Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Rowerowa Dąbrowa
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Sportowa Dąbrowa > Inne dyscypliny
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6
mawwm
więcej o Stowarzyszeniu Rowerowa Dąbrowa
chwilowo mogą nie działać przekierowania domeny: http://www.rowerowadabrowa.pl
zapraszamy tu
mawwm
do września jeszcze 9 miesięcy, czy Dąbrowa Górnicza - organizator mistrzostw będzie miała swoją reprezentację?
Mistrzostwa Polski MTB
to zależy od NAS
Rowerowa Dąbrowa
Zibar
Udało się! Kolejna grupa ludzi ze wspólna pasja się organizuje. Niestety z przyczyn osobistych nie mogłem być na zebraniu, ale mam nadzieję, że im bliżej wiosny będzie więcej okazji do spotkania smile.gif

CYTAT
Powołano stowarzyszenie "Rowerowa Dąbrowa"

We wtorek w Dąbrowie Górniczej powołano stowarzyszenie "Rowerowa Dąbrowa", które zrzesza fanów jazdy na dwóch kółkach. W trakcie założycielskiego spotkania powołano władze stowarzyszenia i ustalono plan działania na najbliższe miesiące.
czytaj więcej...

Może zmienić temat na RD i poprzenosić watki z innych działów?
mawwm
W dniu 17 stycznia br. odbyło się zebranie założycielskie Stowarzyszenia "Rowerowa Dąbrowa"., ukonstytuował się Zarząd Stowarzyszenia i powołana została Komisja Rewizyjna. Dokumenty rejestracyjne zostały złożone w Sądzie Rejestrowym w Katowicach.

wiecej o Stowarzyszeniu
Slyzaba
mawwm - czy ustalone są składki członkowskie? Na dzień dzisiejszy ile osób jest w Stowarzyszeniu?
Czy mógłbym Cię prosić o kilka słów komentarza nt. Zarządu:

Prezes Zarządu: Jan Brzost e-mail: prezes@rowerowadabrowa.pl tel.: 606 789 884
Wiceprezes Zarządu: Jan Kukuła e-mail: wiceprezes@rowerowadabrowa.pl
Sekretarz Zarządu: Paulina Wierzbicka e-mail: sekretarz@rowerowadabrowa.pl
Skarbnik: Olga Kukuła e-mail: skarbnik@rowerowadabrowa.pl
Członek Zarządu: Marek Wójcik e-mail: info@rowerowadabrowa.pl tel.: 517 446 789

Polecam chociaż jakiś szablon www na początek ;-)

pozdrawiam!
mawwm
ufff, przebrnąłem w końcu przez 167 stron Strategii, pięknie: uwarunkowania, analizy (w tym SWOT), wizje i misje - ale już na stronie tytułowej pierwszy zgrzyt: "Dąbowa Górnicza, 2012". Szukam czegoś o rowerach - Rowerowa Dąbrowa w avatarze zobowiązuje... str. 107 - jest pierwsza informacja:
CYTAT
Ścieżki rowerowe
W Dąbrowie Górniczej ze względu na duże walory turystyczne i przyrodnicze, jest ok 70 km
nieutwardzonych ścieżek rowerowych oraz ok. 14 km utwardzonych tras rowerowych, do
których zaliczyć można ścieżki:
 w „Parku Zielona‖ i wałem Czarnej Przemszy,
 na wschodniej stronie Zbiornika Kuźnica Warężyńska (Pogoria IV) ulice Kostury-
Podbagienko – Wojkowice,
 Pogoria IV - Trzebisławice – Sikorka - Ujejsce- Pogoria IV,
 Sikorka – Tucznawa – Okradzionów - Rudy,
 Eurocamping Błędów – Laski – Niegowonice – Chechło,
 Zbiornik Kuźnica Warężyńska /Pogoria IV/ - Pogoria I- Antoniów – Pogoria IV
 wokół zbiorników Pogoria I i Pogoria II.

