Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: II tura
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Dąbrowa Górnicza > Władze
Stron: 1, 2, 3, 4
Mick
Czyli za 4 lata przypomnimy program, zobaczymy co się udało, a co nie.
A na razie dla Pana Podrazy gratulacje i powodzenia!
kwintosz
Różnica nie jest wielka.. To mogło się różnie zakończyć, gdyby więcej spośród naszych mieszkańców poszłoby głosować.

Sonda forumowa nieco inaczej się przedstawiała, ale wygrał ją ten sam kandydat.

p.s jeszcze raz zapraszam "gości " do rejestrowania się.. na forum nikt nie gryzie :)
Bartek
Czyli oficjalnie juz moge pogratulowac Panu Podrazie wygranej!!! Oby to byly udane 4 lata dla naszego miasta :)
pozdrawiam
Gratulacje dla Pana Podrazy. Nie była to łatwa wygrana.
Hator
czy ktos moze sciagnac www p. Podrazy - szczegolnie program wyborczy i przechowac przynajmniej na 4 lata?
kwintosz
Proponowałbym wysłanie maila do p. Podrazy z gratulacjami od forum i oczywiście zachęte o dalszą "współpracę" pomiędzy forum a prezydentem. :) (byle nie zrobić z nas oficjalnego forum ku czci jego)

Ja osobiście również gratuluje zwycięstwa.

Oby nasz wybór był słuszny wink.gif
Bartek
Jutro bedzie fajne cyrki w UM tongue.gif Szczegolnie posiedzenie rady miasta.
pozdrawiam
QUOTE(Hator @ Nov 26 2006, 11:34 PM) *
czy ktos moze sciagnac www p. Podrazy - szczegolnie program wyborczy i przechowac przynajmniej na 4 lata?

Program jest na Forum. biggrin.gif
pulsatilla1214
Ciekawe co z panem Zbyszkiem Meresem teraz..? Prawie po połowie, ciekawy był pomysl rzucony kiedyś ( a może nieoficjalne info), że zostanie wiceprezydentem prezydenta Zbyszka Podrazy wink.gif Choć po końcówce kampanii szurającej o bruk.... wink.gif
georgeb
Również sie dołączam do gratulacji dla Pana Podrazy. I wierze że te cztery lata nie bedą zmarnowane.
muzzy
Najlepsze życzenia dla Pana Zbyszka Podrazy i oby najbliższe cztery lata były dla naszego miasta lepsze od ostatnich sad.gif

pozdro
Muzzy
picaro
Pan Meres to chyba wróci do Piekar i nie ma co się martwić, bo żyć to ma z czego :) nie sądze by został zastepcą, choć politka to brudna gra i wszystko jest możliwe.

no i żeby nie było jakieś propagandy to panu Talkowskiemu życzę zdrowia i wielu pogodnych dni w tę jakże piękną i długą jesień, bo życie jest zbyt piekne by się tak szarpać o te stołki no i rozwagi jako nasze nieustępliwego reprezentanta wśród elit.
pozdrawiam
QUOTE(pulsatilla1214 @ Nov 26 2006, 11:37 PM) *
Ciekawe co z panem Zbyszkiem Meresem teraz..? Prawie po połowie, ciekawy był pomysl rzucony kiedyś ( a może nieoficjalne info), że zostanie wiceprezydentem prezydenta Zbyszka Podrazy wink.gif Choć po końcówce kampanii szurającej o bruk.... wink.gif

Meres+Zaguła powinni być vice prezydentami. Podraza miałby wtedy mocne zaplecze w RM i może wreszcie skończyłyby się ciągłe wojmy w UM.
Bartek
Tak na koniec tego goracego dnia chcialem wam tak szczerze napisac ze stawialem 65% na wygrana Meresa. A tu taki bardzo mily suprise ;-)

Teraz czekam na obiecanego chata z Panem Podraza.

Dobranoc :)
pulsatilla1214
@pozdrawiam - mam nadzieję, że trafnie wytypowałeś wiceprezydentów. To sensowne i naturalne rozwiązanie, mogące także odzwierciedlać stabilny układ w RM. Przedwyborcze sojusze mają mniejszą wagę niż wyniki wyborów.

