xMarcinx
Sat, 21 Apr 2012 - 13:14
Nie jest to dziwne nadajniki zarówno Play jak i Orange mają tendencje do zapychania się, tj nie mają wystarczającej ilości wolnych slotów by obsłużyć taką ilość użytkowników. Niemniej sytuacja ulega stopniowo poprawie, choć w szczycie bywa ciężko. Tak czy owak polecam Play, na tle konkurencji wypadają BDB.
michall
Sat, 21 Apr 2012 - 16:03
Korzysta ktoś może z internetu z dg-net.pl i mógłby podzielić się opinią?
xMarcinx
Sat, 21 Apr 2012 - 18:12
michall zaśmiecasz komuś temat. Ale skoro już odpisuje to odpowiem na pytanie. Internet bardzo kiepski, niska kultura - wpychanie się na siłę na zajęte już kanały, cena nieadekwatna do jakości.
Bartek
Sat, 21 Apr 2012 - 21:00
CYTAT(xMarcinx @ sob, 21 kwi 2012 - 17:12)

michall zaśmiecasz komuś temat. Ale skoro już odpisuje to odpowiem na pytanie. Internet bardzo kiepski, niska kultura - wpychanie się na siłę na zajęte już kanały, cena nieadekwatna do jakości.
Jak zaśmieca komuś temat, jak tematem tego wątku jest "internet w dg" i od dawna każdy jak ma pytanie związane z działaniem internetu w D.G. to wrzuca pytanie tutaj. Więc ogarnij się trochę.
michall
Sun, 22 Apr 2012 - 08:25
Ok. Poprawię się na przyszłość
Leszek
Sun, 22 Apr 2012 - 09:39
Michall, pisałeś we właściwym temacie, to Marcinowi się z lekka pomyliło...
xMarcinx
Sun, 22 Apr 2012 - 10:30
Faktycznie zauważyłem ze od góry pierwszy post i niepotrzebnie założyłem, ze to nowy topic. Tak, więc przepraszam i zwracam honor. Co do netu wifi to raczej odradzam wiecej z tym problemow niż faktycznej frajdy, nawet brak limitów raczej nie pozwala konkurować z kablem czy też 3G/4G. Łatwiej byłoby coś doradzić gdybyś powiedział skąd jesteś, jakie masz wymagania od netu i czy planujesz ściągać. Mapke z nadajnikami masz wyżej, możesz wypożyczyć sprzęt do testów lub kupić jakiś pre-paid. Na dobrą sprawę nie musisz kupować modemu, możesz do tego użyć swojego telefonu.
michall
Sun, 22 Apr 2012 - 18:35
Szukam neta, którego mógłbym użytkować bez posiadania linii telefonicznej, ponieważ chciałbym zlikwidować telefon stacjonarny, bo nikt go u mnie nie używa, bo wszyscy mają komórki. Wystarczyłby mi internet 1 lub 2MB. A mieszkam w Dąbrowie Górniczej-Ząbkowicach.
xMarcinx
Sun, 22 Apr 2012 - 18:50
Jeśli 1MB Cie zadowala to myślę, że możesz spróbować z internetem UMTS. Na Ząbkowicach jest wiele nadajników więc zasięg powinien być ok (tymbardziej ze z tej kom musisz jakoś korzystać). Dobrym testem możliwości takiego internetu może być wykupienie pakietu dajmy na to 500MB w obecnego operatora telefonu kom. i podpięcie telefonu jako modem do komputera (większość telefonów ma funkcje Tetheringu). Cena takiego pakietu np. w play to tylko 15zł więc nic nie tracisz. Napisz, jeszcze jaki masz telefon i w jakiej sieci, to postaram się dokładnie po instruować jak takie coś skonfigurować. Jeśli z obsługa komputera masz problemy lub nie chcesz, nie lubisz kombinować to możesz poprosić Kamila o modem do testów. Wtedy tylko umieszczasz klucz-modem w porcie USB, sama wyskakuje aplikacja do obsługi połączenia klikasz połącz i gotowe.
michall
Sun, 22 Apr 2012 - 20:45
Mam Samsunga Galaxy Mini w Orange.
dacik
Sun, 22 Apr 2012 - 22:05
Już od jakiegoś czasu istnieje możliwość posiadania łącza internetowego na kablu bez powiązanego z nim telefonu stacjonarnego (przynajmniej tak mi się wydaje;)), nic nie stoi więc na przeszkodzie aby zlikwidować telefon i pozostawić aktywną np Neostradę lub usługę od innego operatora (np. Netia). Jeżeli ktoś ma większą wiedzę w tym temacie to proszę mnie poprawić jeśli się mylę.
motonita2002
Sun, 22 Apr 2012 - 22:14
CYTAT
Już od jakiegoś czasu istnieje możliwość posiadania łącza internetowego na kablu bez powiązanego z nim telefonu stacjonarnego (przynajmniej tak mi się wydaje;)), nic nie stoi więc na przeszkodzie aby zlikwidować telefon i pozostawić aktywną np Neostradę lub usługę od innego operatora (np. Netia). Jeżeli ktoś ma większą wiedzę w tym temacie to proszę mnie poprawić jeśli się mylę.
Tak, ale:
- w TP lub Netii musisz uiszczać miesięczną opłatę "utrzymania łącza" w kwocie 30 albo 35 zł brutto, a dodatkowo opłatę za stosowny plan internetowy.
- albo wyjście nr 2 i ten koszt można zredukować o połowę. Trzeba zmienić status linii telefonicznej, czyli zamówić numer i go zawiesić. Wtedy zamiast 36 zł zapłacimy 19 zł. Po czym od razu złożyć wniosek o jego zawieszenie. Możliwość zawieszenia numeru daje regulamin TP SA. Ten spis praw i obowiązków abonenta mało kto czyta, a TP S.A. nigdzie indziej o tym nie informuje.
michall
Sun, 22 Apr 2012 - 22:40
Tak, też o tym słyszałem.Ale szkoda tak dopłacać 19zł do neta, żeby mieć kabel telefoniczny.
aston
Mon, 23 Apr 2012 - 08:32
CYTAT(michall @ nie, 22 kwi 2012 - 23:40)

