rouse
Thu, 08 Sep 2011 - 11:45
Wielkimi krokami zbliżają się kolejne wybory do Sejmu i Senatu.
Zapraszam do dyskusji ……………
Kamil_
Thu, 08 Sep 2011 - 12:20
Bober klei plakaty na drzewach... Brak słów...
rouse
Thu, 08 Sep 2011 - 13:37
Wybory zawsze wzbudzają emocje. Ciągle mamy nadzieję, że wreszcie przyjdzie ktoś lepszy od poprzedników i spełni nasze oczekiwania ......
Czym się kierować, aby kolejny wybór był trafniejszy, bardziej udany?
Głosować na partie czy na nazwiska? Na sprawdzonych czy zupełnie nowych?
Dylematów jest sporo, ale jedno jest pewne – warto korzystać z namiastki demokracji, jaką są wybory parlamentarne. Niewątpliwie mamy dzisiaj większy, bardziej realny wpływ na bieg zdarzeń i wybór aktorów, którzy zadecydują o najważniejszych sprawach dla państwa i zapewne dla nas.
A zatem – kogo wybrać?
Mały77
Thu, 08 Sep 2011 - 16:12
Na pewno nie Pana Bobra, który chyba startowałby nawet z PiS, jeżeli by mu zaproponowano - szkoda słów
xMarcinx
Thu, 08 Sep 2011 - 18:10
Myślę, że to jest właściwy okres by rozliczyć poprzednie rządy z obietnic, których wszak nie było mało. Niemniej obecnie cieszy, że w tej kampanii już nie ma tak perfidnej kiełbasy wyborczej.
vacu
Thu, 08 Sep 2011 - 19:12
CYTAT(xMarcinx @ czw, 08 wrz 2011 - 17:10)

Myślę, że to jest właściwy okres by rozliczyć poprzednie rządy z obietnic, których wszak nie było mało. Niemniej obecnie cieszy, że w tej kampanii już nie ma tak perfidnej kiełbasy wyborczej.
Niestety jeżeli zrobisz takie rozliczenie - a każda z ekip już rządziła - to znów nie ma na kogo głosować
rouse
Fri, 09 Sep 2011 - 01:03
Uważam, że już czas, aby przewietrzyć ławy poselskie i dać szansę młodym-nowym politykom, którzy mają wypracowaną rozsądna wizję przyszłości kraju, bo wielu obecnych już się ”wypaliło” i zapadło w błogi letarg,
Otwarcie ta sprawę skomentował w trakcie spotkania w Dąbrowie Górniczej redaktor Jan Pospieszalski:
http://www.youtube.com/watch?v=RlmJGbRQzgc
Mały77
Fri, 09 Sep 2011 - 06:21
CYTAT(rouse @ pią, 09 wrz 2011 - 01:03)

Uważam, że już czas, aby przewietrzyć ławy poselskie i dać szansę młodym-nowym politykom, którzy mają wypracowaną rozsądna wizję przyszłości kraju, bo wielu obecnych już się ”wypaliło” i zapadło w błogi letarg,
Zdecydowanie popieram głosowanie na młodych - zdecydowanie odradzam głosowanie na ludzi z list PiS (przynajmniej do momentu, kiedy nie zmienią prezesa!!!).
aertedg
Fri, 09 Sep 2011 - 08:49
Przewietrzenie ław poselskich wyjdzie nam tak jak w poprzednich wyborach wejda Ci którzy maja wejsc tak było jest i będzie;)
xMarcinx
Fri, 09 Sep 2011 - 10:12
Oczywiście trzeba głosować na młodych i zdolnych! Odradzam głosowanie na tych z list PO odpowiedzialnych za obecne opóźnienia w budowaniu dróg, sytuacje na kolei, bezrobocie wśród ludzi młodych i po studiach czy też wzrost cen i ograniczenia w dostępie do programu rodzina na swoim!
aertedg
Fri, 09 Sep 2011 - 11:50
CYTAT(xMarcinx @ pią, 09 wrz 2011 - 10:12)

