Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Mechanicy i warsztaty samochodowe w DG i okolicy
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > Dąbrowa Górnicza > Nasze Sprawy
Stron: 1, 2, 3, 4
vacu
CYTAT(Pantas @ nie, 11 kwi 2010 - 12:11) *
Gramex czy coś takiego koło targu na rogu koło stacji BP przy skrzyżowaniu.

A czy zna ktoś wulkanizatora z DG pracującego w sobotę? Lub do 18? Gramax wiem, że jest do 18 ale tam za bardzo nie chcę jechać wink.gif więc szukam innego.
cys
W sobote napewno jest otwarta wulkanizacja koło podlesia Łach, a w tygodniu chyba do 17.00 ale teaz mi sie zdaje to na Cedlera w straym uniwersalu tam napewno są do 18.
vacu
CYTAT(cys @ czw, 15 kwi 2010 - 18:44) *
W sobote napewno jest otwarta wulkanizacja koło podlesia Łach, a w tygodniu chyba do 17.00 ale teaz mi sie zdaje to na Cedlera w straym uniwersalu tam napewno są do 18.

Dzięki, obadam smile2.gif

Natomiast potrzebny mi jeszcze serwis klimatyzacji, ktoś mi polecił "BOSS" na Sobieskiego (w budynku Huty Bankowej) - ktoś coś może o nich powiedzieć?
Pantas
Najlepsi tutaj w tym temacie wink.gif

Nie wiecie ile kosztuje u wulkanizatora wymiana wentyla w kole? I czy trzeba wyważać potem koło?
Leszek
CYTAT(Pantas @ pią, 16 kwi 2010 - 19:11) *
Nie wiecie ile kosztuje u wulkanizatora wymiana wentyla w kole? I czy trzeba wyważać potem koło?

Przy okazji wymiany opon płaciłem chyba 5 zł za sztukę - bo rozumiem, że chodzi Ci o całość, a nie o wkręcany środek. Wyważanie będzie konieczne, bo tego nie da się zrobić bez zdjęcia opony z tego, co słyszałem.
vacu
Ja ostatecznie byłem u p. Roberta z Auto-Gum, to jest obok Hyundaia na 11 listopada - polecam, bardzo miły i konkretny człowiek. Założenie gum na alufelgi z założeniem zaworków, wyważeniem i założeniem kół na auto kosztowało mnie 50 zł za komplet. Oprócz gum robi też "eksploatacyjne" sprawy typu hamulce, amortyzatory, zawieszenie itp. Jeszcze raz polecam, czynne do 18 w tygodniu i 8-14 w soboty.

[Edytka]
I co ważne - na razie tam nie ma kolejek, pozostali "gumiarze" odprawili mnie dziś z kwitkiem tylko tam udało mi się "dopchać" wink.gif
CYTAT
Wyważanie będzie konieczne, bo tego nie da się zrobić bez zdjęcia opony z tego, co słyszałem.

Z tego co widziałem to faktycznie tak jest, bo zaworek się wyciąga od środka, trzeba więc ściągnąć oponę.
jerrybordelais
Ja też za jedną sztukę wentyla płaciłem 5zł, opony wymieniałem na Staszicu w białej hali przy drodze tylko tam nie było kolejki :-), 40 zł za wymianę, 10 zł za wywarzanie plus 10 za wentyle.
Pantas
Chodzi mi o 2 wentyle z wyważeniem skoro to konieczne.

Ile mnie to wyniesie? Rozumiem, że podjeżdżam autkiem i zdjęcie kół jest w cenie? wink.gif

20 zł za taką operację czy 40 zł?
camillo
CYTAT(mały @ śro, 31 mar 2010 - 15:55) *
Masz na myśli "Pana Stówkę" - ta ksywa dużo mówi o tym ile bierze za robotę. Ja kiedyś pojechałem do niego z zepsutym alternatorem i powiedział, że on "3-pinowych nie naprawia" (cokolwiek to znaczy) i odesłał mnie z kwitkiem. Choć słyszałem o nim faktycznie wiele dobrego, ale do tanich nie należy

