Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak sie podoba nowe forum ????
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > INFO > Opinie
Stron: 1, 2, 3, 4
Kwasny
Ludzie moze jest jakis program zamieniajacy krzaczki na litery ( moze byc nawet bez polskich znakow ) Bo mnie to tez juz wk... Kiedys o czyms takim slyszalem,ale,zeby to znalesc :/

Pozatym widze,ze wiekrzosc osob na forum kozysta z polskich znakow ( nie mowie tutaj o cytatach z gazet itp ).
Ludu kochany, nawet netykieta sugeruje,aby pisac bez polskich znakow. Niemielibysmy takich problemow z postami.
kwintosz
Ja też pisze z polskimi literami bo tak jestem przyzwyczajony i nauczony. One nie są problemem jeśli wszystko było ok zrobione. Coś musiało się pokaszanić a co najlepsze w tym wszystkim jest to że starsze posty mają też polskie litery a niektóre późniejsze już nie. Wydaje mi się że poprostu są to posty które były pisane w czasie gdy forum było na jakimś konkretnym serwerze i wszystkie są ze złym kodowaniem. Nie wiem skąd takie numery. Nie słyszałem o takim programie, więc jeśli się nie uda to zostanie edycja ręczna.. dużo tego ale z czasem by się zrobiło.

No chyba że mamy wszyscy pisać bez polskich liter bez wyjątków jeśli to ma zapobiec późniejszym problemom.

Co do górnego menu które zrobił @vacu, b. mi się podoba :) ładnie to wygląda..
vacu
QUOTE(Kwasny @ Sep 30 2006, 03:50 PM) *
Ludzie moze jest jakis program zamieniajacy krzaczki na litery ( moze byc nawet bez polskich znakow ) Bo mnie to tez juz wk... Kiedys o czyms takim slyszalem,ale,zeby to znalesc :/

No mnie przyszedł jeden pomysł do głowy - jest taki edytor kED - służy do edycji plików web-owych czyli php, html itp. Ale chodzi o to, że on ma takie narzędzie "Podmianki" czyli można zdefiniować szerego podmianek np.:
Ę==> ę
Ăł ==> ó
ł ==> ł itd.
a potem przepuścić posty przez taki filtr. Baze danych można zrzucić przecież do pliku .sql i przepuścić przez taki filtr. Nie wiem czy to by się powiodło [bo nie wiem jak by to wyszło przy tak dużej bazie...] ale jest to jakiś pomysł.

[edycja]
kED'a znajdziesz tutaj: http://www.freezone.fc.pl/soft/ked2140.zip
Trzeba szukać w Opcje >> Podmianki.
Kwasny
QUOTE(kwintosz @ Sep 30 2006, 02:00 PM) *
Ja też pisze z polskimi literami bo tak jestem przyzwyczajony i nauczony. One nie są problemem jeśli wszystko było ok zrobione. Coś musiało się pokaszanić a co najlepsze w tym wszystkim jest to że starsze posty mają też polskie litery a niektóre późniejsze już nie. Wydaje mi się że poprostu są to posty które były pisane w czasie gdy forum było na jakimś konkretnym serwerze i wszystkie są ze złym kodowaniem. Nie wiem skąd takie numery. Nie słyszałem o takim programie, więc jeśli się nie uda to zostanie edycja ręczna.. dużo tego ale z czasem by się zrobiło.

No chyba że mamy wszyscy pisać bez polskich liter bez wyjątków jeśli to ma zapobiec późniejszym problemom.

Co do górnego menu które zrobił @vacu, b. mi się podoba :) ładnie to wygląda..

Pamietam,ze problem z polskimi literami pojawil sie kiedystam,gdy zmienialismy serwer. Niestety kombinowalem i nie da sie tego zmienic przynajmniej z poziomu bazy danych MySql.

Pozatym przewaznie byl problem z odzyskaniem backupu bazy danych, ale przypomnialem sobie 1 programik i teraz juz nie bedzie takich problemow. Backup postaram sie robic co tydzien ( o ile bede w kraju ).

Wracajac do rzeczy. Gdyby ktos sie naciol na tego typu program. Prosze dac znaka.
kwintosz
QUOTE(Kwasny @ Sep 30 2006, 04:06 PM) *
Pamietam,ze problem z polskimi literami pojawil sie kiedystam,gdy zmienialismy serwer. Niestety kombinowalem i nie da sie tego zmienic przynajmniej z poziomu bazy danych MySql.

Pozatym przewaznie byl problem z odzyskaniem backupu bazy danych, ale przypomnialem sobie 1 programik i teraz juz nie bedzie takich problemow. Backup postaram sie robic co tydzien ( o ile bede w kraju ).

Wracajac do rzeczy. Gdyby ktos sie naciol na tego typu program. Prosze dac znaka.

Zapewne serwer był jakiś do banii tongue.gif W takim razie pozostaje pytanie czy mam te posty edytować dalej ręcznie czy sobie na jakiś czas odpuścić i poczekać jak się sytuacja rozwinie?? Dużo tego ale jakoś bym to powoli zrobił gdyby inaczej nie dało rady. wink.gif Ktoś w końcu musi..
Kwasny
QUOTE(vacu @ Sep 30 2006, 02:01 PM) *
No mnie przyszedł jeden pomysł do głowy - jest taki edytor kED - służy do edycji plików web-owych czyli php, html itp. Ale chodzi o to, że on ma takie narzędzie "Podmianki" czyli można zdefiniować szerego podmianek np.:
Ę==> ę
Ó ==> ó
Ł ==> ł itd.
a potem przepuścić posty przez taki filtr. Baze danych można zrzucić przecież do pliku .sql i przepuścić przez taki filtr. Nie wiem czy to by się powiodło [bo nie wiem jak by to wyszło przy tak dużej bazie...] ale jest to jakiś pomysł.

