Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Mechanicy i warsztaty samochodowe w DG i okolicy
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Dąbrowa Górnicza > Nasze Sprawy
Stron: 1, 2, 3, 4
xMarcinx
OK 70zł ale to już jakiś rok dwa temu robiłem. Bodajże jest to perla 10, w każdym bądź razie dostawcze i osobówki tam robią i każdy zapytany z w okolicy powinien wskazać gdzie podjechać.
olo
CYTAT(xMarcinx @ śro, 17 paź 2012 - 12:01) *
OK 70zł ale to już jakiś rok dwa temu robiłem. Bodajże jest to perla 10, w każdym bądź razie dostawcze i osobówki tam robią i każdy zapytany z w okolicy powinien wskazać gdzie podjechać.

Byłem tam poprzednim miśkiem. Czary mary komputery to nie wszystko. Kierownica nie miała kąta przed wjazdem i po wyjeździe też. Pomijam obsługę, która bardziej była zajęta znajomkiem niż moim samochodem.
xMarcinx
Najwyraźniej w złym momencie się tam zjawiłeś wink.gif
GoliATK
CYTAT(xMarcinx @ wto, 16 paź 2012 - 20:14) *
Zbieżność i cała geometrie na profesjonalnych maszynach laserowo zrobisz za salonem peżota wink.gif wszyscy inni to chyba na oko robią i właśnie taka gadka się potem tłumaczą.. Znajomemu jak u takiego fachowca jek ten Twoj, ustawili źle zbieżność i zaczęła się wręcz palić kontrolka od ESP to chocieli go dodatkowo skasować za sterownik esp...

Ja też mogę śmiało go polecić. Jak zbieżność to tylko tam. Robią to już dobrych kilka(jeśli nie kilkanaście) lat i znają się na rzeczy.
Rzetelnego i uczciwego mechanika mogę polecić warsztat p.Roberta z ulicy Cupiała. Trafia się do niego tylko z polecenia. Na próżno szukać go nan necie lub książce tel. wink.gif Niestety(albo stety rolleyes.gif ) pracuje sam i terminy ma co najmniej miesiąc w przód. To też o czymś świadczy.Służy radą i nie naciąga!
Rokko31
Ja polecam warsztat "ZOMAR" Ciopiński jak się nie mylę, na ulicy Zagłębia Dąbrowskiego, serwisuje tam auta już kilka lat i jak na razie jestem zadowolony. Naprawiają autka naprawdę szybko i fachowo a co najważniejsze w miarę tanio, np. wymiana oleju w Clio 20 zł, wymiana rozrządu w C4 600-700zł, jeśli stwierdzą jakąś większą usterkę to zawsze dzwonią, opisują co jest nie tak i podają przybliżone koszty naprawy, także myślę że warto z nich skorzystać w razie potrzeby.
fanSte
gdzie w okolicy mozna tanio i szybko naprawic centralny zamek? moze ktos cos polecic? z gory dzieki
gregol
CYTAT(fanSte @ pon, 22 paź 2012 - 23:23) *
gdzie w okolicy mozna tanio i szybko naprawic centralny zamek? moze ktos cos polecic? z gory dzieki

Centralny zamek to w sumie elektronika.. ja do tej pory raz byłem zmuszony korzystać z takich usług (powaliły się światła) i byłem tu mapa8
czy szybko i tanio, nie wiem, ale u mnie zostało bardzo dobre wrażenie. No i bez problemu naprawione.
xMarcinx
może też być pompka i zatkanke rurki..
klondajk
poszukuje dobrego lakiernika znacie jakiegos ???

a co do elektronika sprawdzales moze tego koło LEMIRA ???
gregol
Leszek wspominał wyżej warsztat na Podlesiu. Jako, że małą pierdołę, kiedyś już tam robiłem, zresztą po wspomnianym poście. To dziś tam pojechałem z miejsca, jak moja tylna belka w aucie już wyraźnie powiedziała, wymień mnie.

Wycena.. 1500-1800 złoty. Przy czym cena zregenerowanej belki, w antałexie (według wielu najlepszy z najlepszych) to 750-800 złotych.. Czyli 1000 zeta za samą robociznę wink.gif Chyba w ASO by tyle nie krzyknęli.
yaku
CYTAT(Rokko31 @ pią, 19 paź 2012 - 12:46) *
Ja polecam warsztat "ZOMAR" Ciopiński jak się nie mylę, na ulicy Zagłębia Dąbrowskiego, serwisuje tam auta już kilka lat i jak na razie jestem zadowolony. Naprawiają autka naprawdę szybko i fachowo a co najważniejsze w miarę tanio, np. wymiana oleju w Clio 20 zł, wymiana rozrządu w C4 600-700zł, jeśli stwierdzą jakąś większą usterkę to zawsze dzwonią, opisują co jest nie tak i podają przybliżone koszty naprawy, także myślę że warto z nich skorzystać w razie potrzeby.

