Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PETYCJA W SPRAWIE KOMUNIKACJI NOCNEJ
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Dąbrowa Górnicza > Nasze Miasto
Stron: 1, 2
Poppolityk
Spokojnie, poczekajmy na rozkład jazdy jak to będzie wyglądało. Jeśli przesiadkowe N902 zapewni chociaż dojazd nie tylko do centrum DG (jak projektowano przedłużoną N908) ale przez Reden do DG, zawsze będzie to jakiś plus. Gorzej jeśli nie... :/
Sebastian22
CYTAT(Poppolityk @ wto, 05 paź 2010 - 19:08) *
Spokojnie, poczekajmy na rozkład jazdy jak to będzie wyglądało. Jeśli przesiadkowe N902 zapewni chociaż dojazd nie tylko do centrum DG (jak projektowano przedłużoną N908) ale przez Reden do DG, zawsze będzie to jakiś plus. Gorzej jeśli nie... :/

Na Reden to można iśc spod kościoła czy nawet z Centrum, gorzej dla mieszkańców Gołonoga choć też dojdą, ale np. ludzie z Ząbkowic to już zapewne nie dojadą....eech.
Prosty
Porażka ...
signaal
CYTAT(Prosty @ wto, 05 paź 2010 - 19:54) *
Porażka ...

W sumie to wszędzie można dojść piechotą albo dojechać rowerem. Tylko po cholerę komunikacja wtedy? I nadal myślę, że każdy z wyższych urzędników UM powinien miesiąc w roku mieć zakaz korzystania z samochodu. I to nie w czasie urlopu. Od razu by nam się komunikacja poprawiła.
KJS
Trudno.
Nie jest najgorzej.

Jakoś dojedziemy wink.gif te Nki są w SC o x.52 a o y.05 jadą N908 na kato. Reasumując trzeba mieć mniej więcej godzinkę czasu żeby dotrzeć z DG na Kato w nocy. Z przerwą w SC 15minutową na fajkę wink.gif
Z Sosnowca też mogę wyjść z klubu o 1,2, albo 3 i x.05 mam dojazd do domu.
Chętni się znajdą. tongue.gif
Poppolityk
Oto i pojawił się na stronie KZK GOP nowy rozkład jazdy N902

http://rozklady.kzkgop.pl/index.php?co=roz...p;id_trasy=4528

Będą 3 kursy na trasie Sosnowiec Urząd Miasta - DG Centrum:
- 01.05
- 02.05
- 03.05

Skomunikowane one są z busami N908 odjeżdżającymi z Katowic:
- 00.40
- 01.40
- 02.40

Reasumując, od nadchodzącego weekendu można wydostać się z Katowic do DG o następującej porze:

- 22.45 : ostatni pociąg osobowy
- 23.10/23.15: ostatnie 808
- 23.47 : 831
- 00.40
- 01.40
- 02.40
- 04.35 : pierwszy poranny pociąg
- 04.46 : 808

Czas przejazdu nocnego busa (czy raczej busów z uwagi na przesiadkę) z Katowic do centrum DG wyniesie 45 minut, w tym 7 minut oczekiwania pod sosnowieckim magistratem
Master
Według mnie Dobrze !!!! W Sosnowcu tez bawi sie wiele osób z DG. Jest to milowy krok wink.gif choc oczywiscie lepiej byłoby z bezposrednim, ale i tak na plus.

Widze ze niektorzy juz po 1 decyzji mają "ale" do Podrazy nie pamiętając innych spraw na plus
Poppolityk
W przeciwną stronę wygląda to nieco gorzej

Kursy N902 odjadą z centrum DG o godz.:
- 01.30
- 02.30
- 03.30
i dojadą pod sosnowiecki magistrat o godz. 01.51 / 02.51 / 03.51.

Oczekiwanie zatem na N908 do Katowic (kursy z przystanku Sosnowiec Urząd Miasta o 02.04 / 03.04 / 04.04) wyniesie w tym wypadku 13 minut, a przyjazd do Katowic nastąpi o 02.25 / 03.25 / 04.25 – podróż z DG do Katowic zajmie zatem już 55 minut.

