endriu
Thu, 03 Feb 2011 - 21:13
16:15 Żeberko obija blok, a piłka trafia w antenkę oraz piękny blok
Małgosi Lis
6:10 I kto? Gosia Lis, bo któż inny!

Kończy przechodzącą piłkę. Czas dla zespołu z Minorki
6:9 Lis po raz trzeci! Tym razem do spółki z Lucie
przerwa techniczna
6:8 Kolejno: blok Lis oraz blok Lis, gwarantuje pierwszą przerwę techniczną dla Tauronu MKS Dąbrowa Górnicza
Gosia Lis najlepsza!Już więcej nic nie napiszę:)
pozdr...
checkin
Thu, 03 Feb 2011 - 21:47
Mały77
Thu, 03 Feb 2011 - 21:48
Ufff - dały radę

No w rewanżu powinno być bez problemu

Ciekawe jak będzie w sobotę we Wrocławiu - bo Pan Waldek pewnie znów będzie narzekał - długa podróż, samolot niewygodny, daleko do lotniska ...
Franek79
Thu, 03 Feb 2011 - 21:50
endriu ma rację! Gosia Lis Najlepsza
Pozdrawiam
endriu
Thu, 03 Feb 2011 - 21:53
Franek79, dzięki:)
A Mały77, zamiast się cieszyć ze zwycięstwa, to "malkontencisz" na całego.
Mam słowa, ale wstyd mi ich użyć!!!
pozdr...
Mały77
Thu, 03 Feb 2011 - 21:58
CYTAT(endriu @ czw, 03 lut 2011 - 21:53)

Franek79, dzięki:)
A Mały77, zamiast się cieszyć ze zwycięstwa, to "malkontencisz" na całego.
Mam słowa, ale wstyd mi ich użyć!!!
pozdr...
W którym momencie narzekam? Przecież się cieszę.
Zastanawiam się tylko jak będzie we Wrocławiu
Zibar
Thu, 03 Feb 2011 - 21:59
nożżż właśnie miałem to samo napisać - po co kibicować jak nawet zwycięstwo nie cieszy
mały77 po prostu więcej radości.
Dziewczynom dobrze poszło, nie wiem ile masz wzrostu a jak chcesz sie przekonać jak ktoś powyżej 180 wysiadający z ciasnego fotela po kilku godzinach ograniczenia ruchu się czuje posiedź z podkurczonymi nogami przez godz. pisząc i czytając to forum.
Mały77
Thu, 03 Feb 2011 - 22:08
Przestańcie - w którym momencie narzekam? Cieszę się ze zwycięstwa przecież.
Po prostu przypomniała mi się przedmeczowa asekuracja trenera po powrocie z Rumunii (06.01) a następnie w sobotę grały z Łodzią (08.01) - ale wynik był baaardzo dobry wtedy i trener publicznie nie wypowiadał swoich przemyśleń po meczu

Więc jak zagrają po tym powrocie tak jak wtedy z Łodzią to 3 punkty w sobotę będą nasze
Ugf
Thu, 03 Feb 2011 - 22:20
Może lepiej żeby to nie był mecz jak z Łodzią. Wynik jak z Łodzią to może być, jeśli już musi, ale mecz nie

