle jakiego ochłapu ^^
Nie miałem jeszcze (nie)przyjemności oglądania filmu w naszym Heliosie w salach innych niż ta 3d, ale jeśli te wszystkie zarzuty nie są wyssane z palca to po prostu aż szkoda komentować. Nic porządnie zrobić nie potrafią. Albo nie chcą, bo po co wydawać pieniądze skoro spragniony postępu lud i tak to kupi?
lilith_88
Mon, 23 Mar 2009 - 09:34
ja bylam w 3 salach w dg i nic mi sie takiego nie przytrafilo

ani tez nie uwazam ze jest ciasno...
poza tym moj komentarz nie prezentuje postawy typowego polaka... wrecz przeciwnie...
typowy polak narzeka i zawsze mu zle...
:)
Mon, 23 Mar 2009 - 19:35
CYTAT(lilith_88 @ pon, 23 mar 2009 - 00:48)

ostatnio bylam w heliosie w katosach... i raz ze luzniej wcale nie jest to dwa mielismy miejsca w przedostatnim rzedzie i musielismy siedziec z glowami wyciagnietymi w gore bo ekran byl na takiej wysokosci ze zeby widziec napisy to musielismy sie wychylac zza glow ludzi siedzacych przed nami... wiec dla mnie wielki plus dla heliosa w dg za to ze moge wygodnie usiasc i obejrzec a nie jakies wygibasy robic
W DG w salach 2 i 4, w ostatnich dwoch rzedach tez trzeba miec lekko do gory, ale to nie przeszkadza. Za to kilka rzedow blizej to juz tragedia. Do tego nieciekawie oglada sie dialogi, w ktorych uciete sa glowy, od szyi albo od ust w gore

Ani nie wyodnie, ani sie nie obejrzy calego filmu, bo przyciety.
Nie odwazylem sie nigdy na sale 1 i 5. Jakie macie z nich wrazenia?
sowa
Mon, 23 Mar 2009 - 21:36
CYTAT
@sowa musisz nosisz jakąś plakietkę w pracy co by Cię rozpoznać laugh.gif ,albo może i nie bo co poniektórzy bardziej krewscy forumowicze mogliby się czepiać.. ;P
kwintosz, ja podziękuję, obawiam się publicznego linczu

napiszę jeszcze tylko że podoba mi się postawa
szera i tryskającej na forum optymizmem
lilith_88 
dzięki ludziki

reszty nie skomentuję jakoś specjalnie... bo ja z zaścianka jestem chyba i po prostu, najzwyczajniej w świecie się cieszę z tego, co jest
vegetass
Mon, 23 Mar 2009 - 22:14
Czy wie ktoś z Was, czy będzie w naszym heliosie wyświetlany film "Gran Torino" od 27marca? Pewnie będę zmuszony znów pojechać do Sosnowca lub Katowic, tak jak było w przypadku zapaśnika i frost/nixon ;/
sowa
Mon, 23 Mar 2009 - 22:23
instrukcja obsługi:
krok 1: klik:
http://www.heliosnet.pl/27,Dabrowa-Gornicza/StronaGlowna/krok 2: klik na napis "ZAPOWIEDZI"
krok 3: czytaj i szukaj
krok 4: nie ma tego co Cię interesuje?

więc musisz klikać dalej
krok 5: klik w "zmień kino" i klik w "Katowice Helios" lub "Sosnowiec Helios"
krok 6: powtarzamy krok 2 i 3

Szukajcie a znajdziecie ;> kiedy wybierasz Heliosa z konkretnego miasta w zapowiedziach widzisz zapowiedzi dla konkretnego miasta. wydaje się logiczne? czyż nie?
W najlepszym wypadku wystarczą 3 kliknięcia i przynajmniej nie ma na forum niepotrzebnych postów bo każdy sprawdza sobie film jaki go interesuje...
(ughhh
)
szer
Mon, 23 Mar 2009 - 22:51
CYTAT(sowa @ pon, 23 mar 2009 - 21:36)

dzięki ludziki

Szczerze nie ma za co dziękować

. Mnie aż tak nie przeszkadza to co zostało wymienione powyżej

.
Kino jak kino, mogło być gorzej, mogło być lepiej. Ale zdecydowanie dąbrowskiego Heliosa wolę, aniżeli Sosnowiec czy Katowice. Bo najzwyczajniej w świecie jest mi bliżej i bardziej się opłaca (a z buta mogę się przejść, a nie jechać autobusami).
Jest co jest więc cieszmy się