Potwierdzam ... tez jeżdzę tam od dawna i faktycznie cenię sobie bardzo , że w razie powazniejszych spraw dzwonia i podaja kwotę.
dg+
a ja nie polecam pseudo mechanika z Dąbrowy górniczej ul.Wróblewskiego 5 próbował mi wmówić ze do wymiany mam części które osobiście wymieniłem i były nowe po wymianie opon domagałem się rachunku faktury oczywiście której nie otrzymałem i zostałem nie ładnie potraktowany na samym starcie po przyjechaniu do pana na umówioną wymianę opon pan stwierdził ze dziś nie ma czasu bo za dużo ludzi na raz omówił pan pseudo mechanik stwierdził ze mam do wymiany zawieszenie przednie i nawet jak założę i wywarze kola to za dwa miesiące będą do wymiany bo zbieżność jest bardzo przestawiona gdzie w sierpniu wymieniłem kompletne zawieszenie i byłem na zbieżności oczywiście nic nie stuka i nie puka a pan mechanik z ul. Wróblewskiego 5 powiedział ze komplet do wymiany bo bardzo gumy są zużyte na stabilizatorze i stwierdził nie jadąc autem ze tuleje wahaczy są zużyte w 90% wiec macie jasność jak pan próbuję zarobić na ludziach NIE POLECAM
paw74
CYTAT(gregol @ pią, 23 lis 2012 - 17:29) *
Wycena.. 1500-1800 złoty. Przy czym cena zregenerowanej belki, w antałexie (według wielu najlepszy z najlepszych) to 750-800 złotych.. Czyli 1000 zeta za samą robociznę wink.gif Chyba w ASO by tyle nie krzyknęli.

gregol rozumiem że masz francuza? jeśli tak to sprawdzałeś na Zagórzu? robiłem tam i spokojnie jeździłem dwa lata a później autko się sprzedało(clio I), ale widzę że do tej pory jeździ i trzyma się dobrze(od sprzedania minęło 4 latka)
ulabrzyduladg88
Polecam bez ryzyka braci Tomka i Grześka Prasałków z Legionów Polskich.
Vanco
Witam,
Z własnych doświadczeń o wymienionych już mechanikach mogę powiedzieć tak:
Mechanik na ul. Łańcuckiego- pierwsze spotkanie miałem przy okazji notorycznie psującego się fiata. O dziwo naprawił wszystko spranie i tanio. Dodatkowo wyregulował kilka rzeczy, z którymi jakimś sposobem inni sobie nie radzili (hamulec ręczny). Oddając tam jednak kolejny samochód (Skoda) już był problem- goście przy wymianie oleju ukręcili śrubę (problem wyszedł dopiero po roku, przy kolejnej wymianie oleju). O ile to można tłumaczyć kiepskim dniem, to już spartaczona wymiana przegubów przekonała mnie o zmiany.

Mechanik na ul. Tworzeń- sprawnie uporał się z uszkodzoną misą olejową i usterkami w zawieszeniu. Aby jednak nie było różowo, znajomemu kiepsko „pomógł” z alternatorem i rozrusznikiem w Oplu.

Oczywiście wyjściem jest ASO, ale w starszych samochodach naprawa może przekroczyć wartość auta więc chyba warto szukać w innych miejscach.
ulabrzyduladg88
CYTAT(Vanco @ nie, 03 lut 2013 - 20:29) *
Mechanik na ul. Łańcuckiego

Mówisz o warsztacie Auto-Service p. Andrzeja Frysztackiego czy innym?
gregol
CYTAT(paw74 @ wto, 04 gru 2012 - 11:47) *
CYTAT(gregol @ pią, 23 lis 2012 - 17:29) *

gregol rozumiem że masz francuza? jeśli tak to sprawdzałeś na Zagórzu? robiłem tam i spokojnie jeździłem dwa lata a później autko się sprzedało(clio I), ale widzę że do tej pory jeździ i trzyma się dobrze(od sprzedania minęło 4 latka)

Dokładnie, P 206.

Koniec końców, belkę zamówiłem kurierem ze wspomnianego antałexu. Wymienili mi znajomi. Ale Zagórze, wiedzę, że trzeba sprawdzić jak coś będzie dolegać.
Zaglebiak-DG
Dzięki za interesujący temat.. wybór mechanika to ciężka sprawa i temat bardzo pomaga.
Natomiast nie znalazłem nic na temat lawet, a pewnie komuś też się przyda.. więc czy może ktoś polecić mechanika z własną lawetą z Dąbrowy lub okolic? Lub ewentualnie polecić firmę z lawetą, która odholuje mi auto do wskazanego mechanika. Z góry dzięki.
ulabrzyduladg88
CYTAT(Zaglebiak-DG @ pon, 11 lut 2013 - 13:47) *
Dzięki za interesujący temat.. wybór mechanika to ciężka sprawa i temat bardzo pomaga.
Natomiast nie znalazłem nic na temat lawet, a pewnie komuś też się przyda.. więc czy może ktoś polecić mechanika z własną lawetą z Dąbrowy lub okolic? Lub ewentualnie polecić firmę z lawetą, która odholuje mi auto do wskazanego mechanika. Z góry dzięki.

Marek i Krzysiek Misiak z Sosnowca (ul. Szymanowskiego) tel. 501229976
Pani Snopek (firma Bosna) w Dąbrowie na ul. Hutnika tel. 32 2620047
Vanco
CYTAT(ulabrzyduladg88 @ pon, 04 lut 2013 - 11:25) *
CYTAT(Vanco @ nie, 03 lut 2013 - 20:29) *
Mechanik na ul. Łańcuckiego

Mówisz o warsztacie Auto-Service p. Andrzeja Frysztackiego czy innym?

Dokładnie o tym.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.