michal_dg
Wed, 09 Apr 2008 - 16:19
Nooo lepiej by było gdyby ŁZY były :-))) ew. Wilki bo Bajm nie ma zaciekawych piosenek :/
Maryhna
Wed, 09 Apr 2008 - 16:30
picaro
Wed, 09 Apr 2008 - 17:08
Chłopaki nie płaczą

a w niedziele się poleją....
michal_dg
Wed, 09 Apr 2008 - 18:13
tzn?
BaloMan
Wed, 09 Apr 2008 - 18:38
CYTAT(picaro @ śro, 09 kwi 2008 - 12:36)

Hehe
Trzeba czytać posty
W piątek:Natural Mystic
Sound Systemy
Indios Bravos
W sobotęSkankan
T.LOVE
a w Niedziele Peterek dobrze kombinuje i w zasadzie trafił
Witam
Chciałbym co nie co uściślic...
Jako sound system wystąpi YARDEE SOUND SYSTEM wspólnie z JAREXEM wokalistą zespołu BAKSHISH.
Dla niewtajemniczonych dodam, że BAKSHISH jest to jedna z pierwszych kapel w Polsce, która powstała w latach 80' i zapoczątkowała obok DAABu muzyke reggae.
:)
Wed, 09 Apr 2008 - 18:47
CYTAT(michal_dg @ śro, 09 kwi 2008 - 18:13)

