Sebastian22
Sat, 13 Dec 2008 - 16:43
CYTAT(sowa @ czw, 11 gru 2008 - 22:29)

zależy wszystko od dnia tygodnia, godziny i tego o jaki seans chodzi. Nie da się odpowiedzieć jednoznacznie na tak postawione pytanie

Ale ogólnie kino jest dość oblegane? Np. W weekendy w godz. wieczornych?
sowa
Sat, 13 Dec 2008 - 18:56
godziny wieczorne w weekendy jak najbardziej. wtedy raczej na brak widzów nie możemy narzekać
st1111
Thu, 25 Dec 2008 - 22:21
Święta wszystko pozamykane a w Heliosie z 10 osób na premierze Australii
Sebastian22
Thu, 25 Dec 2008 - 22:58
CYTAT(st1111 @ czw, 25 gru 2008 - 22:21)

Święta wszystko pozamykane a w Heliosie z 10 osób na premierze Australii
No to mało ale zważywszy na to że to 1. dzień tak rodzinnych świąt to i to nie najgorzej - a myślałem że kino też ma przerwę a tu nie:)
:)
Thu, 08 Jan 2009 - 22:59
Do tej pory za kazdym razem, gdy jestem w ktorejs z sal naszego Heliosa (poza najwieksza) obraz jest bardzo przyciety i czesciowo wyswietla sie poza ekranem, albo wcale nie widac. Nie wiem czy tam operatorzy sa slepi, czy te projektory nie nadaja sie do malych sal i nie mozna ich inaczej ustawic.
Skoro nikt tego nie zauwaza, to moze czas na donos do "centrali"?

No i ciekawe dlaczego ekrany w malych salach sa tak wysoko, ze nawet w ostatnim rzedzie parzy sie do gory. Jak nie ma miejsca w ostatnim na srodku to wtedy rezygnuje i nie chodze.
prezes
Thu, 08 Jan 2009 - 23:34
ostatnio też byłem pierwszy raz w Heliosie, i porażka jakich mało.... po wyjściu zero koszy na śmieci !!!! normalnie tak się wkurzyliśmy całą ekipą że zostawiliśmy im te wszystkie kubki po napojach i po popcornie na środku na ziemi. poza tym te wyjścia wprost na dwór to też nieporozumienie moim zdaniem. Jednak porównania do CinemaCity nie ma żadnego... warto nadrobić te kilka(naście) kilometrów.
picaro
Fri, 09 Jan 2009 - 11:30
A JA ZAPRASZAM NA
DARMOWY POKAZ FILMÓW AKF ZAGŁĘBIE JAK RÓWNIEŻ WSZYSTKICH MŁODYCH TWÓRCÓW DO WSPÓŁPRACY (
szczegóły tutaj).
www.akfzaglebie.yoyo.plA WSZYSTKICH NAJMŁODSZYCH ZAPRASZAMY NA
FERIE Z FILMEM (
szczegóły tutaj)
REPERTUAR BIEŻĄCY
www.palac.art.pl
Dave
Wed, 14 Jan 2009 - 19:50
Ale jakim wyjściem z kina prosto na dwór? Przecież wychodząc z sali przez korytarz z tyłu sal, można wyjść spokojnie z powrotem przed kasy kina! Skoro wybrałeś sobie "wyjście ewakuacyjne" na zewnątrz, albo byłeś na ostatnim seansie, i CH było już zamknięte, to wiadomo - że wychodzi się na dwór! Wszak z Heliosa w Sosnowcu jest bardzo podobnie, ale wcześniej jest jeszcze "korytarz".
Tue, 03 Feb 2009 - 17:59
No i w naszym Heliosie podrozaly bilety. Teraz o 1 zł drozej niz w Sosnowcu.
picaro
Tue, 10 Feb 2009 - 09:31

