Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: KEBAB
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > OFF-TOPIC > Hyde-Park
Stron: 1, 2, 3, 4
Master
Pozwoliłem sobie zamiescic taki temat, gdyz coraz wiecej w naszym miescie takich punktów i mają coraz wiecej klientów.

Wasze uwagi i refleksje ....

W sondzie zaznaczyc mozna więcej niz jedną odpowiedz.
Patrimonium
Na Bandrowskiego lubie, ale chyba z przyzwyczajenia, na Kościuszki tez bardzo ok (dobre sosy), nie smakują mi w tej chatce na Okrzei, mięso jakieś inne, sosy zlbo za słabe albo zaostre, mało mięha dużo zieleniny blink.gif
michal_dg
Moglbys jeszcze dodać Kebab "Skiba" na MaNhaTTaNiE smile2.gif Polecam Go !
Bartek
Ten na Manhattanie w bloku 36? Jeśli to ten to naprawdę dobre, Istambul Kebab koło ZUSu też dobry. Kiedyś jednak najlepsze jakie jadłem były w Sosnowcu koło patelni, ale dawno tam nie byłem :/
michal_dg
Bartek, zgadza sie ten w 36 bloku na Piłsudskiego smile2.gif Kebab - Skiba smile2.gif
kwintosz
Zdarzało mi się jeść na Okrzei. Dużo mięsa (a raz trafiło mi się 3/4 mięsa w stosunku do reszty - aż za dużo) a sosy całkiem w porządku.
janosikdg
Bardzo często jadłem na Kościuszki ale do pewnego momentu ..
W czerwcu jak byłem to koło stolika był kawałek kupy i muchy latały do mojego kebaba ..
Mięsa duużo , dobre sosy ale zmieniam lokal .
Master
Mimo tego ze lubie zjesc kebaba, w ramach sprzeciwu wobec szpecenia PKZ i centrum miasta obiecuje ze nie tkne kebaba podawanego przez Dzafar Kebab, tyle moge zrobic i tylko tyle
Zibar
Dlaczego nie ma na liście tego na Okrzei sad.gif .
Oprócz nowego przy PKZ angry2.gif jadłem we wszystkich (przy czym jem kebaby tylko w cieście), ale imho na Okrzei najlepsze (najwięcej świeżego mięsa, bo jest duży ruch i często w godzinach popołudniowych trzeba czekać, dobre sosy, tylko, że chyba ceny tam są najwyższe).
Na Kościuszki zdarzyło mi się kupić z kwaśnymi surówkami mellow.gif
sarsolot
Na Okrzei kiedys był dobry, teraz ani to mieso nie za bardzo, a sosy to juz totalne dno. Teraz chyba jednak Kosciuszki wiedzie prym jak dla mnie.
Maryhna
nie będzie to nowość jeśli powiem, że prawie najlepszym kebabem jaki kiedykolwiek jadłam jest kebab na manhattanie : dobry, cena niewygórowana, właściciel doskonale wie kto co lubi tongue.gif jeśli w miarę regularnie się go odwiedza smile2.gif