No no no ... Asy serwisowe Gosi Lis
Zibar
Fri, 04 Feb 2011 - 07:14
Odebrałem Twoją wypowiedź jakbyś tylko czekał na potknięcie MKS-u (albo trener, bo przecież wygrywa druzyna, a przegrywa... trener), bo jakby Cie to martwoło to byś napisał:
No w rewanżu powinno być bez problemu wink.gif
Ciekawe jak będzie w sobotę we Wrocławiu - mam nadzieję, że długa podróż, samolot niewygodny, daleko do lotniska nie wpłyną negatywnie na postawę drużyny.
a tak to tylko wyszło Ci co wyszło, nie ma jak trenejro skrytykować.
Pełna relacja z meczu
CYTAT
Puchar CEV: Kolejny lider pokonany
Hiszpańska wyspa Minorka i znajdujące się na niej miasto Ciutadella przywitały dąbrowskie siatkarki dość chłodno; w dniu przylotu polskiej drużyny na Minorce wiał porywisty wiatr, a temperatura nieznacznie przekraczała zero stopni Celsjusza. Cała nadzieja na rozgrzanie hiszpańskiej ziemi i kibiców lokalnej drużyny pozostawała w porywającej grze obu drużyn. Po czterosetowym pojedynku niepozbawionym emocji i nagłych zmian sytuacji zwyciężył zespół z Dąbrowy Górniczej. Szczególnie gratulacje za występ należą się młodej przyjmującej MKS-u, Natalii Kurnikowskiej i Małgorzacie Lis, ale rywalki z Minorki również pokazały kawałek dobrej siatkówki.
Czytaj więcej...
Szczepan
Thu, 10 Feb 2011 - 02:55
Awans jest, a tu bez komentarzy...?
Dziwne...
Teraz Miluza i wio.,,
Mały77
Thu, 10 Feb 2011 - 07:26
CYTAT(Szczepan @ czw, 10 lut 2011 - 02:55)

Awans jest, a tu bez komentarzy...?
Dziwne...
Teraz Miluza i wio.,,
Hmmmm - a co tu komentować

Moim zdaniem zatrzymają się dopiero na finale

Co do oceny meczu - znów przestój w 2 secie. A tak ogólnie to nieźle. Na Stal w poniedziałek powinno wystarczyć, ale czy taka gra starczy na Bielsko?
Szczepan
Thu, 10 Feb 2011 - 08:13
I o polskim finale chcemy pomarzyć MKS vs Organika????????
ZMK
Thu, 10 Feb 2011 - 10:33
Ugf
Thu, 10 Feb 2011 - 15:04
Wg mnie Organika nie przejdzie dalej, więc o polskim finale nie ma co marzyć.
Dziwi mnie przegrana Galatasaray. W 1 meczu przegrały, a teraz trochę zabrakło w Złotym Secie. Trochę, nie trochę, ale zabrakło. Myślałam, że ich awans jest prawie pewny. Ale myślę, że Zvezda da radę wygrać z Austriaczkami... Organika może odpaść, a MKS ma spore szanse na przejście dalej.
Powtórzę się ... Finał - MKS - Zvezda? :>
Padziu
Thu, 10 Feb 2011 - 16:02
CYTAT(Ugf @ czw, 10 lut 2011 - 15:04)

Wg mnie Organika nie przejdzie dalej, więc o polskim finale nie ma co marzyć.
Dziwi mnie przegrana Galatasaray. W 1 meczu przegrały, a teraz trochę zabrakło w Złotym Secie. Trochę, nie trochę, ale zabrakło. Myślałam, że ich awans jest prawie pewny. Ale myślę, że Zvezda da radę wygrać z Austriaczkami... Organika może odpaść, a MKS ma spore szanse na przejście dalej.
Powtórzę się ... Finał - MKS - Zvezda? :>
Według mnie finał będzie Bergamo z Kimś z dwójki MKS/ Zvezda. Nie wiecie kto z kim gra w 1/2? losowanie jest czy kryterium krajowe (tzn MKS musiałby grać z Łodzią żeby w finale nie było dwóch polskich)
Michael
Thu, 10 Feb 2011 - 17:23
Mały77
Thu, 10 Feb 2011 - 17:40
CYTAT(Michael @ czw, 10 lut 2011 - 17:23)

Rozpiszę, żeby było czytelniej
Challenge RoundASPTT MULHOUSE -
Tauron MKS DABROWA GORNICZANorda Foppapedretti BERGAMO - Sagres NEUCHATEL Université/Dinamo KRASNODAR
Crvena Zvezda BEOGRAD - Post SCHWECHAT
Organika Budowlani LODZ - Chateau d'Ax URBINO/Besiktas ISTANBUL
Semi FinalASPTT MULHOUSE/Tauron MKS DABROWA GORNICZA - Norda Foppapedretti BERGAMO/Sagres NEUCHATEL Université/Dinamo KRASNODAR
Crvena Zvezda BEOGRAD/Post SCHWECHAT - Organika Budowlani LODZ/Chateau d'Ax URBINO/Besiktas ISTANBUL
Czyli wszyscy do ogrania
Zibar
Thu, 10 Feb 2011 - 18:31
Jak dla mnie to oddałbym te sześć zwycięstw w Pucharze CEV za sześć wygranych setów w lidze.
Choć cieszy fakt, że lejemy kolejnego lidera innej ligi i dalej mimo dojścia dodatkowych drużyn jest wielka szansa na finał