Alternatory i rozruszniki to tylko na Zagórzu.Nie jest zbyt drogo i praktycznie w miarę możliwości robią na miejscu.
Leszek
CYTAT(Pantas @ sob, 17 kwi 2010 - 19:32) *
Ile mnie to wyniesie? Rozumiem, że podjeżdżam autkiem i zdjęcie kół jest w cenie? wink.gif

Zdjęcie kół jest w cenie smile2.gif
asder
Podłączając się do rozmowy ja z czystym sumieniem mogę polecić warsztat CarFix (za PEC-em) z Dąbrowy Górniczej. To prawda, że mechanicy mają "swój świat" jak napisał poprzednik, jednak mnie podoba się to jak rzeczowo podchodzą do klienta no i jak ładny mają warsztat z poczekalnią i nawet darmowym HotSpotem WiFi smile2.gif
Naprawiam tam samochody i wymieniam opony (swój i żony) od ponad 2 lat i jeszcze się nie zawiodłem na nich (może dlatego że to Toyoty i się nie psują zbytnio wink.gif )

Zalety:
- ładny, duży warsztat (fotki na www.carfix.com.pl)
- stała obecność szefa/właściciela który zna się na rzeczy
- dobrzy mechanicy

Wady:
- trudny kontakt z mechanikami - słuchają tylko szefa
- nie pracują w soboty, a w tygodniu jedynie do 17-tej sad.gif
camillo
To prawda, że mechanicy mają "swój świat"...
Podobno ilu mechaników tyle opinii
Kliknij, aby zobaczyć załącznik
Reaper
CYTAT(asder @ śro, 21 kwi 2010 - 14:55) *
Podłączają się do rozmowy ja z czystym sumieniem mogę polecić warsztat CarFix (za PEC-em) z Dąbrowy Górniczej.

A czy chłopaki mają także używane/kilkuletnie oponki?

PS. Czy jeszcze gdzieś poza allegro mogę sprzedać używane zimówki?
Pantas
Mam bardzo poważny problem z Mazdą 323F BA. Autko przecieka do środka na podłogę po postoju, po deszczu.

Zabrałem się za to i rozebrałem całą podłogę, wyciągnąłem ją i wysuszyłem całość, ale po deszczu woda dostaje się do środka, nie mam pojęcia skąd się bierze, szyba jak świecę latarką z kabiny z przodu wygląda na szczelną, ściągnąłem przednią kratkę w podszybiu, tam też nic nie poprzytykane, chociaż mało co tam widać, nawet jak poświeciłem latarką to kanałów głębiej ściekowych nie widać.

Bardzo proszę pomóżcie, a jak nie to powiedzcie do kogo się udać, żeby to naprawił, zapłacę i postawię jeszcze flaszkę za naprawienie tego, bo jeżdżę już miesiąc bez podłogi a usterki znaleźć się nie da. Musiałbym chyba rozbierać całą deskę rozdzielczą i te gumy pod pedałami, żeby zobaczyć co się dzieje, a to już nie jest taka prosta sprawa.

Woda głównie ścieka na miejscu kierowcy, ale w miejscu dla pasażera też się pojawia.

Kto na Śląsku czegoś takiego się podejmie?
Reaper
Muszę ustawić zbieżność w mojej Viki. Gdzie mogę to zrobić (DG i okolice), ile to trwa i jaki koszt?
kamillll
ja robiłem ostatnio w tym serwisie obok plejady bo nigdzie w dg nie mogli założyć na moje koła urządzeń...
płciłem 60,00 zł.
bargiel
STANOWCZO NIE POLECAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!

WARSZTAT NA STASZICU - UL.HARCERSKA - MECHANIKA POJAZDOWA,BLACHARSTWO,LAKIERNICTWO

naprawa blacharska (najechanie na tył) trwała od 20.04.2010r do dnia 25.08.2010r i się nie zakończyła pomyślnie - poprostu zabrałam stamtąd samochód bo to już trwało stanowczo za długo - Pan Andrzej spartolił robotę narażając Mnie na 1350zł dodatkowych opłat części (które zepsuł) poprostu porażka - facet oglądał blacharstwo chyba tylko na filmach :/ nie posiada nawet żadnych kompletnych narzędzi do takowych napraw :/
Dąbrowiak
Witam
A co powiecie na temat warsztatu na Laskich w DG. Prowadzi to facet na prywatnej posesji. Chyba Damian.
Pozdr
Hator
jezeli ktos szuka dobrego i taniego blacharza to polecam

