rafi
Sun, 07 Dec 2003 - 16:15
Ze zrodel zblizonych do (samo)rzadawych

dowiedzialem sie, ze podobno maja podnosic pietro w budynku poczty i sanepidu w centrum... Czy ktos moze cos slyszal na ten temat ??
Master
Sun, 07 Dec 2003 - 21:01
Z tego co ja wiem to majĄ dobudowaĆ dwa piĘtra w budynku Poczty i Sanepidu na rogu Kosciuszki i Sobieskiego, ale kiedy i za co ? to nie wiem (informacja nie jest pewna , gdyŻ przeczytaŁem to w ostatmim , listopadowym "PrzeglĄdzie DĄbrowskim")
rafi
Mon, 08 Dec 2003 - 09:24

Kiedys poczytywalem to czasopismo - bo przynosili mi je do domu. Teraz trzeba zasuwac gdzies do urzedu miejskiego...
rafi
Wed, 10 Dec 2003 - 09:46
Oto linki do strony ze strategia rozwoju miasta dabrowa gornicza do roku 2006
http://www.bip.dabrowa-gornicza.pl/strateg...a.php?ident=570NO COMMENT
Kwasny
Wed, 10 Dec 2003 - 11:59
Nom, u mnie pisze na gorze " STRATEGIA " a textu ponizej zadnego.
Moze juz zmienili startegie informowania ludzi o strategji :/
rafi
Wed, 10 Dec 2003 - 12:50
Wlasnie o ta strategie (a raczej jej brak) mi chodzi. Nie dziwmy sie wiec, ze w miescie sie nic nie dzieje. Jest to zgodne ze strategia
Kwasny
Wed, 10 Dec 2003 - 13:06
Buhahahahha, no to niezla strategia !
Misiek
Wed, 10 Dec 2003 - 18:47
Kurna chata !!!
Co to jest ??? TABULA RASA ???
:hyh: :hyh: :hyh:
Krawiec
Thu, 11 Dec 2003 - 14:08
QUOTE(Misiek @ Dec 10 2003, 05:47 PM)
Kurna chata !!!
Co to jest ??? TABULA RASA ???
:hyh: :hyh: :hyh:
MyŚle, Że strategia miasta jest ale abstrakcyjna i nie mieŚci sie w ramach normalnego przekazu pisemnego . Spytajcie psychoanalityka talka i kocjanowej :flaga:
Hator
Tue, 16 Dec 2003 - 23:12
http://www1.gazeta.pl/kraj/1,34309,1827094.htmlAz sie nie chce wierzyc

Po wybudowaniu Talus pewnie bedzie sciemniac ze to dzieki jemu mamy nowa fabryke w miescie,,, - kogo on chce oszukac :hahaha: :frr: :red:
pozdrawiam
Wed, 17 Dec 2003 - 15:56
No a juz myŚlaŁem Że nic pozytywnego nie zdarzy sie w tym mieŚcie --- no ale jeszce nie wszystko stracone --- trzeba sie cieszyĆ :lool:
olo
Mon, 05 Jan 2004 - 11:32
Kilka dni temu na ostatniej stronie "gazety w katowicach" byŁ wywiad z Talkowskim gdzie Ów to zapowiedziaŁ. BĘdzie kolejny "wieŻowiec" w centrum?
Master
Mon, 05 Jan 2004 - 14:57
olo ,a czy w tym wywiadze Talkowski okreŚliŁ jak bĘdzie wyglĄdaĆ przebudowa tego budynku?? i kiedy to nastĄpi?? czy byŁy to kolejne sŁowa rzucone na wiatr, bo wiem z tego co widaĆ i co moŻna przeczytaĆ na stronach oficjanych UrzĘdu Miasta to Przezdent Talkowski co chwile powoŁuje jakies komisje i zespoŁy robocze w sprawie jakiŚ projektÓw , a efektÓw nie ma.
