Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Mechanicy i warsztaty samochodowe w DG i okolicy
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Dąbrowa Górnicza > Nasze Sprawy
Stron: 1, 2, 3, 4
piotrMDC
Myślę, że wielu już zastanawiało się gdzie tu oddać swój zepsuty samochód, żeby było tanio szybko i profesjonalnie smile2.gif Myślę, że taki temat wielu osobom się przyda smile2.gif Gdzie naprawiacie swoje samochody?? Które warsztaty, których mechaników polecacie, a z którymi macie złe doświadczenia i których unikacie?? W grę wchodzą oczywiście te z dg jak i z najbliższych okolic smile2.gif
Napiszcie jeszcze co Wam naprawiali, żeby wszystko było jasne smile2.gif
marcin.p
Ja polecam serwis Fiata Szczęsny-Zjawiony. Szybko i solidnie, aczkolwiek - w końcu ASO - drogo. Choć z drugiej strony lepiej raz wydać nieco więcej niż mniej a często. Jeśli ktoś chce tanio to na Łańcuckiego ewentualnie na Sadowej.
Tomek_mdc
ja skorzystam z tematu i poprosze o pomoc.
mam problem z autem (diesel) dokładnie problem z silnikiem, potrzebuje zrobic diagnoze a pozniej ewentualnie brac sie za naprawe. jednak wszedzie gdzie pytam słysze ze zajmuja sie benzyniakami a diesel... niestety!
nie wiecie gdzie zajmuja sie silnikiem w dieselach?
marcin.p
Tomek proponuję poszukać: http://forum.auto.com.pl/
mały
ja zdecydowanie odradzam elektryka na Łańcuckiego. Miałem z nim do czynienia 2 razy. Raz naprawa alarmu - miało trwać kilka dni a trwało kilka tygodni i skasował jak za zboże. Drugi raz nie potrafił zdiagnozować przebicia na przewodach wysokiego napięcia a za to rozregulował mi gaźnik, inst. gazową, bo jak twierdził problem tkwił w złej mieszance. W rezultacie zamiast wymienić same przewody, musiałem zapłacić jemu i drugiemu mechanikowi i gazownikowi za regulację
vacu
CYTAT(mały @ nie, 28 wrz 2008 - 14:43) *
ja zdecydowanie odradzam elektryka na Łańcuckiego. Miałem z nim do czynienia 2 razy. Raz naprawa alarmu - miało trwać kilka dni a trwało kilka tygodni i skasował jak za zboże. Drugi raz nie potrafił zdiagnozować przebicia na przewodach wysokiego napięcia a za to rozregulował mi gaźnik, inst. gazową, bo jak twierdził problem tkwił w złej mieszance. W rezultacie zamiast wymienić same przewody, musiałem zapłacić jemu i drugiemu mechanikowi i gazownikowi za regulację

Za to niedaleko (na Równej, jadąc od Łańcuckiego chyba 3-ci albo 4-ty dom po prawej) jest mechanik, którego ja polecam. Starszy facet tam działa, robi bardzo fajnie i tanio jednak tylko starsze auta bez nadmiaru elektroniki. Duża zaleta to fakt, że jak czegoś nie potrafi zrobić (lub nie ma narzędzi) to mówi o tym od razu a nie próbuje kombinować czego skutki mogą być opłakane (a co się niestety bardzo często zdarza).
syzio
Do Naszych Spraw smile2.gif
aston
CYTAT(piotrMDC @ nie, 28 wrz 2008 - 04:11) *
Myślę, że wielu już zastanawiało się gdzie tu oddać swój zepsuty samochód, żeby było tanio szybko i profesjonalnie smile2.gif Myślę, że taki temat wielu osobom się przyda smile2.gif Gdzie naprawiacie swoje samochody?? Które warsztaty, których mechaników polecacie, a z którymi macie złe doświadczenia i których unikacie?? W grę wchodzą oczywiście te z dg jak i z najbliższych okolic smile2.gif

