Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wybory parlamentarne 2011
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > OFF-TOPIC > Hyde-Park
Stron: 1, 2, 3
lildif
CYTAT(rouse @ wto, 27 wrz 2011 - 00:24) *

http://www.youtube.com/watch?v=GPBoHjRmTd4

halo! czy ktos z naszego miasta ma inny spot ? a jesli tak- czy na takim poziomie ?

pozdrawiam:)
kursor
Proszę:

http://www.youtube.com/watch?v=-u-ohn6DbNk
bzenek
CYTAT(lildif @ czw, 29 wrz 2011 - 01:17) *

Eee... na plaży to mają być dziewczyny w bikini, a nie jakieś smutasy. vio (14).gif
rouse
piosenka wyborcza dąbrowskiego rapera Da` Kara

http://www.youtube.com/watch?v=1QVu_VzCgx0...feature=related

Kamil_
Dzisiaj dostałem ulotkę Klepacza wsadzoną w gazetkę Spółdzielni Górnik... Muszę napisać do nich list, że nie życzę sobie takich wkładek i chamskiej agitacji...
Slyzaba
W gazetce LOKATORa była również ulotka kogoś z SLD. Nieco mnie to wnerwiło i od razu ulotkę wyrzuciłem... Widać ktoś z SLD znalazł darmowy sposób kolportacji materiałów wyborczych sad.gif
Mały77
CYTAT(Slyzaba @ pią, 30 wrz 2011 - 15:16) *
W gazetce LOKATORa była również ulotka kogoś z SLD. Nieco mnie to wnerwiło i od razu ulotkę wyrzuciłem... Widać ktoś z SLD znalazł darmowy sposób kolportacji materiałów wyborczych sad.gif

Sylwek - a skąd wiesz, że darmowy? Może ktoś za to zapłacił ...
Poza tym powiem tak - czym więcej konkretnych materiałów wyborczych tym lepiej - mas zwiększy wybór i możesz poznać kandydata.
Powiem tak - mnie nie denerwują gazetki wyborcze, ulotki, reklamy bo ... dzięki nim wiem co gdzie w promocji, kto startuje do sejmu itp. Nigdy się nie boje podawać swojego maila w celu otrzymywania takich rzeczy. Poza tym polecam czytać takie rzeczy bo ... czasami coś ciekawego tam pisze... wink.gif
Kamil_
Układy, układziki i dozorczynie są zmuszone wzadzać takie wkładki do gazet... A spółdzielnie nic z tego nie mają, chyba że liczymy pociotków w różnych radach osiedli czy zarządach...
rouse
http://www.youtube.com/watch?v=GPBoHjRmTd4
Kamil_
Ile razy można wrzucać to samo? Bądź poważny gościu...
rouse
Czy Czerwone Zagłębie musi być już na zawsze czerwone?

Zanim pojedziemy na wybory polecam przeczytać artykuł Pani Jadwigi

http://dabrowiak.eu/zaglebie/166/
Leszek
Skąd informacja, że Stefan Okrzeja był uczniem Sztygarki?
picaro
Rouse artykuł jest całkiem dobry, ale proszę podpowiedz mi co ma Powstanie Styczniowe, Listopadowe czy sam PPS do dzisiejszych realiów politycznych i do samych wyborów. W przypadku PPS to według mnie wszystkie kandydujące partie dzieli ta sama bardzo długa droga do idei, założeń oraz praktycznych działań jakie prowadził ta partia. Zresztą sam PPS też był bardzo różny i gromadzili się wokół niego ludzie o różny poglądach od Anarchistów, Komunistów po Chrześcijańskich Demokratów, a jednak potrafili nie tylko rozmawiać ale i konkretnie działać.
Podsumowując: po przeczytaniu tego artykułu i konfrontacji z dzisiejszymi realiami jedyna myśl jak przychodzi mi do głowy brzmi: jako naród o bogatej historii idei walki o wolność oraz prawa najsłabszych i uciemiężonych nie dorośliśmy do państwa, które było marzeniem tamtych ludzi czynu (PPS) i tym samy głos oddany wyborach na ludzi nie potrafiących szanować samych siebie na wzajem poprzez brak umiejętności wspólnego działania na rzecz dobra ogółu jest głosem przeciwko własnej historii. Konkretyzując - wybory to farsa.

pozdrawiam
marcinem
Witam po przerwie. Jak zwykle przed wyborami podczytuję co słychać u naszych kandydatów. Dzisiaj widziałem spis kandydatów dla każej z list. Uderzyły mnie dwie rzeczy: te same nazwiska, co zwykle, często pod inną - kolejną już - banderą. Poza tym osobiście mi znani ludzie znikąd, kompletnie przypadkowi oraz klsyczny zestaw oportunistów i koniunkturalistów.

