Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Dąbrowa biega
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Sportowa Dąbrowa > Inne dyscypliny
Stron: 1, 2, 3, 4, 5
bzenek
CYTAT(dżoplin @ pon, 04 kwi 2011 - 21:04) *
bzenek a ty kibicowałeś ? smile2.gif

Oczywiście, od startu do samej mety celb (23).gif
Szewiec
Też miałem zaszczyt brać udział w tym biegu... Potwierdzam, organizacja fenomenalna... Mój wynik troszke mniej, ale cieszę się, że dotarłem do mety smile2.gif Wśród uczestników, z całej Polski nie słyszałem innych niż pozytywne opinii, to o czymś świadczy... Oby więcej takich imprez smile2.gif
Mały77
CYTAT(bzenek @ pon, 04 kwi 2011 - 19:36) *
Był taki mały zgrzyt - nikt nie mógł znaleźć kiepsko oznaczonego depozytu.
Wszyscy chodzili i pytali. Ja też smile.gif

bzenek - Pan przez megafon trąbił, że jest przy starcie wink.gif
dżoplin
szacun dla wszystkich uczestników, nawet tych, którzy do mety nie dotarli smile2.gif
ZMK
I jeszcze materiał z półmaratonu:

http://www.tvzaglebie.pl/?p=1094
Zibar
CYTAT
NORDIC WALKING - START
W pięknych okolicznościach przyrody, przy niezwykłej jak na tą porę roku temperaturze odbyło się pierwsze spotkanie grupy biegowej stowarzyszenia Pogoria Biega z chętnymi do uprawiania coraz bardziej popularnej formy aktywności NORDIC WALKING.
czytaj więcej...

Z wielkim zainteresowaniem będę przyglądał się rozwojowi tej inicjatywy. Ze swojej strony dodam, że jest ona kierowana do wszystkich, którzy chcą rozpocząć aktywny model spędzania czasu. Nie ma on charaktery wyczynowego i dlatego zachęcam niezdecydowanych do udziału.
BARES
CYTAT
I Bieg Walentynkowy już 12 lutego 2012

zal
Stowarzyszenie Pogoria Biega zaprasza na I Bieg Walentynkowy. Bieg odbędzie się 12 lutego 2012 r. o godz. 12:00 w Dąbrowie Górniczej.

Dystans: 4500 m;

Trasa: płaska, crossowa, prowadząca pięknymi ścieżkami w okolicy akwenu Pogoria III.

Dyscypliny: bieg oraz nordic walking.

Uczestnicy: osoby powyżej 16 lat.

Jak podkreślają organizatorzy - Naszą intencją jest, aby zawody miały niepowtarzalny klimat poprzez połączenie dobrej zabawy ze sportową rywalizacją, dlatego postanowiliśmy nieco ubarwić zimową scenerię, wprowadzając dodatkową kategorię, czyli bieg parami (mężczyzna + kobieta), które podczas całego biegu będą przewiązane symboliczną tasiemką. Powyższe ubarwienie dotyczyć będzie również zawodników nordic walking, którzy zadeklarują udział w marszu parami. Ponadto zachęcamy wszystkich uczestników do wpisania się strojami sportowymi w klimat walentynkowego święta, a dla najbardziej kreatywnych zawodników Organizator przewiduje sześć wyróżnień.
ZMK
Batman, kobieta kot, lego ludki oraz drag queen stanęli między innymi na starcie biegu walentynkowego. Zobaczcie jak się bawili:

http://www.tvzaglebie.pl/?p=1734
BARES
Frekwencja więcej niż przyzwoita, impreza przebiła się do mediów ogólnopolskich nic tylko pogratulować organizatorom zawodów.
BARES
CYTAT
Zbliża się półmaraton

idabrowa.pl

Redakcja: Anna Zubko

Rozpoczęła się wielka mobilizacja przed jubileuszowym półmaratonem, który startuje już w połowie kwietnia.

Zapisy wciąż trwają. Swój akces można zgłosić wypełniając specjalny formularz. Jubileuszowy półmaraton będzie różnił się od poprzednich. Zmian będzie kilka. Jedna z nich to zmiana trasy od 9 kilometra.

- Aby umożliwić uczestnikom zapoznanie się z nową trasą, zapraszamy na pierwszy trening w niedzielę, 11 marca - informuje Olgierd Górny z Centrum Sportu i Rekreacji w Dąbrowie Górniczej.

