Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: KEBAB
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > OFF-TOPIC > Hyde-Park
Stron: 1, 2, 3, 4
mały
CYTAT(Kamil_ @ nie, 08 lis 2009 - 16:44) *
Może i świeże bo z tego samego dnia smile2.gif Ale czasem rano Turasy za dużo mięsa skroją i potem odsmażają cały dzień. Wieczorem to już nie smakuje za fajnie smile2.gif Tak było kiedy przynajmniej. Muszę iść znowu sprawdzić smile2.gif

Tak trudno napisać o Turkach Turcy?
Kamil_
Nie, nie jest trudno. A Ty zamierzasz wmówić mi że jestem rasistą i homofobem?
nieznajomy
takie już czasy ze jak powiesz na Turka Turas to jesteś rasista , ale gdyby odwrócić sytuacje i to ty byłbyś szykanowany sprawy by nie było
mały
CYTAT(Kamil_ @ sob, 05 gru 2009 - 22:55) *

Uderz w stół a nożyce się odezwą. To określenie ani sympatyczne ani gramatyczne, ot taka mała dygresja.
vacu

CYTAT(nieznajomy @ nie, 06 gru 2009 - 14:35) *
takie już czasy ze jak powiesz na Turka Turas to jesteś rasista , ale gdyby odwrócić sytuacje i to ty byłbyś szykanowany sprawy by nie było

CYTAT(mały @ nie, 06 gru 2009 - 16:50) *

Uderz w stół a nożyce się odezwą. To określenie ani sympatyczne ani gramatyczne, ot taka mała dygresja.

To trochę OT ale mała ciekawostka związana z Waszą dyskusją...
sarsolot
http://www.youtube.com/watch?v=PJTOF3xMvts
savalas
czizas, jak słyszę takie rzeczy, to jestem za wprowadzeniem zaków scenicznych dla niektórych "artystów" tongue.gif
Kamil_
CYTAT(mały @ nie, 06 gru 2009 - 16:50) *

Ale Twoje gadanie tego nie zmieni smile2.gif na Turka dalej będę mówił Turas, na Niemca - Szkop, a na Rosjanina - Rusek. Nie bądźmy chorzy z tej poprawności politycznej. Mam wielu znajomych Niemców, których poznałem w liceum i nie obrażali się gdy na nich mówiłem z uśmiechem na twarzy - ach Wy Szkopy smile2.gif
savalas
dokładnie, nie róbmy rasizmu z nechęci do czekolady smile2.gif
Arkade
A nie wiecie przypadkiem czy kebab dosłownie na przeciwko tego na morcinka (24h), po drugiej stronie ulicy ( rejon siedziby DSI) jest jeszcze czynny? Swego czasu tam wylądowałem i kebeb był nawet ok, ale czas przygotowania masakra, byliśmy we trójke, to pierwsza osoba skończyła jeść a trzecia dopiero dostała. Ponoć w wekendy mieli czynne nawet do 5 rano.
Master
Niestety , nie kojarze o jakim miejscu mowisz hmmmmmmm
Lui
Ja wiem o które miejsce Ci chodzi, ale niestety niewiem czy jest jeszcze czynny smile2.gif
sarsolot
Nigdy tam nie jadlem, ale wiem, ze jest na 100 % czynny kebab w tym rejonie
david_dg
Najlepszy kebab jest na Morcinka, ale nie ten 24h tylko po 2 stronie ulicy dokładnie Morcinka 8b!!Miesa nie żałują,wszystko swieże smaczne i duże!!polecam,bo warto
Leszek
Jak to miło, że się zarejestrowałeś specjalnie, by zareklamować ten lokal wink.gif
KacperskiDGG
Na placu Bema otwiera się Dżafar. Ciekawe czy będzie dobry.
savalas
otworzył się Dżafar i według mnie powinien się jak najszybciej zamknąć. Nic niema wspólnego z tym pod PKZ. Mięso nie przyprawione, pani nie potrafi złożyć gumiastego naleśnika jak potrzeba. Surówka zbyt cięko krojona, sosy można przeżyć, ale Balhan może spać spokojnie, Dżafar na Gołonogu to porażka.
oZmO
co do kebaba na morcinka (po drugiej stronie 24h) - jest 1 klasa. Swego czasu objadalem sie okropnie kebabami.. nawet do 3 razy dziennie !.. teraz juz mi na szczescie przeszlo..
z serem i papryka robia bardzo smaczne! sos maja dobry i rzeczywiscie biora pod uwage reszte kebabow na dabrowie, a jadlem prawie wszedzie.. to ten jest wyjatkowo dobry.. Mieso maja super a to chyba przewazylo o mojej opinii. Polecam .. warto zjesc i samemu zdecydowac.. znajomi wszyscy podobne zdanie maja wiec z czystym sumieniem POLECAM ! <- jak pozytyw na allegro smile2.gif

