Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak sie podoba nowe forum ????
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > INFO > Opinie
Stron: 1, 2, 3, 4
Kwasny
Prosze o opinie i bledy. Wiadomo pewno ich bedzie,ale postaram sie je usunac.
kwintosz
Witam.
Może ja jestem ślepy ale już jakieś 10 min szukam opcji "Zmień nazwę wyświetlaną" ale nie mogę jej znaleźć. tongue.gif

Co do samego forum, nie jestem przekonany co do skórek, może dlatego że nowe. dry.gif Ale póki co myśle ważniejsze jest sprawdzenie samego działania forum a nie wybór skórki. Aczkolwiek skórke przydałoby się zintegrować z jakimś ładnym logiem. Przyjrze się dokładniej forum jak poradze sobie z nick-iem tongue.gif jak coś wygrzebę to napisze.

Na początek
Co mnie wkurza, to brak polskich dat przy widoku całego forum i zauważyłem że należy wybrać +2 GMT aby czas się zgadzał a powinno być +1. Bynajmniej u mnie tak właśnie jest :)
kwintosz
Ok rozkiminiłem z czasem jak to ma być, jest ok. Ale zupełnie nie moge znaleźć opcji w panelu kontrolnym do zmiany nicka. Pozatym zauważyłem przeglądając forum i moje posty iż ranga jaką mam to Admin. Coś musi być pochrzanione, range mogę sobie zmienić (zamiast Admin wpisać sobie np. xxx) bez problemu ale ksywy zupełnie nie mam pojęcia jak. Zauważyłem także że w miejscach niektórych starych emot są tylko i wyłącznie znaczki, a z tym się nic pewnie nie da zrobić jak tylko edytować ręcznie.
Kwasny
QUOTE(' date='Sep 26 2006, 08:15 PM @ Sep 26 2006, 08:15 PM) *
Witam.
Może ja jestem ślepy ale już jakieś 10 min szukam opcji "Zmień nazwę wyświetlaną" ale nie mogę jej znaleźć. tongue.gif

Co do samego forum, nie jestem przekonany co do skórek, może dlatego że nowe. dry.gif Ale póki co myśle ważniejsze jest sprawdzenie samego działania forum a nie wybór skórki. Aczkolwiek skórke przydałoby się zintegrować z jakimś ładnym logiem. Przyjrze się dokładniej forum jak poradze sobie z nick-iem tongue.gif jak coś wygrzebę to napisze.

Na początek
Co mnie wkurza, to brak polskich dat przy widoku całego forum i zauważyłem że należy wybrać +2 GMT aby czas się zgadzał a powinno być +1. Bynajmniej u mnie tak właśnie jest :)

Hmmmmm
Fucktycznie masz racje co do nickow. Chyba bede musial troche czasu na to poswiecic.
Co do skorek. Specjalnie nie robilem loga bo chce,aby wszscy wybrali najlepszejsze skorki i wtedy dopiero porobie LOGA, a chcialem poprostu ,aby forum, jako tako dzialalo biggrin.gif. Wiadomo jest wiele niedociagniec,ale najlepiej wy to wylapiecie wiec slucham.

QUOTE(' date='Sep 26 2006, 08:31 PM @ Sep 26 2006, 08:31 PM) *
Ok rozkiminiłem z czasem jak to ma być, jest ok. Ale zupełnie nie moge znaleźć opcji w panelu kontrolnym do zmiany nicka. Pozatym zauważyłem przeglądając forum i moje posty iż ranga jaką mam to Admin. Coś musi być pochrzanione, range mogę sobie zmienić (zamiast Admin wpisać sobie np. xxx) bez problemu ale ksywy zupełnie nie mam pojęcia jak. Zauważyłem także że w miejscach niektórych starych emot są tylko i wyłącznie znaczki, a z tym się nic pewnie nie da zrobić jak tylko edytować ręcznie.

Nom cholera skrypt testowy. Ja tam przewaznie uzywam VBulletina, stad te problemy. Pozatym jak psalem wczesniej chcialem,aby forum ruszylo jak najszybciej.
kwintosz
No nie ma tej opcji w panelu kontrolnym, więc kicha. Chodźbym chciał to moge Ci średnio pomóc, jedynie jakim forum się bawiłem to phpbb by przemo, ale sądze że powinno dać się coś z tym zrobić bo przejście z phpbb na ipb powinno być bezstresowe o ile wszystko było ok zrobione. Ale jakby potrzebna była pomoc to wal śmiało, także w kwestii edycji postów. Ide dalej pogrzebać, poszukać co jest nie tak :)
Kwasny
QUOTE(' date='Sep 26 2006, 08:36 PM @ Sep 26 2006, 08:36 PM) *
No nie ma tej opcji w panelu kontrolnym, więc kicha. Chodźbym chciał to moge Ci średnio pomóc, jedynie jakim forum się bawiłem to phpbb by przemo, ale sądze że powinno dać się coś z tym zrobić bo przejście z phpbb na ipb powinno być bezstresowe o ile wszystko było ok zrobione. Ale jakby potrzebna była pomoc to wal śmiało, także w kwestii edycji postów. Ide dalej pogrzebać, poszukać co jest nie tak :)

Szukaj szukaj.