. Nie zmienimy historii - kino się nie powiększy z dnia na dzień ;p
vegetass
Mon, 23 Mar 2009 - 23:13
sowa, ten zartujesz? jaka ty madra jestes. przed napisaniem posta sprawdzilem zapowiedzi na stronce, ale chcialem sie upewnic, gdyz np. w przypadku takiego ''slumdoga'' nie pisalo nic w zapowiedziach. kolejny przyklad? hmmm niech pomysle... - "zloty srodek"? a np. plakaty filmu "Knowing" wisza w kinie, ale na stornie w zapowiedziach nic nie pisze... :? sorry?
szer
Mon, 23 Mar 2009 - 23:15
Jakby nie patrzeć
sowa to kobieta
sowa
Mon, 23 Mar 2009 - 23:20
dzięki
szer 
jakby nie patrzeć od urodzenia

tiaaa.. dokładnie
vegetass... żartowałam, to taki żarcik sytuacyjny był... w ogóle nie zwracajcie uwagi na tego posta, fajnie będzie jak każdy będzie pytał o każdy film i najlepiej jeszcze o godziny seansów
(jak dla mnie eot, choćbym miała sobie palce połamać to nie wypowiem się już na temat repertuaru...

"sorry?" )
savalas
Tue, 24 Mar 2009 - 00:16
CYTAT(sowa @ czw, 19 mar 2009 - 23:22)

@
savalas i inni zainteresowani maratonami
Polecam:
http://enemef.pl/intro.php 
można głosować na pojedyncze filmy lub gotowe już zestawy filmów jakie chciałoby się zobaczyć w swoim, tzn naszym kinie. Savalas- o azjatyckim kinie się nie wypowiem zbyt wiele

ale może coś tam dla siebie znajdziesz

Btw. pewni bardzo fajni pracownicy dąbrowskiego Heliosa

bardzo by się ucieszyli gdyby mogli popracować w czasie Nocnego Maratonu Muzycznego. Co byście powiedzieli na Koncert U2 w 3D? ;> myślę że to kusząca propozycja

można głosować na wyżej podanej stronie www, wśród zestawów gotowych: maraton muzyczny na 2 stronie, rockowy na 3

Pozdrawiam
Dabrowiak_1906- w takim razie do zobaczenia

no jakieś szczątkowe zbiory azjatyckie widzę że są na tej stronie, ale jakie mam szanse w zderzeniu z maratonem tanecznym ? myśle że żadne. matko boska kto ogląda filmy taneczne w nocnych maratonach ?? hahaha
Despero
Tue, 24 Mar 2009 - 09:27
vegetass,
w zapowiedziach na stronce Heliosa znajdują się premiery filmów, a Slumdog nie jest wyświetlany w Dąbrowie premierowo i dlatego nie znalazł się w zapowiedziach. Pewnie "Sowa" go załatwiła, bo miała dużo zapytań o ten film na forum
Ch. Norris
Tue, 24 Mar 2009 - 12:27
Także uważam, że dąbrowski Helios nie jest taki zły, a bywałem, zanim go wybudowali, w Sosnowcu i Katowicach. Jedyne, co boli, to wyższa cena niż w kinach sosnowieckich. Niby 1 zł to nie dużo, ale na tym przykładzie widać, jak dobrze działa konkurencja. Tam mają dwa multipleksy, które muszą ze soba konkurować. U nas Kadr dla heliosa nie stanowi konkurencji. I dlatego jest drożej. Gdyby Sosnowiec był dalej o kilka kilometrów niż jest, cena biletu do Heliosa w Dąbrowie pewnie byłaby jeszcze wyższa.
eve
Tue, 24 Mar 2009 - 18:20
Mam nadzieje, że to nie będzie zdarzało się nagminnie, że film najpierw poleci w Sosnowcu, a potem dopiero my go dostaniemy

