Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: taxi
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Dąbrowa Górnicza > Nasze Sprawy
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
:)
macie jakies ulubione dabrowskie taksowki? Jakie maja stawki?

Chyba nie maja stron internetowych. Wykaz z http://dabrowa.pl/dg_informator.htm:

RADIO TAXI "ABC VIVA"
- 24 godziny na dobę DĄBROWA GÓRNICZA
tel. 032 2625555
tel. 032 2626666

RADIO TAXI "BRAVO"
tel. 032 2629999

RADIO TAXI "CASYNO"
ul. Kasprzaka 38a/66
tel. 032 2603003

RADIO TAXI "COSMOS"
ul. Wybickiego 1
tel. 032 2649999

RADIO "TAXI SIEDEM"
ul. Królowek Jadwigi 27
tel. 032 2627777
tel. 032 2647777

RADIO TAXI "HALO"
ul. Kościuszki 27
tel. 032 2645555

RADIO TAXI "REDEN"
ul. Królowek Jadwigi 27
tel. 032 2682222

"YELLOW TAXI"
ul.
tel. 032 2504040
tel. kom. 0.510 101101

POSTÓJ TAKSÓWEK
PKP - ZĄBKOWICE
Zrzeszenia Transportu Prywatnego
ul. Dworcowa
tel. 032 2640421

ostatnio podoba mi sie jednakowe mlaowanie Yellow taxi i te fajne reklamy na dachu - prawie jak w NY heh biggrin.gif
Wielka szkoda ze wszystkie taksowki w naszym kraju nie maja jednakowego malowania. Albo przynajmniej w miastach
Maryhna
tak, mam ulubione taxi, zawsze dzwonie po Cosmos :)
endriu
Moim ulubionym taxi są moje nogi, nie muszę nigdzie dzwonić:)
pozdr...
Master
Przez długi czas tylko Cosmos , a ostatnio Yellow Taxi :)
Yellow Taxi
Dziękujemy WSZYSTKIM za miłe zdanie o Nas i za wystawienie tych komentarzy. Dziękujemy również WSZYSTKIM klientom obecnym jak i przyszłym. Będziemy robić wszystko by sprostać Państwa oczekiwaniom. Serdecznie ZAPRASZAMY do korzystania z Naszych usług. Jeszcze raz PODZIĘKOWANIA od całego YELLOW TAXI tel. 510-101-101
kursor
Witam!

Czy ktoś posiada dane o cenach za kilometr poszczególnych sieci taksówkowych? Także w rozbiciu na ceny w poszczególnych strefach, międzymiastowe czy nocne.

Pytanie do domina czy mógłbyś podać taryfy Yellow Taxi?

myślę, że fajnym i pomocnym dla wszystkich było by naklejenie na szybach samochodów cen za kilometr tak jak to mają taksówkarze w Warszawie.

pozdro
mlody
Witam czasami jezdze taxi do domu z imprez zwlaszcza w soboty z pod mandaryna i wtedy wole wezwac YELLOW bo sa tani a co do cen i naklejek to maja cenniki na szybach bocznych i ceny sa przystepne mianowicie 1 strefa 1.5zl 2strefa nocna 2zl 3 strefa w dzien poza miastem 2.5 i 4 w nocu poza miastem 3zl i zapomnial bym 2 dyszki za postoj za godzine to wszystko wiem dzieki kierowca z YELLOW wylumaczyli mi oco w ym biega pozatym pozdro dla nich
Dave
Oo! Porządną reklamą mi tu zapachniało! :>
Ja się właśnie zacząłęm zastanawiać od niedawna, co to za "YELLOW" się pojawiło w naszym mieście (a w Sosnowcu tego nie ma biggrin.gif... jeszcze) - bardzo ładne "taksówki" i pewnie niedrogie - ale to chyba nie są prawdziwe taksóki tylko firmy przewozowe czy jakoś tak - stąd nie ma dachu TAXI tylko nazwa firmy - coś podobne jak SILESIA CARS w Katowicach wink.gif