W kierunku przeciwnym, z DG do Katowic w weekendy wydostaniemy się o godz.:
- 22.28: 808
- 22.36: 27
- 22.55: ostatni pociąg osobowy
- 01.30: N902
- 02.30: N902
- 03.30: N902
- 03.58: 801 (jako 27)
- 04.35: pierwszy pociąg osobowy

Przerwa między 23 a 1.30 jest nadal dużo za długa. To 2,5h. Ale cieszmy sie z tego co jest wink.gif
Prosty
Nie jest tak źle jak zamieścili rozkład z godzinami. Lepsza była by bezpośrednia, ale znowu narzekać tak jak w poprzednim poście nie mogę wink.gif
Poppolityk
CYTAT(KJS @ wto, 05 paź 2010 - 20:42) *
Trudno.Nie jest najgorzej.Jakoś dojedziemy wink.gif te Nki są w SC o x.52 a o y.05 jadą N908 na kato. Reasumując trzeba mieć mniej więcej godzinkę czasu żeby dotrzeć z DG na Kato w nocy. Z przerwą w SC 15minutową na fajkę wink.gifZ Sosnowca też mogę wyjść z klubu o 1,2, albo 3 i x.05 mam dojazd do domu.Chętni się znajdą. tongue.gif
Przerwa na fajke będzie nawet krótsza niż kwadrans wink.gif Busy odjeżdżają z Piotra Skargi o 0.40, 1.40, 2.40 a lądują wg rozkładu pod sosnowieckim urzędem miasta kolejno o 0.58, 1.58, 2.58http://rozklady.kzkgop.pl/index.php?co=roz...p;id_trasy=4401Biorąc pod uwage "nocne korki" wink.gif to pewnie zostanie nie 7 a 5 minut na przesiadke czytaj fajke ;)Reasumując, to krok w dobrą stronę. W sumie czy jest to połączenie przesiadkowe czy bezpośrednie nie ma aż takiego znaczenia. Bardziej szkoda, że nie ma jak zapowiadano 5 ale 3 połączenia (choć w zasadzie wystarczyłyby w zupełności 4 - ten jeden dodatkowy N908 o 3.40 z Kato skomunikowany z N902 o 4.05 pod urzędem miasta) no i że bus będzie jeździł nie 3 a 2 razy w tygodniu - choć z 2 str imprezy z niedzieli na poniedziałek są rzadkością, no chyba że ktoś by chciał wrócić po kinie czy teatrze koło 1 w nocy.Dużo gorszym problemem jest, że z tych 3 nocnych busów tylko ostatni kurs umożliwia przesiadkę na coś w stronę Gołonoga. Wsiadając o 3.05 pod UM w Sosnowcu, wystarczy wysiąść nie o 3.25 w centrum DG ale 3.24 na Aleji Róż i szybko przeskoczyć na tamtejszy przystanek tramwajowy - o 3.27 jedzie tramwaj na hutę smile2.gifhttp://rozklady.kzkgop.pl/rozklad/pokaz_ku...u=37#przystanek3 minuty to spory zapas, w nocy nie ma korków więc powinno się bez problemu zdążać z busa na tramwaj. Niestety kursy 1.05 i 2.05 z Sosnowca do DG nie zapewniają żadnego połączenia ani w stronę Gołonoga, Mydlic czy Będzina. Pozostaje taxa albo z buta :)Zaś w odwrotną stronę, jakby ktoś chciał wydostać się w nocy z Gołonoga do Katowic to bez problemu łapię T21 o 1.14 z centrum Gołonoga i przesiada się na N902 o 1.30 w centrum DGhttp://rozklady.kzkgop.pl/rozklad/pokaz_ku...ku=9#przystanektak by potem złapać N908 o 2.04 z Sosnowca.Aha, pragnę zauważyć, że ktoś kto zechce dojechać z centrum DG do Katowic tym nocnym N902 o 3.30 przez Sosnowiec, to wysiądzie na Piotra Skargi o 4.25. Temczasem o 3.58 (TJ. 28 MINUT PÓŹNIEJ NIŻ N902) odjeżdża z centrum DG 27 jadący trasą 801 ktory na Piotra Skargi wysadzi nas... wcześniej bo o 4.22 smile2.gif Tak w ramach zwalczania absurdow wszelakich wink.gifhttp://rozklady.kzkgop.pl/rozklad/pokaz_ku...u=15#przystanek
bzenek
Ha, ha, ha, już wiadomo czemu autobus "spóźnił" się o tydzień. biggrin.gif

