Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Dni Dąbrowy Górniczej 2008
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Dąbrowa Górnicza > Impreza
Stron: 1, 2, 3, 4
BaloMan
CYTAT(olo @ pią, 30 maj 2008 - 07:28) *
Patrząc pod kątem klimatu samej imprezy, to ta w parku Grabek była niewątpliwe dużo lepsza niż w Dąbrowie. Może to za przyczyną samego parku i amfiteatru. Przynajmniej, jednak, nie musieliśmy na widowni zostawiać niepijących przyjaciół, żeby samemu wypić kufel piwa. Czyżby w Czeladzi działało inne prawo?

Powiem tak wszystko to spowodowane jest wymogami unijnymi.
Ponieważ na masowych imprezach, koncertach itd. są specjalnie wydzielona miejsca do spożywania alkoholu i czy to sie komuś podoba czy nie musi to przestrzegać.
A swoją drogą każde prawo można jakoś obejść smile.gif
Pawelele
CYTAT(Bartek @ czw, 22 maj 2008 - 13:02) *
W sobotę o 14:00 ma wystąpić Orkiestra Dęta. Czy wiecie w którym miejscu? Przed PKZ czy na scenie w Parku Hallera?

Osobiście w tej ulotce brakuje mi podania miejsca gdzie odbywają się dni naszego miasta...

Miejska ma wystąpić o 16.30 w niedzielę a nie jak stoi na plakacie w sobotę coś ok.13.30. Tym samym i BigBand będzie miał mały poślizg bo startuje o 17 z minutami...
savalas
CYTAT(Leszek @ nie, 18 maj 2008 - 13:04) *
W tych dwóch punktach sam sobie przeczysz.

w 1. puknkcie, chodziło o to, że bezwzględu na to kto gra, to chołota i miłośnicy picia w tłumie i tak przyjdą, a w 2. punkcie, że ambitna muzyka, przyciągnęła by ambitniejszych słuchaczy.

CYTAT(Peterek @ pon, 26 maj 2008 - 14:33) *
Wg. mnie jest idealnie. Każdy może znaleźć coś dla siebie. I niech nikt mi nie pisze, że tak nie jest bo wiadomo, że U2, Metallica czy jakiś super raper (nie wiem kto bo się nie interesuję) z USA nie przyjadą na coś takiego jak dni jakiegoś miasta.

No, co najwyżej zawiedzeni mogą być fani techno, ale, przy całym moim samozaparciu, nie jestem w stanie nazwać tego jednego jedynego gatunku muzyką.

Plakat b. ładny. Trochę dziwi mnie, że nie wykorzystano jakichś zdjęć z centrum/Hallera, ale w przynajmniej jest inny niż wszystkie :-) I ciekawe czemu Łzy są w cudzysłowie, a T.Love i Indios Bravos już nie tongue.gif

jakoś, cypress hill czy naugthy by natures, nie mieli oporów by grać na plenerówce w Polsce, na juwenaliach, a to przecież impreza o bardzo podobnym charakterze, co więcej uniwersytety mają troche mniej kasy niż urząd miasta, poprostu potrafią znaleść sobie sponsora.
Leszek
CYTAT(savalas @ pią, 30 maj 2008 - 16:10) *
w 1. puknkcie, chodziło o to, że bezwzględu na to kto gra, to chołota i miłośnicy picia w tłumie i tak przyjdą, a w 2. punkcie, że ambitna muzyka, przyciągnęła by ambitniejszych słuchaczy.

Hiphop to według Ciebie ambitna muzyka? Według mnie spora część miłośników tegoż doskonale pasuje do opisu podanego w pierwszym zdaniu. Dodałbym jeszcze tylko blanty tongue.gif
izula77
Elo smile2.gif

Co jutro [ sobota ] jest i o której godzinie ? tongue.gif

Cio ?

dzięki. ;DD
Maryhna
CYTAT
erdecznie zapraszamy wszystkich mieszkańców do udziału w obchodach Dni Dąbrowy. Poniżej program tegorocznego święta miasta.

SZCZEGÓŁOWY PROGRAM

DNI DĄBROWY GÓRNICZEJ 2008 r.

