Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Dąbrowa biega
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Sportowa Dąbrowa > Inne dyscypliny
Stron: 1, 2, 3, 4, 5
Slyzaba
Zibar - Ciebie też nie widziałem? Chyba byłem bardziej zaaferowany pierwszym 'oficjalnym' biegiem w życiu, niż się mi wydawało smile2.gif

Trochę fotek z dzisiejszego biegu na DZ - http://www.dziennikzachodni.pl/artykul/758...jecia,id,t.html

VI Dąbrowski Półmaraton - szczegóły http://www.eurocalendar.info/index.php?dzi...&code=23821 - po dzisiejszym biegu zasmakowałem w bieganiu grupowym smile2.gif. Jeśli do kwietnia wybiegam trochę kilometrażu, to chyba się skuszę na start (zobaczymy czy dobiegnę).

CYTAT
Trzymam zakład
- też trzymam zakład smile2.gif

Znalezione przed chwilą na TVS - http://www.tvs.pl/43207,z_sercem_na_dloni_..._gorniczej.html
Zibar
Druga edycja tego biegu przeszła do historii. Rekordowa ilość uczestników oraz niesamowita ilość radości jakiej dostarczyli biorąc w niej udział rozgrzała wszystkich, którzy przybyli w ten mroźny niedzielny dzień. W imprezie tej jednak nie wyniki były najważniejsze a samo uczestnictwo.

Zapraszam do krótkiego video, który daje namiastkę tego jak było (to dla tych, którzy nie dotarli) może w przyszłym roku będzie więcej widzów, bo uczestników samego biegu to jestem pewien, że będzie więcej snf (51).gif

Slyzaba
Mamy w DG dwa najbardziej zauważalne Stowarzyszenia związane z aktywnością: Pogoria Biega i Rowerowa Dąbrowa. Wspólnie z żoną staramy się zażywać i jazdy na rowerze i biegania (czyt. truchtania). Postanowiliśmy zapisać się do... no właśnie... do którego z nich? Tutaj mamy rozterkę. Chcielibyśmy, żeby nasze członkostwo mogło wesprzeć któreś z tych Stowarzyszeń. Potem przyszła refleksja, że może nie byłoby najgorszym pomysłem połączyć siły? Czy z tego nie wyniknęłoby więcej plusów niż aktualny dualizm? Od strony finansowania, organizacyjnej/biznesowej, marketingowej etc. możliwości byłyby chyba większe? W ramach jednej formy prawnej mogłyby funkcjonować dwie sekcje - biegowa i rowerowa?

(oprócz mawwm nie mamy chyba nikogo na forum z tych Stowarzyszeń?)

Bathurst
CYTAT
42 MASOWE BIEGI PRZEŁAJOWE

Już w najbliższą niedzielę 17 marca zapraszamy wszystkich miłośników biegania do w Parku Zielona. Punktualnie o godzinie 11.00 odbędzie się pierwszy z cyklu 42 Masowych Biegów Przełajowych o Paterę Polska–Dziennik Zachodni” i Śl. TKKF. Bieg będzie rozgrywany w kilku kategoriach wiekowych.

Wszystkich zainteresowanych zapraszamy do zapoznania się z programem minutowym biegu.

Regulamin imprezy można pobrać z pliku PDF na dole strony.

PROGRAM MINUTOWY 42 MASOWE BIEGI PRZEŁAJOWE PARK „ZIELONA” 17.03.2013r.

9:00 – 10:45 Przyjmowanie zapisów

10:50 Otwarcie zawodów

11:00 Kategoria VII: mężczyźni (17-35 lat)
Kategoria VIII: mężczyźni (36-49 lat)
Kategoria IX: mężczyźni (50-59 lat)
5000m

11:30 Kategoria I: dziewczęta (13 lat i młodsze)
600m

11:40 Kategoria II: chłopcy (13 lat i młodsi)
600m

11:50 Kategoria III: dziewczęta (14-16 lat)
1000m

12:00 Kategoria IV: chłopcy (14-16 lat)
1000m

12:10 Kategoria V: kobiety (17-39 lat)
3000m

12:30 Kategoria VI: kobiety (40 lat i starsze)
3000m

12:50 Kategoria X: mężczyźni (60 lat i starsi)
3000m

Ok. godz. 13:30 Zakończenie biegów.