No ja mogę polecić warsztat w sosnowcu na staropogońskiej, ale zajmują się tylko mechaniką, jeśli masz coś z elektroniką to nie wiem bo sam na szczęście nie miałem z tym nigdy problemu to nie wiem gdzie dobrze robią.
misiek_staszic
Ja za to polecam Stanpol w Gołonogu. Mają dość drogo, robią chyba tylko starsze autka, ale jak już zrobią - perfekt. Kilka razy się przekonałem, doskonale znają się na moim sprzęcie - Wartburgu, tyle mogę powiedzieć zdecydowanie. I sami proponują użyć do naprawy używane części z własnego szrotu - kiedyś kupowałem tarcze hamulcowe na przód i cena była miodzio, a tarcze grube prawie nówety.

Za to odradzam Auto-Elektronikę na Stanisława Staszica. Omijać ich szerokim łukiem. W moim Iveco Daily 35c13 uszkodzony był jeden z czujników ciśnienia na pompie (wartość ok. 60 zł) a oni przeprowadzili regenerację wszystkich wtrysków (prawie 2000 zł sama regeneracja bez robocizny), po czym kazali zapłacić, pokasowali błędy, ale bez tego czujnika auto padło po jednym dniu. Udało się odzyskać gotówkę od tych oszustów. A jeżeli chodzi o Webasto, to mają tak dużą wiedzę że to inwestycja na rok, a później całość trzeba wymieniać wink.gif
jasiek
a ja polecam mechanika Andrzeja tongue.gif który ma swój warsztat tuż przy skrzyżowaniu Staszica z ul. Tuwima,
są szybcy (pracują w świąti piatki i niedziele), solidni a i ceny mają przystępne (można się targować)
ja ktoś by chciał nr tel, to na wystarczy dać znać
Luke
A ja polece warsztat specjalizujący się w BMW (szczerze mówiąc to nie wiem czy zajmują się tam innymi samochodami):

TobiCars
ul. Wybickiego 1A (przy dużym parkingu koło dawnego tzw. "Uniwersala")
Dąbrowa Górnicza
tel. (0) 602-269-062
Pantas
Poszukuję warsztatu koło salonu Skody, kolega tłumaczył mi to tak:

"no to tak: wytlumacze jak bys jechal fura od strony huty katowice w kierunku DG

jedziesz, najpierw przejezdzasz pod wiaduktem, na ktorym caly czas prosto na dg, na pierwszych swiatlach na tej drodze(przed salonem skody) skrecasz w lewo(ta droga tak po skosie leci (idealnie kolo salonu skody)
(Wtorek 06.01.2009 18:52)
i po 100m masz skrzyzowanie i droge w lewo, tam od razu masz garaze po prawej stronie(takie duze zielone wysokie garaze
i mowisz im co trzeba, lub bierzesz numer telefonu i dzwonisz"

Może ktoś ma do nich numer telefonu?

Ewentualnie proszę o numer telefonu do innego taniego warsztatu samochodowego, może to być coś prywatnego u jakieś mechanika przydomowego, chodzi mi tylko taniość usług.
GoliATK
CYTAT(Tomek_mdc @ nie, 28 wrz 2008 - 10:37) *
ja skorzystam z tematu i poprosze o pomoc.
mam problem z autem (diesel) dokładnie problem z silnikiem, potrzebuje zrobic diagnoze a pozniej ewentualnie brac sie za naprawe. jednak wszedzie gdzie pytam słysze ze zajmuja sie benzyniakami a diesel... niestety!
nie wiecie gdzie zajmuja sie silnikiem w dieselach?

Proponuje mechanika na "9tym" w kierunku Łęknic jakbyś jechał od strony centrum DG. Za "Perfect Service" skręcasz w prawo na wiadukt a później w prawo i po oprawej stronie będzie szyld na domu .tam jest koleś który specjalizuje sie tylko w Dieselach. Sam mam i tam oddawałem. Szybko sprawnie i solidnie.