12.02. - DYKTATOR
19.02. - BRZDĄC
26.02. - GORĄCZKA ZŁOTACzwartki godzina 19.00
Bilet: 12 zł, Karnet: 30 zł
REZERWACJA BILETÓW 032/260-04-17SERDECZNIE ZAPRASZAMY
Maximus Decimus Meridius
Wed, 18 Feb 2009 - 15:17
Już wkrótce kolejny ENEMEF, czyli Nocny Maraton Filmowy w Heliosie w Dąbrowie Górniczej!
w sobotę, 21 lutego w kinie Helios w Dąbrowie Górniczej
od godz. 23:30 do około 6:30 rano
bilety w cenie 25 zł za całą noc !
ENEMEF: Oscary i Złote Globy to pozycja absolutnie obowiązkowa dla wszystkich kinomanów - cztery genialne, obsypywane nagrodami na całym świecie filmy, w tym dwa przedpremierowo! "Slumdog. Milioner z ulicy" i "Walc z Bashirem" to jedne z najgłośniejszych filmów ostatnich miesięcy, pokazywane na festiwalach, docenione przez krytyków i publiczność. Dopełnieniem tych dwóch najbardziej oczekiwanych filmów pierwszej połowy 2009 roku są dwa inne, obsypane kilkudziesięcioma nagrodami obrazy - "Juno" i "Babel".
Peterek
Wed, 18 Feb 2009 - 16:17
Hmm... za przereklamowany Babel mogłoby być jedna coś lepszego... nie mniej jednak dobrze żeby było coraz więcej takich (tzn. ambitniejszych) enemefów.
picaro
Mon, 23 Feb 2009 - 13:53
No to ja też zapraszam na troszkę starsze kino
KLASYKA KINA - Przegląd Filmów
05.03 GABINET DR. CALIGARI reż. Robert Wiene (muzyka na żywo
Dariusz Szweda + prelekcja)
12.03 METROPOLIS reż. Fritz Lang (prelekcja)
19.03 BŁĘKITNY ANIOŁ reż. Josef von Sternberg (prelekcja)
26.03 CZTERYSTA BATÓW reż. François Truffaut (prelekcja)
CZWARTKI -
GODZINA 19.00 BILET: 10 zł ** bilet upoważnia do wstępu na jeden seans filmowy wraz z prelekcją
PRELEKCJA PRZED KAŻDYM SEANSEM:
dr Agnieszka Nieracka - Zakład Filmoznawstwa i Wiedzy o mediach Uniwersytetu Śląskiego
REZERWACJA I ZAKUP BILETÓW W KASIE PKZ 032/260-04-17
WIĘCEJ INFORMACJI NA www.palac.art.pl
sowa
Fri, 27 Feb 2009 - 10:47
ENEMEF czyli Nocny Maraton Filmowy w Heliosie w Dąbrowie Górniczej!:
Noc Taneczna 
6 marca w kinie HELIOS w Dąbrowie Górniczej, start 23:30, zakończenie około 7 rano
W repertuarze:
* „Kochaj i tańcz” - premierowo!
* “Step up 2”
* “Step up: Taniec zmysłów”
* „Just dance - Tylko taniec”
ENEMEF: Noc Taneczna to cztery przebojowe filmy, które łączy jedno - porywający taniec! W tym premierowo najgorętszy tytuł początku 2009 roku i zarazem pierwsza polska historia taneczna -
"Kochaj i tańcz"! Na ekranie zobaczymy uroczą
Izę Miko, która uczy się tańca i życia od
Mateusza Damięckiego. Oprócz polskiej produkcji z takimi gwiazdami jak Kasia Figura, Krzysztof Globisz i Katarzyna Herman, na tym ENEMEFie będzie można obejrzeć trzy wielkie amerykańskie hity -
obie części "Step Up" i "Just dance - Tylko taniec!". Każdy fan tańca i muzyki znajdzie tu coś dla siebie. Zatańcz z nami na tym ENEMEFie!
Ceny biletów:
* 25 zł: cena normalna- za całą noc