Ale szkoda tak dopłacać 19zł do neta, żeby mieć kabel telefoniczny.
Jeszcze to zależy jaki internet może być na tej linii.
Jeśli 6Mbps to rzeczywiście nie ma najmniejszego sensu, jednak jeśli są możliwości na 20Mbps to wtedy by to miało sens.
PS
standardowa opłata za utrzymanie linii: miesięcznie 29,24 zł (a nie 35zł, nimy mała różnica, ale zawsze coś)
kamillll
Mon, 23 Apr 2012 - 09:21
w netii nie płacę za utrzymanie linii...
vacu
Mon, 23 Apr 2012 - 19:42
CYTAT(kamillll @ pon, 23 kwi 2012 - 08:21)

w netii nie płacę za utrzymanie linii...
No właśnie, potwierdzam, kuzynka ma internet z netii po łączu TP (tak mi się wydaje, wcześniej był telefon od TP) i też nie ma żadnej dopłaty a telefonu dawno nie ma.
kaqkaba
Wed, 01 Aug 2012 - 10:28
Ktoś już wyżej pytał ale odpowiedz była jedna więc mało miarodajna

Jak się wam sprawuje internet od dg-net.pl? Ceny mają w miarę atrakcyjne ale umowy na czas określony więc nie chcę się pakować w jakieś g... na dwa lata.
xMarcinx
Wed, 01 Aug 2012 - 13:51
Ceny mają słabe, jak nie masz dostępu do UPC (http://www.upc.pl/internet/) a mało korzystasz z internetu (tj nie ściągasz nie wiadomo czego) pomyśl o mobilnym internecie z plusa/polsat, orange czy play. Aktualnie net z wifi to raczej przeżytek, nikt na serio się to już nie bawi, choć faktycznie na terenach zielonych często jest jedynym sensowny rozwiązaniem, co wcale nie znaczy, że dobrym.
http://internet.plus.pl/indywidualni/promo...we-plany-cenowehttp://www.play.pl/pl/promocja/play-intern...-all-inclusive/
aston
Thu, 02 Aug 2012 - 09:57
CYTAT(xMarcinx @ śro, 01 sie 2012 - 14:51)

