marcin.p
Fri, 15 Feb 2008 - 22:05
Dzisiaj widziałem Taxi Pogoria! Taką srebrną(chyba, ciemno było więc pewny co koloru nie jestem) Skode Felicje!
Maryhna
Sat, 16 Feb 2008 - 23:58
ja też , nawet jechałam wczoraj taxi pogoria
marcin.p
Sun, 17 Feb 2008 - 11:18
Mam pytanko do specjalistów w dziedzinie!
Czy kurs na wykonywanie transportu drogowego taksówką oraz egzamin z topografii są bezterminowe? Tzn. czy jak "zrobię" taki kurs oraz zdam egzamin a nie będę wykonywał zawodu przez X lat i będę chciał po tych kilku latach ropoczać prace lub ubiegac się o wydanie licencji, będę musiał to wszystko zrobić jeszcze raz?
marcin.p
Sun, 17 Feb 2008 - 14:53
W miniony czwartek (14.02) w WSB Silesia Cars przeprowadzała spotkanie rekrutacyjne. Czyżby ekspansja na rynek zagłębiowski?
camillo
Mon, 17 Mar 2008 - 08:57
CYTAT(marcin.p @ nie, 17 lut 2008 - 16:53)

W miniony czwartek (14.02) w WSB Silesia Cars przeprowadzała spotkanie rekrutacyjne. Czyżby ekspansja na rynek zagłębiowski?
Konkurencja nie śpi...he he he
camillo
Wed, 19 Mar 2008 - 09:33
Zapomniałem!!!Jeśli chodzi o konkurencje,to chyba mamy nową firmę w Dąbrowie. Xtreme taxi
XtremeTaxi
Wed, 19 Mar 2008 - 13:02
Witamy WSZYSTKICH!!!
Już niebawem dołączymy swoją wizytówkę oraz krótki opis Xtreme Taxi ponieważ w chwili obecnej jesteśmy w fazie przygotowywań..
Pozdrawiamy serdecznie
Z poważaniem
Xtreme Taxi
camillo
Wed, 19 Mar 2008 - 13:05
CYTAT(XtremeTaxi @ śro, 19 mar 2008 - 15:02)

Witamy WSZYSTKICH!!!
Już niebawem dołączymy swoją wizytówkę oraz krótki opis Xtreme Taxi ponieważ w chwili obecnej jesteśmy w fazie przygotowywań..
Pozdrawiamy serdecznie
Z poważaniem
Xtreme Taxi
no nie moge sie doczekac...he he
marcin.p
Sun, 30 Mar 2008 - 13:12
Kolego XtremeTaxi. Telefon oraz cennik mógłbyś podać. A resztę jak już będziecie gotowi to podacie. A nóż paru klientów Wam wpadnie!
fakt
Sun, 30 Mar 2008 - 23:46
CYTAT(troll @ pią, 05 paź 2007 - 23:22)

Witam
Chciałbym zadać kilka takich małych pytań:
1), gdzie mieści sie siedziba Yellow Taxi ,
2) Kto jest jej właścicielem i Skąd sie wziął pomysł na założenie owej korporacji
3) Co się stało z korporacją Viva, że już nie stoina postoju pod Realem w Dąbrowie
4) Czemu nie stoicie np w Gołonogu na postoju - czy jest on zarezerwowany tylko dla tych z Cosmosu, oraz Pogorii ??
5) Macie swoją stronę internetową ?
