Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Perły w Koronie Województwa Śląskiego 2008
Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej > OFF-TOPIC > Hyde-Park
Stron: 1, 2
:)
CYTAT
Plebiscyt "Perły w Koronie Województwa Śląskiego 2008"
Wybieramy 10 największych atrakcji turystycznych
wczoraj

Nasze hasło na lato 2008 brzmi „Perły w Koronie Województwa Śląskiego”. Odzew jest w Waszych rękach.

Przez całe wakacje będziemy wybierać 10 największych atrakcji turystycznych Województwa Śląskiego. To Wy, drodzy internauci, zdecydujecie swoimi głosami o tym, kto zasługuje na zaszczytne miejsce w turystycznym panteonie. I to Wasi faworyci staną do batalii o certyfikaty PERŁY W KORONIE WOJEWÓDZTWA ŚLĄSKIEGO 2008. Głosy mieszkańców regionu, ekspertów w rzeczy samej, są w tym plebiscycie świadectwem bezcennym. Gorąco zachęcamy Was do zgłaszania kandydatur, a następnie do głosowania na nasze perełki: ciekawe miejsca, zabytki kultury i techniki, szlaki turystyczne, atrakcje przyrodnicze... Żeby województwo śląskie stało się nam wszystkim jeszcze bliższe, a to co na nim najcenniejsze – świeciło pełnym blaskiem.

Głosowanie na 10 największych atrakcji województwa śląskiego rozpocznie się w trzeciej dekadzie czerwca i potrwa do 30 sierpnia 2008 r. Godzinę „0” podamy w serwisie naszemiasto.pl z kilkudniowym wyprzedzeniem. Ale cała zabawa już trwa: od 7 czerwca przez dwa tygodnie przyjmujemy Wasze zgłoszenia. Czekamy na nie pod adresem e-mail konkurs@naszemiasto.pl. Gorąco namawiamy do skreślenia kilku (a może kilkudziesięciu) słów rekomendacji: opisujcie swoje miejsca, czekamy również na zdjęcia tych naj... Najciekawsze listy opublikujemy na stronie plebiscytowej i nagrodzimy.

Poniżej prezentujemy listę kandydatów serwisu naszemiasto.pl. Prosimy, tych atrakcji nie rekomendujcie nam – na pewno znajdą się na plebiscytowej stronie do głosowania. Z zaciekawieniem czekamy na Wasze propozycje i opinie na temat kandydatów, którzy powinni dołączyć do plebiscytowej stawki... Miejsc, które są Wam bliskie i które polecacie turystom odwiedzającym nasz region.

Wspólnie wybierzemy spośród nich 10 największych atrakcji turystycznych województwa śląskiego i z końcem wakacji uhonorujemy certyfikatami PERŁY W KORONIE WOJEWÓDZTWA ŚLĄSKIEGO 2008.

Zapraszamy do zabawy.

Oto nasze propozycje

1) Kopalnia Zabytkowa i Sztolnia Czarnego Pstrąga w Tarnowskich Górach

2) Rudy - zespół pocysterski

3) Muzeum Piwowarstwa w Tychach

4) Skansen Górniczy "Królowa Luiza"

5) Rezerwat żubrów w Jankowicach (k. Pszczyny)

6) Jezioro Porajskie (k. Częstochowy)

7) Kolejka na Szyndzielnię

8) Zamek w Będzinie

9) Kompleks rekraacyjno-wypoczynkowy Pogoria (k. Dąbrowy Górniczej) - Jeziora Pogoria I, II, III, IV

10) Jezioro Żywieckie

11) Kolejka linowo-terenowa na górę Żar

12) Uzdrowisko w Goczałkowicach

13) Główny Szlak Beskidzki (czerwony - Wielka Czantoria, Stożek Wielki, Przełęcz Kubalonka )

14) Skrzyczne – korona Beskidu Śląskiego

15) Ustroń – uzdrowisko

16) Barania Góra – źródła Wisły

17) Jasna Góra w Częstochowie

18) Zamek i park w Pszczynie

19) WPKiW w Chorzowie

20) Zamek w Ogrodzieńcu

Redakcja - NaszeMiasto.pl

tylko dlaczego "kolo" DG tongue.gif
szer
Też się zastanawiam dlaczego napisali k. Dąbrowy Górniczej. Przecież jakby nie patrzeć to jest bardzo blisko centrum ;d.
Peterek
Ech, nawet nie, że blisko centrum, ale jest po prostu w granicach DG. Nawet gdyby było to w np. Tucznawie to i tak powinno być "w" DG, a nie "k." DG.