Oczywiście trzeba głosować na młodych i zdolnych! Odradzam głosowanie na tych z list PO odpowiedzialnych za obecne opóźnienia w budowaniu dróg, sytuacje na kolei, bezrobocie wśród ludzi młodych i po studiach czy też wzrost cen i ograniczenia w dostępie do programu rodzina na swoim!
Taaaaaaaaaaaaa zagłosujmy na Jarka;))
Slyzaba
Fri, 09 Sep 2011 - 12:23
W nawiązaniu do tematu - czy zwróciliście uwagę na kilkanaście bilbordów Krystyny Stachowicz? (OSTATNIA NA LIŚCIE) Niestety nie ma jej w top10 googla i zastanawiam się czy nie jest z 'tych' Stachowiczów?
menago
Fri, 09 Sep 2011 - 13:08
chyba nie Krystyna tylko Katarzyna Stachowicz.
CYTAT
Do Sejmu wybiera się jednak żona Krzysztofa Stachowicza, szefa partii w Dąbrowie Górniczej i niedoszłego prezydenta tego miasta.
http://sosnowiec.gazeta.pl/gazetasosnowiec...in__ale___.html
xMarcinx
Fri, 09 Sep 2011 - 13:22
No niestety kompromitacja na całej linii. Ciekawy jestem wyniku naczelnego WF-isty senatu w wyborach do sejmu.
rouse
Fri, 09 Sep 2011 - 19:08
To my młodzi ludzie musimy dać przykład dobrego wyboru by w przyszłości następne pokolenia nie wstydziły się i nie żałowały tego, że coś zostało zaprzepaszczone i nie zrealizowane
Posłuchajcie jeszcze raz Janka Pospieszalskiego, jest to bardzo mądry gość –
http://www.youtube.com/watch?v=RlmJGbRQzgcon mówi wyrażanie, iż Polska scena polityczna jest zabetotonowana dla młodych ludzi – nie mamy żadnych szans – starzy wyjadacze stanowią zdecydowana większość – oni dyktują warunki – nam młodym mówią wiecznie czekajcie albo aut – widziałem jak niszczyli moich kolegów – nie mieli żadnych skrupułów, nawet powieka im nie drgnęła - apeluję dajcie szansę młodym ludziom, dajcie sobie szansę
obecnie walka polityczna nie toczy się tylko miedzy partiami politycznymi, zaczyna się walka miedzy pokoleniami
Mały77
Sat, 10 Sep 2011 - 06:32
CYTAT(rouse @ pią, 09 wrz 2011 - 19:08)

To my młodzi ludzie musimy dać przykład dobrego wyboru by w przyszłości następne pokolenia nie wstydziły się i nie żałowały tego, że coś zostało zaprzepaszczone i nie zrealizowane
http://www.youtube.com/watch?v=RlmJGbRQzgcon mówi wyrażanie, iż Polska scena polityczna jest zabetotonowana dla młodych ludzi – nie mamy żadnych szans – starzy wyjadacze stanowią zdecydowana większość – oni dyktują warunki – nam młodym mówią wiecznie czekajcie albo aut – widziałem jak niszczyli moich kolegów – nie mieli żadnych skrupułów, nawet powieka im nie drgnęła - apeluję dajcie szansę młodym ludziom, dajcie sobie szansę
obecnie walka polityczna nie toczy się tylko miedzy partiami politycznymi, zaczyna się walka miedzy pokoleniami
Rouse - co do wybierania młodych ludzi - zgadzam się. Co do wybierania młodych ludzi z PiS - błąd!!! W tej partii zastępca prezesa nie ma nic do powiedzenia a co dopiero jakiś młodzik. Dla tej partii z takim prezesem nie ma żadnej przyszłości - nawet jakbyśmy wybierali samych młodych!!!
xMarcinx
Sat, 10 Sep 2011 - 09:48
CYTAT(Mały77 @ sob, 10 wrz 2011 - 06:32)

W tej partii zastępca prezesa nie ma nic do powiedzenia a co dopiero jakiś młodzik. Dla tej partii z takim prezesem nie ma żadnej przyszłości - nawet jakbyśmy wybierali samych młodych!!!
Mamy rozumieć, że byłeś ich członkiem i mówisz z własnego doświadczenia? To w jakiej partii zdanie prezesa jest mniej ważne niż pojedynczego członka?
http://www.wprost.pl/ar/261031/Jak-stado-b...o-nie-widzieli/
rouse
Sat, 10 Sep 2011 - 10:06
CYTAT(Mały77 @ sob, 10 wrz 2011 - 04:32)

CYTAT(rouse @ pią, 09 wrz 2011 - 19:08)