W przypadku przedłużenia się pierwszego biegu, godziny startu automatycznie ulegają zmianie o czym organizator na bieżąco będzie informował.

Wręczenie nagród odbędzie się po ukończeniu biegu z danej kategorii.

(O.Górny)

http://www.csir.pl/aktualnosci-251-42_MASO...PRZElAJOWE.html

Slyzaba
Reprezentanci drużyny 'Dawna Dąbrowa' już zapisami ;-)
bzenek
W piątek po godzinie 22 odbyła się w naszym mieście nieco tajemnicza impreza - III Kosmiczny Bieg na Orientację.

Tajemnicza bo jakoś mało rozreklamowana.
Przeczytałem o niej w południe i od razu się zdecydowałem.

Zabrałem towarzysza i w mroźny wieczór pojechaliśmy do Błędowa.

Pomimo trudnej pogody stawiło się prawie 50 osób. I dobrze zrobili bo zabawa była przednia.
Nie warto było siedzieć w domu. Relacja organizatorów jest tu: LINK

Od siebie dodam, że pierwszy raz w życiu widziałem tylu rowerzystów pędzących po śniegu.

Fascynującym było oglądać jak okolice Łośnia wypełniają gnające w różne strony latarki czołówki i lampki rowerowe.

Ja sam w wielu miejscach byłem pierwszy raz życiu. Np. dowiedziałem się, że w Łęce są dwa cmentarze. rolleyes.gif

Na trasie pieszej pędziliśmy z kolegą przez zimowe lasy.
A i tak na koniec daliśmy się wrobić w "mylny punkt" orientacyjny i spadliśmy z podium. wink.gif

Na finiszu w ramach atrakcji dodatkowej można było obejrzeć transport gigantycznych elementów do budowanego bloku energetycznego w koksowni. Konwoje ogromnych ciężarówek w błyskach żółtych "kogutów" sunęły od Niegowonic.

Polecam na przyszłość rajdy z Łośnia. Dla mnie to rewelacyjna inicjatywa.
Wielka szansa na kolejny dąbrowski symbol jakości - zupełnie jak Dąbrowski Półmaraton smile.gif

CYTAT
Kolejne rajdy organizowane przez Rowerową Norkę już niebawem:

- 4 maja 2013, godz. 11:00 ? ?Orientuj się? ? wykład oraz pokazowy, krótki rajd na orientację na Dębowym Maj Festiwalu ? Park Zielona;
- 18 maja 2013 ? KoRNO IV ? rajd na orientację;
- 3 sierpnia 2013 ? ?Dębowy Orient? ? rajd na orientację;
- 21 września ? KoRNO VI.
Szczegóły oraz aktualne informacje na temat organizowanych imprez można śledzić na stronie: http://rajdynaorientacje.rowerowanorka.pl/.
prezes
CYTAT(bzenek @ wto, 26 mar 2013 - 18:20) *
W piątek po godzinie 22 odbyła się w naszym mieście nieco tajemnicza impreza - III Kosmiczny Bieg na Orientację.

Tajemnicza bo jakoś mało rozreklamowana.
Przeczytałem o niej w południe i od razu się zdecydowałem.

Zabrałem towarzysza i w mroźny wieczór pojechaliśmy do Błędowa.

tez się dowiedziałem koło południa przez przypadek i tak jak ty namówiłem kumpla i sie pojawiliśmy smile2.gif
Dziwiło mnie, że na forum nic na ten temat nie było, ale nie miałem juz czasu w piatek na wpis.

Pierwszy raz uczestniczyłem w tego typu rajdzie i przyznam, że na pewno nie ostatni, juz sie nie moge doczekać tego majowego smile2.gif

CYTAT(bzenek @ wto, 26 mar 2013 - 18:20) *
Na trasie pieszej pędziliśmy z kolegą przez zimowe lasy.
A i tak na koniec daliśmy się wrobić w "mylny punkt" orientacyjny i spadliśmy z podium. wink.gif

Na finiszu w ramach atrakcji dodatkowej można było obejrzeć transport gigantycznych elementów do budowanego bloku energetycznego w koksowni. Konwoje ogromnych ciężarówek w błyskach żółtych "kogutów" sunęły od Niegowonic.