Po prostu trwały gorączkowe prace jak pod pozorem nocnej komunikacji otworzyć kolejne dupowozy dla związkowców z PKP Sosnowiec.

Zwrócicie uwagę, że nie starczyło pieniędzy aby w weekend zawieźć mieszkańców do Gołonoga. mellow.gif

Za to wystarczyło publicznej kasiory na CODZIENNIE kursy z Zagórza do Zagórza przez Zagórze dla leniwych kolesi z PKMu. fight (2).gif

CYTAT(Poppolityk @ wto, 05 paź 2010 - 20:50) *
w tym 7 minut oczekiwania pod sosnowieckim magistratem

Co to za miejsce przesiadkowe jest ? Centrum Sosnowca jest pod dworcem PKP na Patelni, a nie na jakimś zadupiu pod urzędem miasta.

CYTAT(Poppolityk @ śro, 06 paź 2010 - 00:05) *
W sumie czy jest to połączenie przesiadkowe czy bezpośrednie nie ma aż takiego znaczenia.
Chyba sobie kpisz.

CYTAT(Poppolityk @ śro, 06 paź 2010 - 00:05) *
Wsiadając o 3.05 pod UM w Sosnowcu, wystarczy wysiąść nie o 3.25 w centrum DG ale 3.24 na Aleji Róż i szybko przeskoczyć na tamtejszy przystanek tramwajowy

Zaś w odwrotną stronę, jakby ktoś chciał wydostać się w nocy z Gołonoga do Katowic to bez problemu łapię T21 o 1.14 z centrum Gołonoga i przesiada się na N902 o 1.30 w centrum

No jak ja mam czytać w internecie jakieś survivalowe poradniki to ja dziękuje za taką komunikację. lac.gif
Poppolityk
[/quote]
No jak ja mam czytać w internecie jakieś survivalowe poradniki to ja dziękuje za taką komunikację. lac.gif
[/quote]

rozumiem, że bardziej odpowiada Ci sytuacja jak przez ostatnie 7 lat, gdy do Dąbrowy nie dało się noca dojechać z Katowic? tyle bowiem mija od likwidacji jednego kursu linii N12, coś koło 1.00 z dworca w Katowicach. teraz dostajemy 3 busy, fakt że przesiadkowe, fakt że tylko weekendy, ale miejcie umiar. to krok w dobrą stronę
xMarcinx
CYTAT(Poppolityk @ śro, 06 paź 2010 - 17:45) *
CYTAT

rozumiem, że bardziej odpowiada Ci sytuacja jak przez ostatnie 7 lat, gdy do Dąbrowy nie dało się noca dojechać z Katowic? tyle bowiem mija od likwidacji jednego kursu linii N12, coś koło 1.00 z dworca w Katowicach. teraz dostajemy 3 busy, fakt że przesiadkowe, fakt że tylko weekendy, ale miejcie umiar. to krok w dobrą stronę

taaa 2 bilety trzeba kupić by przejechać z K-ce do SC, potem przesiąść się i wysiąść w centrum Dg i albo autem do domu albo autobusem (zaraz zaraz jakim autobusem jak nic o tej porze niema, ba nawet na gołonóg nic nie jedzie?!).

KICHA!
vacu
CYTAT(xMarcinx @ śro, 06 paź 2010 - 18:09) *
taaa 2 bilety trzeba kupić by przejechać z K-ce do SC, potem przesiąść się i wysiąść w centrum Dg i albo autem do domu albo autobusem (zaraz zaraz jakim autobusem jak nic o tej porze niema, ba nawet na gołonóg nic nie jedzie?!).