tzn?
ze wszystko jasne
kwintosz
Fri, 11 Apr 2008 - 16:36
Odpowiedź Prezydenta w spr. Dni DG 2008
CYTAT
12. Czy możemy poznać oficjalny program obchodów Dni Dabrowy Górniczej 2008. Dlaczego miasto nie wyszło z inicjatywą do mieszkańców, jakie gwiazdy zaprosić? Może warto podczas tegorocznych dni, przeprowadzić stosowną ankietę z uwzględnieniem pytań o miejsce imprezy oraz repertuar. Czy możemy poznać kwotę, jaka została przeznaczona na tą imprezę?
Dni Dąbrowy Górniczej odbędą się 30,31 maja i 1 czerwca w Parku Hallera, gwiazdą wieczoru w sobotę będzie zespół T.LOVE. W piątek wystąpi m. in. Indios Bravos a w niedzielę zagości u nas zespół Łzy. Podczas ostatnich dni miasta przy scenie głównej znajdował się punkt informacyjny, w którym były ankiety dot. między innymi lokalizacji kolejnego święta miasta oraz sugestie co do części artystycznej. Na początku tego roku na stronie www.palac.art.pl znajdowała się sonda badająca muzyczne preferencje mieszkańców.
Po za tym za całość organizacji dni miasta odpowiada zespół organizacyjny, który ma tak przygotować scenariusz, żeby praktycznie każdy dąbrowianin znalazł podczas Dni Dąbrowy coś dla siebie. Oprócz wymienionych zespołów wystąpi u nas wielu innych artystów, a szczegółowy program będzie można poznać jeszcze w kwietniu kiedy wszystkie umowy zostaną "dopięte"
Co do kosztów organizacyjnych Pałac Kultury Zagłębia ma w tym roku zabezpieczoną kwotę w wysokości 150 tysięcy złotych na technikę estradową oraz część artystyczną. Oczywiście nie są to wszystkie koszty. Również inne jednostki miejskie będą uczestniczyć w organizacji i finansowaniu święta miasta. W kosztach całej imprezy też będą partycypować sponsorzy. Dlatego dopiero po imprezie będą znane pełne koszty i ich część poniesiona przez miasto.
I wszystko jasne..
Peterek
Fri, 11 Apr 2008 - 17:56
Chyba umrę ze szczęścia.
Może Indios Bravos, T-Love i Łzy to nie moje ulubione zespoły, ale Dni DG wreszcie są obsadzone konkretnymi gwiazdami polskiej sceny muzycznej, a nie jakieś Budki Suflera, Wiśniewski czy Blue Cafe, które straciło resztę jakości po odejściu Tatiany ^^
Maryhna
Mon, 14 Apr 2008 - 22:22
No i fajnie, jestem zadowolona z takiego składu
Mon, 05 May 2008 - 11:10
P R O T O K Ó Ł NR 13 / 2008
z posiedzenia Komisji Kultury, Rekreacji i Sportu
odbytego w dn. 25 lutego 2008r
CYTAT
(...)
Projekt uchwały w sprawie: zmian w budżecie miasta Dąbrowy Górniczej na 2008r. (Druk Nr 11)
W projekcie uchwały, w § 2 proponuje się dokonać zmian w budżecie miasta Dąbrowy Górniczej na rok 2008 po stronie wydatków zmniejszając o kwotę 150.000,00 zł. wydatków przeznaczonych na promocję jednostek samorządu terytorialnego z jednoczesnym przeznaczeniem ich na dotację dla Pałacu Kultury Zagłębia. Przekazane środki przeznaczone będą na organizację obchodów Dni Dąbrowy Górniczej.
Przewodniczący Komisji p. Mariusz Kalaga –
Ta kwota jest niedoszacowana, wydatki na „Dni Dąbrowy Górniczej będą wyższe.
Dyrektor Pałacu Kultury Zagłębia p. Grzegorz Perz –
Złożyliśmy projekt na tegoroczne Dni Dąbrowy Górniczej, który szacował się
w kwocie 240.000,00 zł. Otrzymujemy środki w wysokości 150.000,00 zł. Projekt będzie musiał zostać zmodyfikowany. Budżet np. Sosnowca na Dni Sosnowca wynosi 200.000,00 zł. – 300.000,00 zł.
Radny Krzysztof Tamborek –
Składam wniosek, żeby te pieniądze dołożyć. Zróbmy to raz prawidłowo, jako promocję miasta, żebyśmy mogli się szczycić.
Komisja pozytywnie zaopiniowała przedmiotowy projekt uchwały. Komisja wnioskuje o przesunięcie środków finansowych z Wydziału Strategii, Promocji i Komunikacji Społecznej w celu zwiększenia środków przeznaczonych na zorganizowanie imprezy pn. Dni Dąbrowy Górniczej, do kwoty 240.000,00 zł.
Wynik głosowania: 11- za, 0- przeciw, 0- wstrz.
(...)
Poza tym CSiR chce zorganizowac koncert zespolu Wilki. Ale to nie wiadomo kiedy
Valhalla
Tue, 06 May 2008 - 12:20
CYTAT(kursor @ czw, 06 mar 2008 - 10:13)

Witam!
Obiło mi się o uszy że piątek też będzie jak w roku poprzednim dniem reggae - a na scenie maja sie pojawic Natural Mystic i Indios Bravos.
pozdro
Nieprawda że piatek będzie tylko dniem rege. wystąpi również heavymetalowy zespół Valhalla, co będzie pewnym kontrastem i urozmaiceniem dla reszty wykonawców. sadze ze będzie to ciekawy dodatek i sprawi ze publika nie będzie znudzona tymi wsystkimi ska/rege itp
pozdrawiam
picaro
Tue, 06 May 2008 - 12:34
No jasne. I będą jeszcze inne kapele
spinacz
Wed, 07 May 2008 - 08:43
CYTAT(Valhalla @ wto, 06 maj 2008 - 09:20)

Nieprawda że piatek będzie tylko dniem rege. wystąpi również heavymetalowy zespół Valhalla, co będzie pewnym kontrastem i urozmaiceniem dla reszty wykonawców. sadze ze będzie to ciekawy dodatek i sprawi ze publika nie będzie znudzona tymi wsystkimi ska/rege itp
pozdrawiam
o, heavy metal. nieźle.
a czy na scenie będą kozły, odwrócone krzyże, pentagramy i rytualny mord dziewic?
Valhalla
Fri, 16 May 2008 - 16:39
CYTAT(spinacz @ śro, 07 maj 2008 - 08:43)

o, heavy metal. nieźle.
a czy na scenie będą kozły, odwrócone krzyże, pentagramy i rytualny mord dziewic?

