Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: II tura
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Dąbrowa Górnicza > Władze
Stron: 1, 2, 3, 4
:)
wyniki beda dostepne na stronie http://wybory2006.pkw.gov.pl/kbw/wynikiWbp...?id=246501&

Państwowa Komisja Wyborcza podała dane o frekwencji
PAP, MFi

Do godziny 12.00 w niedzielę średnia frekwencja w drugiej turze wyborów wójtów, burmistrzów i prezydentów miast wyniosła 12,44 proc - poinformował szef Państwowej Komisji Wyborczej Ferdynand Rymarz.
Najwyższą frekwencję odnotowano dotąd w gminie Milejczyce (Podlaskie), gdzie w wyborach wójta wzięło udział już 37 proc. uprawnionych do głosowania.

Spośród 16 dużych miast - liczących ponad 100 tys. mieszkańców - w których odbywa się II tura wyborów prezydenta, najwyższą - jak dotąd - frekwencję zanotowano w Warszawie.

W stolicy udział w głosowaniu wzięło 200.043 osoby na 1.338.038 uprawnionych do głosowania, czyli frekwencja wyniosła 14,95 proc.

W Krakowie frekwencja wyniosła - 11,87 proc.; w Białymstoku - 11,58; w Lublinie - 10,74; w Zielonej Górze - 10,63 proc.

W Szczecinie udział w wyborach wzięło dotąd - 9,99 proc. uprawnionych do głosowania; w Poznaniu - 9,83 proc.; w Płocku - 9,47; we Włocławku - 9,29 proc.; w Łodzi - 9,01 proc.; w Tychach - 8,44 proc.; w Częstochowie - 8,27 proc.

Frekwencja w Dąbrowie Górniczej wyniosła - 7,54 proc.; w Radomiu - 7,21 proc.; w Bydgoszczy - 7,02 proc. Najniższą - jak dotąd - frekwencję odnotowano w Zabrzu - 6,25 proc.

Do godz. 12 najwyższą frekwencję wyborczą zanotowano w woj. podkarpackim - wyniosła ona 16,01 proc. Natomiast najniższą w woj. kujawsko-pomorskim - 10,40 proc.

PKW podała informację o frekwencji na podstawie danych z 11.369 obwodów. Wydano w nich 1.821.056 kart do głosowania, co oznacza, że dotąd w wyborach wzięło udział 12,44 proc. uprawnionych do głosowania w tych miejscach.

Rymarz przypomniał, że w Obwodowej Komisji Wyborczej nr 51 w Warszawie, głosowanie zostało przedłużone do godz. 21. Natomiast głosowanie w pozostałych obwodach w Warszawie będzie trwało do godz. 20.

W związku z przedłużeniem o godzinę głosowania w jednej ze stołecznych komisji obwodowych, cisza wyborcza w Warszawie potrwa do godz. 21. Dopiero o tej godzinie będzie można podać wyniki sondaży, dotyczących wyborów prezydenta stolicy.

Cisza wyborcza przedłużona będzie także w Łodzi, ale tyko do godz. 20.15 - ze względu na 15-minutowe opóźnienie w otwarciu jednego z lokali wyborczych.

Następną konferencję zaplanowano w PKW na godz. 18. Podane zostaną wówczas kolejne dane dotyczące frekwencji wyborczej.
pozdrawiam
Jak podała PKW do tej pory frekwencja w DG jest o około 8 punktów procentowych niższa niż w pierwsze turze.
pulsatilla1214
U mnie to bliska zeru sądząc po spisie wyborców, a byłem ok.18-tej rolleyes.gif

I znów na plus - ponownie radiowóz w pewnej odległości od lokalu wyborczego :)
19.04% w DG a 28,81% w PL - 16.30
kwintosz
Panowie a orientujecie się kiedy mogą być wyniki już znane? Z tego co zauważyłem następna konferencja jest zwołana na godzinę 20:30. wink.gif Czy będzie jeszcze jedna z wynikami np. w nocy, ok godziny 1-2? W końcu głosów teraz nie będzie aż tak dużo, a na konferencjach podają frekwencje w miastach pow. 100tys. mieszkańców to i może wyniki będą. Orientuje się ktoś??:)

Frekwencja cieniutka u nas strasznie, mniejsza o więcej chyba niż w innych miejscach.