A ja naprawie. :) CHYBA !!! A potem zajmiemy sie stylami i hackami !!!!
:)
wszyscy jestesmy adminami wink.gif ...no prawie jak admini laugh.gif
dzieki dla naszego prawdziwego admina za poswiecenie swojego czasu!!
biore sie za testowanie tongue.gif Sam sie na IPB nie znam ale kiedys juz napisalem swoje forum w php i MySql tongue.gif

PS. duzo mamy miejsca na koncie na zalaczniki czy lepiej ich za bardzo nie uzywac??
ok juz widze ze 1,95MB

przydaloby sie jeszcze fajne logo. Ja to chyba takich zdolnosci za bardzo nie mam wink.gif Myslae ze dobrze by bylo w logo umiescic tazke malymi literkami "www.dabrowa-gornicza.org"
kwintosz
Ten post edytował :) Dzisiaj, 11:55 AM

Aaaa widze admin się postarał laugh.gif

Co do loga, to będzie wykonane jak tylko wybierzemy skórki, tak pisał @kwasny we wcześniejszych postach. Najlepiej by było, gdybyśmy zrobili temat i proponowali skórki do ipb a następnie wybrali lepsze i zrobili sonde. Oczywiście wiem że będzie to możliwe jak już wszystkie prace się zakończą z ustawieniami forum po przejściu z phpbb. Mam nadzieję także na wykonanie przy okazji baneru i buttonu, zawsze gdzieś to można komuś wcisnąć na stronkę a jest to skuteczniejsza reklama niż link. tongue.gif

Co do samego działania forum jest lepiej niż wczoraj, nicki działają poprawnie, ale także jak już powiedział @:) nie podoba mi się to że wszyscy jesteśmy Adminami. Co prawda na moderatora bym się nie obraził biggrin.gif no ale... mowa o tytule :) lepiej pasowałoby np. użytkownik bo przeciez i tak to można zmienić sobie.

Przy okazji zrobiłbym jednak porządek z postami, bo te starsze fatalnie wyglądają z tym złym kodowaniem i nijak można czasem je rozczytać..

Ogólnie uważam zmiana na duży plus, jakoś bardziej funkcjonalne jest to forum niż to stare.
vacu
Mnie się podoba ale na forum jestem od chwili [wczoraj sporo jeszcze było nie tak więc się nie przyglądałem tongue.gif]. Generalnie nie lubię Phpbb tym bardziej zmiana mi się podoba. Jedyne co na razie mnie denerwuje to brak logo [ale wiem co i jak - spoko :)] i te angielskie wstawki tu i tam [ale wydaje mi się, że one częściowo wynikają ze skórki więc na razie też jest ok]. Jak sobie pooglądam to może coś jeszcze dopiszę :)

pees: a ja nie jestem admin biggrin.gif

edycja: z tych dwóch dostępnych skórek bardziej podoba mi się domyślna czyli niebieska.
QUOTE(kwintosz @ Sep 27 2006, 12:38 PM) *
Co do loga, to będzie wykonane jak tylko wybierzemy skórki, tak pisał @kwasny we wcześniejszych postach. Najlepiej by było, gdybyśmy zrobili temat i proponowali skórki do ipb a następnie wybrali lepsze i zrobili sonde.

no wlasnie szukajcie, moze znajdziecie jakas, ktora spodoba sie takze kwasnemu wink.gif
tak na szybko na poczatek zeby jakos zaczac - taka prosta:
BlueGrass
FidesVero

PS. na pewno mozna znalezc duzo lepsze- szukajcie!