Zagadką jest dla mnie pan Bober - niegdyś czerwonawy, dzisiaj zielonkawy. W międzyczasie pokłócony z własnym Stowrzyszeniem. Kolejną gwiazdą jest Pani Stachowicz. Po obejrzeniu jej agitki przed Pogorią straciłem apetyt.

Znowu ze smutkiem skonstatowałem, że jako konserwatywny liberał i prawicowiec nie mam swojego kandydata. Tylko nie mówcie, że Nowa Prawica nią jest. Przy okazji - znalazłem tam pana Jaszczurę - czy on nie przetransferował sie z PO?
maga

Wywiad z Robertem Warwasem,

http://solidarnosckatowice.pl/pl-PL/robert_warwas.html
Leszek
CYTAT(marcinem @ nie, 02 paź 2011 - 22:34) *
Tylko nie mówcie, że Nowa Prawica nią jest. Przy okazji - znalazłem tam pana Jaszczurę - czy on nie przetransferował sie z PO?

Jaszczura z tego, co pamiętam był z UPR - czyli w zasadzie zmienił tylko nazwę...
kursor
CYTAT(Leszek @ pon, 03 paź 2011 - 01:05) *
CYTAT(marcinem @ nie, 02 paź 2011 - 22:34) *
Tylko nie mówcie, że Nowa Prawica nią jest. Przy okazji - znalazłem tam pana Jaszczurę - czy on nie przetransferował sie z PO?

Jaszczura z tego, co pamiętam był z UPR - czyli w zasadzie zmienił tylko nazwę...

W wyborach do Rady Miejskiej w Dąbrowie Górniczej startował z listy Platformy Obywatelskiej i popierał kandydata na prezydenta DG Stachowicza smile2.gif
Leszek
Startował z listy nie musi równać się jest w partii, korwiniści chyba w ogóle nie mieli u nas listy?

Co do poparcia Stachowicza - to w ogóle żaden dowód, nawet rouse czyli naczelny pisowiec FMDG go popierał laugh.gif
xMarcinx
Mi właśnie bardzo brakuje partii prezentującej ideały PPS. Obecnie cała lewica, zajmuje się takimi pierdołami jak geje, taca w kościele (jakby już mało byli opodatkowani), aborcja, eutanazja, narkotyki.. Najlepsze jest to, że obecnie szeroko pojętym wsparciem socjalnym zajmują się partie prawicowe.
Leszek
CYTAT(xMarcinx @ wto, 04 paź 2011 - 21:57) *
taca w kościele (jakby już mało byli opodatkowani)

No fest płacą, fest laugh.gif
Też bym tak chciał...
Master
Zachęcam aby głosowac na kandydatów z DG ( z listy ktorą kazdy sobie preferuje ).
xMarcinx
CYTAT(Leszek @ wto, 04 paź 2011 - 22:01) *
CYTAT(xMarcinx @ wto, 04 paź 2011 - 21:57) *
taca w kościele (jakby już mało byli opodatkowani)

No fest płacą, fest laugh.gif
Też bym tak chciał...

Chciałbyś płacić podatek od tego, że w okolicy twojego sklepu mieszka np 20 tys. ludzi, mimo, że w sklepie pojawia się tylko tysiąc?
Leszek
A niech sobie kupią kasę fiskalną i paragony za tacę dają...
Arbas
CYTAT(Master @ wto, 04 paź 2011 - 21:06) *
Zachęcam aby głosowac na kandydatów z DG ( z listy ktorą kazdy sobie preferuje ).

zgodnie z naczelnym hasłem wyborczym każdej opcji:

"Głosuj na mnie, a będzie MI jeszcze lepiej !"

rouse

program wyborczy

http://www.robertwarwas.pl/aktualnosc/prog...iego-i-jaworzna

Zibar
To najbardziej nudna kampania wyborcza jaką przeżyłem... nic się nie dzieje, poza paroma głupawymi spotami i jednym spot-streaptiz-em zero ciekawostek, debaty drętwe, gadanie oczywistych oczywistości i lanie wody jak zwykle tyle, że podane w taki sposób jakby już sami kandydaci nie wierzyli, że im ktoś uwierzy... znaczy da się nabrać na kiełbasę wyborczą.