pozdrawiam
Fri, 12 Mar 2004 - 21:44
WŁaŚnie z nudÓw przeglĄdaŁem sobie bip um i trafiŁem na protokÓŁ z posiedzenia komisji ds gospodarki komunalnej (26 stycznia 2004). To co tam przeczytaŁem to istny skandal. ZaguŁa geniusz zŁoŻyŁ propozycje likwidacji przejŚcia podziemnego przy realu bo niby gminy nie staĆ na jego utrzymanie. OczywiŚcie jest to najnowoczeŚniejsze przejŚcie wyremontowane w 2002 ale widze Że nasi radni wolĄ Żeby ludzie skakali przez drogĘszybkiego ruchu. Najlepiej coŚ wyremontowaĆ a pÓĹşniej zasypaĆ. A moŻe tu chodzi o to aby ludzie do reala nie mogli dojŚĆ. OczywiŚcie pan zagŁada dla naszego miasta poleciŁ takŻe rozeznaĆ czy nie da siĘzamknĄĆ jeszcze jakiegoŚ przejŚcia. To tyle o panu z. Reszta komisji tez Śmiechu warta - ocenili Że na remont przejŚcia centrum merkury i aleja rÓŻ jest ŁĄcznie potrzebne 100 tys zŁ ale oczywiŚcie nie ma ich w budŻecie i nie bĘdzie. Ciekawe co oni chcĄ wyremontowaĆ za te marne 100 tys. No to starczy na ŻarÓwki i na farbe. Sam kapitalny remont i modernizacja(np windy i monitoring) przejŚcia w centrum wymaga milionÓw zŁ a 100tys to by pewnie nawet na projekt nie starczyŁo. Polecam lekture wypocin ze spotkaĹ komisji - moŻna polaĆ
Kwasny
Sat, 13 Mar 2004 - 00:39
No faktycznie, przy realu nie sa potrzebne przejscia.

Tak jak " Pozdrawiam" stwierdzil w 2002 roku zrobione ( nawet nie wiem czy nie w 2003 oddane) Zielone swiatlo na tym przejsciu swieci sie moze najwyzej 15 sekund. Ale co tam. CHoc to jest droga szybkiego ruchu to nawet droga od strony cmentarza jest niebezpieczna ( osobiscie znam laske ktora zabila w zeszlym roku faceta przy dojezdzie do szybkiego ruchu ) to oczywiscie teraz trzeba zasypac. Zastanawia mnie tylko ta polityka. Proponuje teraz na wiosne rozebrac budynek UM i przeniesc go w stare miejsce z powodu zbyt trudnego dojazdu oraz zbytniej odleglosci od palacu RADZIECKIEJ CULTURY.
Master
Sat, 13 Mar 2004 - 11:13
Zasypanie przejscia obok Reala to bzdurny pomysŁ , moze rzeczywiscie ruch w tym przejsciu niewielki ale dla ludzi nie ma innej alternatywy Żeby przedostac sie przez droge szybkiego ruchu.
A moze za jakis czas w tej okolicy powstanie wiĘcej mieszkaĹ albo na miejscach DeZeNu powstanie jakaŚ fabryka i wtedy okaŻe sie Że przejscie trzeba zrobic spowrotem.
W Dabrowie obecnie mamy 8 przejsc podziemnych w tym 1 nieczynne.
Wymienie po kolei jadĄc od srtony BĘdzina.
1 Na Chopina obok Huty Bankowej (zamkniĘte), rozwalone w fatalnym stanie , zamiast niego zrobili pasy na drodze.
2. Centrum (wedŁug mnie do remontu , ale sĄdze ze nie trzeba az takich kosztÓw jak napisaŁ pozdrawiam i trzeba znacznie ograniczyĆ ten handel, bo tam sie juŻ nie da chodziĆ).
3. Merkury (moze byĆ chodz duzo graffiti bardzo, do pomalowania)
4.Reden(bardzo dobre, niedawno remontowane tzn. jakie 3 lata temu)
5. Damel (bardzo dobre)
6.GoŁonÓg-Manhattan (bardzo dobre)
7.GoŁonÓg - StarÓwka (nie wiem , nie byŁem)