W tym dniu biegacze spotykają się o 8.30 przed Halą Centrum, skąd przewiezieni zostaną busem do Ujejsca, skąd tradycyjnie startuje Dąbrowski Półmaraton. Organizatorzy zadbali tu o wszystkie szczegóły. W hali będzie można skorzystać z szatni i pozostawić bagaż w przechowalni, a po powrocie dostępne będą natryski.

W tym roku nowością będzie też wyścig w kategorii Nordic Walking na dystansie 5 km, rozgrywany w ramach Półmaratonu. Tradycyjnie szykowane są też niespodzianki dla najmłodszych uczestników.

Zapisy do V Półmaratonu Dąbrowskiego przyjmowane są na stronie: www.dabrowa.sts-timing.pl
Zibar
Po biegu walentynkowym zapraszamy na koleją imprezę z cyklu GP - Pogoria Biega czyli

CYTAT
Jeśli szesnaste urodziny masz już za sobą, a do tego lubisz aktywnie spędzać wolny czas, to istnieje co najmniej sześć powodów, by w sobotę 26 maja pojawić się na promenadzie przy akwenie Pogoria III w Dąbrowie Górniczej, i wziąć udział w drugiej edycji biegu Szóstka Pogorii.
czytaj więcej...

warto zwrócić uwagę na imprezy organizowane przez to Stowarzyszenie, gdyż kierowane są one nie tylko dla zaawansowanych biegaczy ale zwłaszcza dla debiutantów w różnym wieku, którzy chcą rozpocząć aktywnie spędzać czas. Dzięki tym biegom można będzie poczuć atmosferę zawodów i być może przyłączyć się do coraz liczniejszej grupy, którzy regularnie biegają cały rok na P3 smile.gif

... a tak było na 6P w ubiegłym roku snf (51).gif
bzenek
No to jutro lecimy półmaraton smile.gif

Choć pogoda zapowiada się taka se rolleyes.gif

Na rekord frekwencji się nie zapowiada. Pewnie jeszcze pogoda niektórych zniechęci.

Jak na razie ogromne kontrowersje wzbudza godzina odjazdu autobusów spod hali.
Odjazd 9:15 przy starcie w z Ujejsca o 11:00 to trochę wczesnie.
Co w tym Ujejscu robić na deszczu przez godzinę ?

Żeby tylko wszyscy nie pojechali na start autami korkując trasę biegu tuż przed startem. wink.gif
Mały77
bzenek - o 9.15 nie ma co liczyć na odjazd, do tego stare Ikarusy pojada z 30 minut w kolumnie wink.gif
do tego trzeba się dobrze rozgrzać, rozebrać, oddać ciuchy do depozytu - więc zleci.
a co do frekwencji - data trochę zła, bo jutro i maraton w Dębnie i maraton w Łodzi ...
do zobaczenia na starcie wink.gif
bzenek
CYTAT(Mały77 @ sob, 14 kwi 2012 - 19:48) *
bzenek - o 9.15 nie ma co liczyć na odjazd, do tego stare Ikarusy pojada z 30 minut w kolumnie wink.gif

No i podobno autobusy odjechały o godz. 10.
A ja chciałem pospać, udałem się do Ujejsca autem i... (zgodnie z przewidywaniem) utknąłem w korku wraz z innymi podobnymi. smile.gif

Cała reszta półmaratonu tradycyjnie doskonała.
Nawet pogoda (wbrew pozorom) była idealna.
Trasa przez Zieloną jest jednak nieco gorsza od starej trasy wokół Pogorii III.

Zainteresowanie mieszakńców DG kibicowaniem tradycyjne. Czyli żadne. mellow.gif

Zawodnicy z innych miast bardzo zadowoleni.
Trzeba przyznać, że hala widowiskowo-sportowa jest genialną bazą na taki imprezy.
Szatnie, prysznice, depozyt i duza jadalnia smile.gif

-------------------------------------------------------------------------------------

Ja próbowałem metodę Gallowaya w takcie 3min biegu/1min marszu.

Faktycznie zmęczenie fizyczne jest mniejsze niż przy biegu ciągłym.
Można wykręcić całkiem niezły wynik.