btw: a najlepszym na świecie kebabem jest kebab u Rafała-warszawiaka w Łebie ;p
aero
Maryhna jeśli chodzi Ci o ten kabab przy Wojska Polskiego w Łebie, gdzie podają kebab z baraniny to w pełni się zgadzam. Chyba faktycznie najlepszy jaki jadłem.
Maryhna
taki trochę schowany za ciastkarnią ;p, hmm jak są dwa sklepy naprzeciwko siebie czynne 24 h/dobę to idąc od strony hotelu Wodnik ten kebab mniejszy, po prawej stronie smile2.gif i wszystko jasne muahaha biggrin.gif koniec OT
Mungojerrie
Ten na Okrzei ;p najlepszy sos tzatziki jaki w życiu dostałam wink.gif [ale jednemu warszawskiemu z Krakowskiego Przedmieścia jednak nie dorówna ;p]
pati
WITAM,
UWAŻAM , ZE KTOŚ PODDAŁ DOBRY TEMAT:) RANKING KEBABÓW W DĄBROWIĘ smile2.gif
NIEPOWTARZALNY I NAJLEPSZY , NAJŚWIEŻSZY Z NAJPYSZNIEJSZĄ SAŁATKĄ I NAJSMACZNIEJSZYM SOSEM TO KEBAB NA MANHATNIE !!!!! NIKT NIE JEST W STANIE GO PRZEBIĆ !!! JADAŁAM W WIELU MIEJSCACH, ALE TEN JEST SUPER I WSZYSTKIM SZCZEZRZE POLECAM JEŚLI MACIE OCHOTE NA KEBABA TO UDAJCIE SIĘ DO SKIBY TO 100% GWARANACJA "ŚWIETNEGO" MIĘSA , WYSTARCZY SPOJRZEĆ NA WAŁEK Z MIĘSEM I OD RAZU WIDZIMY
SAMO PYSZNE MIĘSKO , A NIE JAKIEŚ ZMIELONE RÓŻNOŚCI!! , KTÓRYCH WIDOK POWODUJE ZBIERANIE NA WYMIOTY !!!
SKIBA MA ZAWSZE ŚWIEŻĄ SURÓWKE( POMIDOREK ,OGÓRECZEK ŚWIEZY, CEBULKĘ BIAŁA KAPUSTKĘ PYCHOTKA A NIE SAŁATKI ZE SŁOIKÓW GDZIE BUŁKA NAM PRZESIAKA OCTEM I ZABIJA TYM SAMYM SMAK MIESA ,
PROPORCJE SAŁATKI I MIĘSA DOSKONALE DOBIERA MYŚLĘ , ŻE WARTO REKLAMOWAĆ SKIBE!!! ON ZAWSZE DBA O JAKOŚĆ MIĘSA I SMAK NIE CHCE SWOIM KLIENTOM PODAWAĆ BYLE CZEGO JAK RESZTA!!!

JEŚLI KEBAB TO TYLKO U SKIBY -MANHATAN:)))
Master
ale reklama hehe
Zibar
taaa... admin zmień nick z pati na skiba laugh.gif
to może jakaś zniżka za reklame na FMDG dla użyszkodników wink.gif
kwintosz
A jak tam trafić? Chętnie przetestuje bo nie miałem okazji..
Maryhna
piłsudskiego 36 tongue.gif między 7 a 6stą klatką a licząc od strony tramwaju 2-3
kwintosz
No dobra, niby prościej się nie dało ale nadal nie wiem jak dojść nie szukając zbytnio po numerach bloków. wink.gif To pierwsze bloki na Manhattanie od strony Gołonoga czy któreś dalej..? Znaczy rząd bloków.. Masz blisko, wytłumacz, zrób mape, zdjęcia czy cokolwiek lol.. laugh.gif
No a poza tym mają kebaby na dowóz, jeśli tak od jakiej kwoty i jaki jest tam numer telefonu?tongue.gif
michal_dg
Pati zgadzam sie z toba w 100 % biggrin.gif A co dooo lokalizacji Kebab SKIBA hmmm jest to pierwszy blok patrząc od strony Gołonoga biggrin.gif jezeli zauwazysz Księgarnie w budkach na placu koło głownej ulicy na piłsudskiego to juz napewno trafisz do Skiby biggrin.gif aaa jezeli chodzi o otwarcie to proponowałbym po 15 sie wybierać heheh :].... nie ma kebabów u niego na dowoz tongue.gif
Maryhna
numer telefonu jest w lokalu na ścianie biggrin.gif a lokal jest w moim bloku ;p
KacperskiDGG
Najlepszy kebap w DG to ten z manhattanu. A na placu św. Andrzeja w K-cach jadłem jednego z najlepszych jakie jadłem (baraninka), mniam.
bokser
rolleyes.gif
nie wiesz co tracisz kolego, kebaby w tej budce są smaczne i duże.
Chyba dla wielu osób tam kupujących nie jest problemem sama budka- jak widać ruch mają duży, bo nieraz czekam w kolejce.
ale jak ktoś woli kierować się odczuciami estetycznymi - jego strata.
Po drugie fajnie ,że przy piwku można zjeść coś dobrego na ciepło.
pomijam pizzę serwowaną obok, bo jest niesmaczna i droga.
mefisto
Master nikt Ci nie każe jeść kebabów z tej budki ale nie wiesz co tracisz. Z tego co widzę to nikomu nie przeszkadza położenie budki tylko Tobie. Nie chcesz to nie jedz. Gdybyś wiedział to chodzi wyłącznie o smak i jakość, a w Dżafar Kebab tak jest!
bokser co do tej pizzeri obok to masz racje.Byłem tam raz i już dziękuję..
Kamil_
Nie tylko Masterowi przeszkadza. W tym wątku było już kilka takich osób wink.gif
Qni
Widac, ze bokser vel mefisto to schizofrenik, bo jako wlasciciel budy pod PKZ sam ze soba rozmawia na forum.
Wiecej finezji zenujacy gosciu.
Bartek
CYTAT(Qni @ wto, 09 wrz 2008 - 21:01) *
Widac, ze bokser vel mefisto to schizofrenik, bo jako wlasciciel budy pod PKZ sam ze soba rozmawia na forum.
Wiecej finezji zenujacy gosciu.