a czy ktoś przypadkiem nie pomylił Heavy metalu z Black Metalem?
pozdrawiam wszystkich którzy znają sie na muzyce
PS:na stronie zespołu można przesłuchać kilka naszych utworów
i przerkonać się że myślenie podobne do mojego poprzednika jest raczej baardzo mylne
http://valhalla-band.blog.pl
syzio
Fri, 16 May 2008 - 21:15
Na światłach przy ul. Ludowej zainstalowali baner reklamujący Ogólnopolskie Forum Dębowych Miast. Pod tym napisem wymienione są herby tych miast i dopisek: "Dni Dąbrowy Górniczej 30 maja- 1 czerwica". Z drugiej strony ulicy jest wielki liść dębu z herbem DG
Patronat nad forum objęło Ministerstwo Rozwoju Regionalnego:
"Patronat udzielony 8 maja 2008 r.
I Polskie Forum Dębowych Miast i Gmin
30 maja 2008 r., Dąbrowa Górnicza
organizator: Prezydent Miasta Dąbrowy Górniczej"
szer
Fri, 16 May 2008 - 21:22
Nie tylko na światłach przy Ludowej. Widziałem na krzyżówce Jaworowa + Legionów Polskich. Ponadto jeszcze przy Alei Róż krzyżującej się z Legionów Polskich. W centrum chyba nie zauważyłem ;p. Ogólnie reklamują to przedsięwzięcie. I bardzo dobrze, zobaczymy co z tego wyjdzie
Leszek
Fri, 16 May 2008 - 21:58
CYTAT(szer @ pią, 16 maj 2008 - 21:22)

Nie tylko na światłach przy Ludowej. Widziałem na krzyżówce Jaworowa + Legionów Polskich. Ponadto jeszcze przy Alei Róż krzyżującej się z Legionów Polskich. W centrum chyba nie zauważyłem ;p. Ogólnie reklamują to przedsięwzięcie. I bardzo dobrze, zobaczymy co z tego wyjdzie

Na skrzyżowaniu Królowej Jadwigi z Alejami (albo Wojska Polskiego, trochę zamyślony byłem) też jest.
kwintosz
Sat, 17 May 2008 - 00:13
Na Królowej Jadwigi w kierunku centrum zaraz za skrzyżowaniem z Augustnika też widziałem plakat.
W końcu porządna reklama Dni DG. Zobaczymy jak z organizacją..
savalas
Sat, 17 May 2008 - 10:24
no cóż, kolejne dni dąbrowy i poraz kolejny trudno mi odnaleść dzień w którym chętnie przyszedłbym i posłuchał muzyki. Na Śląsku/Zagłębiu imprezy masowe to bida z nędzą. Niektóre uniwersytety potrafią zrobić sobie juwenalia, które biją naszą impreze na łeb na szyje. Indos nie trawie, zwłaszcza wokalisty, który przy planach stworzenia wielkiej hiphopowej imprezy w dg jakieś 5 lat temu wypiął na nią tylną część ciała ( i tak nie doszła do skutku, ale mimo wszystko ), reszta kwazireggowego grania też mnie nie bawi, tak samo jak aborygeni tańczący krakowiaka. T. Love to zupełnie, nie moja bajka muzyczna. Łzy, owszem ciekawa wokalistka, ale podane to w zbyt popowy sposób. Ciekawe czy w tym roku policja, będzie zauważać pijących problematorów, czy tak jak w zeszłym tylko bogu ducha winnych szaraczków którzy chcą się napić piwa.
ps. Czy doczekamy się w regionie, dobrej ambitnej gwiazdy ?? Niech dni dąbrowy, zagłębia, trwają JEDEN DZIEŃ, ale niech raz będzie porządnie !! A jeżeli nie, to chociaż jakiś pomysł na urozmaicenie. Kiedy zagra u nas Dżem, Kult, Sofa, jakaś czołówka hiphopu, może ktoś z zagranicy ? Pozostało się tylko cieszyć, że w sosnowcu i tak będą ludzie stać na torach słuchając Rubika, a Czeladź i tak niema dworca
Leszek
Sat, 17 May 2008 - 10:45
CYTAT(savalas @ sob, 17 maj 2008 - 10:24)