8 Real- Staszic ( najnowoczesniejsze , razem z windĄ dla wÓzkÓw, troche na uboczu.
KiedyŚ byŁo jeszcze jedno przejscie pomiĘdzy Dworcem PKP w GoŁonogu a osiedlem Cedlera, ale zostaŁo zasypane jakies 10 lat temu
pozdrawiam
Sat, 13 Mar 2004 - 15:15
Na remont przejscia w centrum potrzeba ok 3mln zŁ (tyle kosztowaŁy remonty bliŻniaczych przejŚĆ ) i to w najtaĹszej dostĘpnej technologi ( i mÓwie tu tylko o remoncie a nie o modernizacji )JeŚli chodzi o modernizacje to koszty mogĄ juz tylko rosnĄĆ w zaleznoŚci co sobie w przejsciu zainstalujemy. Przestrzegam przed drobnymi remontami bo przejŚcie w centrum nie ma droŻnego odwodnienia i Łatwo moŻe byĆ zalane, nie wspominajĄc Że ruch samochodÓw jest coraz wiĘkszy i naleŻaŁoby wzmocniĆ konstrukcje. Swojego czasu takie pseudo remonty po 100 tys wykonywano w bĘdzinie - i tak remontujĄ co roku i Żadnych efektÓw nie widaĆ. Co do handlu to bĘdzie on kwitŁ w przejsciu jak talek bĘdzie przy wŁadzy.
Bartek
Tue, 30 Mar 2004 - 19:25
Jak juz pisalem w innym watku, przy ulicy tysialecia i ulicy 11-go Listopada na takim terenie kolo bazarku, niedaleko szkoly Plastycznej i tego nowego (tzn ma juz ok 2 lat) ronda cos sie zaczyna budowac. W zeszlym tygodniu pojawily sie trzy budy a w nich narzedzia itd a od wczoraj pracownicy wokol tej calej laki wstawiali slupki zeby ogrodzic teren budowy, dzisiaj skonczyli. Nie mam pojecia co tam bedzie, teren nie jest az tak duzy, kiedys chodzily plotki ze ma tam byc stacja benzynowa albo jakis maly market ( mam nadzieje ze nie). Tablicy informacyjnej jeszcze nie widzialem wiec nie wiadomo. Bede informowal na bierzaco bo mam okna na ta budowe :)
Pozdrawiam.
rafi
Tue, 30 Mar 2004 - 20:58
Ok. Dzieki za cynk ;-). Przygladaj sie uwaznie tej inwestycji...a jakbys spotkal jakiegos pana budowniczego, to naklon go ;-) do wyjawienia sekretu - co to bedzie ?.
pozdrawiam
Tue, 30 Mar 2004 - 23:13
No zgodnie z naszym prawem to na poczĄtku kaŻdej budowy naleŻy w widocznym miejscu wywiesiĆ tablice informacyjnĄ --- no i wtedy bĘdzie wszystko jasne.
rafi
Wed, 31 Mar 2004 - 13:54
Polska jak to Polska. Prawo prawem, a kazdy i tak robi jak mu sie podoba
Misiek
Wed, 31 Mar 2004 - 18:07
Polska jak Polska ... ale DĄbrowa jak DĄbrowa ... tutaj do ostatniej chwili wszyscy trzymani sĄ w wielkiej niepewnoŚci.
I nie mÓwiĘtylko o projektach budowniczych ... 8)
Bartek
Wed, 31 Mar 2004 - 18:26
Bez przesady, taki jest wymog prawa budowlanego i i z pewnoscia ta zolta tablice zamontuja. Dzisiaj oblachowali ok 3/4 terenu. Teren ten to laka jak juz pisalem i przez srodek byl chodnik dla ludzi ktorzy chcieli isc z Kasprzakana Manhattan, teraz musza robic kolo :)
rafi
Wed, 31 Mar 2004 - 19:28
Kurde, przeciez tam bylo kiedys super boisko do pilki noznej. W podstawowce bylem na nim czestym gosciem

...a oni mi tam teraz cos buduja...;(
rafi
Thu, 01 Apr 2004 - 22:44
Link:
http://www.katowice.tvp.pl/region.asp?id=3122Data: 31.03.2004
Autor: MirosŁaw Cichy
"Kilkaset nowych miejsc pracy ma powstaĆ po wybudowaniu dwÓch baterii koksowniczych w "Koksowni PrzyjaĹşĹ" w DĄbrowie GÓrniczej. Inwestycja, ktÓrej koszt szacowany jest na okoŁo 200 mln Euro, ma zostaĆ sfinansowana przez koncern hutniczy "Arcelor Gruppe".