tez byliśmy pieszo i tez trafiliśmy na ten mylny punkt na cmentarzu :/ (zaczęliśmy od tamtej strony, więc był to nasz pierwszy punkt w życiu - i tak to sobie tłumacze wink.gif )

a transport gabarytów obserwowaliśmy akurat z mostu kolejowego w czasie poszukiwania "mylnej" wiosny.
Zibar
Pisałem o tym na SD snf (51).gif i byłem przekonany, że na forum tez info wrzuciłem w informacjach o rajdach rowerowych. Szukałem tez relacji z tej imprezy i dopiero po przeczytaniu Waszych wpisów je znalazłem. Dlatego, że przepływ informacji jest taki skąpy założyłem to podforum oraz SD, ale jak widać wszystkiego nie jestem w stanie dodać z odpowiednim wyprzedzeniem :mellow:Macie może jakieś fotki?
prezes
CYTAT(Zibar @ czw, 28 mar 2013 - 09:34) *
[...]Macie może jakieś fotki?

ja niestety nie mam nic.
bzenek
CYTAT(Zibar @ wto, 16 kwi 2013 - 13:23) *
W najbliższą niedzielę, 21 kwietnia, startuje VI Półmaraton Dąbrowski. W związku z biegiem wystąpią utrudnienia w ruchu.

No to jutro biegniemy smile.gif

Pogoda zapowiada się doskonale. Lekki chłodek i chmurki.

Zgłosiło się 691 zawodników. Dużo lepiej niż w zeszłym roku.
Trzeba przy tym pamiętać, że jutro biegną też maratony w Krakowie i Warszawie.
Dużo ludzi z Dąbrowy tam pojechało. No po prostu klęska urodzaju. wink.gif

Jak dobiegnę to dam znać czy możliwe jest zrobienie półmaratonu po 3 treningach. conf (13).gif
Slyzaba
smile2.gif bzenek - trzymam mocno kciuki! Jeśli zaczniesz bez stadnego impulsu i pobiegniesz za szybko to wg mnie taki dystans jest 'do zrobienia'.
Ja kilka tygodni temu zbiłem okostną na pięcie i dopiero niedawno wróciłem do treningów. Jutro jeszcze odpuszczam. Ale za to w maju zaatakuję szybkie 5km na Pogorii smile2.gif
Mały77
bzenek - Kraków jest dopiero za tydzień wink.gif
Ja też dziś wyruszam na trasę - pogoda z rana super - oby nie było za gorąco wink.gif
Trzeba się szybko z trasą uwinąć aby zdążyć na mecz o 19 wink.gif
bzenek
CYTAT(Mały77 @ nie, 21 kwi 2013 - 07:06) *
bzenek - Kraków jest dopiero za tydzień wink.gif

Ano pokićkało mi się z biegiem Korfantego. Po prostu klęska urodzaju wink.gif

CYTAT(Zibar @ pon, 22 kwi 2013 - 08:22) *
I jak? Udało się?

Udało, udało. smile.gif

Wiadomo było, że nie mam co się porywać z motyką na słońce.

Wydrukowałem sobie międzyczasy na lekkie 2:10. I tego się trzymałem.
Do 10km było ciężko - ludzie wyprzedzali, a mnie nosiło żeby podgonić.

Za to po 17km to ja już wyprzedzałem tych co przesadzili z tempem na początku.
Zwłaszcza na podbiegu Piłsudskiego.

Niezły hardkor to jest wybiec z Granicznej i zobaczyć trasę aż do nieba (czytaj do ronda przy Merkurym).
Nic dziwnego, że wielu tu zaczyna iść. smile.gif

Bieg środkiem Piłsudskiego to jest dla mnie największa radość podczas tego półmaratonu.
Przecież normalnie to nie jest możliwe. smile.gif

Najgorzej wspominam Park Hallera. Za dużo tam zygzaków na trasie.
Samo wbiegnięcie z asfaltu na kostkę brukową jest bolesne. A tu jeszcze zamiast się skupić na finiszowaniu to człowiek biega "w kółko" mellow.gif

Z ciekawostek to po wydarzeniach z Bostonu trasa obstawiona groźną policją w ilości niespotykanej.
A dzisiaj schodzi mi skóra z nosa - słonko dało popalić, a cała trasa biegła na południe. blink.gif