co do czasu robienia kebaba... chwile trzeba poczekac niestety, nie jest to turek :/ ale ogolnie ok
Reaper
A obok Kauflanda w tej budce mają kebaby? W bielsku 'Kurcze pieczone' serwuje coś co się zwie 'Mega kubełek' i jest całkiem przyzwoicie jadalne.
oZmO
CYTAT(Reaper @ nie, 14 lut 2010 - 13:14) *
A obok Kauflanda w tej budce mają kebaby? W bielsku 'Kurcze pieczone' serwuje coś co się zwie 'Mega kubełek' i jest całkiem przyzwoicie jadalne.

maja.. kiedys tez jadalem ale na moje szczescie juz nie.
Swego czasu megakubelki byly wieksze i tansze.. pozniej cene podniesli a kubelki zrobily sie malutkie ...
savalas
CYTAT(oZmO @ nie, 14 lut 2010 - 07:47) *
co do kebaba na morcinka (po drugiej stronie 24h) - jest 1 klasa. Swego czasu objadalem sie okropnie kebabami.. nawet do 3 razy dziennie !.. teraz juz mi na szczescie przeszlo..
z serem i papryka robia bardzo smaczne! sos maja dobry i rzeczywiscie biora pod uwage reszte kebabow na dabrowie, a jadlem prawie wszedzie.. to ten jest wyjatkowo dobry.. Mieso maja super a to chyba przewazylo o mojej opinii. Polecam .. warto zjesc i samemu zdecydowac.. znajomi wszyscy podobne zdanie maja wiec z czystym sumieniem POLECAM ! <- jak pozytyw na allegro smile2.gif

co do czasu robienia kebaba... chwile trzeba poczekac niestety, nie jest to turek :/ ale ogolnie ok

