Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Kibicowanie w +LK
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Sportowa Dąbrowa > Siatkówka
Stron: 1, 2, 3, 4
Zibar
W związku z dużym rozmiarem poprzedniego tematu, oraz ze względu na zmiany w lidze, o sprawach kibicowskich w nadchodzącym sezonie będziemy pisać w tym miejscu. smile.gif
Kamil_
Miło by chyba było dla dziewczyn jakbyśmy się przeszli na jakiś pierwszy sparing bądź trening wink.gif
domeldg
Sparingi u nas w hali mogą posłużyć jako trening dopingu wink.gif Nowe piosenki itp.
Goły
Dokładnie...ograniamy się na pierwszy trening -sparing i to będzie dobra okazja do obgadania tego i owego a może i do pośpiewania czegoś nowego smile.gif
Zibar
Graficy i sympatycy naszej druzyny do dzieła smile.gif
Dzięki za stawienie się na pierwsze spotkanie w nowym sezonie, kolejne za ok. 2 tygodnie, o terminie napiszemy w tym temacie i na stronie mks-u. Reszta tak jak umawialiśmy sie w czasie rozmowy.

CYTAT
Pierwsze spotkanie Klubu Kibica w nowym sezonie PLK

Podczas spotkania Klubu Kibica MKS-u Dąbrowa Górnicza padł pomysł uszycia nowej flagi. Flaga ta ma być wizytówką fanów MKS-u, dlatego też projekt powinien być ładny, przejrzysty oraz rzucający się w oczy. W związku z tym zwracamy się z prośbą do wszystkich sympatyków naszej drużyny o przyłączenie się do akcji zbierania pieniędzy na ten cel.

Flaga ma mieć wymiary około 1,5 x 3,5 m, tak żeby można ją było powiesić na każdej barierce bez żadnych problemów. Koszt uszycia takiej flagi może wynieść ok. 250-300zł dlatego zwracamy się z prośbą do wszystkich sympatyków naszej drużyny o przyłączenie się do akcji zbierania pieniędzy. W nadchodzącym sezonie będzie kilka ciekawych meczów zarówno u siebie jak i na wyjazdach dlatego też zadbajmy o to, abyśmy także idąc w ślady naszych zawodniczek godnie reprezentowali te barwy !!!
O szczegółach zbiorki poinformujemy wkrótce.

Graficy do dzieła !!!
Przykład takich flag:
snf (51).gif

Zapraszamy !!!!!!

Klub Kibica MKS Dąbrowa Górnicza
siikor
Witam po długiej nieobecności...

oto projekt flagi:

MKS!
Prosty
Witam witam. Robi duze wrażenie, najlepiej by było kupic dwie, ta i Aria/Szczepana, tylko finansy brak sad.gif
ario
Zrobiłem z nudów video smile2.gif
piro
www.ultras-piro.com

Serpentyny, sreberka, balony, zimne ognie, ognie bengalskie, wulkany itp.
ario
CYTAT(piro @ wto, 02 wrz 2008 - 16:25) *
www.ultras-piro.com

Serpentyny, sreberka, balony, zimne ognie, ognie bengalskie, wulkany itp.

Nam na pewno przydadzą się wulkany i ognie biggrin.gif biggrin.gif
Prosty
ale chyba tylko raz na sezon, bo potem nas nie wpuszcza biggrin.gif
Arbas
CYTAT(siikor @ nie, 17 sie 2008 - 14:52) *
Witam po długiej nieobecności... oto projekt flagi: MKS!
Napis DĄBROWA GÓRNICZA trochę mało czytelny, ostry i kojarzy się z pismem niemieckim...
CYTAT(Arbas @ wto, 02 wrz 2008 - 18:01) *
Napis DĄBROWA GÓRNICZA trochę mało czytelny, ostry i kojarzy się z pismem niemieckim...
Tekst świetny!
Goły
Nareszcie jakiś producent sreberek ! Szykujemy kase biggrin.gif
deepablo
Flaga dobry pomysł smile2.gif ale moze tez pomyślmy o wyjazdach w drugiej rundzie smile2.gif
Zibar
Wszystkich kibiców zapraszamy na drugie spotkanie organizacyjne, które odbędzie się we wtorek 9 września o godz. 18.00 w hali "Centrum".
deepablo
Spotkanko nareszcie smile2.gif bede na 100%
szer
Takżę oświadczam iż moja osoba zawita na zebraniu. Do rozpoczęcia sezonu zostało ponad 40 dni, ale już teraz trzeba zaczynać się przygotowywać. smile2.gif
Prosty
mnie tez oczywiscie nie zabraknie smile2.gif zbierajmy solidna i aktywna druzyne
ario
CYTAT(Zibar @ czw, 04 wrz 2008 - 13:36) *
Wszystkich kibiców zapraszamy na drugie spotkanie organizacyjne, które odbędzie się we wtorek 9 września o godz. 18.00 w hali "Centrum".