Jak myślicie, będzie dużo ludzi za godzinkę dwie na forum?? Czy już booom forumowy się skończył? Bo obroty gołym okiem widać, że się zmniejszyły.
Bartek
Sadze ze w tym tygodniu ruch uzytkownikow wyborczych bedzie jeszcze widoczny, ale coraz mniejszy na cale szczescie :)

Mam tylko nadzieje ze dzieki wyborom na forum to trafilo pare osob ktore interesuja sie naszym miastem, a takze pare osob publicznych jak Pan Zaguła, Pan Podraza i inni.

Jesli chodzi o wyniki to prosze zauwazyc ze prognozy sondazowe sa podawane w studiach wyborczych w TVN, TVP i watpie ze u nas w miescie pracowala jakas firma sondazowa na zlecenie wymienionych stacji TV.

Musimy czekac :)
pozdrawiam
Ostatnio wyniki pojawiły się około 2 w nocy. Dzisiaj powinny być o wiele szybciej. Do tego w większości dużych miast wszystko wyjaśniło się w pierwszej turze i obserwuje dosyć duże zainteresowanie w mediach wyborami w DG.
syzio
No wiesz kandydują osoby z wyższymi rangami. Np. były wiceminister zdrowia a teraz wiceprzewodniczący Sejmowej komisji zdrowia i poseł na sejm RP
Bartek
W Krakowie niespodzianka, kandydat popierany przez PiS i J. Rokite przegral z czlowiekiem SLD p. Majchrowskim który wg. TVN24 zdobyl az 61 proc. poparcia. Wniosek taki ze ludzie nie glosuja na partie, a tylko na czlowieka. Ciekawe jak u nas bedzie, czy wygra TaloPOPiS czy Lewica :)
Hator
bartek: majchrowski startowal jako bezpartyjny kandydat
Bartek
Tak tylko ze wiadomo ze jego pogladay sa bardziej skierowane w strone lewicy niz np. PiS czy PO. Chociaz jak sam mowil nie dawno w tvn24 bedzie sie staral rozmawiac z kazdym bez wzgledu czy to PO, PiS czy LPR, a wazne jest dobro miasta. Taka osoba wlasnie by sie nam w miescie przydala :)

BTW. Ale ruch na forum tongue.gif
kwintosz
QUOTE(Hator @ Nov 26 2006, 08:19 PM) *

Popierany jawnie przez SLD, Demokraci..

P.S padnie rekord odwiedzin forum w tym samym czasie???
Master
Ja dzis glosowalem na Centrum w sp 10 ok 16-30 i frekwencja duuuzo nizsza od 1 tury.. Na liscie moj podpis byl chyba 2 lub 3.

z rozmow ze znajomymi itp , wydaje mi sie ze chyba ...Meres ohmy.gif blink.gif wink.gif
pozdrawiam
A ja przeprowadzałem rozmowy z wieloma ludźmi i pierwsze spostrzeżenie: nasi mieszkańcy albo nie głosują albo nie rozróżniają kandydatów. Większość osób, z którymi rozmawiałem miała swojego kandydata, ale nic nie potrafiła o nim powiedzieć. Tak, więc przy takiej frekwencji wszystko się może zdarzyć. Rozum podpowiada mi, że Meres miał większe szanse, a na pewno wygra Zbyszek.
QUOTE(Hator @ Nov 26 2006, 08:19 PM) *

ale przeciez jeszcze niedawno byl w SLD. Jeszcze poprzednio chyba startowal z SLD.
A w Krakowie nie ma niespodzianki bo sondaze przedwyborcze byly podobne

a jesli chodzi o DG to tez widzialem ze ludzie idacy na wybory maja kandydata a zupelnie nic o nim nie wiedza. Nie wiedza takze jakie byly wyniki do RM