PS2. wlasnie wsrod uzytkwonikow mamy "Google.com" biggrin.gif
kwintosz
QUOTE(:) @ Sep 27 2006, 01:11 PM) *
PS2. wlasnie wsrod uzytkwonikow mamy "Google.com" biggrin.gif

A mi się podoba styl taki w jakim jest wykonane to forum:
http://www.transversestyles.com/ipb/index.php?act=idx

A tu jest link do tej skórki wygrzebany z neta tongue.gif
http://rapidshare.de/files/31725179/tssb217.rar
pass: Gallice2006

Co do nowego użytkownika tongue.gif google.com to bardzo dobrze że wpada, niech wpada jak najczęściej.. :)

Ciekaw jestem jak prezentują się statystyki odwiedzin, od momentu nadania nowej domeny dla forum. Czy jest jakakolwiek różnica?
mysle ze nowa skorka powinna byc stonowana bez zbednych kolorowych bajerow, takie "A very clean interface and extremely professional look" jak z Blue Grass biggrin.gif albo cos takiego:
IBRstyle2.1
Powinno wygladac powaznie, przejrzyscie i bardzo czytelnie
vacu
Taki pomysł mi przyszedł do głowy - możnaby jeszcze podmienić faviconkę z domyślnej IPB na jakąś bardziej kojarzącą się z forum. Mam w swoich zbiorach jeden obrazek, który mógłby się nadać aczkolwiek można wybrać coś innego:
Kwasny
No dzieki za opinie i rady. Zawsze przejscie z jednego skryptu na drugi, jest lekkim szokiem,ale zdecydowalem sie na ten krok z tego wzgledu,ze phpbb zaczol sie sypac. Skora i wszystkie zmiany zostana wprowadzone w zycie,ale pamietajcie tez,ze ja nie siedze tez na kompie 24 H biggrin.gif
Pozatym samo wyswietlanie xywek uzytkownikow kosztowalo mnie 2 godziny. Jak wspominalem, nie znam jeszcze na tyle tego skryptu (jedynie wczesniejsze wer.),ale czlowiek uczy sie cale zycie. Jak narazie mi sie podoba,choc chcialbym juz aby wybrac skore podstawowa,coby wziasc sie do pracy nad logiem biggrin.gif
kwintosz
QUOTE(Kwasny @ Sep 27 2006, 03:06 PM) *
Pozatym samo wyswietlanie xywek uzytkownikow kosztowalo mnie 2 godziny. Jak wspominalem, nie znam jeszcze na tyle tego skryptu (jedynie wczesniejsze wer.),ale czlowiek uczy sie cale zycie. Jak narazie mi sie podoba,choc chcialbym juz aby wybrac skore podstawowa,coby wziasc sie do pracy nad logiem biggrin.gif

Póki co to należałoby znaleźć kompromis jakie skórki wchodzą w grę, bardzo kolorowe, troche kolorowe tongue.gif czy jak to zostało już nazwane by było "poważnie, przejrzyście i czytelnie" czyli stonowane kolory. Kilka propozycji już padło.

A google.com nadal siedzi na forum..
Kwasny
QUOTE(kwintosz @ Sep 27 2006, 01:24 PM) *
A google.com nadal siedzi na forum..

Jak kumam to to jest BOT googla i jak widzialem na innych forach IPB siedzial on bedzie prawie caly czas biggrin.gif Choc u mnie go nie widac :/
QUOTE(kwintosz @ Sep 27 2006, 03:24 PM) *
Póki co to należałoby znaleźć kompromis jakie skórki wchodzą w grę, bardzo kolorowe, troche kolorowe tongue.gif czy jak to zostało już nazwane by było "poważnie, przejrzyście i czytelnie" czyli stonowane kolory. Kilka propozycji już padło.

wlasnie ja juz sie wypowiedzialem wink.gif
zeby forum bylo powaznie traktowane i zagladali na nie powazni mieszkancy i wladze, to musi tez tak wygladac. Nie moze byc oczoj**** jak fora dla dzieci czy o grafice, grach itp

to tak jak z avatarem kwintosza (ktorego pozdrawiam!! :))chociaz mnie sie naprawde bardzo podoba wink.gif to nie wiem jak byloby odbierane forum przez np niektorych kandydatow na prezydenta jesli wszyscy mielibysmy takie i do tego forum bylo rozowo pomaranczowe biggrin.gif

PS. niestety zostalo juz tylko 2 adminow a moglo by byc ciekawie jakbysmy wszyscy dostali takie prawa laugh.gif
kwintosz
Dzięki za pozdrowienia. Co do mojego avataru to nie problem abym go zmienił, jeśli to jakikolwiek problem, poszukam zaraz czegoś :)

Co do skórki, zgadzam się z tym:

Żeby forum bylo powaznie traktowane i zagladali na nie powazni mieszkancy i wladze, to musi tez tak wygladac. Nie moze byc oczoj**** jak fora dla dzieci czy o grafice, grach itp

Mimo wszystko uważam że nie powinno być "nijakie" tzn. wszystko w jednym kolorze, w dodatku przygnębiającym. Dlatego wybrałbym wersje pośrednią a za taką uważam skórke którą proponowałem wcześniej.