Postaram się być, lecz niczego nie obiecuję, bo mam sprawdzian z historii tongue.gif
Zibar
Pierwsze spotkanie KK z drużyną za nami
info na stronie MKS i zdjęcia w galerii, zapraszam wszystkich do nadesłania swoich zdjęć na adres zdjecia@mks.dabrowa.pl

Jak wrażenia ?
Prosty
Wrazenia bardzo, ale to bardzo pozytywne. Chyba wszystkim sie podobalo smile2.gif teraz czekamy juz tylko na sezon i moze na nastepne spotkanie wink.gif
deepablo
Co tu dużo mówić ;D byłoo gruuubo.

Oczywiście czekam na następe tego typu spotkanie smile2.gif
Zibar
Pierwsze zdjęcia nadesłane przez @ario są już wklejone do klubowej galerii na stronieMKS-u ( w wiekszej rozdzielczości oczywiście na picasa snf (51).gif ).
Zapraszam innych uczestniów do nadesłania swoich fotek.
Kamil_
CYTAT
Dnia 30 września br (wtorek) o godz. 19.00 w Aqua Parku "Nemo - Wodny Świat" przy Alei Róż 1 - (Park Hallera), odbędzie się oficjalna prezentacja drużyn seniorskich siatkarek i koszykarzy, które będą reprezentowały dąbrowski klub w rozgrywkach sezonu 2008/2009. Wszystkich sympatyków MKS Dąbrowa Górnicza serdecznie zapraszamy !

No to Panowie robimy jakieś show? biggrin.gif
Padziu
CYTAT(Kamil_ @ pon, 22 wrz 2008 - 19:28) *
No to Panowie robimy jakieś show? biggrin.gif

A o co dokładniej Ci chodzi??
A to spotkanie to w dyskotece?? orientuje się ktoś??
Bo chyba nie na basenach laugh.gif
Kamil_
Nie wiem, taka luźna propozycja w sumie. Bo fajnie by było jakbyśmy się spotkali jakoś razem w barwach i pośpiewali trochę smile2.gif
szer
Kamil_ ma rację ;p. Powinniśmy jako Klub Kibica się tam wybrać i pokazać z tej lepszej strony ;d.
Kamil_
No i zbiórkę pieniędzy będzie można zrobić smile2.gif
Prosty
ja ide na 100%, pisze sie na show biggrin.gif
deepablo
b.dobry pomysł smile2.gif