* 23 zł: cena ulgowa: z biletem z poprzedniego ENEMEFu można kupić dowolną liczbę zniżkowych biletów!
Przedsprzedaż biletów już trwa! Zapraszamy!
Sun, 01 Mar 2009 - 15:28
@sowa
Mozesz sie dowiedziec, co jest przyczyna "przycietego obrazu" w salach 2 i 4? Bylem w kazdej z tych sal po kilka razy i zawsze to samo. Obraz nie miesci sie na ekranie, przyciety bardzo z kazdej strony. Czesto podczas dialogow nie widac glow od szyi w gore. Trudno uwierzyc, ze nikt z obslugi tego nie zauwazyl. Ide zawsze z nadzieja, ze cos sie zmienilo, a tu dalej to samo. Zastanawiem sie czy nie zryzgnowac i jezdzic gdzie indziej. Czy te projektory nie nadaja sie do tak malych sal? Pomijam to, ze ekrany zawieszone tak wysoko, ze jesli nie ma miejsc na 2 ostatnie rzedy, to rezygnuje.
Do tych dwoch najmniejszych salek to sie juz wogole boje zajrzec i sie nie wypowiadam. Pytalem o to przy kasie, ale obsluga zdziwiona. Trzeba napisac "donos" do centrali Heliosa?
Pavvel
Mon, 02 Mar 2009 - 17:02
do

Nie wiem czy zauważyłeś ale ekrany w Heliosie w DG są ekranami panoramicznymi. Druga sprawa to wielkość sal. Projektory są ustawione najlepiej jak się dało. Myślę że głównym czynnikiem wpływającym na obraz ma odległość projektora od ekranu pomimo tego że ekrany są tak wysoko obraz rozkłada się na ekranie tak jak każdy widzi...
sowa
Mon, 02 Mar 2009 - 17:18
właśnie

dokładnie tak jak napisał Pavvel, wypowiedziała się kompetentna osoba więc nie mam już nic do dodania...
Mam nadzieję Uśmieszku że jednak nie uciekniesz od dąbrowskiego Heliosa.
A jeśli są jakieś zastrzeżenia to pamiętaj że między obsługą kina a "donosem" do centrali Heliosa jest jeszcze nasze dąbrowskie kierownictwo z którym też możesz jako klient porozmawiać (i polecam tą formę dialogu gdyż ja tu na forum jestem prywatnie a druga sprawa że nie koniecznie muszę znać odpowiedzi na pytania o takie techniczne problemy

)
Pavvel
Mon, 02 Mar 2009 - 17:37
do
Co do poinformowania centralę heliosa o tym fakcie ja tam nie widzę problemu tylko jest jedno ALE a mianowicie myślisz ze centrala nie wie jak wygląda kino w DG ? Bo ja uważam, że wszyscy zdają sobie z tego sprawę. Ja myślę że Sowa dobrze napisała jak będziesz w heliosie podejdź do biura i porozmawiaj z kierownictwem - może otrzymasz odpowiedzi na nurtujące Cię pytania.
Znając życie jak ktoś napisze "donos" lub będzie rozmawiał z kierownictwem to i tak po tyłku dostanie operator bo pewnie źle coś ustawił lub obsługa.... itp A operator jak i obsługa robi co tylko może żeby było jak najlepiej. Jednak pewne rzeczy przez zwykłych pracowników są nie do przeskoczenia....
Peterek
Tue, 03 Mar 2009 - 20:39
Sowa
Nie wiesz może, czy nasz Helios będzie puszczał the International? (wg. filmwebu premiera w Polsce 27 marca). Pytam bo film jakoś szczególnie promowany nie jest, a i mało popularny więc to, czy będzie u nas nie jest takie do końca oczywiste