30 maja - 1czerwca

PARK HALLERA

PIĄTEK - 30 maja

15.30 – Występy zespołu rockowego VALHALLA

16.30 - Uroczystość odsłonięcia Dębów

17.30 - Pokaz Break Dance – zespół ON THE FLOOR

18.00 - Występ zespołu NATURAL MYSTIC

19.20 - Pokaz Break Dance – zespół ON THE FLOOR

19.30 - YARDE SOUNDSYSTEM, JAREX („BAKSHISH”)

21.00 - GWIAZDA WIECZORU – zespół INDIOS BRAVOS

SOBOTA - 31 maja

12.00 - Występy uczestników Amatorskiego Ruchu Artystycznego - PKZ

13.30 - Występ Miejskiej Orkiestry Dętej - PKZ

14.20 – Występ Zespołu Folklorystycznego „GOŁOWIANIE”- PKZ

14.50 - Występ Zespołu Folklorystycznego „DĄBROWA” – MOPT

15.00 - Pokaz sprawności Grupy Operacyjno-Interwencyjnej Komendy Regionalnej Straży Ochrony Kolei w Katowicach

15.30 – Występ zespołu rockowego DE TREBLES - MOPT

16.15 - SWING BAND – Czechy

16.35 – TANECZNA ORKIESTRA – Czechy

16.55 – Występ solistów zajęć wokalnych (opiekun Małgorzata Orzeł) - PKZ

17.30 – Występ wokalistów Studia Piosenki (opiekun Dariusz Szweda) Natalia Helmecka, Kasia Musiał, Dawid Podsiadło, Amanda Nykamowicz - MOPT

18.30 – Występ zespołu SKANKAN

21.00 – GWIAZDA WIECZORU – zespół T.LOVE

22.30 – POKAZ SZTUCZNYCH OGNI

NIEDZIELA - 1 czerwca

13.00 - Inauguracja Ogólnopolskiego Tygodnia Czytania Dzieciom w ramach akcji „Cała Polska czyta dzieciom”.

Na estradzie wiersze dla dzieci czytać będą baśniowi bohaterowie, w których wcielą się min.: Prezydent Dąbrowy Górniczej - Zbigniew Podraza, Zastępca Prezydenta - Iwona Krupa, Przewodnicząca Rady Miejskiej - Agnieszka Pasternak, Naczelnik Wydziału Strategii, Promocji i Komunikacji Społecznej - Marcin Bazylak.

14.00 - I Przegląd Piosenki „DOTYK DŻWIĘKU” z towarzyszeniem zespołu GIGA DRUM

17.00 - Występ Big Band Jerzego Sojki – PKZ

18.00 - Występ zespołu TYLKO PO CHODNIKU - PKZ

19.00 - Występ grupy BIG STARS (Lora Szafran, Beata Bednarz, Patrycja Gola)

21.00 - GWIAZDA WIECZORU – Zespół „ŁZY”

OBSŁUGA KONFERANSJERSKA – Adam Mrozowicz, Tomasz Sobieraj - Kabaret DNO

IMPREZY TOWARZYSZĄCE:

PROGRAM WARSZTATÓW DNI DĄBROWY GÓRNICZEJ 2008

31maja, sobota

14.30 - 15.00 - Grupa Taneczna Euforia – „Misja Skarb”- Gimnazjum nr 13 w Dąbrowie Górniczej

15.00 - 17.15 - „Kabarecik klauna Tirulka” spektakl dla dzieci w wykonaniu teatru „DUO-FIX”

16.00 - 18.00 - warsztaty plastyczne - PKZ

13.00 - 18.00 - „Dąbrowa farbownicza” - Warsztaty plastyczne prowadzone przez nauczycieli Zespołu Szkół Plastycznych im. Tadeusza Kantora w Dąbrowie Górniczej

1 czerwca, niedziela

14.00 - 16.00 - Warsztaty taneczne - Szkoła Tańca „Marengo” Happening taneczny

16.00 - 17.00 - Warsztaty oraz pokazy fitness - Klub SALSA - Pokazy tańca cheerleaderek - Grupa taneczna „Strefa i Strefka” - Centrum Sportu i Rekreacji.