A teraz kilka informacji na temat google, skoro już o nim była mowa.

Ilość stron (podstron) naszego forum zaindeksowanych w google to na chwile obecną: 54.
Page Rank naszego forum póki co wynosi: 0 ale on jest aktualizowany z reguły raz na kilka miesięcy.

Niestety nie wiem czemu wpisując różne słowa nie mogę znaleźć naszego forum poprzez google. Pododawałem je do niektórych katalogów ze strony: http://www.katalogiseo.info/ przeważnie były to póki co katalogi z PR 4 i większym. Mam zamiar zacząć dodawać następnie do katalogów z PR=3 i potem z coraz mniejszym. Potwierdzenie dodania póki co otrzymałem od około 15-20. Mam nadzieję, że się sytuacja z czasem poprawi..
vacu
QUOTE(kwintosz @ Sep 27 2006, 04:01 PM) *
Niestety nie wiem czemu wpisując różne słowa nie mogę znaleźć naszego forum poprzez google. Pododawałem je do niektórych katalogów ze strony: http://www.katalogiseo.info/ przeważnie były to póki co katalogi z PR 4 i większym. Mam zamiar zacząć dodawać następnie do katalogów z PR=3 i potem z coraz mniejszym. Potwierdzenie dodania póki co otrzymałem od około 15-20. Mam nadzieję, że się sytuacja z czasem poprawi..
Też pododawałem do kilku katalogów o PR 4-5 ale Google niestety działa chyba trochę wolno. Tutaj są takie narzędzia, którymi można to i owo posprawdzać i widać, że Yahoo czy MSN zaindeksowały już sporo linków do forum a Google... 0 sad.gif Trochę to więc potrwa wink.gif
Kwasny
Panowie, to jest nowa domena. Puki co posiadam w swoim zestawie pare domen od 2 3 lat i mam na nich PR= 3 i 4

Nie ma co narazie sie rozpisywac. Trzeba nam czasu biggrin.gif
Kwasny
QUOTE(kwintosz @ Sep 27 2006, 11:29 AM) *
A mi się podoba styl taki w jakim jest wykonane to forum:
http://www.transversestyles.com/ipb/index.php?act=idx

A tu jest link do tej skórki wygrzebany z neta tongue.gif
http://rapidshare.de/files/31725179/tssb217.rar
pass: Gallice2006
Co do nowego użytkownika tongue.gif google.com to bardzo dobrze że wpada, niech wpada jak najczęściej.. :)

Ciekaw jestem jak prezentują się statystyki odwiedzin, od momentu nadania nowej domeny dla forum. Czy jest jakakolwiek różnica?

Jak masz ta skore to podeslij na kwasny@dabrowa-gornicza.org

NIENAWIDZE RAPIDA. a w zmiany proxy nie bawie sie juz od roku. Odkad zerwalem z przeszloscia biggrin.gif
vacu
QUOTE(Kwasny @ Sep 27 2006, 09:30 PM) *
Jak masz ta skore to podeslij na kwasny@dabrowa-gornicza.org

NIENAWIDZE RAPIDA. a w zmiany proxy nie bawie sie juz od roku. Odkad zerwalem z przeszloscia biggrin.gif

No to proszę, tu masz bez czekania wink.gif: http://voila.pl/kowwo/
kwintosz
Szukam w razie czego innego źródła, bo to moje z rapida jak ściągłem wypluwa się że jest jakiś błąd przy rozpakowywaniu.. blink.gif Nie wiem dlaczego, jak coś znajde to wrzuce tu.

Widze został jeden styl nowy :) hmm.. jak dla mnie dziwne czcionki :) ale ogólnie może być :)
Kwasny
QUOTE(kwintosz @ Sep 27 2006, 07:48 PM) *
Szukam w razie czego innego źródła, bo to moje z rapida jak ściągłem wypluwa się że jest jakiś błąd przy rozpakowywaniu.. blink.gif Nie wiem dlaczego, jak coś znajde to wrzuce tu.

