Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Play Off
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Sportowa Dąbrowa > Siatkówka
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6
Kamil_
Na hali to chyba ze 300 osób było. Ale żenua biggrin.gif
Ugf
Na razie Dąbrowa prowadzi ... Hmmm ... Brzmi znajomo.Dąbrowa wygrała 1 seta 25:20. Identycznie jak wczoraj!
bonus11
Muszyna-Dąbrowa 0-1 (20-25) oby tak dalej
SokratesDG
Tu można POSŁUCHAĆ RELACJI Z MECZU
Radio Kraków
Ugf
Znowu! Muszynianka ma szczęście do sędziów chyba O.o
SokratesDG
Znowu drukują!
Ugf

Szlag :/ Od błędu sędziego znowu się zepsuło. A mogło być nadrobienie :/ Nie wiem czy dziewczyny będą miały siłę dalej przeć do przodu, bo coś nie mają szczęścia :/ To źle wpływa ...
SokratesDG
Dziewczyny sobie poradzą wkurzą się na drukarza i Muszyna nie wyjdzie z 10 w następnym secie. Gościu po takim czymś niE powinbien sędziować rozgrywek szkolnych, bo to chyba ten sam co wczoraj.
Ugf
Kto dzisiaj sędziuje? Wczoraj Dworak i Zajc jeśli się nie mylę ...

Muszynianka na 1 przerwie prowadzi 8:5 :/
SokratesDG
Wolski i Twardowski
bonus11
Wkurzaja mnie;/ miec 4 pkt przewagi i tak szybko stracic;/

Ale chociaz wygraly do 23
Ugf
2:1 dla Dąbrowy! O matko z córką! smile2.gif

Bonus, ale zwróć uwagę na to jakie emocje! Jestem gotowa się na nie pisać, jeśli set kończy się wygraną wink.gif

Jeszcze tylko jeden set. No, dziewczyny, dalej! smile2.gif
SokratesDG
25:23 trochę za dużo dały im pohulać, ale najważniejsze że wygrały smile2.gif
Jest 2:1 w setach dla nas
Czekamy na 3:1 smile2.gif
Ugf
JEEEEEEEEEEEEEEEST!

No, teraz to idę sobie ochłonąć, a potem mogę coś napisać.

KOCHAM MKS! biggrin.gif
SokratesDG
25:20 Wygrały!!!!! No nareszcie mamy dwa mecze u nas w środę i czwartek kończymy z Muszyną i gramy o ZŁOTO!!! smile2.gif
Mały77
chyba w sobote i niedziele bo wg terminarza to 8.05 i 9.05 wink.gif
Gratulacje dla dziewczyn - powinno być dobrze u siebie przy dopingu 3000 ludzi - do zobaczenia na hali;)
Padziu
Wielkie Gratulacje dla Dziewczyn. Podniosły się po wczorajszej haniebnej porażce. Szkoda wczoraj, bo tak naprawdę w Dąbrowie powinien być tylko 1 mecz,a le co się odwlecze, to nie uciecze biggrin.gif
Ugf
Właśnie, wg terminarza 8 i 9, a tutaj słyszę, że środa i czwartek wink.gif Wolałabym weekend, bo wtedy to mogę przyjechać, a tak to nie dam rady!

Ale się cieszę z tego zwycięstwa. Wczoraj też im się należało, ale sędziowie i niebywałe szczęście sprzyjało Muszyniance. Dzisiaj błędy sędziów padały chyba po równo. Z tym, że ten w 2 secie był bardziej decydujący niż pozostałe, no ale ...
Padziu
Mecze jeśli się nic nie zmieni sobota i niedziela (8-9 maj). Pierwszy mecz być może telewizyjny bo na polsat sport pisze " 15:40 Siatkówka:PlusLiga Kobiet - mecz polfinalowy" ( http://www.polsatsport.pl/program.php?k_da...p;program_id=1)
SokratesDG
Na LSK zniknęły daty meczów, a informację o środzie i czwartku podał komentator z radia Kraków. Dodatkowo na polsacie przewidzieli na ten mecz w programie godzinę i pięć minut... od 15:40 do 16:45 w sobotę.
Ugf
To ja może z planowaniem czegokolwiek poczekam aż się zdecydują kiedy grają ...
Kamil_
CYTAT(Kamil_ @ sob, 01 maj 2010 - 07:13) *
Jak Muszyna wygrała kontaktowego seta na 1-2 to już wiedziałem, że po meczu wink.gif