Ale ciągłe pilnowanie minut, czasu, tempa wykańcza psychicznie.
Cały czas liczyłem, sumowałem - nie było ani chwili czasu dla siebie.

3 maja pobiegnę tą metodą Silesia Maraton. Wtedy zrobię jakieś podsumowanie.
Szewiec
Ja brałem udział w Półmaratonie po raz 3... Organizacja jak zwykle wzorowa;) pogoda do biegania idealna. No i życiówka poprawiona o 25 minut, jak dla mnie bomba wink.gif a i medal chyba najładniejszy z tych moich trzech biggrin.gif

zainteresowanie zainteresowaniem, ale w trakcie biegu słyszałem jak pewna pani niedaleko UM wyrażała do policjanta swoje "mocne niezadowolenie" z faktu iż nie może przejechać samochodem, bo jakiś marny bieg jest... Kultura? smile2.gif

Pozdrowienia dla biegaczy i do zobaczenia za rok wink.gif
BARES
CYTAT
V Półmaraton Dąbrowski za nami, rekordowy wynik

PAS

Jubileuszowy V Półmaraton Dąbrowski okazał się znów sukcesem. Na trasie zjawiło się prawie 700 zawodników i zawodniczek z całego świata, a linię mety przekroczyło aż 647.

Dariusz Nowak

Jako pierwszy pod halą Centrum zameldował się węgierski biegacz Laszlo Toth, który wynikiem 1.04.14 ustanowił rekord trasy. Tuż za nim przybiegł Polak w niemieckich barwach Marian Błaziński, a trzeci był czarnoskóry Elisha Salke Kiprotich. Zwycięzca dwóch poprzednich edycji Siergiej Fiskowicz z Ukrainy tym razem musiał zadowolić się czwarta lokatą. Wśród kobiet najszybszą okazała się Lilia Fiskovicz (1:15:58). Kolejne na mecie zameldowały się Tatiana Mezentseva (1:17:59) i Dominika Wiśniewska (1:21:16). – Narzuciłem od początku szybkie tempo, ale nie miałem wsparcia i ostatecznie wyprzedził mnie rywal z Węgier. Szkoda, bo do sukcesu zabrakło niewiele, ale i tak jestem zadowolony – stwierdził Marian Błaziński.

W trasę po raz pierwszy w historii imprezy wyruszyli także amatorzy nordic-walking. Dystans znad Pogorii III pod halę Centrum jako pierwszy pokonał Leszek Mielcarek z Bytomia (30.31). W sumie wystartowało w tej kategorii 41 zawodników.

Aż 281 maluchów i uczniów szkół podstawowych wzięło natomiast udział w „Biegu Skrzata”, na różnych dystansach wokół hali Centrum.
Zibar
Kolejna impreza zorganizowana dla szerokiego grona mieszkańców, nietypowa pora jest dodatkową atrakcją, kto chce rozprostować kości i oderwać się od ME w telewizorze, albo przez innych członków rodziny nie jest wieczorem do niego dopuszczany zakłada buty, może zabiera kije i melduje się za starcie smile.gif

CYTAT
W dniu 23 czerwca 2012 r. z parkingu przy Pogorii III ruszy I Bieg Nocny Świetlików oraz marsz Nordic Walking. Będzie to uczczenie najdłuższej nocy w roku czyli Nocy Świętojańskiej. Ta przygoda z bieganiem może być o tyle wyjątkowa, że bieg zaczyna się o godzinie 21:30.
czytaj więcej...
yaku
Nie biegłam niestety ale byłam... było naprawdę super!

Najfajniejsza była para małżeńska, która biegła z wózkiem a w nim mieli malucha.

Szkoda, ze nadal jeszcze tak mało ludzi się zjawia na takie fajne imprezy.
Ja wiedziałam z naszego forum i wielu znajomym mówiłam bo niestety ludzie nie maja pojęcia , że coraz więcej fajnych wydarzeń w naszym mieście się dzieje