Rouse - co do wybierania młodych ludzi - zgadzam się. Co do wybierania młodych ludzi z PiS - błąd!!! W tej partii zastępca prezesa nie ma nic do powiedzenia a co dopiero jakiś młodzik. Dla tej partii z takim prezesem nie ma żadnej przyszłości - nawet jakbyśmy wybierali samych młodych!!!
Ok., co do jednego masz rację w obecnym układzie politycznym, młodzi ludzie nie mają szans się przebić, to jest fakt.
Ale chciałbym wyjaśnić ze taka sytuacja nie dotyczy tylko PIS, nie dajmy się zwariować tak samo jest w PO, PSL
Może z pozoru trochę inaczej wygląda to w SLD
Ale wszędzie obowiązuje ten sam model – rządzą w sposób „autorytarny” przywódcy Tusk, Kaczyński, Napieralski, Pawlak i ich dwory ( po kilkanaście osób – starych wyżeraczy) ludzie, którzy okupują już scenę polityczną od ponad dwudziestu lat – i sami widzimy jak to wygląda – są odrealnieni, przestali już dawno dostrzegać problemy zwykłych ludzi - władza istnieje niejako "obok" społeczeństwa, realizując swoje cele.
Dla młodych w miarę niezależnych polityków nastawionych na rozwoju i wdrążanie nowych pomysłów potrzebnych Polsce – w obecnym systemie politycznym nie mam miejsca i tylko od nas zależy czy ten stan rzeczy się zmieni.
Należy rozpocząć proces wymiany elit politycznych – tj. przewietrzyć ( jak to zrobić – napiszę za chwil kilka)
pozdrawiam
Mały77
Sat, 10 Sep 2011 - 10:28
CYTAT(xMarcinx @ sob, 10 wrz 2011 - 09:48)

CYTAT(Mały77 @ sob, 10 wrz 2011 - 06:32)

W tej partii zastępca prezesa nie ma nic do powiedzenia a co dopiero jakiś młodzik. Dla tej partii z takim prezesem nie ma żadnej przyszłości - nawet jakbyśmy wybierali samych młodych!!!
Mamy rozumieć, że byłeś ich członkiem i mówisz z własnego doświadczenia? To w jakiej partii zdanie prezesa jest mniej ważne niż pojedynczego członka?
http://www.wprost.pl/ar/261031/Jak-stado-b...o-nie-widzieli/Nie - po prostu obserwuję scenę polityczną i widzę, co się dzieje z politykami, którzy ośmielili się mieć inne zdanie niż prezes - nawet tacy, którzy niemal nie doprowadzili do jego zwycięstwa w wyborach prezydenckich. Tak więc dziękuję - postoję. Wybiorę młodych ale na pewno z innej listy
rouse
Sat, 10 Sep 2011 - 11:07
Zacząłem się rozpisywać, jakie podając działania, aby odświeżyć elity polityczne …
Ale widzę, że takie akcje są już powadzone w Internecie:
http://www.youtube.com/watch?v=znpGi6shPCwhttp://www.facebook.com/STOP.JEDYNKOMWchodzicie w to?
Mały77
Sat, 10 Sep 2011 - 11:35
CYTAT(rouse @ sob, 10 wrz 2011 - 11:07)