[edycja]
kED'a znajdziesz tutaj: http://www.freezone.fc.pl/soft/ked2140.zip
Trzeba szukać w Opcje >> Podmianki.

Umknol mi twoj post.
Zobacze co sie da zrobic biggrin.gif Thx Za INFO

QUOTE(kwintosz @ Sep 30 2006, 02:10 PM) *
Zapewne serwer był jakiś do banii tongue.gif W takim razie pozostaje pytanie czy mam te posty edytować dalej ręcznie czy sobie na jakiś czas odpuścić i poczekać jak się sytuacja rozwinie?? Dużo tego ale jakoś bym to powoli zrobił gdyby inaczej nie dało rady. wink.gif Ktoś w końcu musi..

Narazie wrzuc na looz biggrin.gif

Patrz wyzej. :)
:)
@Kwasny
jeszcze raz - zrobisz cos z tym?
Kliknij, aby zobaczyć załącznik

przypominam - Opera. Ktos skorke (czcionki) robil chyba pod IE
Hator
jestem pod jak najbardziej pozytywnym wrazeniem za wyglad forum

wielkie dzieki za wasza aktywnosc i checi by to forum wogole dzialalo
jeszcze raz - chyle czola!!!!!! :)))
syzio
To do tych polskich znaków to może Gżegżółka
Można ściągnąć tutaj
Tylko kapa "o momentu wprowadzenia płatności przez SMS, licencja na użytkowanie programu przez osoby fizyczne jest bezpłatna."
WeGeR
a czemu u mnie nie działa automatyczne logowanie i powiadamianie o odpowiedziach, wie ktoś tongue.gif
Master
Własnie , ja mam to samo , za kazdym razem musze sie logować, a do tego nie wyswietlają mi sie nowe posty ( nie mam oznaczonych nowych wiadomosci). Rowniez prosze o odpowiedz rolleyes.gif
syzio
za to jest u mnie wszystko ok aż dziwne blink.gif
Kwasny
Nigdy nie uzywalem opery oraz nie ja pisalem skrypt do tego forum, dlategotez nie mam pojecia co jest przyczyna. Na IE oraz na FF wszystko jest oki. Gdyby ktos jednak mial jakis pomysl jak usunac ta usterke to slucham.
QUOTE(Kwasny @ Oct 4 2006, 10:02 AM) *
Nigdy nie uzywalem opery oraz nie ja pisalem skrypt do tego forum, dlategotez nie mam pojecia co jest przyczyna. Na IE oraz na FF wszystko jest oki. Gdyby ktos jednak mial jakis pomysl jak usunac ta usterke to slucham.

a czcionki w cytatach nie da sie zmienic zeby to jakos wygladalo na Operze?
kwintosz
O ile dobrze zauważyłem, podczas rejestracji nowego użytkownika wyskakuje regulamin, niestety w języku angielskim. Dobrze by było aby był on jednak w języku polskim, by każdy rozumiał co tam pisze. Ze znajomością języków w naszym narodzie nie jest za dobrze.. myślę że to dość ważne.
Kwasny
Postaram sie cos z tym zrobic, a co ogolnie sadzicie o dodawaniu roznych mod'ow aka hackow do forum ?????
Czy to waszym zdaniem bedzie przesada, czy tez wyjdzie na dobre ????
kwintosz
Wszystko zależy o jakie dokładnie hacki chodzi. wink.gif Myślę jednak że nie powinno ich być za dużo, moja wizja forum opiera się na standardowej formule, bez zbędnych "bajerów". :) Ale oczywiście nad każdą propozycją można się zastanowić i ją rozważyć.

Pozatym myślę że jeszcze sporo pracy jest przy samym wyglądzie forum i jego funkcjonalności i tu bym upatrywał póki co dalsze działania: angielskie napisy np. przyciski (@vacu ładnie niektóre poprawił ale nie wszystkie), czas i daty także w języku angielskim, regulamin, myślę że można by dodać więcej elementów kojarzących się z miastem niż tylko logo, brak mi także niektórych dość popularnych emot z IPB. Oczywiście sprawa tych śmieszych postów, które jeśli się nie uda naprawić znów zaczne poprawiać ręcznie. wink.gif Jakoś dam radę.. tongue.gif

Myślę także że powinniśmy się zastanowić nad małą reorganizacją forum. Obecnie w dziale Nasze Miasto jest już bardzo dużo postów i tematów. Ciężko dokopać się do niektórych, myślę że można by Nasze Miasto podzielić na kilka kategorii i przenieść

posty. Chodzi mi o takie kategorie jak np: "Edukacja" (wszystko co dotyczy szkolnictwa), "Inwestycje" (inwestycje miasta, KSSE), "Komunikacja" (PKP, dworzec, KZK GOP, ulice), "Osiedla i dzielnice" (tematy o konkretnych dzielnicach, problemach w nich itd), "Kultura" (PKZ, Muzeum, kino laugh.gif), "Sport" (nasze drużyny, HWS "Centrum , Csir, trasy rowerowe), "Bezpieczeństwo" (policja, straż miejska, Straż Pożarna). W dziale Nasze sprawy dodałbym wątek przypięty: "Ważne informacje, adresy, telefony, strony" gdzie wypisane by wszystko było aby ułatić załatwianie spraw oficjalnych (nie chodzi mi o "poszukuje weterynarza" a np. numery urzędu miejskiego, skarbowego, MoPS, policji, straży miejskiej, wodociągi itd. itp.)