Ale chyba zdążyliśmy się przyzwyczaić do traktowania naszego miasta po macoszemu ^^ ?
Arbas
Pisał to pewnie ktoś z Katowic koło Nikiszowca. Pozdrawiam Niezorientowanego, a raczej Nierozgarniętego.
kwintosz
Na stronach naszemiasto.pl trwa plebiscyt na najatrakcyjniejsze miejsca naszego województwa. smile.gif Z Dąbrowy Górniczej znalazły się Pustynia Błędowska oraz kompleks Pogorii.

Głosujmy, niech wygrają Pogorie (bo na coś trzeba sie zdecydować a Pogorie lepiej zagospodarowane niż PB):

http://slask.naszemiasto.pl/perly_w_koroni...leria/5172.html

Pewnie część forumowiczów pamięta walkę w zeszłym roku w plebiscycie gdzie głosowaliśmy na miasta.. było 3 albo 4 msc.. niech teraz będzie lepsze miejsce. Jeden głos dziennie i będzie dobrze..

Zachęcam do głosowania smile.gif
Arbas
Pamietamy ubiegłoroczne wyścigi w klikaniu. Chorzów wysyłał dziennie kilkadziesiąt głosów.
kto pamięta zwycięzcę?
szer
Od początku prowadzimy i dobrze :-). Na mnie można liczyć, mam nadzieję, że i pozostali oddadzą jeden głos, minimum jeden. Jak wiadomo takie systemy można obejść smile2.gif
Peterek
Yhm, oczywiście zagłosuję na Pogorie, ale one za nic nie zasługują na zwycięstwo. Ot, np. Jasna Góra, Pszczyna czy tam inny WPKiW są ciekawsze niż Pogoria wink.gif Nasze jeziora mają potencjał, ale trzeba w to władować kupę kasy żeby przyciągnąć ludzi z całego województwa ^^.
Misaki
W imię zagłębiowskiej solidarności głos na Pogorię, jednak smutno mi, że odbywa się to pod szyldem "śląsk" na górze strony. Mam nazieję, że Pogoria nie trafi do tego przewodnika prezentowanego przy ankiecie wcale nie zatytułowanego woj. śląskie unsure.gif
szer
Jednak warto zagłosować na Pogorie smile2.gif.
Akcja głosowania rozpoczęta. Dałem na GG w opis: "http://tnij.org/glosuj_na_pogorie" i głosów przybyło trochę smile2.gif. Forumowicze widać też głosują smile2.gif. To cieszy.

Misaki ma racje... Szkoda, że wszystko pod szyldem śląska, a nie województwa śląskiego... To znacząca różnica...
Prosty
ja juz oddalem i jesli mozna to jutro tez to uczynie smile2.gif ale wysoko prowadzimy
Maryhna
czegoś nie rozumiem :/
"(...) Ten głos nie został zaliczony. Wpisałeś błędny kod."

o co kaman? nie widze miejsca na wpisanie kodu O.o

edit: to zapewne błąd na stronie, udało się za trzecim razem tongue.gif

edit2: lol okazało się, że zaliczyło już 4 głosy z kolei oddane w ciągu 2 minut z tego samego kompa, coś im system zabezpieczający nie działa huh.gif ok 10 oczek wystarczy na dzisiaj ... i uwierzcie mi, nie mam zmiennego IP biggrin.gif
Mick
smile2.gif No nieźle, właśnie Pogoria prowadzi ze 137 głosami. Drugi jest Trójkąt, który ma 12.
Chyba zaczęliśmy pierwsi.
darco
Proponuję - oddajmy nasze głosy na wszystkie zagłębiowskie obiekty:

1. Kompleks rekreacyjno-wypoczynkowy Pogoria (k. Dąbrowy Górniczej)

2. Pustynia Błędowska

3. Zamek w Będzinie

4. Trójkąt Trzech Cesarzy

5. Zamek w Ogrodzieńcu

6. Skałki w Podlesicach

Nie ma problemu i głosy można oddać jednocześnie na wszystkie nasze atrakcje, ja tak właśnie zrobiłem przed chwilą :

I jeszcze jedno, głosy można oddawać do oporu, aż pojawi sie taki komunikat:

"Ten głos nie został zaliczony. Z Twojego komputera oddano już dziś zbyt wiele głosów."
Maryhna
w sumie masz rację, jak wspierać to całe zagłębie tongue.gif
darco
A jak, największe atrakcje w województwie w Zagłębiu biggrin.gif Tak ma być !
:)
Pogorie maja tyle glosow (527), co cala reszta razem wzieta (27 innych pozycji)

PS. @kwintosz - identyczny temat w hyde parku juz byl, nawet nazwa taka sama wink.gif Polaczylem
Kamil_
10 głosów można dziennie oddawać, jakby tak chociaż 10 osób dziennie wykorzystało ten limit to...mamy spore szanse smile2.gif
Arbas
Zgłosiłem w ramach "dodaj opinię" zastrzeżenia co do sformułowania,
że kompleks Pogoria I -IV leży koło Dąbrowy Górniczej.
Moją uwagę zignorowano. Czy nie miałem racji?
marcin.p
Ja też wysłałem na kontakt

CYTAT
Witam!

Chciałem zgłosić Państwu uwagę, iż kompleks jezior Pogoria znajduje się w Dąbrowie Górniczej, a nie koło Dąbrowy Górniczej. Proszę o jak najszybsze poprawienie tego błędu. Informacja, którą Państwo podaliście jest informacją nieprawdziwą. Mam nadzieję, że potrafią się Państwo przyznać do błędu!

Pozdrawiam

Ciekawe czy udzielą jakiejś odpowiedzi i czy poprawią
Zibar
Może mała informacja systemowa dla wszystkich forumowiczów z instrukcją i prośbą o regularne głosowanie na zagłębiowskie atrakcje smile.gif
darco
Pnie i panowie klikamy, bo Zagłębie (poza Pogorią) zaczyna tracić wyraźną przewagę !

1. Kompleks rekreacyjno-wypoczynkowy Pogoria (k. Dąbrowy Górniczej)

2. Pustynia Błędowska

3. Zamek w Będzinie

4. Trójkąt Trzech Cesarzy

5. Zamek w Ogrodzieńcu

6. Skałki w Podlesicach
szer
W Tychach się obudzili i głosują... Są drudzy...
Trzeba by głosować trochę więcej. Jak na razie zapewniam odpowiednią odległość Pogorii od pozostałych (w nocy 200głosów xD).
Podciągnę jeszcze pozostałe smile2.gif
Maryhna
no ja wczoraj 10 dołożyłam, więcej nie mogłam :/ ale zaraz spróbuję znowu smile2.gif

edit: plus 10 dzisiejsze
Arbas
Może sie jednak nie rozdrabniać i skupić na jednej perle?
Maryhna
nie nie, solidarni być powinniśmy tongue.gif
darco
Co ta Pogoria tak stanęła ? Browar Tychy się zbliża !

Bez "dodatkowych umiejętności" można codziennie dołożyć 20 głosów na Zagłębie ! - 10 z przeglądarki Internet Explorer i 10 z Mozilla Firefox smile.gif
Nie ma w D.G. 10 osób (10 x 20 głosów) które mogą głosować systematycznie, codziennie do końca wakacji ?
szer
Wiesz w Pogorię wpakowałem już ponad 1000 głosów. Zauważyłem też, że jak Pogoria nie idzie do przodu tak szybko, to i Tychy ;d
szer
CYTAT
Weź stronę swojej perły
Plebiscyt na 10 największych atrakcji turystycznych regionu

Jeszcze przez 7 tygodni będziemy głosować na największe atrakcje turystyczne regionów. Z końcem wakacji dowiemy się, kto Waszym zdaniem zasługuje na certyfikat "Perła w Koronie 2008". Laureatów będzie osiemdziesięciu.