Kiedy zagra u nas Dżem, Kult, Sofa, jakaś czołówka hiphopu, może ktoś z zagranicy ?
Dżem bez Riedla to nie Dżem, Kult - OK, Sofa? WTF? Polski hiphop? Jak chcesz posłuchać klnących faciów, idź pod pierwszy lepszy monopolowy wieczorem

Polscy hiphopowcy są równie na miejscu jak Aborygeni tańczący krakowiaka
szer
Sat, 17 May 2008 - 10:53
Nie wiem co Ci się nie podoba. Akurat wg mnie plan tegorocznych Dni jest lepszy od poprzednich. T.Love to zespół, który chyba każdy zna i przedstawiać go nie trzeba. To bardzo dobry wybór na dni

. Indios Bravos... Hmmm mają fajną muzykę. Nie każdemu przypadnie do gustu, ale i tak to jest dobry wybór. Łzy tak jak T.Love wybór genialny. Ogólnie muzyka różnorodna, znana i chętnie słuchana. Można tylko gdybać jak będzie z organizacją.
Ciekawi mnie też to forum Dębowych Miast... Co to jest? Ktoś wie?
picaro
Sat, 17 May 2008 - 11:30
savalas Kult miał być w tym roku i to w piątek, ale niestety terminy im nie pasowały, choć rozmawialiśmy z nimi dość wcześnie, bo to chyba pierwsza kapela do której się dzwoni w takiej sytuacji

Zresztą Kult nie zając i nie ucieknie, kiedyś terminy nam spasują. I dopiero co grali w Czeladzi, to jakby nasz region też

A jak zwykle jesienią będą w Katowicach. Dżem??? (kiedyś a i owszem) Sofa??? Pomyślimy tylko czy to są faktycznie składy dobre na taką imprezę? Hip-hop - sam lubię co po niektórych wykonawców, ale jakoś tego nie widzę na takiej masówie, chyba że Mezo albo Verba, tylko, że to jest POP, więc pewnie nie o to ci chodziło. Co do gwiazd zagranicznych to OK. Jest do zrobienia, tylko kasa troszkę inna. I niestety często gęsto, jeśli nie jest to jakiś porządny festiwal tematyczny tylko festyn w rodzaju Dni DG, to takie gwiazdy odwalają kichę, a te z najwyższej półki są jakby poza zasięgiem finansowym, a także organizacyjnym.
Ale cóż tu dużo pisać każdemu co innego w duszy gra i masz prawo być niezadowolony. Ale możesz też to olać, wyłożyć troszkę grosza i wybrać się w wakacje, na jakiś festiwal który muzycznie cie kręci, albo na koncert ulubionego wykonawcy. Jak lubisz klimaty Dżemu to może na
Paprocany w Tychach, jesienią do spodka na Kult (od lat jedne z najlepszych koncertów tego zespołu), a jak lubisz HIP-HOP to polecam w sierpniu wycieczkę do naszych sąsiadów na południu
HIP HOP KEMP 2008 .
Peterek
Sat, 17 May 2008 - 14:22
W Chorzowie będzie Hey. Ale nie pamiętam czy to dni miasta, czy juwenalia czy coś jeszcze innego