12.00 – 18.00 - warsztaty plastyczne - PKZ - „Dąbrowa farbownicza” - Warsztaty plastyczne prowadzone przez nauczycieli Zespołu Szkół Plastycznych im. Tadeusza Kantora w Dąbrowie Górniczej

Atrakcje dodatkowe:

1 czerwiec - godz. 12.00 - 19.00 - Raj Dzieci

31 maja i 1 czerwca - godz. 16.00 - 20.00 - pokaz szczudlarzy

30 - 31 maja - scianka wspinaczkowa (darmowa dla dzieci i młodzieży)

1 czerwiec - bunngee run (darmowe dla dzieci i młodzieży)

30 i 31 maja oraz 1 czerwca - Wesołe Miasteczko – „Novy Lunapark” - Czechy - ulicami Miasta będzie jeździć „dąbrowska ciuchcia”

30 maja godz. 17.00-21.00 - Ogólnokrajowe Zawody Krótkofalowców z okacji Dni Dąbrowy Górniczej o Puchar Prezydenta Miasta – Szkoła Podstawowa nr 30

Dąbrowskie Koło Miłośników Astronomii im. ST. R. Brzostkiewicza Szkolne Obserwatorium Astronomiczne przy Zespole Szkół Nr 1 – ul. Konopnickiej 56

30 maja, godz. 10.00-17.00
- Zwiedzanie Obserwatorium Astronomicznego
- Zapoznanie się z zasadamidziałania instrumentów obserwacyjnych
- Zwiedzanie wystawy poświęconej sylwetce ST. R. Brzostkiewicza
- Projekcje filmów – „Tajemnicze słońce”, „Stacja 1SS”
- Teleskopowe pokazy Słońca

31maja godz. 10.00-20.00
- Zwiedzanie Obserwatorium Astronomicznego
- Teleskopowe pokazy słońca
- Prezentacja największego w kraju czynnego teleskopu
- Projekcje filmów – „Zagadka Wszechświata”, „Okno na Wszechświat – Parana”

- Nocne niebo w miesiącu maju i czerwcu czyli co możemy obserwować na niebie
- Historia amatorskiego ruchu astronomicznego w naszym mieście
- Teleskopowe pokazy Słońca w liniach wodoru H-alfa (protuberancje, wybuchy, rozbłyski)

1 czerwca godz. 10.00-20.00
- Teleskopowe pokazy Słońca
- Projekcje filmów – „Życie na Marsie”, „Poszukiwacze Planet”

31 maja godz. 12.00 – 15.00

OLIMPIADA SPORTÓW NIECODZIENNYCH – Fundacja Godne Życie
- rzut beretem
- rzut żołędziem do dziupli
- rzut oponą
- „Wieża z klocków”

IMPREZY organizowane w ramach DNI DĄBROWY - na sportowo

30, 31 maja i 1 czerwca 2008 r.

1. Centrum Sportów Letnich w parku „Zielona” - godz. 9.00 - Grand Prix Polski Mężczyzn w Siatkówce Plażowej.
2. Centrum Sportów Letnich w parku „Zielona” godz. 10.00 – 18.00
- Przejażdżki rikszami po parku i spływy kajakowe „Czarną Przemszą”.
3. Park Hallera - godz. 10.00 - Przejażdżki melexem

30 maja 2008 r.

Kręgielnia w „NEMO - Wodny Świat” - godz. 17.30 – Samorządowy Turniej Bowlingowy o Puchar Prezydenta Miasta z okazji Dni Dąbrowy Górniczej.

31 maja 2008 r.

* Hala Widowiskowo - Sportowa „Centrum” - godz. 10.00 – Zagłębiowskie Derby Licealne – blok turniejów sportowo - rekreacyjnych szkół.

* Plaża Komunalna nad jeziorem „Pogoria III” - godz.12.00 - Pokazy ratownictwa wodnego w wykonaniu ratowników Oddziału Miejskiego WOPR w Dąbrowie Górniczej.

