Master
Sat, 09 Aug 2008 - 14:27
Pozwoliłem sobie zamiescic taki temat, gdyz coraz wiecej w naszym miescie takich punktów i mają coraz wiecej klientów.
Wasze uwagi i refleksje ....
W sondzie zaznaczyc mozna więcej niz jedną odpowiedz.
Patrimonium
Sat, 09 Aug 2008 - 14:54
Na Bandrowskiego lubie, ale chyba z przyzwyczajenia, na Kościuszki tez bardzo ok (dobre sosy), nie smakują mi w tej chatce na Okrzei, mięso jakieś inne, sosy zlbo za słabe albo zaostre, mało mięha dużo zieleniny
michal_dg
Sat, 09 Aug 2008 - 17:39
Moglbys jeszcze dodać Kebab "Skiba" na MaNhaTTaNiE

Polecam Go !
Bartek
Sat, 09 Aug 2008 - 17:48
Ten na Manhattanie w bloku 36? Jeśli to ten to naprawdę dobre, Istambul Kebab koło ZUSu też dobry. Kiedyś jednak najlepsze jakie jadłem były w Sosnowcu koło patelni, ale dawno tam nie byłem :/
michal_dg
Sat, 09 Aug 2008 - 17:52
Bartek, zgadza sie ten w 36 bloku na Piłsudskiego

Kebab - Skiba
kwintosz
Sat, 09 Aug 2008 - 17:57
Zdarzało mi się jeść na Okrzei. Dużo mięsa (a raz trafiło mi się 3/4 mięsa w stosunku do reszty - aż za dużo) a sosy całkiem w porządku.
janosikdg
Sat, 09 Aug 2008 - 21:48
Bardzo często jadłem na Kościuszki ale do pewnego momentu ..
W czerwcu jak byłem to koło stolika był kawałek kupy i muchy latały do mojego kebaba ..
Mięsa duużo , dobre sosy ale zmieniam lokal .
Master
Wed, 20 Aug 2008 - 03:22
Mimo tego ze lubie zjesc kebaba, w ramach sprzeciwu wobec szpecenia PKZ i centrum miasta obiecuje ze nie tkne kebaba podawanego przez Dzafar Kebab, tyle moge zrobic i tylko tyle
Zibar
Wed, 20 Aug 2008 - 12:17
Dlaczego nie ma na liście tego na Okrzei

.
Oprócz nowego przy PKZ

jadłem we wszystkich (przy czym jem kebaby tylko w cieście), ale imho na Okrzei najlepsze (najwięcej świeżego mięsa, bo jest duży ruch i często w godzinach popołudniowych trzeba czekać, dobre sosy, tylko, że chyba ceny tam są najwyższe).
Na Kościuszki zdarzyło mi się kupić z kwaśnymi surówkami
sarsolot
Wed, 20 Aug 2008 - 16:27
Na Okrzei kiedys był dobry, teraz ani to mieso nie za bardzo, a sosy to juz totalne dno. Teraz chyba jednak Kosciuszki wiedzie prym jak dla mnie.
Maryhna
Tue, 26 Aug 2008 - 10:22
nie będzie to nowość jeśli powiem, że prawie najlepszym kebabem jaki kiedykolwiek jadłam jest kebab na manhattanie : dobry, cena niewygórowana, właściciel doskonale wie kto co lubi

jeśli w miarę regularnie się go odwiedza

btw: a najlepszym na świecie kebabem jest kebab u Rafała-warszawiaka w Łebie ;p
aero
Tue, 26 Aug 2008 - 13:14
Maryhna jeśli chodzi Ci o ten kabab przy Wojska Polskiego w Łebie, gdzie podają kebab z baraniny to w pełni się zgadzam. Chyba faktycznie najlepszy jaki jadłem.
Maryhna
Tue, 26 Aug 2008 - 17:34
taki trochę schowany za ciastkarnią ;p, hmm jak są dwa sklepy naprzeciwko siebie czynne 24 h/dobę to idąc od strony hotelu Wodnik ten kebab mniejszy, po prawej stronie

i wszystko jasne muahaha

koniec OT
Mungojerrie
Wed, 03 Sep 2008 - 22:43
Ten na Okrzei ;p najlepszy sos tzatziki jaki w życiu dostałam