No nic, jedziemy dalej z koksem biggrin.gif Będą 2 mecze u nas smile2.gif Bo dziś wygramy smile2.gif

Mówiłem?! tongue.gif
Damian86mdc
i wygrana MKS-u 1:3. Jak Twardowski prowadzi to wygrywamy. Zreszta ja mam to samo nazwisko hehe
Padziu
dodam jeszcze że MVP dla ASI SZCZUREK, a statystyki dostępne są TUTAJ smile2.gif
Ugf
Asi to można pogratulować, ale z tego co słyszałam z przebiegu meczu, to bardzo ładnie zagrała też Kasia Gajgał (potwierdzają to statystyki), a np. Krystyna Strasz broniła niezłych piłek w niektórych sytuacjach, wydawałoby się, że bez wyjścia. Ogólnie - dziewczyny są świetne smile2.gif

CYTAT
W dzisiejszym meczu Dąbrowa Górnicza pokazała Muszyniance, że wczorajszy mecz był tylko i wyłącznie niefortunnym przypadkiem. Zespół z Zagłębia pokonał zeszłoroczne Mistrzynie Polski 3:1, praktycznie przez całe spotkanie dominując na boisku.

Muszynianka nie wygrałaby wczorajszego meczu, gdyby nie drobna pomoc sędziów i olbrzymia szczęścia. Dąbrowa Górnicza przegrała, ponieważ w decydującym momencie popełniła parę błędów, co wykorzystały rywalki, wydzierając im zwycięstwo z rąk. Dąbrowianki otrząsnęły się jednak po porażce, w pełni zmobilizowały siły i zmotywowały się na nowo do walki. Miało to swoje odbicie na boisku, gdzie przeprowadzały popisowe akcje, nie pozwalając Muszyniance na rozwinięcie skrzydeł. To podopieczne Bogdana Serwińskiego gubiły się na boisku i mimo usilnych prób trenera, udało im się wyszarpnąć Dąbrowie tylko jednego seta. Zmotywowało to jeszcze bardziej zespół z Zagłębia, który w ostatniej partii spotkania pokazał Muszyniance, że dwie wygrane w lidze nie są przypadkiem. Przypadkiem była wczorajsza porażka.

Pierwszy set do drugiej przerwy technicznej był bardzo wyrównany. Dopiero wtedy zawodniczki z Dąbrowy Górniczej zdobyły kilka punktów w serii, wychodząc na prowadzenie, które utrzymały do samego końca. Sytuacja na boisku była bardzo podobna do wczorajszej. Taka sama postawa klubów, te same błędy z przyjęciem i wyprowadzeniem akcji po stronie Mineralnych. Wynik też padł ten sam, mianowicie 20:25.

W drugiej partii spotkania na boisku pozostała wprowadzona wcześniej Elżbieta Skowrońska, a za Martę Solipiwko pojawiła się Anna Witczak. Wprowadzone zawodniczki ożywiły grę Muszynianki, która dogoniła punktujące na początku dąbrowianki i wyszła na prowadzenie. Mineralnym za sprawą między innymi bardzo dobrej zagrywki Agnieszki Bednarek-Kasza, udało się odskoczyć na kilka punktów i ostatecznie wygrać 25:19.

W trzeciej odsłonie meczu Dąbrowa Górnicza ponownie punktowała od samego początku, systematycznie powiększając swoją przewagę. Prowadziła nawet 18:13, jednak zeszłoroczne Mistrzynie Polski zaczęły odrabiać straty, doprowadzając do wyrównania 20:20. Później toczyła się gra na punkty, którą zwyciężył zespół z Zagłębia (23:25).

Czwarta część spotkania okazała się ostatnią. Gra zespołu z Muszyny pogorszyła się w każdym elemencie. Przewaga dąbrowianek z każdym zagraniem coraz bardziej rosła, a Muszynianka dopiero w końcówce zaczęła odrabiać straty. Nie na wiele pozwoliły im jednak dziewczyny z Zagłębia, ustanawiając wynik seta na 20:25, a całego meczu 1:3.