KICHA!

Marcin - jeżeli podróż trwa do godziny a masz bilet najdroższy (i tak musisz taki mieć aby dojechać z Katowic) to nie trzeba kasować na nowo, po przesiadce jedzie się na "stary" bilet. Chyba, że w nocy to nie działa.
Mnie tam to akurat lotto, bo akurat może ze dwa razy w życiu korzystałem z nocnego busa. Lepszy własny samochód lub taxi jeśli są procenty rolleyes.gif

[OT]Poppolityk: Mam wrażenie, że z nocnej komunikacji zrobiłeś sobie cel życiowy wink.gif Nie mówię, że to źle, pewnie dzięki takim ludziom to i owo się zmienia, po prostu to ciekawe smile2.gif[/OT]
xMarcinx
vacu
tylko się połap by wszystko się zmieściło w godzinę, gdzie wysiąść gdzie przejść etc.. nawet szukajka kzkgop nie potrafi tego skomunikować, a co dopiero ktoś z % albo przemęczony praca / nauką.
Poppolityk

KICHA![/quote]
Marcin - jeżeli podróż trwa do godziny a masz bilet najdroższy (i tak musisz taki mieć aby dojechać z Katowic) to nie trzeba kasować na nowo, po przesiadce jedzie się na "stary" bilet. Chyba, że w nocy to nie działa.
Mnie tam to akurat lotto, bo akurat może ze dwa razy w życiu korzystałem z nocnego busa. Lepszy własny samochód lub taxi jeśli są procenty rolleyes.gif

owszem, nie trzeba kasować 2 biletow. kasujesz w Katowicach jeden za 4zł i jedziesz na nim do DG

[OT]Poppolityk: Mam wrażenie, że z nocnej komunikacji zrobiłeś sobie cel życiowy wink.gif Nie mówię, że to źle, pewnie dzięki takim ludziom to i owo się zmienia, po prostu to ciekawe smile2.gif[/OT]
[/quote]

po prostu jak się w coś zaangażuje to ciągnę to do końca wink.gif
bzenek
rozumiem, że bardziej odpowiada Ci sytuacja jak przez ostatnie 7 lat, gdy do Dąbrowy nie dało się noca dojechać z Katowic?

Osobiście to jest mi wszystko jedno. Przestałem już nawet korzystać z dziennej komunikacji bo mi kursy powycinali. smile.gif

Po prostu szlag mnie trafia jak władze wydaja forsę z moich podatków na coś kompletnie bez sensu.

teraz dostajemy 3 busy, fakt że przesiadkowe, fakt że tylko weekendy, ale miejcie umiar. to krok w dobrą stronę

Nie miej złudzeń. To raczej jest krok w bok. Unik znaczy się. smile.gif

Te autobusy są celowo tak nieatrakcyjne aby udowodnić brak zapotrzebowania na nocną komunikację.

Kto ma rację dowiemy się po wyborach. fnd (2).gif
vacu
CYTAT(xMarcinx @ śro, 06 paź 2010 - 18:29) *
vacu
tylko się połap by wszystko się zmieściło w godzinę, gdzie wysiąść gdzie przejść etc.. nawet szukajka kzkgop nie potrafi tego skomunikować, a co dopiero ktoś z % albo przemęczony praca / nauką.

Ktoś wcześniej napisał, że podróż łącznie z przesiadką potrwa ok. 45 minut. Na podstawie tego odpowiedziałem, osobiście nie korzystam z komunikacji miejskiej. Jak jestem "zmęczony" to ostatnia rzecz, o której marzę to podróż autobusem. A na liniach dziennych, które ew. brałbym pod uwagę wciąż jeżdżą trupowozy śmierdzące olejem więc też korzystam w sytuacjach naprawdę awaryjnych tylko.
Master
bzenek urzad miasta w sosnowcu jest w samym centeum Sosnowca, został tam nawet zrobiony dworzec autobusowy za pieniadze z UE w ramach wymiany taboru kilka lat temu. ot jest na koncu Malachowskiego. Tam zatrzymuje sie i ma postoj wiele linii. Trzeba sie tylko zorientowa
bzenek
CYTAT(Master @ śro, 06 paź 2010 - 20:58) *
bzenek urzad miasta w sosnowcu jest w samym centeum Sosnowca, został tam nawet zrobiony dworzec autobusowy za pieniadze z UE w ramach wymiany taboru kilka lat temu. ot jest na koncu Malachowskiego. Tam zatrzymuje sie i ma postoj wiele linii. Trzeba sie tylko zorientowa