1 Yellow taxi miesci sie w pseldo siedzibie kolo cosmosu tak jakby swojej nie mogli wymyslec 2 wlascicielami jest dwóch braci troszke nie poczytalnych 3. Viva nie stoi pod realem z powodu kasy jest jej tam coraz mniej 4. nikt nie lubi yellow bo to niezdrowa konkurencja na taxi w dąbrowie i tak nikt nie zarabia a te ceny to nieporozumienie ale o tym wie najlepiej komornik yellow . 5. za projekt pożądnej strony trzeba zapłacić ale kaski nie ma bo logan sie psuje i nie ma na reklame. Nie mam nic do yellow ani cosmos ani vivy ale to jest poprostu żenujące co sie dzieje w dg. inne miasta są dla taxi w dg jak las vegas dla ząbkowic. potencjalni klijenci powinni myslec o bezpieczenstwie a nie czy sie kolo urwie czy polonez zatrze. Pozdro
Maryhna
Mon, 31 Mar 2008 - 15:54
no jakoś trudno mi w to uwierzyć, żeby korporacja nie miała kasy na zrobienie strony + hosting + domena :/ a wierz mi, znam ceny
szer
Mon, 31 Mar 2008 - 16:08
Stworzenie przyzwoitej strony nie jest bardzo drogie... Możesz zamknąć się w cenie do 200zł.... Najwięcej zapłacisz za serwer i domene.... Projekt graficzny zamówisz lepszy u osoby, która to robi codziennie (zrobi to dużo taniej, niż firmy zajmujące się tym)
fakt
Mon, 31 Mar 2008 - 18:45
CYTAT(szer @ pon, 31 mar 2008 - 17:08)

Stworzenie przyzwoitej strony nie jest bardzo drogie... Możesz zamknąć się w cenie do 200zł.... Najwięcej zapłacisz za serwer i domene.... Projekt graficzny zamówisz lepszy u osoby, która to robi codziennie (zrobi to dużo taniej, niż firmy zajmujące się tym)
Czy az tak bardzo to jest trudne? ile kosztuje strona to wiem. Ale kogoś kto ma same dlugi to i na 200 zl nie stac. bo wszystko mozna wziasc na kredyt czy w lesing ale jak sie nie mysli o splacie. a taxi w dg to nawet nie kokos bo kokosy to juz dawno dawno nie.
Maryhna
Mon, 31 Mar 2008 - 20:07
@fakt, z jakiej jesteś korporacji?
marcin.p
Mon, 31 Mar 2008 - 21:02
Coście się tak przyczepyli tej strony yellow? Mają jaką mają. Jak dla mnie ok. Jest to co najważniejsze, telefon i cennik
Dave
Mon, 31 Mar 2008 - 21:45
Fakcie! Skup się z łaski swojej na jakimś pożytecznym poście a nie na sprawach wewnętrznych firmy, co zapewne mało kogo tu interesuje! Jest sobie Yellow Taxi w DG, jeździ, klientów ma, stronę jaką ma to ma - niech jeździ! Jak komu nie pasuje nich wybierze inną firmę albo swoim autem jeździ albo na nogach albo jeszcze co a nie dopieprza się złośliwie do finansów nie swojej brochy i to jeszcze na publicznym forum! Nie wiem, jak innym użytkownikom, ale mnie te informacje przez Ciebie podane ani palą ani ziębią a jesze umacniają w przekonaniu, jakie świństwa potrafi robić konkurencja z zazdrości!
fakt
Mon, 31 Mar 2008 - 23:27
CYTAT(Dave @ pon, 31 mar 2008 - 22:45)

Fakcie! Skup się z łaski swojej na jakimś pożytecznym poście a nie na sprawach wewnętrznych firmy, co zapewne mało kogo tu interesuje! Jest sobie Yellow Taxi w DG, jeździ, klientów ma, stronę jaką ma to ma - niech jeździ! Jak komu nie pasuje nich wybierze inną firmę albo swoim autem jeździ albo na nogach albo jeszcze co a nie dopieprza się złośliwie do finansów nie swojej brochy i to jeszcze na publicznym forum! Nie wiem, jak innym użytkownikom, ale mnie te informacje przez Ciebie podane ani palą ani ziębią a jesze umacniają w przekonaniu, jakie świństwa potrafi robić konkurencja z zazdrości!
"dopieprza się złośliwie do finansów". Oj prosty człowieku. Nie chodzi o to kto jakim autem gdzie i czy nie na nogach. Tylko o tych którzy próbują jakoś zarobić na rodzinę a nie dokładać bo ktoś ma akurat wizje taniej firmy ( bez przyszłości). Daję Yellow 5 miesięcy jak nie znikną z rynku to wszystkich tu oficjalnie przeprosze. I nie jestem z żadnej korporacji , nawet nie jestem z DG ale interesuje sie i pomagam w sprawch rynkowych i nieuczciwej konkurencji. Pozdrawiam 'Dave'
marcin.p
Tue, 01 Apr 2008 - 15:44
Jeśli Yellow prowadzi nieuczciwą konkurencje to zgłoś to do UOKiK! Nas nie obchodzą Wasze wojny.