A może zrobimy zrzutkę,

Na do Piekar taksówkę laugh.gif ?
kwintosz
Hmm.. przeglądałem bardzo pobierznie wyniki wyborów i jestem nieco zdumiony.. wink.gif

Spójrzcie sobie na wyniki w komisjach zlokalizowanych na terenach zielonych. Z tego co mi się wydaje i na szybko zdołałem przejrzeć, wygrał tam: p. Podraza!!

Sądziłem, że jednak wygra tam p. Meres jako człowiek "namaszczony" przez byłego prezydenta, który ponoć tak dobre kontakty miał właśnie w tych dzielnicach Dąbrowy.. Dziwne.. :)
bzenek
QUOTE(kwintosz @ Nov 27 2006, 02:19 AM) *
Spójrzcie sobie na wyniki w komisjach zlokalizowanych na terenach zielonych. Z tego co mi się wydaje i na szybko zdołałem przejrzeć, wygrał tam: p. Podraza!!

Sądziłem, że jednak wygra tam p. Meres jako człowiek "namaszczony" przez byłego prezydenta, który ponoć tak dobre kontakty miał właśnie w tych dzielnicach Dąbrowy.. Dziwne.. :)

No nie wiem :)
Po aferze z szatażowaniem Spółdzielni Kółek Rolniczych i pyskówkami radnego Woźniczki z viceprezydentem Olszówką sytuacja mogła ulec gwałtownej zmianie. Aby to zobaczyć wystarczy popatrzeć jaki doskonały wynik uzyskał radny Woźniczka - 669 głosów (3 pozycja w mieście). To chyba jakoś tłumaczy antytalkowskie nastroje terenów zielonych i tym samym wygraną pana Podrazy.
pulsatilla1214
Coś z mojego podwórka, że jest to zbyt mocne uproszczenie

środek Gołonoga, zadna zielona dzielnica laugh.gif :

W SP nr 18 miały siedzibę dwie obwodowe komisje wyborcze, sąsiadujące (zasięgiem terytorialnym też)

nr 46: Meres - 62,15% (!)
Podraza - 37,85%

nr 47: Meres - 43,18%
Podraza - 56,82%

Ja z 46 - pan Zbyszek Meres wygrał tam, gdzie najwyższe bloki i niższa średnia wieku (Aleja Piłsudskiego nr: 73 - 85, Cedlera nr: 14 - 26, co dobrze pasowałoby na elektorat PO (do ktorego się zaliczam, choć głosowałem na pana Zbyszka Podrazę)

47 -Cedlera nr: 1 - 13, Spisaka, Tierieszkowej. (tereny otaczające właściwie obwód 46!), choc Spisaka młodzi, to Cedlera 1-13 ludzie starsi.

Oba obwody duże po ponad 2000 uprawnionych wyborcow każdy.
bzenek
QUOTE(pulsatilla1214 @ Nov 27 2006, 02:52 AM) *
Coś z mojego podwórka, że jest to zbyt mocne uproszczenie

W SP nr 18 miały siedzibę dwie obwodowe komisje wyborcze, sąsiadujące (zasięgiem terytorialnym też)

nr 46: Meres - 62,15% (!)
Podraza - 37,85%

Ho, ho to i moje podwórko. Nie wiedziałem, że my są taki bastion PO. Może pan Meres przyjedzie osobiscie podziękować ? :)
kursor
Witam!

Gratulacje dla Nowego Prezydenta Dąbrowy - Zbigniewa Podrazy !!!

Wielka rzecz, wygrać z koalicją PO-PIS-TAL , wtedy gdy Lewica nie jest na szczycie a Platforma jak najbardziej.

Zbigniew Meres ma szanse zostać wiceprezydentem ...... chyba Piekar jak go jeszcze tam zechcą.

W UM i jednostkach gminnych panika od soboty palą dokumenty i papiery.............

Widzieć Meresa + Talkowskiego przegranego ............. bezcenne

pozdro
szarisz
Pozwolę sobie wyrazić moje subiektywne zdanie.
Komitet Pana Zaguły wymiksuje Pana Zagułę.
Zastępcy to Pasternak i Piotrowski.
Mam nadzieję, ze trzecim nie będzie Bazylak...
vacu
I ja się przyłączam do gratulacji dla nowego Prezydenta!
Obyśmy się nie zawiedli - i mam jedną prośbę: proszę pamiętać, że nie głosowali na Pana tylko sympatycy SLD, w pewnej części były to głosy antytalowskie biggrin.gif także proszę nas nie zawieść - ma Pan myślę dużą szansę przekonać swoimi czynami część z tych osób do "swojej" części sceny politycznej - choćby dlatego warto się postarać wink.gif
Zbigniew Podraza
Witam serdecznie wszystkich Forumowiczów.