Podsumowując:
Da się przebiec półmaraton po 3 cotygodniowych treningach na dystansie +-10km
Tylko trzeba założyć realny czas. Do czego zachęcam wszystkich wahających się. smile.gif

CYTAT(Mały77 @ nie, 21 kwi 2013 - 07:06) *
Trzeba się szybko z trasą uwinąć aby zdążyć na mecz o 19 wink.gif

Trochę to był zgrzyt z tym meczem.
Mnie objechali, że tak długo (10min po finiszu) nie odbierałem rzeczy z depozytu - "bo siatkówka ma być". angry.gif

Poza tym zgrzytem organizacja doskonała. Półmaraton Dąbrowski można z czystym sumieniem polecać znajomym z kraju i zagranicy. fnd (2).gif
Slyzaba
Gratulacja bzenek - jaki ostatecznie czas wykręciłeś?

ps. na biegu Korfantego była wtopa z pomyłką trasy ;-)
bzenek
CYTAT(Slyzaba @ pon, 22 kwi 2013 - 17:35) *
Gratulacja bzenek - jaki ostatecznie czas wykręciłeś?

Dzięki smile.gif

Zgodnie z założeniami doprowadziłem do mety skromne 2:10 netto.
Przy wadze 100kg i żadnym treningu uznaję to za sukces. smile.gif

12 maja Silesia Marathon. Niestety termin mi nie pasi. mellow.gif

Za to 24 maja w Limanowej startuje KIERAT - setka po górach.
http://www.maratonkierat.pl/

Wiecie, że jeszcze nikt z Dąbrowy Górniczej nie ukończył Kieratu ?

Najwyższa pora to zmienić. Może uda mi się tam schudnąć do 95kg ? wink.gif
Slyzaba
Niezła kondycja bzenek, skoro w ogóle nie biegałeś wcześniej (umówmy się, że trzy wybiegania są pomijalne ;-)). Ja prawie 7 tygodni się przygotowywałem do czasu ~2:00 przy czym treningi zacząłem od Twojej wagi + prawie 20kg smile2.gif

Może kiedyś uda się nam razem pobiec w jakimś okolicznym biegu?

Bathurst
CYTAT(bzenek @ wto, 23 kwi 2013 - 09:43) *
Przy wadze 100kg i żadnym treningu uznaję to za sukces. smile.gif

Gratuluję. Też biegałem kiedyś i nie chudłem unsure.gif ważę podobnie wink.gif a "osiągnąłem" już w swoim życiu 107 kg - przy 180 cm. Rok temu udało mi się zbić do 86 kg ( basen, rower i przede wszystkim dieta rozdzielna) nawet długo utrzymywałem wagę ale potem sami wiecie jak to jest snf (30).gif i zima długa i takie tam eh. Niemniej zamierzam powrócić, może i do biegania? Przestałem bo dosyć paskudnie stłukłem sobie piętę.

Jeszcze raz gratuluję Bzenek smile.gif
Slyzaba
bzenek zmotywowałeś mnie smile2.gif

21,097 w 2:00:34s (Iszy dystans półmaratonu w życiu) - pełna pętla wokół PIII i PIV + kilkaset metrów Malinowymi Górkami.

ps. mam nadzieję, że pięta nie odpadnie ;-)
Mały77
Panowie - widzę, że zawiązuje się małe towarzystwo biegowe wink.gif
Zapraszam na Silesia Maraton - co prawda ja pełne 42 km robię ale jest też półmaraton - można się sprawdzić wink.gif
Slyzaba
Małe szaleństwo cenowe...?
http://silesiamarathon.pl/pl/polmaraton/

CYTAT
Opłata startowa w Silesia Marathon 2013 wynosi:
- do 10 lutego 2013 r. - 60 zł
- do 21 kwietnia 2013 r. - 80 zł
- do 5 maja 2013 r. - 120 zł
- 10 i 11 maja 2013 r. płatność w Biurze Zawodów - 160 zł