Mały77
Mam pytanko do użytkowników forum - biega ktoś z Was w różnych zawodach i różnych miejscach?
Szukam osób chętnych na wspólne wyjazdy na zawody - te bliższe i te dalsze - zawsze wychodzi taniej z dojazdem jak samochód pełny wink.gif
Rodzaj biegu - raczej te dłuższe - ponad 10km wink.gif
Zibar
Przyjdź w niedzielę o 9.00 na molo p3, będą tam ludzie z Pogoria Biega. Jeżdżą regularnie na najróżniejsze biegi. Porozmawiasz z nimi to się dowiesz konkretnie kiedy i gdzie konkretnie. W październiku będzie 15 km cross na Pogoriach przez nich organizowany (info dam o tym jutro).
NICKczemNICK
jest już zaplanowany kolejny bieg w okolicach pogorii: http://aktywnadabrowa.pl/index.php?option=...h&Itemid=69

Mały77
No to ja tez dodam ciekawą imprezę - Bieg Skrzata wink.gif
Slyzaba
Lista startowa:
http://www.biegwalentynkowy.sts-timing.pl/lista.php (nr 4 team www.dawnadabrowa.pl smile2.gif)

Zapisy:
http://www.biegwalentynkowy.sts-timing.pl/index.php

Mam nadzieję, że uda nam się dobiec w bez potrzeby interwencji służb medycznych ;-)
bzenek
No to II Bieg Walentynkowy uznajemy za udany. smile.gif

Pomimo zimna zadziwiająca frekwencja 440 biegaczy i kijkarzy.
Byli nawet z Ukrainy !

Imponująco wyglądała kolorowa kolumna biegnąca główną aleją Parku Zielona.

Na mecie pączki dla każdego i wybory najciekawiej przebranych.

Biegło mi się dość ciężko ale to pewnie przez marną rozgrzewkę.
Teraz widzę w wynikach, że forumowy team Dawna Dąbrowa deptał mi po piętach. wink.gif

Na mecie udzieliłem wywiadu jakiejś telewizji.
Ale z wrażenia nie pamiętam której. mellow.gif
Slyzaba
bzenek - jakbym wiedział, że to Ty, to byśmy się bardziej postarali ;-)
Niestety od piątku żona ma katar i bolące gardło więc tempo było z tych mocno spokojnych.

Jeśli chodzi o sam bieg to pozytywnie zdziwiłem się organizacją. Nawet samochody na parkingu były ustawiane przez organizatora. Po jego zapełnieniu chłopaki kierowali na poboczne drogi więc super, że ktoś o tym pomyślał. Rozmawiałem z kumplem, który biega koronę maratonów i ponoć DG pozytywnie wyróżnia się wśród organizatorów biegów.

Sympatyczna rozgrzewka z dziewczynami z Salsy ;-). Pamiątkowe medale przed chwilą znalazły u nas właśnie swoje nowe miejsce. Szukam teraz w sieci fotografii - ciekawe, kto zwyciężył w kategorii przebrań.

ps. w przyszłym roku chcemy być 10 miejsc wyżej smile2.gif
bzenek
CYTAT(Slyzaba @ nie, 10 lut 2013 - 20:25) *
bzenek - jakbym wiedział, że to Ty, to bym bardziej zmotywował żonę ;-)

Jakbym wiedział, ze to Wy to też bym zwolnił smile.gif

Szukam teraz w sieci fotografii - ciekawe, kto zwyciężył w kategorii przebrań.

Para w więziennych pasiakach z napisem "skazani na miłość"

Drudzy byli tacy hmm... dopiero obudzeni w szlafrokach i papilotach.

Trzecie poszło dla biegnących w kostiumach kąpielowych.

Kermit, świnka pigi, indianie i policjanci dostali wyróżnienia.
Bardzo ładnie się organizator zachował - należało się więcej nagród niż te 3 na podium.

ps. w przyszłym roku chcemy być 10 miejsc wyżej smile2.gif

A ja już nie chcę - nic z tego nie będzie - leń się zrobiłem. rolleyes.gif

Tymczasem następny start w Półmaratonie Dąbrowskim.
Koniczynka
bzenek - jakbym wiedział, że to Ty, to bym bardziej zmotywował żonę ;-)

Gdybym wiedziała, że spotkam się z takim rozczarowaniem męża - pobiegłabym indywidualnie blink.gif
Ale niech będzie za rok mężu będę 10 miejsc przed tobą!!!
Zibar
Trzymam zakład wink.gif poszukam Was na zdjęciach i filmiku, może jeszcze dziś uda mi się wrzucić, ale nie byliśmy do końca, bo mi rodzinka zziębła.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.