Aktualnie net z wifi to raczej przeżytek, nikt na serio się to już nie bawi, choć faktycznie na terenach zielonych często jest jedynym sensowny rozwiązaniem, co wcale nie znaczy, że dobrym.
Kolega ma bezprzewodowy:
http://www.multi-telekom.pl/internet.php#tresc i działa to bardzo dobrze, więc jak jest tylko odpowiednia konfiguracja sieci i sprzęt to nie ma się co przyczepić, ale jak jest z dg-net to nie mam pojęcia.
Jeszcze ja tu dodam nowa ofertę Orange:
http://www.multi-telekom.pl/internet.php#tresc29zł i mamy 2GB transferu plus darmowe pobieranie w nocy.
Tak wiem, 2GB to mało, ale jeśli by pliki pobierać w nocy to na normalne przeglądanie internetu wystarczy, tylko znowu powtórzę, trzeba mieszkać stosunkowo blisko nadajnika.
xMarcinx
Thu, 02 Aug 2012 - 11:31
Tylko multi-telekom a dg-net to przepaść, choćby z racji tego, że multi ma dedykowana częstotliwość 6GHz która właśnie służy do przesyłania sygnału na duże odległości. Kiedy wifi 2,4/5GHz było projektowane na użytek wewnątrz budynków, dopiero modyfikacje (anteny kierunkowe, mocniejszy niż przepisowy sygnał etc) pozwalają na pracę w terenie. Moja krytyka tego rozwiązania bardziej dotyczy tego, iż to nie eleganckie niż, że nie działa - bo działa, ba w niektórych przypadkach nawet bdb. Tylko czy eleganckie jest nakładanie kaloszy do garnituru? bo, że w niektórych sytuacjach jest to praktyczne to wszyscy w DG dobrze wiemy

Osobiście bym się skłaniał za czymś u operatorów komórkowych, dopiero w momencie kiedy ich oferta będzie niezbyt atrakcyjna rozejrzał się za czymś po radiu.
aston
Thu, 02 Aug 2012 - 11:59
CYTAT(xMarcinx @ czw, 02 sie 2012 - 12:31)

Tylko multi-telekom a dg-net to przepaść, choćby z racji tego, że multi ma dedykowana częstotliwość 6GHz która właśnie służy do przesyłania sygnału na duże odległości. Kiedy wifi 2,4/5GHz było projektowane na użytek wewnątrz budynków
W sumie ja nie miałem do czynienia z dg-net a na swojej stronie nie podają jakich technologii używają.
Co do WiFi to ja kiedyś tak miałem radiowy internet ... ale nadajnik był jakieś 100metrów od domu więc to działało.
W sumie mój laptop wykrywa sieć dg.net.pl

z sygnałem słaby/dobry
paw74
Thu, 02 Aug 2012 - 17:10
CYTAT(aston @ czw, 02 sie 2012 - 09:57)

Kolega ma bezprzewodowy:
http://www.multi-telekom.pl/internet.php#tresc i działa to bardzo dobrze, więc jak jest tylko odpowiednia konfiguracja sieci i sprzęt to nie ma się co przyczepić, ale jak jest z dg-net to nie mam pojęcia.
faktycznie z
http://www.multi-telekom.pl/zasieg.php#tresc będzie śmigało w DG
mieszkam na terenach zielonych gdzie niedostępne są kablówki tylko ewentualnie przez kabel TP albo sieci komórkowe, ja osobiście internet mam z
http://www.connectit.pl/ i jesli chodzi o łącze tzn. nie mówie o prędkościach tylko stabilności to nie narzekam. Nie ma co porównywać netu z kablówki od bezprzewodowego bo kablówka bije ja na wszystko i ceną i łączem.
Ja osobiście na swojego nadawcę nie narzekam, wszystko jest ok z jego strony.
aston
Thu, 02 Aug 2012 - 23:25
CYTAT(paw74 @ czw, 02 sie 2012 - 18:10)

To tylko przykład był, co wiem na 100% że internet radiowy może bardzo sprawnie działać.
Dziś miałem styczność z pomocą techniczna Netii i jak sobie klientów olewają na łączach TPSA w Strzemieszycach więc nie polecam.
Arek
Fri, 03 Aug 2012 - 17:18
^^^^
Też już się odkochałem w Netii po ich wyczynach u mnie, dlatego na razie jadę na umowie bezterminowej w Multimo. Ale docelowo wrócę do TPSA, bo dzięki aktualnie przeprowadzanym inwestycjom w Strzemieszycach większość mieszkańców bez problemu będzie miała dostęp do Neostrady Fiber o prędkości 40 mega, albo nawet 80 mega. Możliwe, że zauważyliście takie charakterystyczne białe szafy które pojawiły się w grudniu. Jedna z nich jest na rogu Stacyjnej/Majewskiego. To właśnie one zapewnią taki szybki net
aston
Fri, 03 Aug 2012 - 19:48
CYTAT(Arek @ pią, 03 sie 2012 - 18:18)

docelowo wrócę do TPSA, bo dzięki aktualnie przeprowadzanym inwestycjom w Strzemieszycach większość mieszkańców bez problemu będzie miała dostęp do Neostrady Fiber o prędkości 40 mega, albo nawet 80 mega. Możliwe, że zauważyliście takie charakterystyczne białe szafy które pojawiły się w grudniu. Jedna z nich jest na rogu Stacyjnej/Majewskiego. To właśnie one zapewnią taki szybki net