To oczywiście propozycja, do której chciałbym abyście się odnieśli. Myślę że troche poprawiłoby to przejrzystość forum, aczkolwiek nastąpiłyby pewne komplikacje, bo czy "drogi, chodniki.." dać do działu Inwestycje czy Komunikacja. No nie wiem, trzebaby to wszystko przemyśleć, wolny dzień mam dziś to tak sobie siedze na forum i myślę i taki pomysł mi akurat wpadł.. tongue.gif

Jednocześnie powinny być przeprowadzane reklamy forum, tymbardziej jeśli można wykorzystać wybory do tego celu, a także w dalszym ciągu prowadzone dodawanie do katalogów, wymiana linkami, reklamowanie gdzie się da byle zgodnie z prawem itd.

Myślę że powoli, spokojnie bez nerwów bo wiadomo że naraz wszystkiego się nie zrobi jakoś wspólnie damy radę.. biggrin.gif

Ah.. była mowa wcześniej o regulaminie, może coś takiego powinno się tam znaleźć:
Administratorzy i moderatorzy podejmą starania mające na celu usuwanie wszelkich uznawanych za obraźliwe materiałów jak najszybciej, jednakże nie jest możliwe przeczytanie każdej wiadomości. Zgadzasz się więc, że zawartość każdego postu na tym forum wyraża poglądy i opinie jego autora a nie administratorów, moderatorów czy webmasterów (poza wiadomościami pisanymi przez nich) i nie ponoszą oni za te treści odpowiedzialności.

Zgadzasz się nie pisać żadnych obraźliwych, obscenicznych, wulgarnych, oszczerczych, nienawistnych, zawierających groźby i innych materiałów, które mogą być sprzeczne z prawem. Złamanie tej zasady może być przyczyną natychmiastowego i trwałego usunięcia z listy użytkowników (wraz z powiadomieniem odpowiednich władz). Aby wspomóc te działania rejestrowane są adresy IP autorów. Przyjmujesz do wiadomości, że webmaster, administrator i moderatorzy tego forum mają prawo do do usuwania, zmiany lub zamykania każdego wątku w każdej chwili jeśli zajdzie taka potrzeba. Jako użytkownik zgadzasz się, że wszystkie informacje, które wpiszesz będą przechowywane w bazie danych. Informacje te nie będą podawane bez twojej zgody żadnym osobom ani podmiotom trzecim, jednakże webmaster, administrator i moderatorzy nie będą obarczeni odpowiedzialnością za włamania hackerskie prowadzące do pozyskania tych danych.

Skrypt tego forum wykorzystuje cookies do przechowywania informacji na twoim komputerze. Te cookies nie zawierają żadnych informacji, które podałeś i służą jedynie ułatwieniu korzystania z forum. Adres email jest wykorzystywany jedynie dla potwierdzenia podanych informacji oraz hasła (i dla przesłania nowego hasła, gdybyś zapomniał stare).

Pozdrawiam
Kwasny
QUOTE(kwintosz @ Oct 4 2006, 03:28 PM) *
Wszystko zależy o jakie dokładnie hacki chodzi. wink.gif Myślę jednak że nie powinno ich być za dużo, moja wizja forum opiera się na standardowej formule, bez zbędnych "bajerów". :) Ale oczywiście nad każdą propozycją można się zastanowić i ją rozważyć.

Pozatym myślę że jeszcze sporo pracy jest przy samym wyglądzie forum i jego funkcjonalności i tu bym upatrywał póki co dalsze działania: angielskie napisy np. przyciski (@vacu ładnie niektóre poprawił ale nie wszystkie), czas i daty także w języku angielskim, regulamin, myślę że można by dodać więcej elementów kojarzących się z miastem niż tylko logo, brak mi także niektórych dość popularnych emot z IPB. Oczywiście sprawa tych śmieszych postów, które jeśli się nie uda naprawić znów zaczne poprawiać ręcznie. wink.gif Jakoś dam radę.. tongue.gif

Myślę także że powinniśmy się zastanowić nad małą reorganizacją forum. Obecnie w dziale Nasze Miasto jest już bardzo dużo postów i tematów. Ciężko dokopać się do niektórych, myślę że można by Nasze Miasto podzielić na kilka kategorii i przenieść

posty. Chodzi mi o takie kategorie jak np: "Edukacja" (wszystko co dotyczy szkolnictwa), "Inwestycje" (inwestycje miasta, KSSE), "Komunikacja" (PKP, dworzec, KZK GOP, ulice), "Osiedla i dzielnice" (tematy o konkretnych dzielnicach, problemach w nich itd), "Kultura" (PKZ, Muzeum, kino laugh.gif), "Sport" (nasze drużyny, HWS "Centrum , Csir, trasy rowerowe), "Bezpieczeństwo" (policja, straż miejska, Straż Pożarna). W dziale Nasze sprawy dodałbym wątek przypięty: "Ważne informacje, adresy, telefony, strony" gdzie wypisane by wszystko było aby ułatić załatwianie spraw oficjalnych (nie chodzi mi o "poszukuje weterynarza" a np. numery urzędu miejskiego, skarbowego, MoPS, policji, straży miejskiej, wodociągi itd. itp.)