Było tak ze Slumdogiem i tak samo chyba będzie z Zapaśnikiem. Na pierwszy pojechałam do Sosnowca i na ten pewnie też pojadę, bo tam już leci, a u nas nie
Despero
Wed, 25 Mar 2009 - 11:38
eve,
znowu wpadasz w pesymizm, a nic nie piszesz o filmach, których nie dostaje Sosnowiec, a są grane premierowo w dąbrowskim Heliosie. Prosty przykład The International.
eve
Wed, 25 Mar 2009 - 17:22
CYTAT(Despero @ śro, 25 mar 2009 - 09:38)

eve,
znowu wpadasz w pesymizm, a nic nie piszesz o filmach, których nie dostaje Sosnowiec, a są grane premierowo w dąbrowskim Heliosie. Prosty przykład The International.

Jaki znowu pesymizm

Jak tam nie wiem czego nie dostaje Sosnowiec, ale wiem, że tego co ja chcę obejrzeć nie dostaje akurat Dąbrowa. Myślałam, że jak będę miała kino pod nosem to będę chodzić do niego, a tu klops - i tak trzeba jeździć
Despero
Wed, 25 Mar 2009 - 21:10
eve,
jeszcze pół roku temu musiałaś prawie na wszystkie filmy jeździć do Sosnowca lub Katowic, teraz część z nich możesz zobaczyć w dąbrowskim Heliosie, a zwłaszcza filmy w cyfrowej technologii 3D! Tego w Sosnowcu póki co nie znajdziesz. Większość mieszkańców cieszy się z tego ale widocznie nie wszyscy...
Leszek
Thu, 26 Mar 2009 - 14:12
CYTAT(Despero @ śro, 25 mar 2009 - 21:10)

zwłaszcza filmy w cyfrowej technologii 3D! Tego w Sosnowcu póki co nie znajdziesz.
Już niedługo będzie.
A ja też się cieszę, że mamy kino
picaro
Thu, 26 Mar 2009 - 16:58
Ja też się cieszę, że mamy kinoplex chociaż tam jeszcze nie byłem i pewnie szybko nie będę

Ale fakt faktem, że dzięki temu w dąbrowie tworzy się jakaś widownia "kinowa", a to ma przekład na frekwencję w Kadrze na +

no i na nowe imprezy, a więc już na miesiąc kwiecień zapowiem
Przegląd Filmów Woody'ego Allena w dniach 24-26.04.09. A w maju
WEEKEND Z CYFROWYM PLANETE DOC REVIEW w ramach 6. Festiwal Filmowy PLANETE DOC REVIEW. Festiwal ten to prezentacja najwybitniejszych filmów dokumentalnych ostatnich dwóch lat, laureatów nagród na najważniejszych festiwalach na świecie oraz polskich premier. Głównym partnerem projektu jest
kanał dokumentalny PLANETE.
I co ciekawe filmy będą grane w kilkunastu kinach w całej Polsce jednocześnie bezpośrednio przez łącze internetowe.
W międzyczasie ruszamy także z
Akademią i Warsztatami Filmowymi dla szkół podstawowych i ponadpodstawowych, które będą trwały przez 3 miesiące (kwiecień-czerwiec 09). A więc jak ktoś ma chęć a chodzi do takiej szkoły lub jest nauczycielem to niech dzwoni: Dz.marketingu PKZ 032/262-20-63 lub piszę promocja@palac.art.pl Oczywiście zajęcia są organizowane dla grup.
zapraszamy
REPERTUAR BIEŻĄCY
eve
Thu, 26 Mar 2009 - 17:05
CYTAT(Despero @ śro, 25 mar 2009 - 19:10)

