CYTAT(picaro @ pią, 07 mar 2008 - 21:19)

W jakim celu działa to forum to rozumiem i pewnie też dlatego coś tu piszę

I to fajnie że jest i to na całkiem niezłym poziomie. Tylko wkurza mnie, że spora większość zamieszczanych tu wypowiedzi jest w tonie niezadowolenia. Choć potrzebę narzekania i wyżalenia się też rozumiem.
Co za żywa dyskusja się zrobiła. Super..
Ja także uważam że ostatnie dni DG to z roku na rok są coraz gorsze.. Nie będę już to mówił że wole imprezę na Zielonej, bo to tylko i wyłącznie moje zdanie a skoro tak chcieli w UM to trudno. Faktem jest, że jedynym pozytywnym zdarzeniem jest fakt, że w ostatnim roku pojawiło się więcej imprez towarzyszących i że ta forma która została przyjęta jest lepsza.
Problem tylko polega na doborze repertuaru. Ja wiem, to może być problem, gwiazdeczki w Polsce po 1 znanej piosence chcą masę pieniędzy, no ale z drugiej strony to święto miasta jest raz w roku, czy nie powinno być huczne? Tym bardziej że miasto tnie ewidentnie wydatki, nie ma już imprezy na powitanie lata (zdarzaly sie), na zakończenie wakacji (było co rok) czy sylwestra. Czy nie można zorganizować na prawdę tych 3 dni na jakimś świetnym poziomie?
Ok upieramy się że w jeden dzień chcemy zrobić coś dla młodzieży, ok w zeszłym roku było reggae, pytam dlaczego w tym nie można było zorganizować np jakiegoś fajnego dj i zrobić dyskoteki pod otwartym niebem do rana? A w następnym zaprosić kapele rockowe czy jazzowe, bluesowe, ska etc. Sami mówicie że ilu mieszkańców tyle gustów, ok więc dajmy szanse każdemu odnaleźć się na tej imprezie.
Jeśli chodzi o dwa kolejne dni, jeden z zespołów oczywiście powinien być dla szerszej grupy osób (młodszych i w średnim wieku) a w kolejny dla trochę innej. Nie wiem dokonałem tak na swój gust podziału i w pierwszej grupie widziałbym m.in Hey, Ira, Dżem, Bajm, Zakopower, Myslovitz, T.Love, Lady Pank, Golec.., nie bijcie ale: Doda (ktoś jej te płyty kupuje) czy Wydra) natomiast w drugiej (Budka Suflera, De Mono, Krzysztof Krawczyk, Lombard, Kombii czy Stachursky). Podział jest moją opinią i był zrobiony na wyczucie.. oczywiście nie uwzględnia tu wszystkich ale to chyba normalne. Jak widać zespołów jest sporo, jest z czego wybierać.
Poza tym, czy na prawdę nie można by szarpnąć się na jakiś zagraniczny zespół, kurcze w głupiej łebie na Allegro Cup (zawody windserfingowe) w zeszłym roku był Zakopower (świetny koncert dużo ludzi którzy się super bawili) a na drugi dzień Boney M i kurcze nie można było wcisnąć palca na plaży tyle ludzi.. Owszem ktoś powie chała.. rozumiem ale jednak większość zna ich piosenki a takich zespołów jest na prawdę sporo. W Dąbrowie mamy wiele firm, wiem że firmy w większości nie są zainteresowane taką współpracą czyli współfinansowaniem imprez, ale może jakieś znalazłyby się chętne na imprezę z jakąś zagranicznym zespołem.
No nic, ja jeszcze nie narzekam zawczasu, poznamy rozkład jazdy to będziemy ewentualnie biadolić choć to reggae nie bardzo mi podchodzi drugi raz z rzędu przyznam szczerze.
Chill out panowie..