To oczywiście propozycja, do której chciałbym abyście się odnieśli. Myślę że troche poprawiłoby to przejrzystość forum, aczkolwiek nastąpiłyby pewne komplikacje, bo czy "drogi, chodniki.." dać do działu Inwestycje czy Komunikacja. No nie wiem, trzebaby to wszystko przemyśleć, wolny dzień mam dziś to tak sobie siedze na forum i myślę i taki pomysł mi akurat wpadł.. tongue.gif

Jednocześnie powinny być przeprowadzane reklamy forum, tymbardziej jeśli można wykorzystać wybory do tego celu, a także w dalszym ciągu prowadzone dodawanie do katalogów, wymiana linkami, reklamowanie gdzie się da byle zgodnie z prawem itd.

Myślę że powoli, spokojnie bez nerwów bo wiadomo że naraz wszystkiego się nie zrobi jakoś wspólnie damy radę.. biggrin.gif

Ah.. była mowa wcześniej o regulaminie, może coś takiego powinno się tam znaleźć:
Pozdrawiam

Dzieki za opinie itd, ale jednego nie rozumiem. Hmmm. Wszystkie pliki powinny byc po polsku ( i w panelu admina takie sa ). Dlatego tez nie rozumiem dlaczego przy rejstracji wyswietlany jest regulamin po eng. Jak mowilem zajmowalem sie wczesniejszymi ver. IPB i nie bylem zadowolony, a teraz jestem the best z VBulletin'a, ale nie o tym mowa. Poprostu spruboje jakos dojsc do tego. Co do daty i czasu. Znalazlem pewien mod na jakims forumie,ale nie wiem dlaczego u nas nie zadzialal. Zreszta czesc uzytkownikow tegoz forum ,takze sie raczej negatywnie wypowiedala o tym modzie. Nom jeszcze zobaczymy Moze cos sie pokombinuje.
Pozatym co do opcji ,aby zrobic nowe dzialy w danych dzialach, hmmm powiem szczerze. Nie podoba mi sie. Ja sie dostosuje do wiekszosci glosow,ale wydaje mi sie,ze nie ma co przesadzac, b poprostu bedziemy wygladac jak wielotematyczne forum dyskusyjne ktorych w sieci jest 1000000000000000000000000,ale to tylko moja opinia
vacu
No to moja opinia:
- co do modów to zależy jakie miałyby to być. Znam fora, gdzie ładują wszystkie mody jakie się da i potem bawią się tym np. rzucając Warny na lewo i prawo a przez to tracą użytkowników. Tak więc spokojnie - jakbyś znalazł coś fajnego to spox ale myślę, że nie ma co ładować na siłę wszystkiego co się da.
- co do działów - wydaje mi się, że przy obecnym natężeniu ruchu może zostać jak jest - jak pootwiera się masę działów a w nich po 2-3 tematy to będzie tu wyglądało jak w pustostanie i wiatr będzie hulał po tych działach. Co innego jakby ruch się zwiększył i to znacznie - wówczas w celu uniknięcia zaśmiecenia możnaby aktualne działy podzialić/dodać nowe.
Co do obrazków to postaram się dorobić resztę, problem jest taki, że chwilowo znów nie mam czasu [promotor ciśnie :/] a tu trzeba poszukać fontów coby obrazki były takie same.
WeGeR
QUOTE(Kwasny @ Oct 4 2006, 08:02 AM) *

ale ja mam IE nie Operę
kwintosz
co do działów - wydaje mi się, że przy obecnym natężeniu ruchu może zostać jak jest - jak pootwiera się masę działów a w nich po 2-3 tematy to będzie tu wyglądało jak w pustostanie i wiatr będzie hulał po tych działach. Co innego jakby ruch się zwiększył i to znacznie - wówczas w celu uniknięcia zaśmiecenia możnaby aktualne działy podzialić/dodać nowe.

156 tematów, w sumie ponad 3100 postów w nich, nie uważam za zbyt małą liczbę. Jakby to rozbić na jakieś 6 działów wychodzi po ok. 26 tematów w dziale. Tak więc troche jest w czym wybierać..

Mam jeszcze pytanie do któregoś z adminów. Nie było chyba jeszcze wysyłanej masowej korespondencji do wszystkich zarejestrowanych osób na forum o zmianie adresu?? Jeśli nie to dobrze by było to zrobić. Może kilka osób które się udzielały przypomni sobie o istnieniu forum.

p.s @vacu gdzie i co studiujesz i jaki temat pracy masz?? Mnie czekają 2 przejściówki a za jakieś 1,5 roku praca mgr. już się boje tongue.gif

p.s 2 nie wiem czy zauważyliście ale zarejestrował się p. Henryk Zaguła, pobył chwile na forum.. mam nadzieję że zawita do nas ponownie i będzie nam w stanie przedstawić swoją wizję naszego miasta za jego rządów..
Kwasny
QUOTE(kwintosz @ Oct 4 2006, 05:08 PM) *
156 tematów, w sumie ponad 3100 postów w nich, nie uważam za zbyt małą liczbę. Jakby to rozbić na jakieś 6 działów wychodzi po ok. 26 tematów w dziale. Tak więc troche jest w czym wybierać..