Na papierze może i jest to w centrum ale tak naprawdę są to już opłotki. Zwłaszcza po ciemku i po północy. Równie dobrze można zrobić u nas pętlę gdzieś za WSB i tłumaczyć, że to centrum.

Jak się chce robić poważną linię nocną to ma się toto zatrzymywać pod dworcem PKP. Tam jest centralne centrum Sosnowca. To właśnie tam idzie każdy kto ma ochotę z Sosnowca wyjechać.
Master
Ale skoro bedzie tam przesiadka z Katowic , więc nie bedzie trzeba nigdzie chodzic i niczego szukac wink.gif
Poppolityk
Polecam artykuł w tym temacie na Wojewódzkim Portalu Komunikacyjnym

http://www.wpk.katowice.pl/index.php?itemid=1749

http://www.tram-silesia.pl/forum/viewtopic.php?t=2504
BARES
To jest właśnie pokaz typowej politykierskiej mitręgi która nam fundują nam nasi n BEZradni sytuacja prosta jak budowa cepa trzeba było tylko przedłużyć linie do centrum naszego miasto to oczywiście zrobił nam PP slalom gigant z oddzielnym połączeniem i tu nasuwa się pytanie dlaczego poniżej kilka możliwości kolejność nieprzypadkowa:

1 Nasz wielmożnie nam panujący pomyślał ja wam udowodnię że nie zrobiłem połączenia z Katowicami ponieważ nie było nikomu potrzebne ale ja jestem dobrym gospodarzem i wsłuchuje się w głos ludu a więc na próbę rzucę wam te połączenie , ale tylko po to żeby udowodnić że niema na zapotrzebowania no i tu zastosujemy taki trik że zamiast po prostu przedłużyć linie to puścimy druga z Sosnowca no i czas dojazdu wydłuży się dwukrotnie to część z was na pewno zniechęci.

2 Wersja typowo kolesiowską zamiast przedłużyć linie po prostu to zrobimy swoją no bo można przecież zatrudnić kolegę kolegi i pod pozorem wielkiej łaski okazanej mieszkańcom jaką ma być wieczorne skomunikowanie ( w innych miastach nie było z tym problemu ) D.G. z Katowicami zrobić jakiś mały interesik, to że pomysł jest karkołomny to mało kogo interesuje.

3 Pokaz urzędniczej głupoty, bez wyraźnej przyczyny powodu tego jest w naszym kraju można zaznać bez umiaru.

tony montana
CYTAT(BARES @ pią, 08 paź 2010 - 02:12) *
...

1 Nasz wielmożnie nam panujący pomyślał ja wam udowodnię że nie zrobiłem połączenia z Katowicami ponieważ nie było nikomu potrzebne ale ja jestem dobrym gospodarzem i wsłuchuje się w głos ludu a więc na próbę rzucę wam te połączenie , ale tylko po to żeby udowodnić że niema na zapotrzebowania no i tu zastosujemy taki trik że zamiast po prostu przedłużyć linie to puścimy druga z Sosnowca no i czas dojazdu wydłuży się dwukrotnie to część z was na pewno zniechęci.

2 Wersja typowo kolesiowską zamiast przedłużyć linie po prostu to zrobimy swoją no bo można przecież zatrudnić kolegę kolegi i pod pozorem wielkiej łaski okazanej mieszkańcom jaką ma być wieczorne skomunikowanie ( w innych miastach nie było z tym problemu ) D.G. z Katowicami zrobić jakiś mały interesik, to że pomysł jest karkołomny to mało kogo interesuje.