spróbowałem i ja, jako że kebabożercą jestem z zamiłowania. A więc kebab na Morcinka 8, jest bardzo podobny do dżafara na Gołonogu, czyli typowo polskie ( jak dla mnie nie trafione ) podejście do kebaba. Ciasto źle zwinięte, surówka ( za dużo, za zimna, za dużo kapusty czerwonej, kto ją wymyślił do kebab wogóle ), mięso przeciętne słabo przyprawione, sosy typowe ani ostre ani dobre, czas przygotowania to już jakiś rekord długości. w skali kebabożerców blogowców, którzy dali im 3/5, ja dałbym osobiści 1/5 i dla tych którzy lubią kebaby radzę trzymać się z dala od tej polskiej budy.
oZmO
na pewno mowisz o tym po drugiej stronie 24h a nie o tym calodobowym ? :/.
Akurat mieso maja bardzo dobrze przyprawione w przeciwienstwie do tego po drugiej stronie ulicy.. gdzie prawdopodobnie z miesem tam raczej na Ty nie sa i tak to spiekaja ze bardziej przypomina to smak chipsow.. dlatego tak troszeczke sie zdziwilem czytajac post smile2.gif. Czas przygotowania rzeczywiscie -chwilke sie czeka ale cos kosztem czegos!. a co do surowek - ja osobiscie zawsze, czy jem tutaj czy gdzies w centrum, zawsze prosze o duza porcje miesca kosztem wlasnie tych surowek, dlatego tez moze nie zauwazylem zeby bylo ich jakos duzo.
Jak nie lubisz kebabow z czerwona kapusta to po co w ogole je kupujesz i jesz skoro Twoim zdaniem sa malo smaczne ? :/. Szczegolnie na smak miesa - jak dla mnie nr 1.. ostatnimi czasy jadam prawie zawsze tam.
Swoja droga, w centrum na kosciuszki tez maja dobre ale w opcji - za 10 zl. Jak wolisz bez surowek, popros o takiego za 10, zrobia Ci z samym miesem (w cenniku tego nie ma) ale jak juz wyzej pisalem, ten tutaj smaczniejszy i jak dla mnie blizej smile2.gif
savalas
tak mówie o tym na przeciwko. Jak próbuje kebaba, to biore takiego jakiego robią, żeby zobaczyć czy będzie mi smakowało. Źle się wyraziłem o czerwonej kapuście ( mało precyzyjnie ) Nie lubie jak ona jest głównym składnikiem surówki, jak jest jej dużo w stosunku do reszty. To, że napisałem "kto ją wymyślił do kebaba" to stwierdzenie dotyczy tego, że w orginalnej tureckiej potrawie o nazwie KEBAP, nie ma takiego dodatku. Lubie tureckie podejście do kebaba, wiem gdzie są dobre, Balhan, Istambuł, w katowicach koło pubu BOB też jest ok, a polska szkoła, to tylko dżafar obok PKZ, bo ten na Gołonogu to porażka. Ten 24 H smakuje mi bardziej niż to na Morcinka 8. Surówka ma być dodatkiem do mięsa, najlepiej to pokazują w Balhanie i ma być ciepła nie wyjęta z lodówy.
david_dg
CYTAT(savalas @ pon, 22 lut 2010 - 20:50) *
tak mówie o tym na przeciwko. Jak próbuje kebaba, to biore takiego jakiego robią, żeby zobaczyć czy będzie mi smakowało. Źle się wyraziłem o czerwonej kapuście ( mało precyzyjnie ) Nie lubie jak ona jest głównym składnikiem surówki, jak jest jej dużo w stosunku do reszty. To, że napisałem "kto ją wymyślił do kebaba" to stwierdzenie dotyczy tego, że w orginalnej tureckiej potrawie o nazwie KEBAP, nie ma takiego dodatku. Lubie tureckie podejście do kebaba, wiem gdzie są dobre, Balhan, Istambuł, w katowicach koło pubu BOB też jest ok, a polska szkoła, to tylko dżafar obok PKZ, bo ten na Gołonogu to porażka. Ten 24 H smakuje mi bardziej niż to na Morcinka 8. Surówka ma być dodatkiem do mięsa, najlepiej to pokazują w Balhanie i ma być ciepła nie wyjęta z lodówy.
Jeśli smakuje ci ten w 24h tzn ze lubisz tarta kapuche trzymana w garazu i przeterminowane zarcie jedzenie nie jest tam przygotowywane w sterylnych warunkach wystarczy tam wejsc i powachac fetor z kanalizacji jest przyjemniejszy zapach!Wiele osob zatruło sie tym ich ala kebabem wiec smacznegoJak juz wielki znawco kebaba wymyslili albanczycy i w orginale podaje sie go tylko z cebula pomidorem i ogorkiem!Wiec zadny z ciebie znawac!!
savalas
ja pitole, nie mówie, że mi smakuje en z 24 h tylko że jest lepszy niż na przeciwko. Jak pisałem lubie kebap, serwowany przez turków i ich podejście do niego. Nie albańskie, greckie, irańskie, chorwacko- serbsko - antarktyczne, tylko tureckie. Nie ucz mnie skąd ta potrawa pochodzi i czym jest, bo pierwszego kebaba to ja jadlem 15 lat temu, z mięsem baranim. Albańczycy wcale go nie wymyślili, potrawa ta była dostępna w całym regionie w różnych formach od szaszłykowych bułkowych ciastowychi innych. Więc tematu i czasu szkoda na takie dyrdymały.
zgredzica59
KebabZ WikipediiSkocz do: nawigacji, szukajDöner kebabCommons-logo.svgZobacz zbiór multimediów na Wikimedia Commons:KebabKebab (kebap) – potrawa kuchni orientalnej. Określenie obejmuje ponad dwadzieścia odmian tej potrawy (m.in. ıskender kebab, adana kebab czy şiş kebab [szisz kebab]) i nie jest jednoznaczne.W Polsce słowo kebab oznacza zazwyczaj döner kebap (po turecku ‘obracające się pieczone mięso’), czyli danie kuchni tureckiej w postaci baraniny (może być to również mięso cielęce lub drobiowe, nigdy wieprzowe) skrawanej z pionowego rożna z surówką i owczym serem oraz przaśnym chlebem, współcześnie przekształcone w danie typu fast food, podawane w przaśnym chlebie, picie lub bułce z surówką warzywną oraz różnymi sosami – łagodnymi lub ostrymi. W Niemczech potrawę tę określa się najczęściej jako döner (po turecku ‘obraca się’), odmianę w placku zaś jako dürüm döner (‘zawinięty döner’), turecka pizza (Türkische Pizza) lub yufka, przy czym ostatnie określenie dotyczy niekiedy jedynie kebabu z mięsa drobiowego. Powszechne jest jedzenie kebabu razem z ayranem.W krajach arabskich, Armenii, Izraelu i Iranie słowo kebab oznacza najczęściej nie döner kebab, lecz şiş kebab (po turecku ‘pieczone mięso na szpikulcu’), czyli szaszłyk z pieczonego, często mielonego mięsa. Takie nazewnictwo stosuje się więc czasem także w Polsce, w barach szybkoobsługowych i restauracjach prowadzonych przez Arabów, Turków lub Persów. Najlepsze restauracje serwują to danie przyprawione sproszkowaną akebią pięciolistkową jako ěgzoo kebap.Skrawanie mięsa z pionowego rożna Kebab w picie gotowy do spożycia Perski kebab http://pl.wikipedia.org/wiki/KebabTu można zerknąć
Adams
otwarto nowy Kebab
TAXI KEBAB na ul.Bandrowskiego (między Orange a Citybankiem)
mi osobiście posmakował tam kebab z sosem ziołowym
PZDR
Bartek84
http://www.youtube.com/watch?v=PJTOF3xMvts