napiszcie teraz jak wygladalo zaklocanie ciszy
ronin
Witam!
Znam juz wyniki z trzech komisji, prowadzi p.Podraza ok 400 głosami. Jak bede wiedział wiecej to dam znac.
syzio
A jakie źródła tak podają ?
Bartek
W Wawie wg. sondazy wygrywa Hanka ;-)
ronin
wiarygodne wink.gif
Bartek
W takim razie czekamy na dalsze informacje :)
Master
wygrał Podraza na 90 %. Info pewne rowniez na 90%
pozdrawiam
QUOTE(Bartek @ Nov 26 2006, 09:02 PM) *
W Wawie wg. sondazy wygrywa Hanka ;-)

No i co z IV RP. Ciekawe co nam powie Kaziu i Kaczka.
Mick
A te 400 głosów to przewaga w stosunku do ilu?
Czy to jest 800 do 400 czy może 2600 do 2200??
kwintosz
Czemu nikt nie chce podać źródeł takich informacji??? tongue.gif
No nic w takim razie musimy poczekać na oficjalne wyniki, zanim otworzymy szampany ..
picaro
Podraza prowadzi przeszlo 2tys. głosów, więc raczej na 99% mamy nowego prezydenta! :)

pozdro i dzięki Bogu, że już koniec tego wszytskiego, oby nam się teraz tylko miasto rozwijało jakoś sprawnie
szarisz
Z kilku źródeł info, że wygrał Podraza...
ale z ilu komisji te dane?
pozdrawiam
No to ja się już szykuje na jakieś piwko. Szkoda, że u nas w mieście nie ma gdzie wyskoczyć tak późno.

Może wreszcie pozbędziemy się Talkowskiego na dobre.
Bartek
Ciezko mi jest w to na ten moment uwierzyc wiec z piwkiem poczekam do jutra bo rano o 6 do roboty trzeba wstac tongue.gif
Mick
Też mam info, że Podraza.
A byłem pewien, że polegnie wobec akcji bloku PO-PiS-Tal.
fairplay
mam nadzieję, że wyniki sie potwierdzą i w związku z tym serdeczne gratulacje dla całego Sztabu Prezydenta Zbigniewa Podrazy!!!

Świetna Robota!!
Dami7
QUOTE(pozdrawiam @ Nov 26 2006, 09:13 PM) *
No to ja się już szykuje na jakieś piwko. Szkoda, że u nas w mieście nie ma gdzie wyskoczyć tak późno.

Może wreszcie pozbędziemy się Talkowskiego na dobre.

Piffko sobie wypij, a jakże, ale ze świętowaniem poczekaj trochę. Tak ze cztery lata sobie poczekaj...
QUOTE(kwintosz @ Nov 26 2006, 09:08 PM) *
No nic w takim razie musimy poczekać na oficjalne wyniki, zanim otworzymy szampany ..

nie pisz w ten sposob bo ktos nam zarzuci ze forum jest lewicowe. Z ust (palcow) moda zabrzmi to dla niektorych niestosownie. Co innego "zanim otworze szampana"
ronin
nastepne 2 znowu p.Podraza
kwintosz
To może jakieś piwko, połączone z integracją ludzi z forum tongue.gif Oczywiście w terminie odpowiadającym większości i dla chętnych..

Jak coś licze na zdrowy rozsądek p. Podrazy co do doboru współpracowników. Ciekaw jestem jak teraz zareaguje RM, czy nastąpią jakieś zmiany.Może jakieś wyłamy z koalicji PO-Pis-Tal ..

nie pisz w ten sposob bo ktos nam zarzuci ze forum jest lewicowe. Z ust (palcow) moda zabrzmi to dla niektorych niestosownie. Co innego "zanim otworze szampana"

@:) To jest tylko i wyłącznie moje zdanie.. poza tym napewno nie chodziło mi o ogół forum.