Z ogólnych mechaników polecam tez warsztat na Tworzniu w blaszaku. Bardzo kompetentni.
Pozdrawiam
Pantas
Ulica na tym Tworzniu jaka?
kamillll
zapewne ul. Tworzeń wink.gif
Goły
A ja polecam Elektronike na ulicy Sosnowej w Strzemieszycach ! chłopaki sie znaja na rzeczy !
bargiel
dokładnie w Strzemieszycach dobrzy fachowcy a i nawet szyld sie zgadza
"rzeczy niemożliwe załatwiamy od ręki a na cuda trzeba poczekać" smile2.gif

no i lakiernictwo i blacharstwo R.D. STOSIO

nie polecam w żadnym wypadku lakiernictwa czy blacharstwa w BLM Service na ul. Legionów Polskich bo paprają strasznie :/ nieporozumienie
Alpin
A ja polecam warsztat p. Bogumiła Cieślika przy ulicy Topolowej na Łęknicach - MAPKA. Zajmują się mechaniką, blacharstwem i lakiernictwem. Ceny mają przystępne. Wymieniałem u nich przewody hamulcowe (150 zł za wymianę) oraz tarcze i klocki hamulcowe (100 zł za wymianę). Po wymianie jazda testowa z mechanikiem celem sprawdzenia czy wszystko jest w porządku. Jestem zadowolony z ich usług.

Nie polecam natomiast "Perfect Service Zomar" przy Al. Zagłębia Dąbrowskiego. Wymieniałem u nich przegub i wkrótce potem przestały działać biegi w aucie. Za naprawę biegów, które zepsuli podczas poprzedniej wymiany przegubu, kazali sobie dodatkowo zapłacić, co mnie mocno rozczarowało i zraziło do nich. Kiedy poprosiłem o jazdę testową po naprawie biegów, facet z ich biura zaczął do szefa tego interesu rzucać hasłami, że klient nie chce zapłacić za usługę. Porażka...
obi
CYTAT(piotrMDC @ nie, 28 wrz 2008 - 04:11) *

Ja polecam "Perfect Service" na Zagłębia Dąbrowskiego jeżdzę tam od lat różnymi autami i nigdy nie miałem żadnego problemu. Osobiście polecam
Sebastian22
Gdzie znajduje się dokładnie ten serwis? Gdzieś obok gazowni?

A co powiecie o warsztacie "Carfix" - www.carfix.com.pl ?? Wyglądają dość profesjonalnie...
endriu
Polecam Adama, kolo jest konkretny.

pozdr...
kaman
odradzam warsztat na Łańcuckiego. Strasznie drogi. Robił mi hamulce i musiałem dwa razy się do niego wracać, żeby poprawił to co wcześniej spartolił.
vacu
CYTAT(Alpin @ sob, 09 maj 2009 - 09:47) *
Nie polecam natomiast "Perfect Service Zomar" przy Al. Zagłębia Dąbrowskiego. Wymieniałem u nich przegub i wkrótce potem przestały działać biegi w aucie. Za naprawę biegów, które zepsuli podczas poprzedniej wymiany przegubu, kazali sobie dodatkowo zapłacić, co mnie mocno rozczarowało i zraziło do nich. Kiedy poprosiłem o jazdę testową po naprawie biegów, facet z ich biura zaczął do szefa tego interesu rzucać hasłami, że klient nie chce zapłacić za usługę. Porażka...

CYTAT(obi @ pon, 06 lip 2009 - 05:24) *
Ja polecam "Perfect Service" na Zagłębia Dąbrowskiego jeżdzę tam od lat różnymi autami i nigdy nie miałem żadnego problemu. Osobiście polecam

Ja niestety muszę podłączyć się do Alpina. Mimo złej opinii pojechaliśmy tam z bratem z racji, że pracuje tam jego znajomek, niestety okazało się, że szef rządzi tam niepodzielnie więc jest jak jest i muszę powiedzieć, że nie polecam Perfect Service Zomar przy Al. Zagłębia.

Uzasadnienie:
1) Pierwsza naprawa - wymiana rozrządu u brata. Cena taka mniej więcej jak gdzie indziej, niestety patrz pkt. 3.