Mam jeszcze pytanie do któregoś z adminów. Nie było chyba jeszcze wysyłanej masowej korespondencji do wszystkich zarejestrowanych osób na forum o zmianie adresu?? Jeśli nie to dobrze by było to zrobić. Może kilka osób które się udzielały przypomni sobie o istnieniu forum.

p.s @vacu gdzie i co studiujesz i jaki temat pracy masz?? Mnie czekają 2 przejściówki a za jakieś 1,5 roku praca mgr. już się boje tongue.gif

p.s 2 nie wiem czy zauważyliście ale zarejestrował się p. Henryk Zaguła, pobył chwile na forum.. mam nadzieję że zawita do nas ponownie i będzie nam w stanie przedstawić swoją wizję naszego miasta za jego rządów..

Ty tam mowiles kiedys o propagowaniu naszego forum. Jak patrze na google to normalnie tylko pogratulowac i podziekowac. Dobra robota. Oby wiecej takich ludzi na forum !!!!! Pamietajcie tylko jedno. Forum jest ogolnodostepne wiec, kto chce czytac ten czyta,a kto chce pisac ten pisze i sily na to nie ma. Ciesze sie,ze chociaz jeden z kandydatow na prezydenta zechcial z nami porozmawiac.Pozatym jak pisalem w innym topicu szykuje chat wyborowy biggrin.gif Chcialbym zaprosic wszystkich kandydatow na rozmowe ( przypuscmy w przyszla niedziele ) choc i tak sie wydaje to niemozliwe ale zobaczymy kto bedzie. Wiadomo, kazdy ma swoje sprawy,ale moze sie uda.

Pozdrawiam all i czekam na dalsze propozycje itp.
vacu
QUOTE(Kwasny @ Oct 7 2006, 01:48 AM) *
Ty tam mowiles kiedys o propagowaniu naszego forum. Jak patrze na google to normalnie tylko pogratulowac i podziekowac. Dobra robota.

Wystarczy spojrzeć na zrzut:

Pierwszy sprzed trzech dni wink.gif drugi z dzisiaj :)
kwintosz
Nie jest źle, w każdej chwili w której mam więcej wolnego dodaje do katalogów tak więc myślę że to nie jest jeszcze szczyt możliwości. :) Pewnie www.dabrowa-gornicza.pl nie prześcigniemy ale interesowałaby mnie pierwsza 5, no 7 wyników po wpisaniu : dąbrowa górnicza

@kwasny, jak z tą masową korespondencją bo nie odpowiedziałeś. Dobrze by było dać info wszystkim o tak poważnych zmianach. Działasz też coś z tymi postami? :) Wychodzi na wierzch troche tematów starszych gdzie wszystkie posty są "popsute", to może odstraszać trochę.
Kwasny
QUOTE(kwintosz @ Oct 7 2006, 10:34 AM) *
Nie jest źle, w każdej chwili w której mam więcej wolnego dodaje do katalogów tak więc myślę że to nie jest jeszcze szczyt możliwości. :) Pewnie www.dabrowa-gornicza.pl nie prześcigniemy ale interesowałaby mnie pierwsza 5, no 7 wyników po wpisaniu : dąbrowa górnicza

@kwasny, jak z tą masową korespondencją bo nie odpowiedziałeś. Dobrze by było dać info wszystkim o tak poważnych zmianach. Działasz też coś z tymi postami? :) Wychodzi na wierzch troche tematów starszych gdzie wszystkie posty są "popsute", to może odstraszać trochę.

Z masowa nie ma problemu,natomiast problem z postami juz poruszylem. Na dzien dzisiejszy nie jestem w stanie nic zrobic. sad.gif
QUOTE(Kwasny @ Oct 7 2006, 10:14 PM) *
Na dzien dzisiejszy nie jestem w stanie nic zrobic. sad.gif

nie da sie nawet zmienic aktualnej czcionki w tej skorce w cytatach??
Kwasny
QUOTE(:) @ Oct 7 2006, 09:16 PM) *
nie da sie nawet zmienic aktualnej czcionki w tej skorce w cytatach??

Czcionka jest praktycznie jedna. Pozatym jak pisalem, dopiero poznaje ten skrypt. Jesli na to trafie to na bank cos z tym zrobie. Na moim kompie jest all OK. W przyszlym tygodniu postaram sie wrzucic jeszcze ze 2 nowe skory do forum, takze tam sie sprawdzi czy jest tak samo czy nie.
kwintosz
QUOTE(Kwasny @ Oct 7 2006, 10:14 PM) *
Z masowa nie ma problemu,natomiast problem z postami juz poruszylem. Na dzien dzisiejszy nie jestem w stanie nic zrobic. sad.gif

