CYTAT(mawwm @ czw, 19 cze 2008 - 15:41)

Słupki, o których pisze Pan w liście, są efektem realizacji koncepcji szlaków rowerowych na terenie Dąbrowy Górniczej.Chcieliśmy także uniknąć mylenia przez rowerzystów szlaków rowerowych ze szlakami pieszymi oznaczanymi przez PTTK.
Dlaczego Twórcy Szlaków Rowerowych Naszego Miasta nie chcą korzystać z doświadczeń PTTK
http://www.pttk.pl/trudno zgubić się na szlaku wytyczonym przez spadkobierców ks. Józefa Stolarczyka, dr. Tystusa Chałubińskiego, Eugeniusza Janoty, Franciszka Biesiadeckiego, dr. Bolesława Lutestańskiego i innych
(że nie wspomnę Zarządu i Członków Miejskiego Oddziału PTTK).
W jakim celu tworzyć nowe standardy znakowania szlaków (w dodatku kilkadziesiąt razy droższe) skoro istnieją stare, dobre i sprawdzone?
Czy poprawia to wizerunek Naszego Miasta?
Większość słupków została już pozbawiona nalepek, skoro Twórcy koncepcji znakowania zdecydowali się na taką formę, czy nie można było na stałe nanieść oznakowań na słupkach (nie zwiększyłoby to zbyt wiele i tak już wysokich kosztów znakowania,
vide poprzednie posty).
A swoją drogą ciekawe ile kosztuje Nasze Miasto realizacja tej koncepcji, z jakich środków jest realizowana, kto jest jej twórcą, kto wykonawcą?CYTAT(mawwm @ czw, 19 cze 2008 - 15:41)

Szanowny Panie Jako mieszkaniec Dąbrowy Górniczej doskonale Pan wie, jakie walory rekreacyjne ma nasze miasto, a jednym z najlepszych sposobów ich podziwiania i korzystania z nich jest perspektywa rowerowego ...
Z upoważnienia Prezydenta Miasta Dąbrowa Górnicza Zbigniewa Podrazy
--
Bartosz Matylewicz
Urząd Miejski w Dąbrowie Górniczej
-----------------------------------------------------------------------------------------
<<mail to: Bartosz Matylewicz>>
Szanowny Panie
proszę o zapoznanie się z postami na forum:
http://www.dabrowa-gornicza.org/index.php?...5533;entry31977o ile to możliwe proszę o odpowiedź na stawiane tam pytania
w moim posiadaniu są zdjęcia pokazujące w jakim stanie jest duża część tak wychwalanych przez Pana słupków, chętnie je udostępnię.
proszę spojrzeć na fotografie pokazujące sposób oznakowania szlaków rowerowych w gminie Łazy, czy jest jakaś wątpliwość, że są to szlaki rowerowe?
pragnę poinformować, że z danych Policji (uzyskałem je dziś) wynika, że rocznie ok.5 rowerzystów jest poszkodowanych w wypadkach na terenie naszej gminy, przeprowadzanie tras rowerowych na drogach publicznych może zwiększyć tę statystykę
dziękuję za zainteresowanie się problemami, które poruszyłem w Liście Otwartym
chętnie wejdę w posiadanie mapy szlaków o której Pan wspomina, byłem dziś w UM, nigdzie takowej nie dostrzegłem
z poważaniem
mawwm