Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Dni Dąbrowy Górniczej 2008
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Dąbrowa Górnicza > Impreza
Stron: 1, 2, 3, 4
kwintosz
Nie wiem po co te emocje. Każdy ma prawo do swojego zdania, ja swoje też już wyraziłem, chciałbym tylko wspomnieć, że fakt że Tobie @olo, czy Twojemu synowi albo @Picaro podoba się się reggae, albo fakt że nie było w zeszłym roku tam pod sceną 15 osób tylko 115 czy 215 nie musi oznaczać że po raz drugi UM musi zafundować nam taki dzień. To ja przepraszam, w mieście nie ma ludzi słuchających innej muzyki? to już do "końca świata i o jeden dzień dłużej" będzie reggae bo pod sceną bawiło się x osób.. No bez jaj panowie.

Jak dla mnie UM się nie popisał i tyle. Drugi raz funduje nam to coś. Może części dąbrowian się to podoba ale na pewno nie wszystkim. Można było zorganizować imprezę innego typu np. z DJ ba w końcu na disco chodzi masa osób, czy koncert rockowy, ska, blues czy jazz itp.. Więc proszę nie piszcie że nie padły inne propozycję, trzeba było po prostu z taką inicjatywą wyjść do ludzi może byłoby jasne czego chcą mieszkańcy.

Nie wiem czemu tak uparcie drugi raz zostanie zorganizowane coś w ten jeden dzień pod szyldem Dni Dąbrowy, skoro impreza tego typu powinna być dla wszystkich po trochu. W zeszłym roku było reggae niech w tym będzie co innego.. Dlatego też nie dziwią insynuacje czy podejrzenia że osoby pracujące przy organizacji tej imprezy po prostu lubią ten rodzaj muzyki, problem tylko że gospodarują pieniędzmi z naszych podatków.. No ale nic, teraz już za późno. Zresztą może to tylko ja psioczę i próbuje uprawiać propagandę.

Tak czy siak nawet największa polska gwiazda nie wynagrodzi mi tego jednego dnia i niesmak pozostanie..
picaro
Postaramy się by duży ogródek piwny był właśnie na przeciw sceny, zresztą tak było w pierwotnych planach. I też uważam że można by odpuścić to spisywanie, przynajmniej częściowo. Podobne zdanie mam również na temat plastikowych kubków ale cóż zrobić. Inna sprawa, że sam nie znoszę samych tych kubków jak i piwa z nich laugh.gif No i dodam tyle, że w zeszłym roku pierwszy raz imprezę robiliśmy na tym terenie i wyszło jak wyszło, ale na złotej miejscowości było już lepiej. Tak więc mając już doświadczenie postaramy się zrobić to jeszcze lepiej. Chciałbym coś sprostować, bo to chyba nie dociera do nie których osób: INDIOS BRAVOS to nie jest tylko i wyłącznie reggae, co wy ludzie się tak uparliście z tym reggae.Zmiana , Jego piosenka o miłości, Ściana. Sami się nakręcacie. Po za tym to nie będzie jedyna impreza plenerowa tego sezonu. I jak się uda to disco też będzie, i coś bardziej dla rodzin itd. A Dni DG dla wszystkich. A w ramach rozluźnienia proponuje sobie posłuchać takiego utworu "Ty sobie możesz" OSTRego z nowej płytki pt. "Ja tu tylko sprzątam". laugh.gif
olo
Kwintoszu. Napisałem jedynie, że byłoby mi miło gdyby taka impreza co roku w Dąbrowie się odbywała. Słucham generalnie wszystkiego co dzieje się na półoficjalnej scenie postpunkowej, ska, reggae i raga i jest mi jedno jaki gatunek będzie prezentowany. No, może za wyjątkiem hip-hopu. Twoje argumenty o różnorodności przekonały mnie co do tego, że byłoby fajnie, ale fakt - nie w ramach Dni Dąbrowy. Z tego, że mój syn był pod sceną nie wynika, że jest fanem reggae. I nie wynika również, że był pijany czy naćpany jak zasugerowano na forum. Co do Indios Bravos. To bardzo odważna decyzja. Powiem tak. W ub. roku na Woodstock wielu czekało na IB, ale wielu również nie zrozumiało i opuściło plac. Nowa płyta niesie z sobą zupełnie inną formę przekazu, niż ta do której nas przez lata przyzwyczaili. Czy utwory z nowej płyty sprawdzą się na festynie? Wątpię.
A dyskoteka, dj? Jak najbardziej. W końcu, cały czas to powtarzam, jest to festyn. A na festynie ludzie powinni się bawić. Dawnymi czasy na Podlesiu nie grały gwiazdy a ludzie się bawili, tańczyli, pili wódke...