ale mam wrażenie, że za udział w tych pucharach w których po raz drugi awansujemy do 1/4 płacimy właśnie tymi punktami. Federacja zmienia sobie zasady w trakcie gry i mamy dodatkowe wyjazdy i zmęczenie. Właśnie najlepiej widać to po Organice - w zeszły sezonie skupili się na krajowych parkietach to w finale PP przydybały mineralne i BB, które przeżywały spadek formy po LM, to samo teraz AZS. Jak same zaczęły grać w LM to i one cieniutko przędą, a Atom korzysta...

Poza tym wczorajszy meczyk wyglądał przyzwoicie w wykonaniu MKs-u a hiszpanki niesamowicie podbijały.
checkin
Thu, 10 Feb 2011 - 18:51
Pierwsza część fotek z wczorajszego meczu
Tauron MKS DG - Valeriano Alles Menorca.
Video i fotki Zibara jeszcze dziś, po meczu Bielska

.
Fotki Grześka Kucharka będą jutro :-(
Dodałem do galerii fotki Marcina Babczyka z 1 meczu z
Valeriano Alles Menorca, fotorelację z wyjazdu Marcina i Grześka na
Menorkę i do Barcelony, oraz fotki z porannego treningu przed meczem
Valeriano Alles Menorca - Tauron MKS DG
Ugf
Thu, 10 Feb 2011 - 21:39
Moim zdaniem problem może być z Bergamo ... Z Miluzą powinno przejść gładko, ale wszystko to zależy. Szczególnie, że podejście do Miluzy jest odpowiednie
Ale nie wiem co z Austriaczkami ... Bo w ogóle ich nie obstawiałam, a tutaj taka niespodzianka ... I aż się obawiam tego ich meczu ze Zvezdą
Mariuszek_
Wed, 23 Feb 2011 - 17:40
Wiecie może, czy nasz mecz jest trasmitowany gdzieś w internecie ?
troll
Wed, 23 Feb 2011 - 20:03
też szukam transmisji. Jedynie wynik meczu na stronie www.siatka.org
Szczepan
Wed, 23 Feb 2011 - 20:12
Coś niby ma się ruszyć na stronie klubu.
Macka
Wed, 23 Feb 2011 - 20:12
troll
Wed, 23 Feb 2011 - 20:17
http://www.mks.dabrowa.pl/14,126,asptt-mul...a-gornicza.htmlSzkoda, że nie ma nigdzie normalnej transmisji - obraz
ASPTT Mulhouse 11:25;15:25;25:27 Tauron MKS (0:3) w setach
Świetny prezent dla p. Izy Żebrowskiej
Mariuszek_
Wed, 23 Feb 2011 - 21:39
Niech teraz nasze Gwiazdy wracają bezpiecznie do domu i szykują się na bój z Muszyną. Oby skończył się takim wynikiem jak ostatnie mecze naszego zespołu !
BRAWO.
p. Izabelo ! STO LAT !!
Mały77
Wed, 23 Feb 2011 - 22:00
Bergamo wygrało 3:0 u siebie - czyżby wycieczka do Włoch?
Zibar
Wed, 23 Feb 2011 - 22:33
Mały77
Thu, 24 Feb 2011 - 06:25
Moim zdaniem trener powinien dać odpocząć Ikić bo w porównaniu z początkiem sezonu Ikić gra wyraźnie słabiej.
Co do niedzieli - już się nie mogę doczekać