Widze został jeden styl nowy :) hmm.. jak dla mnie dziwne czcionki :) ale ogólnie może być :)

Narazie pod ten zrobie logo. Jest fajny i uniwersalny, a potem sie dorzuci
kwintosz
Niestety innego źródła nie znalazłem do tego splashblue. Ale ten link do rapida był na kilku stronach więc powinien być ok, spróbować możesz. tongue.gif

Dobrze by było żebyś przy okazji, jak zajmujesz się na tyle grafiką i oczywiście masz czas i chęci, zrobił też button i banner. huh.gif Gdzieś by się wcisneło je na różne stronki. Z tego co widziałem na starym forum był banner do www.dabrowa.pl a na tamtej stronie widziałem tylko link. Zawsze można by się wymienić banner za banner lub button, troche to sprawiedliwsze :)

I tak jeszcze jedno pytanko, czy z tymi datami nic nie da zrobić by były po polsku. Śmiesznie to wygląda jeden post napisany np. Wczoraj a pod spodem 20 july itp:P
Kwasny
QUOTE(kwintosz @ Sep 27 2006, 08:17 PM) *
Niestety innego źródła nie znalazłem do tego splashblue. Ale ten link do rapida był na kilku stronach więc powinien być ok, spróbować możesz. tongue.gif

Dobrze by było żebyś przy okazji, jak zajmujesz się na tyle grafiką i oczywiście masz czas i chęci, zrobił też button i banner. huh.gif Gdzieś by się wcisneło je na różne stronki. Z tego co widziałem na starym forum był banner do www.dabrowa.pl a na tamtej stronie widziałem tylko link. Zawsze można by się wymienić banner za banner lub button, troche to sprawiedliwsze :)

I tak jeszcze jedno pytanko, czy z tymi datami nic nie da zrobić by były po polsku. Śmiesznie to wygląda jeden post napisany np. Wczoraj a pod spodem 20 july itp:P

Da sie da sie, ale zdajesz sobie sprawe. Wszystkiego na raz nie da sie zrobic. Bedzie dobrze jednym slowem biggrin.gif
Postanowilem,ze to bedzie glowny styl dla forum i chce zrobic jakies logo. Jezeli zakoncze prace biore sie za inne rzeczy . MIN DATE !!!
QUOTE(kwintosz @ Sep 27 2006, 04:01 PM) *
Co do mojego avataru to nie problem abym go zmienił, jeśli to jakikolwiek problem, poszukam zaraz czegoś :)

ehhh po co zmieniles?? mnie sie bardzo podobal. Moze niefortunnie akurat jego wybralem zeby porownac tongue.gif Chodzilo mi o to ze jakby tutaj byla powazna dyskusja kandydatow na prezydenta to np nasz wink.gif obecny prezydent bylby takimi avatarami (jesli byloby ich wiecej) pewnie zdegustowany laugh.gif ale on tu napewno nie zajrzy tongue.gif
Twoj avatar byl naprawde fajny, teraz czuje sie winny ze to przeze mnie sad.gif
kwintosz
Przecież to zwykła grafika, zawsze można do niej wrócić w każdej chwili.. biggrin.gif Ale póki co nie będę się wychylał z takimi obrazkami tongue.gif

Czy myśleliście może, skoro dokonują się na forum takie zmiany, nad nowymi działami na forum? Czy uważacie że takowy podział jest najlepszy i wystarczający? dry.gif Sam się nad tym zastanawiałem i nie wymyśliłem nic innego, odkrywczego. Jeśli już ktoś ma jakiś pomysł to myślę że najbliższe dni są najlepsze do jego realizacji.
ta skorka ambience jest w miare ok - nawiazuje do starego forum tylko jest wlasnie problem z czcionkami - szczegolnie nie radzi sobie z polskimi czcionkami "ą","ę","ś" w cytatach.

@Kwasny - moze chcesz wykorzystac w logo jakies fragmenty fotek miasta z lotu ptaka? Kiedys czesc z nich wrzucilem na forum DG z lotu ptaka i jesli chcialbys ktoras wykorzystac to moge podeslac w duzo wiekszej rozdzielczosci. Tylko troszke przydaloby sie je podkrecic w jakims photoshopie tongue.gif
QUOTE(Kwasny @ Sep 27 2006, 10:30 PM) *
Postanowilem,ze to bedzie glowny styl dla forum i chce zrobic jakies logo. Jezeli zakoncze prace biore sie za inne rzeczy . MIN DATE !!!

Splash blue czy ambience?
Kwasny
QUOTE(:) @ Sep 28 2006, 01:55 PM) *
Splash blue czy ambience?

ambience, chyba ze chcecie cos innego. Ja sie dostosuje,ale uwazam,ze nie jest z byt prosty ani tez zbyt cukierkowaty. Poprostu trzeba wybrac skorke glowna,aby zaczac dzialac z logiem i paroma modyfikacjami.
Jak pisalem wczesniej, nie siedze 24 h na kompie wiec kiedy mam czas to zabralbym sie do pracy biggrin.gif
kwintosz
Ja jestem za splashblue ale to tylko moje skromne zdanie. Aczkolwiek mi to tak naprawdę bez większej różnicy.. w końcu liczy się treść merytoryczna jaka znajduje sie na forum i użytkownicy a nie wygląd. :) Zawsze można zrobić ankiete, ewentualnie niech zdecydują administratorzy lub osoby które płaciły za domenke. Jak uważacie.. tongue.gif Dostosujemy się..