Zacząłem się rozpisywać, jakie podając działania, aby odświeżyć elity polityczne …
http://www.youtube.com/watch?v=znpGi6shPCwhttp://www.facebook.com/STOP.JEDYNKOMWchodzicie w to?
Szczerze? To ta kampania średnio mi się podoba? Dlaczego? Bo nie zawsze na "jedynce" jest "stary pierdziel" oraz nie zawsze na dalszym miejscu jest kandydat młody, który prezentuje jakiekolwiek wartości dla nas wyborców.
Poza tym wydaje mi się, że pomysłodawcy tej akcji uważają wyborców za bezmyślne bydło, które przy wyborach kieruje się tylko i wyłącznie logiem partii nie patrząc na wartość merytoryczną poszczególnych kandydatów - a nie do końca to jest prawda ...
Tak więc ja bym poszedł w innym stronę - głosujmy świadomie - i to wystarczy
rouse
Sat, 10 Sep 2011 - 12:08
Co to znaczy - świadomie?
Nie oszukujmy się, tak naprawdę niewielka grupa ludzi śledzi to wszystko, co się dzieje w polityce - większość jest zniesmaczona poziomem tych koryciarzy i ma to gdzieś
Zgadzam się w 100% z tym, co napisał trzy miesiące temu Rafał:
Najważniejsze jest to, co dzieje się właśnie teraz - układanie list wyborczych. Można by sparafrazować towarzysza Stalina: nieważni są ci, którzy głosują, ważni są ci, którzy układają listy. I dodać, że układają je w błogim przekonaniu, iż Polacy są stadem baranów, zawsze stawiających krzyżyk przy jedynce. Bo, jak na razie, Polacy potwierdzają słuszność tej opinii. Prawo obdarowywania swych dworaków "jedynkami" stanowi, obok prawa dysponowania budżetową dotacją, główne narzędzie sprawowania przez prezesowskie błagarodja władzy nad partią; toteż pilnie strzegą one, aby nikt nie próbował ich decyzji podważać.
--------------------
Mały77 ? to się naprawdę samo nie oczyści, musimy działać razem, głośno o tym mówić i tą świadomość dopiero budować
Tom's
Sat, 10 Sep 2011 - 12:11
Pewnie, że wchodzę w akcje stop jedynkom, czas na zmiany, wielkie zmiany. Czas na młodych zdolnych. Starzy już pokazali co potrafią.
rouse
Sat, 10 Sep 2011 - 13:23
CYTAT(Mały77 @ sob, 10 wrz 2011 - 09:35)

CYTAT(rouse @ sob, 10 wrz 2011 - 11:07)

Szczerze? To ta kampania średnio mi się podoba? Dlaczego? Bo nie zawsze na "jedynce" jest "stary pierdziel" oraz nie zawsze na dalszym miejscu jest kandydat młody, który prezentuje jakiekolwiek wartości dla nas wyborców.
Poza tym wydaje mi się, że pomysłodawcy tej akcji uważają wyborców za bezmyślne bydło, które przy wyborach kieruje się tylko i wyłącznie logiem partii nie patrząc na wartość merytoryczną poszczególnych kandydatów - a nie do końca to jest prawda ...
Tak więc ja bym poszedł w innym stronę - głosujmy świadomie - i to wystarczy

ok. możemy to jakość pogodzić -aby dać nam wszystkim szansę na dobry wybór Kandydata z Dąbrowy Górniczej w nawiązaniu do Twojej sugestii proponuję na forum rozpocząć akcję „ŚWIADOMY WYBÓR”
akcja ma polegać na „weryfikacji” list wyborczych kandydatów z Dąbrowy Górniczej:
- jeżeli widzicie na listach wyborczych w naszym okręgu wyborczym kandydata zajmującego dalszą pozycję, a wiecie, że to człowiek godny poparcia – polećcie taką osobę w na forum:
I odwrotnie:
- jeżeli Waszym zdaniem na listach znalazły się osoby nie zasługujące na nasz głos – również o tym napiszcie! Chodzi o to, by do Parlamentu z Dąbrowy Górniczej weszli ludzie autentycznie tego warci, co niekoniecznie musi się pokrywać ze wskazaniem partyjnego „aparatu”

) Niech będą to nasze prawybory.
Tom's
Sat, 10 Sep 2011 - 14:08
ciekawy pomysł, popieram
vacu
Sat, 10 Sep 2011 - 18:43
CYTAT(Tom's @ sob, 10 wrz 2011 - 11:11)

Pewnie, że wchodzę w akcje stop jedynkom, czas na zmiany, wielkie zmiany. Czas na młodych zdolnych. Starzy już pokazali co potrafią.
A nie jest tak, że przy naszej ordynacji wyborczej taka akcja jest bez sensu? Co prawda na wybory nie chodzę więc fachowcem nie jestem ale wydaje mi się, że przepisy u nas są takie, że kto ma "wejść" do sejmu to i tak wejdzie
CYTAT
Poza tym wydaje mi się, że pomysłodawcy tej akcji uważają wyborców za bezmyślne bydło, które przy wyborach kieruje się tylko i wyłącznie logiem partii
A nie jest tak w powiedzmy 80-90 procentach przypadków?
maga
Sun, 11 Sep 2011 - 16:47
CYTAT(Tom's @ sob, 10 wrz 2011 - 14:08)