Termalak

Adres: Leśna 30b, 41-215 Sosnowiec
Tel.: (32) 296-88-72
Fax: (32) 296-88-72

rok temu mialem stluczke, naprawa jej (u kilku blacharzy) wyceniana byla na 1500 zl,
w Termalaku autko naprawilem za 1100 zl
Mały77
CYTAT(Hator @ pią, 03 wrz 2010 - 22:57) *
jezeli ktos szuka dobrego i taniego blacharza to polecam

Termalak

Adres: Leśna 30b, 41-215 Sosnowiec
Tel.: (32) 296-88-72
Fax: (32) 296-88-72

rok temu mialem stluczke, naprawa jej (u kilku blacharzy) wyceniana byla na 1500 zl,
w Termalaku autko naprawilem za 1100 zl

Również polecam - tanio i dobrze wink.gif
Dąbrowiak
CYTAT(Dąbrowiak @ czw, 02 wrz 2010 - 09:51) *
Witam
A co powiecie na temat warsztatu na Laskich w DG. Prowadzi to facet na prywatnej posesji. Chyba Damian.
Pozdr

Ponawiam pytanie.
kamillll
CYTAT(Dąbrowiak @ wto, 07 wrz 2010 - 08:53) *
CYTAT(Dąbrowiak @ czw, 02 wrz 2010 - 09:51) *
Witam
Pozdr

Ponawiam pytanie.

z opinii słyszałem że dobry, mi nie pomógł. postawił złą diagnozę i chciał mi sprzedać jakieś części. ja oczytany na forum mojego auta nie chciałem uwierzyć i szukałem dalej.
ryb
Polecam warsztat u chłopaków koło orlenu na Legionów Polskich (Chyba HorseCars). Robiłem tam i swoją astre, teraz robię i vectre i nie mam zastrzeżeń co do ich roboty. Z cenami można się dogadać itp. Kolega wymieniał tam silnik i też nie miał zastrzeżeń.
Diegunia
Witam.
Czy mieliście kiedyś do czynienia z warsztatem Auto VAG przy ulicy granicznej? (po przeciwnej stronie ulicy UM). Jestem tam umówiona na przegląd samochodu i jestem ciekawa czy Wy macie jakieś zdanie na temat tego mechanika.

Zdecydowanie odradzam warsztat samochodowy na Łęknicach (Łęknice 43) u Pana Artura Pietraszewskiego. Niby jest tani, ale nie dotrzymuje terminów i ja jeździłam tam trzy razy do poprawy, a i tak nie poprawił :/

Polecam natomiast zakład zajmujący się m.in. naprawą alternatorów i rozruszników w Zagórzu. Zakład nazywa się Elektromotor i znajduje się na tzw. łąkach (ul.Br.Mieroszewskich), taki wysoki czerwono żółty budynek. Robią szybko i dobrze.
Sebastian22
CYTAT(Diegunia @ wto, 28 wrz 2010 - 23:35) *
Witam.
Czy mieliście kiedyś do czynienia z warsztatem Auto VAG przy ulicy granicznej? (po przeciwnej stronie ulicy UM). Jestem tam umówiona na przegląd samochodu i jestem ciekawa czy Wy macie jakieś zdanie na temat tego mechanika.

Zdecydowanie odradzam warsztat samochodowy na Łęknicach (Łęknice 43) u Pana Artura Pietraszewskiego. Niby jest tani, ale nie dotrzymuje terminów i ja jeździłam tam trzy razy do poprawy, a i tak nie poprawił :/

Polecam natomiast zakład zajmujący się m.in. naprawą alternatorów i rozruszników w Zagórzu. Zakład nazywa się Elektromotor i znajduje się na tzw. łąkach (ul.Br.Mieroszewskich), taki wysoki czerwono żółty budynek. Robią szybko i dobrze.