A taksiarze niech raczej pomyślą o tym jak do siebie przyciągnąć klientów a nie oczerniac konkurencję.
fakt
Tue, 01 Apr 2008 - 16:38
CYTAT(marcin.p @ wto, 01 kwi 2008 - 16:44)

Jeśli Yellow prowadzi nieuczciwą konkurencje to zgłoś to do UOKiK! Nas nie obchodzą Wasze wojny.
A taksiarze niech raczej pomyślą o tym jak do siebie przyciągnąć klientów a nie oczerniac konkurencję.
no no widze ze tu nie tylko sie zolte taxi podobaja ale i niektorym ich kierowcy. ale to nie moja sprawa. a tak wogole nie "zgłoś" ale "zgłoś ponownie" bo sprawa jest juz rozpatrywana! a wykrzyknik to sobie stawiaj!!!... kolego. to normalne ze maja swoich przeciwnikow i zwolennikow ja nie mowie ze jestem za nimi ani przeciwko ale mowie o uczciwosci. nie rozumieja niestety niektorzy zasad rynku.
XtremeTaxi
Wed, 02 Apr 2008 - 21:31
Witamy!!!Tak jak obiecaliśmy tak i podajemy Nasz CENNIK :Opłata początkowa 3,00złI Taryfa 1,50złII Taryfa 2,00złIII Taryfa 2,50złIV Taryfa 3,00złPostój (Taryfa I i III) - 30złPostój (Taryfa II i IV) - 40złZ Pozdrowieniami Xtreme SCJeśli będą jakieś pytania odnośnie Naszej Firmy to z przyjemnością udzielimy wszelkich odpowiedzi..PozdrawiaXtreme SC
Bodzioo27
Wed, 02 Apr 2008 - 22:02
Hej FAKT mam do ciebie pytanie czy np. Coca Cola lub Pepsi lub wiele innych firm tez jest bankrutami bo mają również auta w leasing? Czy ty wogole zastanawiasz sie nad tym co piszesz? Ponadto wydaje mi sie ze nie masz zielonego pojecia o prawach rynku w dzisiejszych czasach..bo teraz to właśnie CENA jest podstawa. Kazdy patrzy by jak najmniej wydac nawet pewnie TY jak kupowałes cokolwiek kiedys to patrzyles najpierw na nia!!!!!!!! Potem reszta sie liczyla!!! Tylko sie tu nie wypieraj!!!!!!!! Pozdrawiam cie FAKT hahahha
bzenek
Thu, 03 Apr 2008 - 07:51
A może ktoś z licznych tu znawców byznesu taksówkowego objaśni co znaczą strefy I, II, II, IV.
XtremeTaxi
Thu, 03 Apr 2008 - 13:21
W odpowiedzi na to pytanie wyjaśniam : Taryfa I czyli po mieście w godzinach od 6-22 nie wliczane są Strzemieszyce,Ząbkowice i dalej bo to jest już poza strefą. Taryfa II to samo co taryfa I tylko w godzinach od 22-6rano oraz dni świąteczne i niedziele. Taryfa III jest od 6-22 poza miastem i Taryfa IV od 22-6rano również poza miastem. Opłata początkowa jest stała bez względu na ilość przejechanych kilometrów. Opłata postojowa natomiast jest za zarezerwowanie taksówki do swojej dyspozycji przez określony czas. W razie pytań udzielę więcej informacji.
marcin.p
Sun, 06 Apr 2008 - 09:16
A w którym miejscu przebiega granica stref na terenie DG? Prosiłbym o podanie dokładnego miejsca na całym obszarze Dąbrowy. Bo słyszałem, że są tacy co 2 strefę włączają już na światłach przy zajezdni (jadąc do Ząbkowic) lub koło Reala jadąc do Strzemieszyc.
bzenek
Mon, 07 Apr 2008 - 23:02
CYTAT(XtremeTaxi @ czw, 03 kwi 2008 - 13:21)

Taryfa IV od 22-6rano również poza miastem.