Adams, nie orientujesz się czy to jakiś nowy gracz na kebabowym rynku czy tylko stary po remoncie?
Bo rozumiem, że to ta sama budka zaraz za Citi.

BTW pamiętacie kebaba w drewnianej budce na Bandrowskiego? To była moc smile2.gif
Master
To nie ta budka za citi ;p , Budka koło Grafiti nieczynna chyba bedzie zmiana branży wink.gif

Taxi Kebab jest dalej w strone Kosciuszki koło salonu Ery w kamienicy. Ma około 2 tygodni. Codziennie jakis kebab jest w promocji i przyznam ze w ciescie ze srednim sosem rewelacja, bardziej polski niz turecki, ale dobry
Adams
czy to nowy gracz?? tego nie jestem w stanie określić
na necie nie spotkałem się z logo czy z jakąś siecią kebabów pasującą do nich
dokładniej ten kebab znajduje się tam gdzie kiedyś był fotograf, obok cukierni "marzenie" której też nie ma tongue.gif tongue.gif tongue.gif
KJS
Taxi na pewno nie wybije Turka z Istambulu ani Kebaba z Okrzei.

Turek ma kebab smaczny jako jedyny w swoim rodzaju, a kebab z okrzei nie jest rewelacyjny, ale jedyny (poza tym przy morcinka) gdzie mozna zjesc w weekendowa noc - i to jego najwiekszy atut .

Jesli taxi ma byc czynne w weekendy do 4-5 rano - zdobedzie rzesze fanow smile2.gif
Nesira
Ja zwykle jadam na Okrzei i tylko tam mi smakuje mięsko. Co do reszty, to przyznaję się - nawet nie próbowałam... sad.gif
Bartek84
Testowałem Taxi w weekend i zrobił na mnie spore wrażenie.
Pierwsze co się rzuca w oczy to fajny wystrój lokalu, bez porównania do PRLowskiego kebaba na Kościuszki, druga ważna rzecz to to, że nawet o 1 w nocy można zjeść w środku. Ponoć w weekendy ma być czynne do 2, więc kebabie na Okrzei czuj się zagrożony!
Przechodząc do najważniejszego czyli kebaba w cienkim cieście:
    -Cena, kebab 4,99 zł! Pewnie to przejściowe, ale póki jest można i trzeba korzystać.
    -Pierwsze wrażenie. Gorący, spory i smaczny. Miła odmiana od tego co serwują nocą na Okrzei.
    -Urzekły mnie surówki, jak nigdy nie byłem ich fanem tak kebab w Taxi zaskoczył mnie różnorodnością. Zdecydowanie wygrywają z tymi z Kościuszki.
    -Sos (u mnie łagodny), no cóż, jest bo jest, szału nie zrobił ale przyczepić też się nie było do czego. Na pewno go nie brakuje, więc nie jest źle.
    -Mięso, tu pojawia się mały problem. Owszem, gorące, w dużej ilości ale niestety strasznie słone. Na pocieszenie można powiedzieć, że obsługa przyjęła to do wiadomości i obiecała poprawę więc jest szansa, że będzie lepiej.
Podsumowując, jest bardzo dobrze. O wiele lepiej niż na Okrzei i niewiele gorzej niż na Kościuszki.
Ja polecam.
Arkade
Chciałem we wtorek przetestować TAXI i niestety 3 minuty po 22 i już nas nie chcieli obsłużyć, ale na cenniku nie widniało już 4,99 tylko już normalne ceny były. (chyba że wewnątrz jest jakaś promocja) Powinni przetrzymać otwarcie w tygodniu do 23, ludzie wracając z pracy czasem mają smaka, a tu zonk, zamknięte. Może kidys przy okazji się uda spróbować. Ostatecznie zjedliśmy w Dzafarze w gołonogu, polecam sos arabski.
REALny
A czy mógłby ktoś tu napisać jakie są ceny kebabów w Taxi Kebab ? smile2.gif
bonus11
Ja dzis zjadlem kebaba(na sprobowanie) na Wojska Polskiego na przeciwko sklepu Zoologicznego.W srodku fajnie niby bar a wyglada jak restauracja bardziej.Co do kebaba to sadzilem ze bedzie gorzej.Maly kebab 5zł miesko dobre i nawet duzo,surowek nie za duzo,nawet dobre,bułka dobra-chrupiąca szkoda tylko ze niezbyt ciepla,najbardziej zawiodlem sie na sosie(łagodny)wogole bez smaku.Ale ogolnie kebab nie najgorszy.
Reaper
Taxi Kebab - Kebab w cieście 7,99 (pani nawet nie wyrecytowała "mogę być winna grosika?" tylko prosto w twarz rzuciła: 8zł - NC).