* Przystań Jacht Klubu „Pogoria III” - godz. 11.00 - Regaty Żeglarskie w klasie „Omega” o Puchar Prezydenta Miasta z okazji Dni Dąbrowy Górniczej.

* Stadion sportowy CSiR przy ul. M. Konopnickiej 29 - godz. 17.00
- Mecz piłki nożnej o Mistrzostwo IV Ligi pomiędzy KS„Zagłębiak”- „Górnik” Wesoła.

* Stadion sportowy przy ul. Sportowej 1 (Strzemieszyce) – godz. 17.00
- Mecz piłki nożnej o Mistrzostwo klasy okręgowej pomiędzy KS „Unia” Dąbrowa Górnicza – AKS „ Wyzwolenie” Chorzów.

* Stadion sportowy przy ul.Białej Przemszy (Okradzionów) – godz.17.00 - Mecz piłki nożnej o mistrzostwo klasy „B” pomiędzy UKS „Przemsza” Okradzionów – KS „Sławków”.

1 czerwca 2008 r.

* Hala Widowiskowo - Sportowa „Centrum” - godz. 10.00 - „Kinder Bueno” Mistrzostwa Śląska w mini siatkówce dzieci.

źródło: LINK
Peterek
Dzisiaj (wczoraj xD) było świetnie. Indios Bravos dali niesamowity koncert. Wcześniej też było co robić :]

Cieszy mnie, że nie przyszła sama młodzież i ew. ludzie, którzy od wielu lat żyją reggae. Pojawiło się też wiele "zwyczajnych" (inne słowo nie przychodzi mi do głowy) ludzi po trzydziestce, którzy bawili się świetnie :-)

Pierwszy dzień zdecydowanie na plus :] Czekamy na T.love.
olo
Wróciłem i pierwsze wrażenia na gorąco. W ub. roku policji i ochroniarzy było co nie miara. Aż przeszkadzali. W tym roku po polsku. Albo hyc albo nic. Byłem trzy godziny i widziałem trzy bójki, w tym jedną kilkuosobową, trwającą ładnych parę minut. Policja i ochrona była na początku parku i na końcu. Do środka widocznie bali się wchodzić. Ogródki piwne przed sceną i telebim to strzał w dziesiątkę, choć dziś nie było mi dane piwka wypić. Ale jutro przetestuję. A IB? Cóż, koncert bez wszystkich przeszkadzajek w tle i tańczących indian był dobry. Tylko dobry i nic ponad to. Ten z woodstocku nadal pozostanie niezapomniany. Niemniej cieszę się, że zaproszono Indiosów i dziękuję tą drogą organizatorom. Do zobaczenia jutro.
Padziu
wczorajszy koncert DDG moim zdaniem na plus. Mimo że nie lubię reggae to przyszedłem posłuchałem i sądzę że wiele osób w 'młynie' pod sceną dobrze się bawiło. Co do osób pijących to w parku widziałem może 2 razy jak kogoś spisywali a co 3 miał piwo czy inny trunek więc nie tak źle.

Czekam na dziś na T-Love i jutro na Łzy smile2.gifsmile2.gifsmile2.gif
Klaudia-sc
Też jestem zdania ze się postarali smile2.gif.
ja niestety wylądowałam pod samą sceną.. byłam przerażona gdy moi znajomi powoli dopadała gorączka pogo, mnie też po jakimś czasie wciągneło choć tańczyłam po swojemu smile2.gif.
Tylko że koło mnie stalo skulone starsze małżeństwo, nikt tego nie widział albo nie chciał widzieć i dalej ich gnietli. W sumie weszli tam na własne ryzyko.

Czekam na T.Love i Łzy smile2.gif) achh te koncerty i dni zagłębia.. pozdrawiam wink.gif))))
ario

http://pl.youtube.com/watch?v=-lABUL-BZqY

Marna jakość - nagrywane SE K530i
Padziu
Dzisiejszy koncert był suuper. Tylko muzyka do fajerwerków mi się nie podobała ale to może kwestia gustu
szer
Właśnie muzyka wg mnie do pokazu sztucznych ogni była zajebista. Folklor irlandzki bardzo pasował smile2.gif. Nawet udało się z muzyką zsynchronizować większość fajerwerków wink.gif.