A to widzisz ciekawa wiadomość jest. Pytanie moje było spowodowane tym, że jeden gość z pewnej dąbrowskiej korporacji święcie przkonywał mnie, że IV strefa jest w niedzielę przez cały dzień. Zapłaciłem ale jakoś mnie to nurtuje. Czyżbym dał się zrobić w balona ?

I mam jeszcze jedno pytanie. Czy na druku z kasy fiskalnej jest rozbicie na kilometry w poszczególnych strefach czy też jest tylko cena końcowa ?
XtremeTaxi
Mon, 07 Apr 2008 - 23:23
Odpowiedz dla użytkownika bzenek:
Jeżeli Cię kierowca wiózł po Dąbrowie w godzinach od 6-22 w niedzielę na IV Taryfie to z przykrością stwierdzam iż Cię oszukał!!! Na moje oko taki kierowca NIE POWINIEN już pracować!!! U siebie napewno już nie chciałbym widzieć takiego kierowcy!!! Na paragonach jest rozbicie na taryfy więc jeśli go posiadasz to dochodż swojego!!!
bzenek
Tue, 08 Apr 2008 - 00:57
CYTAT(XtremeTaxi @ pon, 07 kwi 2008 - 23:23)

Odpowiedz dla użytkownika bzenek:
Jeżeli Cię kierowca wiózł po Dąbrowie w godzinach od 6-22 w niedzielę na IV Taryfie to z przykrością stwierdzam iż Cię oszukał!!! Na moje oko taki kierowca NIE POWINIEN już pracować!!! U siebie napewno już nie chciałbym widzieć takiego kierowcy!!! Na paragonach jest rozbicie na taryfy więc jeśli go posiadasz to dochodż swojego!!!
Na paragonie to ja mam wynik tego jaki się guzik panu taksówkowemu wcisnął. Jak mu sie wcisnęło IV to ja też mam rachunek na IV. W końcu sam paragon nie wie którędy jechał

Z perspektywy czasu cała ta sprawa mnie teraz bawi bo oczywiście przez pół drogi wysłuchiwałem jakie to ciężkie czasy dla taxi i jakie te konkurencyjne taxi to złodzieje.
W sumie potwierdza to smutny fakt, że obecnie idąc do dowolnego sklepu czy zamawiając dowolną usługę trzeba się 10 razy lepiej na tym znać od sprzedawcy. A już na pewno trzeba patrzeć w taxi kiedy kto jaki guzik naciska
XtremeTaxi, dziękuję za odpowiedź i życzę powodzenia w biznesie. Po powyższym numerze z przyjemnością spróbuję sobie nowej korporacji
XtremeTaxi
Tue, 08 Apr 2008 - 15:25
Dziękuje bzenek i oczywiście ZAPRASZAM serdecznie do skorzystania z Naszych usług. P.S. tak na marginesie to z paragonu da się DUZO wyczytać a tymbardziej jak zamawiałeś taksówkę telefonicznie. Kwestia jest tylko tego czy chce Ci się dochodzić swoich praw. Fakt jest taki że i owszem nie ma na paragonie informacji jaką drogą jechałeś ale jest data i godzina co jest istotne. Bo skoro kurs był realizowany w niedzielę w godzinach od 6-22 i TYLKO na terenie Dąbrowy Górniczej to kierowca nie miał prawa przewozić Cię na IV Taryfie!!! A Taryfy na paragonie widnieję więc to dowód na to że zostałeś oszukany!!! Pozdrawiamy
bzenek
Tue, 08 Apr 2008 - 23:11
CYTAT(XtremeTaxi @ wto, 08 kwi 2008 - 15:25)

Kwestia jest tylko tego czy chce Ci się dochodzić swoich praw.
Nie chce mi sie szarpać za te parę złotych - szkoda zdrowia. Nie będę już z nimi jeździł i już.
Po prostu policzmy to jako koszt edukacji, która jak wiemy kosztuje sporo. Na przyszłość będę już pewien co i jak. A w ramach kary za naiwność kupię sobie tańsze wino do obiadu albo do ciacha
A po winie wiadomo - taxi jak znalazł
XtremeTaxi
Fri, 16 May 2008 - 13:39
Witam Wszystkich!!!