Pomijając fakt budki to skąd wiesz ten człowiek to jej właściciel i tam sprzedaje? Do tego po co to obrażanie?

Za takie teksty jakie wypowiada Qni to powinny sypać się tutaj bany na forum.
Qni
Nie obchodzi mnie jego budka, tylko proba robienia z nas idiotow, czyli zakladanie dwoch kont i prowadzenie sam ze soba dyskusji na temat "Najwspanialsze kebaby w miescie sa pod PKZ".
Nie wiem gdzie tu obrazanie?
Gosciu ktory tak robi jest dopiero chamski traktujac nas jak polglowkow. Schizofrenia to jest dokladnie to co ten czlowiek robi.
Bartek
CYTAT(Qni @ wto, 09 wrz 2008 - 23:20) *
Nie obchodzi mnie jego budka, tylko proba robienia z nas idiotow, czyli zakladanie dwoch kont i prowadzenie sam ze soba dyskusji na temat "Najwspanialsze kebaby w miescie sa pod PKZ".
Gosciu ktory tak robi jest dopiero chamski traktujac nas jak polglowkow. Schizofrenia to jest dokladnie to co ten czlowiek robi.

Ok rozumiem Cię w 100%

Martwi mnie tylko to że niektórzy wolą odpisać takiej osobie jak bokser vel mefisto i wkręcić się w różne prowokacje. Najlepiej nie odpisywać i człowiek się znudzi smile2.gif

BTW. Też nie kupuje w budce koło PKZ i wszystkim odradzam bo słyszałem że można się łatwo zatruć!
janosikdg
Mój post nie o kebabie ale nie będę zakładał nowego tematu . Chodzi o budkę Dżafar Kebab .
Tak trudno kupić właścicielom owej budki solniczkę ? Jak można ludziom podawać kubek z solą :| Śmiech na sali .
zaglebiakDG
nie kupuje i nie bede kupowal w tej budce niczego gdyz wkurza mnie miejsce w jakiej ona stoi szpecac wizerunek miasta o ktory rada miasta z Prezydentem nie dbaja wogole a do tego cena nie cale 200 zlotych za dzierzawe terenu na ktorym stoi w SAMYM CENTRUM MIASTA o grozo kumpel dyrektora PKZtu i Prezydenta oj te uklady !!!! pozdrawiam [code][/code]
Bartek
Apropo kebaba Skiby na Manhattanie to ostatnio sprzedawane są tylko troszeczkę podgrzane :| Do tego w cieście nie jest fajnie zawinięty, tylko złożony na pół. Jak to czyta ktoś z tego lokalu to pls troszkę cieplejsze i w cieście bardziej zawinięte i będzie ok! smile2.gif
Master
W zeszłym tygodniu spróbowałem kebaba na Manhatanie, ciasto za 8 zł, i nie wzbudził we mnie żadnej rewelacji, zdecydowani bardziej wole na Kosciuszki.

Zjadlem rowniez na Wybickiego, srednia bulka 6,50 , mieso niedoipieczone , w niektorych miejscach guma, sos tak wodnisty ,ze wylewal sie z kazdej strony i pobrudzilem cala okolice, po czym bulka sie rozsypała i pekła na pół. Cała ta papka skonczyla w koszu
janosikdg
Master - też jadłem z tydzień temu na Wybickiego , i bułka też pękła i sos kapał na ziemie . Owa papka również wylądowała w koszu smile2.gif
michal_dg
Dżafar Kebab przy fontannie - nic dodac nic ujac , poprostu pycha 7,50 zł Duży Kebab w bułce bardzo dobry, dużo miesa, duża bułka, sos bardzo dobry i NIE wodnity tak jak w niektorych kebabach :DDżafar Kebab polecam biggrin.gif... na 1wszym miejscu oczywiscie Kebab Skiba
Maryhna
@michał_dg Ty nazywasz mięsem to coś co podają w Dżafar kebab? nie żartuj... tongue.gif
michal_dg
@Maryhna jak najbardziej to cos w Dżafar Kebab nazywam - Mięsem smile2.gif
katm
Witam wszystkich!
Ja mieszkam w Ząbkowicach i muszę przyznać że jestem częstym klientem "kebebów" na stacji.