OK, szukam dalej str. 120:
CYTAT
„Dębowy Świat dla aktywnych" obejmuje niezwykłe walory przyrodnicze w postaci tzw.
Pojezierza Dąbrowskiego, tj. kompleksu jezior Pogoria I, II, III i IV, Pustyni Błędowskiej
(jedynego kompleksu w Europie Środkowej zaliczanego do kategorii pustyni, znajdującej
się na liście NATURA 2000) i początku Jury Krakowsko-Częstochowskiej oraz wytyczone
wokół kilometrowe szlaki i trasy piesze, rolkowe, rowerowe, nordic walking, spacerowe,
biegowe, widokowe, miejsca do uprawiania sportów wodnych i plażowych, żeglarstwo,
kajaki, pływanie, siatkówka plażowa, etc.

szukam dalej - jest analiza SWOT, w "atutach" (str. 134) ani słowa o infrastrukturze rowerowej
i dalej - niestety w "słabościach:
CYTAT
Mała ilość ścieżek rowerowych i niedorozwój związanej z nimi infrastruktury

strona 146:
CYTAT
Cel operacyjny 2.1 Wspieranie rozwoju turystyki rowerowej
Typ turystyki Rowerowa nizinna
Rodzaj aktywności Jazda na rowerze po określonych trasach, ścieżkach.
Turystyka aktywna.
Turystyka połączona z krajoznawstwem
Rodzaj turysty Rodziny z dziećmi.
Młodzież szkolna oraz studenci.
Emeryci i renciści.
Rowerzyści uprawiający tę formę turystyki wyczynowo.
Grupy przyjaciół i znajomych.
Wycieczki szkolne.
Turyści zagraniczni zorganizowani i indywidualni.
Motywacje Rekreacja, aktywne spędzanie wolnego czasu.
Utrzymanie kondycji.
Spotkania towarzyskie.
Poznanie nowych miejsc/zwiedzanie.
Czas pobytu Weekendy.
Czas wolny po zajęciach szkolnych, po pracy.
Wakacje lipiec - wrzesień.

str. 147:
CYTAT
KIERUNKI DZIAŁAŃ
D.2.1.1. Wykreowanie Dąbrowy Górniczej jako „Miasta Rowerowego”.
D.2.1.2. Budowa i modernizacja bazy rowerowej w mieście, w tym opracowanie
systemu rowerowego.
D.2.1.3. Zapewnienie dostępu do uprawiania turystyki rowerowej

Trochę mało? Cóż, jest STRATEGIA, czekamy na DZIAŁANIA
polecam lekturę dokumentu
piootrek
Super inicjatywa, ja już wstąpiłem w szeregi Stowarzyszenia smile2.gif

-------------------------------------------------------------------------
http://icebiketeamm.blogspot.com/
mawwm
CYTAT(Zibar @ śro, 18 sty 2012 - 13:36) *
Może zmienić temat na RD i poprzenosić watki z innych działów?

Myślę, że najwyższy czas wszelkie "rowerowe" posty scalić w jeden temat. Jeśli będzie to "Rowerowa Dąbrowa" będzie nam bardzo miło.
mawwm
Stowarzyszenie ROWEROWA DĄBROWA w Dąbrowie Górniczej przystępuje do organizacji Dąbrowskiego Klubu Sportów Rowerowych, ze szczególnym uwzględnieniem sekcji kolarstwa amatorskiego szosowego i górskiego. W sekcjach tych przewiduje się powołanie i przygotowanie drużyn oraz indywidualnych zawodników do uczestnictwa w zawodach kolarskich typu maraton/rajd w sezonie 2012.

Podstawowym celem Klubu będzie wyłonienie i przygotowanie reprezentacji drużynowej Dąbrowy Górniczej do startu w Mistrzostwach Polski Skandia MTB, które odbędą się w Dąbrowie Górniczej we wrześniu br.

W związku z tym wszystkich chętnych (osoby pełnoletnie, mile widziane panie) prosimy o zgłaszanie swoich kandydatur do tych przygotowań. Gwarantujemy świetną, sportową zabawę i mile spędzony czas w gronie pasjonatów kolarskich emocji.