A gwiazdy zagraniczne... Jedyne co dałoby się do nas ściągnąć to te wszystkie "Lato z radiem eska" itp. itd.
co chyba mało kogo by satysfakcjonowało ?
michal_dg
Sat, 17 May 2008 - 14:56

no cóż, kolejne dni dąbrowy i poraz kolejny trudno mi odnaleść dzień w którym chętnie przyszedłbym i posłuchał muzyki. Na Śląsku/Zagłębiu imprezy masowe to bida z nędzą. Niektóre uniwersytety potrafią zrobić sobie juwenalia, które biją naszą impreze na łeb na szyje. Indos nie trawie, zwłaszcza wokalisty, który przy planach stworzenia wielkiej hiphopowej imprezy w dg jakieś 5 lat temu wypiął na nią tylną część ciała ( i tak nie doszła do skutku, ale mimo wszystko ), reszta kwazireggowego grania też mnie nie bawi, tak samo jak aborygeni tańczący krakowiaka. T. Love to zupełnie, nie moja bajka muzyczna. Łzy, owszem ciekawa wokalistka, ale podane to w zbyt popowy sposób. Ciekawe czy w tym roku policja, będzie zauważać pijących problematorów, czy tak jak w zeszłym tylko bogu ducha winnych szaraczków którzy chcą się napić piwa.
ps. Czy doczekamy się w regionie, dobrej ambitnej gwiazdy ?? Niech dni dąbrowy, zagłębia, trwają JEDEN DZIEŃ, ale niech raz będzie porządnie !! A jeżeli nie, to chociaż jakiś pomysł na urozmaicenie. Kiedy zagra u nas Dżem, Kult, Sofa, jakaś czołówka hiphopu, może ktoś z zagranicy ? Pozostało się tylko cieszyć, że w sosnowcu i tak będą ludzie stać na torach słuchając Rubika, a Czeladź i tak niema dworca

Jeżeli Ci sie nie podoba to siedź w domu

ApropossS cieszmy sie że coś mamy bo inne miasta chciały by mieć ludzi Tańczących Krakowiaka
kursor
Sat, 17 May 2008 - 23:00

no cóż, kolejne dni dąbrowy .....
drogi savalasie!
załóż sobie na uszy słuchawki z mp3 i słuchaj sobie swojej muzyki - przy tej okazji może się w końcu odnajdziesz
pozdro
trip
Sun, 18 May 2008 - 09:32
Siemka !! Ja tam nie narzekam

uwielbiam Indios Bravos

i szczerze po cichu myślałem że właśnie Ci zawodnicy wystąpią w Dąbrowie !!
pozdroo...
Sun, 18 May 2008 - 11:32
W skrzynce znalazlem ulotke z zaproszeniem na Dni DG. Jest dokladny plan (z godzinami) i reklama Debowego Swiata.
trip
Sun, 18 May 2008 - 11:41
CYTAT(:) @ nie, 18 maj 2008 - 11:32)

W skrzynce znalazlem ulotke z zaproszeniem na Dni DG. Jest dokladny plan (z godzinami) i reklama Debowego Swiata.
mógłbyś zeskanować i wkleić w poście
pozdrawiam
Sun, 18 May 2008 - 12:05
Peterek
Sun, 18 May 2008 - 12:29
Ładne te ulotki :] Ładne kolorki itp., przejrzyście wszystko.
Szkoda, że ten Dębowy Świat to raczej tylko tania propaganda, ale miło byłoby gdyby te wszystkie plany i marzenia się spełniły. Ta ekologia, nowoczesna Dąbrowa itd. :-)
Może Oakland nas dofinansuje ;p
savalas
Sun, 18 May 2008 - 15:36
1. Bezwzględu na to, kto gra, przyjdą Ci sami ludzie.
2. Tacy artyści jak Łona, Afromental, OSTR, KASTA, przyciągliby młodych ludzi, niekoniecznie dresowych ibmecyli
3. Oczywiście, że zostanę w domu, bo nie chodzę na koncerty zespołów których nie lubie
4. Forum jest od tego by wyrażać opinie, więc to czynie.
5. Nie piszę, że lubie hiphop, czy inne disco polo. Piszę tylko, że taką impreze można zorganizować z głową i lekką nutką ambicji, a nie odgrzewać jedno i to samo w kółko. Wiem, że nasz naród, uwielbia jak 120 raz słyszy, piosenkę Agnieszka już nie mieszka, albo chłopaki nie płączą, ale czemu każda impreza plenerowa, musi być tak samo wieśniacka, jak każda poprzednia.
Leszek
Sun, 18 May 2008 - 16:04
CYTAT(savalas @ nie, 18 maj 2008 - 15:36)