Kilkaset nowych miejsc pracy - to dla DĄbrowy GÓrniczej ogromna szansa na zmniejszenie ponad 20-to procentowego bezrobocia. Niespotykana od lat koniunktura na koks na Światowych rynkach spowodowaŁa, Że przed "KoksowniĄ PrzyjaĹşĹ" pojawiŁa siĘperspektywa nowych inwestycji. Za ponad 200 milionÓw Euro majĄ zostaĆ budowane dwie nowe baterie koksownicze. PieniĄdze ma wyŁoŻyĆ koncern hutniczy Arcelor. DziĘki tej inwestycji wielkoŚĆ produkcji ma zwiĘkszyĆ siĘo blisko 1,5-ra miliona ton rocznie. A to pozwoli na zapewnienie i zwiĘkszenie iloŚci dostaw koksu zarÓwno dla hut francuskiego koncernu jak rÓwnieŻ na krajowy rynek, w kolejnych latach. Do koĹca kwietnia majĄ zostaĆ opracowane zaŁoŻenia techniczno-finansowe inwestycji. Budowa mogŁaby zostaĆ zrealizowana w ciĄgu dwÓch lat. Koksownia PrzyjaźŠprzechodzi obecnie proces restrukturyzacji. NajwiĘksi wierzyciele firmy to JastrzĘbska SpÓŁka WĘglowa, PKP i Kompania WĘglowa. Koksownia zatrudnia blisko 1800 osÓb i ponad tysiĄc w spÓŁkach zaleŻnych. "
Gdyby inwestycje udalo sie zrealizowac, to byloby super. Zawsze to jakis ruch w interesie. Talkowski sie obija (zadnego inwestora nie przyciagnal), wiec Lipczyk (zarzad koksowni) musi zadbac o mieszkancow dabrowy :-)
Hehe
pozdrawiam
Thu, 01 Apr 2004 - 23:22
No nie wiem. CoŚ czuje Że bedzie prawdziwa wojna o koksownie miedzy dwoma gigantami arcelor i lnm ktÓry juŻ ma phs. Ale caŁa sprawa moŻe byĆ tylko z korzyŚciĄ dla dg.
georgeb
Fri, 02 Apr 2004 - 15:29
czy ten link z gazety dotyczy tez koksowni?? czy to jest cos innego (bo jakis zjebany jest)
rafi
Sun, 04 Apr 2004 - 19:40
Hmm. Ten link jest z grudnia, wiec raczej byl o czym innym. A nie dziala poprawnie dlatego ze:
a) link byl prawdopodobnie podany do strony "glownej" ktora zawiera skroty do najwazniejszych wydarzen, a wydarzenia te sa co dzien inne

archiwum Gazety Wyborczej jest platne (nie wiem jak stare artykuly trafiaja do tego archiwum)i nie mozna swobodnie go przegladac
Ktorys z tych warunkow musial byc spelniony na bank, dlatego nie dziala...
Master
Thu, 08 Apr 2004 - 11:48
Z jednej strony obecnie na miescie nie widac jakies duzej budowy, ale podliczajac tak to pare nieduŻych rzeczy sie buduje :
LIDL przy Sobieskiego,
przed Leader Pricem chyba rozpoczynaja budowe tej stacji bo wczoraj widziaŁem ze postawili budy i rozkopali teren
salon Mitsubishi koŁo Damelu
rozbudowa salonu Opla koŁo MC'Donalda
jakas budowa na rogu Tysiaclecia koŁo KoscioŁa , obok Plastyka o czym mÓwiŁ Bartek ale co tam bedzie to jeszcze nie wiem
Wiem ze wiekszosc tych rzeczy to maŁe inwestycje o ktÓrych nawet niewarto wspominac, ale to teŻ cieszy.
A oprÓcz tego to niedŁugo ma zaczĄc sie nadbudowa 2 pieter do poczty, generalny remont budynku po Urzedzie Miasta na Kosciuszki i przerobienie go w biblioteke oraz budowa "ukŁadu komunikacyjnego przy Parku Hallera.
Bartek
Thu, 08 Apr 2004 - 13:51
Co do tej budowy kolo Plastyka to chodza "ploty" ze to ma byc osrodek szkolenia kierowcow przeniesiony z miejsca w ktorym obecenie sie znajduje czyli kolo Huty Bankowej. Troche dziwne miejsce jak na takie miejsce, dzialka duza i na pewno troche kosztowala. Niestety zoltej tablicy informacyjnej nadal nie ma :/
pozdrawiam
Fri, 09 Apr 2004 - 00:11
No co do nowych obiektÓw to ostanio widziaŁe Że na placu ALBY stawiajĄ jakiŚ maŁy biurowiec. A co do generalnego remontu byŁego magistratu to jak narazie nie ma pieniĘdzy. Talek daŁ jedynie 100tys a to staczy tylko na "odŚwieŻenie" wnĘtrza. Na jakieŚ zewnĘtrzne zmiany bym nie liczyŁ.
pozdrawiam
Fri, 09 Apr 2004 - 00:45
A ostatni zaskoczyŁ mnie remont ulicy jaworowej. MajĄ wyremontowaĆ nawierzchniĘi chodniki. Tale tez coŚ tam wpominaŁ w swoim szmatŁawcu Że ma tam byĆ zmieniona organizacja ruchu po remoncie.