Pragnę pochwalić się Naszym "NOWYM NABYTKIEM" o ile tak to można ująć...mianowicie posiadamy jedynego w swoim rodzaju Fiata125p który jest stylizowany na ostatniego, czerwonego Fiata
WPT 1313 z serialu "Zmiennicy". Autko to występowało w TVN TURBO w operacji tiuning. W każdej chwili można dla potwierdzenia wejść na stronkę
http://pl.youtube.com/watch?v=_JBfVqS5wsc i sobie obejrzeć. Ten Fiat jest Naszą DUMĄ i będzie jeździł na Naszych dąbrowskich drogach w Naszej korporacji jako Taxi, aby każdy z Nas mógł choćby na chwilę przenieść się w świat dawnych czasów jakim był PRL...
Z pozdrowieniami Xtreme Taxi.
aero
Fri, 16 May 2008 - 13:42
Świetny pomysł, widziałem go wczoraj kilka razy i zastanawiałem się czy faktycznie będzie jeździł jak normalne taxi.
Super promocja, brawa.
XtremeTaxi
Fri, 16 May 2008 - 13:47
Maryhna
Fri, 16 May 2008 - 18:51
no no, z miłą chęcią przejadę się taką taksówką
marcin.p
Fri, 16 May 2008 - 22:29
Ten fiat będzie na miasto wyjeżdżał "okazjonalnie" czy będzie "pełnoprawną" taksówką? Czy zamawiając taxi trzeba będzie zaznaczyć, że chce się lub nie fiata125?
Ale pomysł super z tym fiatem! Może jakaś korporacja pomyśli o warszawie albo wołdze? Polonez "ala Borewicz" chyba jeszcze jeździ po DG...
XtremeTaxi
Sat, 17 May 2008 - 00:13
Ten Fiat będzie jeździł raczej okazjonalnie ale również na specjalnę prośbę klienta. Gorąco polecamy!!!!
mały
Sat, 17 May 2008 - 14:05
Widziałem ostatnio taksówkę Yellow Taxi w kolorze dalekim od Yellow

. Czyżby korporacja zrezygnowała już z żółtych taksówek?
szer
Sat, 17 May 2008 - 14:55
Ta taksówka (koloru bordowego) już od dawna jeździ ;d. To chyba jeden taki model, bo innych nie widziałem
troll
Sat, 17 May 2008 - 15:11
CYTAT(szer @ sob, 17 maj 2008 - 15:55)

Ta taksówka (koloru bordowego) już od dawna jeździ ;d. To chyba jeden taki model, bo innych nie widziałem
Firma yellow Taxi ma w swoich szergach o ile mnie pamięc nie myli 3 lub 4 nie pomalowane na żółto autka w tym 2 Dacie sześcioosobowe i 1- ną zwykłą Dacie.
Co do Xtreme Taxi to też ciekawy pomysł , żeby mieć jeden model autka ( Mercedesy klasy A) i to w jednym kolorze - czerwonym.
Ciekawy jestem , kto wpadł na tak genialny pomysł z tymi taksówkami i ogólnie korporacją. Jeśli moża wiedziec kto jest właścicielem korporacji i gdzie mieści sie siedziba. macie moze jakąś swoją stronę na internecie ?.
Z góry dziękuję za odpowiedź
XtremeTaxi
Sun, 18 May 2008 - 02:06
Xtreme Taxi znajduje się w Dąbrowie Górniczej na ul.Majakowskiego 37. Jeśli chodzi o stronę internetową to na tą chwilę niestety jeszcze jej nie posiadamy. Pomysł na całokształt firmy powstał w przeciągu jednej godziny,ponieważ zmusiła Nas do tego sytuacja.Jesteśmy na rynku od 1kwietnia

i jesteśmy dopiero w trakcie rozwoju. Jest ciężko ponieważ nie posiadamy narazie łączności więc kursy są przekazywane przez telefon co napewno jest dość uciążliwe.. Wiadome też że narazie nie możemy się porównywać do jakiejkolwiek korporacji ponieważ mamy jak na początek zbyt małą liczbę aut..ale staramy się i będziemy robić wszystko by systematycznie wzrastała ich ilość aby każdy klient miał taksówkę zawsze na czas i by sprostać oczekiwaniom. Jesteśmy wdzięczni WSZYSTKIM WYROZUMIAŁYM KLIENTOM którzy dzwonią do Nas i są pozytywnie nastawieni. OGROMNE PODZIĘKOWANIA!!!!
