Prosty
Thu, 03 Mar 2011 - 21:47
CYTAT(Robert123 @ czw, 03 mar 2011 - 19:06)

Z logistycznego punktu widzenia przeciwnik do BANI. Do SOWIETÓW trzeba lecieć przez Moskwę i koczować zapewne na lotnisku w oczekiwaniu na kolejny "ZŁOM" (trudno nazwać te arcydzieła SOWIECKIE samolotami - to są latające bomby). (BB właśnie tak leciało do Azerbejdżanu i koczowało na lotnisku w Moskwie sześć godzin w oczekiwaniu na kolejny "samolot"). Poza tym będzie to kolejna wyprawa na minimum 3-4 dni i będzie się to wiązało z przełożeniem meczu ligowego. Oby tylko dziewczyny wygrały.
Warszawa - Moskwa około 1300 km
Moskwa - Krasnodar 1400 km.
do Bergamo tylko ... 1200 km
no i dużo gorsze marketingowo + ciężki mecz na wyjeździe
Mały77
Thu, 03 Mar 2011 - 21:53
Szkoda, że pierwszy mecz u siebie

Ale to już za 2 tygodnie - niezłe tempo. Jeżeli trener nie zacznie "mielić" składem to słabo widzę dyspozycję dziewczyn w PO.
PS. Nie wiecie co może się stało dzisiaj koło kultury ok. 19.30 - stał Seat MKS na środku ulicy z wyłączonymi światłami. Nie wiem, czy któraś z dziewczyn kogoś nie potrąciła
Ugf
Thu, 03 Mar 2011 - 22:39
Rosja ... No to krzyż na drogę. Chociaż dziewczyny powinny się cieszyć, na tym lotnisku w Moskwie co się ostatnio "sporo" działo - nie lądują polskie samoloty

Chyba, że polecą przez cośtam, to wtedy a i owszem

Ale i tak im nie zazdroszczę, ani im, ani klubowi ... Chociaż oni może mają mniej załatwiania.
Ja się od rosyjskiej, formalnościowej ściany raz odbiłam. Zbieram siły na następne podejście
Lui
Thu, 03 Mar 2011 - 22:47
Chateau d'Ax Urbino - Budowlani Organika Łódź 3:2 (25:19, 26:28, 21:25, 25:9, 15:5)
Pomijając to, że Łodzianki w 2 ostatnich setach zostały zmiażdzone to coraz bardziej się obawiam naszego ligowego pojedynku.
Ugf
Thu, 03 Mar 2011 - 23:03
Ano, 2 i 3 set ładnie, jak dla mnie

Chociaż dostawały po tyłku, potrafiły się ogarnąć

Na koniec chyba sił zabrakło.
prezes
Sun, 13 Mar 2011 - 13:56
właśnie leciałem z Warszawy lotem o 12:05 z całym zespołem Dinamo Krasnodar
szer
Sun, 13 Mar 2011 - 14:33
Trzeba było sabotować zespół ;D
Swoją drogą ciekawe co one tak wcześnie?

Mecz dopiero we wtorek
Bartek90
Sun, 13 Mar 2011 - 14:35
Aklimatyzacja.
szer
Sun, 13 Mar 2011 - 14:52
Patrząc na info, że nasze dziewczyny grają 18 z Bydgoszczą, a 20 w Krasnodarze to ciekawie...
Ale nawet aklimatyzacja Rosjankom nie pomoże ;D
rouse
Sun, 13 Mar 2011 - 21:24
Jeśli nic się nie zmieni, to w przyszłym sezonie Tauron MKS Dąbrowa Górnicza nie wystąpi na europejskich parkietach - ostrzega Robert Karlik.
http://aktualnosci.siatka.org/pokaz/2011-0...ani-do-placenia
Mały77
Tue, 15 Mar 2011 - 20:41
No i pierwszy mecz wygrany - dwa pierwsze sety w miarę gładko, ale ostatni - horror. Jak na moje oko to wszystko przez gościa od muzyki, który przegiął z "Nas nie dogoniat"!!! Jak dla mnie za puszczenie czegoś takiego powinien dostać ładny op...!!!
Ogólnie mecz dobry i to w prawie rezerwowym składzie