2) Druga naprawa - naprawa rozrusznika u mnie + gość miał mi zrobić przegląd "okresowy". Rozrusznik jest OK natomiast na pytanie co z przeglądem koleś stwierdził "auto jest OK". Spodziewałem się jednak czegoś więcej, bo auto ma 120 tys. i nawet z książki serwisowej wynika, że to i tamto powinno iść na wymianę. Podejrzewam, że nikt poza rozrusznikiem auta nie oglądał, bo wiem, że mam olejowy "pot" koło miski i chociaż to powinni mi wskazać. Zapłaciłem więc za sam rozrusznik (robiony zresztą na Zagórzu) tyle, że w ASO nie dałbym więcej a przynajmniej faktura z ASO inaczej wygląda przy sprzedaży auta.

3) Trezcia naprawa - bratu rozpadła się pompa wody - miesiąc wcześniej robili w Zomarze rozrząd i jakoś nikt nie zauważył, w jakim tragicznym stanie jest pompa, to raz. Dwa - tym razem za rozrząd (konieczna była ponowna wymiana) wzięli 200 zł więcej. Na pytanie "Dlaczego?" szefu odpowiedział, że "nie jest murzynem żeby za darmo robić". Trzy - dwa razy policzyli za płyn chłodzący.

Podsumowując:
- co do jakości nie mam na razie zastrzeżeń
- co do cen - zdzierają jak trza, za części liczą sobie tyle, za ile bez łaski można samemu kupić w InterCars albo i więcej, zależy od humoru, bo za tę samą usługę potrafią wziąć 50% więcj na przestrzeni miesiąca. IMHO lepiej już jechać do ASO, bo mamy pieczątkę za te same pieniądze a i z reklamacją pewnie łatwiej.
camillo
Ja polecam,Zbyszka z ul.Swobodnej 2.Facet nie jest najtańszy ale naprawdę konkret i na temat.
vacu
A ja zapytam o jedną sprawę - jest raczej zbieżna z tematem - ktoś się może orientuje czy gdzieś w DG bądź najbliższej okolicy ma Techa2 (komp serwisowy do aut GM) i potrafi się nim posługiwać? Oczywiście poza ASO, bo mam pierdółkę do zrobienia (dokładnie chodzi o zakodowanie pilota po wymianie baterii) a oni sobie liczą masę kasy za samo podpięcie...
motonita2002
Spróbuj tutaj:

http://www.chiptuning-dabrowa.pl/

Są solidni i znają się na rzeczy:]
art4567
Witam. Zdecydowanie wszystkim odradzam warsztat Zomar Perfect Service na Al.Zagłębia Dąbrowskiego. Partacze i zdziercy niemiłosierni! Po pierwsze wymieniali mi tarcze i klocki hamulcowe, a kiedy zdjąłem koło w domu żeby zobaczyć jak to zrobili, okazało się, że połamali mi szpilki! Pojechałem im to powiedzieć to oczywiście facet z biura wszystkiego się wyparł, a ewidentnie miałem te szpilki wcześniej! Druga sprawa odpowietrzali mi układ chłodzenia i urwali odpowietrznik, a w zamian coś w tą dziurę wsadzili żeby go zatkać! Oczywiście gostek twierdzi, że to nie oni, kłamie w żywe oczy! Trzecia sprawa, ustawiali zbieżność kół - po 2 dniach samochód zaczęło lekko ściągać na prawo, pojechałem powiedziałem co się dzieje, niby sprawdzili i powiedzieli, że opona jest już zjechana z jednej strony, bo nie było zbieżności. Wydało mi się to dziwne, bo z miesiąc przed tym wymieniałem opony! Sprawdziłem to sam w domu, weszłem do kanału i okazało się, że nie dokręcili śrub po ustawieniu zbieżności! Normalnie masakra ten warsztat, a ten gostek z biura to już porażka całkowita! Jak się ktoś nie zna to wciśnie mu wszystko co powie, a jak coś się znasz to nie chce z Tobą rozmawiać. Ewidentnie ich wina, spartaczyli każda robotę jaka tam robiłem i według nich to nie oni są winni! A kasy sobie za ta partaninę liczą kosmiczna!!! ODRADZAM KAŻDEMU TEN WARSZTAT! OMIJAĆ SZEROKIM ŁUKIEM!!! Pozdrawiam!!!
Pantas
Ja polecam warsztat Pana Snopka na ulicy Hutników 3 (bodajże) robiłem tam autko jakiś rok temu co prawda, ale wszystko ładnie podsumowane na kartce, co ile kosztowało co zostało zrobione i co najważniejsze robota wykonana dobrze i faktycznie to o co prosiłem zostało wykonane.