Przeglądałem sieć w poszukiwaniu forum innych miejscowości. Jest tego troche.. Spostrzeżenia jakie mi się nasuwają są takie że niestety ale musze to przyznać średnim powodzeniem cieszy się nasze forum. Większość z nich jest bardziej rozbudowana od naszego, nie wiem czy to ma na to wpływ czy może nasi mieszkańcy są wyjątkowo nie zainteresowani życiem naszego miasta. wink.gif Jask myślicie?

GOOGLE mały raport: wpisując: "dabrowa forum" nasze forum znajduje się na 3 poz., wpisując "forum dąbrowa" na 5,"dąbrowa górnicza" dopiero na stronie 9 wyników - jak dobrze licze 82 miejscu, "forum mieszkańców" pozycja 5.

@kwasny czy mógłbyś stwierdzić jak zmiana adresu i wyglądu forum wpłyneła na odwiedzalność, czy przez prace które były prowadzone nie spadła ona? Jak się kształtowała odwiedzalność forum na tym starym adresie?
Oczywiście to tak, jakbyś mógł zerknij gdy będziesz miał 10 min wolnego czasu, wystarczy spojrzeć w statystyki.
QUOTE(kwintosz @ Sep 28 2006, 04:39 PM) *
Przeglądałem sieć w poszukiwaniu forum innych miejscowości. Jest tego troche.. Spostrzeżenia jakie mi się nasuwają są takie że niestety ale musze to przyznać średnim powodzeniem cieszy się nasze forum. Większość z nich jest bardziej rozbudowana od naszego, nie wiem czy to ma na to wpływ czy może nasi mieszkańcy są wyjątkowo nie zainteresowani życiem naszego miasta. wink.gif Jask myślicie?

kiedys poruszalismy ten problem. Bardzo male zainetersowanie jest w calym Zaglebiu - Sosnowiec troche lepiej od nas ale i tak jak na Polske cieniutko dry.gif
Na pewno przez ta stala fajna domene, wypozycjonowanie i "odmlodzenie" forum bedzie lepiej ale nie ma co liczyc na cuda. Wlasciwie nie mamy prawdziwej konkurencji a uzytkownikow i postow malo. Zeby tak chociaz z 500 zarejestrowanych i kilkudziesieciu aktywnych. Sporo ludzi tylko czyta forum a sie nie udziela.
Tak wpisalem na szybko w google "forum mieszkancow" i takie male Czechowice maja ponad 700 uzytkwonikow i ponad 30 tys postow, Zabrze ponad 400 i tez poand 30 tys postow, Gliwice prawie 700 i ponad 175 tys postow... a to pierwsze lepsze przykaldy z brzegu. Na to male zainteresowanie w internecie ma takze wplyw to, ze duza czesc mieszkancow do ludnosc naplywowa, nie czujaca zadnego zwiazania z miastem, interesujaca sie bardziej powrotem do swoich rodzinnych wiosek po przejsciu na emeruture. Swoje poglady i zwyczaje zasczepili mlodemu pokoleniu. Dlatego tez miasto jest sypialnia. Wszystko ze soba zwiazane.
mozna wszystko podsumowac "prawie" jak miasto laugh.gif

Aha musze jeszcze dodac - tamte fora Gliwic i Zabrza nie podobaja mi sie. Forum powinno byc wyspecjalizowane w sprawach miasta a nie dziesiatki nie wadomo o czym - do tego jest "reszta" internetu. Jedynie hyde park dobrze miec :)
Kwasny
Sorry za logo,ale jest ono tymczasowe i robione na szybko. Poprostu chce,aby wiadomo bylo o czym tu rozmawiamy. Jak bede mial wiecej czasu to zajme sie tematem loga na powaznie
naprawde ladne logo :) szczegolnie lewa historyczna czesc
zmienilbym tylko ten blok obity blacha na cos innego tongue.gif
kwintosz
QUOTE(:) @ Sep 28 2006, 07:38 PM) *
naprawde ladne logo :) szczegolnie lewa historyczna czesc
zmienilbym tylko ten blok obity blacha na cos innego tongue.gif