Józek
Sun, 18 May 2008 - 02:43
XTREME TAXI JAK DLA MNIE TO NIC NIE SZKODZI ZE NARAZIE MACIE MALO AUT. TO NORMALNE ZE DOPIERO SIE POJAWILISCIE I NIE POSTAWICIE NARAZ 12SAMOCHODOW ALE WEDLUG MNIE MIMO ZE JESTESCIE ZNACZNIE KROCEJ OD ZALOZMY YELLOW KTOREGO BYLEM KIEDYS STALYM KLIENTEM TO PODCHODZICIE DO KLIENTA Z SZACUNKIEM. JAK WIECIE ZE SIE NIE WYROBICIE TO DZWONICIE I POWIADAMIACIE JAK JEST A NIE OSZUKUJECIE. POZATYM ODKAD 1RAZ SPROBOWALEM SIE Z WAMI PRZEJECHAC TAK TEZ I ZOSTALEM BO JEST MILA ATMOSFERA I NIE MA JECHANIA NAOKOLO CO ZACZELO SIE DZIAC PRZYKRO MOWIAC WLASNIE W YELLOW..NIESTETY MINUSY DLA KIEROWCOW KTORZY STRUGAJA NIEWINIATKA ZE JADA W PORZADKU.NIGDY SIE NIE WYKLOCALEM POPROSTU SWOJE MYSLALEM AZ W KONCU PO PARU TAKICH RAZACH PRZESTALEM Z NIMI JEZDZIC.JEZELI CHODZI O TO ZE NIE MACIE LACZNOSCI TO JESZCZE BARDZIEJ WAS PODZIWIAM BO TAMCI JA MAJA A ZAWALAJA ROBOTE.NIE CHCE WSPOMINAC NAWET O KOBIETACH KTORE SIEDZA W BIURZE YELLOW BO DLA MNIE TO CHYBA ROZWIAZUJA KRZYZOWKI A NIE ZAJMUJA SIE PRACA.ZIEWAJA DO TELEFONU SA NIE MILE I ZANIM PRZYJMA ADRES GDZIE MA PODJECHAC TAKSOWKA TO CZLOWIEK SIE ZACZYNA ZASTANAWIAC CZY CZASEM NIE ROZLACZYC SIE.JEDNA TAM TYLKO JEST CHYBA TAKA W MIARE NORMALNA. JEZELI CHODZI O XTREME TO ZASTANAWIAM SIE CZY TYLKO DWIE OSOBY SA CALY CZAS NA TELEFONIE MIANOWICIE TAKA MILA PANI CHYBA MLODZIUTKA ALE BARDZO SYMPATYCZNA ZRESZTA I JAKIS PAN WYDAJE MI SIE ZE KIEROWCA CHOC NIE JESTEM PEWIEN JESLI TAK TO PEWNIE POMAGA TEJ KOBITCE BO Z REGULY TO JA WLASNIE SLYSZE.MOZE JEST NON STOP. JESLI MNIE MYLI INTUICJA TO PRZEPRASZAM ALE WYRAZY UZNANIA I POZDRAWIAM.NIE CHCE WSPOMINAC NAWET O KOBIETACH KTORE SIEDZA W BIURZE YELLOW BO DLA MNIE TO CHYBA ROZWIAZUJA KRZYZOWKI A NIE ZAJMUJA SIE PRACA.ZIEWAJA DO TELEFONU SA NIE MILE I ZANIM PRZYJMA ADRES GDZIE MA PODJECHAC TAKSOWKA TO CZLOWIEK SIE ZACZYNA ZASTANAWIAC CZY CZASEM NIE ROZLACZYC SIE.JEDNA TAM TYLKO JEST CHYBA TAKA W MIARE NORMALNA. JEZELI CHODZI O XTREME TO ZASTANAWIAM SIE CZY TYLKO DWIE OSOBY SA CALY CZAS NA TELEFONIE MIANOWICIE TAKA MILA PANI CHYBA MLODZIUTKA ALE BARDZO SYMPATYCZNA ZRESZTA I JAKIS PAN WYDAJE MI SIE ZE KIEROWCA CHOC NIE JESTEM PEWIEN JESLI TAK TO PEWNIE POMAGA TEJ KOBITCE BO Z REGULY TO JA WLASNIE SLYSZE.MOZE JEST NON STOP. JESLI MNIE MYLI INTUICJA TO PRZEPRASZAM ALE WYRAZY UZNANIA I POZDRAWIAM.