ja równiez jestem na 100 a nawet 200% biggrin.gif
Zibar
Tak naprawdę to musimy się spotkać, bo mamy jeszcze kilka spraw do załatwienia.
Proponuję spotkać się 30-45 min. przed prezentacją - tyle czau powinno wystarczyć do omówienia wszystkiego i pierwszej zbiórki na nową flagę.
Kamil_
Mi tam pasuje. Tylko gdzie się spotykamy? Pod/w Nemo? Bierzemy barwy, żeby się ładnie zaprezentować, czy nie?
krzysiek
Wydaje mi się, że koszulki i szaliki jak najbardziej powinniśmy wziąć. Wkońcu po to je mamy żeby nie prezentować się jak jakaś przypadkowo zebrana grupa wink.gif
Kamil_
Ja to wiem i Ty to wiesz. No to Panowie we wtorek w barwach się widzimy smile2.gif
Prosty
Koszulka, szalik, i jakies pieniazki na zbiorke. Pozostaje okreslic miejsce i dokladna godzine, Zibar daj jakas propozycje tongue.gif
deepablo
Wybierzemy wodzireja ... tongue.gif
Zibar
godz. 18.15 przed wejsciem do Nemo, jak bedzie padac to w barze Nemo.
seler
Witam!!
Tak na stępie. Po długiej przerwie kiedy nie chodziłem na siatkówkę będąc ma meczu, zamurowało mnie. Młyn, piosenki, flagi, szaliki, koszulki... bardzo pozytywne zaskoczenie. Nie sądziłem ze w tym mieście zajdzie taka zmiana pod względem kibicowania, ale to dobrze przynajmniej coś się dzieje. Mam tylko nadzieje ze jak (nie daj Boże) dziewczyny spadną z Ekstraklasy to tendencja zostanie i hala nadal będzie tętniła życiem. Teraz przyszła pora na mniejsze przyjemnościJ. Chłopaki zmobilizujcie waszego prowadzącego do kreatywności i wymyślania nowych piosenek. Bo wasz śpiewnik nie jest rozbudowany. Na pewno wielu z was chodzi na Zagłębie i słyszy co się śpiewa(o ile się śpiewa). Troszkę poprzerabiać i będzie jak znalazł:) Doszły by co najmniej 2-3 nowe piosenki. I proponował bym także podpatrzyć kolegów z innych drużyn:) Jesteście młodzi i de facto to wy zapoczątkowaliście ruch kibicowski na hali.(jak się mylę to proszę o poprawkę) i to na waszych barkach ciąży odpowiedzialność wychowania kolejnych pokoleń które za paręnaście lat zajmą wasze miejsca. O ile będą mogli, bo jak chciałem wejść pośpiewać to jakiś stary dziadek mi powiedział ze młyn jest tylko dla Klubu Kibica. A to już jest niepokojące ale tak było parę miesięcy temu, nie wiem jak jest teraz. Powinniście podrywać cała sale do dopingu. A nie tworzyć hermetycznie zamkniętą grupę.wink.gif Wiem ze odczytacie to jako atak na was z mojej strony. Ale ja was nie atakuje broń Boże, tylko zdenerwował mnie fakt ze mnie nie wpuszczono na młyn. Bo śpiewać mogą wszyscy jeżeli pociągniecie ludzi to zamiast was 100 będzie śpiewał tysiąc osób, a na hali jest dobra akustyka wiec... A hala jest klimatyzowana?? Bo jak jest to nie powinno być problemu z odpaleniem paru rac...xDD nie no żartuje. Ale w sumie jak na Hokeju są odpalane to czemu by nie... W ogóle gdzie można dostać szaliki? Bo brakuje mi do kolekcji:) aha tak mi się przypomniało. Zamiast kserować piosenki na kartkach zainwestujcie w megafon;) Pozdrawiam!!

Ps. Macie tu linki parę fajnych linków. Miłego przerabiania piosenek.J
http://pl.youtube.com/watch?v=u0rMe2Vyb9E
http://pl.youtube.com/watch?v=ogGm6NPEym8 wink.gif
http://pl.youtube.com/watch?v=MV36ryVhwP0 fajne:)
http://pl.youtube.com/watch?v=P8-8lvVc6bw&...feature=related wypas:) za Ludowym wychodzi średnio ale jesteście lepiej zorganizowani to powinno zniszczyć hale:)

http://pl.youtube.com/watch?v=Z_VUbpSwxcs&...feature=related i cos na rozluźnienie:)
Wiem ze to wysoka poprzeczka ale trzeba walczyć;)
ps. jak cos to służę pomocą:)
ario
Witam.
1. Co do nowych piosenek - jest dużo propozycji. Jednakże co poniektórym nie podoba się to, że są one w pewien sposób kradzione :| Nie rozumiem tego, ale ok... (przecież wszystkie grupy kibiców tak robią). Ale dobra, zostawmy ten temat. Na to przyjdzie czas w trakcie sezonu.