eve,
jeszcze pół roku temu musiałaś prawie na wszystkie filmy jeździć do Sosnowca lub Katowic, teraz część z nich możesz zobaczyć w dąbrowskim Heliosie, a zwłaszcza filmy w cyfrowej technologii 3D! Tego w Sosnowcu póki co nie znajdziesz.
Większość mieszkańców cieszy się z tego ale widocznie nie wszyscy... 
Też się cieszę, że mamy kino, ale to nie znaczy, że mam do niego podchodzić bezkrytycznie ( jak co niektórzy ), bo pewne wady ma.
picaro
Thu, 26 Mar 2009 - 17:57
Każdy ma wady i zalety, i tak tez jest z rzeczami, miejscami itp. A krytyka ma swój sens wówczas gdy jest konstruktywna i powoduje zmiany w myśleniu jak i działaniu inaczej jest tylko zwykłym narzekaniem, do którego oczywiście każdy ma jak najbardziej prawo

Ewa Drzyzga Show
eve
Fri, 27 Mar 2009 - 13:33
CYTAT(picaro @ czw, 26 mar 2009 - 15:57)

Każdy ma wady i zalety, i tak tez jest z rzeczami, miejscami itp. A krytyka ma swój sens wówczas gdy jest konstruktywna i powoduje zmiany w myśleniu jak i działaniu inaczej jest tylko zwykłym narzekaniem, do którego oczywiście każdy ma jak najbardziej prawo

Ewa Drzyzga Show

Dobra, skończ już, bo widzę, że sam nie odróżniasz narzekania od krytyki. I weź pod uwagę, że to jest, jak nazwa wskazuje, Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej i nie zachowuj się tak jakby było tylko Twoje. Jak chcesz to idź stwórz sobie forum na którym można tylko słodzić i zachwycać się miastem. A każdego kto się wyrazi inaczej będziesz mógł zbanować bez zbędniej dyskusji
picaro
Fri, 27 Mar 2009 - 13:50
Kończę
I sobie idę
A ty sobie "krytykuj".
pozdro
st1111
Tue, 31 Mar 2009 - 08:19
Nie ma się o co spierać bo:
CYTAT
Już wkrótce w sosnowieckim kinie Helios, widzowie będą mogli oglądać filmy najwyższej, cyfrowej jakości i do tego w technologii 3D.Projektor 3D będzie najprawdopodobniej dzielony z kinem Helios w Dąbrowie Górniczej.
http://www.gazetasosnowiec.pl/gazetasosnow...al_sie_3D_.html
picaro
Tue, 31 Mar 2009 - 16:55
A to jest dość ciekawe stwierdzenie "najwyższej jakość", bo jak do tej pory to obraz z cyfry w kinie ma się dość marnie do taśmy 35mm, jeżeli chodzi o jakość. Ale wiadomo inne doznania, a dzisiaj wszystko co cyfrowe kojarzy się z lepszym. Tym czasem jakościowo jest raczej gorzej. Ale ok na filmach 3D tego nie widać, gorzej było by ze zwykłymi filmami. No i dobrze, że jest nowa sala.
Despero
Wed, 01 Apr 2009 - 16:02
Co do jakości cyfrowej to będzie można się przekonać oglądając film "Szybko i wściekle", bo Dąbrowa najprawdopodobniej otrzyma kopię cyfrową tego filmu.
picaro
Fri, 10 Apr 2009 - 10:38
Do Spinacza
Jeżeli jeszcze cię interesuję film "Baader Meinhof" to serdecznie zapraszam od 15.05. godz. 19:30
SZCZEGÓŁY TUTAJNiestety wcześniej nie było możliwości załatwić tego filmu z uwagi na bardzo małą ilość kopi w naszym kraju.
pozdrawiam
spinacz
Fri, 10 Apr 2009 - 10:54
super, dzięki. Lepiej później niż wcale;)
picaro
Fri, 10 Apr 2009 - 17:18
proszę i zapraszam, ten film to kawał dobrej roboty i świetne kino
picaro
Tue, 14 Apr 2009 - 09:17
mała zmiana Baader Meinhof gramy o 17.00 nie 19.30 - termin pozostaje bez zmian. Sorki za błąd.
Patrimonium
Tue, 26 May 2009 - 14:21
buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!