Dziękuję za wszystkie gratulacje, słowa poparcia jakie od Was otrzymałem jak również za słowa krytyki. Cieszę się, że tak dużo ludzi w ostatnim czasie przekonało się jak ważna i potrzeba jest dyskusja o sprawach Naszego Miasta. Wielu już wie, że to forum się świetnie sprawdza w roli obserwatora, któremu leży na sercu dobro Dąbrowy Górniczej i jego mieszkańców.

Będę zawsze z Wami dyskutował i prosił o konsultacje na tematy związane z moją działalnością w mieście i nie tylko :)

Mam nadzieje, że zaufanie jakim mnie obdarzyliście przełoży się na pracę ku normalności i rozwoju Naszego Miasta.
syzio
Kiedy nasz nowy prezydent będzie zapszysiężony vzy jakoś tak. Poprostu kiedy zacznie urzędować?
Antoni
Dzień dobry Panie Prezydencie,

widzę, że strona www.podraza.pl już NIECO zmodyfikowana.
Domyślam się też, że dziś także na Pana stronie rekordowa liczba odwiedzin.

GRATULACJE!!!
Bartek
QUOTE(syzio @ Nov 27 2006, 03:25 PM) *
Kiedy nasz nowy prezydent będzie zapszysiężony vzy jakoś tak. Poprostu kiedy zacznie urzędować?

Chyba za 2tyg.
Machiavelli
Gratulacje !!!! I powodzenia
mydliczek
Również bardzo serdecznie gratuluje :) wygrał człowiek, a nie partia. Wiążemy z Panem nadzieję na jak najlepszy rozwój zaniedbanej przez ostatnie lata DG wink.gif Pozdrawiam
Przemo
QUOTE(Dami7 @ Nov 26 2006, 09:27 PM) *
Wyniki skopiowane ze strony PKW skasowałem, aby nie powielać informacji.

oto sie nie martw na pewno jakas ciepla posadka sie znajdzie:)
kriss
Nowym prezydentem Dabrowy zostal p. Podraza. Widac taka byla wola wiekszosci. A teraz proponowalbym aby sztab pana Podrazy wzial sie ostro do roboty i te wszystkie powyborcze smieci, ktore zalegaja na trawnikach, chodnikach itp. uprzatnal z takim samym zaangazowaniem z jakim je rozwieszal, rozklejal i rozdawal.
Przemo
QUOTE(Bartek @ Nov 27 2006, 01:32 PM) *
Chyba za 2tyg.

Przewidziana jest z tej okazji jakas biba??
kriss
Ja mysle ze bedzie tak jak u Liroya, "bedzie piwo, slonce, beda kobiety i plaza bo nadszedl czas Sindbada Podrazy" hehehe
mucha
QUOTE(kriss @ Nov 27 2006, 08:41 PM) *
Nowym prezydentem Dabrowy zostal p. Podraza. Widac taka byla wola wiekszosci. A teraz proponowalbym aby sztab pana Podrazy wzial sie ostro do roboty i te wszystkie powyborcze smieci, ktore zalegaja na trawnikach, chodnikach itp. uprzatnal z takim samym zaangazowaniem z jakim je rozwieszal, rozklejal i rozdawal.

A z tym się zgadzam w 200 procentach!
Zresztą szlag mnie trafia gdy widzę co wyprawiają ci, którzy z racji stanowisk do których pretendują, powinni świecić przykładem. Pooklejane latarnie, przybijanie plakatów do drzew, walające się wszędzie ulotki, eh...
Marzy mi się taki dzień, kiedy w kampanii wyborczej zabronione będą jakiekolwiek plakaty i ulotki rzucane pod drzwiami. Rozumiem jeszcze wysyłanie ulotek pocztą i wykupywanie powierzchni bilboardów, ale reszta powinna być zabroniona jako zaśmiecanie miasta!
Ajax
Na poczatek witam wszystkich forumowiczow.. od dluzszego czasu sledze forum, ale zawsze jako gosc :) wkoncu sie zarejestrowalem... sory za off topic :)

oczywiscie gratulacje dla Naszego Nowego Prezydenta :)
To glownie dzieki forum zdecydowalem sie na kogo oddam swoj glos :)

pozdrawiam
Przemo
QUOTE(mucha @ Nov 27 2006, 06:51 PM) *
Zresztą szlag mnie trafia gdy widzę co wyprawiają ci, którzy z racji stanowisk do których pretendują, powinni świecić przykładem.