Nawet jeszcze nie jest wybrany nowy prowadzący tongue.gif (w sumie ja się deklarowałem, ale nie wiem, czy sam dałbym radę biggrin.gif)

2. Mobilizowanie wszystkich na hali.
Mój pomysł na ten sezon jest taki:
Wysłać pięć/sześć osób na drugą stronę. Mogą oni być zaopatrzeni we flagi itp., itd..
Osoby z KK na trybunach 'nie dopingujących głosem (biggrin.gif)' mobilizują całe towarzystwo tekstami typu 'zaśpiewajmy razem, pomóżmy dziewczyną' itp.
I zapodajemy miażdżący tekst na dwie trybuny - 'KTO WYGRA MECZ?!" biggrin.gif

3. Przyśpiewki
- Horto magiko - kiedyś wstawiałem link na forum tongue.gif - kozacka piosenka
- Naszym klubem... - spoko. Rytmiczne i szybko wpada w ucho smile2.gif to najważniejsze.
(Naszym klubem MKS, każdy w Polsce o tym wie,
że najlepszy w Polsce jest, nasz dąbrowski MKS
tyle biggrin.gif
- Ole, ole.. - chyba mamy biggrin.gif
- piosenka z legii on tour - mamy. wychodzi w miarę dobrze.
- O Walterze - nie mamy na kogo najeżdżać biggrin.gif
A przypominam, że to siatkówka kobiet smile2.gif Wulgaryzmy niewskazane.

Pozdrawiam, ario.
Lui
http://pl.youtube.com/watch?v=rvVLFwTGQsc&...feature=related

Łapiemy się za bary:

"Tańczymy labada,labada,labada, tańczymy labada, małego walczyka, HEJ !
"Tańczą kibice, kibice, kibice, tańczą labada DĄBROWSCY KIBICE HEJ !

Hej MKS! do boju,naprzód marsz !
Hej MKS! Zwycięstwo czeka nas !
Hej MKS! Tyś najlepszy jest !
Hej MKS! Bo my kochamy Cie !!
Prosty
ario -> mobilizowanie takim sposobem lduzi - wypas smile2.gif

co do przyspiewek to ja nie mam weny na przerobienie, nie jestem w tym dobry tongue.gif

seler-> na sektor KK wejsc chyba nie ma problemu, wystarczy zadeklarowac doping. Moze Ty poprowadzisz doping ? biggrin.gif bo nie ma osoby, ktora by to w tym roku pociagnela :>:> Szaliki byly, ale juz nie ma, chyba beda na nowy sezon. Co do megafonu to nie trzeba, spokojni. Rac/calej piro, zero podpalania niczego - zakaz.
Kamil_
Jak wyślemy na 2 trybunę 7 osób, to nas w młynie zostanie z 15 smile2.gif
sarsolot
Taka moja mala uwaga, moze okaze sie pomocna, a propos rozszerzania dopingu.

Bardzo dobrze bylo by, tak jak ario napisal, przeniesc pare osob na druga strone, ale nie jestem przekonany, czy poderwie to bedace tam osoby do dopingu. Mysle, ze lepszym wyjsciem jest rozszerzeniew jakis sposob mlyna, poprzez wlaczenie do dopingu osob bedacych w jego sasiedztwie. Nawet, jesli mialo by to byc kosztem przeniesienia jego miejsca (o ile sie da, oczywiscie)

Skad taki pomysl i dlaczego nie druga strona ? Wiadomo, ze nie jest to sytuacja analogiczna, ale moze ktos chodzi i widzi jak przedstawia sie sytuacja na hokeju na Stadionie Zimowym w Sosnowcu. Podczas gdy mlyn byl od tej "mniej zaludnionej" strony ,z boku trybun, praktycznie tylko on spiewal, proby poderwania calej hali sie nie udawaly. Od tego sezonu, mlyn jest po przeciwnej stronie, zaraz obok miejsc stałych bywalcow, co zaowocowalo zdecydowanie lepszymi efektami. Wiadomo, ze to inne sytuacje, ale moze i tutaj pomoze.

Ewentualnie, mozna by w jakis sposob zachecac ludzi, zeby chociaz nie bedac w klubie kibica, zajmowali miejsca w lub w poblizu mlynu i wlaczali sie do dopingu. Nie wiem jak, oglosic megafonem, rozdac ilotki, namawiac przy wejsciu. Moze poprosic spikera o ogloszenie ? Mysle, ze takich ludzi jak kol. seler jest wiecej. Wydaje mi sie, ze duzo prosciej bedzie zebrac wiecej osob do spiewania w jednym miejscu niz poderwac liczaca kilkaset osob trybune przeciwna, gdzie polowa i tak nie bedzie spiewac, 1/3 moze by sprobowala ale sie wstydzi, a pozostala garstka sama spiewala i tak nie bedzie.