1. Bezwzględu na to, kto gra, przyjdą Ci sami ludzie.
2. Tacy artyści jak Łona, Afromental, OSTR, KASTA, przyciągliby młodych ludzi, niekoniecznie dresowych ibmecyli
W tych dwóch punktach sam sobie przeczysz.
Sebastian22
Mon, 19 May 2008 - 21:17
Widać że TVS nawet się zainteresowała....ciekawe ile pokażą w TV....
Bartek
Thu, 22 May 2008 - 13:02
W sobotę o 14:00 ma wystąpić Orkiestra Dęta. Czy wiecie w którym miejscu? Przed PKZ czy na scenie w Parku Hallera?
Osobiście w tej ulotce brakuje mi podania miejsca gdzie odbywają się dni naszego miasta...
waiting4sun
Thu, 22 May 2008 - 18:44
Tegoroczne dni Dąbrowy z przykrością muszę stwierdzić będe takie jak pozostałe czyli... DO BANI!! Kim wy chcecie ludzi rozruszać? Łzami? T Love? No proszę was, skoro stać jest nasze piękne miasto na budowę olbrzymiego (również w kosztach!!) gmachu Urzędu Miasta, czy budowa super Centrum Handlowego Pogoria, to dlaczego nie mogą znaleźć się środki na jakiegoś artystę z górnej półki? Dlaczego nie gość zza granicy? To by było coś, a nie po raz kolejny widzimy jakąś gwiazdkę która rozrusza 40letnich fanów 'dobrej i przyjemnej muzyki'. Żyjemy w czasach gdzie potrzebne jest show na takich imprezach, jakiś błyskotliwy prowadzący, i oczywiście super gwiazda na wieczór. W zeszłym roku trafiliście z Vavamuffin, naprawdę świetna kapela i świetny dali koncert, mam nadzieję że Indios Bravos w tym roku dorówna poprzednikom. Brakuje mi tego elementu zaskoczenia ze strony władz Dąbrowy w sprawach organizacji koncertów i imprez. Podejrzewam że będą to kolejne Dni Dąbrowy Górniczej bez historii... Pozdrawiam
bzenek
Thu, 22 May 2008 - 20:37
CYTAT(waiting4sun @ czw, 22 maj 2008 - 18:44)