Kontakt z klientem bardzo dobry - telefoniczny. Teraz dzwoniłem, żeby się umówić na wtorek, Pan zapytał się o zakres prac, powiedział, że można przyjechać, wpisał mnie na listę, wraz z numerem telefonu marką i rocznikiem samochodu.

Bardzo konkretni ludzie wink.gif Zdam relację bo tych naprawach bo teraz będzie więcej robione rożnego rodzaju rzeczy.
crabro
CYTAT(Luke @ pon, 08 gru 2008 - 00:36) *
A ja polece warsztat specjalizujący się w BMW (szczerze mówiąc to nie wiem czy zajmują się tam innymi samochodami):

TobiCars
ul. Wybickiego 1A (przy dużym parkingu koło dawnego tzw. "Uniwersala")
Dąbrowa Górnicza
tel. (0) 602-269-062

Jak BMW to tylko w TobiCars. Polecam, byłem 2 czy 3 razy ,szybko, sprawnie - cena? warto, choćby było pare groszy drożej niz u konkurencji.

Nie polecam warsztatu na mydlicach(obok magneti marelli, Glas-mont), kapcie wymienia ale naprawy, drogo i metodą prób i błedów - TobiCars naprawa 30zł - koledzy z opisywanego warsztatu proponowali 100zł. (Tobi dokonał naprawy w 15min z zegarkiem w ręku)

fanSte
witam

korzystajac z tematu chciałem zapytac:)

Potrzebuje wymienic uszczelke pod głowica w opelu astra 1 1,6 16v. robił moze ktos cos podobnego? i jakie warsztat moze polecic bo nie chce trafic na partacza.

Co sadzice o aso opla rokicki. cena takeij naprawy 1300pln w aso

pozdrawiam
bonus11
Dobry warsztat jest na Staszicu ul.Poprzeczna (na samym koncu ulicy po prawej stronie)

Pozdrawiam
vacu
CYTAT(fanSte @ nie, 10 sty 2010 - 15:19) *
Co sadzice o aso opla rokicki. cena takeij naprawy 1300pln w aso

pozdrawiam

Nie polecam. Co prawda jakości prac niczego nie mogę zarzucić ale ceny biorą z kosmosu. Też mam astrę (H) i zawsze porównuję sobie ceny np. ze Środuli i od Rokickiego i np. za wymianę wyświetlacza BID-->GID na środuli powiedzieli mi 300 pln a u Rokickiego ponad 500 pln. Różnica jak dla mnie spora :/ Poza tym jeszcze jest u Rokickiego ten "przemiły" pan z przyklejonym do ust tekstem: "Możemy to zrobić ale nie damy na to gwarancji", dla mnie po takim tekście warsztat jest spalony.

Ale jeśli masz astrę F to nie wiem czy ci się opłaca robić to w ASO, parę warsztatów już tu forumowicze polecili, brat jeździ do jakiegoś mechanika w Strzemieszycach i jest zadowolony (z tego co mówił to jedzie się Strzemieszycką jak do SaintGobain i za drugim przejazdem druga w lewo, chyba ul. Puszkina 6 ale brat nie jest pewny.

PS. Zapraszam ==> http://astraklub.pl/
muzzy
CYTAT(camillo @ pon, 05 paź 2009 - 19:42) *
Ja polecam,Zbyszka z ul.Swobodnej 2.Facet nie jest najtańszy ale naprawdę konkret i na temat.

Ja też go polecam - przez kilka lat opiekował się moją omegą, oprócz tego serwisuje inne auta z mojej rodziny - zawsze wszystko było zrobione dobrze i szybko.