troll
Sun, 18 May 2008 - 20:22
Dzięki wielkie za odpowiedź. ostatnio widziałem 2 wasze autak - fajnie wyglądają. Fajny pomysł Yellow ma żółte Dacie wy za to macie Mercedesy Klasy A czerwone. Wg mnie powinno być wiecej takich korporacji jak wymienione wcześniej 2.
Jeszcze jedno pytanko -- choć nie wiem, czy uzyskam na nie odpowiedź - Kto jest włascicielem (pytam z czystej swojej ciekawości) - oczywiscie nie musza być podane całe dane personalne.
Powodzenia dla Extreme - moze kiedyś będe miał przyjemnośc sie przejechać waszą taksówką
XtremeTaxi
Sun, 18 May 2008 - 22:13
Właścicielami Xtreme Taxi jest Milena i Dominik.
Nie powinno sie dziękować za to że ktoś życzy powodzenia,aby nie zapeszać ale jesteśmy BARDZO WDZIĘCZNI i jest Nam miło.
Yellow Taxi
Mon, 19 May 2008 - 22:39
Witamy serdecznie! wiemy że ostatnio troszkę się zaniedbaliśmy jeżeli chodzi o forum ale obiecujemy, że od tej chwili odpowiemy na każde pytania Naszych obecnych i przyszłych klientów. Serdecznie pozdrawiamy Yellow Taxi.
syzio
Tue, 20 May 2008 - 07:08
Ja do Yellow Taxi bardzo się uprzedziłem od momentu, gdy obsługiwał mnie jeden z taksówkarzy. Jechałem na Pyrzowice i z powrotem. Samochód cały brudny, siedzenia mokre, muzyka tak głośno, że szyby w oknach latały! Ale to nie wszytko! Gdy dzwoniłem do Nich to dyspozytorka powiedziała, że kurs będzie kosztował 80 zł (skontaktowała się wcześniej z kierowcą), a jak doszło co do czego to wyszło 120 zł! ODRADZAM!!!
Leszek
Tue, 20 May 2008 - 11:13
Może bardziej do 'Bezpieczeństwa...' pasuje, ale skoro mamy specjalny temat o taksówkach
http://dabrowagornicza.naszemiasto.pl/wydarzenia/854817.htmlCYTAT
Pijany pasażer z... kosądziś
Policjanci z Dąbrowy Górniczej szukają 19-letniego mieszkańca tego miasta, który uszkodził kosą karoserię i opony taksówki. Wcześniej zamówił kurs do domu, do dzielnicy Strzemieszyce.
Na wyrok sądu czeka już natomiast w policyjnym areszcie jego 40-letni ojciec Jacek Z, zatrzymany przez policjantów za jazdę pod wpływem alkoholu i spowodowanie kolizji..
Oba zdarzenia rozegrały się w odstępie 15 minut, w sobotę wieczorem na ulicy Rzecznej, na granicy Dąbrowy Górniczej i Sosnowca. Na razie nie są znane dokładnie wszystkie okoliczności tego zajścia, bo nie można przesłuchać agresywnego pasażera taksówki. Ze wstępnych ustaleń wynika jednak, że kiedy taksówka dotarła na miejse tuż przed godziną 21 pomiędzy Markiem Z., a właścicielem pojazdu doszło do sprzeczki. Najprawdopodobniej jej powodem były rozbieżności, co do wysokości zapłaty za kurs. Obaj nie potrafili dojść do porozumienia i nie widząc innego wyjścia 19-latek, jako argumentu użył kosy. Zaczął niszczyć karoserię peugeota 206. Taksówkarz wycofał się. W tym momencie nieznany stróżom prawa mężczyzna zawiadomił ich o całym zajściu. Zanim jednak zdążyli zjawić się przy ulicy Rzecznej Marek. Z uciekł.