Sos - średnio ostry - chyba czosnkowy. Poniżej średniej.
Wkładka - ogórek kiszony miłym zaskoczeniem smile2.gif Mięso jadalne, ładne, aczkolwiek bez wyrazistego smaku, surówki ciepłe (o tym będzie dalej).
Ciasto - beznadziejne! Mikrofala? Taki numer u byle jakiego Turka by nie przeszedł! Co z tego, że kebab był ciepły, skoro ciasto smakowało jak gumowy naleśnik i jedyną rzeczą, którą przypominało mi w smaku, była tortilla z McDonald'a.

Wystrój - 4 wygodne 'kanapy', 3 odrobinkę za wysokie stoły (nawet jak dla mnie :/).

Turek Istanbul wciąż rządzi! xD
Prosty
z postu powyzej zgadzam sie z opinia odnosnie sosu - taki bez wyrazu i ciasta - rzeczywiscie jak tortilla z maca

Wkladka ok, mieso inne w smaku troche niz np w Istanbule, ale dobre. Jest go dosc duzo, warzywa tez na +
kompot4
Arkade
próbowałeś się "wydostać " z DG autobusem po 23 ? Ktoś tam tez jest w pracy , a potem musi czyms dojechac do domu.Nie wszyscy od razu muszą posiadac swój transport.
Rysiu_dg
Czy w Dąbrowie jest jakiś kebab który dowozi dania do domu?
Bartek90
Jest. Taki 24h niedaleko Kauflandu na Gołonogu. Zapomniałem jaka to ulica smile2.gif

Znaczy Kaufland to wiem, że Morcinka, ale ten kebab to już nie wiem biggrin.gif
Daniel
Najlepszy Kebab w DG to był już NIESTETY nie istniejący Skiba na Manhatanie ;/ Oczywiście jest to opinia subiektywna, ale imho był bezkonkurencyjny jeśli chodzi o bułki i mięso, a surówki i sosy było po prostu ok. Mimo, że po jakimś czasie faktycznie zaczął się psuć w mojej pamięci pozostanie jako ten naj w DG. wink.gif
Obecnie jak większość piszących tak i ja skłaniam się ku temu na Kościuszki. Jest po prostu dobry. Bez specjalnego rozpływania się mogę dać z czystym sumieniem 4/5. Jednak jadłem już zdecydowanie lepsze kebaby (jak choćby ten na Manhatanie) smile2.gif. Same kebaby są ok, ale jeśli chodzi o lokal to jest jedna wielka porażka biggrin.gif Coś jak w centrum Sosnowca... obrót duży, jedzenie niezłe, a szkoda im wydać te parę groszy żeby zbudować jako taki klimat w lokalu.