A T.Love było zajebiste wink.gif
ario
2 dzień na duży +
Zaskakuje mnie kulturalne zachowanie mieszkańców smile2.gif wow biggrin.gif
olo
Było super. Najpierw Muniek nas trochę odmłodził potem odmłodzili nas bębniarze odgrywający rytmy w alejce. To był fantastyczny wieczór. Pojawił się nawet Goły i przybębnił nieco ku uciesze. A pokaz ogni"? Jeden z lepszych, które widziałem. Dobranoc.
Peterek
Było świetnie wink.gif T.love super, Muniek pełen energii, a pokaz sztucznych ogni po prostu wspaniały. Wreszcie widać, że DG jest, ponoć, bogate ^^

Trochę denerwowali totalnie pijani ludzie (delikatnie mówiąc...) uważający się za "królów parkietu", ale nie było ich zbyt wielu ^^
Swoją drogą. W parku jest chyba trochę za mało miejsca. Tzn. dobrze by było gdyby wszystko od telebimu było kilka metrów w tył. Więcej osób zmieściłoby się przed sceną.
Maryhna
apropos pijanych, zaraz po tym jak skończył się pokaz sztucznych ogni, skierowaliśmy się ze znajomymi pod kościół w centrum bo tam zaparkowaliśmy... przez pasy dla pieszych a raczej w ich okolicy, przez skrzyżowanie przetoczyła się kompletnie pijana młoda kobieta obijając się o zwalniające samochody...
jak to mówią, głupi ma szczęście :/

co do koncertu, nagłośnienie średnie, Muniek faktycznie pełen energii zagrzewał do zabawy, sztuczne ognie przepiękne - podkład muzyczny dobrze dobrany;

ps: najbardziej żałuję tego, że nie mogłam poskakać na linach i trampolinie biggrin.gif
bzenek
CYTAT(olo @ nie, 01 cze 2008 - 00:53) *
Było super. Najpierw Muniek nas trochę odmłodził potem odmłodzili nas bębniarze odgrywający rytmy w alejce. To był fantastyczny wieczór.

Ano, celnie to ująłeś. smile.gif

Jak sobie policzyłem to na ostatnim koncercie T Love byłem w 1997 na Juwenaliach we w Krakowie. To był ten pamiętny rok kiedy chłopaki z Polibudy Krakowskiej, przy ogromnym aplauzie tłumu z AGH, wyrzucali telewizory z okien akademików na Czyżynach. smile.gif

Swoją drogą okazało się, że te sto kilo żywej wagi bardzo przydaje się w tłumie pod sceną. Młodzież, wbrew zgrzędzeniom dietetyków, jakś taka wątła dziś - nic ino się chłopaki ode mnie odbijali (z obopólną radością, of course) laugh.gif
Klaudia-sc
No tak.. co do fajerwerków i podkładu to gusta są rożne, osobiście mi się nie podobało wink.gif
fajerwerki tez srednio, chociaż niektóre elementy były bardzo ciekawe wink.gif

T.Love -przesiedziałam na górce koło placu, ponieważ nie bardzo interesuje się tym zespołem, za to jutro od 20 bede czekać już pod sceną;) tak jak to było na indios bravos [czego pózniej żałowałam-pogo]

Wracając do sztucznych ognii.. dzień hutnika na stadionie i jedne dni sc - nic nie przebije smile2.gif

Co do ludzi.. to w piątek przewineło się kilka "naćpanych" [chyba lekko powiedziane] ludzi ;/ ale to sa uroki takich imprez.. pijanych też nie było mało ;D:))
Dave
Mi sam koncert T-Love i organizacja się bardzo podobała. Jedynie mało miejsca bezpośrednio pod sceną jest, bo co to takie malutkie boisko :/. Telebim OK, choć za blisko sceny raczej. Masa ludzi była - po koncercie wiele bydła śmieciło i darło ryje - ale to wszędzie tak jest tongue.gif
Pokaz ogni bardzo ładny, choć zdziwiłem się, że nie odpalali ich, jak dawniej, na górce przy "torze saneczkowym" tylko na dachu i w zakamarku ZST! To te race się odpada jakoś zdalnie? Muzyka do pokazu pasowała, bo był zgrane niektóre elementy wybuchów to gwałtowniejszych wstawek muzyki. Ale i tak wolę Vangelis "Excalibur" do pokazu ogni - to jest wg. mnie najodpowiedniejsza muzyka!