To z masową wiecie co zróbcie admini nasi.. biggrin.gif No a zresztą to trudno, jutro o ile znajde czas bo złapałem fuche małą, bo dziś to niestety troche drinkłem tongue.gif (integrowałem się z moją kobietą) znów zaczne poprawiać ręcznie te posty. Chyba że miałeś na myśli @:) i problem z czcionką w operze. Jakoś powoli to zrobie, chodź samemu przyznaje że będzie ciężko wink.gif a chciałbym także dalej pozycjonować forum w google i dodawać do katalogów :) Ale jak powiedziałem że się zajmę to to zrobie chodźby mnie szlag trafił tongue.gif
Hator
zesraj sie a nie daj sie :))))))))
i tak 3mac :)))))
Kwasny
QUOTE(kwintosz @ Oct 7 2006, 09:48 PM) *
To z masową wiecie co zróbcie admini nasi.. biggrin.gif No a zresztą to trudno, jutro o ile znajde czas bo złapałem fuche małą, bo dziś to niestety troche drinkłem tongue.gif (integrowałem się z moją kobietą) znów zaczne poprawiać ręcznie te posty. Chyba że miałeś na myśli @:) i problem z czcionką w operze. Jakoś powoli to zrobie, chodź samemu przyznaje że będzie ciężko wink.gif a chciałbym także dalej pozycjonować forum w google i dodawać do katalogów :) Ale jak powiedziałem że się zajmę to to zrobie chodźby mnie szlag trafił tongue.gif

Jestes przewalony koles wink.gif Przynajmniej moge wam jedno zagwarantowac. TAKA SYTUACJA SIE JUZ NIE POWTORZY. Wczesniej uzywalem roznych narzedzi do backup'a bazy danych. Teraz uzywam programu, ktory mnie laczy z baza danych na serwerze z pulpitu i jest wyczesany. 0 Problemow.
Niestety, ale droga tego forum tez byla troszke dluga. Od bezplatnych serwerow do wlasnej domeny, a to juz cos znaczy. Postaram sie zrobic wszystko,aby usprawnic forum itd,ale jak gdzies pisalem. " NIE ZAWSZE MAM CZAS "
kwintosz
Człowiek się uczy na własnych błędach, sam to przerabiałem na własnym forum dawno dawno temu.. dry.gif Każdy ma tyle czasu ile ma, zresztą tak czy siak nie o to w tym wszystkich chodzi.

Myślę że każdy z użytkowników docenia samo to że forum istnieje i jest miejsce gdzie można wyrazić swoje opinie na temat miejsca swojego zamieszkania, jak wiemy strona urzędu miejskiego czegoś takiego nie umożliwia. :)

Jeśli chodzi Ci o to że gdzieś się pcham to wcale nie musze, poprostu uważam że temu forum przydałoby się to o czym pisze. Tak czy siak admini są tu od tego by o wszystkim decydować. Nie sądze czy da rade to poprawić inaczej jak ręcznie, jeśli mam sobie dać spokój wystarczy napisać i zabrać mi moderatora. Obrazić się nie obraże bo mieszkam w tym mieście od urodzenia i czuje się jego częścią. Oferując swoją pomoc staram się poprawić funkcjonalność forum, nic innego.. peace
Kwasny
QUOTE(kwintosz @ Oct 7 2006, 10:12 PM) *
Człowiek się uczy na własnych błędach, sam to przerabiałem na własnym forum dawno dawno temu.. dry.gif Każdy ma tyle czasu ile ma, zresztą tak czy siak nie o to w tym wszystkich chodzi.

Myślę że każdy z użytkowników docenia samo to że forum istnieje i jest miejsce gdzie można wyrazić swoje opinie na temat miejsca swojego zamieszkania, jak wiemy strona urzędu miejskiego czegoś takiego nie umożliwia. :)

Jeśli chodzi Ci o to że gdzieś się pcham to wcale nie musze, poprostu uważam że temu forum przydałoby się to o czym pisze. Tak czy siak admini są tu od tego by o wszystkim decydować. Nie sądze czy da rade to poprawić inaczej jak ręcznie, jeśli mam sobie dać spokój wystarczy napisać i zabrać mi moderatora. Obrazić się nie obraże bo mieszkam w tym mieście od urodzenia i czuje się jego częścią. Oferując swoją pomoc staram się poprawić funkcjonalność forum, nic innego.. peace

piszac "PRZEWALONY KOLES" Mialem akurat na mysli pozytyw biggrin.gif Jestes od niedawna na forum, a powaznie angazujesz sie w jego zycie :) Naprawde nie chcialem cie urazic, wrecz myslalem o samych superlatywach.

EDIT: PRZEWALONY KOLES= ze ci sie chce tak poswiecac

Czasami uzywam takiego jezyka. Naprawde myslalem raczej o superlatywach niz o jakiejs krytyce czy cos.
Hator
ja mysle ze trzeba wykorzystac zapal towarzysza kwintosza bo pozniej moze mu sie odechciec tej "czarnej roboty" :))
kwintosz
Sorki @kwasny , źle to zrozumiałem to co pisałeś.. Ale mówie poprostu jak jest.
Ale nie o tym chciałem. Miło mi poinformować że otrzymałem maila a w nim:

Dzień dobry!
Dziękujemy za zgłoszenie nowej strony. Cieszymy się bardzo z zainteresowania naszym katalogiem. Obecnie strona opisana jest następująco:

Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej
- dyskusje o mieście, władzach, imprezach, inwestycjach.
http://www.dabrowa-gornicza.org
Kategorie: Informacje śląskie

UWAGA! Jeśli zaproponowany opis nie odpowiadał naszym standardom, mógł zostać zmieniony przez redaktorów.</>

W przypadku rozbudowy strony, umieszczenia na niej nowych treści, etc., zapraszamy do aktualizacji opisu. Pomocą w zredagowaniu nowego opisu mogą służyć nasze zasady opisywania stron.