Przydałoby się szybkie 3:0
checkin
Thu, 24 Feb 2011 - 15:49
Szczepan
Fri, 25 Feb 2011 - 11:12
Mam tylko nadzieję, że polscy kibice w europejskich pucharach będą mogli dopingować więcej niż jedną drużynę i to nie tylko w pucharze konfederacji (pocieszenia).
endriu
Wed, 02 Mar 2011 - 20:25
Wielki szacunek dla zespołu, wygrać mecz w betonowym obuwiu?
Fiu, fiu.
Więcej nie ma co pisać, bo moderator, czyli ja mnie zbanuje:(
pozdr...
P.s
Do komentatora Grzegorza, fajnie, tylko trzeba podawać wynik po każdej akcji:)
tomekl80
Wed, 02 Mar 2011 - 21:15
Heh... Dzisiaj dziewczyny dały nam popalić

. Serca nie wytrzymywały

. Chociaż tak na moje oko chyba są zmęczone po meczu z Muszynianką, bo wszyscy myśleli, że wygramy z Miluzą 3:0.
Ela Skowrońska dzisiaj naprawdę ładnie grała

. Widać, że walczy o wejście do podstawowego składu. To dobrze, bo im większy wybór ma trener tym lepiej dla drużyny.
Iza Żebrowska jakoś dzisiaj kompletnie nie potrafiła wejść w mecz. W ogóle mało kończyła piłek.
Szkoda mi tylko dwóch sytuacji. Szkoda mi, że Natalia Kurnikowska nie zagrała dłużej i przyznam się szczerze, że nie rozumiem decyzji trenera o zdjęciu Gosi Lis

. W pierwszym secie grała bardzo dobrze. Nie wiem skąd taka decyzja

?
Szczepan
Wed, 02 Mar 2011 - 21:26
Tylko Aśka, reszta komedia, aż 20 dychy postawię TPS.
Śmiech i tylko śmiech.
endriu
Wed, 02 Mar 2011 - 21:29
Wczoraj pisałeś Lucie, dzisiaj Aśka.
Weź się ogarnij:)
I nie stawiaj, szkoda, lepiej z cztery rosołki...
pozdr...
Szczepan
Wed, 02 Mar 2011 - 21:31
Lucie z urody, Aśka z dzisiejszej gry.
Bo poza Szczurek to żadna nie grała.
endriu
Wed, 02 Mar 2011 - 21:46
Ciężko dzisiaj szło, ale wygrały i chwała im za to:)
pozdr...
bonus11
Wed, 02 Mar 2011 - 21:53
Szczurek??!! Atak okej,nawet bardzo dobry,ale przyjęcie jej to był mega dramat... Mega!! Wogóle zmiany Waldka to jest dziwna sprawa. Marta Haładyn cofa się w rozwoju... Każda piła jest rozegrana na podwójny blok,nawet krótki były na podwójnym bloku.
Szczepan
Wed, 02 Mar 2011 - 22:11
Hałke to zaproś na kebaba, a Aśka ratowała (wciskała się przed) Kryśkę. Ja to tak widziałem. A że w okularach to może coś nie tak.
tomekl80
Wed, 02 Mar 2011 - 22:36
CYTAT(bonus11 @ śro, 02 mar 2011 - 21:53)

Szczurek??!! Atak okej,nawet bardzo dobry,ale przyjęcie jej to był mega dramat... Mega!! Wogóle zmiany Waldka to jest dziwna sprawa. Marta Haładyn cofa się w rozwoju... Każda piła jest rozegrana na podwójny blok,nawet krótki były na podwójnym bloku.
Tu akurat zgadzam się z bonusem. W ataku szczurek lepiej niż Żebrowska, ale widać było, że zawodniczki Miluzy zauważyły problem Szczurek w odbiorze. Coś dzisiaj ten odbiór nie wychodził

. A jak Marta ma się nie cofać jak w ogóle nie gra a druga sprawa jak ma się rozwijać przy takim trenerze?! Klub ma problem, bo sytuacja jest taka jaka była w firmie, w której ostatnio pracowałem. Prywatna firma, gdzie pracował tatuś, córeczki, żona itp. To samo jest w MKS'ie niestety

. Waldek nigdy nie odejdzie, bo jest współudziałowcem

!. Niestety wydaje mi się, że Marta Nas opuści, ale nie chcę krakać

.
kamillll
Wed, 02 Mar 2011 - 22:40
CYTAT(tomekl80 @ śro, 02 mar 2011 - 22:36)