A teraz pytanie: kto operuje efektami i kamerami ze sceny, które podają obraz na telebim?
Kondzik
Dzień reggae był świetny, wczoraj przy t love tez dało sie niezle pobawić dajcie jakieś zdjęcia
trip
Eloooo..... Ludziska !! widzę w poprzednich pościkach że Ludzie zostawili kilka fotek z dni Dąbrowy !! też coś zostawię

pzodroo...People

dni Dąbrowy Górniczej Czerwiec 2007 rok:)

Vavamuffin smile2.gif

Moja Kochana Kasiulka z Vavażercami wink.gif

Konopians smile2.gif

30 maj 2008r.

Indios Bravos

Takich kilka fotek myślę, że chociaż jedna Wam się spodoba;) aha omal bym zapomniał pozdrowienia dla "Target Group" Ludzi, co zajmowali się organizacją w tamtym roku a przede wszystkim dla Grzegorza!!;) hehe jesteś Wielki Bratku! A wielki "fucker" dla Łysego Ludzika, który chyba wziął sobie za bardzo do serca to, co robi! Nie patrząc na wizje i marzenia innych Ludzi, więc tak czy inaczej kij Ci w oko By Cię pogryzły Kiedyś Słonie!!
kwintosz
Wszyscy zachwalają, to dołoże od siebie łyżkę (albo sporą chochlę) dźiegciu.
Na początku dwa plusy imprezy:
+ miejscówka blisko przystanków, w samym centrum - dużo osób ma blisko
+ jak dla mnie fajny koncert T. Love, ludzie się bawili co było widać.

I to by było na tyle. A teraz minusy:
- park Hallera do tego rodzaju imprezy się nie nadaje ponieważ:
*wąska główna alejka parkowa dodatkowo pozastawiana częściowo straganami, chodzi się tamtędy gorzej niż w przejściu podziemnym w godzinach szczytu - ścisk niesamowity, tym bardziej przy tak licznej publiczności;
*zupełny brak miejsca pod scenę i terenu tuż pod nią, tak na prawdę plac przed sceną powinien być ze 3 razy większy - ludzie wchodzą na siebie a pijane bydło przechodząc czy wracając do przodu popycha, uderza i Bóg wie co jeszcze ludzi stojących spokojnie pod koniec tego placyku
*duża ilość drzew, ograniczająca widoczność co dodatkowo ogranicza jeszcze bardziej teren na którym można stać i cokolwiek widzieć
- fatalna organizacja i zasady panujące podczas imprezy:
* o ile jestem w stanie zrozumieć wymogi wydzielenia miejsca do spożywania alkoholu czy rozstawienia parasolek, ale obecne miejsce jest jakimś nieporozumieniem, ludzie pod sceną nie mają miejsca a parasolki stoją tak blisko sceny
*miejsce do spożywania alkoholu także jest zbyt małe i ogranicza sie w większości do parasolek, a miejsca by stanąć z piwem troszkę z boku brak, gdy parasolki są zajęte - musisz stać na przejściu którym ludzie chodzą kupować piwo czy coś do jedzenia.
*pomysł z telebimem jest świetny ale gdyby parasolki stały jednak gdzieś z boku a nie na wprost sceny w dodatku tak blisko (gdyby nie górka przy boisku, z parasolek można by oglądać koncert a nie z telebimu)
*ogrodzenie terenu pod sceną jak i parasolek jest chyba największą paranoją, mało wejść do tych miejsc nie mówiąc już o zagrożeniu w przypadku gdyby się coś stało poważnego, ludzie tratowaliby się wzajemnie nie mając możliwości wyjścia tylko zmuszeni byliby przeskakiwać ogrodzenie (ciekaw jestem co by było w przypadku choćby głupich zasłabnięć z dotarciem służb medycznych skoro 4/5 placu jest ogrodzone - wolałbym tego nie widzieć) - samo opuszczenie terenu po koncercie zajmowało z 10-15 min