Sebastian22
CYTAT(muzzy @ nie, 10 sty 2010 - 17:40) *
CYTAT(camillo @ pon, 05 paź 2009 - 19:42) *

Ja też go polecam - przez kilka lat opiekował się moją omegą, oprócz tego serwisuje inne auta z mojej rodziny - zawsze wszystko było zrobione dobrze i szybko.

To jakiś wiekszy warsztat czy tylko ktoś robi to prywatnie bardziej? Nie widziałem nigdzie ogłoszenia a jak dobry to warto by mieć.

A co sądzicie o warsztacie mieszczącym się z tyłu "baraków" przy szkole dla dzieci niedowidzących? Wjazd od Al. Zagłębia Dąbrowskiego.....w bliskim sąsiedztwie (po drugiej stronie) Miejskiego Zarządu Dróg i Mostów...??
muzzy
Ma garaż z podnośnikami na 2 samochody, zwykle robi wszystko sam - pracuje tam na pełny etat - co do ogłoszeń - chyba po prostu ma tylu klientów, że nie ogłasza się.
Sebastian22
CYTAT(muzzy @ pon, 11 sty 2010 - 17:19) *
Ma garaż z podnośnikami na 2 samochody, zwykle robi wszystko sam - pracuje tam na pełny etat - co do ogłoszeń - chyba po prostu ma tylu klientów, że nie ogłasza się.

i robi wszystkie marki? mechanike glownie mi chodzi no i silnik.....to pewno trzeba z niezlym wyprzedzeniem "sie zamowic".....
fanSte
pan na swobodnej 2 polecił mi kup nowego silnika lub kapiatalke tego co mam za 5tys ;o nawet nie zagladajac pod maske samochodu smile2.gif wiec dla mnie pan juz jest przegrany smile2.gif
muzzy
robi wszystkie marki. fanSte - ja akurat takiego zachowania nie zauważyłem, raczej odwrotne - jeśli nie było dokładnie wiadomo co się dzieje to za każdym razem był bardzo dociekliwy w czasie poszukiwań usterki.
Christianus
a który warsztat polecacie jeżeli chodzi o wymianę tłumika? chodzi mi o kompletny układ wydechowy.
Pantas
Za Aqua Parkiem na górze Snopek 322620047.
Christianus
a czy jest tam możliwość zakupu tłumika?bo zależy mi żeby na miejscu kupić i wymienić aby nie było później niespodzianek że nie do tego modelu czy pojemności kupiłem:)
Pantas
Na miejscu jako tako sklepu nie ma, ale jak chcesz to oni części Ci zamówią/zakupią, tak żeby pasowały.
Daniel
Witam,

Jako, że miałem do czynienia już z różnymi mechanikami, to co nieco mogę napisać.

CarFix
za PEC'em - Jak dla mnie to w miarę ok. Szef jest dosyć rozmowny i można w miarę rzeczowo pogadać. Za to panowie mechanicy to mają już swój świat i z tymi trzeba umieć rozmawiać albo się wyjdzie z warsztatu zdegustowanym. Generalnie nie są zbyt mili i rozmowni. Z tym, że nie idziemy do mechanika pogadać... Niby tak, dlatego jeśli już o fachowości, to nie jest źle, ale mogło być lepiej. Podam tylko ostatni przykład, kiedy to w mojej Astrze zrąbała się wakupompa przy alternatorze. Panowie w miarę sprawnie zlokalizowali usterkę, po czym jegomość Szef stwierdził, że do wymiany jest WAKU i po paru telefonach oznajmił mi iż pompy szukać mam sobie sam... biggrin.gif Czyli inaczej mówiąc oni nic na to nie poradzą. A dodam, że dziennie traciłem litr oleju więc samochód nie nadawał się do jazdy.
Po tej jak że miłej informacji postanowiłem wybrać się do sprawdzonego mechanika...