Tak z ciekawości sobie sprawdzałem i obecnie jest dostępne 40Mbit na Warszawskiej w Strzemieszycach,
Fajny net, nawet nie widziałem, że taki można już mieć u Nas
Leszek
Fri, 03 Aug 2012 - 19:58
Pytanie, jaki będzie w praktyce - maksymalną prędkość to sobie mogą obiecywać...
aston
Fri, 03 Aug 2012 - 21:29
CYTAT(Leszek @ pią, 03 sie 2012 - 20:58)

Pytanie, jaki będzie w praktyce - maksymalną prędkość to sobie mogą obiecywać...
Nie wiem od jakiego masz dostawcy internet, ale porządne duże firmy nie lecą sobie w kluki z klientami i obecnie na Neostradzie mam przez 99,9% czasu taki internet za jaki płacę.
Leszek
Fri, 03 Aug 2012 - 22:57
Ja mam UPC i nie narzekam, ale od paru osób słyszałem właśnie nieciekawe informacje o neostradzie.
Arek
Sat, 04 Aug 2012 - 00:15
To zależy od obciążenia centrali, zwłaszcza telewizją IPTV. Czasami ludzie mają problemy z 80 mega w godzinach szczytu. Niby łącze jest bardzo stabilne, router się synchronizuje z max. prędkością, ale to centrala ma zapchane połączenie ze światem. Myślę jednak, że u nas nie powinno być problemem, bo jednak stawiając tyle szaf to raczej powiększą przy okazji łącze do centrali. Poza tym u nas jeszcze jest pewien zapas.
CYTAT(aston @ pią, 03 sie 2012 - 19:48)

Tak z ciekawości sobie sprawdzałem i obecnie jest dostępne 40Mbit na Warszawskiej w Strzemieszycach,
Fajny net, nawet nie widziałem, że taki można już mieć u Nas

Wiesz, te VDSL jest dostępne od jakiegoś czasu, ale tylko w centrali. Ogranicza to strasznie zasięg, bo 80Mega można mieć na linii o dł. do 800m, a 40Mega do 1,4km. Dopiero po uruchomieniu tych szaf można powiedzieć, że w Strzemieszycach będziemy mieli szybki net. Dlaczego? Bo wtedy długość linii będzie się liczyło od domu do szafy, a nie do centrali. A szafy te tepsa stawia co ok 1,2 km -> sam doliczyłem się sześciu takich szaf, a pewnie jest więcej. Dzięki temu prawie wszyscy będą mieli linię <1,2 km, a większość <800m.
aston
Sat, 04 Aug 2012 - 09:03
CYTAT(Arek @ sob, 04 sie 2012 - 01:15)

Wiesz, te VDSL jest dostępne od jakiegoś czasu, ale tylko w centrali. Ogranicza to strasznie zasięg, bo 80Mega można mieć na linii o dł. do 800m, a 40Mega do 1,4km. Dopiero po uruchomieniu tych szaf można powiedzieć, że w Strzemieszycach będziemy mieli szybki net. Dlaczego? Bo wtedy długość linii będzie się liczyło od domu do szafy, a nie do centrali. A szafy te tepsa stawia co ok 1,2 km -> sam doliczyłem się sześciu takich szaf, a pewnie jest więcej. Dzięki temu prawie wszyscy będą mieli linię <1,2 km, a większość <800m.

A wiesz gdzie jest ta centrala ?
Arek
Mon, 06 Aug 2012 - 09:40
djalek
Thu, 25 Oct 2012 - 19:52
Witam
Od 2 lat mam tego całego dg-neta.pl na korzeńcu i raczej nie przedłużę z nimi umowy dalej. Jak chodzi to chodzi jak sie zacznie sypać to sie sypie. Czasem tak zamula (nawet sam monter kiedyś jak był na interwencji mówił ze strasznie już maja coś tam zawalone a dalej nowych przyłączają)
I tak właśnie się rozglądam za jakąś alternatywa i chyba zdecyduje się na ten ConnectIT
vacu
Thu, 25 Oct 2012 - 20:40
CYTAT(djalek @ czw, 25 paź 2012 - 19:52)