Z góry dzięki za odpowiedź
olo
Wed, 04 Mar 2009 - 10:17
Po tym, co przeczytałem do tej pory, w dalszym ciągu będę trzymał się multiplexu w Załężu. Niestety, nie będę ryzykował kilkudziesięciu złotych, żeby pisać potem żale na forum albo do "centrali". A na wiosnę jest w co inwestować.
spinacz
Thu, 05 Mar 2009 - 08:44
witam
pytanie do sowa i picaro czy w dg będzie mozna zobaczyć "Baader - Meinhof"??
pozdrawiam
sowa
Thu, 05 Mar 2009 - 14:34
@ spinacz i Peterekparę postów wyżej wspominałam że na forum jestem
prywatnie 
to że czasem napiszę coś o kinie nie znaczy że będę tu centrum informacji
Zapraszam na
http://www.heliosnet.pl/27,Dabrowa-Gornicza/StronaGlowna/ można dzwonić: kasa: 032 262 32 18, biuro kina: 032 262 32 19.
Pozdrawiam
sowa
Peterek
Thu, 05 Mar 2009 - 16:59
Przepraszam

Mogło mi to umknąć, bo do tematu o kinach po prostu zazwyczaj nie wchodzę, a że kiedyś rzuciło mi się, że pracujesz w Heliosie i odpowiedziałaś na parę pytań

Jeszcze raz przepraszam jeśli Cię to uraziło w jakiś sposób
picaro
Fri, 06 Mar 2009 - 17:05
Witam,
ja też w zasadzie na forum to jestem prywatnie, ale chętnie odpowiem. W poniedziałek skontaktuje się z dystrybutorem i dam znać czy będziemy grać Baader - Meinhof, ale bardzo prawdopodobne

Tyle, że nie wcześniej niż w kwietniu bo premiera jest dopiero 20 marca, więc wątpię by udało mi się ten film dostać jeszcze w marcu.
pozdrawiam i zapraszam do kina i nie tylko. A jak ktoś lubi teatr współczesny i przypadkiem miał czas 14 marca o godzinie 17 to zapraszam do Piwnicy Teatralnej na TOKSYNY - wrażenia gwarantowane.
Dabrowiak_1906
Sun, 08 Mar 2009 - 16:30
Czy w naszym Dąbrowskim Heliosie będę mógł zobaczyć "Slumdog - milioner z ulicy" ?
mydliczek
Sun, 08 Mar 2009 - 23:01
Nie umiesz czytać co jest napisane wyżej? Co to informacja? Idź się najlepiej zapytaj pani, która siedzi pod dębem w Pogorii.
CYTAT
Zapraszam na
http://www.heliosnet.pl/27,Dabrowa-Gornicza/StronaGlowna/można dzwonić: kasa: 032 262 32 18, biuro kina: 032 262 32 19.
Pozdrawiam
sowa
sowa
Mon, 09 Mar 2009 - 01:02
a tu akurat odpowiem, na złość
mydliczkowi, w którego wypowiedzi wyczuwam lekka ironię i jakieś 'ale' w moją stronę
Dabrowiak_1906- niestety, my nie dostaniemy "slumdoga..." mieliśmy przedpremierowo w jeden weekend, mieliśmy na maratonie i teraz nie dostaniemy kopii

a szkoda bo to na prawdę dobry film.
Ale Helios Sosnowiec i Katowice- owszem, mają w obecnym repertuarze ten film.
mydliczek
Mon, 09 Mar 2009 - 19:56
Dzięki

bo ja właśnie Cię broniłem

nie było żadnej ironii, ani nie mam do Ciebie żadnego "ale".
No ale cóż. Pozdrawiam sowa
Mon, 09 Mar 2009 - 22:45
CYTAT(Pavvel @ pon, 02 mar 2009 - 17:02)

do

Nie wiem czy zauważyłeś ale ekrany w Heliosie w DG są ekranami panoramicznymi. Druga sprawa to wielkość sal. Projektory są ustawione najlepiej jak się dało. Myślę że głównym czynnikiem wpływającym na obraz ma odległość projektora od ekranu pomimo tego że ekrany są tak wysoko obraz rozkłada się na ekranie tak jak każdy widzi...
CYTAT(Pavvel @ pon, 02 mar 2009 - 17:37)