dokladnie zenada

Pooklejane latarnie, przybijanie plakatów do drzew, walające się wszędzie ulotki, eh...

i gdzie tu ochrona srodowiska?? green dabrowa , chca dobrze dla naszego miasta to niech zaczna najpierw od siebie !!!!

Rozumiem jeszcze wysyłanie ulotek pocztą i wykupywanie powierzchni bilboardów, ale reszta powinna być zabroniona jako zaśmiecanie miasta!

powiem Ci szczerze u mnie z 40 ulotek lezy i gnjie psy na nie sikaja itd. i z przykroscia musze stwierdzic ze w 100% to ulotki nowego prezydenta naszego ukochanego miasta p. Podrazy,

jakos rozdawac je mial kto i chamsko na sile do bramy wpychal a posprzatac nie ma tego chlewu kto. WSTYD mi za was ludzie z komitetow chepiacy sie zwyciestwem
Bartek
Przemo wez pod uwage ze nie tylko sztab Podrazy po sobie nie sprzata :/ Nalezy podkrelisc ze wg. przepisow pkw maja okreslona ilosc dni na sprzatniecie ulotek, plakatow itp. Ile? tego nie wiem:P
Dami7
QUOTE(Przemo @ Nov 27 2006, 08:31 PM) *
oto sie nie martw na pewno jakas ciepla posadka sie znajdzie:)

Facet, nie martw się moją karierą, weź sobie bromu na nerwy i zajmij czymś pożytecznym. Zacznij kolekcjonować znaczki albo hodować kaktusy - to uspokaja wewnętrznie i pozwala uzyskać równowagę jing i jang.
Przemo
QUOTE(Dami7 @ Nov 27 2006, 07:22 PM) *
Facet, nie martw się moją karierą, weź sobie bromu na nerwy i zajmij czymś pożytecznym. Zacznij kolekcjonować znaczki albo hodować kaktusy - to uspokaja wewnętrznie i pozwala uzyskać równowagę jing i jang.

spoko a skad wiesz ze nie hoduje?? i nie zbieram znaczkow??

QUOTE(Bartek @ Nov 27 2006, 07:10 PM) *
Przemo wez pod uwage ze nie tylko sztab Podrazy po sobie nie sprzata :/ Nalezy podkrelisc ze wg. przepisow pkw maja okreslona ilosc dni na sprzatniecie ulotek, plakatow itp. Ile? tego nie wiem:P

Bartku ja mowie co widze, plakaty ktos zdjal (moze jakis kolekcjoner na pamiatke) obu panow, natomiast ulotek Meresa u nas nie bylo wiec na wiaterku unosi sie tylko jeden pan, moze to i dobry sposob : rozrzucic je z samolotu i niech wiatr je porozsyla po dobrych ludziach kto wie jak bylo to pozostanie wyborcza tajemnica
Hator
dokladnie miesiac - radnym i nie doszlym preziom pozostaly 2 tyg na to
panu Mersowi i Podrazie - 4

wg mnie ten okres powinien trwac maks tydzien. Przez 4 tyg to sie samo zdazy porozwalac, pozasyfiac.
PS u mnie na osiedlu w pt naklejano na szyby drzwi do klatek naklejki Meresa - powiesilbym za genitalia tego kto to zrobil - wszystkie szyby teraz sa poobklejane resztkami tego syfu - moze sztab p. Meresa wymieni szyby w ramach rekompensaty...?

PS ja swoje ulotki o korkach zawsze rozwieszam na tablicach ogloszeniowych i w specjalnych tablicach na przejsciu - syfu nie robie i nie bede robic
niestety kandydaci, jak i czesc dabrowiakow (z wlasnymi ogloszeniami) maja w d... czystosc w DG.