3 Pokaz urzędniczej głupoty, bez wyraźnej przyczyny powodu tego jest w naszym kraju można zaznać bez umiaru.

intrygujące hipotezy, nadają się do komisji śledczych wink.gif
lepiej jednak najpierw sprawdzić jak w praktyce będzie działać nocna komunikacja niż od razu wieszać na niej psy smile2.gif
bzenek
nasuwa się pytanie dlaczego poniżej kilka możliwości kolejność nieprzypadkowa:

Za dużo myślisz smile2.gif

To po prostu jest efekt zakulisowych związków między prezydentami miast a PKM Sosnowiec. W Zagłębiu komunikacja służy przede wszystkim PKMowi. Pasażerowie są na dalszym planie. mellow.gif
Poppolityk
KZK GOP zdecydowało się na linię przesiadkową

Dziś ruszy nocna komunikacja do Dąbrowy Górniczej. Z przesiadką

Dodane 2010-10-08 14.03 , komentarzy 4

Miały ruszyć 1 października ale dopiero dziś pojadą pierwsze autobusy. Będzie ich mniej i do tego z przesiadką.

Dziś ruszy nocna komunikacja do Dąbrowy ...

Autor: dudu21 | Archiwum MM

Po długich rozmowach urzędnikom z Sosnowca i Dąbrowy udało się dojść do porozumienia. Dlatego już dziś w nocy pojadą pierwsze autobusy łączące stolicę województwa z dębowym miastem.

- Od 8 października, czyli od dziś będzie działać nocna komunikacja również na terenie Dąbrowy Górniczej. Zdecydowaliśmy, że będzie to komunikacja łączona, tzn. z Katowic pod Urząd Miasta w Sosnowcu jechać będzie linia 908N. Tam czekać będzie 902 N, które zawiezie pasażerów do centrum Dąbrowy Górniczej - mówi MM Silesii Anna Koteras, rzecznik KZK GOP.

Początkowo prezydent Podraza obiecywał pięć kursów ostatecznie będą trzy: po 1, 2 i 3 w nocy. Ponadto miało być bezpośrednio, ale będzie z przesiadką. Na szczęście pomyślana została tak, że do póki nie przyjedzie autobus z Katowic, ten z Dąbrowy nie wyruszy. Przejazd odbywać się będzie na jednym bilecie.

- Autobus ten przejeżdża na swojej trasie przez trzy gminy, musimy więc kupić bilet za 4 złote. Ten ważny jest przez godzinę, więc bez problemu za tą kwotę przejedziemy całą trasę - dodaje Koteras.

Dąbrowscy urzędnicy obiecali, że będą monitorować ruch na nocnej linii. Gdy pomysł się sprawdzi i zajdzie potrzeba uruchomią kolejne połączenia. Obecnie nocne autobusy dz Katowic do Dąbrowy kursować będą z piątku na sobotę i soboty na niedzielę. Rozkład dostępny jest na stronie KZK GOP.

http://www.mmsilesia.pl/11980/2010/10/8/dz...a?category=news
xMarcinx
ten autobus ma tak kosmiczną trasę, ze wymiękam..
http://rozklady.kzkgop.pl/index.php?co=roz...p;id_trasy=4527

z dg przez czeladz do zagórza.. potem znowu czeladz bedzin zagórze i jesteśmy na dworcu PKP w Sce biggrin.gif

Jesteście pewni że to jedzie w sumie godzine?

ktoś może rozpisać jakby niby miał wyglądać powrót z DG Centrum do K-ce?
bzenek
CYTAT(Poppolityk @ sob, 09 paź 2010 - 11:26) *
- Autobus ten przejeżdża na swojej trasie przez trzy gminy, musimy więc kupić bilet za 4 złote. Ten ważny jest przez godzinę, więc bez problemu za tą kwotę przejedziemy całą trasę - dodaje Anna Koteras, rzecznik KZK GOP..

Trzy gminy z Sosnowca do DG ? blink.gif

Oj chyba sama pani rzecznik nie jest w stanie zrozumieć rozkładu 902 N.