Zgłoszenia:
e-mail:
kontakt@rowerowadabrowa.pl
lesnyd@poczta.onet
telefon: 501-577-101

mawwm
Nadal trwa nabór kandydatów do reprezentacji drużynowej Dąbrowy Górniczej do startów w SKANDIA MARATON LANG TEAM 2012, oraz na Mistrzostwa Polski Skandia MTB, które odbędą się w Dąbrowie Górniczej we wrześniu br.
ZAPRASZAMY!!!
Zgłoszenia:
e-mail:
sport@rowerowadabrowa.pl
telefon: 501-577-101

Mamy jeszcze wolne miejsca na planowany w lipcu 2012 r. wyjazd do HOLANDII
Zgłoszenia:
e-mail:
www.rowerowadabrowa.pl
piootrek
Czyli to znaczy, że planuje organizować wyjazdy na Skandię, czy mowa tylko o MP w DG ?
mawwm
CYTAT(piootrek @ wto, 20 mar 2012 - 09:11) *
Czyli to znaczy, że planuje organizować wyjazdy na Skandię, czy mowa tylko o MP w DG ?

na całą edycję Skandia Maraton Lang Team 2012, trwają rozmowy z UM o dofinansowanie startów (wpisowe, transport, noclegi itd.)

piootrek
To trzymam kciuki aby się udało.
mawwm
Wiosna, słoneczko, rowerzyści wyjechali na szlaki - aż miło popatrzeć, niestety Offroad'owcy również poczuli chęć przygody - tylko dlaczego na ścieżkach rowerowych, na plażach Pogorii IV, na Obszarze Natura 2000

Uploaded with ImageShack.us

STOP QUADOM
Kamil_
Będzin z Czeladzią nie chcą pomóc, sypnąć groszem to trasa jest taka a nie inna... Niestety...
koxygen
Wiadomo już coś w ramach reprezentacji Dąbrowy Górniczej ?
Czym szybciej zostanie powołana tym więcej czasu pozostanie na przygotowanie jej do wyścigu. wink.gif
mawwm
Zawodnicy są, trenerzy są, brakuje pieniędzy (startowe, dojazdy, noclegi itd.). Nasze Miasto - jak zwykle, cytuję maila od Naczelnika Wydziału Promocji, Kultury i Sportu: "Popieramy inicjatywę utworzenia grupy kolarskiej MTB w Dąbrowie Górniczej, szczególnie w obliczu czekających nas w tym roku imprez rowerowych. W tym miejscu pragnę poinformować, iż w kwietniu roku bieżącego ogłoszony zostanie konkurs na dotacje w zakresie sportu w Wydziale Promocji, Kultury i Sportu, w którym zachęcam gorąco wystartować. W celu informacyjnym proponuję śledzić stronę Biuletynu Informacji Publicznej, gdzie w zakładce ogłoszenia pojawiają się aktualne informacje na temat dotacji w poszczególnych Wydziałach oraz w chwili wypełniania wniosków korzystać z konsultacjach dąbrowskiego Inkubatora Społecznej Przedsiębiorczości. Na chwilę obecną nie możliwe jest podjęcie decyzji o kompletnym finansowaniu kolarzy, nie mniej jednak w związku z Mistrzostwami MTB organizowanymi przez Lang Team 16 września 2012r. rozważamy możliwość doposażenia reprezentacji kolarskiej Dąbrowy Górniczej w stroje kolarskie."
Cóż, szukamy sponsorów, piszemy aplikacje do w/w konkursu na dotacje...
Stowarzyszenie ROWEROWA DĄBROWA ma już osobowość prawną, liczymy, że uda się wystawić reprezentację Dąbrowy Górniczej jeśli nie na całą edycję Skandia MTB Maraton, to na Mistrzostwa Polski - z pomocą Miasta, czy też bez, ważne, że "z poparciem".
koxygen
Jestem trochę zaskoczony faktem, że zawodnicy są już wybrani.
W jaki sposób zawodnicy zostali wybierani? W jakim terminie się to odbyło?
Również składałem moją kandydaturę i trochę jestem zawiedziony że nie miałem szansy spróbowac swoich sił? wink.gif
mawwm
CYTAT(koxygen @ pon, 16 kwi 2012 - 11:51) *
Jestem trochę zaskoczony faktem, że zawodnicy są już wybrani.
W jaki sposób zawodnicy zostali wybierani? W jakim terminie się to odbyło?
Również składałem moją kandydaturę i trochę jestem zawiedziony że nie miałem szansy spróbowac swoich sił? wink.gif