[ale jednemu warszawskiemu z Krakowskiego Przedmieścia jednak nie dorówna ;p]
pati
Thu, 04 Sep 2008 - 10:36
WITAM,
UWAŻAM , ZE KTOŚ PODDAŁ DOBRY TEMAT:) RANKING KEBABÓW W DĄBROWIĘ 
NIEPOWTARZALNY I NAJLEPSZY , NAJŚWIEŻSZY Z NAJPYSZNIEJSZĄ SAŁATKĄ I NAJSMACZNIEJSZYM SOSEM
TO KEBAB NA MANHATNIE !!!!! NIKT NIE JEST W STANIE GO PRZEBIĆ !!! JADAŁAM W WIELU MIEJSCACH, ALE TEN JEST SUPER I WSZYSTKIM SZCZEZRZE POLECAM JEŚLI MACIE OCHOTE NA KEBABA TO UDAJCIE SIĘ DO SKIBY TO 100% GWARANACJA "ŚWIETNEGO" MIĘSA , WYSTARCZY SPOJRZEĆ NA WAŁEK Z MIĘSEM I OD RAZU WIDZIMY
SAMO PYSZNE MIĘSKO , A NIE JAKIEŚ ZMIELONE RÓŻNOŚCI!! , KTÓRYCH WIDOK POWODUJE ZBIERANIE NA WYMIOTY !!!
SKIBA MA ZAWSZE ŚWIEŻĄ SURÓWKE( POMIDOREK ,OGÓRECZEK ŚWIEZY, CEBULKĘ BIAŁA KAPUSTKĘ PYCHOTKA A NIE SAŁATKI ZE SŁOIKÓW GDZIE BUŁKA NAM PRZESIAKA OCTEM I ZABIJA TYM SAMYM SMAK MIESA ,
PROPORCJE SAŁATKI I MIĘSA DOSKONALE DOBIERA MYŚLĘ , ŻE WARTO REKLAMOWAĆ SKIBE!!! ON ZAWSZE DBA O JAKOŚĆ MIĘSA I SMAK NIE CHCE SWOIM KLIENTOM PODAWAĆ BYLE CZEGO JAK RESZTA!!!
JEŚLI KEBAB TO TYLKO U SKIBY -MANHATAN:)))
Master
Thu, 04 Sep 2008 - 11:10
ale reklama hehe
Zibar
Thu, 04 Sep 2008 - 12:53
taaa... admin zmień nick z pati na skiba
to może jakaś zniżka za reklame na FMDG dla użyszkodników
kwintosz
Thu, 04 Sep 2008 - 13:24
A jak tam trafić? Chętnie przetestuje bo nie miałem okazji..
Maryhna
Thu, 04 Sep 2008 - 14:07
piłsudskiego 36

między 7 a 6stą klatką a licząc od strony tramwaju 2-3
kwintosz
Thu, 04 Sep 2008 - 15:33
No dobra, niby prościej się nie dało ale nadal nie wiem jak dojść nie szukając zbytnio po numerach bloków.

To pierwsze bloki na Manhattanie od strony Gołonoga czy któreś dalej..? Znaczy rząd bloków.. Masz blisko, wytłumacz, zrób mape, zdjęcia czy cokolwiek lol..

No a poza tym mają kebaby na dowóz, jeśli tak od jakiej kwoty i jaki jest tam numer telefonu?
michal_dg
Thu, 04 Sep 2008 - 16:50
Pati zgadzam sie z toba w 100 %

A co dooo lokalizacji Kebab SKIBA hmmm jest to pierwszy blok patrząc od strony Gołonoga

jezeli zauwazysz Księgarnie w budkach na placu koło głownej ulicy na piłsudskiego to juz napewno trafisz do Skiby

aaa jezeli chodzi o otwarcie to proponowałbym po 15 sie wybierać heheh :].... nie ma kebabów u niego na dowoz
Maryhna
Thu, 04 Sep 2008 - 18:16
numer telefonu jest w lokalu na ścianie

a lokal jest w moim bloku ;p
KacperskiDGG
Tue, 09 Sep 2008 - 01:33
Najlepszy kebap w DG to ten z manhattanu. A na placu św. Andrzeja w K-cach jadłem jednego z najlepszych jakie jadłem (baraninka), mniam.
bokser
Tue, 09 Sep 2008 - 18:39
nie wiesz co tracisz kolego, kebaby w tej budce są smaczne i duże.
Chyba dla wielu osób tam kupujących nie jest problemem sama budka- jak widać ruch mają duży, bo nieraz czekam w kolejce.
ale jak ktoś woli kierować się odczuciami estetycznymi - jego strata.
Po drugie fajnie ,że przy piwku można zjeść coś dobrego na ciepło.
pomijam pizzę serwowaną obok, bo jest niesmaczna i droga.
mefisto
Tue, 09 Sep 2008 - 19:32
Master nikt Ci nie każe jeść kebabów z tej budki ale nie wiesz co tracisz. Z tego co widzę to nikomu nie przeszkadza położenie budki tylko Tobie. Nie chcesz to nie jedz. Gdybyś wiedział to chodzi wyłącznie o smak i jakość, a w Dżafar Kebab tak jest!
bokser co do tej pizzeri obok to masz racje.Byłem tam raz i już dziękuję..
Kamil_
Tue, 09 Sep 2008 - 20:58
Nie tylko Masterowi przeszkadza. W tym wątku było już kilka takich osób
Qni
Tue, 09 Sep 2008 - 21:01
Widac, ze bokser vel mefisto to schizofrenik, bo jako wlasciciel budy pod PKZ sam ze soba rozmawia na forum.
Wiecej finezji zenujacy gosciu.
Bartek
Tue, 09 Sep 2008 - 22:43
CYTAT(Qni @ wto, 09 wrz 2008 - 21:01)