Mamy już pierwszych faworytów, ale do wyłowienia jest jeszcze wiele perełek. I po 10 zaszczytnych miejsc w regionie. Po kilkunastu dniach głosowania na Dolnym Śląsku prym wiodą zamek Czocha i kompleks "Olbrzym" w Górach Sowich (rekordziści z ponad 4,5 tys. głosów na koncie). W Małopolsce bój z Tarnowem i Nowym Sączem toczy Rabkoland. Przemyśl ze swoimi staromiejskimi zabytkami przed Bieszczadzkim Parkiem Narodowym i zamkiem w Łańcucie usadowił się na czele stawki w województwie podkarpackim. Na Pomorzu w ciągu dwóch tygodni najwięcej głosów zebrały: bazylika w Chojnicach, gniewski zamek i Kalwaria Wejherowska. Śląskie zamki w Będzinie, Ogrodzieńcu i Olsztynie mają przed sobą m.in. tyskie Muzeum Piwowarstwa, Pustynię Błędowską i liderujący w regionalnym głosowaniu kompleks rekreacyjno-wypoczynkowy Pogoria koło Dąbrowy Górniczej. W Opolskiem najwyższe miejsca zajmują: gród pod Byczyną, skarbiec św. Jakuba w Nysie i Góry Opawskie. Po kilku dniach plebiscytowej zabawy w Łódzkiem liderami są opactwo cystersów w Sulejowie i trasa turystyczna "Bunkier w Konewce". Na Mazowszu chyba bez niespodzianki – Muzeum Powstania Warszawskiego na pierwszym miejscu.

Perły w Koronie są rękach mieszkańców regionu i turystów. Wasze głosy zadecydują o tym, do kogo w tym roku trafią certyfikaty przygotowane z myślą o największych atrakcjach turystycznych województwa. Wybieramy zarówno spośród propozycji redakcji naszemiasto.pl, jak i tych, które przez dwa tygodnie czerwca zgłaszali internauci.

Głosowanie zakończy się o północy 30 sierpnia br.

redakcja - NaszeMiasto.pl

Co jest? Głosować ;p. Bo już nas Sosnowiec chce wyprzedzać ;d. Będę musiał się wziąć za dobicie dzisiaj do 3k głosów... Ehhhh.... trzeba uciekać przed Trójkątem xD
darco
Ale jakim trzeba być debilem aby zamki które strzegły Królestwa Polskiego, miedzy innymi od napaści ze strony Śląska nazywać zamkami śląskimi ? angry.gif

Szer.możesz wrzucić linka do tego artykułu który zamieściłeś ?
szer
Ano to jest właśnie DZ... No ale cóż...

snf (51).gif <- artykuł
Kamil_
Jak widzę takie artykuły to normalnie mi się słabo robi. No ale cóż, spada w Polsce poziom dziennikarstwa. Nierzetelność na każdym kroku. 'Śląskie zamki i Pogorie koło Dąbrowy'...

Trzeba się jednak pogodzić z tym, że poziom jest taki a nie inny. W Polsce żeby się załapać do jakiejś poczytniejszej gazety trzeba mieć plecy, nie umiejętności...
kwintosz
Trójkąt wyprzedził Pogorie, zróbmy coś z Tym smile2.gif

Miasto zainteresowało się konkursem:
CYTAT
Wybierz perłę regionu
2008-07-17

Zapraszamy do głosowania na największą atrakcję turystyczną naszego regionu w plebiscycie „Dziennika Zachodniego”.

Głos można oddać na stronie www.naszemiasto.pl

Wśród 28 propozycji znalazł się m. in. kompleks rekreacyjno – wypoczynkowy Pogoria. Dąbrowskie „pojezierze” zdobyło dotychczas najwięcej głosów i zajmuje pierwsze miejsce wśród regionalnych pereł.

Poparcie dąbrowian może podtrzymać tę dobrą passę. Głosować można do 30 sierpnia. Serdecznie zapraszamy !

info
www.dabrowa-gornicza.pl
szer
O a to ciekawostka przyrodnicza, że Urząd się zainteresował... Może oni sami pooddają trochę głosów ;d.
Nie spocznę dopóki Pogoria nie wyprzedi trójkąta. Na jedno ip mogę 30głosów oddać, a dziennie mogę ponad 300... Ale sam rady nie dam ;p. Więc do dzieła dąbrowianie smile2.gif
Arbas
A może Wydział Promocji UM dorzuci codziennieporcję głosów na naszą Perłę?
To nic nie kosztuje, a pożytek wymierny.
szer
Dobrze by było gdyby mogli chociaż po 10 głosów na osobę oddać... Choćby 50 dziennie będzie dobre smile2.gif. Dobra ciąg dalszy pogoni za Trójkątem. Dogonić będzie ich ciężko, ale postaram się coś z tym zrobić. Dogonić może dam radę, ale później uciekać będzie trudniej ;d. Wychodzi na to, że muszę stuknąć dzisiaj 600 głosów (300 by dogonić i 300 by ucieć) ;d. Szykuje się emocjonująca walka ;d

