CYTAT(Arbas @ wto, 05 sie 2008 - 09:45)

Sosnowiczanie zdają sobie sprawę, że wysoka lokata w plebiscycie to BEZPŁATNA PROMOCJA
miasta. Skupili się więc na jednej perełce i mają tego widoczne rezultaty.
Dąbrowianie "obsługują" kilka atrakcji i stąd rozdrobnienie głosów - co przewidziałem na tym forum
w jednym z pierwszych wpisów.
Przypuszczam, że w Sosnowcu zagrzewa do głosowania UM, gdzie jednym z wiceprezydentów jest działacz PTTK i PTT. Gratuluję dobrze zorganizowanej akcji. Robi się coraz ciekawiej.
Głosujmy!
Błędne wnioski kolego
Ja, sosnowiczanin wcale nie głosuję na Trójkąt, nie dlatego że nie chcę, ale dlatego, że sobie doskonale radzi !
Dlaczego tak jest ? Bo na Trójkąt głosują nie tylko ludzie z Sosnowca, ale i z Mysłowic. Zmotywować mysłowiczan, to było doskonałe posunięcie i sam byłem świadkiem tej akcji.
Jeżeli chodzi o urzędasów z UM to także źle przypuszczasz, bo oni to mają gdzieś, a Trójkąt jest dla nich bardziej kłopotem, niż szansą. Najwyraźniej nie znasz szczegółów np ze ścieżką rowerową do tego miejsca, która miała być otwarta już w tamtym roku.
Jeżeli już szukasz dobrego ducha tego miejsca to jest nim prezes sosnowieckiego PTTK, Stanisław Czekalski, który od początku walczy o to miejsce, także z urzędnikami miejskimi.
Jak wspomniałem, ja nie głosuję na Trójkąt, ja i wiele innych osób, szczególnie z FdZD głosujemy na najsłabsze zagłębiowskie ogniwa.
Tu przecież nie chodzi o zwycięstwo, ale o to aby wszystkie nasze, zagłębiowskie obiekty (6) znalazły się w pierwszej dziesiątce tego konkursu !