do
Co do poinformowania centralę heliosa o tym fakcie ja tam nie widzę problemu tylko jest jedno ALE a mianowicie myślisz ze centrala nie wie jak wygląda kino w DG ? Bo ja uważam, że wszyscy zdają sobie z tego sprawę. Ja myślę że Sowa dobrze napisała jak będziesz w heliosie podejdź do biura i porozmawiaj z kierownictwem - może otrzymasz odpowiedzi na nurtujące Cię pytania.
Znając życie jak ktoś napisze "donos" lub będzie rozmawiał z kierownictwem to i tak po tyłku dostanie operator bo pewnie źle coś ustawił lub obsługa.... itp A operator jak i obsługa robi co tylko może żeby było jak najlepiej. Jednak pewne rzeczy przez zwykłych pracowników są nie do przeskoczenia....
Nie rozumiem za bardzo o Ci chodzilo z tymi ekranami panoramicznymi. Od kilkudziesieciu lat w kinach nie uzywa sie formatu 1,33:1 (czyli 4/3). Kazdy powyzej 1,78:1 (16/9) uwaza sie powszechnie za "panoramiczny". I chyba kazdy widzi, ze w kinach uzywa sie innych formatow, najczesciej np. 2.35:1, 2,40:1 , 1,85:1 i innych. Cecha wspolna tych formatow jest to, ze zmienia sie tylko szerokosc, a w dabrowskim Heliosie mamy ewenement, bo przycina sie tez wysokosc.
Moze niektorym to nie przeszkadza, ale mnie bardzo drazni okaleczanie filmow (np w tv). W kinach rzadko spotykane. Z obcinaniem dolu i gory nigdzie sie nie spotkalem i jest to nieakcetowalne. W tv nigdy nie uzywam Pan&Scan i zawsze wybieram Letterbox. To tak jakby kupic cenny obraz i przyciac go, bo nam sie nie miesci.
Nie chcialbym zeby kogokolwiek karano, a tylko zeby ktos ustawil projektory. Jesli nie moze tego zrobic obsluga, to powinna to zglosic i niech ktos przyjedzie. Z wysokosci mocowania ekranow wynika, ze projekt kina byl skopany.
picaro
Tue, 10 Mar 2009 - 08:23
odpowiedź dla spinacza, trochę mało konkretna ale na chwilę obecną nic więcej nie mogę napisać: wspomniany film raczej zagramy, jednak terminu dokładnie nie znam, bo z tego co udało mi się ustalić, będzie tylko kilka kopi na Polskę, albo nawet i mniej. Tak więc powinno się udać do końca kwietnia.
pozdrawiam
Leszek
Tue, 10 Mar 2009 - 12:04
CYTAT(sowa @ pon, 09 mar 2009 - 01:02)

Dabrowiak_1906- niestety, my nie dostaniemy "slumdoga..." mieliśmy przedpremierowo w jeden weekend, mieliśmy na maratonie i teraz nie dostaniemy kopii

a szkoda bo to na prawdę dobry film.
Ale Helios Sosnowiec i Katowice- owszem, mają w obecnym repertuarze ten film.
A to moim skromnym zdaniem żenada ze strony osoby odpowiedzialnej za repertuar.
savalas
Tue, 10 Mar 2009 - 16:15
przydałby się jakiś maratonik kina azjatyckiego w DG, jakiś ab-normal beauty, infernal afiers, ichi the killer, tetsuo, czy nawet komediowy my wife is a gangster czy sex is zero, chętnie bym poszedł.
to obcinanie filmów też przyczaiłem, jak dla mnie to żenada, brać od ludzi 18 zł i odwalanie takiej parodii. Zniechęca mnie to do wydawania kasy na kino, bo kliku klik i oglądam na 42 calach dobrze zrobioną kopie zapasową w domu.
picaro
Tue, 10 Mar 2009 - 17:22
Kino azjatyckie to dobry pomysł, tylko w Polsce troszkę trudno o dystrybutora, który by się jakoś specjalnie interesował takim kinem. Zresztą jak się nie mylę to żaden z podanych tytułów nie miał w Polsce oficjalnej premiery kinowej. Ale oczywiście pomyślimy o kinie azjatyckim i jakimiś przeglądzie. A tym czasem pozostaje mi zaprosić na Jagodową Miłość bardzo fajnego reżysera Kar Wai Wong.
Leszek co do osoby odpowiedzialnej za repertuar w Heliosie to chyba nie jest tak jak np. u nas, czyli w Kadrze, że siadam, czytam, oglądam i kombinuje co by fajnego tu wychaczyć, później dzwonie, wysyłam maile i targuje się o cenę