Bergamo też wygrało gładko u siebie 3:0 a na wyjeździe odwrotnie - trzeba uważać.
Robert123
Tue, 15 Mar 2011 - 20:43
Gratulacje dla dziewczyn - pamiętajcie tylko nie bierzcie przykładu z drużyny z Bergamo liczę na pokonanie SOWIETÓW
Zachowanie SOWIETÓW do BANI!!!! ale to są właśnie SOWIETY.
SOWIETY nie podały dłoni po zakończonym meczu, SOWIETY nie przyszły na konferencje niestety DUCH TOWARZYSZA LENINA CZUWA NAD SOWIETAMI!!!
Mariuszek_
Tue, 15 Mar 2011 - 22:09
KACAP ZAWSZE BĘDZIE KACAPEM !!
szer
Tue, 15 Mar 2011 - 23:09
Kawka się wypowiadał na ten temat. Ludzie nie dmuchajcie balonika, nic się nie stało.
Dziewczyny z Krasnodaru czekały na to by podejść pod siatkę, ale jak zauważyły, że nasze dziewczyny się cieszą to pomyślały, że z tego nici i zeszły. Zwykłe nieporozumienie.
tomekl80
Tue, 15 Mar 2011 - 23:17
Szkoda, że nie mogłem dzisiaj być na meczu

. Mam nadzieję, że w rewanżu będzie równie dobrze

.
ZMK
Wed, 16 Mar 2011 - 10:39
Kamil_
Wed, 16 Mar 2011 - 19:10
Na konferencję też nie przyszły bo nasze były zajęte?
kallisto
Sun, 20 Mar 2011 - 13:12
Hej, nie wiecie czy jest gdzieś możliwość obejrzenia rewanżu z Dynamem
Mały77
Sun, 20 Mar 2011 - 14:04
CYTAT(kallisto @ nie, 20 mar 2011 - 13:12)

Hej, nie wiecie czy jest gdzieś możliwość obejrzenia rewanżu z Dynamem
Też szukałem ale chyba nie ma nigdzie

Tylko relacja tekstowa

A tak z innej beczki - fajnie wygląda nasza nazwa pisana cyrylicą

Таурон МКС (Даброва Горница, Польша)
http://www.dinamokrasnodar.ru/game/72
tomekl80
Sun, 20 Mar 2011 - 15:09
Jak na razie nie jest źle. Dziewczyny trzymają kontakt.
Mały77
Sun, 20 Mar 2011 - 17:28
Niestety porażka w złotym secie

Szkoda ...
Szczepan
Sun, 20 Mar 2011 - 18:02
Szkoda, ale może dobrze.
Mniejsze koszty dla klubu (wypowiedź prezesa p.Karlika) i można się zająć tylko ligą i PP.
A i tak Gwiazdy sporo namieszały.
tomekl80
Sun, 20 Mar 2011 - 20:27
CYTAT(Szczepan @ nie, 20 mar 2011 - 18:02)

Szkoda, ale może dobrze.
Mniejsze koszty dla klubu (wypowiedź prezesa p.Karlika) i można się zająć tylko ligą i PP.
A i tak Gwiazdy sporo namieszały.
W sumie można się z Tobą zgodzić i nie. Z jednej strony szkoda, że nie gramy już w pucharze CEV i tak jak to napisałeś "mniejsze koszty dla klubu", ale faktem jest, że teraz można skupić się na lidze. Szkoda, dlatego, bo nie powinno tak być, że tylko kluby muszą dokładać do kasy a pasibrzuchy z CEV nic od siebie nie dają. Chociaż może dla naszej ekipy to lepiej, że nie będziemy grali w pucharach w przyszłym roku, bo uda się osiągnąć coś więcej w PlusLidze-Kobiet

?
Dziewczyny analizując relację tekstową na stronie MKS'u grały bardzo dobrze i nie oddały łatwo pola walki. Fakt kilka razy były przestoje, ale moim zdaniem ten "złoty set" to jakieś nieporozumienie! De facto w dwóch meczach w setach wygraliśmy!
Dziękuję Wam dziewczyny za Walkę i poświęcenie