Aha! A jaka jest cena startowa w YELLOW i innych? Bo to jest dość istotne! :>
Yellow Taxi
Jeżeli chodzi o zastanawianie się czy firma YELLOW jest prawdziwym TAXI to warto najpierw pomyśleć nad tym czy firma przewozowa posiada licencje taxi... bo to istotne ponieważ w przeciwieństwie do nich my ją posiadamy a oto one : licencja taxi 1136 , 1263 , 1296 , 1297 , 1298 oraz 1313. Jeżeli natomiast chodzi o konkretny napis taxi na kogucie to oczywiście jest taki umieszczony na samej jego górze nad nazwą YELLOW. A odnośnie startowego to wynosi ono 3zł. Jeżeli są jeszcze jakieś pytania odnośnie naszej korporacji to z chęcią udzielimy odpowiedzi na wszelkie pytania. Co do reklamy to trzeba być szczerym i potrafić odpowiedzieć tak jak jest... dziś bez reklamy nie ma nic... każdy kto prowadzi jakąkolwiek działalność to wie jak jest ciężko bez tego więc nie ma co się oszukiwać.. kto odpowie inaczej ten mówi tylko to co inni chcą słyszeć. Naszym głównym założeniem i celem jest to by stworzyć "COŚ" z czego Dąbrowa Górnicza byłaby dumna.
kursor
QUOTE(Yellow Taxi @ Aug 12 2007, 18:37 ) *
Jeżeli chodzi o zastanawianie się czy firma YELLOW jest prawdziwym TAXI to warto najpierw pomyśleć nad tym czy firma przewozowa posiada licencje taxi... bo to istotne ponieważ w przeciwieństwie do nich my ją posiadamy a oto one : licencja taxi 1136 , 1263 , 1296 , 1297 , 1298 oraz 1313. Jeżeli natomiast chodzi o konkretny napis taxi na kogucie to oczywiście jest taki umieszczony na samej jego górze nad nazwą YELLOW. A odnośnie startowego to wynosi ono 3zł. Jeżeli są jeszcze jakieś pytania odnośnie naszej korporacji to z chęcią udzielimy odpowiedzi na wszelkie pytania. Co do reklamy to trzeba być szczerym i potrafić odpowiedzieć tak jak jest... dziś bez reklamy nie ma nic... każdy kto prowadzi jakąkolwiek działalność to wie jak jest ciężko bez tego więc nie ma co się oszukiwać.. kto odpowie inaczej ten mówi tylko to co inni chcą słyszeć. Naszym głównym założeniem i celem jest to by stworzyć "COŚ" z czego Dąbrowa Górnicza byłaby dumna.

powodzenia Panowie!

ja jednak wróciłbym do mojego pytania o ceny wszystkich korporacji w DG.

Może Ty domin masz możliwość zrobić taką "zbitkę" cen innych firm - skoro jesteście konkurencyjni to będzie to dla Was duży plus

pozdro
no wlasnie cos inni nie chca skorzysac z darmowej reklamy wink.gif

przydaloby sie jakies zestawienie co by mozna porownac. Piszcie jakie macie doswiadczenia tez z innymi bo widac ze poza Yellow cos sami nie sa zaintersowani.

A jesli chodzi o image to Yellow nie ma konkurencji! Przydalyby sie strony internetowe. Moze Yellow tez powinno o takiej pomyslec
Yellow Taxi
Co do listy cen innych firm to napewno zrobimy taką listę tylko potrzebujemy trochę czasu ponieważ na pierwszym planie ..praca bo przecież trzeba dbać o Klientów bo to tylko dzięki Nim istniejemy na rynku. Mogę obiecać że lista napewno siię pojawi bo nie mamy nic do ukrycia za co Nas konkurencja nie lubi.
kursor
QUOTE(Yellow Taxi @ Aug 12 2007, 19:06 ) *
Co do listy cen innych firm to napewno zrobimy taką listę tylko potrzebujemy trochę czasu ponieważ na pierwszym planie ..praca bo przecież trzeba dbać o Klientów bo to tylko dzięki Nim istniejemy na rynku. Mogę obiecać że lista napewno siię pojawi bo nie mamy nic do ukrycia za co Nas konkurencja nie lubi.