Tegoroczne dni Dąbrowy z przykrością muszę stwierdzić będe takie jak pozostałe czyli... DO BANI!! Kim wy chcecie ludzi rozruszać
No niestety organizatorzy dni czegośtam sami sobie zgotowali ten los. Wszystkim Dni Dąbrowy/Sosnowca/Pcimia kojarzą się z darmowym koncertem dla gimnazjalistów urżniętych piwem w plastikowych kubkach. Odnosze wrażenie, że od czasów komunizmu takie imprezy strasznie się zdegenerowały i ograniczyły do powyższego. Może i my też się uprościliśmy ?
Zawsze wiemy czy będzie "gwiazda" i czy będzie można pić piwo. Ale co dla rodzin ? Czy będą jakieś atrakcje dla dzieciaków to nie ma ani słowa. Może jakieś wesołe miasteczko ? Może zawody dla przedszkolaków z małymi nagrodami ? Może jakieś darmowe wycieczki "ciuchcią" ?
A może będzie coś dla starszych ? Może jakieś wykłady o historii miasta i regionu ? Jak widac z dyskusji na forum jest spore zapotrzebowanie na taką wiedzę. Może wystawa w parku ? Jakaś akcja przewodnik czeka ?
Może rozgrywki drużyn podwórkowych w nogę czy kosza z przechodnim pucharem Dni Miasta ?
Czemu, do jasnej cholery, dni Dąbrowy/Sosnowca/Będzina mają się zamykać w jakimśtam koncercie ?
Na koncert raczej nie zajrzę, jednak z mojej strony słowa uznania dla organiztorów za ściągnięte ekipy z polskiego topu i mała prośba na przyszłość - dajmy coś więcej niż tylko koncerty
kursor
Fri, 23 May 2008 - 14:26
CYTAT(waiting4sun @ czw, 22 maj 2008 - 18:44)

Tegoroczne dni Dąbrowy ...
Witam!
Nie odnoszę się do Twoich wypowiedzi a propos budowania przez miasto obiektów, ponieważ masz ewidentne braki wiedzy na ten temat.
Co do Dni miasta to można iść tropem Będzina i ich urzędników i ściągnąć "gwiazdy z zagranicy". Będzin nie jest w stanie sam zorganizować swoich dni miasta więc zapłacił Esce za zorganizowanie koncertów płacąc słone pieniądze, a radio nawet nie mówi, że ich impreza jest w ramach 650 lecia Będzina, tylko zachwala ją jako swoją imprezę.
Tylko pytanie czy tego chcą mieszkańcy na święto swojego miasta?
CYTAT(bzenek)
Ale co dla rodzin ? Czy będą jakieś atrakcje dla dzieciaków to nie ma ani słowa. Może jakieś wesołe miasteczko ? Może zawody dla przedszkolaków z małymi nagrodami ? Może jakieś darmowe wycieczki "ciuchcią" ?
wszystkie te rzeczy które wymieniłeś będą miały miejsce już od tego weekendu wesołe miasteczko się rozkłada i będzie aż do końca Dni DG
nie trać nadziei
pozdro
picaro
Mon, 26 May 2008 - 17:14
bzenek tu masz cały
PROGRAM DNI DG 2008a tu plakat:

jak poczytasz to troszkę znajdziesz
waiting4sun skoro ci się podobało Vavamuffin i teraz jak rozumiem Indios Bravos to znalazło się coś i dla ciebie, więc dlaczego narzekasz? To nie jest ani koncert życień, a tym bardziej festiwal tematyczny skierowany do wąskiej grupy fanów jakiegoś gatunku.
Peterek
Mon, 26 May 2008 - 17:33
Wg. mnie jest idealnie. Każdy może znaleźć coś dla siebie. I niech nikt mi nie pisze, że tak nie jest bo wiadomo, że U2, Metallica czy jakiś super raper (nie wiem kto bo się nie interesuję) z USA nie przyjadą na coś takiego jak dni jakiegoś miasta.
No, co najwyżej zawiedzeni mogą być fani techno, ale, przy całym moim samozaparciu, nie jestem w stanie nazwać tego jednego jedynego gatunku muzyką.
Plakat b. ładny. Trochę dziwi mnie, że nie wykorzystano jakichś zdjęć z centrum/Hallera, ale w przynajmniej jest inny niż wszystkie :-) I ciekawe czemu Łzy są w cudzysłowie, a T.Love i Indios Bravos już nie
militarius
Tue, 27 May 2008 - 08:56
W tym roku na Dniach Dąbrowy Górniczej nareszcie wystąpi nasz rodzimy dąbrowski Big Band "Sojka Band". Grupa ta przygotowuje nowy program, w którym będzie można usłyszeć muzykę, która ma naprawdę wielu fanów m.in. rhythm blues (Blues Brothers), parafrazy muzyki klasycznej, standardy muzyki rozrywkowej (Glenn Miller). Z wokalem wystąpi rewelacyjny Grzegorz Janus. Wszystkie opracowania i arranżacje - lider zespołu - Jerzy Sojka.
Serdecznie polecam ten koncert. Naprawdę będzie czego posłuchać.
Koncert odbędzie się 1 czerwca o godzinie 17:00.
izula77
Tue, 27 May 2008 - 13:27
Powiem wam że ja też uważam że w tamtym roku było fajnie.