Sądzę, że tu obieg kopii jest wyznaczony przede wszystkim czynnikiem ekonomicznym, czyli zawsze w pierwszej kolejności są większe miasta. No i pewnie o tym decyduje ktoś z centrali. Ale może się mylę.
savalas
Tue, 10 Mar 2009 - 22:54
w katowicach infernal leciał w ratio czy jak sie ono tam nazywa. Ab-normal jest w dystrybucji dvd napewno, a tetsuo to perełki, które napewno byłyby ciężkie do zdobycia.
picaro
Wed, 11 Mar 2009 - 16:04
Infernal faktycznie jest w dystrybucji u Gutka. Ab-normal tak jak wspomniałeś na DVD, ale dvd to nie to samo i jak puszczać film w kinie to z 35mm.

Ale tak jak wspomniałem pomyślę o jakimś przeglądzie kina azjatyckiego. Oczywiście jeżeli będziesz miał jakieś pomysły co do tytułów to jestem jak najbardziej otwarty

a korzystając z okazji zapraszam już po raz kolejny na KLASYKĘ KINA. Jutro, czyli w czwartek film METROPOLIS
szczegóły tutaj i zapraszam do przeczytania recenzji jednego z widzów po projekcji Gabinetu Doktora Caligari
CZYTAJ!
Despero
Sat, 14 Mar 2009 - 02:05
picaro
co do repertuaru to Centrum Filmowe Helios posiada 25 kin w większości wielosalowych, poszczególne kina mają ograniczony wpływ na repertuar jaki otrzymują ze swojego działu dystrybucji.
eve
Sat, 14 Mar 2009 - 15:52
Wiecie co mnie najbardziej negatywnie zaskoczyło? To, że w czasie seansów było słychać dźwięk z innej sali albo co jeszcze śmieszniejsze - z kibla.
To pierwsze zdarzyło się narazie raz na małej sali - oglądam sobie spokojnie film, a tu z sali po lewej słychać jakieś ryki, kwiki i nie wiadomo co jeszcze. Wnioskuję, że to musiał być Madagaskar.
Natomiast dźwięki z damskiego kibla słychać już było dwa razy na najmniejszej sali ( czy zawsze jak ją odwiedzałam ). W WC zawsze leci radio, a że jest on za ścianą tej sali to niestety to słychać. Pierwszy raz zdarzyło się to na Underworld - przed ok 20 min równocześnie z filmem mogłam sobie posłuchać muzyki. Potem albo wyłączyli radio albo przyciszyli, bo już nie było słychać. Na następnym filmie który oglądałam na tej sali było to samo - co prawda też nie przez cały film, ale jednak.
Naprawdę - takie akcje potrafią popsuć całą przyjemność z filmu i coraz skuteczniej obrzydzają mi to kino. W sosnowieckim czy katowickim Heliosie jeszcze z czymś takim się nie spotkałam. Niestety to nasze kino nie jest zbyt profesjonalne
Despero
Mon, 16 Mar 2009 - 19:46
Dziwię ci się eve,
że potrafisz siedzieć na sali kinowej i przez 20 minut równocześnie oglądać film i słuchać muzyki dobiegającej z holu, czy też toalet kina. Albo ci to nie przeszkadzało, albo tylko ty to słyszałaś, bo ja bym nie wytrzymał i zaraz kazał obsłudze przyciszyć muzykę w holu, tym bardziej że obsługa stoi przy wejściach na salę. Naucz się reagować na takie sytuacje, wymagaj dobrego poziomu obsługi, przecież płacisz za bilet. Niech to nie będzie tak, że potrafisz tylko po powrocie do domu wylewać żale, narzekać na forum i obrzydzać innym dąbrowskie kino...
Pozdro
eve
Mon, 16 Mar 2009 - 21:09
CYTAT(Despero @ pon, 16 mar 2009 - 17:46)

