Kamil_
Mon, 03 Nov 2008 - 21:30
No tego ostrego to w sumie ciężko zjeść, ale raz dla spróbowania warto

No i jak ktoś jest naprawdę głodny to nie polecam, bo jest duże ryzyko, że się nie zje i trzeba będzie wyrzucić
michal_dg
Mon, 03 Nov 2008 - 22:19
Ja rowniez dorzucam duzego "+" jezeli chodzi o Kebab ktory sie miesci koło ZUS-u. Kebab naprawde dobry i za nie wielkie pieniadze
Bathurst
Tue, 11 Nov 2008 - 20:07
Ja mam swoje dwie ulubione kebabodajnie
Nr 1. Kebab na Kościuszki
Nr 2. Kebab u Skiby na Manhattani
Bartek90
Tue, 11 Nov 2008 - 20:14
loki1906
Sat, 15 Nov 2008 - 23:23
szkoda ze nikt na alejach nie zrobił kebabu
jasiek
Sun, 16 Nov 2008 - 13:50
CYTAT(mariuszek @ pon, 06 paź 2008 - 16:08)

ja też byłem raz na kepabie sam. najlepszy jest koło pkz bo jak sie je to mozna tez popatrzeć na telebim a nigdzie tak nie ma w dąbrowie ani polsce pewnie.
taki żarcik? nie ma nic wspanialszego jak pogapić się w telebim z reklamami, no szał!
ja się pytam gdzie jest sanepid? przecież ta obsurna budka nie ma racji bytu!
wg. mnie kebabik na Kościuszki i Okrzei są godne polecenia, u Skiby nie jadłęm ale skoro jest tak zachwalany trzeba będzie się kiedyś wybrać.
Jeszcze mam takie pytanie, gdzie w DG można kupic kebaba z dostawą do domu???
Zdaje się że w telepizzy jest taki pseudo kebab i kiedyś na sienkiewicza był, a obecnie???
Lui
Sun, 16 Nov 2008 - 19:09
CYTAT(Bartek90 @ wto, 11 lis 2008 - 20:14)

Dokładnie na Kościuszki - Istanbuł najlepszy, chociaż nietylko Turkowie prowadzą na Kościuszki, np. na Gołonogu ale nie są już takie smaczne jak na Kościuszki
Kamil_
Sun, 16 Nov 2008 - 19:12
W centrum, w tej budce koło DH Centrum, babka koledze powiedziała tak: Jak zjesz przy mnie ostrego, to 2 masz gratis....

Zjadł i dostał
Lui
Sun, 16 Nov 2008 - 19:17
Haha w tej 'czerwonej budce' ?
Kamil_
Sun, 16 Nov 2008 - 19:28
CYTAT(Lui @ nie, 16 lis 2008 - 19:17)

Haha w tej 'czerwonej budce' ?

Tak. Ale już nie daje
jasiek
Tue, 25 Nov 2008 - 15:41
CYTAT(jasiek @ nie, 16 lis 2008 - 13:50)

Jeszcze mam takie pytanie, gdzie w DG można kupic kebaba z dostawą do domu???
ponawiam pytanie
kwintosz
Tue, 25 Nov 2008 - 20:44
Było jeszcze jakiś czas temu:
Bizancjum Kebab (Polecam!!)
ul Okrzei 10
godz. ot. 10-22:30
tel 600 607 700
Opłata za dojazd:
1 strefa gratis
2 strefa 3zł
3 strefa 5 zł
4 strefa 10 zł
minimalna kwota zamowienia 15 zł. Kierowca ma 20 zł, dowóz do 22!
mam nadzieje że jeszcze dowożą..
Master
Tue, 25 Nov 2008 - 22:39
No dobry byl , w wekendy czynny do rana, ale teraz wszystkich na głowe w centrum pobił Istambuł Kebab. Nawet ten koło Grafiti juz słabiutko jedzie, a na Sienkiewicza nieczynny.
No i pozostały budy w centrum z których staram sie nie korzystać ze wzgledu na estetyke miasta
kwintosz
Tue, 25 Nov 2008 - 22:46
Do Istambułu nie chodzę po tym jak sieroty chcieli mi zrobić kebaba z mięsa wyciąganego z oleju.

