Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Puchar CEV 2010/2011
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Sportowa Dąbrowa > Siatkówka
Stron: 1, 2, 3, 4
Padziu
CYTAT
Dąbrowianki poznały rywalki w pucharze CEV
Wczoraj wieczorem w siedzibie CEV odbyło się losowanie pierwszej rundy europejskich pucharów. MKS Dąbrowa Górnicza, który zajął trzecie miejsce w rozrywkach krajowych wywalczył sobie również prawo do reprezentowania Polski na arenie międzynarodowej. Przeciwnikiem Dąbrowianek w 1/16 pucharu CEV będzie czeski Kralovo Pole Brno. . Pierwsze mecze odbędą się na początku grudnia, zaś rewanż zaplanowano na połowę grudnia. Jeśli zespół z Zagłębia pokonałby w dwumeczu swoje rywalki to w 1/8 zmierzy się ze zwycięzcą pary Tomis Constanta z Rumunii lub cypryjski Anorthosis Famagusta.

źródło: www.mks.dabrowa.pl

Losowanie bardzo dobre, bo nie dość że blisko to i rywal nie jest z najwyższej półki. Uważam też, że i z Rumunkami albo Cypryjkami nie powinniśmy mieć większych problemów. Na razie jednak czekajmy na wzmocnienia smile2.gif
Lui
No to szykuje się fajny wyjazd do Czech, Brno jest bardzo blisko przejścia z Polską wink.gif
Kamil_
CYTAT(Lui @ sob, 19 cze 2010 - 11:45) *
No to szykuje się fajny wyjazd do Czech, Brno jest bardzo blisko przejścia z Polską wink.gif

To Ty chyba mówisz o innym Brnie tongue.gif
Franek8
hehe Lui chciał zachęcić ludzi do wyjazdy a Ty popsułeś wszystko ^^
kamillll
CYTAT(Kamil_ @ sob, 19 cze 2010 - 13:56) *
CYTAT(Lui @ sob, 19 cze 2010 - 11:45) *

To Ty chyba mówisz o innym Brnie tongue.gif

blisko jest wink.gif
nie całe 300 km.
szer
Jak Wy nawet do Łodzi czy Poznania nie potraficie pojechać odpowiednią grupą, a mówicie o wyjeździe do Czech ohmy.gif
Mogłaby być konkretna ekipa jak do Miluzy ;]
Kamil_
Wy?

Jeden już tak pisał Wy...
szer
A co mam napisać My skoro mnie się udało pojechać?
To niech będzie - Klub Kibica nie potrafi się ogarnąć i jechać na mecz do Łodzi i Poznania, a chcecie do Czech jechać? - tak chyba poprawniej?
Kamil_
A jak byś powiedział 'Polacy potrafią tylko narzekać'?

My Polacy potrafimy tylko narzekać.
czy
Wy Polacy potraficie tylko narzekać.

Wiesz...bo od tego się zaczyna. Potem napiszesz klub kretyna wink.gif

Edycja. W sumie to usunę, bo po co ta napinka w sobotnie popołudnie smile2.gif
checkin
Polskie juniorki z Natalią Kurnikowską w składzie, wygrały sparing z naszym przeciwnikiem w CEV Cup - VK Královo Pole Brno.

CYTAT
Wygrane juniorek w Brnie
2010-08-26 21:26

Reprezentacja Polski juniorek pokonała ligowy czeski zespół Brna 3:1 (25:16, 25:16, 23:25, 25:21) w sparingowym meczu. Polki przygotowują się do mistrzostw Europy w Serbii.

- Z Brna pojechaliśmy do Pragi - powiedział trener Zbigniew Krzyżanowski. - Właśnie w stolicy Czech jesteśmy na treningu. Warunki mamy stosunkowo dobre, jest basen, hotel ma dwie gwiazdki. Dzisiejszy sparingpartner ma za sobą okres ciężkiej pracy i dopiero wchodzi w rytm gier. Mieliśmy dobry blok i tym elementem zdobyliśmy siedemnaście punktów.

W Pradze polskie siatkarki zagrają z Czeszkami, które mają za sobą sparingi z Węgierkami, wygrane po 3:0.