A że ktos ma cos przeciwko bluecafe to peszek.
przeciez nie zaplacą duzej sumy jakiemuś tam znanemu zespolowi. ;D
cieszcie sie że chciaż tyle jest.

mi się obiło o uszy.. że na dniach będzina będzie feel. 6 czerwca.
ale pewnie to ściema jakaś.
pozdrawiam. życze dobej zabawy.
Leszek
Tue, 27 May 2008 - 13:32
CYTAT(izula77 @ wto, 27 maj 2008 - 13:27)

mi się obiło o uszy.. że na dniach będzina będzie feel. 6 czerwca.
ale pewnie to ściema jakaś.
Ściema.
Tu (na dole) masz plan dni Będzina
Peterek
Tue, 27 May 2008 - 16:37
"A że ktos ma cos przeciwko bluecafe to peszek."
Hmm... jeśli komuś pasuje czekanie godzinę aż jakiś zespół sobie ponastraja instrumenty to faktycznie było świetnie. Takiej szopki jak Blue Cafe robi zawsze (już od kilku osób słyszałem, że na różnych koncertach dłużej się stroją niż grają) nie wypada robić największym zespołom na świecie...
janosikdg
Thu, 29 May 2008 - 22:23
Czemu zawsze u nas jest najgorzej w całym regionie ??
Peterek
Thu, 29 May 2008 - 22:36
Nie powiedziałbym, że Sosnowiec, Będzin albo Jaworzno mają lepiej niż my. Może Czeladź, ale ja za Kultem nie przepadam...
Kwestia gustu.
Dla mnie przebiliśmy wszystkie miasta Zagłębia. Nie wiem jakie są zespoły na dniach śląskich miast.
szer
Thu, 29 May 2008 - 22:44
Też tak myślę, że mamy najlepiej. Czeladź miała Kult co bardzo podniosło atrakcyjność ich Dni :-). A jeśli kolega lubi Rubika, a nie np. T.Love to co za problem jechać do Sosnowca? Ile ludzi tyle opinii ;p. Wszystkim się nie dogodzi...
Cieszmy się z tego co jest, a moim zdaniem jest dobrze
BaloMan
Fri, 30 May 2008 - 06:50
CYTAT(janosikdg @ czw, 29 maj 2008 - 19:23)

Najgorzej?
Myślę że nie ma co narzekać inni mają jeszcze gorzej.
michu
Fri, 30 May 2008 - 08:24
CYTAT(janosikdg @ czw, 29 maj 2008 - 19:23)

co masz na myśli?????
Bartek
Fri, 30 May 2008 - 09:08
CYTAT(janosikdg @ czw, 29 maj 2008 - 22:23)

Gorzej mają np. w Katowicach gdzie tego typu imprez nie ma
olo
Fri, 30 May 2008 - 10:28
Patrząc pod kątem klimatu samej imprezy, to ta w parku Grabek była niewątpliwe dużo lepsza niż w Dąbrowie. Może to za przyczyną samego parku i amfiteatru. Przynajmniej, jednak, nie musieliśmy na widowni zostawiać niepijących przyjaciół, żeby samemu wypić kufel piwa. Czyżby w Czeladzi działało inne prawo?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.