W razie jakichkolwiek pytań, wątpliwości, problemów, jeśli nie rozwieje ich strona pomocy prosimy o kontakt przez e-mail - chętnie służymy dodatkowymi objaśnieniami.

Zapraszamy do korzystania z zasobów katalogu i liczymy na dalszą współpracę przy jego wzbogacaniu.

Pozdrawiamy i życzymy wielu odwiedzin na stronie!
Redakcja Katalogu Onet.pl
http://katalog.onet.pl

Grupa Onet.pl SA
30--035 Kraków
ul. Starowiślna 48
e-mail: katalog@portal.onet.pl

Nie dokońca podoba mi się ten opis a także dział, ale cóż zrobić oni sami tak zmieniają. Tak czy siak dobrze że jesteśmy w katalogu onetu.
Pozdro
Kwasny
Chwala ci za to. CIekawe tylko dlaczego dostalismy 1 gwiazdke ?
Czyzby forum wygladalo,az tak zle ????
do tej pory takie cos zdarzalo mi sie co jakis czas a teraz za kazdym razem wszystko sie j**** poczawszy od logowania i odswiezania. Na Operze z forum dzieja sie cuda
Kwasny
jak bede mial czasowke, toprzetestuje to na operze.
kwintosz
Nie wiem czy mi się coś z..epsuło (FF) czy co bo nagle musze się logować za każdym razem.. wcześniej wchodząc na forum byłem od razu zalogowany.

Co do katalogu onetu, to nie mam pojęcia jak oni oceniają strony. Znaczenie pewnie ma "staż", liczba kliknieć i subiektywna ocena moderatorów.
Hator
to jak - mam wchodzic przez katalog onetu na strone forum by zwiekszyc liczbe gwiazdek ?
Nie wiem czy mi się coś z..epsuło (FF) czy co bo nagle musze się logować za każdym razem.. wcześniej wchodząc na forum byłem od razu zalogowany.
mi tez ten patent sie popsul :/
Kwasny
QUOTE(Hator @ Oct 10 2006, 08:01 PM) *
to jak - mam wchodzic przez katalog onetu na strone forum by zwiekszyc liczbe gwiazdek ?
mi tez ten patent sie popsul :/

Ja probowalem kombinowac z cooke. Jutro ustawie taj jak bylo
QUOTE(Kwasny @ Oct 10 2006, 11:51 PM) *
Ja probowalem kombinowac z cooke. Jutro ustawie taj jak bylo

widac to bylo przez ciasteczka, naprawde pod Opera dzialy sie cuda. Teraz jest jak bylo - tylko samemu sobie trzeba odswiezac i nieladna polska czcionka w cytatach
Kwasny
QUOTE(:) @ Oct 12 2006, 02:10 PM) *
nieladna polska czcionka w cytatach

Ta nieladna czcionka jest zalezna od skory forum. Postaram sie cos z tym jeszcze zrobic, ale jak juz sie wszystko uspokoi, to dodam ze 2 nowe.
kwintosz
Jakoś mi ten polczat nie podoba się, ale ważne jest to że działa.
Mam ważną uwagę, jeśli już będzie robione ogłoszenie na forum o terminie czatu dobrze by było podać także informację że do działania niezbędna jest java którą można pobrać z... (i tu link) Nie wszyscy są biegli w obsłudze komputera i mogą niewiedzieć co i jak z czym się je.

Mam także pytanie co robimy z pomysłem reklamy czatu np. w Dzienniku Zachodnim, Gazecie Wyborczej (dodatek śląsk czy zagłębie jak jest) i np. Super Expressie (Śląsk). Najpierw można uderzyć z zapytaniem czy nie daliby tego jako artykuł np. o forum jednocześnie informując o chacie, a jeśli nie to darmową reklame lub chociaż dowiedzieć się o koszt. No i także wartałoby się określic co z reklamą w naszym mieście, jakieś plakaty (tj zwykłę napisy na stronie a4 informujace o forum i chacie np 100 sztuk)

I jeszcze jedno, chciałbym wiedzieć kto stoi za tym że na stronie www.zaglebie.info jest informacja o naszym forum!!?? :)

Tu jest link do wiadomosci:
KLIK

Spoko, myślę że to zwiększy naszą oglądalność i więcej ludzi może zechce się wypowiedziec i uczestniczyć w czacie z kandydatami na prezydenta DG. p.s mały błąd się tam wkradł, podana strona jest www.dabrowa.gornicza.org Na szczescie link działa dobrze :) Co ze stroną UM?
Kwasny
kwintosz sprawdz PM
Hator
wow - jestem pod wrazeniem reklamy w info.zaglebie :)))
Temu kto sie do tego przyczynil niewatpliwie nalezy sie 0,5 l biggrin.gif

PS Co do ogloszen w gazetach mysle, ze daloby rade - natomiast nie wierze by udalo nam sie ustukac kase na reklamy. Takze jesli by to wypalilo to tylko (wg mnie) w formie artykulu.
Proponuje wiec ten tekst :
Mieszkańców Dąbrowy Górniczej zapraszam w imieniu forumowiczów związanych z www.dabrowa.gornicza.org do dyskusji w wątku "Kampania wyborcza 2006". Internauci starają się dotrzeć do informacji o kandydatach na prezydenta miasta jak również oceniają poszczególne kandydatury. Nie ulega wątpliwości, że informacje pojawiające się na dąbrowskim forum pomogą mieszkańcom miasta w świadomym oddaniu głosu w listopadowych wyborach samorządowych.
upiekszyc za pomoca czyichs madrych glow humanistycznych - poprawki tekstu (najlepiej calego, zmienionego-gotowego) wklejac jako post.
Przydaloby sie z tym wyrobic na dniach - bo samo skontaktowanie sie z gazetami i ewentualny artykul w dodatku to nie jest kwestia dnia tylko raczej tygodnia - a czas ucieka. Inaczej jest z artykulem w necie - ale gdyby tez doszla opcja "druk" to byloby super!