Zgadzam sie że na manhatanie są dobre kebaby ale te w Zabkowicach (koniecznie) w tortilli są również pyszne smile.gif
Maryhna
coś o kebabach ;-)

<|andy|> siedziałem wczoraj przy jakiejś budce, jadłem zapiekankę
<|andy|> i do ludzi czekających na swoje żarcie podchodzi dzieciak rumuński z kubkiem i prosi o kasę
<|andy|> no i jeden mówi, ze nie da, drugi tez
<|andy|> a koleś przy samym okienku mówi do dzieciaka "dobrze, ze cie widzę, bo brakuje mi do kebaba"
<|andy|> piękny widok jak dzieciak ucieka z tym swoim kubkiem
<mateu> o, i nawet polski znal ;>

hahah teraz Ci @michal_dg wierzę, że to było mięsko.... ale z czego? biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

źródło
michal_dg
Cielęcina biggrin.gif
bokser
CYTAT(Qni @ wto, 09 wrz 2008 - 23:20) *

Gościu gdybym był chamem to zniżyłbym się do twojego poziomu kultury a tak to Ci tylko współczuję.Bokser nie ma nic wspólnego z Mefisto a według Ciebie każdy kto zarejestruje się jeden po drugim jest SCHIZOFRENIKIEM.Pozdrawiam
Qni
Noo moze byc tez bratem, lub kolega poprzedniego.
Ale nie gadajmy tylko wracaj do budki bo klyenci czekaja w dlugiej kolejce po smaczne kebaby.
vacu
Takie małe pytanko przy okazji tematu - może ktoś wie - czy nazwa "kebab" jest właściwa? Gdzieniegdzie (na pomorzu np. często) można bowiem spotkać "kebap" co skłoniło mnie do szperania w sieci ale znalazlem tylko tyle, że po turecku są słowa "kebap" i "kebabi" (różne odmiany potrawy a jest ich ponoć sporo) no więc czyżby słowo "kebab" przyjęło się u nas niewłaściwie? Chyba, że wzięło się to stąd, że nasze "kebaby" niewiele mają wspólnego z oryginałem to i nazwa jest inna... huh.gif

pees: polecam kebaby od Skiby wink.gif
sarsolot
Oryginalnie jest Kebap, i tak tez widziałem było napisane w Turcji, przyjęło się w Polsce (a moze w Europie?) pisac "Kebab" przez b na koncu ze wzgledu na taki sposob wymowy czy tam akcentowania w naszym jezyku.

Podobno smile2.gif
mariuszek
ja też byłem raz na kepabie sam. najlepszy jest koło pkz bo jak sie je to mozna tez popatrzeć na telebim a nigdzie tak nie ma w dąbrowie ani polsce pewnie.
nieznajomy
kebab to po arabsku a kebap po turecku

lub na odwrot biggrin.gif
barneydg
Naprawdę nie ma to jak kebab "u turka" na Kościuszki biggrin.gif zawsze z kumplami tam chodzimy czy to po meczu czy po treningu czy na spontanie. Najlepsze bułki w mieście i sosy tez dają radę ! Polecam biggrin.gif
Kamil_
No zwłaszcza super ostry daje radę. Tylko nie próbujcie, jeśli nic nie macie pod ręką, by ugasić ogień, jaki się ma potem w buzi biggrin.gif
barneydg
CYTAT(Kamil_ @ pon, 03 lis 2008 - 15:47) *
No zwłaszcza super ostry daje radę. Tylko nie próbujcie, jeśli nic nie macie pod ręką, by ugasić ogień, jaki się ma potem w buzi biggrin.gif

Średni to już jest ogień dla mnie biggrin.gif ale polecam i ten.. ostrego nie próbowałem po średnim i szczerze
? Nie mam zamiaru smile2.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.