A tak w ogóle, nie widzę w tym zdaniu, tego abym otwierał szampan bo wygrał Podraza. Chodziło mi raczej że poczekajmy do świętowania na oficjalne wyniki.
jedno jest pewne - jutro bedzie bardzo ciekawa sesja RM
Bartek
QUOTE(Dami7 @ Nov 26 2006, 09:18 PM) *
Piffko sobie wypij, a jakże, ale ze świętowaniem poczekaj trochę. Tak ze cztery lata sobie poczekaj...

Dami7 tutaj w szczegolnosci chodzi o to ze Talkowski i jego ekipa poleca z stolkow i jest szansa ze wkoncu nasze miasto zacznie normalnie funkcjonowac. Twierdze tak np. poprzez to iz pan Podraza np. odwiedzal nasze forum, byl z nim chat i nawet jak sie na gg do niego napisalo to odpisywal. Sadze ze zostanie z nami tutaj na forum i bedzie sie wsluchiwal w nasze wyobrazenie miasta i co chcemy zmieniac. Taki prezydent to skarb ktory potrafi sluchac. Faktem jest to ze jesli faktycznie wygral to ocenimy jego prezydenture za 4 lata co jest niezaprzeczalnym faktem :)
pozdrawiam
QUOTE(kwintosz @ Nov 26 2006, 09:20 PM) *
To może jakieś piwko, połączone z integracją ludzi z forum tongue.gif Oczywiście w terminie odpowiadającym większości i dla chętnych..

Uff.. oby to była prawda.. Licze na zdrowy rozsądek p. Podrazy co do doboru współpracowników. Ciekaw jestem jak teraz zareaguje RM, czy nastąpią jakieś zmiany.Może jakieś wyłamy z koalicji PO-Pis-Tal ..

Pewnie PO się wyłamie. Z nieoficjalny źródeł wiem że w Sosnowcu PO i SLD podzieliły się stanowiskami.
robinson77
Witam

Cztery lata temu o podobnej godzinie Pan Lipczyk już świętował a rano się obudził z kacem i przegraną...

TAK WIEC POCZEKAJCIE Z OBWIESZCZANIEM Pana PODRAZY Prezydentem ...mam nadzieje, że tak się nie stanie !!!!!!!!!!!!!!!

Mam nadzieje , że p. Zbyszek Meres WYGRA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

POZDROWIONKA
ROB
ronin
80% okregow p.Podraza - no to mamy nowego prezydenta biggrin.gif Talek na emeryture
pozdrawiam
QUOTE(robinson77 @ Nov 26 2006, 09:25 PM) *
Witam

Cztery lata temu o podobnej godzinie Pan Lipczyk już świętował a rano się obudził z kacem i przegraną...

TAK WIEC POCZEKAJCIE Z OBWIESZCZANIEM Pana PODRAZY Prezydentem ...mam nadzieje, że tak się nie stanie !!!!!!!!!!!!!!!

Mam nadzieje , że p. Zbyszek Meres WYGRA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

POZDROWIONKA
ROB

4 lata temu to Lipczyk świętował tydzień przed wyborami i pewnie dlatego przegrał chociaż miał o wiele większe poparcie niż Talkowski. No ale ludzie stwierdzili, że po co iść na wybory jak i tak wygra ??? Efekty znamy. Myślę jednak, że Pan Podraza uniknął takich błędów i nie ma co porównywać tych całkiem odmiennych sytuacji.
Bathurst
QUOTE(Bartek @ Nov 26 2006, 09:24 PM) *
Sadze ze zostanie z nami tutaj na forum i bedzie sie wsluchiwal w nasze wyobrazenie miasta i co chcemy zmieniac. Taki prezydent to skarb ktory potrafi sluchac. Faktem jest to ze jesli faktycznie wygral to ocenimy jego prezydenture za 4 lata co jest niezaprzeczalnym faktem :)

Oby ten "skarb" nie stracił na wartości przez najbliższe 4 lata. Obyś Bartku nie mylił się w swoim sądzie co do wysłuchiwania forumowiczów przez P.Paodrazę....
picaro
no chyba nie wygra bo zdobył 46% a reszta czyli prawie 54% dostał Pan Podraza i jest to pewne na 99,9% i tylko dlatego, że na 100% to nic nie jest pewne ( a jak by ktoś pytał to informacje mam ze sztabu Z.Podrazy) wink.gif
Hator
ja tez bym poczekal
1) z oficjalnymi wynikami
2) z tym co p. Podraza zrobi w miescie

dla niektorych fakt przebywania na forum i czacie p. Podrazy jest rownoznaczny z faktem, ze na pewno ta osoba rozwiaze wszystkie problemy miasta tongue.gif
to tak nie jest - z tym musimy poczekac.