Co do pokazu sztucznych ogni, dziwie się że Straż Pożarna pozwoliła na odpalanie fajerwerków z dachu szkoły, mimo wszystko to trochę niebezpieczne. Jeśli chodzi o wrażenia artystyczne, faktycznie muzyka ok aczkolwiek są lepsze. Jakość fajerwerków dobra choć nic chyba nie przebije, nie pamiętam już ile lat temu organizowanego pokazu też w ramach Dni DG, jeszcze na terenie boiska i pogotowia.
Filmik:
sharon
Wczorajszy koncert był super mam nadzieję, że dzisiejszy też taki będzie rolleyes.gif
Za kilka dni wrzucę coś na galerię www.picasaweb.google.pl/sharonkaa
Szkoda bo wyszły niezbyt a to tylko dlatego, że się za dobrze koło mnie bawiliście tongue.gif
trip
hahaha !! Sharon przeglądam Twoją Galerie na Picasa Web !:) i stwierdzam, że jestem na jednej z fotek wink.gif a dokładnie na zdjęciach z Kazimierza Górniczego laugh.gifwink.gif

pozdrooo....
Bartek
CYTAT(sharon @ nie, 01 cze 2008 - 17:33) *
Wczorajszy koncert był super mam nadzieję, że dzisiejszy też taki będzie rolleyes.gif
Za kilka dni wrzucę coś na galerię www.picasaweb.google.pl/sharonkaa
Szkoda bo wyszły niezbyt a to tylko dlatego, że się za dobrze koło mnie bawiliście tongue.gif

Widzę bardzo bogaty zbiór fotografii! Super smile2.gif Jeśli mogę coś zasugerować to ściągnij i przetestuj sobie oprogramowanie Neat Image http://www.neatimage.com za pomocą którego można zredukować lub nawet usunąć szumy smile2.gif Na przykład fotki mojego autorstwa z zeszłego tygodnia z Auto Moto Show 2008, też były lekko zaszumione ISO1600 wink.gif http://picasaweb.google.pl/nogiec/AMS2008
Jashi
Właśnie wróciłem z koncertu Łez i tym samym zakończyłem "3dniowy melange"...jestem pod ogromnym wrażeniem. Ludzi masa SUPER I TYLE!!!(uważam, że jeden z najlepszych koncertów w naszej mieścinie).
Wczoraj T.LOVE pojechali też nieźle...i brawa dla Skankana.
Pokaz ogni oglądałem z niedowierzaniem, a jednak da się lepiej!...
Piątek też wypadł niesamowicie. Ogólnie całokształt na plus. Dziwiła mnie tylko ochrona...jakieś chłopaki z gimnazjum...i jeden taki duży co z tajgerem w kieszeni pomykał celb (7).gif celb (5).gif
sharon
Ja również zakończyłam dni Dąbrowy co prawda dwudniowe:)))
Dziś Łzy były super jak zwykle zresztą rolleyes.gif Organizatorzy się postarali szkoda, że nie moża powiedzieć tego samego o imprezie w moim mieście no ale cóż zobaczymy może na 650-lecie miasta będzie coś oryginalnego niż coroczna bitwa o zamek:(((

trip
pochwal się gdzie to Cię uwieczniłam na fotce z Kaźmierza smile2.gif

Bartek
dzięki za radę skorzystam chętnie ale bardziej wolę fotki w oryginalnym wygladzie bez retuszu i wszelkiego rodzaju udoskonaleń chociaż te z małymi poprawkami robią większe wrażenie smile2.gif))
galeria na picasie super jedna ładniejsza od drugiej:D właśnie tym programem poprawiałeś czy takie oryginalne??
PaVLo
ja tam wolałem w sobotę pośmigać w Silesia CUP MTB fight (3).gif , ale z ciekawości przejechałem się wczoraj na rowerze, ale to było po południu, akurat trafiłem na "Dotyk dźwięku", niektórzy nawet ładnie śpiewali, ale ta organizacja to mi bardziej przypominała jakiś jarmark lac.gif
Prosty
CYTAT(PaVLo @ pon, 02 cze 2008 - 20:23) *
ale ta organizacja to mi bardziej przypominała jakiś jarmark