Ciekawe jak wielki będzie artykuł na ten temat w najbliższym Przeglądzie Dąbrowskim ? smile2.gif
szer
Ale trasa jest krótka. Jak się wejdzie w rozkład to po prawej jest błąd jak widać... Autobus tyle nie jedzie. Wejdźcie w dany kurs i wyświetli Wam się to:

CYTAT
Dąbrowa Górnicza Centrum
Dąbrowa Górnicza Górnicza
Zagórze Expo Silesia
Zagórze Piękna
Zagórze Centrum
Zagórze Mec
Zagórze Osiedle
Środula Osiedle
Sielec Osiedle Zamkowa
Sielec Szkolna
Sielec Wawel Kościół
Sielec Wawel
Sosnowiec Urząd Miasta
KJS
no dobra, ktoś sie pochwali wrażeniami ? wink.gif
vacu
CYTAT(xMarcinx @ sob, 09 paź 2010 - 11:57) *
ten autobus ma tak kosmiczną trasę, ze wymiękam..
http://rozklady.kzkgop.pl/index.php?co=roz...p;id_trasy=4527

z dg przez czeladz do zagórza.. potem znowu czeladz bedzin zagórze i jesteśmy na dworcu PKP w Sce biggrin.gif

Jesteście pewni że to jedzie w sumie godzine?

ktoś może rozpisać jakby niby miał wyglądać powrót z DG Centrum do K-ce?

Wg. rozkładu z DG do S-ca jedzie 21 minut więc spokojnie w 40 powinien dać radę do K-c (nie chce mi się sprawdzać). Jeżeli zdarza mi się jechać autobusem to tę godzinę biletową traktuję jako godzinę rozkładową, zdarzało mi się już jechać ponad półtorej godziny na bilecie za 4 pln jak się bus spóźnił i jeszcze potem stał w korku ale nikt się nie przyczepił (rozkładowo jeden z drugim miały łącznie jechać krócej niż godzinę).
BARES
CYTAT(bzenek @ pią, 08 paź 2010 - 13:27) *
nasuwa się pytanie dlaczego poniżej kilka możliwości kolejność nieprzypadkowa:

Za dużo myślisz smile2.gif

laugh.gif
Co ty nie powiesz

CYTAT
To po prostu jest efekt zakulisowych związków między prezydentami miast a PKM Sosnowiec. W Zagłębiu komunikacja służy przede wszystkim PKMowi. Pasażerowie są na dalszym planie.

hipoteza numer dwa w moich rozważaniach jest zbieżna z twoimi powyższym tokiem myślenia, idąc dalej trzeba zadać sobie pytanie dlaczego jest możliwa taka sytuacja w której zamiast Prezydent w skrócie " rządzić" PKMem sytuacja jest postawiona na głowie i to PKM "rządzi Prezydentem, i tu sytuacja przedstawia się następująco P. Górski( obiecywałem nie w tej kadencji ) dla uproszczenia zwany małym kłamczuszkiem piastuje swój urząd już 8 lat więc w PKMie na pewno swoich ludzi obstawił i to zaczynając od dyrektora na sprzątaczkach kończąc to na komunikacje w regionie ma wielki wpływ razem z swoim towarzyszem partyjnym P. Podrazą zwanym tez największym śląskim prezydentem stąd też moje rozważania na temat.

Alinco100
Witam wszystkich.Moim zdaniem ta linia którą utworzono jest w ogóle nie potrzebna.A dlaczego?Ponieważ wcześniejsza linia która została zlikwidowana tj.:linia(nie jestem pewny bo została usuniętą z KZK GOP) 903N.Ten autobus nocny jeździł naprawdę wycieczkowo.Zaczynał kurs w Strzemieszycach,jechał przez Ząbkowice,Gołonóg,zahaczał o Warpie,Mydlice,Sosnowiec-Zagórze,czy jakoś tak.Teraz pozostaje nam dojechać tylko do Centrum Dąbrowy,później taxi albo z buta.Osoby z Gołonoga maja troche lepiej,bo maja tatajki,a co mają powiedzieć osoby z Ząbkowic czy Strzemieszyc?
Wydaje mi się że bardziej potrzebny jest "oblatywacz" po Dąbrowie niż autobus z Katowic kończący kurs w Centrum Dąbrowy.
Prosty
CYTAT(Alinco100 @ wto, 26 paź 2010 - 12:06) *
a co mają powiedzieć osoby z Ząbkowic czy Strzemieszyc?
Wydaje mi się że bardziej potrzebny jest "oblatywacz" po Dąbrowie niż autobus z Katowic kończący kurs w Centrum Dąbrowy.