pierwszy raz mnie dąbrowski helios zmierził, nie ma wojny polsko ruskiej jest za to %*&#@!!$%* terminator.. do dupy!
savalas
Tue, 26 May 2009 - 17:22
CYTAT(Patrimonium @ wto, 26 maj 2009 - 11:21)

buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!

pierwszy raz mnie dąbrowski helios zmierził, nie ma wojny polsko ruskiej jest za to %*&#@!!$%* terminator.. do dupy!
wzasadzie filmy na podobnym poziomie yntelygencji więc o co buuuu
picaro
Tue, 26 May 2009 - 19:30
Prawdopodobnie będzie w Kadrze ale to i tak nie wcześniej niż za miesiąc bo ciężko o kopię. A jaki jest ten film to się zobaczy.
prezes
Tue, 26 May 2009 - 19:41
dla mnie film na miare "dnia świra".. naprawde dobry. ale jak ze wszystkim - kwestia gustu.
savalas
Fri, 29 May 2009 - 15:02
CYTAT(prezes @ wto, 26 maj 2009 - 16:41)

dla mnie film na miare "dnia świra".. naprawde dobry. ale jak ze wszystkim - kwestia gustu.
uuu nie porównywanie tych produkcji może oznaczać dwie rzeczy, albo się nie zrozumiało Dnia Świra, albo nie czytało żenady tej gówniary.
picaro
Wed, 24 Jun 2009 - 15:07
Pogoda za oknem nie najlepsza tak więc zapraszam do kina

Poniżej repertuar lipiec/sierpień i troszkę czerwca:
Jeszcze tylko dzisiaj można zobaczyć dwa świetne filmy o
17.00 - TULPAN, i
19.30 - WINO TRUSKAWKOWE (polecam zwłaszcza ten drugi film

)
26.06 - 01.07.2009, Godz. 17.00 i 19.30 -
SHULTES - dobre współczesne rosyjskie kino
03.07. - 08.07.2009, Godz. 17.00 i 19.30 -
Z MIŁOŚCI DO GWIAZD10.07. - 15.07.2009, Godz. 17.00 i 19.30 -
OBCY WE MNIE17.07. - 22.07.2009, Godz. 17.00 i 19.30 -
JESZCZE NIE WIECZÓR - wspaniały film i świetna obsada
24.07. - 29.07.2009, Godz. 17.00 -
AFONIA I PSZCZOŁY - najnowsze dzieło Jana Jakuba Kolskiego
24.07. - 29.07.2009, Godz. 19.30 -
WOJNA POLSKO-RUSKA31.07. - 05.08.2009, Godz. 17.00 i 19.30 -
ANTYCHRYST - Lars von Trier to chyba wystarczy
07.08. - 12.08.2009, Godz. 17.00 -
HAŃBA - bardzo ciekawy film z Johnem Malkovichem
07.08. - 12.08.2009, Godz. 19.30 -
GENUA. WŁOSKIE LATO14.08. - 19.08.2009, Godz. 17.00 i 19.30 -
MÓJ NAUCZYCIEL - dla miłośników kina Czeskiego najnowsze dzieło Bohdana Slamy
Jeżeli chcieli by państwo zobaczyć jakiś konkretny film, którego nie ma w repertuarze to czekam na propozycję
Zapraszam również dzieci na
LATO Z FILMEMGodz. 11.30, Sala Teatralna, Bilety: 4 zł
22.06. Wyspa dinozaura 2, 84'
23.06. Tajemnica Rajskiego Wzgórza, 103'
24.06. Hannah Montana, 102'
25.06. High School Musical 3: Ostatnia klasa, 100'
26.06. Piorun, 96'
29.06. Cziłała z Beverly Hills, 91'
30.06. Opowieści na dobranoc, 100'
01.07. Garfield: Festyn humoru, 79'
02.07. Sezon na misia 2, 76'
03.07. Małpy w kosmosie, 81'
st1111
Thu, 25 Jun 2009 - 00:06
Home - S.O.S. Ziemia!
Będzie to można obejrzeć w PKZ?
picaro
Thu, 25 Jun 2009 - 12:42
Dopytam i dam znać czy da radę. Tylko z tym film jest tak dziwna sprawa, że on jednocześnie wyszedł na DVD. I nie wiem czy jak go zagramy za miesiąc albo i później to będzie sens :-( Ale jest to jakiś pomysł na wyświetlenie go w ramach programu edukacyjnego.
st1111
Thu, 25 Jun 2009 - 15:24
Z tych fragmentów które widziałem w Kinomaniaku to warto go obejrzeć na dużym ekranie a nie w TV.
picaro
Thu, 25 Jun 2009 - 19:26
no to już coś wiem ale niestety będzie ciężko, mimo zapowiadanej dość obszernej premiery okazuje się, że w Polsce na 35mm są tylko 2 kopie