Peterek
Heh, dyskusja się troszkę niepotrzebnie rozwinęła tongue.gif
Już ustaliliśmy, że nie wszystkim się wszystko może podobać, a nic już nie zmienimy bo wszystko jest właściwie zaklepane :]
Tyle "kłótni" chyba wystarczy :> ?

Ps. Jeśli będą 3 dni, i w każdy byłby inny gatunek to chyba nie ma problemu ^^

:)
@Olo

a czemu to emotek nie powinno sie uzywac?

Nic takiego o urzednikach nie napisalem, ale na kierowniczych stanowiskach w UM mlodziez na pewno nie pracuje i moga miec problem.

Jak chcesz dalej to sie osmieszaj, a mnie rozbawiaj biggrin.gif
Jesli chcesz mnie straszyc daniem w pysk smile2.gif to rob to na PM. O nikim nie pisalem imiennie, skoro nieprawda i byliscie w tych wyjatkach to wspaniale, tylko sie cieszyc. Swoja droga to fajne to Twoje bezsilne towarzystwo, ktore co najwyzej moze dac innym w pysk heh.
Ja straszylem? Napisalem cos zupelnie przeciwnego, ze jezeli o mnie chodzi to mozesz mi bezkarnie ublizac. Jesli tylko mnie maja dotyczyc Twoje posty to rob to lepiej na PM, a nie zasmiecaj innym, i nie wprowadzaj standardow z forum GW
kwintosz
":)" apeluje o trzymanie się jednak tematu, kolejny post nie związany z tematem będzie kasowany i ostrzeżenie.. takie sprawy załatwiajcie na PM między sobą, Ty jako admin powinieneś to wiedzieć.
olo
CYTAT(:) @ wto, 18 mar 2008 - 21:30) *
@Olo

a czemu to emotek nie powinno sie uzywac?

Nic takiego o urzednikach nie napisalem, ale na kierowniczych stanowiskach w UM mlodziez na pewno nie pracuje i moga miec problem.

Jak chcesz dalej to sie osmieszaj, a mnie rozbawiaj biggrin.gif
Jesli chcesz mnie straszyc daniem w pysk smile2.gif to rob to na PM. O nikim nie pisalem imiennie, skoro nieprawda i byliscie w tych wyjatkach to wspaniale, tylko sie cieszyc. Swoja droga to fajne to Twoje bezsilne towarzystwo, ktore co najwyzej moze dac innym w pysk heh.
Ja straszylem? Napisalem cos zupelnie przeciwnego, ze jezeli o mnie chodzi to mozesz mi bezkarnie ublizac. Jesli tylko mnie maja dotyczyc Twoje posty to rob to lepiej na PM, a nie zasmiecaj innym, i nie wprowadzaj standardow z forum GW

Nic nie zrozumiałeś. NIC. A szkoda.
Dziun
A ja tam się cieszę, że zagrają Indios Bravos.
Jak widać gusty bywają różne i nie ma się co napinać.
syzio
Nie wczytuje się w ten temat, więc pytam biggrin.gif. Czy zespół Indios Bravos będzie "gwiazdą wieczoru"?
menago
nie wiem czy juz byla ta informacja, ale na stronie tlove znalazlem info:
31.05 – Dąbrowa Górnicza (Park Hallera – Dni Dąbrowy Górniczej 2008)
wiec zapowiada sie calkiem niezle wink.gif)
Peterek
Łoł, jestem w szoku lostit (4).gif
Wreszcie się postarali smile.gif
Coraz bardziej ciekawią mnie dni DG w tym roku biggrin.gif
Leszek
CYTAT(:) @ wto, 18 mar 2008 - 21:30) *
nie wprowadzaj standardow z forum GW

Uśmieszku, a jakież to zwyczaje masz na myśli? Czy może chodzi Ci o te, które sam próbowałeś tam wprowadzić, kiedy posługując się loginem dabrowa-gornicza.org dopier.....eś się do Bogu ducha winnego Bronka i porównywałeś go z szowinistą Arnoldem7?
picaro
Potwierdzam T.LOVE w sobotę, a przed nimi jako saport SKANKAN smile.gif
ciekawe do czego się jeszcze dokopiecie laugh.gif
bo jeszcze niedziela laugh.gif choć to to może już nie dla wszystkich tak dobre, ale ... laugh.gif
Leszek
CYTAT(picaro @ czw, 03 kwi 2008 - 20:50) *
Potwierdzam T.LOVE w sobotę, a przed nimi jako saport SKANKAN smile.gif
ciekawe do czego się jeszcze dokopiecie laugh.gif
bo jeszcze niedziela laugh.gif choć to to może już nie dla wszystkich tak dobre, ale ... laugh.gif