Zgadzam się, też mi się podoba aczkolwiek część po prawej stronie szczególnie po środku jest troche mało wyraźna. tongue.gif Pozatym uważam, jak dla mnie, że to logo które będzie na stałe powinno być ciut "wyższe" wtedy więcej będzie można pokazać, byle nie przedobrzyć. A taką mniejszą grafikę można jeszcze wstawić na samym dole forum obok przycisku Top. :) Ale tak czy siak jest super i ładnie to wygląda biggrin.gif Dobra robota..
Kwasny
Mi osobiscie sie to logo nie podoba,ale jak pisalem to tymczasowe. Wiadomo tez,ze bedzie wiecej skorek i postaram sie zrobic dla kazdej skory inne logo ( chyba ze ktos chce pomoc ?? ) Jak narazie chce aby skrypt dzialal tak jak nalezy i inne pierdoly zwiazane z dzialaniem forum. Jezeli macie jeszcze jakies propozycje to piszcie.
kwintosz
W związku z tym że na forum starsze posty mają złą czcionkę, związane to jest ze złym kodowaniem po którymś tam przenoszeniu forum, i niestety ciężko je odczytywać zgłosiłem chęć poprawienia tych postów. Dostałem funkcję moderatora więc przy niektórych waszych postach może być napis że zostały edytowane. Oczywiście mowa tu o edytowaniu znaków polskich bo przez to się wszystko sypneło, więc żadna treść w jakikolwiek inny sposób nie będzie zmieniana. Najlepiej jakby admin zrobił taki temat i przykleił w dziale info żeby nie było problemów.
Pozdrawiam
Kwasny
QUOTE(vacu @ Sep 27 2006, 12:52 PM) *
Taki pomysł mi przyszedł do głowy - możnaby jeszcze podmienić faviconkę z domyślnej IPB na jakąś bardziej kojarzącą się z forum. Mam w swoich zbiorach jeden obrazek, który mógłby się nadać aczkolwiek można wybrać coś innego:

Podmienione biggrin.gif
juz wczesniej pisalem o tym problemie ze skorka ambience ale nie wiedzieliscie o co mi chodzi bo sam teraz zorientowalem sie ze tak jest na Operze a IE wyglada ok. A wiec tak wygladaja polskie znaki w cytatatach na Operze:
Kliknij, aby zobaczyć załącznik
kwintosz
QUOTE(:) @ Sep 29 2006, 12:01 AM) *
juz wczesniej pisalem o tym problemie ze skorka ambience ale nie wiedzieliscie o co mi chodzi bo sam teraz zorientowalem sie ze tak jest na Operze a IE wyglada ok. A wiec tak wygladaja polskie znaki w cytatatach na Operze:
Kliknij, aby zobaczyć załącznik

To jest jeszcze nic, tam przynajmniej coś widać. Niestety bardzo duża część postów wygląda mniej więcej tak:

Widzieli�cie ? Co my�licie o tej zmianie ?

Mając na myśli poprawianie postów chodziło mi o to.. ;) Tyle że.. sam to ja to do usranej śmierci będe robił tongue.gif Szkoda tylko tej bazy wiedzy i tych wszystkich postów, bo czasem 1 słowo poprawiam i 2 min myśle co tam ma pisać.. Jak ktoś chętnie pomoże jeszcze nie obraże się.. laugh.gif
Gość
QUOTE(vacu @ Sep 27 2006, 03:07 PM) *
Też pododawałem do kilku katalogów o PR 4-5 ale Google niestety działa chyba trochę wolno. Tutaj są takie narzędzia, którymi można to i owo posprawdzać i widać, że Yahoo czy MSN zaindeksowały już sporo linków do forum a Google... 0 sad.gif Trochę to więc potrwa wink.gif

Google wyswietla zaindeksowane linki dopiero po update ktory nastepuje coo jakies 3-4 mies. Dlatego pokazuje Ci brak linków.
vacu
Co do logo to może być wink.gif
Ale mam dwa zastrzeżenia:
- dałoby się usunąć belkę "Ambience skin"? Ona chyba już jest niepotrzebna...
- coś co mnie denerwowało już przy poprzednim skrypcie - napisy tu i tam po angielsku. Wiem, że to są obrazki więc jakby co to mogę pobawić się w przerobienie ich na polski (o ile skórka ambience już zostaje wink.gif). W razie czego proszę o sygnał wink.gif

@kwintosz: mrówcza robota cie czeka - powodzenia :)

[Edycja]
O coś takiego mi chodzi:

==>
Dejmon
@kwintosz ty masochisto wink.gif
kwintosz
QUOTE(Dejmon @ Sep 29 2006, 04:18 PM) *
@kwintosz ty masochisto wink.gif

Dzięki dzięki.. zapłacicie w naturze.. tongue.gif

..kilo jabłek albo truskawek..