CYTAT
Termin i miejsce

1. Bieg odbędzie się 12 maja 2013 roku.
2. Start nastąpi w Katowicach, z placu honorowego przed halą widowiskową Spodek o godzinie 11.00. Meta będzie ulokowana na terenie Chorzowa, w Wojewódzkim Parku Kultury i Wypoczynku.
3. Zawodnicy muszą ustawić się na starcie do godz. 10.50.
4. Dokładna trasa biegu znajdzie się na stronie internetowej silesiamarathon.pl i pokrywa się od 21 km z trasą biegu maratońskiego
5. Trasa posiada atest PZLA, a jej długość wynosi 21,097 km.
6. Bieg odbywa się na ulicach wyłączonych z ruchu kołowego.
7. Uczestnicy mają obowiązek stosowania się do poleceń Policji, Straży Miejskiej oraz osób zabezpieczających trasę biegu.
Mały77
CYTAT(Slyzaba @ śro, 24 kwi 2013 - 23:08) *

Powiem Ci, że i tak nie jest najdrożej wink.gif
Ale zazwyczaj pakiet startowy rekompensuje troszkę wydatki - przynajmniej te płacone w pierwszej turze wink.gif
Ale ja cieszę się, że nie ma jeszcze opłat jak na zachodzie wink.gif
Bathurst
CYTAT(Mały77 @ czw, 25 kwi 2013 - 07:07) *

Ale zazwyczaj pakiet startowy rekompensuje troszkę wydatki - przynajmniej te płacone w pierwszej turze wink.gif

To startujący w takich biegach otrzymują jakiś pakiet? Co się w nim znajduje?
bzenek
CYTAT(Bathurst @ czw, 25 kwi 2013 - 11:32) *
To startujący w takich biegach otrzymują jakiś pakiet? Co się w nim znajduje?

Głównie okolicznościowa koszulka. Akurat koszulki z silesia marathonu są wyjątkowo dobre.
Bardzo je lubię. smile.gif

Czasami dodają czapeczki, rękawiczki, opaski, itp drobiazgi biegowe.
Sponsorzy wrzucają kupony zniżkowe na ich produkty.
Czasami wejściówki do muzeum czy innego basenu.
Trafiają się żelki energetyczne czy napoje izotoniczne.

Dwa lata temu na Maratonie Warszawskim adidas dokładał dezodoranty.
Ale tylko męskie. Kobiety były troszkę zaskoczone blink.gif

CYTAT
Opłata startowa w Silesia Marathon 2013 wynosi:
- do 5 maja 2013 r. - 120 zł

Bardzo drogo jak na półmaraton. blink.gif

Trasa tej połówki maratonu jest dość trudna. Chyba cały czas pod górę (poza krótkim zbiegiem do Siemianowic).

Dodatkowo na finiszu koło elektrowni Chorzów jest teren bez ani jednego drzewa. W zeszłym roku było ponad 30st upału i myślałem, że mi tam słońce mózg wypali. unsure.gif

CYTAT(Slyzaba @ wto, 23 kwi 2013 - 11:03) *
Niezła kondycja bzenek, skoro w ogóle nie biegałeś wcześniej (umówmy się, że trzy wybiegania są pomijalne ;-)).

Biegam już z 10lat więc organizm przyzwyczajony, że czasem trafi mu się jakiś maratonik. wink.gif
Tylko brak mi systematyczności więc wyniki są takie... lajtowe wink.gif

CYTAT(Slyzaba @ śro, 24 kwi 2013 - 19:28) *
bzenek zmotywowałeś mnie smile2.gif

21,097 w 2:00:34s (Iszy dystans półmaratonu w życiu)

Extra ! Tak trzymać. Pomyśl, że na zawodach wynik byłby jeszcze lepszy bo emocje są ogromne celb (23).gif
Mały77
No to przyznawać się kto w weekend wybiera się za "granicę" pobiegać? wink.gif
Slyzaba
Szukam od kilkunastu minut wyników z Szóstki Pogorii - ktokolwiek widział, ktokolwiek wie?
Tutaj brak - http://www.pogoriabiega.pl/szostka-pogorii-iii/

edit: znalezione na stronie firmy pomiarowej: http://inessport.pl/sites/default/files/za...orii%202013.pdf
bzenek
CYTAT(Mały77 @ pią, 10 maj 2013 - 15:00) *
No to przyznawać się kto w weekend wybiera się za "granicę" pobiegać? wink.gif

Nie byłem - komunię miałem smile.gif

Jak poszło ?