ciekawy pomysł, popieram
Witam serdecznie.
Od dłuższego czasu czytam Państwa wypowiedzi na forum. Tym razem postanowiłam zabrać głos w dyskusji.
Kampania w toku, uważam, że w tych wyborach powinniśmy dać szansę
młodym ludziom,
którzy mają swoje pomysły, zapał i chęć do wprowadzenia zmian. Czy im się uda, będziemy mogli sprawdzić i rozliczyć za 4 lata (jeżeli zdobędą mandaty poselskie). W internecie kampania nabiera tempa, pojawiają się akcje typu „stop jedynkom” .
POPIERAM!Może warto zapoznać się z programem osób, które mają dalsze pozycje na listach.
Pozdrawiam
maga
Sun, 11 Sep 2011 - 20:41
Przesyłam adres strony
http://kasiastachowicz.pl/ Niestety nie znalazłam na niej programu

kandydatki.
Tom's
Sun, 11 Sep 2011 - 20:49
co myślicie o piosence którą, znalazłem??
http://www.youtube.com/watch?v=_lOjJALQilo&feature=feeduGłosujcie na młodych, głosujcie na Roberta WARWASA!!!
Tylko młodzi mają sznase wprowadzić jakiekolwiek zmiany na lepsze
pawcio1978
Sun, 11 Sep 2011 - 20:50
Wielu takich kandydatow zrobi duzo aby wygrac. Potem zapomna o wyborcach i swoim regionie.
rouse
Sun, 11 Sep 2011 - 21:10
CYTAT(pawcio1978 @ nie, 11 wrz 2011 - 18:50)

Wielu takich kandydatow zrobi duzo aby wygrac. Potem zapomna o wyborcach i swoim regionie.
Czy możesz napisać dokładnie, kogo masz na myśli?
pawcio1978
Sun, 11 Sep 2011 - 21:14
Tych co startuja do sejmu/senatu, itp.
rouse
Sun, 11 Sep 2011 - 21:16
CYTAT(pawcio1978 @ nie, 11 wrz 2011 - 19:14)

Tych co startuja do sejmu/senatu, itp.
to znaczy kto?
wszyscy?
Tom's
Sun, 11 Sep 2011 - 21:19
Kiepska precyzja, bo do sejmu/senatu startuje wielu a żeby móc kogokolwiek z czegokolwiek rozliczać trzeba najpierw znać kandydata i jego program.
pawcio1978
Sun, 11 Sep 2011 - 21:25
Rouse:
Napisalem "wielu" a nie "wszyscy".
Tom's:
Jak widac po poprzednim poscie kandydatka startuje, a nie umiescila swojego programu.
rouse
Sun, 11 Sep 2011 - 21:37
CYTAT(pawcio1978 @ nie, 11 wrz 2011 - 19:25)

Rouse:
Napisalem "wielu" a nie "wszyscy".
Rozumiem – ale ja chciałbym uzyskać odpowiedz na moje pytanie – którzy kandydaci według Ciebie, zrobili dużo aby wygrać, a potem zapomnieli o wyborcach i swoim regionie.?
Proszę o konkretne nazwiska?
pawcio1978
Sun, 11 Sep 2011 - 21:44
Rouse:
Po 1: Ochrona Danych Osobowych,
Po 2: Ci co chca to wiedza :p
xMarcinx
Sun, 11 Sep 2011 - 21:47
Ja myślę, że Robert Warwas ma całkiem niezłe miejsce, zważywszy na to, że Waldemar Andzel dopiero na 2.
rouse
Sun, 11 Sep 2011 - 22:24
CYTAT(pawcio1978 @ nie, 11 wrz 2011 - 19:44)

Rouse:
Po 1: Ochrona Danych Osobowych,
Po 2: Ci co chca to wiedza

Naprawdę ciężko mi się z Tobą dyskutuje, publicznie oskarżasz niektórych o oszustwo a nie chcesz powiedzieć, których – chociaż jako wyborca masz do tego święte prawo
Człowieku jak się mówi „A” to należałoby być konsekwentnym i powiedzieć, kto według Ciebie okłamuje wyborców
A tak to mówisz na okrągło i po co to mówisz jak nic z tego nie wynika
Zero informacji, takimi ogólnikami tworzysz tylko na tym forum – chaos
Tobie już dziękuję, już nie dyskutuje – nie ma, o czym
Mały77
Mon, 12 Sep 2011 - 06:42
Ciekawe czy Pani Kasia ma takie samo parcie do władzy jak jej mąż

Ale chyba mniejsze bo bilbordy dopiero teraz się pojawiły ...