Dopiero moja interwencja i zwrócenie uwagi sprawiło że w kebabie znalazło się świeże mięso. Ktoś kto nie patrzy jak robią to może się nadziać na odgrzewane mięso.

To obserwacja nie tylko moja ale i moich znajomych.
A w tym kebabie na okrzei, mimo że dość drogo to sos czosnkowy świetny a i mięsa dużo. No chyba że mi się tak trafia..
Master
Tue, 25 Nov 2008 - 22:57
zawsze lubiałem tam w bułce ten za ok 6 czy 6,50

a sos tzatziki rewelacja , teraz jest słabszy, a wracając do meritum tematu , od kilku miesiecy staram sie omijac kebaby, czasem jak nie mam obiadu jak zjesc i przejde to sie skusze ale to juz rzadkosc
Kamil_
Tue, 25 Nov 2008 - 23:01
CYTAT(kwintosz @ wto, 25 lis 2008 - 22:46)

Do Istambułu nie chodzę po tym jak sieroty chcieli mi zrobić kebaba z mięsa wyciąganego z oleju.

Ostatnio w tym kebabie na Bandrowskiego dali mi takie mięsko...blee
savalas
Tue, 02 Dec 2008 - 13:15
ja lubie balhana na wybiku. Jakoś żadko który kebap na DG mi smakuje. Na kościuszki to tak troche prosektorium mi zajeżdża, raz widziałem jak w ostrym sosie łyżeczka stała na sztorc a muchy siedziały sobie na misce i mięsie w najlepsze. Pozatym te sosy mają staaasznie słabe. Na sobieskiego ( czy jak tam się ta ulica nazywa ) w tej czarnej przybudówce ze stolikami kiedyś mieli niezły, ale pozmieniali sosy i nieumiejętnie je nakładają. Balhan koło graffiti mnie zraził raz przesolonym sosem chilli, nie dało się tego jeść. Na samym centrum jadłem tylko "meksykańską torrtille" ale niemiało to z meksykiem nic wspólnego, na manhatanie mi niesmakuje wogóle, to też taką polską podróbą zajeżdża a i sprzedający jakiś dziwaczny. A co do Łeby to mnie smakuje na mieście tam gdzie taka babeczka serwuje i są stoliki tak jakby z tyłu budynku ustawione, mniejwięcej na przeciwko ciuchci jadącej na wydmy. Chociaż w tej mieścinie to kebapów i kebabów jak mrówków. A najlepsze kebaby jadłem przed krópówkami w Zakopanem w takiej obskurnej budzie przypominającej toi toia, ale za to posypane topiącym się w ciepłym kebapie oscypkiem. MNIAM. no ale najbardziej wkurza mnie, że jak zamawiam z TYLKO OSTRYM SOSEM, to i tak w 60 % dostaje z białym i ociupinke ostrego, no i biedni turcy muszą robić drugi raz
Master
Tue, 02 Dec 2008 - 15:18
Co do Balhana na wybickiego to wypowiedzialem sie wczesniej, ostatnio co tam kupilem we wrzesniu chyba to była tragedia !!! ale przyjmijmy ze czasem u kazdego sie trafi jakis żły.
Jak dla mnie najpewniejsze sa na Kosciuszki, bez rewelacji ale wiem ze sie najem i sie nie struje.
savalas
Thu, 04 Dec 2008 - 12:00
no Ci powiem, że na wybickiego balhan to jest troche loteria. Zależy od dnia, przeważnie mają wszystko świeże, dużo i dobre, ale zdarzają się dni, że lepiej niepodchodzić jak się niema ochoty na sra-czke
Moniś
Sun, 07 Dec 2008 - 12:11
Turki na Kościuszki mają najlepsze kebaby i zawsze tak samo dobre! Najlepsze w Dąbrowie.
Na Okrzei też kiedyś były pyszne jak robiła je taka blondyneczka no ale ekipa się zmieniła i już nie ma po co tam iść, mała bułka niedopieczona, mięsa mało, sałatek mało, sosu mało i nie dobry...
Balhan na Gołonogu tak średnio wygląda w moim rankingu, kiedyś dostaliśmy tam kebaba z samym tłuszczem jakoś w wakacje, wtedy pracowali tam jacyś dziwni ludkowie, ostatnio też kupiłam w tej budzie i był nie smaczny, gorzkawe mięso i mało dodatków i też robił ktoś inny niż ten przystojny turek -czy co to tam jest
savalas
Mon, 08 Dec 2008 - 21:39