A kiedy oficjalna wiadomość będzie?
picaro
zasadniczo to chyba bym już mógł podać, ale wolę poczekać na plakat i jeszcze dać szansę wykazać się forumowym pesymistą laugh.gif
Peterek
Kocham pesymizm po prostu ^^
To strzelam, że w niedzielę zobaczymy Gosię Andrzejewicz tongue.gif
picaro
nie trafiony/a laugh.gif
michu
to może mały konkurs?
kto pierwszy trafi dostanie nagrodę, a anonimowym sponsorem będzie picaro biggrin.gif
Maryhna
no to strzelam, sojka biggrin.gif lol
picaro
Nie ma sprawy mogę jakaś nagrodę wymyślić laugh.gif
a chodzi o Sojka Band czy Stanisława? Bo band będzie ale to się nie liczy, bo to już na forum było laugh.gif
Padziu
CYTAT(picaro @ pią, 04 kwi 2008 - 11:25) *
Nie ma sprawy mogę jakaś nagrodę wymyślić laugh.gif
a chodzi o Sojka Band czy Stanisława? Bo band będzie ale to się nie liczy, bo to już na forum było laugh.gif

Ale może jakaś podpowiedź - bardziej rockowo, popowo czy może rege?

Pa może chodzi właśnie o Sojka band? wink.gif
Maryhna
o stasiu mówiłam tongue.gif
picaro
Rock Pop - tak mi się przynajmniej wydaje laugh.gif
T.Love spox, powinien sie wielu podobac, a i pewnie fani przyjada z calych okolic.

Dla Skanakana zabraklo miejsca w piatek? wink.gif

A w niedziele Zakopower? hehe

CYTAT
Protokół Nr 22/08
z posiedzenia Komisji Budżetowej w dniu 26 lutego 2008r

(...)
Przewodniczący Komisji Kultury, Rekreacji i Sportu – M.Kalaga :
Komisja Kultury, Rekreacji i Sportu zaopiniowała tę uchwałę pozytywnie, jednogłośnie z poprawką zawartą we wniosku dot. przeznaczenia kwoty 150tys.zł na organizację Dni Dąbrowy. Ta kwota jest niedoszacowana. Komisja wystąpiła z wnioskiem o zwiększenie środków na przeprowadzenie tej imprezy do kwoty 240tys.zł, bo takie są założenia PKZ. Jest teraz dylemat : albo zwiększyć kwotę, albo zmniejszyć zakres tej imprezy.

Prezydent Miasta – Z.Podraza :
Dni Dąbrowy nie są nigdy organizowane przez jednego organizatora. Jest to składanka z wielu instytucji, nie tylko PKZ. Te środki, które są zarezerwowane i przekazane do PKZ, to jest jedna tylko z form. Ja mogę zapewnić, że Dni Dąbrowy, które będą organizowane, na pewno nie będą gorsze od tych, które były ostatnio. Wydaje mi się, że były dobrze przeprowadzone. Nie musi to być tak, że wszystkie środki, które są na Dni Dąbrowy będą przekazane do PKZ. Na dzień dzisiejszy możliwości budżetowe są takie, i takie środki przekazujemy, natomiast pozostałe finansowanie na pewno będzie zabezpieczone.
Wynik głosowania: 9 – za, 0 - przeciw, 1 – wstrzym.
(...)
picaro
nie jest to Zakopower tongue.gif (chociaż gdzieś tam było to w planach i może pomysł wróci przy innej okazji)

a miejsca dla Skankana nie zabrakło w piątek, tylko takie było założenie, żeby był jakiś saport przed T.LOVE na rozkręcenie ludzi. A Skankan jest zespołem z okolic i obecnie jest w bardzo dobrej formie, o czym przekonał nas ich jesienny koncert w naszej placówce. Ich repertuar zawiera bardzo żywiołową muzykę ska ocierającą się o klasycznego rock'n'rolla, więc powinno się to sprawdzić. Ponad to mają sporo szlagierów znanych w okolicy (i to nie tylko wśród najmłodszej części społeczeństwa), fajną sekcję dętą, no i promują region Zagłębia biggrin.gif
Padziu
no to może pan Stachursky albo Feel??
Rysiu_dg
może Happysad ?biggrin.gif
Sebastian22
Karolina Kozak? Lubie jej piosenki, nie tylko te najnowsze ale z poprzednimi formacjami również.
picaro
nic z tego tongue.gif
bzenek
CYTAT(picaro @ sob, 05 kwi 2008 - 12:32) *