Dąbrowa Górnicza w dzisiejszym meczu pokazała, że Muszynianka jest zespołem do ogrania. Udowodniła także, że ich wcześniejsze zwycięstwa nad zespołem Mistrzyń Polski nie były przypadkiem. W rywalizacji między drużynami jest remis, a następne spotkania odbędą się na dąbrowskiej Hali Centrum, gdzie na pewno nie zabraknie miłośników Dąbrowy Górniczej. Zapowiadają się kolejne ciekawe spotkania, gdyż obydwa zespoły walczą między sobą ostro i zaciekle.

MVP Spotkania: Joanna Staniucha-Szczurek

Muszynianka Muszyna - MKS Dąbrowa Górnicza 1:3
(20:25, 25:19, 23:25, 20:25)

Składy Zespołów:

Bank BPS Muszynianka Fakro Muszyna: Bełcik (1), Bednarek-Kasza (13), Solipiwko (4), Mirek (2), Pycia (6), Jagieło (7), Zenik (libero) oraz Skowrońska (10), Witczak (10), Śrutowska (2) i Pykosz

ENION Energia MKS Dąbrowa Górnicza: Pura (11), Liniarska (11), Szczurek (8), Sieczka (5), Śliwa (4), Gajgał (17), Strasz (libero) oraz Sadowska i Haładyn

Z www.wiadomosci24.pl
endriu
CYTAT
Po meczu powiedzieli:

Bogdan Serwiński (trener Banku BPS Muszynianki Fakro): - Trudno mi wytłumaczyć co się stało z dziewczynami w czwartym secie. Zabrakło obrony, rozegrania, ale w ogóle źle gramy. W piątek wygraliśmy szczęśliwie, a dziś już szczęścia nie było.

Aleksandra Jagieło (siatkarka Banku BPS Muszynianki Fakro): - Zdawałyśmy sobie sprawę, że pojedynki z Dąbrową Górniczą będą ciężkie, w końcu to są półfinały mistrzostw Polski. Nasze przeciwniczki pokazały dziś klasę. Teraz jest jednak 1-1, jedziemy do Dąbrowy Górniczej i zrobimy wszystko aby tam wygrać pierwszy mecz i walczyć dalej.

Waldemar Kawka (trener drużyny ENION Energia MKS): - Miałem nadzieję, że się odnajdziemy po tym piątkowym meczu i tak się stało. Przyjechaliśmy tutaj minimum po jedno zwycięstwo i udało to się zrealizować. Muszynianka na pewno u siebie grała pod presją i przez to było nam łatwiej.

Magdalena Śliwa (siatkarka drużyny ENION Energia MKS): - Bardzo chciałyśmy wygrać tutaj chociaż jeden mecz. Juz wczoraj byłyśmy blisko sprawienia niespodzianki ale klasa Muszynianki jest bardzo duża i dziewczyny się uratowały. Dziś miałyśmy jeszcze większą wolę walki, zagrałyśmy zespołowo, każda z nas wniosła do tego sukcesu swoje punkty.

Jerzy Matlak (trener reprezentacji Polski, który był obecny na meczu): - W piątek drużyna z Muszyny zdołała wyjść z opresji, a przecież Katarzyna Gajgał miała wtedy piłkę meczową w trzecim secie. ENION się nie podłamał, a wręcz przeciwnie, wyzwoliło to u niego dodatkową energię w sobotnim meczu. Siatkarki z Dąbrowy grały naprawdę dobrze.

PAP

pozdr...
Prosty
Nie spodziewalem sie wygranej, pozytywne zaskoczenie wink.gif Muszyna dalej pod forma
Ugf
Ciekawa jestem jak te dwa mecze wpłyną na psychikę jednego i drugiego zespołu. Opcje są dwie dla każdego smile2.gif Albo Muszyna się jeszcze bardziej załamie, albo w końcu zepnie poślady i będzie grała jak na Mistrzynie Polski przystało. Z Dąbrową podobnie. Albo polecą na fali, albo się coś posypie, bo ... dobrze jak nie za dobrze? smile2.gif