Dziwię ci się eve,
że potrafisz siedzieć na sali kinowej i przez 20 minut równocześnie oglądać film i słuchać muzyki dobiegającej z holu, czy też toalet kina. Albo ci to nie przeszkadzało, albo tylko ty to słyszałaś, bo ja bym nie wytrzymał i zaraz kazał obsłudze przyciszyć muzykę w holu, tym bardziej że obsługa stoi przy wejściach na salę. Naucz się reagować na takie sytuacje, wymagaj dobrego poziomu obsługi, przecież płacisz za bilet. Niech to nie będzie tak, że potrafisz tylko po powrocie do domu wylewać żale, narzekać na forum i obrzydzać innym dąbrowskie kino...
Pozdro
No widzisz - potrafię ( choć nieźle się przy tym wkurzyłam ), bo nie po to idę do kina na fajny film, żeby stracić jego cześć i kłócić się z obsługą ( w końcu filmu mi nie przewiną ). Kilka osób obok mnie też to słyszało, ale nikt nie wyszedł - pewnie z tego samego powodu co ja. Nikomu też nie chcę obrzydzać tego kina. Poprostu mówię jak było, żebyście nie byli zaskoczeni jeśli Wam też się taka niemiła niespodzianka przytrafi.
I co do tego narzekania i wylewania żali - chyba forum nie jest tylko od tego, żeby się dzielić pozytywnymi newsami?
sowa
Wed, 18 Mar 2009 - 09:12
I jeszcze raz do
Dabrowiak_1906- niespodzianka, czyli lepiej późno niż wcale

DG będzie miało "Slumdoga..", od najbliższego piątku w naszym repertuarze, seans o 20:15
Pozdrawiam i do zobaczenia (może są jeszcze jakieś jednostki które nie widziały tego filmu w innym kinie/na kompie

)
Dabrowiak_1906
Wed, 18 Mar 2009 - 11:22
Super, nawet nie wiesz jak się ciesze

Na szczęście nie pojechałem do sąsiednich miast, aby zobaczyć owy film, więc spokojnie będę mógł sobie go zobaczyć w Dąbrowie Górniczej

Pozdrawiam
picaro
Thu, 19 Mar 2009 - 14:17
CYTAT
picaro
co do repertuaru to Centrum Filmowe Helios posiada 25 kin w większości wielosalowych, poszczególne kina mają ograniczony wpływ na repertuar jaki otrzymują ze swojego działu dystrybucji.
czyli się nie mylę
sowa
Fri, 20 Mar 2009 - 01:22
@
savalas i inni zainteresowani maratonami
Polecam:
http://enemef.pl/intro.php 
można głosować na pojedyncze filmy lub gotowe już zestawy filmów jakie chciałoby się zobaczyć w swoim, tzn naszym kinie. Savalas- o azjatyckim kinie się nie wypowiem zbyt wiele

ale może coś tam dla siebie znajdziesz

Btw. pewni bardzo fajni pracownicy dąbrowskiego Heliosa

bardzo by się ucieszyli gdyby mogli popracować w czasie Nocnego Maratonu Muzycznego. Co byście powiedzieli na Koncert U2 w 3D? ;> myślę że to kusząca propozycja

można głosować na wyżej podanej stronie www, wśród zestawów gotowych: maraton muzyczny na 2 stronie, rockowy na 3