PS2 z ogromna checia po przekroczeniu terminu zaczne wydzwaniac do strazy miejskiej - nie wazne z czyja osoba na plakacie (nawet jesli to ma byc p Podraza)
PICK
W związku z zakończeniem kampanii Wyborzej zwracam się z wnioskiem do admina o przywrócenie mnie w prawach członka forum niniejszego
Hator
a ja prosze o skierowanie tego posta na PM do jakiegos moda - tam szybciej to zalatwisz, a forum nie bedzie miec OT watkow
prosze o wykasowanie mego i picka posta -wraz z rozpatrzeniem jego prosby

pozdr
PICK
dobra to informacja z ostaniej chwili - przewodnicząca RM - PAsternak Agnieszka, Sld uzyskało większość dzięki przychylności jednego radnego od Talkowskiego i jednego od PO.
W związku z powyższym v-ce prezydentami będą panowie na K, Z, B - nie wierzycie już wkrótce przyznacie mi rację granica błędu do 80% laugh.gif
Pozdrawiam
Hator
a wolales talka jako prezia RM?
co do wice to sa rozne wersje - ostatecznie wstrzymam sie do oficjalnych wynikow.
pozdr
PICK
Hator
Każdego z całym szacunkiem dla mnie kazdy jest lepszy byle tylko nie z ......

Z tego co widzisz muszę się osro szczypać w język, agyby tylko admin był bardziej tolerancyjny, wyłożył bym tu kawę na ławę o naszym mieście i jego elitach. Ale nie mogę bo zaraz będzie ban - ze strony admina i muszę przyznać że to forum byłoby o wiele ciekawsze gdybym przekazał wam prawdziwe informację o stanie naszych elit z dowodami, Nie zaś prowadził jakiś tam dyskusji, których celem było wygranie Pana P.. Ale tego oczywiście napisać też nie można bo będzie ban. To co mam pisać nienawidzę Talav i jego ludzie, jestem zafascynowany dąbrowską lewicą są cudowni :)
Hator
pisz co chcesz - bylebys nikogo bezpodstawnie nie atakowal i 3mal poziom forum jaki udalo nam sie tutaj wypracowac, nawet mimo szalejacej kampanii wyborczej.

ja z checia sie dowiem co ciekawego masz do powiedzenia - na tym polega wolnosc slowa i demokracja :)
pozdr

Koniec OT
pozdrawiam
Ja wyjaśnisz czemu podwałeś się za Jacka Kościelnika to pogadamy.
PICK
QUOTE(pozdrawiam @ Nov 27 2006, 08:23 PM) *
Ja wyjaśnisz czemu podwałeś się za Jacka Kościelnika to pogadamy

Jestem jednym z wielu działaczy PiS w Dąbrowie i niestety ale przez pomyłkę użyłem logina Pana Jacka za co zreztą dostałem sporą reprymendę - czy to wystarczy?
pozdrawiam
A nie można było tak odrazu.
Mick
QUOTE(PICK @ Nov 27 2006, 10:18 PM) *
forum byłoby o wiele ciekawsze gdybym przekazał wam prawdziwe informację o stanie naszych elit z dowodami,

Stosujesz właśnie metodę PiS - czyli wiem takie rzeczy porażające, że gdybyście wiedzieli to... Jeśli masz informacje prawdziwe, to wg mnie podzielić się możesz. Jeśli nie, to nawet nie pisz.

QUOTE(PICK @ Nov 27 2006, 10:18 PM) *
To co mam pisać nienawidzę Talav i jego ludzie, jestem zafascynowany dąbrowską lewicą są cudowni :)

No nie, gdybyś przyjrzał się forum, to zobaczyłbyś, że mało jest tu ludzi, którzy z przekonania głosują na lewicę, bo są nią zafascynowani, bo jest cudowna :)

To jak odbierasz forum wynika chyba z dwóch rzeczy:
- oceny forumowiczów kończącej się właśnie prezydentury Tala - tu sam sobie rozważ czy dobrym PM on był czy nie;
- oceny sposobu prowadzenia kampanii przez głównych kandydatów.

Swoją drogą jeśli jesteś przedstawicielem sztabu PiS i Kościelniaka, to napisz kto wymyślił mu tą super strategię - czyli nic nie robimy i dopiero 4 dni przed wyborami walimy gdzie się da plakaty i billboardy.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.