MoŻe siĘczepiam ale dziwi mnie dlaczego akurat remontuje siĘtĄ ulice. Nie chce byĆ Ĺşle zrozumiany --- oczywiŚcie ciesze siĘŻe tale coŚ robi, ale podobnych albo nawet gorszych ulic i chodnikÓw u nas w mieŚcie nie brakuje.
pozdrawiam
Fri, 09 Apr 2004 - 02:36
A i jeszce zastanawia mnie inna rzecz --- czemu nie opublikowano przetrgu na tĄ inwestycje. Tak samo byŁo w przypadku remontu na rondzie w centrum. Czy ktoŚ wie dlaczego ????????? Czy w przypadku ulic istnieje jakieŚ inne prawo bo ja w tym momencie osŁupiaŁem.
Master
Fri, 09 Apr 2004 - 07:00
Gdzie jest siedziba i biurowiec ALBY??? bo niestety nie wiem
pozdrawiam
Fri, 09 Apr 2004 - 13:11
ALBA jest na granicy dg i zagÓrza obok silmy.
Master
Tue, 13 Apr 2004 - 12:04
Co do handlu w przejsciu podziemnym w centrum. Wiem i zdaje sobie sprawe ze wiele osÓb nie ma jak zwiazaĆ koniec z koĹcem i staraja sie w jakis sposÓb zarobic lub dorobiĆ handlem, ale stoiska i kioski w przejsciu zostaŁy utworzone wŁasnie po to aby zlikidowac ten handelek , ktÓry rozkwitŁ tam kilka lat temu. postawiono kioski i budki , ktÓre zajmujĄ poŁowe przejscia, a pojawiŁy sie kolejne grupy osÓb handlujacych , talerzami , pietruszka , zurkiem na kartonach , tak Że w przejsciu nie ma juz jak chodziĆ.
Bartek
Tue, 13 Apr 2004 - 13:30
Juz wiadomo co buduja

Osrodek egzaminacyjny na prawko

Nie ma tablicy informacyjnej, ale dzisiaj tam poszedlem i sie wypytalem robotnikow. Pewnie ten kolo Huty Bankowej zlikwiduja bo warunki tam sa makabryczne, a ten bedzie nowka i chyba bedzie lepiej sie zdawac :)
Jashi
Tue, 13 Apr 2004 - 15:49
EEE Klocek nie przesadzaj, Że nie ma jak chodziĆ. Jest duzo miejsca.
Mnie tam nie przeszkadza wogÓle ten handelek.
MoŻna se kupiĆ tam ŚwieŻe kozie mleko (bardzo dobre). I takie tam.
Ludzi se troszke dorobiĄ nie mam nic przeciwko.
Bartek
Tue, 13 Apr 2004 - 17:26
Ja bym sie bal kupowac mleko od tych babek pod przejsciem, co do budek ok, mozna kupic prase, pieczywo, jakies kosmetyki i inne pierdoly, np. ta pierwsza budka od poczty z owocami, super wyglada jak jest zapchana po brzego pomaranczami, bananmi, kiwi itd kolorowo jest

A tych co handluja hmm wygonic ich nie wygonia bo widac ze proboja sobie dorobic, ale zawsze mozna wymusic na nich jakies obowiazki, tzn sprzedawac nie z kartonu tylko z stoliczka itd.
pozdrawiam
Wed, 14 Apr 2004 - 00:38
Jedyna nadzieja Że geant wreszcie powstanie a wtedy to i przejscie w centrum zostanie zmodernizowane
Bartek
Wed, 14 Apr 2004 - 18:32
http://pavlov.itsec.pl/budowa.jpgTen link to fotka tej budowy, widok z mojego okna
rafi
Wed, 14 Apr 2004 - 22:22
No dobrze by byŁo...Teraz to przejŚcie po prostu straszy. Straszny syf. Jakby zainstalowali jakiŚ monitoring to teŻ bym siĘnie obraziŁ...
rafi
Wed, 14 Apr 2004 - 22:38
Miejmy tylko nadzieje, ze ten osrodek to jakis porzadny wybuduja. Zeby to nie byla jakas tam prowizorka...