wczoraj zjadłem tego koło pkz i powiem, że jest całkiem smaczny i nie przeszkadza mi to że jest tak blisko pkz, nawet lepiej, przynajmniej jak wychodziłem z kabaretonu, nie musiałem iść na drugą strone
Zibar
Wed, 11 Feb 2009 - 09:44
CYTAT
Kontrola zakończona, kolejna rozpoczęta
Wczoraj Wojewódzki Inspektorat Inspekcji Handlowej zakończył kontrolę w sosnowieckim Kebabie Istambul. Wyniki nie są "zadowalające". Teraz kolej na Sanepid. Sosnowiecki Istambul Kebab to jeden z najpopularniejszych lokali gastronomicznych w mieście. Kolejki jakie tworzą się przed knajpą świadczą o dużej popularności. Informacje o nieprawidłowościach pojawiły się pod koniec ubiegłego tygodnia. Sprawą zajął się Wojewódzki Inspektorat Inspekcji Handlowej, który od 5 lutego przeprowadzał kontrolę w lokalu. Jej wyniki są zatrważające.
W lokalu znaleziono ponad 100 kilogramów przeterminowanej kapusty, ser twarogowy oraz jogurty, które również nie nadawały się do spożycia. Oprócz tego mięso, które nie posiadało daty ważności: 50 kilogramów mielonej wołowiny, 7 kilogramów mięsa drobiowego, 7 kg piersi z kurczaka oraz 13 kg łaty wołowej.
- Mięso nie posiadało oznaczeń. Nie udało się określić skąd pochodziło, ani jaka jest jego data ważności. Również temperatura w jakiej je przechowywano pozostawiała wiele do życzenia - poinformowała nas Katarzyna Kielar z WIIH. Wszystkie te składniki były na bieżąco używane do produkcji kebabów. - Właściciel przyznał wprost, że ich z nich korzystał - dodała Pani rzecznik. Wszystkie produkty zostały wycofane, a na właściciela został nałożony mandat w wysokości 400 złotych. Sprawę zgłoszono do Sanepidu oraz Urzędu Skarbowego.
- Właściciel nie posiadał również zgody na produkcję kebabów, a jedynie na ich sprzedaż - dodała Katarzyna Kielar. Wiele do życzenia pozostawiał również stan sanitarno - porządkowy. W tej chwili wnętrze lokalu zostało odnowione.
Kontrola jaką przeprowadził Wojewódzki Inspektorat Inspekcji Handlowej była rutynowa i wcześniej zaplanowana. Obejmowała różne fast foody. Jednak uchybienia jakie miały miejsce właśnie w lokalu przy ul. 3 Maja były największe. - W pozostałych lokalach, które były przez nas kontrolowane, nie znaleźliśmy większych nieprawidłowości - poinformowała rzeczniczka WIIH. Na razie nie wiadomo czy wkrótce będą kontrolowane kolejne bary tego samego właściciela.
Jak udało nam się dowiedzieć, już dziś w Kebabie Istambul rozpocznie się kontrola Powiatowej Stacji Sanitarno - Epidemiologicznej w Sosnowcu. - Na razie nie możemy udzielać żadnych informacji - usłyszeliśmy w PSSE. Rezultaty kontroli powinny być znane w ciągu kilku najbliższych dni.
źródło: www.gazetasosnowiec.pl
Czy w DG to ten sam właściciel?
W poscie na pierwszej stronie tematu pisałem o moim podobnym spostrzeżeniu co do jakości ich kebebów
janosikdg
Wed, 11 Feb 2009 - 11:00
CYTAT(Zibar @ śro, 11 lut 2009 - 09:44)

Czy w DG to ten sam właściciel?
W poscie na pierwszej stronie tematu pisałem o moim podobnym spostrzeżeniu co do jakości ich kebebów
.gif)
Nie jestem pewny ale to chyba ten sam właściciel .
Kamil_
Wed, 11 Feb 2009 - 16:45
Raz jadłem w tym sosnowieckim Istambule. Przed NMF'eem w Heliosie.... Sranie rano miałem niemiłosierne ;-)
sarsolot
Wed, 11 Feb 2009 - 17:51
Sosnowiecki Istanbul (tyle ze ten kolo Plazy) to moj ulubiony kebab, zawsze dobry i duzy, nigdy zadnych problemow po. I co teraz zrobic
Coelho
Thu, 12 Feb 2009 - 23:52
CYTAT(sarsolot @ śro, 11 lut 2009 - 17:51)