No i nie życzyła dzieciom m.in. bezpiecznej drogi do szkoły

Co do Roberta Warwasa - nie znam tego Pana, ale dla mnie jest zdyskwalifikowany, ze względu na listę z której startuje.
Myślę, że nie warto też głosować na Panią Beatę Małecką-Liberę. Za co - za głosowanie przeciw dofinansowaniu Ośrodka Szkolno-Wychowawczego dla Dzieci i Młodzieży Niepełnosprawnej - wiem, że dyscyplina partyjna, ale mogła się choć trochę postarać, żeby Dąbrowa te pieniądze dostała.
PS. rouse - nie dyskutuj z pawcio1978 - szkoda czasu i nerwów a i forum się zaśmieca
rouse
Mon, 12 Sep 2011 - 09:51
CYTAT(Mały77 @ pon, 12 wrz 2011 - 04:42)

Ciekawe czy Pani Kasia ma takie samo parcie do władzy jak jej mąż

Ale chyba mniejsze bo bilbordy dopiero teraz się pojawiły ...

No i nie życzyła dzieciom m.in. bezpiecznej drogi do szkoły

Co do Roberta Warwasa - nie znam tego Pana, ale dla mnie jest zdyskwalifikowany, ze względu na listę z której startuje.
Myślę, że nie warto też głosować na Panią Beatę Małecką-Liberę. Za co - za głosowanie przeciw dofinansowaniu Ośrodka Szkolno-Wychowawczego dla Dzieci i Młodzieży Niepełnosprawnej - wiem, że dyscyplina partyjna, ale mogła się choć trochę postarać, żeby Dąbrowa te pieniądze dostała.
PS. rouse - nie dyskutuj z pawcio1978 - szkoda czasu i nerwów a i forum się zaśmieca

Tak z „pawcio1978” więcej w tym temacie dyskutować nie zamierzam
Ale żeby nie było tak smutno – napisz, którego kandydata byłbyś w stanie polecić
Czy zamierzasz głosować na partie czy na konkretną osobę?
Na starych wyjadaczy czy zupełnie nowych?
maga
Mon, 12 Sep 2011 - 09:59
Widzę, że dyskusja nabiera tempa.
rouse
Mon, 12 Sep 2011 - 12:35
W grupie wiekowej od 18 do 24 lat PiS może na dziś, według sondażu, liczyć na 29 proc. głosów, a Platforma na 27. Następne w kolejności są PSL - 12 proc. i SLD - 10 proc. Młodzi widzą w Sejmie także Ruch Poparcia Palikota, na którego głosowałoby 7 proc.
http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,103087,1027137...od_mlodych.html
Mały77
Mon, 12 Sep 2011 - 16:31
CYTAT(rouse @ pon, 12 wrz 2011 - 09:51)

Tak z „pawcio1978” więcej w tym temacie dyskutować nie zamierzam
Ale żeby nie było tak smutno – napisz, którego kandydata byłbyś w stanie polecić
Czy zamierzasz głosować na partie czy na konkretną osobę?
Na starych wyjadaczy czy zupełnie nowych?
Hmmm - jeszcze trochę za wcześnie na tak 100% deklarację, bo jak na razie nie dostałem "do ręki" żadnej ulotki, programu. Chciałbym usłyszeć co przedstawiciele naszego miasta mogą nam zaproponować, dla naszego regionu. Chciałbym również zapoznać się z osiągnięciami posłów poprzedniej kadencji i rozliczyć ich i ich partię z tego co zrobili dla naszego regionu.
Ale jedno mogę zapewnić - skreślę tylko i wyłącznie osobę młodą, która jeszcze nie miała udziału w rządzeniu.
kursor
Tue, 13 Sep 2011 - 23:11
Mam pytanie:
Czy ktoś nie mógłby ze sztabowców Platformy wyperswadować Pani Kasi Stachowicz uśmiechania się na zdjęciach użytych w materiałach wyborczych?
Klawiatura jakaś taka nie równa a mogło by być zgoła odmiennie gdyby buzia była przymknięta