Widziałem, że pogoda (jak to zwykle w Katowicach) była ekstremalna blink.gif
Podobno organizacyjnie maraton się pogorszył.

Właśnie pakuję się na Kierat do Limanowej -> LINK

Na liście startowej 7 nazwisk z Dąbrowy Górniczej. Może w końcu ktoś z nas pokona dystans. celb (4).gif
Mały77
CYTAT(bzenek @ czw, 23 maj 2013 - 11:48) *
Jak poszło ?
Widziałem, że pogoda (jak to zwykle w Katowicach) była ekstremalna blink.gif
Podobno organizacyjnie maraton się pogorszył.

Powiem tak - organizacyjnie gorzej niż w DG. Wspomnę tylko, że przy takiej pogodzie na starcie nie było przebieralni (przebieraliśmy się pod Spodkiem), depozytem był jeden autobus, który średnio dawał radę (kolejka przed startem była ogromna), a posiłkiem regeneracyjnym był baton i kanapka z żółtym serem - nic ciepłego (i to przy takiej temperaturze). No i wkurzające jest puszczanie startu półmaratonu za plecami maratończyków, którzy kolejno ich mijają i wk ... tempem biegu wink.gif
Tak to wyglądało w wielkim skrócie.
A wynik przyzwoity wink.gif
Slyzaba
bzenek:
CYTAT
Właśnie pakuję się na Kierat do Limanowej

Kumpel z roboty też się wybiera na ten 100km 'hardcore' smile2.gif
Trzymam kciuki!
bzenek
CYTAT(Slyzaba @ czw, 23 maj 2013 - 19:45) *
bzenek:
CYTAT
Właśnie pakuję się na Kierat do Limanowej

Kumpel z roboty też się wybiera na ten 100km 'hardcore' smile2.gif
Trzymam kciuki!

Eee porażka. lac.gif

W sumie można się było tego spodziewać po moim tegorocznym zaangażowaniu w treningi.
Półmaraton można zrobić bazując na dobrym samopoczuciu ale setki już nie. wink.gif

Wycofałem się rano na 50km bo już słabłem i nie widziałem szans na ukończenie w limicie czasu.

Warunki w nocy bardzo ciężkie - mżawka, mgła, temperatura koło zera i błoto po kostki. Wyssało ze mnie wszystkie siły i co gorsza zapał.

Rezygnując myślałem "to chyba nie jest sport dla mnie". Ale już dziś wiem, że za rok znów spróbuję. smile.gif

Sam Kierat gorąco polecam. Nocą jak okiem sięgnąć dziesiątki latarek pędzą przez góry - niezapomniany widok.

CYTAT(prezes @ pią, 24 maj 2013 - 17:02) *
Już w niedziele startuje kolejna impreza na orientacje, tym razem w okolicach Błędowa.

Mam nadzieję, że ta kolejna impreza 3 sierpnia odbędzie się. Będę na bank. smile.gif
Bathurst
CYTAT
Dąbrowa Górnicza Bieg Skrzata: czeka dobra zabawa
2013-08-28, Aktualizacja: dzisiaj 10:59

Dąbrowa Górnicza Bieg Skrzata. Po raz kolejny 7 września w Parku Hallera stanie miasteczko obywatelskie, w którym organizacje pozarządowe w ramach Festiwalu Ludzi Aktywnych zaprezentują swoje inicjatywy społeczne. Stowarzyszenie Pogoria Biega też tam będzie i już dzisiaj zaprasza wszystkie przedszkolaki do znierzenia się z dystansem 250 m w kolejnej edycji Biegu Skrzata.
Dąbrowa Górnicza: Bieg Skrzata 2013

Dąbrowa Górnicza: Bieg Skrzata 2013
Masz zdjęcie do tego tematu? Wyślij
Dąbrowa Górnicza Bieg Skrzata. Start do biegu nastąpi o godz. 12:30, a zapisy przyjmowane będą od godz. 11:00 w biurze zawodów usytuowanym w pobliżu placu zabaw w Parku Hallera. Udział w biegu jest całkowicie bezpłatny i wszyscy uczestnicy otrzymają pamiątkowe medale.