Waldek nigdy nie odejdzie, bo jest współudziałowcem
wiceprezesem...
Mały77
Thu, 03 Mar 2011 - 06:24
To ja napiszę swoje odczucia.
Pierwszy set ok - był w miarę łatwy taki jaki miał być.
Od drugiego seta się zaczęło - nie wiem czy to brak koncentracji, czy może zmęczenie sezonem i godzeniem PLK i CEV, ale wyglądało to tragicznie. Przyjęcie zero. Dzisiaj wszystkie panie grały słabo - bez wyjątku. Najbardziej dziwi mnie forma Ikić - w pierwszych meczach przyjęcie super (lepsze od Krysi), serwis z wyskoku (trudny) oraz atak z każdej piłki. Teraz Ikić jest cieniem zawodniczki z początku sezonu. Nie wiem czy to wina trenera czy może jest jakaś inna przyczyna ale fakt jest faktem.
PS. Do KK - dzisiaj siedziałem na przeciwko Was i mogłem trochę poobserwować. A więc tak - doping w pierwszym secie 5+ (wybijanie rytmu przy każdej naszej zagrywce, śpiewy w czasie zagrywki rywalek) - i był efekt. W drugim powróciły przyśpiewki i wynik diametralnie różny

Ogólnie zauważyłem (przynajmniej wczoraj), że jak bęben był w rękach Pana w rękawiczkach białych to dziewczyny seta wygrywały, natomiast Pan z długimi włosami nie miał szczęścia

I ogólnie jak Pan w seledynowej bluzie brał się za doping było podobnie

Do przemyślenia
endriu
Thu, 03 Mar 2011 - 09:52
To nie jest "Taniec z gwiazdami", żeby oceniać mojego ulubionego perkusistę z długimi włosami, no!!
pozdr...
Szczepan
Thu, 03 Mar 2011 - 10:34
Bejca, ale Mały po tobie pojechał.
---{żart}----
Osobiście siedziałem z Rafciem w sektorze naprzeciw zarezerwowanego dla przyjezdnych.
Uśmiałem się co nie miara i z gry Gwiazdek i pobocznych komentarzy.
Warto było dla rozprężenia pójść na ten mecz.
Filmu - komedii takiej nie oglądałem co bym się tak ubawił.
Lui
Thu, 03 Mar 2011 - 16:01
CYTAT(Mały77 @ czw, 03 mar 2011 - 06:24)

Ogólnie zauważyłem (przynajmniej wczoraj), że jak bęben był w rękach Pana w rękawiczkach białych to dziewczyny seta wygrywały, natomiast Pan z długimi włosami nie miał szczęścia

Wszystko na ten temat !
Szczepan
Thu, 03 Mar 2011 - 16:26
Dziołchy; tylko dąbrowski MKS reprezentuje w jurop, Węgiel u chłopów, bo Skra blisko bye bye.
Ciekawie i wesoło.
Przepraszam, bo o Zaksie zapomniałem i przez mój błąd pominąłem.
yash58
Thu, 03 Mar 2011 - 18:55
No i mamy przeciwnika Dynamo Krasnodar wygrało 3:0 z Bergamo i złotego seta 15:13
Robert123
Thu, 03 Mar 2011 - 19:06
Z logistycznego punktu widzenia przeciwnik do BANI. Do SOWIETÓW trzeba lecieć przez Moskwę i koczować zapewne na lotnisku w oczekiwaniu na kolejny "ZŁOM" (trudno nazwać te arcydzieła SOWIECKIE samolotami - to są latające bomby). (BB właśnie tak leciało do Azerbejdżanu i koczowało na lotnisku w Moskwie sześć godzin w oczekiwaniu na kolejny "samolot"). Poza tym będzie to kolejna wyprawa na minimum 3-4 dni i będzie się to wiązało z przełożeniem meczu ligowego. Oby tylko dziewczyny wygrały.
Warszawa - Moskwa około 1300 km
Moskwa - Krasnodar 1400 km.
do Bergamo tylko ... 1200 km
ZMK
Thu, 03 Mar 2011 - 19:37
i jeszcze materiał z wczorajszego meczu:
http://www.tvzaglebie.pl/?p=980
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.