Ja tylko dokonywałem tam przeglądu, czyszczenia oraz napełniania klimatyzacji. Z usługi jestem zadowolony.
Diegunia
no cóż...szkoda, że tak mało osób wyraziło swoje zdanie na temat ww mechanika, jutro przekonam się sama czy warto, czy też nie smile2.gif dam znać smile2.gif
Mały77
A może ktoś już był w warsztacie Twój Elektromechanik na Wróblewskiego 56?
Jest nowy, ceny ma niezłe ale nie wiem jak z profesjonalizmem wink.gif
Może ktoś już był i coś może powiedzieć?
Reaper
Ja ostatnio byłem w Auto-Moto Zieliński.

Szum pod maską. Szybka diagnoza - łożyska w alternatorze. Auto oddałem w poniedziałek rano, a we wtorek przed południem odebrałem. Demontaż/montaż alternatora + regeneracja (tylko łożyska, Zagórze) = 150zł. Szkoda tylko, że Pan mechanik nie zwrócił uwagi na sparciały i w jednym miejscu dziurawy pasek od alternatora... Może to tylko przypadek, bo wszyscy znajomi go chwalą.
Mały77
CYTAT(Mały77 @ śro, 27 paź 2010 - 20:26) *
A może ktoś już był w warsztacie Twój Elektromechanik na Wróblewskiego 56?
Jest nowy, ceny ma niezłe ale nie wiem jak z profesjonalizmem wink.gif
Może ktoś już był i coś może powiedzieć?

No to sam sprawdziłem wink.gif
Ogólnie ok - wymiana oleju i filtrów powietrza i paliwa w dieslu to koszt 70zł, czas pracy 2h. Umówiłem się na konkretną godzinę, zostawiłem auto i po 2h do odbioru.
Nic tam większego na razie nie robiłem.
Leszek
Szukam jakiegoś warsztatu do poprawienia instalacji radia - w tej chwili zasilanie ma tylko po włączeniu zapłonu, po przekręceniu kluczyka nawet podtrzymania nie ma (reset ustawień). Przypuszczam, że to banał i 10 minut roboty, ale sam w tym nie mam ochoty dłubać.
mały
Ja audio robiłem a firmie Armar na ul. Długiej (w domkach). Ten problem o którym piszesz (ja miałem to samo w VW) to prawdopodobnie tylko zmiana podłączenia dwóch kabli
Leszek
Dzięki, zajrzę tam - blisko mam smile2.gif
Też podejrzewam, że to właśnie dwa kabelki (czyli zasilanie zamiast spod stacyjki bezpośrednio z + i podtrzymanie), ale jak mam szukać, zastanawiać się - a potem popalić bezpieczniki wink.gif wolę zostawić to fachowcowi.
micael
Może ktoś wie, gdzie podepnę swoje autko w Dąbrowie pod kompa. Pytam bo wiem ze nie wszedzie sie tym zajmują a nie mam czasu jezdzic od jednego do drugiegomechanika i pytać. Odpada ASO oczywiscie:)
Reaper
Byłem ostatnio u p. Cieślika na Łęknicach i mogę polecić. Szybko, sprawnie i tanio smile2.gif
vacu
CYTAT(micael @ wto, 30 lis 2010 - 17:44) *
Może ktoś wie, gdzie podepnę swoje autko w Dąbrowie pod kompa. Pytam bo wiem ze nie wszedzie sie tym zajmują a nie mam czasu jezdzic od jednego do drugiegomechanika i pytać. Odpada ASO oczywiscie:)

Jaka marka/model? Jeżeli dobrze trafisz to może i u mnie się uda za piwo wink.gif Może być na PW.
paw74
a co powiecie na zakład MONZA na Majewskiego w Strzemieszycach? albo chłopaków na Puszkina?
na Puszkina dobrzy są w VW i skodach i pokrewnych, choć chyba kazde auto zrobia jesli chodzi o mechanikę, co do elektroniki to warsztat na Sosnowej, fajnie też robia na terenie byłej kopalni , zbieżność fajnie ustawiają na roździeńskiego na stacji kontroli pojazdów JP
alternatory , rozruszniki itp. to faktycznie najlepiej w Zagórzu na łąkach, ostatnio czekałem 1 godz. na rozrusznik(40zł robota + części)
micael
CYTAT(micael @ wto, 30 lis 2010 - 15:44) *