Wcześniejsze edycje Biegu Skrzata cieszyły się ogromną popularnością pośród najmłodszych mieszkańców naszego miasta oraz ich rodziców, dlatego głęboko wierzymy, że i w tym roku pogoda nie sprawi zawodu, a na umówioną godzinę startu stawi się liczna i jak zwykle waleczna gromadka małych biegaczy. Zapraszamy serdecznie całe rodziny!

fajne! wystartuję z córką smile.gif
Mały77
CYTAT(Zibar @ wto, 22 paź 2013 - 10:55) *
Szczególnie gratuluje mieszkańcom DG niezrzeszonym, którzy uczestniczyli w tym biegu, a było ich dużo

Pod względem organizacji rejestracji zawodników jak dla mnie jedna z najgorszych imprez biegowych w DG. Dwa tygodnie wcześnie organizatorzy biegu Dychy spadających liści w tym względzie zdecydowanie byli lepsi. W tym biegu na rejestrację czekało się ok. 40 minut. Przez to cały start opóźniony o ok. 25 minut sad.gif
Reszta - perfekcyjna - przygotowanie trasy, posiłek regeneracyjny i cała reszta perfekcyjna.
KJS
Cześć, wraz z grupką znajomych mamy zamiar symbolicznie pobiegać w halloweenowy wieczór.
Zapraszam do dołączenia w czwartek przy molo smile2.gif

Dołączyć się można też na Facebooku.

bzenek
CYTAT(Mały77 @ wto, 22 paź 2013 - 20:44) *
Pod względem organizacji rejestracji zawodników jak dla mnie jedna z najgorszych imprez biegowych w DG. Dwa tygodnie wcześnie organizatorzy biegu Dychy spadających liści w tym względzie zdecydowanie byli lepsi. W tym biegu na rejestrację czekało się ok. 40 minut. Przez to cały start opóźniony o ok. 25 minut sad.gif
Reszta - perfekcyjna - przygotowanie trasy, posiłek regeneracyjny i cała reszta perfekcyjna.

A jak trasa ? Dużo tam było terenu/piasku/wody ?

Czy raczej ubite ścieżki ?
Mały77
CYTAT(bzenek @ nie, 03 lis 2013 - 14:33) *
A jak trasa ? Dużo tam było terenu/piasku/wody ?

Czy raczej ubite ścieżki ?

Jak trasa? Powiem tak - jeden z trudniejszych biegów wink.gif Po piasku myślę, że tak od 3 kilometra do 7 czyli do "wodopoju" - i to jest naprawdę bieg po piasku - teren gdzie jeżdżą panowie na quadach. No i było też po deszczu więc suchą nogą nie przebiegniesz - powrót już po ścieżce rowerowej - prawie w całości szlakiem czarnym (oprócz 500 metrów znów piaskowego wink.gif ).
Jak będziesz zainteresowany to mogę wrzucić mapkę z biegu - będziesz miał obraz którędy biegnie trasa wink.gif
KJS
Też uczestniczyłem w II Cross czwórki i w pełni się zgadzam, że od 3 do 7 km było ciężko smile2.gif Piach naprawdę dawał się we znaki, a skakanie co chwilę po kałużach gdzie można było zamoczyć się po kostkę wcale w zabawie nie pomagało.

Jak na zbawienie czekałem na 7km i wodopój. Miłym gestem było wsparcie wolontariuszy przy wodopoju, którzy pocieszali, że teraz trasa jest już przyjemna smile2.gif od 7 do 15 km faktycznie biegło się lepiej smile2.gif

Event udany.

Zaciekawiło mnie jednak to, że Dycha spadających liści była opisywana w Dzienniku Zachodnim i innych mediach a o Crossie było cicho.
Mały77

Uploaded with ImageShack.us
Tak to wyglądało wink.gif
bzenek
Ech przegapiłem zapisy na ten Bieg Walentynkowy
No i kto teraz przybiegnie ostatni ? wink.gif

Mam pytanie do naszych biegaczy.
Po 15 latach biegania mam ochotę na pulsometr.

Co tam macie ? Lepszy taki z GPS czy z czujnikiem przy bucie ?

Chodzą mi po głowie produkty z Decathlonu. Wiadomo - cena czyni cuda. smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.