to dobrze, ze nie straciles czasu i byles na Silesia CUP MTB smile2.gif

Dni DG jak najlepsze, szczegolnie podobalo mi sie wczoraj. Nie przepadam za taka muzyka jaka byla w piatek, ale kazdy ma swoj gust i osoby lubiace klimaty tj. w piatek mowily, ze bylo zajefajnie. Wydaje mi sie, ze duzo lepsze zespoly do nas przyjechaly, niz zalatwione do Sosnowca ...

Ma ktos jakies fotki z wczoraj ? smile.gif
picaro
Co do fotek to może dzisiaj jak się wreszcie otrząsnę po tej 3 dobowej harówie to coś to dla smaczku wrzucę. Reszta z jakiś czas pojawi się na stronie PKZ. Ale nie wiem jak szybko, bo przymierzamy się do małych zmian. Ale jakoś postaram się aby były może w przyszłym tygodniu.

Dave co do ludzi, którzy zajmowali się efektami i ekranem, to była to obsługa z TARGET SOUND , czyli ta sama firma która robiła nagłośnienie i scenę. I pozdrowienia dla nich oraz wielkie dzięki za wszystko.

Kwintosz co do miejsca to może i jest tak jak jest, ale masz jakieś lepsze w DG?
A organizacja, cóż to jest sprawa do przemyślenia, jednak wymogi są jaki są i nie łatwo im sprostać. Zwłaszcza, że to chyba pierwsza impreza w historii DG (tzn. ja sobie takiej nie przypominam), gdzie było aż tyle osób. Natomiast o drogi ewakuacyjne bym się nie bał, było wszystko ok. Inaczej Policja by nie dopuściła do imprezy. Zresztą było kilka interwencji i chłopaki/dziewczyny z służb ratowniczych poradzili sobie wzorowo i bez problemów.
KAMAZ
Co do innego miejsca to jeżeli by troszkę pokombinować to jest lepsze i to również w parku. Chodzi mi o miejsce w którym obecnie znajduje się piaskownica i zjeżdźalnia dla dzieci a podczas Dni Dąbrowy możnabyło sobie tam pofruwać będąc przyczepionym do dówch lin. Miejsce jest wręcz idealne. Trawiaste zbocze oraz teren gdzie są zjeźdżalnie byłby miejscem dla publiczności natomiast scena mogłaby się znajdować na skwerku przy głównej alejce, przodem do trawiastego zbocza.
Problemem są tu drzewa przy głównej alejce (pomiędzy alejką i zjeżdżalnią), które zasłaniałyby scenę. Rozwiązaniem moglo by być przesadzenie drzew (broń boże nie wycięcie). Są do tego odpowiednie maszyny. Drugi problem z taką lokalizacją byłoby zablokowanie ruchu główną alejką ale to by był samjej środek więc myślę że nie byłby to aż tk wielki kłopot.

Ot takie moje dywagacje.

PS. Dni Dąbrowy w tym roku naprawdę mi się podobały.
olo
Teraz dopiero widać ile straciliśmy, likwidując boisko w parku.
zizi
Byłam na DDG i uważam,że w tym roku nasze miasto ma dobry okres. Imprezy były fajne,a koncerty naprawdę udane. T.Love i Łzy wypadły bardzo fajnie. Pokaz sztucznych ogni też był ładny,bo to co mamy "przyjemność" oglądać w Sylwestra woła o pomstę do nieba,ale tak to jest jak nie zrobi tego ktoś kto się na tym zna.

Mam sporo fotek z DDG. Przy okazji wrzucę.

Więcej fotek w mojej galerii podanej w stopce rolleyes.gif
picaro
No to kilka fotosików: rolleyes.gif

YARDEE & JAREX i Natural Mystic

T.LOVE

INDIOS BRAVOS

ŁZY

RESZTA JAKOŚ W NIEDŁUGIM CZASIE NA STRONIE PKZ I NA PICASA

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.