napisałem: "zawodnicy są" a nie - została wybrana reprezentacja, niestety biurokracja (rejestracja stowarzyszenia, powołanie Klubu Sportów Rowerowych itd.) opóźnia nasze działania.
koxygen
Jakieś newsy odnoście Rowerowej Dąbrowy?
Pojawili się jacyś sponsorzy? Przypuszczam, że z tymi wyjazdami na Skandię się nie udało, zważywszy na to że pierwszy etap już w tym tygodniu.
mawwm
CYTAT(koxygen @ pon, 30 kwi 2012 - 23:31) *
Przypuszczam, że z tymi wyjazdami na Skandię się nie udało, zważywszy na to że pierwszy etap już w tym tygodniu.

patrz wyżej, oraz: Walne Zebranie uchwaliło powołanie Klubu Sportów Rowerowych "Dąbrowiak", czekamy na opinię prawnika NGO.
CYTAT
Pojawili się jacyś sponsorzy?

TAK, rozmowy trwają, do chwili sfinalizowania umowy obowiązuje nas tajemnica handlowa.
mawwm
CYTAT
O Studium słów kilka
Z myślą o wszystkich sympatykach roweru oddajemy w Państwa ręce do konsultacji bardzo ważny dokument w dziejach naszego miasta – Studium Rozwoju Głównych Tras Rowerowych w Gminie Dąbrowa Górnicza, którego autorem jest Tobiasz Nykamowicz we współpracy z dr. Tadeuszem Koptą, głównym specjalistą ds. ścieżek rowerowych w Departamencie Studiów GDDKiA.

"Studium" jest jak wirus atakujący Linux'a - wszyscy o nim słyszeli ale na własne oczy nikt go nie widział.
Jak można konsultować projekt, który zalega zapewne w kasach pancernych UM? Może Miasto w końcu uchyli rąbka tajemnicy i odtajni najtajniejszy z dokumentów - wszyscy jesteśmy ciekawi, bo jak wyglądają dąbrowskie drogi rowerowe (te oznaczone znakiem drogowym C-13) doskonale wiemy. Znamy ich imponującą długość, zgodne z logiką komunikacji i bezpieczeństwa ciągi, ilość śluz rowerowych itd. itd...

ps.
rozszyfrowałem skrót GDDKiA - Generalna Dyrekcja Dróg Krajowych i Autostrad, teraz rozumiem przebieg dróg rowerowych w D.G. - są kopią autostrad... czekamy na bramki z opłatami.

pojawiły się właśnie na na stronie UM pdf'y ze Studium, zagłębiam się w lekturze

ps. 1
"Koncepcja" piękna, czekamy na realizacje, a tak na marginesie (znowu wychodzi ze mnie malkontent):
"Tabela 2.13 Istniejące trasy rowerowe. Ich lokalizacje, typy, długość, rodzaj nawierzchni, funkcję oraz opis (wady)" - żadna z istniejących "tras rowerowych" nie została oceniona pozytywnie, a przecież "ktoś" te trasy zaprojektował, "ktoś" owe projekty zatwierdził, "ktoś" wreszcie wykonał. Każdy z tajemniczych "ktosiów" za swoją "pracę" otrzymał wynagrodzenie. Reszta jest milczeniem... - jak długo?
Zibar
@mawwm mam pytanie: Rowerowa Dąbrowa to nie to samo co ta w newsie Dąbrowa Rowerowa?
mawwm
CYTAT(Zibar @ pią, 25 maj 2012 - 09:05) *
@mawwm mam pytanie: Rowerowa Dąbrowa to nie to samo co ta w newsie Dąbrowa Rowerowa?