@ rouse
Robert co się tak gorączkujesz z tym parciem na młodych do polityki, powiedz że jesteś wkurzony na swoją partię ( bądź kolegów/koleżanki partyjne ) wywalenia Twojej osoby z 4 pozycji na 8
pozdro
rouse
Wed, 14 Sep 2011 - 00:21
Po obecnych wpisach wiedzę, że sezon ogórkowy jeszcze trawa i mało, kto się zastanawia, na kogo warto oddać głos Lepiej idzie punktowanie i wytykanie ?.. nie ten uśmiech, złość, Panie Edwardzie plakaty z drzew wypada zdjąć - Czas do pracy kandydaci - wyborcy wymagają od Nas więcej...
CYTAT(kursor @ wto, 13 wrz 2011 - 21:11)

Mam pytanie:Czy ktoś nie mógłby ze sztabowców Platformy wyperswadować Pani Kasi Stachowicz uśmiechania się na zdjęciach użytych w materiałach wyborczych? Klawiatura jakaś taka nie równa a mogło by być zgoła odmiennie gdyby buzia była przymknięta

@ rouseRobert co się tak gorączkujesz z tym parciem na młodych do polityki, powiedz że jesteś wkurzony na swoją partię ( bądź kolegów/koleżanki partyjne ) wywalenia Twojej osoby z 4 pozycji na 8 pozdro
Kursor Tobie się podoba to bagno dookoła Co Ci posłowie (polityczni emeryci) przez 4 lata robili Lansowali się na salonach i uśmiechali? Co Dąbrowa dzięki nim zyskała?Po co Ci ludzie w ogóle są tak ? TU ? co oni robią dla Nas - Za nic nikt nie odpowiada, tylko gadają A młodzi ludzie maja ciągle pod górkę Co sprytniejsi wyjeżdżają a reszta się trudzi i marudzi Szklany sufit, Dokąd to zmierza Czy myślisz, że Tobie się uda?
Michał87
Sat, 17 Sep 2011 - 09:01
Link do fotoreportażu o kampanii wyborczej w Zagłębiu -
http://www.zaglebieinfo.pl/informacje/barwy-kampanii/
Arbas
Sat, 17 Sep 2011 - 10:10
Nie podoba mi się to, że gdy mąż przegrywa wybory,
w najbliższym terminie startuje żona, o której nigdy przedtem, nikt nie słyszał.
Czy można się zarazić politykierstwem drogą kropelkową?
Ciekawi mnie jaki wynik w Dąbrowie osiągnie kandydatka, która w sprawie dofinansowania Ośrodka dla Niewidzących ewidentnie głosowała PRZECIWKO swojemu miastu?
Interesuje mnie również jak kandydat - za-radny piesniarz M.K głosował w sprawie likwidacji oddziału kardiologicznego dąbrowskiego szpitala?
Dziekuję za ewentualne informacje.
dżoplin
Sat, 17 Sep 2011 - 10:19
piesniarz M.K nie jest już w Radzie Miasta, więc nie mógł głosować
Kamil_
Sat, 17 Sep 2011 - 15:06
Pani Katarzyna Stachowicz politykowała więcej niż Ty drogi Arbasie. Że nie słyszałeś to już inna sprawa ;-) Pewnie ta sama z powodu której sądziłeś, że Kalaga jest radnym RM...
Pani Beata Małecka Libera głosowała przeciwko poprawce do budżetu dającej nam pieniążki na ośrodek a jej hasło wyborcze to 'Pierwsza w pracy dla Zagłębia'. O ironio ;-)
Pani Barbra Dolniak to już w ogóle szczyt szczytów. Kampania robiona na tragedii, ciągłe podkreślanie, że jest wdową, chodzenie po ludziach i opowiadanie o kontynuowaniu misji męża (której nomen omen nie było). A dwa, że bilboardy są tam gdzie były bilboardy fundacji... Mam nadzieję, że się przeliczy i jej wynik będzie marny...
Pani Profesor Grabowska z SLD, która startuje w wyborach do Senatu to z kolei spadochroniarz nie związany z naszym regionem. Pochodzi z powiatu Kłobuckiego, dotychczas związana ze Śląskiem a nie Zagłębiem! Dodatkowo na swojej stronie zachęca do oddawania na siebie głosu w sposób, który będzie powodował, że głos będzie nieważny. Ma specjalistów w sztabie, nie ma co

Kandydatury Kalagi i Jaszczury są dla mnie w ogóle niepoważne i szkoda je komentować.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.