- Mamy jeszcze różne mankamenty m.in. w grze obronnej i w najbliższych sparingach zechcemy je poprawić - zakończył polski szkoleniowiec.

Eugeniusz Andrejuk

Źródło: www.pzps.pl
Ugf
Ja do Czech mogę pojechać nawet jak nie będzie zorganizowanego (mniej lub bardziej) wyjazdu smile2.gif Opcji jest wiele smile2.gif A autostop w stronę Czech działa bardzo dobrze biggrin.gif Byleby tylko czas był smile2.gif

A młodym Orlicom gratulacje wink.gif
banny006
Do Czech to pojedzie ta sama grupa co jeździ od kilku lat max 10-15 osób i 2-3 które dopiszą
Zibar
CYTAT
Dąbrowianki zaczynają w Brnie SiatkówkaŚrodowym meczem z czeską drużyną Kralovo Pole Brno MKS Dąbrowa Górnicza zadebiutuje w rozgrywkach Pucharu CEV. Brązowe medalistki ubiegłorocznego sezonu mają już za sobą rozgrywki międzynarodowe - w zeszłym sezonie walczyły w LM.
czytaj więcej...

czas od losowania do pierwszego meczu zleciał nawet nie wiadomo kiedy, grupa kibiców będzie większa niż przypuszczałeś. Dokładnie ile okaże się za kilkanaście godzin. Powinno być ciekawie, bo choć to tak blisko to przecież niewiele wiemy o drużynach z Czech.
Mały77
CYTAT(Zibar @ wto, 07 gru 2010 - 21:32) *
czas od losowania do pierwszego meczu zleciał nawet nie wiadomo kiedy, grupa kibiców będzie większa niż przypuszczałeś. Dokładnie ile okaże się za kilkanaście godzin. Powinno być ciekawie, bo choć to tak blisko to przecież niewiele wiemy o drużynach z Czech.

Szkoda, że nie ma transmisji sad.gif
Kamil_
A było jechać z nami do Brna smile2.gif
Mały77
CYTAT(Kamil_ @ śro, 08 gru 2010 - 08:02) *
A było jechać z nami do Brna smile2.gif

Sorry - ale być w Czechach i nie "łyknąć" czeskiego browarka to nie dla mnie wink.gif

Ok - jest transmisja: http://www.vkkpbrno.cz/index.php?option=co...&Itemid=162
mirog13
Jest wygrana 3-1 , brawo dziewczyny!!!!!!
BARES
CYTAT(Zibar @ wto, 07 gru 2010 - 19:32) *
CYTAT
Dąbrowianki zaczynają w Brnie SiatkówkaŚrodowym meczem z czeską drużyną Kralovo Pole Brno MKS Dąbrowa Górnicza zadebiutuje w rozgrywkach Pucharu CEV. Brązowe medalistki ubiegłorocznego sezonu mają już za sobą rozgrywki międzynarodowe - w zeszłym sezonie walczyły w LM.
czytaj więcej...

Oglądając transmisje z Brna to ich hala przypomina trochę większą sale gimnastyczną przystosowaną do rozgrywek pucharowych, więc nawet kilkudziesięcioosobowa grupa może dobrze zaznaczyć swoją obecność, co też dało się zauważyć a tak naprawdę uszłyszeć.
endriu
Cieszy wygrana, jak również bardzo dobry doping z naszej strony:)

Wracajcie szczęśliwie.

pozdr...
Mały77
I znów przestój sad.gif 20:12 w drugim secie i ledwo, ledwo wyciśnięte zwycięstwo sad.gif no i trzeci set znów w tył sad.gif strasznie nierówno dziewczyny grają sad.gif
Dlaczego od początku nie grała Ikic? W pełni zdrowa jest? Czy może mecz zaczęły rezerwowe?
Dla mnie najlepsza Żebrowska.
Kamil_
Dzięki Endriu smile2.gif Autokar wrócił szczęśliwie, jeszcze 2 auta w trasie smile2.gif
Franek8
Ikic ma najprawdopodobniej złamanego palca ...
Zibar
No cóż tu napisać, mecz przedziwny jak to u kobitek greets (15).gif z góry na dół i z powrotem.
Trzeciego secika to można pokazywać na demotywatorach smile2.gif)) wyciągnąć wynik z 16:9 na 21:24 i przegrać na przewagi... ale reszta pod kontrolą i ani na moment nie zagrożone.
Hala imho fajna ale ciemna, 250 osób na niej to z dużym optymizmem,
droga powrotna w mgiełce...

