Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Dąbrowa biega
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Sportowa Dąbrowa > Inne dyscypliny
Stron: 1, 2, 3, 4, 5
xMarcinx
Ja miałem pulsometr Sigmy. Polecam tą firmę, choć trzeba troche czasu by nauczyć się.. swojego organizmu.
Mały77
CYTAT(bzenek @ nie, 02 lut 2014 - 13:23) *
Mam pytanie do naszych biegaczy.
Po 15 latach biegania mam ochotę na pulsometr.
Co tam macie ? Lepszy taki z GPS czy z czujnikiem przy bucie ?
Chodzą mi po głowie produkty z Decathlonu. Wiadomo - cena czyni cuda. smile.gif

Zależy jak poważnie trenujesz wink.gif
Ale jeżeli już planujesz zakup pulsometru to polecam od razu z GPS - ja najpierw też miałem prostą Sigmę, ale z biegiem czasu przestała wystarczać wink.gif Do tego dochodzi bardzo fajna funkcja oglądania na mapkach przebiegnięte trasy.
Ja osobiście polecam produkty Timexa - ja mam coś takiego Timex Ironman Global Trainer - kupiłem w USA za połowę ceny w Polsce wink.gif
Teraz Timex wypuścił specjalnie dla biegaczy wersję: Timex Ironman Run Trainer 2.0 GPS HRM T5K742 - w Euro w ratach wychodzi mało odczuwalny wydatek.
Inną możliwością jest do posiadanego telefonu dokupić działający z nim sam pulsometr i sparować to np. z Endomondo - na pewno będzie taniej - tylko czy taki zestaw wytrzyma dłuższe wyprawy biegowe lub rowerowe wink.gif
Slyzaba
Możliwe, że ja będę 'na dniach' sprzedawał opaskę od POLARa:

http://www.polar.com/pl/produkty/akcesoria...rLink_bluetooth - nie działa poprawnie z moim telefonem. Może będziesz zainteresowany? O tyle ciekawe, że można potem z automatu publikować puls na koncie endomondo.
bzenek
CYTAT(Slyzaba @ pon, 03 lut 2014 - 11:42) *
Możliwe, że ja będę 'na dniach' sprzedawał opaskę od POLARa:

http://www.polar.com/pl/produkty/akcesoria...rLink_bluetooth - nie działa poprawnie z moim telefonem. Może będziesz zainteresowany?

Dzięki za ofertę ale jakoś telefon mi nie pasuje do biegania.

Skusiłem się na Geonaute Onmove500 w decathlonie.
Przekonała mnie promocja za 350zł. smile.gif

Wygląda trochę badziewnie.
Ale ma możliwość zdefiniowania na wyświetlaczu aż 4 ekranów po 4 parametry.

Pierwszy bieg był ciężki bo zegarek ciągle piszczał: szybciej, szybciej, szybciej... laugh.gif
bzenek
CYTAT
VII Półmaraton Dąbrowski
Dąbrowa Górnicza
2014-04-06

Zanosi się na rekord frekwencji smile.gif

Mamy już 970 zarejestrowanych zawodników, a kolejnych 300 czeka na potwierdzenie płatności.

W 2008 roku w pierwszej edycji pobiegło 340 zawodników.
luket
CYTAT(bzenek @ pon, 31 mar 2014 - 12:00) *
CYTAT
VII Półmaraton Dąbrowski
Dąbrowa Górnicza
2014-04-06

Zanosi się na rekord frekwencji smile.gif

Mamy już 970 zarejestrowanych zawodników, a kolejnych 300 czeka na potwierdzenie płatności.

W 2008 roku w pierwszej edycji pobiegło 340 zawodników.

Trzymam kciuki za organizatorów, żeby podołali takiej liczbie biegaczy. Do tej pory nasz półmaraton miał opinię świetnie zorganizowanego, a często nagły wzrost liczby uczestników powoduje, że organizatorzy imprez biegowych zaczynają się gubić.

Ja niestety w tym roku po raz pierwszy muszę odpuścić udział w tej świetnej imprezie sad.gif
Mały77
Już ponad 1000 opłaconych wink.gif
Co do kłopotów - nie spodziewam się, ponieważ zapisy zostały zamknięte wystarczająco wcześnie, aby ogarnąć wszystko wink.gif
Ale w tym roku trzeba się spieszyć, aby zdążyć się wykąpać bez tłoku wink.gif
Zibar
Kolejny rekord frekwencji, coraz więcej znajomych ukończyło bieg - którym z tego miejsca gratuluję! Impreza wpisała się w dąbrowski krajobraz. W linku ciekawy filmik z całości.

CYTAT
Niedziela w Dąbrowie należała do lekkoatletów. Na starcie VII Półmaratonu Dąbrowskiego stanęło 1100 osób. 115 zawodników wystartowało w marszu nordic walking. 600 przedszkolaków i uczniów wzięło udział w Biegu Skrzata.
czytaj więcej...
bzenek
CYTAT(Mały77 @ czw, 03 kwi 2014 - 08:18) *

No ja tam się kapałem jak już wszyscy skończyli. wink.gif

Coś poszło nie tak - na 7km zrobiło mi się słabo i ledwo bieg ukończyłem.

Anty-życiówka poprawiona o 20min.
Cud, że zdążyłem przed busikiem "koniec wyścigu". blink.gif

Ale satysfakcja ogromna.
Jeszcze nigdy medal nie kosztował mnie tyle wysiłku smile.gif

Mały77
CYTAT(bzenek @ wto, 08 kwi 2014 - 18:32) *
CYTAT(Mały77 @ czw, 03 kwi 2014 - 08:18) *

No ja tam się kapałem jak już wszyscy skończyli. wink.gif

Coś poszło nie tak - na 7km zrobiło mi się słabo i ledwo bieg ukończyłem.

Anty-życiówka poprawiona o 20min.
Cud, że zdążyłem przed busikiem "koniec wyścigu". blink.gif

Ale satysfakcja ogromna.
Jeszcze nigdy medal nie kosztował mnie tyle wysiłku smile.gif

Miałem tak chyba z dwa lata temu, tylko mnie dopadło coś "innego" - ledwo doczłapałem wink.gif
Ale liczy się skończenie a nie czas wink.gif
BogorJan
III Nocny Bieg Świetlików
21.06.2014
Dąbrowa Górnicza
ul. Malinowe Górki zbiornik wodny Pogoria III

http://www.sts-timing.pl/swietliki/regulamin.pdf

wybiera się ktoś?
Mały77
A dlaczego nie ma klasyfikacji drużynowej? wink.gif
Zibar
Ponieważ jak pisałem newsa jeszcze nie było na STS, teraz dodałem i jest już wszystko. Dzięki za przypomnienie.

Z tego miejsca chciałem pogratulować wszystkim uczestnikom, a zwłaszcza tym z końca stawki, że nie wymiękali i walcząc z własnymi słabościami dotarli do mety.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.