Sosnowiecki Istanbul (tyle ze ten kolo Plazy) to moj ulubiony kebab, zawsze dobry i duzy, nigdy zadnych problemow po. I co teraz zrobic

sosnowiec jest wogule najleprz...-ale to prawda-miano najleprzego kebaba nam sie nalerzy!!!
ale macie tez w dg tego goscia kababa
PZDR z sosnowca

!!!
sarsolot
Fri, 13 Feb 2009 - 00:51
Jest tez Istanbul w DG i na Patelni, ale jakos zawsze ten kolo Plazy byl wiekszy, cieplejszy, smaczniejszy, ogolne lepszy.
savalas
Sun, 19 Apr 2009 - 23:29
wogóle jakość kebabów spada na dno wprost proporcjonalnie do ilości otwieranych ostatnio budek. Trzeba naprawde wybitnie trafić, żeby nie dostać chłodnego ochłapu i sra&ć pół nocy po tym. Gdzie te czasy, że jechało się nad morze, była jedna budka z kebabem z baraniny, sosem który rozgrzewał przełyk i żołądek a nie wydrapywał oczy, warzywkami wszelkiego rodzaju a nie kapuchą do zapchania. Ech...
rafi_man
Wed, 20 May 2009 - 09:13
http://kebabhunters.blogspot.com/polecam, ostatnio odkrylem tego nietypowego bloga
savalas
Sun, 24 May 2009 - 22:45
no stronka niezła, jeno jak tu się kierować ich opinią, skoro na temat każdej z tych budek każdy będzie miał inne zdanie. Jak dla nich ostry sos z kościuszki jest niedoprzejścia
pirat
Tue, 14 Jul 2009 - 17:56
ja tez polecam bizancjum
REALny
Mon, 27 Jul 2009 - 08:48
Kebab Skiba zwinął żagle. W lokalu na Piłsudskiego 36 pozostały tylko sciany
Bathurst
Mon, 27 Jul 2009 - 15:19
Szkoda

Całkiem smaczny był - zwłaszcza w bułce. Ciekawe jaka była przyczyna zamknięcia? Plajta? Raczej nie narzekał na brak klientów? Sanepid? A może czynsz za wysoki?
Karolyfer
Mon, 27 Jul 2009 - 16:32
Obstawiam brak klientów, jak jeszcze mieszkałem na manhattanie to miałem okno nad tym Kebabem i często tam chodziłem, a kolejek nie doświadczyłem i generalnie pustki były w porównaniu np z budkami w centrum.
Mam cichą nadzieję, że może gdzieś się przeniesie, bo bardzo mi tam smakowały kebaby. Jeśli miałby lokalizację w centrum to pewnie by nie narzekał na mały ruch.
Kamil_
Mon, 27 Jul 2009 - 18:02
Ja polecam Kebaby w Santorini. Surówki świetne, mięsko nie tylko na wierzchu, ale w całym kebabie.
savalas
Fri, 31 Jul 2009 - 00:59
z tego co gadałem z tym z manhatanu, 2 miesiące temu, to narzekał, że ruch jest tylko w wekendy i że, niema praktycznie życia poza tym kebabem, co po jego minie i chęci obsługi klientów było widać. Zresztą słaby miał ten kebab, wogóle nieprzypominający tureckich więc się nie dziwie. Przez to Balhan na wybiku będzie miał jeszcze dłuższe kolejki.
W santorini to wszystko fajnie, tylko z mięsem z kurczaka to pipa nie kebab
vacu
Sun, 02 Aug 2009 - 14:13
CYTAT(Bathurst @ pon, 27 lip 2009 - 13:19)