Colo
Wielkie brawa dla dziewczyn ,grały naprawdę super.Sędzia kolejny raz walił knoty,ale dziewczyny na każdy błąd sędziego odpowiadały punktową akcją.Gra Joasi Szczurek zasługuje na wielkie brawa ma dziewczyna charakter.Jedyny mały minus to, że nie było chłopaków z KK ,szkoda .No ale na hali u nas myślę, że będzie czad.W sobotę wbijam się do Was na sektor .
Zibar
Zaraz tutaj posprzątam, bo o kibicowaniu to jest oddzielne forum, ale teraz najważniejsze

mecze są:
piątek 7 maja godz. 18.00
sobota 8 maja godz. 14.45 - chyba nie muszę pisać gdzie transmisja

teraz prośba, przekazujcie wszystkim bo czasu już niewiele zostało, a przydałoby się, żeby na hali nie było pustych miejsc !!!
Michael
W piątek 07.05.2010r. g.18:00 i w sobotę 08.05.2010r. g.14:45 odbędą się mecze 1/2 finału Plus Ligi Kobiet od których dla siatkarek z Dąbrowy kończy się zabawa, a zaczyna prawdziwa siatkówka - WALKA O MEDALE MISTRZOSTW POLSKI!!!

Dlatego też na tym meczu musi być atmosfera jakiej hala "Centrum" jeszcze nie widziała, atmosfera która sprawi, że rywalki będą się bały wyjść na parkiet!! Klub Kibica serdecznie zaprasza na to spotkanie osoby, które chcą swoim głośnym dopingiem pomóc siatkarkom w odniesieniu jak najlepszego wyniku!!
Namawiajmy żony, mężów, kochanki, kochanków, koleżanki, kolegów, siostry, braci, wujków, szwagrów, ojców itp.!! NIECH NAS BĘDZIE JAK NAJWIĘCEJ!! KAŻDY PRAWDZIWY DĄBROWIANIN, KTÓREMU CHOĆ TROCHĘ ZALEŻY NA SPORCIE W NASZYM MIEŚCIE MUSI TAM BYĆ!!! Bądźmy 7 zawodnikiem Naszego zespołu, a to, że z Muszyna można wygrać dziewczyny w tym sezonie udowodniły już 3 razy, chociażby pamiętne 3:0 w meczu rundy zasadniczej!!

Serdecznie zapraszamy na sektor Klubu Kibica i zachęcamy do głośnego śpiewu! Nie ważne czy masz 5 czy 105 lat, DOPING TO NIE WSTYD!! POKAŻMY MUSZYNIE JAK SIĘ BAWI DĄBROWA!!

I tak jak przed wcześniejszymi meczami! Przesyłamy w formie łańcuszków na gg, wysyłamy maile, ustawiamy datę spotkania na opisach gg, epulsach, nk, facebook itp!!!

WSZYSCY NA SEKTOR!!!! WSZYSCY W BARWACH!!!!

Klub Kibica MKS D.G.
PawBuch
No to jutro gramy o FINAŁ!!!

BRAWO DZIEWCZYNY!!!
Kamil_
3-1!

Jutro awans do finału!
bonus11
Bardzo dobry mecz Asi Szczurek i swietna skutecznosc "Miśka"...Brawa dla wszystkich dziewczyn!!!
Jutro wchodzimy do finalu!Wszyscy jutro na hale!!!
Ugf
Ogólnie bardzo dobry mecz. Ale jak nie ma przyjęcia, to gra się sypie. Oby jutro było tak jak dzisiaj albo lepiej!
checkin
W nocy wrzuciłem do galerii fotki z wczorajszego meczu:

EE MKS DG - Bank BPS Muszynianka Muszyna

bonus11
Masakra to co odwaliły!!!Szczególnie w 3 i 4,przeżylem deja vi.Brawa dla trenera ze trzymał Sieczkę do 3 seta jeśli ona może z 3 ataki skonczyła na 30 i ze w decydujących momentach zrobił podwójną zmianę.Utrudniają sobie życie jak tylko mogą jak nie w Muszynie to w Dąbrowie.Nie pozostaje nic innego jak wygrać decydujący mecz...
SokratesDG
Dzięki Mały77, ale nie jesteśmy w tym jedyni znam jeszcze kilka osób, które myślą podobnie. Niestety na sektor nie wejdę i nie pomogę Wam, tak się złożyło sad.gif Jedyne co mogę to służyć radą, ewentualnie zwrócić uwagę na jakieś błędy lub niedociągnięcia.