dobra wiadomość jest taka, że jedne z nich jest wolna, albo przynajmniej jeszcze była przed 15.00. Zła taka, że suma którą trzeba za nią wypłacić tłumaczy dlaczego jest wolna i dlaczego tak mało kin gra ten film

Po prostu się nie zwróci w naszym kinie. Ale jest szansa, że zagramy w późniejszym terminie bo będzie taniej.
eve
Sat, 19 Feb 2011 - 00:07
Czy Wy też za każdym razem dostajecie w Heliosie brudne okulary 3D? Dziś znowu takie dostałam, a kiedy poprosiłam o czyste to dowiedziałam się, że te plamy to od 'zmywarki' i wszystkie takie są. Płacimy im 25zł za bilet a oni nie są w stanie przetrzeć szkieł do sucha, żeby takie coś na nich nie zostawało. Czy ktoś ma podobne, niezbyt miłe odczucia?
dżoplin
Sat, 19 Feb 2011 - 18:46
też mam wrażenie, że te o te okulary nikt nie dba, czyszcząc ich po każdym użyciu, dostaje wypalcowane i zamazane
Arbas
Sun, 20 Feb 2011 - 17:23
Kiedy w Dąbrowie lub Sosnowcu "Jak zostać królem"?
Wszak nie wszyscy muszą rozwiązywać problemy celulitu...
Rysiu_dg
Sun, 20 Feb 2011 - 18:31
Dave
Sun, 20 Feb 2011 - 19:29
Ha! A jednak nie tylko ja zauważyłem, że te okulary u nas w Heliosie są do d...! Zawsze widzę przez nie niewyraźnie i jakby rozmazane właśnie były!
Rysred
Sun, 25 Sep 2011 - 10:03
Nie(tani) Wtorek
Oto treść e-maila którego dostałem wczoraj po dokonanej rezerwacji .Parodia.
"Szanowni Widzowie!
Informujemy, że z przyczyn od nas niezależnych promocja "Tani Wtorek" nie będzie obowiązywać na film 1920 Bitwa Warszawska"3D.
Pozdrawiamy i zapraszamy
Zespół Helios Dąbrowa Górnicza
Kino Helios
ul. Jana III Sobieskiego 6
41 - 300 Dąbrowa Górnicza
tel. 32 262-32-19 "
Master
Sun, 25 Sep 2011 - 11:57
Nie musi to byc wina Heliosa, ale producenta i dystrybutora filmu
Rysred
Sun, 25 Sep 2011 - 12:43
Zgadzam się ,tylko rezerwację wykonałem w 20-09-11 ,reklama była o możliwości rezerwacji w/g cennika .A 24-09-11 dostaję takie powiadomienie.
To jest oficjalny komunikat -
"2011-09-19
Ruszyła przedsprzedaż na film "1920 Bitwa Warszawska". Zarezerwuj bilet już dziś!"
szer
Sun, 25 Sep 2011 - 14:38
Co nie zmienia faktu, że to nie musi być wina Heliosa, a producentów ;P
Pewnie chcą cokolwiek na tym filmie zarobić.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.