Ponawiam:) Byłem u dwóch niestety nie uporali sie i nie zczytali nic;(( jeszcze jakieś propozycje:(?
klondajk
polecam serwis przy kopalni Paryż (stary Zawadzki) rewelacyjni mechanicy solidna firma i nawet da sie ceny troche ponegocjowac za turbine do Chryslera Voyagera dąłem u nich (oczywiscie regenerowana) 1200zł a jak szukałem gdzies indziej ceny spiewali od 1500zł :/

P.H.U. Bargieł-Braders

ul.Perla 10

Dąbrowa Górnicza

vacu
Ja mam pytanie z innej beczki - czy ktoś korzystał z usług detailingowych w S-Plus w Katowicach Dąbrówce? Ew. może ktoś może polecić jakiś serwis oferujący takie usługi bliżej? Chodzi o polerkę lakieru plus szczegółowe mycie zewnątrz i wewnątrz, woskowanie itd.
xMarcinx
Mnie też interesuje ten zakład jednak usługi dotyczące wyłącznie wnętrza, polerkę i mycie produkatami Meguiars robię sam.
Rysiu_dg
Znacie może jakiś sensowny zakład gdzie można podjechać z autem przed kupnem żeby go sprawdzić? Nie mam żadnego "znajomego i zaufanego" mechanika, dlatego pytam tutaj smile2.gif
yaku
Polecam zakład Ciopińskich.... od lat jeżdzę tam z każdą naprawą i w sumie zawsze jestem bardzo zadowolona.
kiedy kupiłam nowe auto, marki Toyota tamtejszy serwis przez 3 lata ładował mnie w balona. jak wreszcie skończyła mi się gwarancja od razu pojechałam do nich i wreszcie auto zaczęło jeżdzić jak się należy. Ale serwis Toyoty to w ogóle osobna historia- koszmar po prostu.
niemniej warsztat panów Ciopińskich polecam... skręca się w tą ulicę obok McDonalda i do końca.
wymieniam tam olej , klocki, tarcze, sprzęgło ...nawet koło dwumasowe.
trochę aut mam więc wiem co piszę:-)
I nie zdzierają...hehe przynajmniej nie za bardzo:p
Arkade
CYTAT(Rysiu_dg @ czw, 22 wrz 2011 - 15:12) *
Znacie może jakiś sensowny zakład gdzie można podjechać z autem przed kupnem żeby go sprawdzić? Nie mam żadnego "znajomego i zaufanego" mechanika, dlatego pytam tutaj smile2.gif

Podjedź do pociana tego koło urzędu pracy.. wprawdzie ostatnio byłem tam w celu ustawienia zbiezności... ale jak najbardziej ok... zmierzą Ci geometrie, to chyba najważniejsze... w razie pytać zadzwoń sobie wcześniej i dopytaj czy sprawdzają tak autka i ile to kosztuje.. Stacja sie nazywa Pocian 3 (stacja kontroli pojazdów),
vacu
CYTAT(Arkade @ pią, 23 wrz 2011 - 08:54) *
Podjedź do pociana tego koło urzędu pracy.. wprawdzie ostatnio byłem tam w celu ustawienia zbiezności... ale jak najbardziej ok... zmierzą Ci geometrie, to chyba najważniejsze... w razie pytać zadzwoń sobie wcześniej i dopytaj czy sprawdzają tak autka i ile to kosztuje.. Stacja sie nazywa Pocian 3 (stacja kontroli pojazdów),