Ani chybi Madonna wink.gif

Spekuluje się na temat jej przyjazdu do Polski w tym roku. Ale nigdy bym nie przypuszczał, że to akurat na dni DG blink.gif
Degland
CYTAT(picaro @ sob, 05 kwi 2008 - 09:32) *

To będzie pani od lodów? rolleyes.gif
Maryhna
muahahaha dobre biggrin.gif
picaro
PUDŁO laugh.gif

A madonna to było by wypaśnie, ale niestety ten koncert z tego co się orientuje odbędzie się w Sopocie, choć faktycznie jakoś z poczatkiem czerwca.
Bartek
Madonna ma wystąpić na Śląskim, a nie w Sopocie wink.gif Chyba że coś się zmieniło.
picaro
sorki za pomyłkę, faktycznie na śląskim i to w sierpniu tongue.gif
syzio
Madonna ma być na stadionie w Chorzowie lub na Służewcu smile2.gif
michal_dg
to moze powiesz Picaro kto wkoncu wystapi na tych dniach d.g hehehe
picaro
No piatek i sobota jest już znana, a niedziele jeszcze pozostanie tajemnicą, może ktos zgadnie smile.gif
michal_dg
hmm... To kto będzie w Piątek i Sobote ? :-)

A jeżeli chodzi o Niedziele , to moze jakas podpowiedz daj xD heehehe
Peterek
Skoro pop-rock to może Łzy/Bajm/Wilki (więcej zespołów nie przychodzi mi do głowy).

Chociaż to byłby chyba za duży wydatek.
Bartek90
CYTAT(michal_dg @ śro, 09 kwi 2008 - 15:11) *
hmm... To kto będzie w Piątek i Sobote ? :-)
A jeżeli chodzi o Niedziele , to moze jakas podpowiedz daj xD heehehe

Masz napisane pare postow wyzej... w piatek Skankan, a w sobote T Love ... smile2.gif smile2.gif Przynajmniej tak wychodzi z postow poprzednikow... smile2.gif smile2.gif
michal_dg
spoooko dzieki xD bo juz sie pomieszalem z tym wszystkim heheh w Tematu Dni Dąbrowy Górniczej wyszly jakies Madonny laugh.gif
Kamil_
Skankan ma być jako support T Love, Indios Bravos ma też być na dniach (już nie jako support) biggrin.gif
Bartek90
CYTAT(Kamil_ @ śro, 09 kwi 2008 - 15:22) *
Skankan ma być jako support T Love, Indios Bravos ma też być na dniach (już nie jako support) biggrin.gif

Ano rzeczywiscie picaro pisal po poscie ":)" ze Skankan jako support... rolleyes.gif rolleyes.gif
picaro
Hehe
Trzeba czytać posty smile.gif
W piątek:
Natural Mystic
Sound Systemy
Indios Bravos
W sobotę
Skankan
T.LOVE

a w Niedziele Peterek dobrze kombinuje i w zasadzie trafił
michal_dg
Wilki xD ?

Napewno nie Wilki hehe sprawdzilem na ich stronie i nie ma D.G w koncertach smile2.gif no czyli zostaje Bajm albo Łzy hee
"w zasadzie" tongue.gif czyli moze "sama" Beata Kozidrak?
Wilki bylyby gwiazda w piatek lub sobote, a nie w niedziele, chyba ze termin taki wolny
kwintosz
A ja powiem Bajm. Bardziej to pasuje do Niedzieli do dnia w którym bywał np. Wodecki a więc zespół dla szerszej publiczności.
Picaro nie powie bo nie może jako organizator jeśli nigdzie nie ma jeszcze oficjalnego info. Pełny program mam nadzieję że poznamy za niedługo, choćby z odpowiedzi prezydenta.
michal_dg
Ale z tym T-Loveee tooo superancko hehe xD xD
kursor
Witam!

To wypaśnie zapowiadają się Dni Dąbrowy Górniczej 3 dni zabawy - 2 dni znamy - ja obstawiam że w niedziele zagrają Łzy !!!

pozdro
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.