Co do kebabów jeszcze, to najgorszy jaki jadłem ostatnimi czasy znajduje się w Plejadzie. Nie wiem czy jest tam więcej niż jeden, ale mi chodzi o ten na przeciwko MrHamburgera obok innych restauracji. Jadłem (chociaż to zbyt wielkie słowo tongue.gif) tam może z 3 kebaby. Pierwszy był znośny, następnego wziąłem tylko dlatego, że byłem głodny, a d wyboru była słaba na którą trzeba czekać, MrHamburger.. i jakieś tajskie czy tym podobne wynalazki. Ten 2 był fatalny. Zresztą co tu dużo pisać. Wylądował w koszu po około połowie. Trzeciego jadłem jakieś 2/3 miesiące temu. Kiedy ponownie byłem bardzo głodny, a że nie jestem jakoś strasznie pamiętliwy to postanowiłem dać im jeszcze jedną ostatnią szansę. Cóż, to był wielki błąd ;/ Po tym obrzydziłem sobie kebaby na jakiś czas. Bułka po prostu jak zwykła buła, praktycznie nie przypieczona, sałatki może i by uszły przy lepszej reszcie, ale generalnie ciężko było ocenić... Sosy podobnie. No i samo sedno, czyli mięso... Dostałem coś w rodzaju resztek. Nie dość, że podgrzewane, to do tego z tłustymi kawałkami i ciągnące się. Czyli najgorsze co cię może spotkać w kebabie. Jak to się mówi do 3 razy sztuka...

Piszę to tylko po to by przestrzec innych smile2.gif. Omijajcie tego kebab z daleka.

Z takich (w DG), których bym nikomu nie polecił to zdecydowanie:
- ten koło Graffiti na Bandrowskiego
- Sienkiewicza (w budce koło byłego Olimpijczyka)
- Morcinka (Dla mnie to nie jest kebab... po prostu jakieś dziwne mięso wrzucone do bułki + niby sos i trochę surówki)
- budka z kurczakami koło Kauflanda (ciężko to nazwać kebabem)
- budka pod PKZ (z początku były ok, ale ostatnio sosy są po prostu nie do strawienia. Na następny dzień rewolucja + brak ochoty na jakiekolwiek jedzenie... Nie wiem, może to przypadek. Dam mu jeszcze zapewne jedną szansę smile2.gif)

Z miłych wspomnień dodam coś na temat kebabów z kurczaka. Jest taki jeden w Katowicach na 3-go maja. Nie pamiętam nazwy. Tak czy inaczej mieści się w kamienicach blisko przestanku w stronę placu Wolności. Jakieś 100, od tego placu. Jeśli ktoś lubi tego typu mięso to zdecydowanie ten kebab powinien odwiedzić. Polecam przede wszystkim wersję w cieście (chociaż sam nie przepadam za kebabami w cieście). Sosik rzecz jasna pikantny. Bardzo pyszny i przy tym oryginalny kebab. Nigdzie indziej czegoś podobnego nie jadłem, a uważam się za amatora kebabów tongue.gif Dodają tam chyba trochę ogórka kiszonego przez co kebab ma oryginalny smak. Samo ciasto jest cienkie i bardzo dobre. Całość jest podawana bardzo ciepła, a wręcz gorąca, w związku z tym trzeba uważać na początku żeby się nie poparzyć smile2.gif

Poza tym najlepsze kebaby jakie jadłem są w Krakowie. Przy tym są też oczywiście najdroższe.. smile2.gif
bonus11
A jedliscie juz w Capri Kebab na Wojska Polskiego??Ja juz ocenilem go ale chetnie bym przeczytal opinie na jego temat
Prosty
Odnosnie tego, ze tam ktos pytal o calodobowy i mowil, ze taxi do 22. Ostatnio w nocy, w pt kolo 00:30 bylo otwarte
bonus11
A to w Dni Dabrowy nie bylo??smile2.gif
Prosty
nie, w ten piatek

koniec spamu tongue.gif
Daniel
Heh wczoraj nabrałem ochoty na kebaba. No to mówię sobie - Kościuszki biggrin.gif Niestety... potwierdziły się sygnały o tym, że odgrzewają. Bułka jak z mikrofali odgrzana. Mięso to samo, grube, miękkie kawałki, ewidentnie nie były świeżo skrojone. Już 2 raz jem tam coś podobnego. Swoją drogą sos był bardzo słaby. Właściwie nijaki, a do tego nakapane jak by od niechcenia. Idą na masówkę, a szkoda bo czasami trafił mi się tam niezły kebab ;/

Ps. Całość oczywiście z jadalna i bez większych zastrzeżeń, ale co z tego. Tak to mogę jechać do Reala po bagietkę z serem i też się najem...