"Mój" sprawdzony mechanik wykręcił alternator z WAKU i oznajmił mi, że jest nieszczelność pomiędzy waku a alternatorem. Odesłał mnie do regeneracji (na Zagórzu). Oczywiście zakup nowej/używanej WAKU nic by tu nie dał. Ot pieniądze w błoto wyrzucone (min. 150zł). Za wymianę wział mi raptem 30 zł + koszty regeneracji. Dodam, że wcześniej miał robiony rozrząd (silnik ISUZU, więc skomplikowany), łatanie głowicy silnika (oczywiście odesłane do fachowca) i kilka innych napraw.

Generalnie na tą chwilę zdecydowanie mogę polecić:
"Mechanika Pojazdowa" Marcin Barcik ul. Brzozowicka 13 Będzin. tel jak by ktoś był zainteresowany 604844856.

Oczywiście nie gwarantuje, że robi wszystko dobrze biggrin.gif. Ot po prostu odkąd mam samochód robię u niego poważniejsze rzeczy i jak na razie wszystko jest ok. Czy to szczęście czy umiejętności tego nie wiem biggrin.gif Dodać jeszcze warto, że panowie tam robią raczej poważniejsze naprawy. Nie bawią się w mniejsze pierdoły.

Polecić mogę jeszcze Perfect Service w Strzemieszycach - ul. Hotelowa 23. W prawdzie robiłem tam niewiele, ale goście sprawiali wrażenie bardzo rzeczowych. Szczególnie jeśli chodzi o elektronikę/elektrykę. Jedyny mankament, że nie są tani. Gość sobie liczy i to słono. Ja robiłem tam akurat zamek centralny + jakieś lampki (mniej ważne).

Było jeszcze kilku mechaników, ale nie będę się rozpisywał, bo niewiele u nich robiłem, a same naprawy raczej do skomplikowanych nie należały więc nie jest to miarodajny wyznacznik jakości.

Ps. Dodał bym tu jeszcze mechanika zajmującego się CB, centralnymi, alarmami itp. Na Podlesiu. Ul. Długa 37 - Armar. Mają tam też sklep. Robiłem u nich radio i mechanizm od zamka centralnego. Wydają się sensowni..
camillo
W tym zestawieniu brakuje jeszcze pana Naczyńskiego.Jeśli chodzi o elektrykę i wszystko co związane z prądem w samochodzie to polecam tylko ten warsztat.

ul. Konstantego Ildefonsa Gałczyńskiego 14 Dąbrowa Górnicza

Telefon: (032) 261-21-92

mały
Masz na myśli "Pana Stówkę" - ta ksywa dużo mówi o tym ile bierze za robotę. Ja kiedyś pojechałem do niego z zepsutym alternatorem i powiedział, że on "3-pinowych nie naprawia" (cokolwiek to znaczy) i odesłał mnie z kwitkiem. Choć słyszałem o nim faktycznie wiele dobrego, ale do tanich nie należy
Leszek
CYTAT(mały @ śro, 31 mar 2010 - 14:55) *
Ja kiedyś pojechałem do niego z zepsutym alternatorem i powiedział, że on "3-pinowych nie naprawia" (cokolwiek to znaczy) i odesłał mnie z kwitkiem.

To w sumie dobrze o nim świadczy, że od razu przyznaje, że czegoś nie robi - a nie dłubie we wszystkim, byleby tylko jakąś kasę wyciągnąć.
camillo
Tak chodzi o tego pana:)Ale myślę że cena u niego świadczy o jakości wykonywanych usług.Wole zapłacić raz więcej i mieć wszystko ok.
Nesira
W Dąbrowie nie znam niestety żadnego mechanika, wszyscy moi znajomi od lat jeżdżą do Będzina-Łagiszy, do p. Józefa (to jest chyba ulica Pokoju). Szybko, tanio i solidnie, zawsze wszystko było ok. A na dodatek można skorzystać z diagnostyki komputerowej.
jerrybordelais
Czy zna ktoś dobrego wulkanizatora na terenie Dąbrowy Górniczej??
Pantas
Gramex czy coś takiego koło targu na rogu koło stacji BP przy skrzyżowaniu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.