. Jesteśmy z Was dumni

.
Mały77
Mon, 21 Mar 2011 - 06:21
Druga drużyna w finale to Chateau d'Ax URBINO - też był złoty set.
Zibar
Mon, 21 Mar 2011 - 07:38
Cóż... od początku nie podobała mi się formuła tych rozgrywek, ale było blisko... trochę szkoda, a teraz jak piszecie trzema się skupić na lidze i PP bo to nie koniec tego maratonu
Relacja z meczu
Kamil_
Mon, 21 Mar 2011 - 08:47
Szkoda przegranej
Ból po odpadnięciu nie jest jednak tak duży jak mógłby być, gdyby był to normalny puchar. Ten puchar poza prestiżem w wąskim gronie nie dawał nam jednak nic, dlatego też głowy do góry i jazda po medal!
HEJ MKS!
endriu
Mon, 21 Mar 2011 - 10:55
Cieszy postawa, czapki, beretki, mohery z głów

a wynik nie jest zaskoczeniem. Przed wylotem do... było wiele hipotez, że będzie to pojedynek typu Kowalczyk-Bjoergen (lek wspomagający to Harizanov).
Jak było, może uda się zobaczyć dzisiaj na portalu u Sowietów
pozdr...
Robert123
Mon, 21 Mar 2011 - 20:30
Wielkie słowa uznania za grę i walkę w SOWIETACH. Zgadzam się z poprzednikami, że gra w takim pucharze to tylko prestiż i nic więcej. Polecam mój wywiad z prezesem Centrostalu (gość opowiada jak zrezygnowali z gry w Pucharze CEV, ponieważ... mieli grać w Chabrowsku - komuś w CEV chyba się pomyliły kontynenty sezon 2007/2008). Granie w europejskich pucharach w siatkówce przy takim systemie to dokładanie do interesów i nabijanie kasy jak ktoś słusznie napisał PASIBRZUCHOM ---- tak jest. DG, Kędzierzyn-Koźle, Częstochowa, Bielsko-Biała zapowiadają bojkot i nie będą grały w pucharach - moim zdaniem słuszna droga i wymuszenie na władzach CEV zmian. Poza tym federacja sowiecka, włoska zapowiadają rezygnację z gry w tej kosztownej imprezie. Gdyby doszło do takiego posunięcia wówczas europejskie puchary będą ligą bananową. Gdy nie będzie zmian w CEV i drużyny grające w tychże pucharach nie będą otrzymywać pieniędzy niestety będzie nie za ciekawie. Może warto byłoby zrobić rozgrywki poza CEV zwołać sponsorów i wzorem LM grać, jaqk widać w CEV jest beton nie do ruszenia i od kilku lat jest niestety ten sam problem....
Jeszcze raz słowa uznania za walkę i grę w całej edycji i GŁOWY DO GÓRY. Pozostaje liga i PP.
Ugf
Tue, 22 Mar 2011 - 00:13
Mecz Urbino-Zvezda był masakryczny. Inaczej się tego nie da ująć słowami.
Za to bardzo szkoda, że powstało coś takiego jak złoty set, ale sukces to sukces
szer
Tue, 22 Mar 2011 - 00:29
Dla mnie laski zdobyły puchar CEV ;]
zbyszek
Tue, 22 Mar 2011 - 22:10
WIELKIE UZNANIE DLA CAŁEGO ZESPOŁU za postawę w niedzielę w Krasnodarze. Śledziłem relację tekstowa na stronie MKS-u a wczoraj widziałem retransmisję i jestem dumny z tego co dziewczyny pokazały. Szkoda ze na koniec były żal i łzy.
Zibar
Wed, 23 Mar 2011 - 07:01
Robert123
Sun, 03 Apr 2011 - 22:13
Trochę z innej beczki SOWIETY przegrały dzisiaj w Pucharze CEV z włoską drużyną z Urbino 3:1 i nie zdobyły Pucharu. Poniekąd sprawiedliwości stało się zadość ponieważ to DG powinna grać w finale. SOWIETY oszukały naszą drużynę w meczu w SOWIETACH i teraz mają za swoje...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.