BTW: To mówicie, gdzie można zjeść kebaba z cienkim przypieczonym mięsem w lekko przypieczonej chrupiącej bułce? (nie za cienkiej bo się wtedy rozwalają i nie za grubej bo nie chce bułki z mięsem tylko kebab biggrin.gif). Sosy preferuje raczej ostre wymieszane z dobrym czosnkowym. Gdzie tego typu kebaba dostane w DG?
Adams
wiem o tym, że dużo ludzi narzeka na DZAFAR KEBAB w centrum pod PKZem,
ale kebab z tej sieci mieszczący się w Gołonogu przy pl. Bema jest moim zdaniem najlepszy.

wypróbowałem kilka rodzajów/kompilacji
1.ciasto, bez czerwonej kapusty(mam uczulenie), sos arabski(lekko pikantny)/chili(pikantny)
ocena: 9,0/10
2.ciasto, bez czerwonej kapusty, sos arabski/chili, ser
ocena: 9,5/10
3.bułka, bez cz. kap., sos chili-majonezowy, bez sera (a szkoda)
4.ciasto, bez cz. kap., sos tzatziki(czosnkowy)
ocena: 8,0/10
5.ciasto, bez cz. kap., sos tzatziki, ser
ocena: 8,5/10
6.bułka, bez cz. kap., sos tzatziki
ocena: 7,5/10

oraz ogólne pomieszanie sosów arabski-tzatziki, chili-majonezowy...itd. miało duży wpływ na ocenę,
są moim skromnym zdaniem bez zastrzeżeń
MIĘSKO happy (6).gif uwielbiam
dodatki: OK (szczególnie ser w cieście)
obsługa: miła i szybka

PS.:
można by odnowić sondę na temat kebabów, bo się troszkę pozmieniało

edit: błędy ortograficzne dry.gif
savalas
CYTAT(Adams @ czw, 10 cze 2010 - 13:21) *
wiem o tym, że dużo ludzi narzeka na DZAFAR KEBAB w centrum pod PKZem,
ale kebab z tej sieci mieszczący się w Gołonogu przy pl. Bema jest moim zdaniem najlepszy.

wypróbowałem kilka rodzajów/kompilacji
1.ciasto, bez czerwonej kapusty(mam uczulenie), sos arabski(lekko pikantny)/chili(pikantny)
2.ciasto, bez czerwonej kapusty, sos arabski/chili, ser
ocena: 9,5/10
3.bułka, bez cz. kap., sos chili-majonezowy, bez sera (a szkoda)
4.ciasto, bez cz. kap., sos tzatziki(czosnkowy)
ocena: 8,0/10
5.ciasto, bez cz. kap., sos tzatziki, ser
ocena: 8,5/10
6.bułka, bez cz. kap., sos tzatziki
ocena: 7,5/10

oraz ogólne pomieszanie sosów arabski-tzatziki, chili-majonezowy...itd. miało duży wpływ na ocenę,
są moim skromnym zdaniem bez zastrzeżeń
MIĘSKO happy (6).gif uwielbiam
dodatki: OK (szczególnie ser w cieście)
obsługa: miła i szybka

PS.:
można by odnowić sondę na temat kebabów, bo się troszkę pozmieniało

edit: błędy ortograficzne dry.gif

a to już kwestia gustu bo ja przy każdym Twoim punkcie się zgodzę, ale jeżeli chodzi o dżafara przy PKZ, natomiast na Gołonogu, od każdej z ocen odjąłbym 5 pkt. bo to co dostałem nijak nie miało się do tego z centrum, było niedobre, zimne, gumiate i z sosami bez smaku.

Jak dla mnie nic się nie zmienia, Balhan i Istambul, czyli tam gdzie są turcy, polskie kebaby mnie nie przekonują w dalszym ciągu do siebie.
kamillll
CYTAT(savalas @ pią, 11 cze 2010 - 09:55) *
Jak dla mnie nic się nie zmienia, Balhan i Istambul, czyli tam gdzie są turcy, polskie kebaby mnie nie przekonują w dalszym ciągu do siebie.

savalas, jak to są turcy to ty jesteś murzyn wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.