Widac, ze bokser vel mefisto to schizofrenik, bo jako wlasciciel budy pod PKZ sam ze soba rozmawia na forum.
Wiecej finezji zenujacy gosciu.
Pomijając fakt budki to skąd wiesz ten człowiek to jej właściciel i tam sprzedaje? Do tego po co to obrażanie?
Za takie teksty jakie wypowiada Qni to powinny sypać się tutaj bany na forum.
Qni
Tue, 09 Sep 2008 - 23:20
Nie obchodzi mnie jego budka, tylko proba robienia z nas idiotow, czyli zakladanie dwoch kont i prowadzenie sam ze soba dyskusji na temat "Najwspanialsze kebaby w miescie sa pod PKZ".
Nie wiem gdzie tu obrazanie?
Gosciu ktory tak robi jest dopiero chamski traktujac nas jak polglowkow. Schizofrenia to jest dokladnie to co ten czlowiek robi.
Bartek
Wed, 10 Sep 2008 - 17:05
CYTAT(Qni @ wto, 09 wrz 2008 - 23:20)

Nie obchodzi mnie jego budka, tylko proba robienia z nas idiotow, czyli zakladanie dwoch kont i prowadzenie sam ze soba dyskusji na temat "Najwspanialsze kebaby w miescie sa pod PKZ".
Gosciu ktory tak robi jest dopiero chamski traktujac nas jak polglowkow. Schizofrenia to jest dokladnie to co ten czlowiek robi.
Ok rozumiem Cię w 100%
Martwi mnie tylko to że niektórzy wolą odpisać takiej osobie jak bokser vel mefisto i wkręcić się w różne prowokacje. Najlepiej nie odpisywać i człowiek się znudzi

BTW. Też nie kupuje w budce koło PKZ i wszystkim odradzam bo słyszałem że można się łatwo zatruć!
janosikdg
Sun, 14 Sep 2008 - 13:39
Mój post nie o kebabie ale nie będę zakładał nowego tematu . Chodzi o budkę Dżafar Kebab .
Tak trudno kupić właścicielom owej budki solniczkę ? Jak można ludziom podawać kubek z solą :| Śmiech na sali .
zaglebiakDG
Sun, 14 Sep 2008 - 14:07
nie kupuje i nie bede kupowal w tej budce niczego gdyz wkurza mnie miejsce w jakiej ona stoi szpecac wizerunek miasta o ktory rada miasta z Prezydentem nie dbaja wogole a do tego cena nie cale 200 zlotych za dzierzawe terenu na ktorym stoi w SAMYM CENTRUM MIASTA o grozo kumpel dyrektora PKZtu i Prezydenta oj te uklady !!!! pozdrawiam [code][/code]
Bartek
Mon, 15 Sep 2008 - 10:20
Apropo kebaba Skiby na Manhattanie to ostatnio sprzedawane są tylko troszeczkę podgrzane :| Do tego w cieście nie jest fajnie zawinięty, tylko złożony na pół. Jak to czyta ktoś z tego lokalu to pls troszkę cieplejsze i w cieście bardziej zawinięte i będzie ok!
Master
Mon, 15 Sep 2008 - 13:16
W zeszłym tygodniu spróbowałem kebaba na Manhatanie, ciasto za 8 zł, i nie wzbudził we mnie żadnej rewelacji, zdecydowani bardziej wole na Kosciuszki.
Zjadlem rowniez na Wybickiego, srednia bulka 6,50 , mieso niedoipieczone , w niektorych miejscach guma, sos tak wodnisty ,ze wylewal sie z kazdej strony i pobrudzilem cala okolice, po czym bulka sie rozsypała i pekła na pół. Cała ta papka skonczyla w koszu
janosikdg
Mon, 15 Sep 2008 - 13:34
Master - też jadłem z tydzień temu na Wybickiego , i bułka też pękła i sos kapał na ziemie . Owa papka również wylądowała w koszu
michal_dg
Thu, 18 Sep 2008 - 21:36
Dżafar Kebab przy fontannie - nic dodac nic ujac , poprostu pycha 7,50 zł Duży Kebab w bułce bardzo dobry, dużo miesa, duża bułka, sos bardzo dobry i NIE wodnity tak jak w niektorych kebabach :DDżafar Kebab polecam