To do boju o niższe ceny i zadowolenie dla klientów.

Czekamy na listę.

pozdro
Yellow Taxi
Dziękujemy za miłe słowa jeśli chodzi o image. To dla Nas duży komplement ale zdajemy sobie sprawę że przed Nami jeszcze daleka droga i to często "pod górka" by dalej walczyć o spełnienie Naszych marzeń. Nie chcemy zaniedbać czegoś o co tak długo się staraliśmy. Nie poddamy się napewno!
szer
A posiadacie jakieś wizytówki firmy? Takie jak mają np. inne korporacje taksówkarskie, gdzie są numery telefonów i takie inne informacje?
Yellow Taxi
A oto Nasza wizytówka
kursor
Witam!

prośba a zarazem przypomnienie dla domina/yellowtaxi o sporządzenie listy opłat TAXI dla wszystkich korporacji z DG, który zaoferował się że je wykona i wrzuci na forum

pozdro
michu
korzystałem z yellow w ostatni weekend i byłem mile zaskoczony cenami

tak dalej
Bartek
Ja bym chciał żeby Yellow Taxi zostało numer 1 w naszym mieście ze względu właśnie na wygląd taksówek, kultury kierowców i z tego co zauważyłem nawet mają żółte koszulki :)

Wcześniej korzystałem z Cosmos, a teraz ja jak i moi znajomi wybierają Yellow :)
Sebastian22
Jechałem także Yellow - poza charakterystycznym wyglądem aut mają fajne ceny - polecam!
Yellow Taxi
Serdeczne PODZIĘKOWANIA dla użytkownika MICHU , dla użytkownika SEBASTIAN22 a w szczególności dla użytkownika BARTEK!!! Dziękujemy za SUPER ocenę Naszej firmy!!! Również chcielibyśmy zostać Nr 1 ale to jak wcześniej pisaliśmy jeszcze długa droga przed Nami.. Jesteśmy ambitni i będziemy do tego napewno dąrzyć.. bez względu na opinię konkurencji..Tak zgadza się mamy swój firmowy strój ale na tym nie spoczniemy.. staramy się co chwile wprowadzać coś nowego. Postaramy się jeszcze nie raz Was zaskoczyć.. Chcemy napomnieć też o kartach stałego klienta które posiadamy ( za każden zrealizowany kurs naklejamy na tą kartę firmową naklejkę , gdy uzbiera się ich 10 to MASZ DARMOWY KURS do wartości 10zł.) promocja ta trwa u Nas jeszcze tylko do końca tego roku. Pozatym od niedawna posiadamy auto DACIA MCV do przewozu 6osób. Na początku Nowego Roku ruszamy z Naszą stronką internetową na którrą oczywiście ZAPRASZAMY!!! Jednak jeśli chodzi o listę którą wcześniej obiecaliśmy ( odnośnie cen wszystkich korporacji ) to niestety musimy odmówić umieszczania jej , ponieważ to byłoby niesprawiedliwe wobec innych korporacji.. Chcemy być fair nawet mimo faktu iż konkurujemy ze sobą.Mimo wszystko jednak doszliśmy do wniosku , że nie każdy może sobie życzyć umieszczania cen ich firmy.. Jeśli będą mieć na to ochotę to wolimy by zrobili to sami. No chyba , że listę napisałaby osoba postronna. My musimy naprawdę PRZEPROSIĆ.
Bartek
Zawsze można to zrobić poprzez działania forumowiczów którzy korzystają z danej korporacji wink.gif
pulsatilla1214
brakuje nam forumowicza-wywiadowcy, który wybadałby tego typu informacje rolleyes.gif
Taksowki wplywaja na wizerunek miasta podobnei jak komunikacja miejska. Fajnie ze Yellow sie postaral. Moze inni tez cos zmienia.
Nie ma to jak podrozny wysiadajacy na naszym dworcu a pod nim stal kiedys prawie zawsze taki stary rozwalony golf taxi laugh.gif
mały
QUOTE(:) @ Sep 12 2007, 13:17 ) *
Nie ma to jak podrozny wysiadajacy na naszym dworcu a pod nim stal kiedys prawie zawsze taki stary rozwalony golf taxi laugh.gif