Pozdrawiam
Dabrowiak_1906- w takim razie do zobaczenia
picaro
Fri, 20 Mar 2009 - 13:12
Oglądałem ten koncercik na festiwalu w Koszalinie i jak ktoś lubi U2, a jeszcze nie widział to pozycja obowiązkowa. Wrażenia bardzo fajne
Dave
Sat, 21 Mar 2009 - 12:17
Eve!
Przez ostatnie kilka lat byłem już nie dziesiątki, a chyba setki razy na róznych filmach, ze 2 razy na maratonach i na meczu w kinach na Śląsku i w Zagłębiu (chyba wszystkie zjeździłem) i dobiegające dźwięki z filmu z sali obok były ZAWSZE, gdy akurat w sali, w której ja oglądałem film była "cisza", ale nie przejmował bym się tym, gdyż te dźwięki nie zagłuszały normalnego oglądania filmu. Także pod tym względem Helios w DG jest jak każdy inny.
Natomiast dźwięku radia z hallu czy kibla nie słyszałem ani razu
bargiel
Sun, 22 Mar 2009 - 20:43
Ostatnio byliśmy na PREMIERZE Slumdog.Milioner z ulicy
sala premierowa była pełna i zaskoczyła mnie swoim małym metrażem :/
raczej już nie pójdziemy więcej do takiej sali

NIE POLECAM!!!! nie było słychać żadnych dźwięków ale siedziało się ciasno i blisko :/
kwintosz
Mon, 23 Mar 2009 - 00:22
Ciekaw jestem ile jeszcze czasu będą pojawiać się posty w stylu:
-ale te sale małe,
-ale ekran wysoko,
-obraz źle wyświetlany,
-słychać wode, radio, rozmowy, odgłosy z sali obok.
Od pierwszych dni już było wiadome że projekt kina był skopany i chyba musimy z tym żyć.
Jedyne co pozostaje, to pisać swoje uwagi do operatora kina..
sowa
Mon, 23 Mar 2009 - 00:27
no ja tez się zastanawiam jak długo jeszcze...
A uwagi nie tyle do operatora co ewentualnie do architekta... bo operator wam sali nie powiększy, ani ekranu nie obniży

(a projektory są ustawione najlepiej jak to możliwe) a architekt może się zastanowi bardziej nad następnym projektem....
szer
Mon, 23 Mar 2009 - 00:30
To trochę wina Maylandu, że tak mało miejsca dla kina zrobili :/.
Na wstępie mogli zaprojektować więcej miejsca na sale. No ale jest jak jest i trzeba z tym żyć ;p. Mnie to aż tak nie przeszkadza żeby nie iść. Więc jak się nadarza okazja to idę do Heliosa.
kwintosz
Mon, 23 Mar 2009 - 00:43
Architekt/projektant swoją drogą. Ale to przecież operator kina wie ile miejsca musi mieć sala kinowa by wszystko grało. To operator decyduje w jakim miejscu rozpocząć swoją działalność. Nie mamy wiedzy czy Helios dawał jakieś wymagania Maylandowi przed budową CH, czy Mayland oferował przestrzeń a Helios ją przyjmował, bądź nie i urządzał już na własne potrzeby wedle uznania.
Tak więc jeśli idę do Heliosa i tam mi coś nie pasuje, to piszę skargę nie do Maylandu, projektanta - którego i tak nie znamy, tylko właśnie do Heliosa. I do tego będę zachęcał.
O ile pracownikom to może być nie w smak, o tyle użytkownikom kina może to wyjść na dobre. Co prawda sal już chyba się nie da zmienić, ale może umiejscowienie ekranów, sprzętu.. czy coś w tym stylu..
Mi osobiście mała sala nie przeszkadza, o ile będzie odpowiednio wykonana..
@sowa musisz nosisz jakąś plakietkę w pracy co by Cię rozpoznać

,albo może i nie bo co poniektórzy bardziej krewscy forumowicze mogliby się czepiać.. ;P
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.