...choc mam nadzieje ze przyszly prezydent spelni pokladane w nim oczekiwania i pokaze, ze nie tylko potrafi zrobic dobra kampanie prezydencka
ja oczywiscie wole podraze niz meresa (choc traktuje to jako "mniejsze zlo" gdyz w moim przekonaniu oboje z panow idealnymi kandydatami na prezydentow nei sa)
Ale oczywiscie uciesze sie jesli bede musial na plus zmienic swoje podejscie.
pozdr
Bartek
Napisalem ze skarbem jest prezydent ktory slucha mieszkancow co np. potwierdza to ze p. Podraza jest tutaj aktywnym forumowiczem. Jednak jak napisalem, jesli naprawde wygral to ocenimy go za 4 lata, ale chyba bedzie lepiej za jego prezydentury niz za prezydentury Talkowskiego, nie sadzisz?
szarisz
W Czeladzi podobnież śmieszną ilością głosów (ok. 200) wygrał Mrozowski. Ale przy tej różnicy pytajnik jest spory...
Dejmon
Niech strażak wraca do Piekar :) Gratulacje dla Zbigniewa Podrazy!
kwintosz
QUOTE(picaro @ Nov 26 2006, 09:39 PM) *
no chyba nie wygra bo zdobył 46% a reszta czyli prawie 54% dostał Pan Podraza i jest to pewne na 99,9% i tylko dlatego, że na 100% to nic nie jest pewne ( a jak by ktoś pytał to informacje mam ze sztabu Z.Podrazy) wink.gif

Jeżeli taka prawda, to nie jest to wielka różnica, chociaż tego mogliśmy się spodziwać. Tak czy siak oficjalne wyniki rozwieją wszelkie wątpliwości. Myślę że powinniśmy je poznać w ciągu kilku najbliższych godzin.

P.S. zapraszam "gości" do rejestracji na forum.. nic strasznego, a ile wiadomości.. tongue.gif
Dami7
QUOTE(Bartek @ Nov 26 2006, 09:24 PM) *
Dami7 tutaj w szczegolnosci chodzi o to ze Talkowski i jego ekipa poleca z stolkow i jest szansa ze wkoncu nasze miasto zacznie normalnie funkcjonowac. Twierdze tak np. poprzez to iz pan Podraza np. odwiedzal nasze forum, byl z nim chat i nawet jak sie na gg do niego napisalo to odpisywal. Sadze ze zostanie z nami tutaj na forum i bedzie sie wsluchiwal w nasze wyobrazenie miasta i co chcemy zmieniac. Taki prezydent to skarb ktory potrafi sluchac. Faktem jest to ze jesli faktycznie wygral to ocenimy jego prezydenture za 4 lata co jest niezaprzeczalnym faktem :)

Bartek, nie tłumacz mi proszę, o co tutaj chodzi. Ja też się cieszę, że prawie pozbyliśmy się Talkowskiego. Tylko, że z kampanią wyborczą jest jak z kupowaniem kota w worku. Może się trafić skuteczny myszołap ale można też wyciągnąć z worka kiciusia, który tylko ładnie miauczy...

Ja poczekam.

A tak w ogóle: z prawdą jest jak z dupą. Każdy ma swoją.
jacu007
Miasto będzuie się rozwijać bez wzaględu na to kto będzie prezydentem. CZego najlepszym przykładem są rządy Kaczyńskich w Polsce. Pełny szacunek i gratulacje dla Podrazy, ale władzy nie ma tylko musi ją dzielić z radą, demokracja wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.