Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: KEBAB
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > OFF-TOPIC > Hyde-Park
Stron: 1, 2, 3, 4
nieznajomy
dzwonie dzisiaj do maxi kebab a oni mi mówią że nie ma dzisiaj dostaw , dzwonie do taxi kebab włącza się poczta , dzwonie do Bizancjum - kierowca pojechał na zakupy będzie za 2 h , oby tak dalej "przedsiębiorcy"
Reaper
W plejadzie jadłem raz, dawno temu, ale jakoś mnie tam nie ciągnie, już wolę do New York Pizza tam zajrzeć. Podobnie kebab w M1 - taki jakiś dziwny, zamówiłem dwa i okazało się, że w jednym w ogóle mięsa nie było biggrin.gif

Kebaba jadłem ostatnio w tej budzie na Manhatanie. Sam kebab całkiem przyzwoity do tego spory wybór piw i fajny "ogródek" za budą.
crabro
Nie wiem czy sie ktos ze mna zgodzi, ale kebab przy zusie cos ostatnio nie smakuje tak jak dawniej, a moze to ma zwiazek z iloscia zjedzonych kebabow ;o). Tak czy inaczej ostry sos, ktory kiedys bardzo mi smakowal, teraz jest tragiczny, wlasciwie to nie ma zadnego smaku, poza tym ze chce "wary" wypalić. Należy zapijąć dużą ilością browara i pod żadnym pozorem nie wypuszczać potwietrza ustami ;o).

Aaa, bralem oczywiscie pol na pol sosy.
KJS
CYTAT(crabro @ wto, 22 cze 2010 - 08:11) *
Nie wiem czy sie ktos ze mna zgodzi, ale kebab przy zusie cos ostatnio nie smakuje tak jak dawniej, a moze to ma zwiazek z iloscia zjedzonych kebabow ;o). Tak czy inaczej ostry sos, ktory kiedys bardzo mi smakowal, teraz jest tragiczny, wlasciwie to nie ma zadnego smaku, poza tym ze chce "wary" wypalić. Należy zapijąć dużą ilością browara i pod żadnym pozorem nie wypuszczać potwietrza ustami ;o).

Aaa, bralem oczywiscie pol na pol sosy.

Od kiedy (czyli ok 2 lata) Istambul jest zamykany o 00:00 zamiast byc czynny 24h jak jego koledzy w sc i kato (czy my jestesmy gorsi) czuje do tego kebaba niechec tongue.gif

ale tak na serio - kebaby w istambule smakuja mi najbardziej. Ten w DG jest średni. Swego czasu najlepsze robili w będzinie na małachowskiego - tam w ogóle ten istambul ma klimat, a i kebab był zawsze duży i dobry wink.gif . Kebab w istambule w SC to dno nad dnem - zawsze ściemnia na ilości i kebab jest chudy jak podeszwa. Ostatnio hitem wydaje się być Kebab istambul na skargi w katowicach smile2.gif - jakis magic tam sie odbywa bo robia kebab najszybciej z wszystkich, a daja go najwiecej i jakby nie bylo to chyba tez najsmaczniej ; )

W DG to jest tak, ze zalezy kto jest. Jadam tam czasem by zgasic kaca w sobotnie popoludnia - i musze przyznac, ze jak robi mi kebaba jakas polka, to daje lepszy niz turek ; )