I tak właśnie się rozglądam za jakąś alternatywa i chyba zdecyduje się na ten ConnectIT
A te ceny to nie jakieś niedzisiejsze tam? 14Mbps/1,5Mbps za 150 zł kiedy ja płacę 65zł za 30/9 :/ Trochę kiepsko. Pomijam wątpliwej jakości szeptany marketing.
Bartek
Thu, 25 Oct 2012 - 20:47
ConnectIT nieźle naciągają klientów, szok że takie firmy jeszcze funkcjonują. Na przykład w takim UPC za 125zł mamy pakiet VIP łącze 120Mb/s ileś tam kanałow HD itd itd
Mały77
Thu, 25 Oct 2012 - 20:52
CYTAT(Bartek @ czw, 25 paź 2012 - 20:47)

ConnectIT nieźle naciągają klientów, szok że takie firmy jeszcze funkcjonują. Na przykład w takim UPC za 125zł mamy pakiet VIP łącze 120Mb/s ileś tam kanałow HD itd itd
Taaa - UPC nie naciąga ... jeżeli mieszkasz w bloku gdzie są to jest ok.
Jeżeli nie mają infrastruktury to ceny są ...
Dla przykładu w okolicach Sobieskiego za podłączenie neta 30/30 chcieli po ok. 1400 netto przy umowie na 36 miesięcy (piszę z głowy więc mogę się trochę mylić).
vacu
Thu, 25 Oct 2012 - 22:18
CYTAT(Mały77 @ czw, 25 paź 2012 - 20:52)

CYTAT(Bartek @ czw, 25 paź 2012 - 20:47)

Taaa - UPC nie naciąga ... jeżeli mieszkasz w bloku gdzie są to jest ok.
Jeżeli nie mają infrastruktury to ceny są ...
Dla przykładu w okolicach Sobieskiego za podłączenie neta 30/30 chcieli po ok. 1400 netto przy umowie na 36 miesięcy (piszę z głowy więc mogę się trochę mylić).
No ale każda jedna kablówka oferuje o niebo lepsze ceny. A jak nie ma kablówki to już chyba wszędzie są łącza TPSA, też znacznie taniej. I nie po wifi, które raz działa lepiej, dwa razy gorzej.
djalek
Thu, 25 Oct 2012 - 23:51
A więc tak kablówka nie dociera Tpsa tylko neo 512 (już to przerabiałem) nic tylko się przeprowadzić
DG_User
Fri, 26 Oct 2012 - 11:18
Znam osobę, która ma ConnectIT i nie narzeka. Alternatywy też nie ma bo TPSA tam kabli nie dociągła
muzzy
Fri, 26 Oct 2012 - 20:57
CYTAT(djalek @ czw, 25 paź 2012 - 23:51)

A więc tak kablówka nie dociera Tpsa tylko neo 512 (już to przerabiałem) nic tylko się przeprowadzić

Proponuję sprawdzić ponownie dostępność neo. Ja swego czasu miałem na korzeńcu 2mb, teraz spokojnie idzie 10 mb
pozdro
michall
Sun, 24 Mar 2013 - 21:54
Witam.
Jakby ktoś mógł polecić internet radiowy, który bez problemu działa w Dąbrowie Górniczej - Ząbkowicach to będę bardzo wdzięczny
paw74
Mon, 25 Mar 2013 - 19:23
CYTAT(michall @ nie, 24 mar 2013 - 23:54)

Witam.
Jakby ktoś mógł polecić internet radiowy, który bez problemu działa w Dąbrowie Górniczej - Ząbkowicach to będę bardzo wdzięczny

ja mam od kilku lat Connectit i nie narzekam, choć mam jeszcze w 2,4 G, prędkość maksymalna jaka sie da na łączu, za te kilka lat były może ze 3 awarie i to wszystko, sprzęt ma juz może chyba 6 lat albo więcej
nie jestem w żaden sposób spokrewniony z właścicielem
ewa24
Wed, 08 May 2013 - 23:13
mieszkancy LOKATORA maja najlepiej z internetem (w tym ja obecnie) gdyż spoldzielnia podpisala umowę z TELPOLEM przy umowie powyżej 2 lat 40zl za 30mb/s które jest gwarantowane nawet na torrencie, reszta musi się zadowalać ochlapami ewentualnie 2x drozsza oferta (np. UPC)
Slyzaba
Wed, 08 May 2013 - 23:18
ewa24 - telpol nie ma usług z gwarantowaną prędkością (zresztą jak żaden z operatorów kablowych). Tego typu usługi - CIR - ma np. NETIA dla firm.
Leszek
Wed, 08 May 2013 - 23:40
CYTAT(ewa24 @ śro, 08 maj 2013 - 23:13)