Kamil_
Ale program Warwasa biggrin.gif Haha
rouse
Czy ktoś widział programy wyborcze innych kandydatów?
Np.:
Edward Bober - http://www.edwardbober.pl/ - żadnej informacji o programie
Katarzyna Stachowicz - http://kasiastachowicz.pl/ - programu brak
Itd.
Rozumiem – o mnie – popierają mnie – galeria – a gdzie są ich programy – po co Ci ludzie startują – ktoś wie?
Inni dąbrowscy kandydaci nie istnieją prawie w Internecie – na ulotkach programu nie znalazłem – o co chodzi w tych wyborach?
Master
Tak na szybko sprawdziłem kandydatów - i do Senatu w naszym okręgu wybów mamy taki:
-Meres ( Warszawa) PO
-Jaszczura (DG) Nowa Prawica
-Krupinski (Warszawa) Partia Pracy
-B.Dolniak (Bedzin) niezalezna
-Nawara (Bedzin)) PJN
-Grabowska (Katowice) SLD

Do Sejmu z DG są - PIS (Głowacka, Warwas, Gruca, Piatek), PO (Małecka-Libera, Pasek, Stachowcz), SLD (Karolczak, Gierczak), PJN (Wróblewski, Wydańska-Wojcik,Mikołajek) Ruch Palikota (Borkowski), PSL (Bober)
nie wszystkie listy sprawdzałem całe

Lepiej zeby jednak NASI weszli ;] a nie stawiac na x gdzie popadnie
xMarcinx
ja zaglosuje na Naware i Andzela, bo znam i ufam, choć kilku innych jak Warwas mam w pogotowiu - niemniej karierowiczów mam w poważaniu..
Mały77
CYTAT(Master @ pią, 07 paź 2011 - 16:04) *
Do Sejmu z DG są - PIS (Głowacka, Warwas, Gruca, Piatek), PO (Małecka-Libera, Pasek, Stachowcz), SLD (Klepacz, Gierczak), PJN (Wróblewski, Wydańska-Wojcik,Mikołajek) Ruch Palikota (Borkowski), PSL (Bober)
nie wszystkie listy sprawdzałem całe

Lepiej zeby jednak NASI weszli ;] a nie stawiac na x gdzie popadnie

Wydaje mi się, że z SLD z Dąbrowy to raczej Karolczak, Gierczak, Borowiec ... - ale mogę się mylić wink.gif
Zdecydowanie lepiej, żeby weszli ludzie z DG niż z innych miast ...
olo
ZARAZ BĘDZIE CIEMNO!
Master
http://www.dg.pl/news/show/group/1/id/2931...ficjalne+wyniki

W Zagłębiu wygrało PO - oficjalne wyniki

To już oficjalne wyniki. PKW przeliczyła wszystkie oddane w Zagłębiu głosy. W sosnowieckim okręgu wyborczym najwięcej głosów zebrała Platforma Obywatelska, a SLD ze swoim wynikiem znalazło się dopiero za Ruchem Palikota.
Frekwencja w naszym okęgu wyborczym wyniosła 49,73 %, a dla samej Dąbrowy Górniczej 49,87 % (z czego 96,47 % głosów było ważnych). W naszym mieście uprawnionych do głosowania było 102 930 osób.

PO 43 %
PiS 21,21 %
RP 14,81 %
SLD 13,01 %
PSL 4,38 %
PJN 2,09 %
PP - Sierpień 80 - 0,78 %
Prawica - 0,73 %

-----------------------

SEJM:

PO, 5 mandatów:
Saługa Wojciech (42 lata, ekonomista) - 26 368 głosów ważnych (9,14 %)
Małecka-Libera Beata Maria (57 lat, lekarz) - 23 822 (8,50 %)
Piotr Van der Coghen (58 lat, ratownik górski) - 12 171 głosów (4,34 %)
Jarosław Pięta (47 lat, prawnik) - 9309 głosów (3,32 %)
Anna Nemś (47 lat, ekonomistka) - 9086 głosów ważnych (3,24 %)

PiS, 2 mandaty:
Ewa Malik (50 lat, inżynier metalurgii) - 25 214 głosów ważnych (8,99 %)
Waldemar Andzel (40 lat, politolog) )- 10 328 (3,68 %)

SLD, 1 mandat:
Witold Klepacz (58 lat, inżynier budownictwa) - 6817 głosów ważnych (2,43 %)

RP, 1 mandat:
Jerzy Borkowski (54 lata, przedsiębiorca) - 20 292 głosów ważnych (7,24 %)

SENAT:

W wyborach do Senatu w okręgu nr 76 najwięcej głosów otrzymał Zbigniew Meres reprezentujący Platformę Obywatelską (47 820 głosów, 30,64 %) i to on otrzyma mandat senatorski.