krótka relacja, kilka fotek i konferencja pomeczowa na sportowa.dabrowa snf (51).gif

w lepszej jakości fotki oczywiście będą w galerii klubowej.
checkin
Fotki z Brna i konferencja na video (Zibara) w galerii.

VK Kralovo Pole Brno - Tauron MKS DG
Michael
Siatkówka jest grą błędów, kto popełni ich mniej ten wygra mecz. Wczoraj był to MKS i chwała im za to wink.gif.
szer
Czy osobnik gonzo1 w ogóle był na tym meczu? Bo mam dziwne wrażenie, że mówisz o jakimś innym spotkaniu niż tym jakie wczoraj widziałem
Kamil_
WYJAZD DO BRNA - 8.12.2010

Na mecz 1 rundy pucharu CEV z czeskim zespołem Kralove Pole Brno udajemy się autokarem oraz dwoma samochodami. Samochody startują dużo przed nami, bo z samego rana, my tuż przed południem, bo dziesięć po 11.

Trasa w pierwszą stronę przebiega bez jakichkolwiek problemów a dłużące się kilometry umilamy sobie radosnymi śpiewami oraz 'ładowaniem akumulatorów'. Na hali meldujemy się godzinę przed rozpoczęciem meczu w liczbie 55 osób, w tym dwóch ziomali z MKSu MOS Będzin. Wielkie dzięki Panowie!

Podczas meczu prezentujemy nową sektorówkę - SZACHOWNICĘ o wymiarach ok. 8 metrów na 6.
Transa: POLISH ULTRAS, 10 machajek na kij oraz choreografię z biało-niebieskich balonów. Po zwycięstwie 3-1 halę w Brnie zasypujemy kilogramami konfetti co nie podoba się gospodarzom, którzy przez cały mecz mają do nas jakieś 'ale'. Problemy stwarzają zwłaszcza w momencie wypuszczenia sekto oraz próby odpalenia specjalnie przygotowanego na tę okazję piro.

Przez cały mecz prowadzimy równy, dobry doping wprawiając halę w drgania. Nic dziwnego... W końcu gramy u siebie wink.gif

Kibiców gospodarzy jak na lekarstwo - chyba same rodziny zawodniczek - Dwie osoby z dwoma bębnami próbują coś tam działać.

Po meczu, już pod autokarem odpalamy naszą pirotechnikę. Powrót odbywa się w iście rodzinnej atmosferze. Nastawiamy się na konsumpcję i relaks. Na ostatnich fotelach autokaru ma miejsce koncert hip hopowy. Gwiazdą wieczoru jest Łoś&Mopsik a support to Dar i Stelman!

Warto też wspomnieć o tragicznym wydarzeniu... Umarł nasz bęben. Miał ponad 3 lata... Cześć jego pamięci...
checkin
Wideo Zibara z klubem kibica w roli głównej:

Klub kibica w Brnie

W "Innych fotkach" relacja Szerów z wyjazdu na mecz do Brna:

Brno

Dodałem fotki Szerów i Zibara w podkatalogu z kibicami:

Kibice na meczu w Brnie
yash58
Krótka składanka z kibicami podczas meczu z VK Kralove Pole,miłego oglądania
Mały77
No i dzisiaj rewanż smile2.gif Jak dla mnie trochę przesadzili z cenami biletów - przecież w CEV grają zespoły słabsze nawet niż w u nas PLK a cena taka jak z zeszłego roku w LM. Zobaczymy ile osób przyjdzie i czy nie przesadzili wink.gif
Wreszcie pojawiły się plakaty na mecz - ale moim zdaniem mało - w klubie marketing dalej leży wink.gif
Bartek90
Biorąc pod uwagę ceny biletów i mecz w środę stawiam optymistycznie na 1200 osób...
Padziu
MKS Dąbrowa 3-1 Kralowo Pole Brno