Szczerze powiedziawszy to nie sądziłem że aż tyle tego będzie, sad.gif najgorsze są całe artykuły z naszemiasto.. Staram się je omijać a póki co edytować mniejsze tzn. krótsze posty. tongue.gif Działam narazie w: nasze miasto i władzach ale cholernie dużo tego.. :) Dobrze by było żeby chociaż wszystkie wątki z pierwszych stron w tych działach były poprawione jak najszybciej ale tych długich mi się póki co nie chce, bo najwięcej czasu przy nich schodzi. Sporo się już naczytałem na forum tongue.gif

A tak w ogóle zauważyłem że było kilka innych osób które się bardzo udzielały na forum a ostatnio nie widzę by wpadały i pisały, chodzi mi m.in. o @bzenek, @misiek, @TeodorMotor, @Jashi, @Bathurst, @Krawiec, @mary_cha i inni, nie wiecie czemu nie wpadają już tu, co się z nimi dzieje? Szkoda bo z tymi osobami byłaby naprawdę spora grupa osób aktywnie piszących i uczestniczących w życiu forum, w końcu czym nas więcej tym więcej szans na jakieś informacje i ciekawe tematy.

Co do pomysłu @vacu jestem jak najbardziej za! Jak chłopak chce to mu dać robote a co.. tongue.gif

Aaa zapomniałbym, w normalnym logo dobrze by było aby napis zawierał jednak polskie znaki ą, ó.. jakoś tak mnie razi ich brak..

Pozdrawiam..
Kwasny
QUOTE(vacu @ Sep 29 2006, 01:25 PM) *
Co do logo to może być wink.gif
Ale mam dwa zastrzeżenia:
- dałoby się usunąć belkę "Ambience skin"? Ona chyba już jest niepotrzebna...
- coś co mnie denerwowało już przy poprzednim skrypcie - napisy tu i tam po angielsku. Wiem, że to są obrazki więc jakby co to mogę pobawić się w przerobienie ich na polski (o ile skórka ambience już zostaje wink.gif). W razie czego proszę o sygnał wink.gif

Jak pisalem, jest to logo tymczasowe. Wszystko postaram sie dostosowac pod wasz gust.
Z przyciskami tez nie ma problemu. Dajcie mi troche czasu. ( no chyba,ze ktos sie chce podjac )
Wierzcie mi nie bylo lightowo przekonwertowac z phpbb na IPB, gdyz niewiadomo dlaczego baza byla zwalona. Troszke sie napracowalem nad tym. To,ze nie widac czegos na forum nie znaczy,ze nic nie dzialam. Naprawde mam duzo pracy przy tym forum.
mydliczek
moim zdaniem (jeśli można rolleyes.gif) to logo jest naprawdę pomysłowe i ładne. Tylko myślę, że może w miesjce między halę, a fontannę i pałac przydałoby się wstawić coś lepszego tongue.gif . Teraz to jest chyba widok na Kościuszki od centrum z blokiem naszego władcy biggrin.gif uważam, że ta część loga winna być bardziej kolorowa - musi być kontrast. Dlatego proponuję, żeby tam wstawić jakąś fotke pogorii, takiej gdzie jest wyraziście błękitny kolor tongue.gif i może do tego jakiś motyw z pięknym zielonym lasem i bobrem, bo ten przy fontannie to jak ktoś nie wie co to, to chyba nie pozna unsure.gif
ta skórka mi się podoba, poprzednia niebieska też była fajna :)
jak ktoś kogoś cytuje to mi się wydaje, że za duża jest czcionka w tekście cytowanym
tyle mogę pomóc, bo nie ukrywam, takie grzebanie przy stronkach, forach to dla mnie czarna magia unsure.gif
Kwasny
@kwintosz Ty chyba pytales o statsy.
Napewno sie poprawily
vacu
No to zrobiłem - na razie górne menu, w miarę możliwości czasowych przerobię resztę. Okazało się, że niestety trzeba było niektóre przyciski poszerzyć/zwęzić [polska jezyk trudna jezyk tongue.gif] - jesli to jakis problem to sprobuje pokombinowac z tlumaczeniem tak zeby weszlo...

Oto obrazki:

...lub jak kto woli - są tu w paczce:
Kwasny
QUOTE(vacu @ Sep 30 2006, 12:03 PM) *
No to zrobiłem - na razie górne menu, w miarę możliwości czasowych przerobię resztę. Okazało się, że niestety trzeba było niektóre przyciski poszerzyć/zwęzić [polska jezyk trudna jezyk tongue.gif] - jesli to jakis problem to sprobuje pokombinowac z tlumaczeniem tak zeby weszlo...

Oto obrazki:

...lub jak kto woli - są tu w paczce:

Chulera. Dzieki za incjatywe. Zaraz wrzuce biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.