Troche przydlugawy tekst, mam nadzieje ze nie nazbyt nudny tongue.gif Pozdrawiam.
Prosty
Kamil_ -> na pierwszym meczu moze bedzie nas wiecej, mozna poprosic spikera o taki sam komunikat jak w tamtym sezonie i moze nowi ludzie jacys dolacza

sars-> w tamtym roku spiker oglaszal, ale ludzie raczej ograniczaja sie do klaskania i to w tych momentach emocji, albo lepszej gry. Wstyd to chyba glowny powod, bo wiekszosc osob mysli : co ja bede sie mieszal/a w tych mlodziencow. Przynajmniej mnie sie tak wydaje. Ludzie jeszcze sie nie dostosowali do dopingu w DG
Lui
No ludzie sobie mówią, po co mam kibicowac i robić z siebie debila : |
Juz wiele razy śpiewalismy "wszyscy wstaja i śpiewają" to w ważnych momentach moze cześć wstanie na jedną piłke jak będzie stracona to juz odrazu siadają jak w zapasie są jeszcze np. 2 matchbole
Padziu
Pomysł z wysłaniem ludzi z KK na 2 stronę moim zdaniem zły bo po pierwsze wtedy zostanie nas 15-20 na sektorze po 2 na tamtej trybunie (trybunach) siedzą 'vipy' i one wolą pogadać o pogodzie niż się wysilać na aktywny doping po 3 są osoby starsze i kobiety które też już wolą klaskać niż przez 5 setów wykrzykiwać różne hasła.
seler
Widzę ze mój post wywołał istną burze po której troszkę ten temat odżył. Ale to dobrze. celb (7).gif Myślę, że poderwanie trybuny ‘vip’ będzie nie lada wyczynem. Nie zmuszajmy władz miasta do czynnego dopingu, choć dla ich poparcia miało by to duży wpływ. Ale nie pora tu o polityce. Nie wiem gdzie teraz znajduje się młyn bo co filmik to jest gdzie indziej ale: Jeżeli znajduje się na górnej trybunie, to nie odgradzać sektora taśmami. Zapraszajmy/zapraszajcie ludzie młodych, nawołując przy wejściu ze zapraszamy na sektor taki i taki. A do tego przydał by się megafon. Znacie osobę która robi plakaty. Niech dopisze, że na sektorze takim i taki prowadzony będzie doping wszystkich chętnych zapraszamy! Ci ludzie którzy siedzą na tych dolnych miejscach zaraz przy parkiecie niech sobie siedzą, rodziny z dzieciakami, pikniki, fotografowie a młodzież niech siada w młynie. A po za tym, nie wiem czego się tu wstydzić, śpiewanie jest o wiele lepszą zabawa niż jedzenie popkornu albo słonecznika. Ale jak ktoś nie wyraża żadnego zainteresowania to go nie zmusimy. A co mojego prowadzenia dopingu... hehehe z racji mojej profesji nie jestem wstydliwy, ale nie będę się mieszał między was:)
PS. Może wypuścicie serie vlepek;) Wiecie PR to teraz podstawa nawet w kibicowaniu. xD
PS. Horto magiko... wub.gif jeszcze dużo czasu upłynie;)
Lui
Temat vlepek już był poruszany.Ale nie doszedł do skutku, dlatego chyba że było za mało projektów.Propozycja vlepek jest super, tylko potrzebne są projekty.Więc jak ktoś może zrobić to niech wrzuci.Ja bym chętnie porobił jakieś projekty ale grafika nie jest moją mocną stroną.. rolleyes.gif
ario
1. VLEPKI BYŁY ROBIONE!
Sam robiłem 5 projektów biggrin.gif

A to, że nie były one drukowane - trudno tongue.gif

2. Doping. Nikt się nie zgłaszał, nie wiem czemu. Wstydzą się ludzie, czy co?
Ja otwarcie mówię, że podjąłbym się tego, ale potrzebowałbym jeszcze jedną osobę do pomocy smile2.gif
Padziu
A ta osoba to do bębna bo nie za bardzo rozumiem -> w zeszłym sezonie był tylko Goły i własnie na bębnie sikor
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.