Stowarzyszenie ROWEROWA DĄBROWA zarejestrowane jest w KRS pod nr 0000415364.
DĄBROWA ROWEROWA to zapewne odpowiedź Naszego Miasta na oddolną inicjatywę społeczną.

mawwm
CYTAT(mawwm @ pią, 25 maj 2012 - 09:18) *
CYTAT(Zibar @ pią, 25 maj 2012 - 09:05) *

Stowarzyszenie ROWEROWA DĄBROWA zarejestrowane jest w KRS pod nr 0000415364.
DĄBROWA ROWEROWA to zapewne odpowiedź Naszego Miasta na oddolną inicjatywę społeczną.

Strona www projektu Dąbrowa Rowerowa
Stowarzyszenie Rowerowa Dąbrowa jako pierwsze zostało zaproszone do konsultacji projektu. 31 maja br. w siedzibie Inkubatora Społecznej Przedsiębiorczości autor Studium Głównych Tras Rowerowych miasta Dąbrowa Górnicza Tobiasz Nykamowicz przedstawił projekt. Odbyła się dyskusja i konsultacje.
Zapraszamy dąbrowskich rowerzystów do zapoznania się z koncepcją (link powyżej) i do udziału w konsultacjach projektu Dąbrowa Rowerowa. Od tego zależy przyszłość dróg rowerowych w naszym mieście. Oby projekt został jak najszybciej zatwierdzony i wdrożony do realizacji !!!

Zibar
Oj. puszczą nerwy kierowcom, puszczą... próby przeszczepiania rozwiązań z zachodnich miast (chodzi mi o strefy nie o system ścieżek), z rozwiniętą infrastrukturą drogową (obwodnice) i przemyślanym transportem publicznym na nasz teren może być trudne. Już choćby sam układ urbanistyczny podawanego za przykład Grazu bardziej przypomina Wrocław, Kraków, Toruń gdzie strefy ograniczonego ruchu już istnieją i rowery w naturalny sposób zaczynają tam funkcjonować, a DG nijak mi takiego miasta nie przypomina. I gdzie taka strefa miałaby się pojawić? Na Kościuszki, Sobieskiego, Królowej Jadwigi czy Piłsudskiego? W naszym mieście władze nie potrafią wyegzekwować nawet zakazu ruchu na 3-go Maja, a co dopiero w w rozległych strefach.

CYTAT
Nowoczesne pomysły na drogach mają zamienić Dąbrowę Górniczą w raj dla rowerzystów, taki jak w Danii, Holandii i Austrii. Czy to się przyjmie, skoro kierowców już teraz ponoszą nerwy?
czytaj więcej...

Leszek
Te pomysły przypominają trochę stopniowe wprowadzanie ruchu lewostronnego - na początek tylko dla autobusów wink.gif

Jedyne chyba miejsce, które pasowałoby na taką strefę to kwartał Kościuszki - Sobieskiego - Chopina - Legionów, tyle, że tam i tak za szybko jeździć się nie da.
Slyzaba
Żal serce ściska, że na forum nie pojawiło się przypomnienie o nocnej jeździe rowerowej. Przegapiłem sad.gif

Wczoraj żona dopiero z FB wyczytała...
maseur
jeśli Ci to poprawi samopoczucie mozemy którejś nocki polatać rowerami po mieście, i tak mamy zaległe piwo smile.gif

a tak na marginesie - po dłuższej przerwie pojeździłem dzisiaj trochę trasami rowerowymi naszego miasta i jestem pod sporym wrażeniem ich przygotowania rolleyes.gif
mawwm
Stowarzyszenie Rowerowa Dąbrowa zaprasza w sobotę 21 lipca na pierwszy rowerowy wyjazd mający na celu poznawanie największych atrakcji przyrody Dąbrowy Górniczej.
więcej na Rowerowa Dąbrowa
xMarcinx
CYTAT(mawwm @ nie, 22 lip 2012 - 17:33) *