Jaki dworzec takie Taxi tongue.gif
camillo
Ale tu milo:))Taxidriver Yellow
syzio
Ja rozumiem że Yellow Taxi jest w porządku, ale moglibyście troszkę ostudzić swoje emocje i nie chwalić tak ww. korporacji ponieważ jeszcze w naszym mieście będą monopolistami biggrin.gif
kursor
QUOTE(Yellow Taxi @ Sep 11 2007, 21:17 ) *
Poza tym od niedawna posiadamy auto DACIA MCV do przewozu 6osób.

dzisiaj widziałem Wasz nowy samochód i wcale nie był yellow blink.gif czyżby padł mit koloru?

pozdro
szpieg
Witam.Wyczaiłem dla Was stawki COSMOS TAXI

START-4 zl
1 taryfa-1,5 zl
2 taryfa-2,25
3 taryfa-3 zl
4 taryfa-4,5 zl
godzina postoju 30.00 zl

Nastepne firmy w trakcie reralizacji:))))Pozdrawiam
michu
I tu mały kamyczek do ogródka Yellow:
w piatek siedząc w knajpie zamówiłem zamówiłem taxi, miało być za 25 min, wyszedłem po ok. 30 min i nic... Zadzwoniłem, a pani z centrali oznajmiła, że kierowca czekał całe 15 minut!? i ze nie dzwonia do klientów, że auto czeka....

Inne korporacje dzwonią.
Dave
A ja pochwalę (a co? Byłem zadowolony w końcu! tongue.gif) - parę dni temu zamówiłem Yellowkę (jeszcze w pociagu za Zawierciem) pod dw. PKP - wylazłem z pociągu a taxi na mnie ładnie czekało - za kurs (sam) z PKP na Dąbrowskiego (po 21!) zapłaciłem całe... 5 zł! blink.gif
tomi
witam mnie osobiscie nie podoba sie ta firma dzwoniłem może ze dwa razy jeden kierowca przyjechał taki chudy smierdzący mało skasowal ale prosze o higiene to trzeba dbać a drugi calkiem naćpany gadal jak najęty podobno już nie pracuje.Jeżeli chodzi o wygląd taxi fajny pomysł ale jakość świadczonych uslug żenada czekałem 25 min w tygodniu a taxi miało być max do 15
szpieg
WITAM PONOWNIE:
A oto cennik VIVA TAXI

Start- 4 zl
1 taryfa - 2 zl
2 taryfa - 3 zl
3 taryfa - 4 zl
4 taryfa - 5 zl

godzina postoju - 40.00 zl

tutaj mamy ceny HALO TAXI

Start- 4 zl
1 taryfa - 2 zl
2 taryfa - 3 zl
3 taryfa - 4 zl
4 taryfa - 5 zl

godzina postoju - 40.00 zl

Reszta firm w realizacji.Pozdrawiam
olo
Żółte Dacie??? Jak widzę obok siebie zdejmuję nogę z gazu i bacznie obserwuję. Już nie raz zdarzył mi się napalony gówniarz machający łapami, że śmiem po mieście jechać 50 km/h. albo zajeżdżający drogę. Mam nadzieję, że obecny tu przedstawiciel skrupulatnie będzie zbierał takie informacje
Nie znalazłem tu informacji o nowej korporacji - POGORIA. 268 1111. To firma po Cosmosie, który znika z mapy DG. Tak myślę.
marcin.p
Mam pytanie do pana z Yellow!
W jaki sposób skontaktować się z Państwem w celu złożenia oferty pracy jako kierowca?
Czy Wasi kierowcy muszą mieć zarejestrowaną działalność gospodarczą?
Jakie warunki musi spełniać kandydat na kierowce w Waszej firmie?
Czy jest możliwe zatrudnienie w niepełnym wymiarze (umowa-zlecenie lub dzieło), jako tzw. praca dodatkowa?
Dejmon
W nowym taxi POGORIA (tel. 268 11 11) obowiązuje poniższy cennik:

Start - 4 zł

1 taryfa - 1,50 zł
2 taryfa - 2,25 zł
3 taryfa - 3 zł
4 taryfa - 4,50 zł

Godzina postoju - 30 zł

Jak widać ceny bardzo konkurencyjne. Wizytówka:

troll
mam pytanie , ile posiadacie samochodów - bo napewno nie 6 ,macie jakiś swój postój gdzie stoicie np wcentrum?? ktowpadł na pomysł tej korporacji - moze zrobicie coś na przykład dawnej Sosnowieckiej Polonia Taxi - gdzie oni mieli tylko białe Mercedesy , a wy będziecie jeździli np samymi Daciami ?
Bo z tego co widzę , to jeździcie 4 Daciami (żółtymi) + teraz doszła ta granatowa i jest jeszcze czerwona, 1 Fiatem Sieną . 1 lub 2 volkswageny passaty z czego jeden jest żółty?

Co to za nowa korporacja jeździ po naszym mieście - Pogoria Taxi - a co się dzieje z Cosmosem - bo w Pogorii widze taksówkarzy, co jeździli jeszcze niedawno właśnie w Cosmosie ?
olo
QUOTE(troll @ Oct 1 2007, 23:11 ) *
mam pytanie , ile posiadacie samochodów - bo napewno nie 6 ,macie jakiś swój postój gdzie stoicie np wcentrum?? ktowpadł na pomysł tej korporacji - moze zrobicie coś na przykład dawnej Sosnowieckiej Polonia Taxi - gdzie oni mieli tylko białe Mercedesy , a wy będziecie jeździli np samymi Daciami ?
Bo z tego co widzę , to jeździcie 4 Daciami (żółtymi) + teraz doszła ta granatowa i jest jeszcze czerwona, 1 Fiatem Sieną . 1 lub 2 volkswageny passaty z czego jeden jest żółty?

Co to za nowa korporacja jeździ po naszym mieście - Pogoria Taxi - a co się dzieje z Cosmosem - bo w Pogorii widze taksówkarzy, co jeździli jeszcze niedawno właśnie w Cosmosie ?

Z Cosmosu powstała Pogoria.
Master
A coż takiego stało sie z COSMOSem , według mnie najlepiej prosperującą korporacją w Dąbrowie ??

czyzby Yellow odbili im a tylu klientów ??

Mimo niektórych złych opinii, to jak dla mnie YELLOW numer 1 , potem był Cosmos
Dejmon
QUOTE(Master @ Oct 2 2007, 16:52 ) *
A coż takiego stało sie z COSMOSem , według mnie najlepiej prosperującą korporacją w Dąbrowie ??

A cóż się mogło stać? Pokłócili się kasę i się podzielili. Część z nich założyła nową korporację POGORIA.
Yellow Taxi
Witam.
Część z kierowców Cosmos przyszła do YELLOW TAXI i to nawet większa część

Witam. Odpowiedź dla użytkownika SIARA. Jeżeli chodzi o kontakt z Nami w sprawie pracy to proszę dzwonić na telefon firmowy 510-101-101. Proszę zaznaczyć że rozmawialiśmy na forum. Musi posiadać Pan niekaralność , minimum 3lata prawo jazdy i mieć ukończone 21lat. Resztę informacji udzielimy na ewentualnym spotkaniu. Już mogę odpowiedzieć że nie potrzeba mieć zgłoszonej działalności gospodarczej ponieważ kierowcy u Nas właśnie dostają umowę -zlecenie. Jeżeli chodzi o niepełny wymiar pracy to z tym nie ma problemu. Na dzień dzisiejszy dalej szukamy kierowców ponieważ niebawem mamy do odbioru kolejne auto.
troll
Witam