A teraz wracając do meczu, a właściwie meczów - najbardziej mi żal Asi Szczurek, która czwarty mecz z rzędu grała na maksymalnych obrotach i wczoraj było widać, że mimo iż była zaangażowana cała w grę "oddychała już rękawami", szkoda, że reszta dziewczyn nie potrafiła wykrzesać z siebie nieco więcej entuzjazmu i dotyczy to nie tylko wczorajszego meczu, ale przede wszystkim zeszłotygodniiowego, bo wczorajszego by nie było gdyby... W każdym razie ode mnie dla Asi celb (20).gif sml (21).gif .
Mam nadzieję, że Asia się odbuduje, a przede wszystkim nieco odpocznie przed następnym meczem i znów zobaczę jej zacięte usteczka i te błyski w oczach, a reszta dziewczyn dorówna jej entuzjazmem i rozniosą Muszynę tak jak jej się to należy. Prawda jest taka, że jeśli Muszyna wejdzie do finału, to nie tylko nie będzie sprawiedliwe, ale będzie świadczyć o słabości całej polskiej ligi.
Jeszcze jedna sprawa, jeśli drużyna ma psychologa sportowego, to moim skromnym zdaniem należy go wywalić na pysk, bo patrząc na cały sezon nie zdał egzaminu, jeśli nie ma, to najważniejszym transferem jakiego należy dokonać, to zatrudnienie takowego, tylko o specjalności sportów drużynowych, bo zwykły psycholog sobie nie poradzi.

"A POZA TYM UWAŻAM, ŻE MUSZYNA MUSI POLEC"
checkin
Galeria uzupełniona o fotki z 4 półfinału z Muszyną.
Dodałem również fotki Grześka Kucharka z 3 półfinału.

Dąbrowa - Muszyna
Beica
Na stronie Muszyny jest data 12.05. godz. 18.
Ugf
Teraz już chyba wszystkie źródła podają, że 12 mecz. Ze strony Muszynianki jakaś relacja live jest planowana. Coś jeszcze? Radio/TV/coś?
Colo
Na polsat sport ma być ten mecz pokazany
Szczepan
Na stronie PLK pokazują, że PS transmituje lecz na stronie Polsatu w programie TV nic nie ma. Może będzie tak jak ostatnim razem na :
http://www.radiokrakow.pl/www/home.nsf/ID/start?OpenDocument
Ugf
Właśnie też nie widzę nigdzie w programie polsatu, czy chociażby ipla(i) nawet wzmianki o PlusLidze Kobiet, więc chyba nie ma co liczyć na transmisję.
Pozostaje ta relacja live ze strony Muszynianki i być może Radio Kraków.
szuszu_1
A propos transmisji - środa 12.05 godz. 18 Polsat Sport smile2.gif
Ugf
Już za parę godzin mecz smile2.gif Nie mogę się doczekać. Powodzenia dziewczyny, dacie radę! smile2.gif Trzeba pokazać Muszyniance na co stać nasz MKS smile2.gif
bonus11
No i sami sobie przegralismy final.Teraz nie pozostaje nic innego jak tylko walka o 3 miejsce,choc to tez bedzie trudne...
Mały77
CYTAT(bonus11 @ śro, 12 maj 2010 - 19:52) *
No i sami sobie przegralismy final.Teraz nie pozostaje nic innego jak tylko walka o 3 miejsce,choc to tez bedzie trudne...

a jak tu wygrać mecz jak trener do zawodniczki mówi na czasie "zamknij się"?
wiem, że to są nerwy ale bez przesady - wyszła wieś na wierzch!!!
Padziu
Powinniśmy skończyć tą rywalizację w 3 meczach, Być może w 4. Dziś Muszyna była poza zasięgiem. Zagrały najlepszy mecz przeciwko nam w tym sezonie. Dodatkowo z niekulturalnej i nieco chamskiej strony zaprezentował się dziś nasz trener. W 4 secie na czasie Kasia Walawender mobilizowała koleżanki do walki a p. Kawka do niej "zamknij się, dobrze?"

W najbliższy weekend mecze o brązowy medal Mistrzostw Polski z Budowlanymi Łódź. Mam nadzieję że laski się podniosą i pokażą w Dąbrowie nie gra się łatwo i wygrają oba spotkania.

WSZYSCY NA HALE !!!!!!
Prosty
słoma z butów wylazła
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.