aha - jadam ciasto ostry ; )
sarsolot
Tyle, ze Istambuly w Sosnowcu sa dwa. Na Patelni byl dobry baaaardzo dawno temu, natomiast tak jeszcze rok temu w Istambule kolo Plazy byly kebaby lepsze nawet niz w Bedzinie. Niestety potem nastapilo krotkie zamkniecie, a po otwarciu ceny juz byly inne, a kebab gorszy. Jak jest teraz - nie wiem, preferuje (smakowo, nie estetycznie) ten pod PKZ.
bonus11
Jak dla mnie numer 1 to Capri Kebab na Wojska Polskiego a numer 2 kebab w budzie niedaleko salonu Fiata,Kebab duzy w cieście za 10zł naprawde duzy i dobry
Misiek
Jako smakosz tureckiej kuchni z przykrością muszę stwierdzić że wszystkie dąbrowskie kebaby wymiękają przy niejakim Roni Kebab, który na znajduje się na ul. Rybnej w Sosnowcu (Pogoń).
Polecam jak ktoś będzie w pobliżu.
Adams
Pytanie na szybko i oczekuje szybkiej odpowiedzi:
Do której godziny jest dziś czynny Dzafar pod PKZ?? (bo z pracy glodny bede wracal)
Master
Mysle ze temat do zamkniecia. Ewentualnie nowa sonda. Gdyz wiele sie zmieniło. Czesc Kebabów została zamknieta, pojawiły sie nowe, w tych co zostaly zmieniali sie wlascieciele a wraz z nimi sposob przyrzadzania itp itd.

eve
Czy już się rozpływałam nad kebabem na Kościuszki? Nie? No to muszę to napisać: pyyyyyychota biggrin.gif Kocham go biggrin.gif Najlepiej smakuje tuż przed zamknięciem kiedy mięsko jest dobrze przypieczone i dają go naprawdę dużo biggrin.gif Nigdzie indziej nie jadłam kebaba w którym byłoby tyle mięska, raczej dają dużo surówek wink.gif Chociaż muszę przyznać, że jest różnica pomiędzy kebabem podawanym w ciągu dnia, a kebabem po 22. Tak, jakby w ciągu dnia trochę oszczędzali na tym mięsie, a wieczorem dają dużo, żeby dokończyć...hmmm....tą wiszącą na kiju 'porcję' wink.gif

Pisałam o kebabie w cieście oczywiście. W bułce nigdy nie jadłam, ale z tego co widziałam to już nie jest aż tak boski wink.gif
muzzy
Ja zwykle jadałem na Okrzei, niestety zraziłem się tam kiedyś - w kebabie na wynos zabrakło warzyw, a podwójna porcja mięsa była mniejsza niż zwykła pojedyncza biggrin.gif Od tego czasu kupuję kebaby najczęściej pod PKZ - dają tam chyba najwięcej mięska smile2.gif
eve
Zdarzyło się Wam, żeby w kebabie na Kościuszki nie wydali Wam reszty? Już trzeci raz musiałam się o nią upominać. Zamówiłam pojedynczy kebab, dałam 20zł, powinnam dostać 10,50 reszty, a dostałam 0,50gr... Zaczynam się zastanawiać czy oni się tak często mylą czy robią to celowo?
bea1120
głosowałam na Wybickiego, dlatego, że na wynos dają mięcho z sosem w opakowaniu styropianowym - mnie interesuje konkret, a nie trawa + mąka; nie było problemu z zamówieniem biggrin.gif przynajmniej gdy zamówienie przyjmuje Turek

ten koło ZUS smakowo niezły, ale słabo mi się robi jak mam jeść w środku, tam fruwają masy much doh (27).gif za nic nie mogę się skupić na żarciu
w Będzinie jest podobnie, smak mięcha świetny i znów....te fruwajki
prezes
nowy kebab zauważyłem dziś koło nocnego na os.Mickiewicza, na rogu 6 sierpnia i Słowackiego (niedaleko Urzędu Skarbowego). W osobnym budynku, na pierwszy rzut wygląda porządnie, w środku kilka miejsc do siedzenia. Niestety nie skorzystałem dziś, ale jeśli ktoś próbował to proszę o opinie, bo często tamtędy przechodze więc czasem może się przydać wink.gif
Bartek90
Osobiście nie próbowałem, ale próbowali znajomi... i nie polecali. Podobno zwyczajnie mało smaczny.
Master
Od kiedy temat powstał wiele sie zmieniło. Powstały nowe kebaby, stare poupadały bądz sie zmieniły.
Temat zamykam i lada dzień powstanie nowy.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.