Edit: Trójkąt za nami smile2.gif. Do dzieła... Ja jeszcze z 2-3 godzinki pogłosuję
szer
Hmmm teraz mam naprawdę wielki dylemat czy dalej wspierać Pogorię czy nie...
W komentarzach do naszej perełki pojawiły się wpisy niejakiego kustosza...
Są wobec mnie bardzo obraźliwe. Mam dwie hipotezy... Jedna to taka, że to zwykły nierób i cham ze śląska... Ale druga trochę mniej miła... Osoba z Sosnowca, która doczepiła się do prowadzenia Pogorii. Dlaczego tak sądzę? Otóż posty te pojawiły się głównie przy Pogorii za to, że ma dużo głosów podczas gdy na Trójkąt ciągle płynęły głosy...

Nie obchodzi mnie kto to, ani ile głosów ma Trójkąt. Wygra lepszy i Trójkątowi życzę powodzenia smile2.gif. Ciszę się, że obie perełki są tak wysoko i toczą między sobą bój ;d. Choć musimy zauważyć też, że pozostali nie śpią i można by podciągnąć pozostałe perełki.

Osoba nieprzychylna mej osobie zapewne to przeczyta. Więc tutaj na publicznym forum napiszę, że osoby takiego pokroju są nikim. Odważni, bo mają sieć wyzywają osoby, których w ogóle nie znają, w ogóle na oczy nie widziały.... Śmie pisać o moralności, a sam jest przykładem marginesu... Kultury starają się uczyć w szkole, w domu czy nawet w pracy. Warto się jej nauczyć.

I dodam, że jest to plebiscyt i każdy zrobi wszytko by jego perełka wygrała.

Jeżeli kogoś z Sosnowca post uraził to przepraszam, nie był skierowany do Was... Mam po prostu by uważać, że to ktoś z naszego sąsiedniego miasta. Mam nadzieję, że jednak to nikt od Was.

Pozdro
kwintosz
Nie rozumiem z czego się tłumaczysz. Jedziesz szer z koksem i tyle. Olej to - chamy są wszędzie. Ale kultury trzeba się chcieć nauczyć. A podpis owego Pana trzeba zgłosić do moderacji bo jest po prostu obraźliwy.
Na Trójkąt też głosów dochodzi masa, no i osoba z Sosnowca na ich forum też się chwaliła głosowaniem.. tak więc chill out i róbmy swoje..

Zalejmy wodą i zasypmy piaskiem wszystkie inne atrakcje smile.gif
Arbas
Drogi Szer!
Gadulstwo już niejednego zgubiło, a milczenie to znany kruszec...
Życzę rekordu w głosowaniu, wszyscy się staramy.
Mick
W ramach poparcia dla Szera dodałem Pogorii parę głosów... smile2.gif
Radkowitz
Z tym, że na forum Sosnowca jest sporo osób (w tym ja) którym zależy żeby 6 atrakcji zagłebiowskich było w nagradzanej 10ce a nie żeby jeziorka wyprzedziły trójkąt. Stąd nawet ja wspierałem Pystynię kiedy była nawet za Ogrodzieńcem i skałkami. Pogoria i Trójkąt sobie poradzą, więc śmiało wspierajmy słabszych zagłębiowskich braci.
Arbas
Pomysł wspierania wszystkich jest bardzo szlachetny, ale przy operatywności organizatorów głosowania może okazać się mało efektywny.
Zobaczymy co będzie się działo na finiszu.
Arbas
Trójkąt - 4602
Pogorie - 4562
aero
Ja niestety tylko te 10 głosów codziennie dodaję
Zibar
Głossować, głosować panie i panowie, bo jakoś nie możemy odskoczyć innym na bezpieczną odległość rolleyes.gif , a po liczbie oddanych głosów co dzień wychodzi, że głosuje może 10-20 forumowiczów. Co jak na pond 1000 zarejestrowanych trochę mało jest angry.gif

snf (51).gif dla leniwych mozna oddać 10 głosów/dzień
Prosty
panie i panowie glosujemy bo spadlismy dry.gif
kursor
Witam!

Ja sumiennie 10 głosów dziennie oddaje, ale rzeczywiście Trójkąt odskoczył do pracy Panowie

pozdro
szer
Są za nami smile2.gif
szer
Znowu drudzy :/
Nie możemy się bezpiecznie oddalić od Trójkąta... Trzeba by coś z tym zrobić...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.