Szkoda

Całkiem smaczny był - zwłaszcza w bułce. Ciekawe jaka była przyczyna zamknięcia? Plajta? Raczej nie narzekał na brak klientów? Sanepid? A może czynsz za wysoki?
Z tego co wiem (źródło dość pewne) przyczyn nałożyło się kilka w tym sprawy lokalowo-czynszowe i inne niekoniecznie do opisania na forum aczkolwiek nie związane zsanepidem, małym ruchem czy plajtą.
Z tego co wiem to lokal nie będzie przenoszony. Słyszałem też (ale to już mniej pewne), że lokal ktoś już wynajął więc pewnie niedługo coś się tam pojawi (może też kebab?).
Bathurst
Wed, 30 Sep 2009 - 14:26
No proszę Skiba się zwinął a nieopodal bo przy ul.Morcinka po przeciwnej stronie niż Mc Donalds otworzył się ( lub lada moment otworzy) nowy Kebab w dodatku otwarty 24 h .Na szyldzie reklamowali też kurczaki pieczone. Dobre miejsce dla zmotoryzowanych, obszerny parking. Są też jakieś stoliczki czy coś tam.
Kamil_
Wed, 30 Sep 2009 - 14:57
Ten na Morcinka jest już czynny i całkiem dobry
prezes
Thu, 01 Oct 2009 - 23:35
własnie skonsumowałem tego nowego z morcinka (w cieście, sos ostry) i mam mieszane uczucia. niby dobry, niczego nie brakuje, ale kebaba mi to nie przypominało, bardziej jakąś tortille z kurczakiem i surówką...
savalas
Fri, 02 Oct 2009 - 12:43
pewnie polska szkoła psucia kebabów.
muzzy
Thu, 05 Nov 2009 - 18:11
Ja próbowałem na Morcinka wersji nowej - z żółtym serem - na początku się trochę obawiałem, ale po zjedzeniu stwierdziłem, że zawsze będę taki brał - jest smaczny.
Leszek
Thu, 05 Nov 2009 - 19:12
Popieram, ten z żółtym serem niezły jest.
Co prawda mniej "kebabowaty" przez to, ale co robić
savalas
Fri, 06 Nov 2009 - 17:07
zupełnie mi nie smakuje ten z Morcinka, niema nic wspólnego z Kebabem, mięsa mało i zimne, sosy przeciętne na maksa. Ten z pizzerii santorini to też jest porażka, z tym, że jest jeszcze gorszy od tego z Morcinka. Do wysokiej formy wrócił Balhan i ten na Wybickim i ten na Centrum. Ale jednego z lepszych ostatnio jadłem w Kato, koło pubu BOB.
Kamil_
Fri, 06 Nov 2009 - 20:20
A już nie odsmażają starego mięsa w Balhanie? Teraz tak robią na Kościuszki w Istambule...porażka na maksa... :/
muzzy
Sat, 07 Nov 2009 - 09:05
CYTAT(savalas @ pią, 06 lis 2009 - 16:07)

zupełnie mi nie smakuje ten z Morcinka, niema nic wspólnego z Kebabem, mięsa mało i zimne, sosy przeciętne na maksa.
Może jakaś wpadka przy pracy? Wczoraj wieczorem podjechaliśmy z żoną na kebaby i mięsko było gorące, a żona marudziła, że ma go za dużo
Leszek
Sat, 07 Nov 2009 - 11:11
Widać tak, ja też na brak mięsa narzekać nie mogłem

Temperatura też nie była zła, skoro po dowiezieniu do domu jeszcze był ciepły.
savalas
Sun, 08 Nov 2009 - 16:05
no to niewiem, może wpadka, jadłem w bułce i mięsa było za mało. W balhanie niema mowy o starym mięsie czy surówce, co dzień turki robią świeżą prócz niedzieli. Nawet dorobili się pro tablicy z menu i mięsa z kurczaka dodatkowo.
adamka
Sun, 08 Nov 2009 - 17:32
CYTAT(savalas @ nie, 08 lis 2009 - 17:05)

no to niewiem, może wpadka, jadłem w bułce i mięsa było za mało. W balhanie niema mowy o starym mięsie czy surówce, co dzień turki robią świeżą prócz niedzieli. Nawet dorobili się pro tablicy z menu i mięsa z kurczaka dodatkowo.
racja w balhanie wszystko jest świeże ,pracowałam tam
Kamil_
Sun, 08 Nov 2009 - 17:44
Może i świeże bo z tego samego dnia

Ale czasem rano Turasy za dużo mięsa skroją i potem odsmażają cały dzień. Wieczorem to już nie smakuje za fajnie

Tak było kiedy przynajmniej. Muszę iść znowu sprawdzić
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.