Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: internet w DG
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Dąbrowa Górnicza > Nasze Sprawy
Stron: 1, 2, 3, 4, 5
xMarcinx
Ja też polecam UPC, parametry trzyma. Przy + TV się oplaca bardziej. Choć raczej wystrzegalbym się ich VoIP telefonu (sa tansze opcje). Aha by była jasność kiedy nie bierze się telefonu IP to czesto łącze internetowe słabo spisuje się (bledy jitter) w przypadku rozmów VoIP/Skype, co skutkuje zniekształceniami głosu i zrywaniem . Warto wtedy przeprowadzać testy i reklamować, u mnie jedna reklamacja załatwiła sprawę.
vacu
CYTAT(Leszek @ czw, 09 maj 2013 - 10:38) *
Z Telpolem do tej pory osobiście nie miałem do czynienia, ale kilka znajomych osób skarżyło się, że mają kiepską obsługę/stabilność łącza. Może się poprawiło, to informacje sprzed 2-3 lat.

Ee tam, jest dobrze, sporadycznie są spowolnienia. Ja mam bronze (niby 40mbit/s) ale mam stary router WiFi więc mi obcina prędkość do 10Mbitps, kiedyś dla testu w godzinach szczytu na trzech komputerach puściłem ściąganie, wszystkie ciągnęły po 10Mbitps czyli jest OK. Aczkolwiek nie wiem po co ta licytacja, ja wręcz nałogowo korzystam z sieci a nie potrzebuję nowego routera, te 10Mbitps spokojnie wystarcza do streamingu wideo 720p, co trzeba ściąga się szybciutko a znaleźć serwery które nawet te 10Mbitps zapchają jest ciężko, nawet jeśli weźmiemy torrenty to tylko przy bardzo popularnych plikach się to udaje...
mgmisiek
Z Telpolem do tej pory osobiście nie miałem do czynienia, ale kilka znajomych osób skarżyło się, że mają kiepską obsługę/stabilność łącza. Może się poprawiło, to informacje sprzed 2-3 lat.

Nie zgodzę się. Telpola mam od ładnych paru lat (od czasu jak pakiet bronze miał 256kbps:))
Teraz jest 60 Mbps/10Mbps bez zmiany ceny przez te wszystkie lata. Czasem zdarzały się awarię - ale komu się one nie zdarzają. W każdym bądź razie nie jest to sytuacja częsta i raczej szybko są usuwane.
Z obsługi jestem zadowolony - jest infolinia i prawie wszystkie sprawy można załatwić przez telefon + punkt w DG. Ogólnie w życiu nie zamieniłbym na UPC ani inne sieci osiedlowe.
ewa24
CYTAT(mgmisiek @ czw, 09 maj 2013 - 20:18) *

Nie zgodzę się. Telpola mam od ładnych paru lat (od czasu jak pakiet bronze miał 256kbps:))
Teraz jest 60 Mbps/10Mbps bez zmiany ceny przez te wszystkie lata. Czasem zdarzały się awarię - ale komu się one nie zdarzają. W każdym bądź razie nie jest to sytuacja częsta i raczej szybko są usuwane.
Z obsługi jestem zadowolony - jest infolinia i prawie wszystkie sprawy można załatwić przez telefon + punkt w DG. Ogólnie w życiu nie zamieniłbym na UPC ani inne sieci osiedlowe.

tu się zgadza to jest obecnie najlepszy internet (cena-jakość) w dabrowie tylko szkoda ze mala dostepnosc sieci jest i tylko niektórzy mogą korzystać, sprobuje z nimi pogadać czy jeśli w bloku ludzie zadeklarowali by ze chcą telpola zamiast UPC czy jest jakas szansa żeby założyli tam swoja siec
Leszek
To jeszcze wspomnieniowo a propos dostępności - w bloku, w którym dawniej mieszkałem wspólnota bodajże w 2006 roku wyraziła zgodę na okablowanie przez Telpol. Wyprowadzałem się w 2011 - sieci nadal nie było.
PERELKADG
Odświeżę nieco temat. Chciałabym Was zapytać czy ma ktoś z Was internet światłowodowy z DG-NET?
Na ich stronie widzę np ofertę na 24m-sc, 30 Mb/s, za 49 zł. Do tej pory mam internet z Netii, ale płacę ponad 90zł razem z tel.stacjonarnym, a telefon ten nie jest mi do niczego potrzebny.
Proszę poradźcie czy warto przejść do tego dostawcy.
Karolyfer
PERELKADG ja mam światłowód z DG-Net, a wcześniej miałem od nich radiówkę , światłowód jeststabilniejszy niż radio i trzyma dobrze prędkość.
Maksymalnie kilka awarii w ciągu roku było na radiu, światłowód mam dopiero 2 miesiące więc jeszcze ciężko oceniać wink.gif

tu wynik z teraz wink.gif

PERELKADG
CYTAT(Karolyfer @ nie, 16 lis 2014 - 18:22) *
PERELKADG ja mam światłowód z DG-Net, a wcześniej miałem od nich radiówkę , światłowód jeststabilniejszy niż radio i trzyma dobrze prędkość.
Maksymalnie kilka awarii w ciągu roku było na radiu, światłowód mam dopiero 2 miesiące więc jeszcze ciężko oceniać wink.gif

tu wynik z teraz wink.gif

Dziękuję za odpowiedź, a jaki opłacasz abonament i jaką prędkość wykupiłeś?
Karolyfer
Ten o którym wspominałaś, 30 Mb za 49 zł.
PERELKADG
jakby ktoś miał jeszcze internet z dg-net to proszę o każdą informację jak wam to chodzi i czy są jakieś problemy, u mnie instalacja dopiero w styczniu bo na razie mam wypowiedzenie netii
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.