mieszkancy LOKATORA maja najlepiej z internetem (w tym ja obecnie) gdyż spoldzielnia podpisala umowę z TELPOLEM przy umowie powyżej 2 lat 40zl za 30mb/s które jest gwarantowane nawet na torrencie, reszta musi się zadowalać ochlapami ewentualnie 2x drozsza oferta (np. UPC)
UPC ma 60 Mb/s za 40 zł przy umowie na 12 miesięcy...
Mały77
Thu, 09 May 2013 - 06:35

Ciekawe, ciekawe

Po pierwsze - Telpol nie wszędzie występuje w zasobach Lokatora,
Po drugie - strasznie Cię oszukują na tym internecie bo jak podaje Leszek w tym krwiożerczym UPC za 40PLN masz 60Mb/s i to przy umowie na 12 miesięcy
kamillll
Thu, 09 May 2013 - 09:16
Panowie a jaka jest osiągana średnia prędkość w UPC?
Zagłębialiście się w temat? Bo ja od prawie 2 lat mam 50 MB z UPC i nie bardzo mam ochotę ciągnąć z nimi współpracę...
KAMAZ
Thu, 09 May 2013 - 09:20
CYTAT(Leszek @ śro, 08 maj 2013 - 23:40)

40 zł ale tylko przez pierwsze trzy miesiące. Dalej już 80 zł. Porównywalne łącze 30 Mb/s za 33 zł przez pierwsze trzy miesiące a później 66 zł. Czyli nie taniej.
ewa24
Thu, 09 May 2013 - 09:27
CYTAT(Leszek @ śro, 08 maj 2013 - 23:40)

powiem ze bardzo mnie zaskoczyles ta oferta tym bardziej ze planuje przeprowadzke i będę zmuszona do internetu konkurencji a na stronie w oficjalnym cenniku maja 57 zl za 15mb/s
jak 60 mb/s za 40 to wkrótce będę jego klientka... ale prawda wyjdzie na jaw wkrótce
EDIT: odpowiedz padla nizej, niestety ale jest zgodna z moja wersja

57 za 15mb - przy telpolu za identyczna predkosc płacimy bez umowy czasowej 34 a z powyżej 2 lat 25zl a wiec >100% taniej
A co do gwarantowanej predkosci, nie wnikam w przepisy klient sieci torrent kiedy sciagam jakiś film mi mowi prawde o realnym transferze a jest on niemal staly i rowny max predkosci lacza o każdej porze dnia trochę tych filmow sciagalam wiec miałam czas na ocene
Leszek
Thu, 09 May 2013 - 10:38
CYTAT(kamillll @ czw, 09 maj 2013 - 09:16)

Panowie a jaka jest osiągana średnia prędkość w UPC?
Zagłębialiście się w temat? Bo ja od prawie 2 lat mam 50 MB z UPC i nie bardzo mam ochotę ciągnąć z nimi współpracę...
Mam w tej chwili na fakturze 25 Mb/s, jak mierzę prędkość na wi-fi speedtest podaje 22-23 mega (czyli chyba mam więcej niż nominalnie, bo jak w zeszłym roku sprawdzałem na wifi i po kablu - kabel dawał nominalną, a wi-fi obcinało mniej więcej o 1/4).
Co do cen promocyjnych - no to faktycznie dranie wprowadzają w błąd

Nie zagłębiałem się w szczegóły promocji.
Z Telpolem do tej pory osobiście nie miałem do czynienia, ale kilka znajomych osób skarżyło się, że mają kiepską obsługę/stabilność łącza. Może się poprawiło, to informacje sprzed 2-3 lat.
Mały77
Thu, 09 May 2013 - 16:37
No to nie ładnie ze strony UPC, ale jak wejdzie się w szczegóły to już jest ok - czyli normalnie jak na UPC.
Ja mam w UPC komplet i tylko wtedy się to opłaca - wszystkie usługi płacone osobno drogo.
Co do jakości - nie narzekam - na teraz mam 60Mb/s i:

Do telewizji dają dużo fajnych rzeczy jak nagrywanie zdalne i aplikację na Smartfona.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.