Misiek
Thu, 15 Apr 2004 - 10:39
Rafi, dobrze to ujĄŁeŚ bo dla mnie to przejŚcie to jakiŚ ewenement i to w dodatku w centrum miasta. Czasami zdarzajĄ siĘjeszcze niespodzianki typu brak ŚwiatŁa, a wtedy to juŻ w ogÓle jest western.
No i takie akcje jak podpalenie tablicy ogloszeĹ i przejŚcie caŁe zadymione ... jednym (dwoma) sŁowem - slums attack.
:? :? :?
pozdrawiam
Thu, 22 Apr 2004 - 00:47
Co do nowych inwestycji to chciaŁbym zwrÓciĆ uwage na droge szybkiego ruchu do lotniska w pyrzowicach. BĘdzie siĘona ŁĄczyĆ wĘzŁem z drogĄ nr 1 i 86 w wojkowicach koŚcielnych a to juŻ o rzut kamieniem od naszego miasta. No i juŻ jĄ budujĄ. I takim sposobem dg stanie siĘmiastem do ktÓrego moŻna najszybciej dojechaĆ z tego lotniska. PrzydaŁoby siĘjakoŚ to wykorzystaĆ.
A i na lotnisku widziaŁem ostatnio reklame naszego miasta --- reklam innych miast brak wiĘc widaĆ Że jakaŚ tam strategia promocji naszego miasta dziaŁa
A tak przy okazji czy ktoŚ wie co sie dzieje z ekranem akustycznym na stasicu. Mieli budowaĆ, byŁ przetarg itp ale nic siĘnie dzieje
Master
Thu, 22 Apr 2004 - 13:40
WaŻne Że Talkowskiemu i jego ekipie nie udaŁo sie zablokowaĆ budowy Lidla ani stacji paliw na Redenie. To cieszy :) ze nie wszystkie inwestycje w Naszym Miescie udaje im sie blokowaĆ. Owszem maja one swoje plusy i minusy. Przeczytajcie sobie artykuŁ w Przegladzie jak to niowa organizacja Tala "Forum TerenÓw Zielonych" staraŁa sie o zaniechanie budowy Lidla.
olo
Thu, 22 Apr 2004 - 13:46
Jest ŻÓŁta tablica i caŁy czas tam wisi. Jest napisane na niej, Że inwestorem jest WORD Katowice. Fakt, Że nie jest okreŚlone co siĘbuduje.
olo :wink:
Bathurst
Thu, 22 Apr 2004 - 20:28
Czy ktoŚ moŻe sie orientuje? Bo mam sprzeczne informacje dotyczĄce budowy oŚrodka szkoleniowego dla kierowcÓw - czy tylko sam oŚrodek powstanie czy teŻ oŚrodek i market? TĄ drugĄ opcjĘusŁyszaŁem od ludzi sprzedajĄcych na targowisku przy Gigancie.
Master
Thu, 22 Apr 2004 - 21:24
Wydaje mi sie ze sam oŚrodek. Inwestorem jest WORD- WojewÓdzki Osrodek Ruchu Drogowego. A bedzie sie on skŁadaŁ na pewno z budynku (biura , kasy , sale egzaminacyjne) oraz z placu egzaminacyjnego. ByŁem niedawno w obecnym miejscu , to rzeczywiscie nie wyglĄda ono najlepiej parking krzywy i nierÓwny ogrodzony metalowĄ podziurawionĄ blacha a budynek krzywy nieotynkowany z jakiŚ pustakÓw, a okolica to tragedia , chaszcze , bŁoto i tyle. To bĘdzie chyba lepsza lokalizacja. i oby roboty nie spaprali. :)
Bartek
Thu, 22 Apr 2004 - 21:26
Jakis market? hmm no w sumie moglby powstac, ale gdzie ?

no chyba ze zburza ten budynek co kiedys byla piekarnia i na tym miejscu, ale jakos mi sie nie wydaje. Dzisiaj widzialem ze wznosza juz sciany jakiegos budynku.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.