już był, do Strzemieszyc jechał ponad godzinę i był zaraz po 00 z centrum, dziękuję

multilotek
CYTAT(Alinco100 @ wto, 26 paź 2010 - 13:06) *
Witam wszystkich.Moim zdaniem ta linia którą utworzono jest w ogóle nie potrzebna.A dlaczego?Ponieważ wcześniejsza linia która została zlikwidowana tj.:linia(nie jestem pewny bo została usuniętą z KZK GOP) 903N.Ten autobus nocny jeździł naprawdę wycieczkowo.Zaczynał kurs w Strzemieszycach,jechał przez Ząbkowice,Gołonóg,zahaczał o Warpie,Mydlice,Sosnowiec-Zagórze,czy jakoś tak.Teraz pozostaje nam dojechać tylko do Centrum Dąbrowy,później taxi albo z buta.Osoby z Gołonoga maja troche lepiej,bo maja tatajki,a co mają powiedzieć osoby z Ząbkowic czy Strzemieszyc?

Przecież 903 dalej istnieje.
Alinco100
A to przepraszam kolegę multilotek moje przeoczenie vio (14).gif
KAMAZ
Witam wszystkich!
Krótko na temat połączenia nocnego z Katowic do Dąbrowy z perspektywy osoby która z niego skorzystała. Wczoraj wracałem z Katowić tym o 2:40. Przesiadka według rozkładu w Sosnowcu pod Urzędem Miejskim. Gdy podjechał pod urząd autobus do Dąbrowy już czekał. Szybka przsiadka, chwila oczekiwania juz autobusie do DG na porę odjazdu i w drogę. Jak dla mnie ok.
Pozdrawiam.
aertedg
a ja nie narzekam na 903 jest o 0,55 codziennie z pod zajezdni i po 10 minutach jestem w Ujejscu pod domem naprawde mily autobus;)
RzeckiDG
CYTAT(KAMAZ @ nie, 14 lis 2010 - 13:14) *
Witam wszystkich!
Krótko na temat połączenia nocnego z Katowic do Dąbrowy z perspektywy osoby która z niego skorzystała. Wczoraj wracałem z Katowić tym o 2:40. Przesiadka według rozkładu w Sosnowcu pod Urzędem Miejskim. Gdy podjechał pod urząd autobus do Dąbrowy już czekał. Szybka przsiadka, chwila oczekiwania juz autobusie do DG na porę odjazdu i w drogę. Jak dla mnie ok.
Pozdrawiam.

A dużo ludzi jechało tym busem do DG ??
KAMAZ
Z Katowic do Sosnowca to można powiedzieć pełny. Z Sosnowca do Dąbrowy myślę że koło dziesięciu osób.
RzeckiDG
Dzięki. Czyli powolutku się to rozkręca.
Alinco100
Co do nocnego autobusu nr.903, to naprawdę mistrzostwo świata.Spod zajezdni na Gołonogu, do Sosnowca na Dmowskiego 7 min.Bardzo uprzejmy kierowca i weseli kierowcy którzy wracali nim do domów po pracy smile2.gif
xMarcinx
CYTAT(Alinco100 @ sob, 20 lis 2010 - 19:05) *
weseli kierowcy którzy wracali nim do domów po pracy smile2.gif

jak byś miał 2 promile też bys był wesoły laugh.gif
Alinco100
No możliwe bo browary trzaskali fnd (2).gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.