Jakaś mapka z trasą by się przydała..
mawwm
Stowarzyszenie Rowerowa Dąbrowa zaprasza na IV wycieczkę pod hasłem „Dąbrowska przyroda rowerem”. W sobotę 1 września o godz. 9.00 wystartujemy z parkingu MZBM przy ul. Tysiąclecia 20.
wiecej na stronie Rowerowa Dąbrowa
relacje z poprzednich wypraw ibidem w zakładce GALERIA

Zapraszamy
Slyzaba
CYTAT
Firefox nie może odnaleźć serwera www.do%204.wycieczki%20pod%20hasłem%20„dąbrowska%20przyroda%20rowe

Działający link: http://www.rowerowadabrowa.pl/rowerowadabr...roda-rowerem-iv
mawwm
I Dąbrowska Masa Krytyczna odbędzie się 22 września 2012 roku, w Europejskim Dniu Bez Samochodu.

Według wszechwiedzącej Wikipedii Masa Krytyczna to nieformalny ruch społeczny, polegający na organizowaniu spotkań maksymalnie licznej grupy rowerzystów i ich wspólnym przejeździe przez miasto. Spotkania te odbywają się pod hasłem "My nie blokujemy ruchu, my jesteśmy ruchem" i mają na celu zwrócenie uwagi władz i ogółu społeczeństwa na zwykle ignorowanych rowerzystów.
Masa Krytyczna została zapoczątkowana w 1992 roku (25 września) w San Francisco. Idea ta została przeniesiona następnie do innych miast w USA, a następnie do Europy i Azji. Obecnie Masy Krytyczne odbywają się w ogromnej ilości miast na całym świecie.
Największą na świecie tego rodzaju jest demonstracja rowerzystów w Budapeszcie, odbywająca się dwa razy w roku – na Europejski Dzień Bez Samochodu i Dzień Ziemi. Tradycyjnie w budapeszteńskiej Masie bierze udział ok. 100 tys. rowerzystów.
Pragniemy aby podobnie i w naszej Dąbrowie Górniczej organizowane były co najmniej dwa razy w roku takie przejazdy rowerzystów przez centrum miasta.
Będą to masowe wystąpienia „za i przeciw”. Głównie za szybką budową infrastruktury rowerowej określonej w opracowanym dla Dąbrowy Górniczej nowoczesnym Studium Rowerowym, za usunięciem barier na drogach rowerowych w postaci słupów oświetleniowych i słupów sygnalizacji świetlnej, za wprowadzeniem obowiązkowych konsultacji przed inwestycyjnych w drogownictwie miejskim na rzecz zapewnienia właściwych warunków dla ruchu rowerowego. Przeciw nasilającej się ignorancji rowerzystów przez uczestników ruchu samochodowego a przez to stwarzanie niebezpiecznych wypadków z udziałem rowerzystów, przeciw brakowi udogodnień dla rowerzystów w komunikacji miejskiej, przeciw niewłaściwemu oznakowaniu lub w ogóle jego braku na istniejących drogach i ścieżkach rowerowych.
Takich i im podobnych postulatów można wymieniać jeszcze wiele – tak, wiele jeszcze mamy do zrobienia w porównaniu do innych miast w kraju, które nas wyprzedziły w zapewnieniu odpowiednich warunków dla ruchu rowerowego. A przecież to nasze miast ma zgoła najlepsze warunki terenowe dla rozwoju tego ruchu w całym regionie. To właśnie tu w rejon jezior Pogorii, gdzie zbudowano w ostatnich latach pierwsze drogi dla rowerzystów, przyjeżdżają oni systematycznie z sąsiednich miast Zagłębia a także Śląska. To właśnie Dąbrowa Górnicza posiada rozległe i wspaniałe dla turystyki i rekreacji rowerowej tereny „zielone”, na których można stworzyć odpowiednią infrastrukturę drogową udostępniając ją dla amatorów dwóch kółek. Stworzony wówczas kompleksowy system rowerowy może być wzorem na skalę krajową dla tego rodzaju infrastruktury przyjaznej rowerzystom.