przekonywująca wygrana ze słabym rywalem. w niedziele będzie gorzej. Wie ktoś co z Purą?
Kamil_
Szkoda, że prowadząc 10 punktami nie wpuszcza nasz trenejro rezerwy żeby się trochę ograła...
Mały77
CYTAT(Padziu @ śro, 15 gru 2010 - 21:33) *
przekonywująca wygrana ze słabym rywalem. w niedziele będzie gorzej. Wie ktoś co z Purą?

???
Jak dla mnie poziom słaby, forma słaba.
Tak jak się spodziewaliśmy widzów garstka sad.gif
Ikic na trybunach z ręką w gipsie sad.gif
Oby w niedzielę było lepiej - Bielsko bez formy tak jak my - może być ciekawie.
checkin
Trochę fotek z 2 meczu CEV Cup:

Tauron MKS DG - Kralovo Pole Brno
Szczepan
Mecz kiepski w wykonaniu dziewczyn, nie można nazwać Je Gwiazdkami,
3:1 usrane. powinno być 3:0.
Pierwszy set to maskar.
1:6 w pieszym secie, 3:8 na przerwie, i uuuuuuuuuuuu wyciągnęły.
A drugi set to wielki znak zapytania.
Trzeci set !!! i tak powinien wyglądać cały mecz.
Co p.Kawka i gwiazdki (przez małe g ) pokażą w niedzielę zobaczymy i poprzerywamy to wspólnie.
Coby nie "biły" się o piłkę, a jak ADHD to jakieś środki uspokajające.
I nie ma żadnego tłumaczenia, że nie zgrane, że się nie znają, że ciężko pracują itp. itd.
To są zawodowe siatkarki!!!!!!!!!!!
Każdy z nas zasuwa codziennie do roboty na 8 lub 12 godzin i nie mówi przełożonemu iż nie ma formy.
A jak p.Waldek chce to walne im taki trening.
Blisko, bo na Alejach
POZ.

od 13 do 17 i od 22 do 3 w robocie
endriu
Szczepan, zacznij trenować siatkówkę, będziesz miał dogodniejsze godziny pracy smile.gif

pozdr...
Szczepan
Nie nadaję się do tego, ponieważ zero przeszkolenia i uprawnień, oraz brak cierpliwości.
ZMK

http://www.tvzaglebie.pl/?p=784
Zibar
snf (51).gif do newsa ze skrót ze spotkania oraz fotorelacją. Może ktoś odnajdzie na trybunach siebie lub znajomych w galerii. Link na dole artykułu lub bezpośrednio tutaj.

Szkoda, że tyle kontuzji aktualnie w drużynie, bo po tym co LM dziś zobaczyłem w wykonaniu BB, jest dużą szansa na punkty, ale o tym w innym temacie.
Mały77
A ja mam pytanie z innej beczki - co to za stelaż wisi nad "Sportowym"? Czyżby telebim ?
Kamil_
Tak. smile2.gif
Mały77
A kiedy uświadczymy instalacji? Czy będzie już na Bielsko?
Zibar
Terminarz 1/8.
Pierwszy mecz, odbędzie się 6 stycznia 2011 o godz. 20:15w Rumunii, a rewanż 12 stycznia 2011 o godz. 19:00.

Moje krótkie przemyślenie co do udziału w Pucharach snf (51).gif - a co Wy o tym myślicie -oraz inne aktualne newsy i wywiady na SD.
Szczepan
Jak się wezmą za robotę to:
PLK medal w rękach,
PP wierzyłem, ale zwątpiłem.
CEV tam namieszają!
POZ.
Mariuszek_
Jest może ten mecz transmitowany na internecie, tak jak był w Czechach z miejscowym Polem Brno ? smile2.gif
japinkole
podobno ma być tutaj link
szer
Dla niewiedzących mecz już trwa :-)
yash58
Transmisja już leci w neptun tv,rozpoczął się mecz o 19.15
Kamil_
Jaki wynik Panowie?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.