Skoro juz chcemy by nas zareklamowali to musimy sie zastanowic czy reklamujemy forum, na ktorym organizowana bedzie debata, czy reklamujemy juz sama debate - bo wtedy wypadaloby podac konkretna date, godzine i strone - a jeszcze przeciez dochodzi uzgodnienia organizacyjne z kandydatami - bo oni tez czasowo sa ograniczeni.
Takze rozsadniejsza, z punktu widzenia logistycznego :), bylaby raczej koncepcja 1, ale z glownym naciskiem na to iz planuje sie przeprowadzic debate wyborcza - co by prasa nei pomyslala, ze chcemy zwyklej reklamy jakiegos forum.
co do ulotek to pomysl ciekawy, ale pewnie nikomu sie nie bedzie chcialo - fajnie by bylo jakby przy okazji nastepnych wyborow sprobowac zorganizowac debate na zywo - w jakiejs sali, auli - wtedy plakaty napewno by trzeba bylo rozkleic

i na koniec - mozna by wyslac maile do autorow stron zwiazanych z dg z prosba zamieszczenia banera forum i z info odnosnie wyborow i czatu. np do Pana Nowaka :) Tylko to juz musi wyslac ktos kto sie zna na banerach itp bo ja w www jestem zielony
pozdr
pozdrawiam
QUOTE(Hator @ Oct 12 2006, 07:38 PM) *
wow - jestem pod wrazeniem reklamy w info.zaglebie :)))
Temu kto sie do tego przyczynil niewatpliwie nalezy sie 0,5 l biggrin.gif

No wszelkie podziękowania proszę kierować do „Krawiec”
Hator
ktos moze zajol sie banerami?
i co z tym tekstem do gazet??
pozdr
vacu
QUOTE(kwintosz @ Oct 12 2006, 09:04 PM) *
Mam także pytanie co robimy z pomysłem reklamy czatu np. w Dzienniku Zachodnim, Gazecie Wyborczej (dodatek śląsk czy zagłębie jak jest) i np. Super Expressie (Śląsk). Najpierw można uderzyć z zapytaniem czy nie daliby tego jako artykuł np. o forum jednocześnie informując o chacie, a jeśli nie to darmową reklame lub chociaż dowiedzieć się o koszt. No i także wartałoby się określic co z reklamą w naszym mieście, jakieś plakaty (tj zwykłę napisy na stronie a4 informujace o forum i chacie np 100 sztuk)

Zdaje się, że zlikwidowano od wczoraj dodatek "Zagłębie" w DZ więc nie wiem czy zdecydują się dać takie info w głównym. Druga konsekwencja jest taka, że ogłoszenia płatne w głównym są znaaacznie droższe niż były w "Zagłębiu" więc na to chyba też nie ma szans. Tyle mogę powiedzieć aczkolwiek ktoś miał napisać do p. Sobierajskiego? Może się uda? Choć jak znam dziennikarzy DZ to szanse są niewielkie :/
Master
Dzisiejsze 10 największych gaduł
Użytkownik Dołączył Łącznie postów użytkownika Postów Dzisiaj % z dzisiejszych postów
Kwasny 5-August 03 362 48 76.19%
pozdrawiam 6-August 03 550 3 4.76%
kwintosz 9-March 05 119 2 3.17%
:) 15-August 03 1,379 2 3.17%
Hator 8-August 03 204 2 3.17%
Master 8-August 03 460 2 3.17%

Kwasny skad sie biorą te posty których w rzeczywistosci nie ma na forum ?? bo licznik ogólnych postów na forum sie bardzo podbił i nie ma nic wspolnego z prawdą

http://www.dabrowa-gornicza.org/index.php?showforum=13

co to jest??
Kwasny
RRS

RSS
(Really Simple Syndication) to standard przesyłania treści, a konkretnie nagłówków wiadomości, oparty na języku XML. Nagłówki zawierają skrót wiadomości i są jednocześnie linkiem do strony, serwisu na którym można znaleźć całą treść wiadomości. Aby skorzystać z tej technologii należy użyć specjalnego czytnika RSS. Inaxis oferuje unikalny czytnik RSS, RSSNewser z atrakcyjnymi funkcjonalnościami i sposobem prezentacji wiadomości RSS. Dzięki technologii RSS nie musisz odwiedzać strony źródłowej skąd pochodzą interesujące Cię wiadomości. RSSNewser automatycznie powiadomi Cię zawsze wtedy, gdy znajdzie się na niej nowa wiadomość. Zatem, RSSNewser wykorzystujący kanały
RSS
dostarczy interesujące Cię wiadomości wprost na Twój komputer.

Byly to tylko testy i moze jeszcze kilka bedzie,ale wszystko jest usuwane.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.