Dlatego aby osiągnąć takie cele, będziemy zbierać się na demonstracji ruchu rowerowego – DĄBROWSKIEJ MASIE KRYTYCZNEJ. Będzie to demonstracja nie tylko siły społecznej ruchu rowerowego, ale i jego determinacji w dążeniu do poprawy jakości życia w naszym mieście poprzez propagowanie jazdy rowerem i stwarzania dla niej jak najlepszych warunków.

Zapraszamy wszystkich, którzy popierają wymienione cele do udziału w I Dąbrowskiej Masie Krytycznej, której przejazd odbędzie się na 10 km trasie przez główne ulice Dąbrowy Górniczej. Początek przejazdu o godzinie 11.00 z Placu Wolności, przed PKZ. Zakończenie w Parku Hallera.

Zarząd Stowarzyszenia ROWEROWA DĄBROWA
Wrzesień 2012.

MANIFEST DĄBROWSKICH ROWERZYSTÓW
uczestników I Dąbrowskiej Masy Krytycznej

Mając na celu poprawę warunków komunikacyjnych dla ruchu rowerowego w Dąbrowie Górniczej domagamy się:

· Rozbudowy infrastruktury drogowo-rowerowej zgodnie z opracowanym dla miasta Studium Rowerowym.

· Uzupełnienia właściwego oznakowania istniejących dróg i ścieżek rowerowych.

· Wprowadzenia odpowiednich zasad zabezpieczających interesy rowerzystów przy realizacji nowych inwestycji oraz modernizacji ulic i dróg w mieście.

· Dążenia do rozbudowy infrastruktury rowerowej w „zielonych” rejonach miasta i dogodnego jej połączenia z centrum Dąbrowy Górniczej.

· Wprowadzenia udogodnień przy przewozie rowerów w komunikacji miejskiej.

· Utworzenia w Urzędzie Miejskim stanowiska Oficera Rowerowego – jak to ma miejsce w wielu miastach w Polsce.

Dąbrowa Górnicza, 22 września 2012 roku
Kamil_
Jak dla mnie totalne pudło z datą i godziną. Ruch wtedy jest żaden a Masa z zasady powinna jednak troszkę uprzykrzyć życia kierowcom. I niech nikt nie mówi, że jest inaczej, bo takie ugrzecznianie Masy zabija jej korzenie.
mawwm
CYTAT(Kamil_ @ czw, 13 wrz 2012 - 18:07) *
Jak dla mnie totalne pudło z datą i godziną. Ruch wtedy jest żaden a Masa z zasady powinna jednak troszkę uprzykrzyć życia kierowcom. I niech nikt nie mówi, że jest inaczej, bo takie ugrzecznianie Masy zabija jej korzenie.

pomimo tych niedogodności, niedociągnięć i utrudnień zapraszamy na I Dąbrowską Masę Krytyczną 22 września 2012 roku - Początek przejazdu o godzinie 11.00 z Placu Wolności, przed PKZ.

Więcej na Portalu Rowerowa Dąbrowa
Slyzaba
Dla tych, którzy dzisiaj nie byli ani widzami ani zawodnikami:

Relacja w TVP Info (25 minut)
22 września o godz.: 23:18
mawwm
Już jutro zapraszamy na I Dąbrowską Masę Krytyczną
22 września 2012 roku - Początek przejazdu o godzinie 11.00 z Placu Wolności, przed PKZ.

nie będzie:
nagród i gadżetów

będzie:
doborowe towarzystwo, wspaniała atmosfera, opieka medyczna, pilot - radiowóz policji

zapraszamy wszystkich rowerzystów!
Więcej na Portalu Rowerowa Dąbrowa
Slyzaba
mawwm - to nie miało być w środę o 11?? Chyba, że się mi pomieszało z jakąś inną tematyką ;-)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.