... na 1wszym miejscu oczywiscie Kebab Skiba
Maryhna
Thu, 18 Sep 2008 - 23:38
@michał_dg Ty nazywasz mięsem to coś co podają w Dżafar kebab? nie żartuj...
michal_dg
Fri, 19 Sep 2008 - 09:23
@Maryhna jak najbardziej to cos w Dżafar Kebab nazywam - Mięsem
katm
Fri, 19 Sep 2008 - 15:25
Witam wszystkich!
Ja mieszkam w Ząbkowicach i muszę przyznać że jestem częstym klientem "kebebów" na stacji.
Zgadzam sie że na manhatanie są dobre kebaby ale te w Zabkowicach (koniecznie) w tortilli są również pyszne
Maryhna
Fri, 19 Sep 2008 - 16:35
coś o kebabach ;-)
<|andy|> siedziałem wczoraj przy jakiejś budce, jadłem zapiekankę
<|andy|> i do ludzi czekających na swoje żarcie podchodzi dzieciak rumuński z kubkiem i prosi o kasę
<|andy|> no i jeden mówi, ze nie da, drugi tez
<|andy|> a koleś przy samym okienku mówi do dzieciaka "dobrze, ze cie widzę, bo brakuje mi do kebaba"
<|andy|> piękny widok jak dzieciak ucieka z tym swoim kubkiem
<mateu> o, i nawet polski znal ;>
hahah teraz Ci @michal_dg wierzę, że to było mięsko.... ale z czego?
źródło
michal_dg
Fri, 19 Sep 2008 - 16:53
Cielęcina
bokser
Mon, 22 Sep 2008 - 16:26
CYTAT(Qni @ wto, 09 wrz 2008 - 23:20)

Gościu gdybym był chamem to zniżyłbym się do twojego poziomu kultury a tak to Ci tylko współczuję.Bokser nie ma nic wspólnego z Mefisto a według Ciebie każdy kto zarejestruje się jeden po drugim jest SCHIZOFRENIKIEM.Pozdrawiam
Qni
Mon, 22 Sep 2008 - 17:30
Noo moze byc tez bratem, lub kolega poprzedniego.
Ale nie gadajmy tylko wracaj do budki bo klyenci czekaja w dlugiej kolejce po smaczne kebaby.
vacu
Fri, 26 Sep 2008 - 18:37
Takie małe pytanko przy okazji tematu - może ktoś wie - czy nazwa "keba
b" jest właściwa? Gdzieniegdzie (na pomorzu np. często) można bowiem spotkać "keba
p" co skłoniło mnie do szperania w sieci ale znalazlem tylko tyle, że po turecku są słowa "kebap" i "kebabi" (różne odmiany potrawy a jest ich ponoć sporo) no więc czyżby słowo "kebab" przyjęło się u nas niewłaściwie? Chyba, że wzięło się to stąd, że nasze "kebaby" niewiele mają wspólnego z oryginałem to i nazwa jest inna...

pees: polecam kebaby od Skiby
sarsolot
Fri, 26 Sep 2008 - 20:54
Oryginalnie jest Kebap, i tak tez widziałem było napisane w Turcji, przyjęło się w Polsce (a moze w Europie?) pisac "Kebab" przez b na koncu ze wzgledu na taki sposob wymowy czy tam akcentowania w naszym jezyku.
Podobno
mariuszek
Mon, 06 Oct 2008 - 16:08
ja też byłem raz na kepabie sam. najlepszy jest koło pkz bo jak sie je to mozna tez popatrzeć na telebim a nigdzie tak nie ma w dąbrowie ani polsce pewnie.
nieznajomy
Mon, 06 Oct 2008 - 19:36
kebab to po arabsku a kebap po turecku
lub na odwrot
barneydg
Mon, 03 Nov 2008 - 00:13
Naprawdę nie ma to jak kebab "u turka" na Kościuszki

zawsze z kumplami tam chodzimy czy to po meczu czy po treningu czy na spontanie. Najlepsze bułki w mieście i sosy tez dają radę ! Polecam
Kamil_
Mon, 03 Nov 2008 - 15:47
No zwłaszcza super ostry daje radę. Tylko nie próbujcie, jeśli nic nie macie pod ręką, by ugasić ogień, jaki się ma potem w buzi
barneydg
Mon, 03 Nov 2008 - 16:00
CYTAT(Kamil_ @ pon, 03 lis 2008 - 15:47)

No zwłaszcza super ostry daje radę. Tylko nie próbujcie, jeśli nic nie macie pod ręką, by ugasić ogień, jaki się ma potem w buzi

Średni to już jest ogień dla mnie

ale polecam i ten.. ostrego nie próbowałem po średnim i szczerze
? Nie mam zamiaru
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.