Jeżeli chodzi o pociana to ja bym raczej wybrał stację na laskach (za górką w gołonogu). Byłem kilka razy koło UP i za każdym razem mam wrażenie, że ten facet tam jakiś dziwny jest wink.gif za to na laski pojechałem kiedyś na diagnostykę zawieszenia to nie dość, że koleś dokładnie mi obejrzał co i jak to jeszcze nie zapłaciłem ani grosza tongue.gif tylko dostałem polecenie, żeby przyjechać do nich na przegląd smile2.gif dzięki czemu zyskali stałego klienta smile2.gif
motonita2002
CYTAT(vacu @ pią, 23 wrz 2011 - 10:07) *
Jeżeli chodzi o pociana to ja bym raczej wybrał stację na laskach (za górką w gołonogu). Byłem kilka razy koło UP i za każdym razem mam wrażenie, że ten facet tam jakiś dziwny jest wink.gif za to na laski pojechałem kiedyś na diagnostykę zawieszenia to nie dość, że koleś dokładnie mi obejrzał co i jak to jeszcze nie zapłaciłem ani grosza tongue.gif tylko dostałem polecenie, żeby przyjechać do nich na przegląd smile2.gif dzięki czemu zyskali stałego klienta smile2.gif

Ja od lat jeżdżę na przeglądy rejestracyjne do Pociana na ul.Laski - u nich sprawa wygląda tak, że jak się jest ich klientem - można okazać pieczątki w dowodzie rejestracyjnym - to każde auto można sprawdzić za darmo. Nawet jak naprawiałem hamulce z tyłu to podjechałem do nich, żeby kontrolnie sprawdzić siłe hamulca ręcznego i nie było z tym kłopotu.Rzetelni mechanicy, bardzo wymagający. Ja jestem zadowolony i polecam.
bea1120
to i ja coś dorzucę do ogródka, moją rozklekotaną (wiem, zła pani) cliówkę reanimuję na Gwardii Ludowej 24 (Gołonóg) przy drodze na hutę
- termin naprawy szybki (zależy co padło)
- ceny przystępne - jeśli część kosztuje drożej to dzwonią i konsultują z klientem
Mechanika Samochodowa
klondajk
miło byłem ostatnio zaskoczony w sklepie motorycacyjnym koło sztygarki (w strone BORUSZEWSKIEGO jak sie jedzie po lewej stronie sklepik) mobila 10w40 maja po 14,40 z beczki za litr inne oleje tez widze maja w przystepnych cenach mam od nich wizytówke wiec podam tel.262-37-74 adres.Legionów Polskich 20

polecam bo jak byłem ta jakos poczatkiem roku ceny mieli kosmiczne a teraz nagla taka zmiana smile2.gif
kamillll
CYTAT(klondajk @ czw, 20 paź 2011 - 13:19) *
miło byłem ostatnio zaskoczony w sklepie motorycacyjnym koło sztygarki (w strone BORUSZEWSKIEGO jak sie jedzie po lewej stronie sklepik) mobila 10w40 maja po 14,40 z beczki za litr inne oleje tez widze maja w przystepnych cenach mam od nich wizytówke wiec podam tel.262-37-74 adres.Legionów Polskich 20

polecam bo jak byłem ta jakos poczatkiem roku ceny mieli kosmiczne a teraz nagla taka zmiana smile2.gif

kolejna próba nieudolnej reklamy.
nie mogłeś napisać że polecasz swój sklep itp?
lepiej by to wyglądało.
btw. ja nie polecam beczkowego oleju w ogóle - niezależnie od marki.
xMarcinx
CYTAT(kamillll @ czw, 20 paź 2011 - 16:02) *

ja również, tylko w butelkach motul
klondajk
CYTAT(xMarcinx @ pią, 21 paź 2011 - 11:23) *
CYTAT(kamillll @ czw, 20 paź 2011 - 16:02) *

ja również, tylko w butelkach motul

do kamillll nie reklamuje swojego sklepu bo tam nawet nie pracuje biggrin.gif a co do Motula to najwieksze gówno jakie widział świat biggrin.gif:D

odnosnie oleji z beczek to sie zgodze ze sie ich nie poleca ale jesli nie wiesz z jakiego zrudła jest brane ja wiem skad oni biora olej i polecam w 100% beczkowy

dzieci poczytac troche trzeba na internecie jesli was cos interesuje i chcecie wiedziec wiecej o danej firmie czy marce wink.gif

http://www.distributorlocator.exxonmobil.c...ator/index.aspx polecam stronke wink.gif wybierzcie sobie kraj jaki chcecie sprawdzic i zaznaczcie automotive wyskocza wam dystrybutorzy na polske smile2.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.