Leszek
Ile czasu na sprzątanie swoich śmieci mają komitety wyborcze? Dwa tygodnie?
bzenek

SLD ginie. Palikot jest niepewny. Ciekawe pod jakim szyldem prezydent Podraza pójdzie do wyborów za 3lata ?

Czyżby miał zostać kandydatem PO ? blink.gif

PS.
Nie mogę już oglądać w TV tych wszystkich durni co to "odnieśli moralne zwycięstwo". mellow.gif
Arbas
Jesli to nie tajemnica, to po ile głosów otrzymali poszczególni kandydaci w naszym okręgu?
endriu
Oto wielka tajemnica Arbas,

pozdr...
Prosty
uprzedzono mnie wink.gif
Arbas
CYTAT(endriu @ wto, 11 paź 2011 - 14:46) *

Nie zrozumiałeś mojego zapytania.
Nie interesują mnie statystyczne słupki i liczba głosów przy nazwiskach osób, które wejdą do sejmu
i senatu. Takie informacje są ogólnodostępne.
Chciałbym jednak wiedzieć po ile głosów otrzymali poszczególni kandydaci z naszego okregu,
lub przynajmniej z naszego miasta.
Dziękuję osobom, które się taką wiedzą z nami podzielą.
Człowiek
CYTAT(Arbas @ śro, 12 paź 2011 - 12:32) *

Nie interesują mnie statystyczne słupki i liczba głosów przy nazwiskach osób, które wejdą do sejmu
Chciałbym jednak wiedzieć po ile głosów otrzymali poszczególni kandydaci z naszego okregu,

Wybory 2011 - Wyniki Głosowania

Tam wszystko znajdziesz wink.gif listy 67 obwodów wybierasz który Cię interesuję i są podane statystyki imienne każdego kto był na listach do głosowania wink.gif
rouse
CYTAT(Arbas @ śro, 12 paź 2011 - 10:32) *

Wyniki kandydatów z Dąbrowy Górniczej:
1. Beata Małecka - Libera (PO) 23 822 głosów (8,50 %)
2. Jerzy Borkowski (RP) 20 292 (7,24 %)
3. Kazimierz Karolczak (SLD) 6498 głosów (2,32 %)
4. Robert Warwas (PiS) 4535 głosów (1,62 %)
5. Katarzyna Stachowicz (PO) 4263 głosów (1,52 %)
6. Tomasz Pasek (PO) 2860 głosów (1,02 %)
7. Edward Bober (PSL) 2061 głosów (0,74 %)
8. Halina Głowacka (PiS) 2049 głosów (0,73 %)
9. Bożena Borowiec (SLD) 1937 głosów (0,69 %)
10. Zbigniew Piątek (PiS) 930 głosów (0,33 %)

http://www.dg.pl/news/show/group/1/id/2936...cy+kandydaci%3F
endriu
CYTAT(Arbas @ śro, 12 paź 2011 - 12:32) *

Przepraszam, że nie zrozumiałem Twojego pytania, ja się nie gniewam, że nie zrozumiałeś mojej odpowiedzi.

pozdr...
Arbas
CYTAT(rouse @ śro, 12 paź 2011 - 11:02) *
CYTAT(Arbas @ śro, 12 paź 2011 - 10:32) *

Wyniki kandydatów z Dąbrowy Górniczej:
1. Beata Małecka - Libera (PO) 23 822 głosów (8,50 %)
2. Jerzy Borkowski (RP) 20 292 (7,24 %)
3. Kazimierz Karolczak (SLD) 6498 głosów (2,32 %)
4. Robert Warwas (PiS) 4535 głosów (1,62 %)
5. Katarzyna Stachowicz (PO) 4263 głosów (1,52 %)
6. Tomasz Pasek (PO) 2860 głosów (1,02 %)
7. Edward Bober (PSL) 2061 głosów (0,74 %)
8. Halina Głowacka (PiS) 2049 głosów (0,73 %)
9. Bożena Borowiec (SLD) 1937 głosów (0,69 %)
10. Zbigniew Piątek (PiS) 930 głosów (0,33 %)

http://www.dg.pl/news/show/group/1/id/2936...cy+kandydaci%3F

Dziękuję Rouse za podanie www.DG.pl - tylko tam są interesujące nas informacje.
Wielu mieszkańców DG od wczoraj pyta o te właśnie cząstkowe wyniki.
Widocznie podobnie jak ja, z trudem do nich dotarli.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.