Chciałbym zadać kilka takich małych pytań:
1), gdzie mieści sie siedziba Yellow Taxi ,
2) Kto jest jej właścicielem i Skąd sie wziął pomysł na założenie owej korporacji
3) Co się stało z korporacją Viva, że już nie stoina postoju pod Realem w Dąbrowie
4) Czemu nie stoicie np w Gołonogu na postoju - czy jest on zarezerwowany tylko dla tych z Cosmosu, oraz Pogorii ??
5) Macie swoją stronę internetową ?
Maryhna
to znowu ja, uprzejmie informuję, że przerzuciłam się z Cosmosu na Yellow i to było najlepsze rozwiązanie biggrin.gif

ps: animuszu sprawie dodaje fakt, że za każdym razem świetnie się ubawie podczas jazdy wysłuchując rozmów taksówkarzy przez CB radio wink.gif jajcarze tongue.gif
Yellow Taxi
Witam.
Odpowiadam na pytania użytkownika TROLL
ad.1. Siedziba YELLOW TAXI miesci się na ulicy Wybickiego 1
ad.2. Prosimy o inny zestaw pytań
ad.3. Brak odpowiedzi
ad.4. Nie staliśmy lecz to się zmieniło , od napisania petycji do U.M. w Dąbrowie Górniczej przez korporacje taxi
stoimy w Centrum oraz w Gołonogu
ad.5. Strona w budowie
szer
Bardzo często widze jak stoją pod Tesco na redenie... Jeest tam często po 3 samochody :)
kwintosz
Ja podejrzewam że to pod Tesco to dlatego, że jeśli nie ma kursów i trzeba poczekać to stamtąd wszędzie dość łatwo dojechać, co równa się z tym że szybciej się dotrze do następnego klienta. Też nieraz widziałem tam te charakterystyczne samochody. Duże osiedla, gdzie mieszka duża część dąbrowian są stosunkowo blisko.. Może dlatego?
Dave
Yellow Taxi należy zliwkidowaaać! w czwartek późnym wieczorem zamówiłem Yellowkę na konkretną godzinę (22:45) pod dw. PKP w D.G. (20 minut wcześniej) i było zapewnienie, że taxi będzie. O 22:43 wysiadam i idę na przystanek, a tam - poza jedną taci "miejską" i Cosmos zamówioną przez innych pasażerów - pusto! Poczekałem 5 minut i polazłem pieszo w stronę PKZ i se podjechałem za darmo (tongue.gif) 644 - w d... mam takie usługi! Z mojej strony pierwszy i DUUUUŻY minus dla Yellow!
sabath
CYTAT(Maryhna @ 5 Oct 2007, 21:29 ) *
to znowu ja, uprzejmie informuję, że przerzuciłam się z Cosmosu na Yellow i to było najlepsze rozwiązanie biggrin.gif

ps: animuszu sprawie dodaje fakt, że za każdym razem świetnie się ubawie podczas jazdy wysłuchując rozmów taksówkarzy przez CB radio wink.gif jajcarze tongue.gif

miło nam to słyszeć, a co do rozmów - dbamy o dobrą atmosferę w pracy wink.gif
Insane
HoLa HoLa coś tu niekturzy się zapędzili!jaki COSMOS sie rozpada, kto wam to powiedział! Że odeszło paru kierowców z COSMOSU to nieoznacza że kosmos sie sypie, ktoś Wam niepowiedział że odeszli bo poczuli solidarność do założyciela pogorii i tym samym popełnili najwiekszy błąd jaki tylko mogli!
COSMOS TAXI działa i działać będzie bo firma która istnieje najdłużej w mieście (około 10 lat) ma już tylu klientów że żadne tam yelonki nie sa zagrożeniem!a różnica w cenniku jest niezbyt duża zwłaszcza jeżeli można negocjować ceny i na dłuższe trasy jeździć za 1zeta\km!Pozdrawiam
syzio
Ciesze się że do tematu dołączył Cosmos, ponieważ ten temat wyglądał jak sponsorowany przez Yellow Taxi (nie że jestem przeciwko tej firmie). Prawie same dobre opinie (większość), wypowiadanie się pracowników tejże firmy itp.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.