W tym samym czasie na miejscu zjawił się jego ojciec, który kierował polonezem caro. Nie zdołał jednak włączyć się do dyskusji, bo nie wyhamował i uderzył w jedno z przydrożnych ogrodzeń. Nie udało mu się więc w efekcie uniknąć zatrzymania przez funkcjonariuszy.
- Policjanci ujęli Jacka Z., a samochód którym się poruszał został przez nas zabezpieczony na policyjnym parkingu. Po przebadaniu okazało się, że zatrzymany ma w organizmie ponad dwa promile alkoholu. Trafił do policyjnej izby zatrzymań i zostanie doprowadzony przed oblicze sądu. Ta sprawa została wyłączona do odrębnego postępowania, a cały czas staramy się ustalić, gdzie przebywa Marek Z. - informuje młodszy aspirant Mariusz Miszczyk, rzecznik dąbrowskiej policji.
Obaj panowie, ojciec i syn, byli już wcześniej notowani w policyjnych statystykach.
Piotr Sobierajski - POLSKA Dziennik Zachodni
Yellow Taxi
Tue, 20 May 2008 - 13:36
Syzio! jeżeli chodzi o Twoją wypowiedź co do ceny kursu doszło do nieporozumienia. Cena kursu podawana przez naszą dyspozytorkę opiewała na kurs w jedna stronę.
Drodzy Klienci jeżeli macie jakiekolwiek zastrzeżenia co do jakości wykonywanych przez Nas usług serdecznie prosimy o podanie numeru bocznego taksówki, daty i miejsca danego kursu i przesłanie na maila a my na pewno każdy przypadek rozpatrzymy indywidualnie.
Nasz adres mailowy to: yellowtaxi@o2.pl
Z poważanie Yellow Taxi.
Józek
Tue, 20 May 2008 - 15:27
JAK MILO ZE YELLOW SIE POJAWILO A MOZE BY TAK WARTO SIE USTOSUNKOWAC DO WCZESNIEJSZEJ WYPOWIEDZI MOJEJ? CHYBA ZE JUZ NIKOMU TAM NIE ZALEZY BO NA KLIENTACH TO JUZ NAPEWNO NIE. JAK DLA MNIE NAWET WASZE NAJMILSZE WYPOWIEDZI NIE SA W STANIE WYNAGRODZIC TYCH NUMEROW KTORE PRZESZEDLEM JEZDZAC Z WAMI. KIEDYS BYLEM DUMNY ZE BYLEM WASZYM KLIENTEM TERAZ JEST MI WSTYD ZA TO CO WYPRAWIACIE.
syzio
Tue, 20 May 2008 - 16:15
Oczywiście od razu po kursie powiadomiłem Państwa o tym zdarzeniu.
A tak na marginesie: Dyspozytorka wiedziała, że kurs będzie wykonywany w obie strony
Józek
Tue, 20 May 2008 - 16:28
JA STWIERDZAM ZE NIE MA SENSU SIE WYSILAC BO YELLOW ODPOWIADA TYLKO NA TO NA CO IM WYGODNIE W DANEJ CHWILI.. ALE CYTUJE ICH SLOWA... "obiecujemy, że od tej chwili odpowiemy na każde pytania Naszych obecnych i przyszłych klientów.."
Yellow Taxi
Tue, 20 May 2008 - 18:21
Witamy użytkowników Syzio i Józek
W odpowiedzi na wasze pytania dokończymy odpowiedz Syzia w takim wypadku jest mi przykro ze doszło do takiego nie porozumienia gdyż ceny mają być podawane zazwyczaj trochę wyższe żeby nie dochodziło do nieporozumienia z klientami w tej chwili jest mi trudno powiedzieć kto zawinił a jeśli chodzi o kierowce to prosił bym o podanie na adres mail kiedy był ten kurs realizowany wówczas będzie możliwość sprawdzenia kto jechał i wyjaśnienia sobie z kierowcą jego zachowania
Odpowiedz dla użytkownika Józek w yellow było kilku kierowców z których nie jesteśmy dumni jak i dyspozytorek nawet ostatnio doszło do bardzo przykrego incydentu gdzie musieliśmy zmienić dyspozytorki cześć osób już nie pracuje w tej firmie są nowe osoby i mam nadzieje ze to co działo sie wcześniej z niemiłych rzeczy miedzy innymi to co państwo piszecie już nie będzie miało miejsca
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.